Σάββατο 1 Αυγούστου 2020


Η αγγλική τους ονομασία (watermelon) φανερώνει την υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, που φτάνει το 92%.


Ρεκόρ πυρκαγιών καταγράφηκε τον Ιούλιο στον υδροβιότοπο Παντανάλ στη Βραζιλία, ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια βιοποικιλότητας παγκοσμίως, με τη δραματική κατάσταση να ωθεί την κυβέρνηση να αναπτύξει τον στρατό για την κατάσβεσή τους.
Σύμφωνα με τα δορυφορικά στοιχεία που ήταν διαθέσιμα χθες Παρασκευή στον ιστότοπο του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE), στην περιοχή υπήρχαν 1.669 εστίες φωτιάς, τρεις φορές περισσότερες από ό,τι τον Ιούλιο του 2019 και ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί από το 1998 που διατηρούνται αρχεία. Το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2005, με 1.259 εστίες.
Τους επτά πρώτους μήνες του 2020 συνολικά εντοπίστηκαν 4.203 εστίες φωτιάς, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα καταστροφική χρονιά, με εξαπλάσιο αριθμό πυρκαγιών σε σχέση με το 2018.
Η περιοχή του κόσμου με την περισσότερη υγρασία, το 62% του Παντανάλ, μιας κοιλάδας η οποία στην καρδιά της εποχής των βροχών είναι κάτω από το νερό σε ποσοστό 80% και η οποία αποτελεί μεγάλο καταφύγιο πανίδας, βρίσκεται στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας, πέντε στρατιωτικά αεροσκάφη εστάλησαν στην περιοχή και 320 στρατιώτες κινητοποιούνται από το προηγούμενο Σάββατο για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο
Βόρεια του Παντανάλ, στο δάσος του Αμαζονίου ο Ιούλιος ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός, με 6.091 εστίες φωτιάς, τις περισσότερες από το 2017. Όμως ο αριθμός των πυρκαγιών τους πρώτους επτά μήνες του 2020 έχει μειωθεί κατά 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι ειδικοί αναμένουν όμως την κατάσταση να επιδεινωθεί καθώς μόλις ξεκίνησε η ξηρή περίοδος.
Η αποψίλωση του Αμαζονίου έφτασε σε νέο επίπεδο ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του έτους, με 3.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα να αποψιλώνονται, αύξηση 25% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δέχεται έντονες επικρίσεις από τις οικολογικές οργανώσεις καθώς από τον Ιανουάριο του 2019 που ανήλθε στην εξουσία άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκρίνει γεωργικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές του Αμαζονίου.
Όμως τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση της χώρας δέχεται μεγάλες διεθνείς πιέσεις, κυρίως από επενδυτές που ζητούν “αποτελέσματα” στην καταπολέμηση της αποψίλωσης και των πυρκαγιών.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Mία φωτογραφία που δείχνει έναν Τούρκο να ξαπλώνει στο τιρκουάζ χαλί που έχει στρωθεί στο δάπεδο της Αγίας Σοφίας, για να τραβήξει … selfie έγινε viral τις τελευταίες ώρες στα τουρκικά social media, με ποικίλα σχόλια.
H στάση του είναι προκλητική και κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνει στο ιστορικό μνημείο.  Βέβαια, δείχνει να μην ενοχλεί τους γύρω του και φαίνεται να τραβήχτηκε μετά το τέλος της πρώτης προσευχής – παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – την προηγούμενη εβδομάδα.
Η φωτογραφία «ανέβηκε» στον προσωπικό λογαριασμό του Twitter ενός ανταποκριτή της Deutsche Welle και σχεδόν αμέσως έγινε viral.



Ένας εγκληματίας από το Long Island της Νέας Υόρκης, προσπάθησε να προσποιηθεί τον θάνατό του για να αποφύγει την φυλακή, αλλά το ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου που κατέθεσε ο δικηγόρος του είχε ένα λάθος που τον πρόδωσε, όπως αναφέρουν οι κατήγοροι. Προσέθεσε έτσι και την κατηγορία της απάτης στο κατηγορητήριο.

Το λάθος ήταν τυπογραφικό! Έτσι ο 25χρονος αντιμετωπίζει τώρα την ποινή φυλάκισης μέχρι και 4 έτη, επιπρόσθετα από τις κατηγορίες για κατοχή κλεμμένου αυτοκινήτου και για απόπειρα κλοπής του περιεχομένου ενός μεγάλου φορτηγού, κάτι που προσπάθησε να αποφύγει.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε προγραμματιστεί να περάσει έναν χρόνο στην φυλακή, αλλά ο 25χρονος έφυγε από την πολιτεία, προσπαθώντας να πείσει τον τότε δικηγόρο του αλλά και τους δικαστές ότι αυτοκτόνησε. Έδωσε μάλιστα στην αρραβωνιαστικιά του και ένα πιστοποιητικό θανάτου για να το παραδώσει στον δικηγόρο του.

Το πιστοποιητικό με μια πρώτη ματιά έμοιαζε γνήσιο, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: η λέξη Registry είναι γραφτεί Regsitry. Εκτός αυτού υποψίες κίνησαν το μέγεθος και το είδος της γραμματοσειράς. Το αληθινό New Jersey Department of Health, Vital Statistics and Registry, επιβεβαίωσε πως το πιστοποιητικό θανάτου του 25χρονου ήταν ψεύτικο.

Ήταν ζωντανός αλλά όχι και ελεύθερος. Είχε συλληφθεί στην Φιλαδέλφεια επειδή χρησιμοποίησε ψεύτικη ταυτότητα και καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε έναν χρόνο σε φυλακή της Πενσυλβάνια. Όταν εκτίσει την ποινή, θα μεταφερθεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για να δικαστεί ξανά.
Τα 3 πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε άνδρες και γυναίκες στο σeξ
Ψέματα ή ψεματάκια, υπάρχουν αρκετά που άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν στην σeξουαλική τους ζωή. Πολλά από αυτά είναι ίδια και χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Μπορεί κάποιος να τα πει επειδή δεν θέλει να κάνει τον σύντροφό του ή και τον ίδιο να αισθανθεί άβολα ή επειδή θέλει να δείξει προς τα έξω μια διαφορετική από την πραγματική εικόνα της σeξουαλικής του ζωής. Τρία από τα πιο συνηθισμένα είναι τα παρακάτω...
«Ο καλύτερος/Η καλύτερη που είχα ποτε»
Είναι μια παγίδα που πέφτει πρώτα αυτός που κάνει το σχόλιο. Η πρόθεση είναι συνήθως καλή και χρησιμοποιείται για να μη νιώσει άσχημα ο άλλος αλλά και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Αλλά η σύγκριση δεν είναι ποτέ παραγωγική και καλύτερα είναι να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που έχουμε τώρα και πως να το βελτιώσουμε.
Ο οpγασμός
Πολλοί έχουν πει στον/στην σύντροφό τους ότι είχαν οpγασμό. Ωστόσο, αυτό δεν οδηγεί πουθενά και οι ειδικοί συμβουλεύουν να καθοδηγούμε ο ένας τον άλλον την επόμενη φορά και να μην φτάνουμε στο σημείο να προσποιούμαστε.
Ο αριθμός των συντρόφων
Κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλύψουν τον πραγματικό αριθμό των συντρόφων τους, αφού δεν ξέρουν αν ο αριθμός θα φανεί μικρός ή μεγάλος. Κάποιοι το φουσκώνουν και κάποιοι το μειώνουν. Αλλά καλύτερα να μην πείτε ψέματα. Μπορείτε να πείτε στο σύντροφό σας ότι δεν θέλετε να το συζητήσετε και πως το παρελθόν είναι παρελθόν.
Γιατί κάποιες τρίχες στο σώμα σου μεγαλώνουν γρηγορότερα από άλλες;
Σίγουρα αρκετές φορές και αν την έχεις κόψει, θα έχεις δει πως μεγαλώνει πολύ γρήγορα και… ξεπερνά και πάλι τις υπόλοιπες. Γνωρίζεις όμως γιατί συμβαίνει αυτό;
Δερματολόγοι αναφέρουν πως αυτό προκαλείται από ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες που κάνουν συγκεκριμένες τρίχες να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από άλλες.
Τυχαίες μεταλλάξεις επιτρέπουν σε συγκεκριμένα τριχοθυλάκια να αναπτύσσουν πιο άμεσα τη τρίχα, με τους δερματολόγους να προτείνουν να την αφαιρείται με τσιμπιδάκι στην περίπτωση που σας ενοχλεί.
Σε εκείνους που συμβαίνει αυτό, έχουν την αίσθηση πως όταν κόβουν τη μεγάλη τρίχα, εκείνη μεγαλώνει εν μία νυκτί. Ωστόσο, αυτή είναι μία λάθος αντίληψη.
Αυτές οι τρίχες είναι πολύ λεπτές και κοντά στο χρώμα του δέρματός μας και είναι ελάχιστα αισθητές σε σύγκριση με τα «κανονικά» μαλλιά μας.
Γι’ αυτό μπορεί μερικές φορές να μας πάρει πολύ χρόνο, για να βρούμε αυτές τις τρίχες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!