Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Δικαστής κάλεσε χούλιγκαν να διαλέξουν τη στολή αντίπαλης ομάδας ή τη φυλακή
«Αγοράστε τη στολή της Μπάγερν Μονάχου και η ποινή σας θα μειωθεί»: Αυτή ήταν η περίεργη, αλλά ευρηματική, απόφαση γερμανίδας δικαστή για δύο οπαδούς αντίπαλης ποδοσφαιρικής ομάδας που δικάζονταν για επίθεση κατά φιλάθλου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η Κάριν Γιούνγκ οργίσθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για το ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν εξέφρασαν μεταμέλεια, ούτε ομολόγησαν την πράξη τους, αρνούμενοι και να κατονομάσουν έναν συνεργό τους στην επίθεση το περασμένο καλοκαίρι κατά φιλάθλου της Μπάγερν έπειτα από αγώνα με την ομάδα Μόναχο 1860.
«Σκέφτηκα τι θα τους πείραζε πραγματικά. Ανθρωποι σαν αυτούς οργίζονται με τέτοια μέτρα» εξήγησε η δικαστής.
Υπό την απειλή ποινής 15μηνης φυλάκισης, οι κατηγορούμενοι έσπευσαν να αγοράσουν στο θύμα τους μία στολή, ένα κασκόλ και ένα καπέλο της Μπάγερν για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.
«Δεν πρόκεται για 'hardcore οπαδούς' που προτιμούν να μπουν φυλακή παρά στη μπουτίκ της Μπάγερν. Αλλωστε γι΄αυτούς, είναι η πιο βαριά ποινή» εξήγησε ο συνήγορός τους.
Το θύμα της επίθεσης συμφώνησε με την απόφαση της δικαστή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Χώροι και μουσεία υποδέχονται την αυγουστιάτικη πανσέληνο
Με περισσότερες από 140 εκδηλώσεις υποδέχονται αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία της χώρας, την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το Σάββατο 29 Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία μέχρι αργά.
Όπως σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου είπαν ομόφωνα το «ναι» στη λειτουργία των χώρων αυτών για την πανσέληνο, την περσινή χρονιά οι συμμετέχοντες στις 86 εκδηλώσεις που έγιναν σε 120 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ξεπέρασαν τους 74.000.
Φέτος, η αφίσα του εορτασμού απεικονίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του οποίου το αίτημα για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να εξεταστεί από τον διεθνή οργανισμό.
Η Ακρόπολη, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν θα συμμετάσχει στον εορτασμό. Ο αρχαιολογικός χώρος της θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 20:00 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας, καθώς, όπως ειπώθηκε, τόσο η παρουσία εργοταξίου, όσο η ολισθηρότητα σε σημεία και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν επισφαλή τη νυχτερινή επίσκεψη.
Ωστόσο, ένας άλλος χώρος, ιδιαίτερα αγαπητός τη νύχτα της πανσελήνου, επιστρέφει φέτος. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο οποίος, μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις περίπου 140 εκδηλώσεις, μόνον οι έξι δεν θα πραγματοποιηθούν στις 29 Αυγούστου. Τρεις από αυτές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου (αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Βελίκας στην Αγιά Λάρισας, σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική και Αγορά των Κομπεταλιαστών στη Δήλο) και άλλες τρεις την Κυριακή 30 Αυγούστου (Ναός Απόλλωνα στη Μητρόπολη Καρδίτσας, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και αρχαιολογικός χώρος Φθιωτιδών Θηβών στη Νέα Αγχίαλο).
Επίσης, χτες προστέθηκε ακόμα μια άλλη εκδήλωση: Η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, που θα διεξαχθεί σε τμήμα του Ολυμπιείου την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ, θα έχει διάρκεια δύο ώρες, ενώ οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 700.

  • Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Οι «Μαγεμένες» επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη
Στις 10 Οκτωβρίου του 1864 ο γάλλος Εμανουέλ Μιλέρ έγγραφε στη σύζυγό του: «Βιάζομαι να σου στείλω την καλή, μεγάλη είδηση... Ο Σουλτάνος, μέσω του Μεγάλου Βεζύρη, του Φουάντ Πασά, μου έδωσε την άδεια να αποκολλήσω και να μεταφέρω στη Γαλλία οκτώ αγάλματα της Σαλονίκης, που ήθελα τόσο πολύ ...αλλά ...ο πληθυσμός έχει ήδη αρχίσει να εξάπτεται και να δυσανασχετεί. Είναι έξαλλοι που θα πάρω αυτά τα αγάλματα, τα οποία έχουν υποστεί τόσες φθορές».

Ακολούθησε η αποκόλληση και μεταφορά των μνημείων, στις 4 Νοεμβρίου του 1864, όταν μια ομάδα από οκτώ βουβάλια πορεύτηκε μέσα από πολυδαίδαλα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας στο λιμάνι της πόλης τις «Μαγεμένες»: Τα τέσσερα αμφίπλευρα αγάλματα (της Μαινάδας, του Διονύσου, της Αριάδνης, της Λήδας, του Γανυμήδη, ενός εκ των Διόσκουρων, της Αύρας και της Νίκης) φορτώθηκαν στο μεταγωγικό πλοίο «La Truite» και μεταφέρθηκαν στη Γαλλία.

Η αφαίρεση των περίφημων «Μαγεμένων» -γνωστών και ως «Καρυάτιδων» της Θεσσαλονίκης- ήταν η πρώτη επίσημα καταγεγραμμένη κλοπή, με την άδεια βεβαίως των τότε οθωμανικών αρχών της πόλης.

Η επιχείρηση της επιστροφής των «Incantadas», όπως ήταν στα σεφαραδίτικα ο τίτλος τους, άρχισε αρκετά χρόνια πριν, από την περίοδο προετοιμασίας της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 1997, επανήλθε με αφορμή την ανάπλαση της Αρχαίας Αγοράς (στο νότιο τμήμα της οποίας φέρεται ότι ήταν τοποθετημένα τα αγάλματα, στην κορινθιακή κιονοστοιχία της Στοάς των Ειδώλων) και επέστρεψε προ τριετίας, όταν ο πρώην δήμαρχος ανακοίνωνε την πρόθεση επαναδιεκδίκησης των γλυπτών, με αφορμή την προετοιμασία της πόλης για τον εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωσή της.

Τελικά, η διεκδίκηση επιστροφής -έστω των αντιγράφων των «Μαγεμένων»- απέτυχε παρά την εμπλοκή σ' αυτή και γνωστής επιχειρηματία της πόλης, η οποία και προσέφερε το ποσό των 186.000 ευρώ, για τη δημιουργία των αντιγράφων από το Λούβρο και τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαφωνίες συνίσταντο στην εξεύρεση χώρου έκθεσης των αντιγράφων, αλλά και στη φερόμενη ως πρόθεση της επιχειρηματία (με πρόσθετους όρους) να εκτεθούν τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» σε περιφραγμένο και στεγασμένο χώρο της Αρχαίας Αγοράς της Θεσσαλονίκης και η επίσκεψη σ' αυτόν να γίνεται με την καταβολή εισιτηρίου. Ύστερα από τις διαφωνίες και τις γραφειοκρατικές και άλλες καθυστερήσεις, τα χρήματα δεν δόθηκαν στο Λούβρο για την κατασκευή αντιγράφων.

Και μπορεί η λύση να μη βρέθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, έρχεται όμως με χρήματα, όχι πλέον ιδιώτη επιχειρηματία, αλλά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που γιορτάζει φέτος την 80ή της διοργάνωση.

Η απόφαση ελήφθη προ πενταμήνου, ενημερωμένοι και σύμφωνοι με τη νέα επιχείρηση επιστροφής των αντιγράφων είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Βελένη, η οποία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Συνέδραμα με όλες μου τις δυνάμεις και τις συνεργασίες στο μουσείο του Λούβρου προκειμένου να κατασκευαστούν εγκαίρως τα εκμαγεία» και να ολοκληρωθεί επιτέλους μια προσπάθεια που άρχισε από το 1996.

«Το αντίτιμο ανέλαβε να καταβάλει η ΔΕΘ. Ο Δήμος είναι ευτυχής που -επιτέλους- το ζήτημα φαίνεται να έχει αίσια έκβαση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Τα αντίγραφα των αγαλμάτων, που κοσμούσαν τη λεγόμενη Στοά των Ειδώλων, εκεί που σήμερα είναι η Αρχαία Αγορά, θα εκτεθούν στην επετειακή 80ή ΔΕΘ -πιθανότατα σε χώρους που θα διαμορφωθούν ειδικά στο περίπτερο «3» της HELEXPO.

Το κόστος για την κατασκευή και τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη φαίνεται μάλλον να μειώθηκε (από τα 186.000 ευρώ που είχε κοστολογηθεί προ τριετίας φέρεται να είναι, σήμερα, 117.000 ευρώ) και, όπως διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης είναι προσφορά της ΔΕΘ στην πόλη εν όψει της 80ής επετειακής διοργάνωσης και οι επισκέπτες της Έκθεσης δεν θα πληρώνουν επιπλέον εισιτήριο για να θαυμάσουν τα αντίγραφα των «Μαγεμένων».
Δύο ευπάθειες απειλούν τα συστήματα Mac
Για χρόνια οι χρήστες των συστημάτων Mac ήταν εφησυχασμένοι ότι οι πλατφόρμες τους ήταν σχετικά ασφαλείς ενάντια στην απειλή κακόβουλου λογισμικού. Ο όχι μεγάλος αριθμός ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα σε συνδυασμό με τα λιγότερα κενά ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα -σε σχέση με τα Windows- είχαν αφήσει αλώβητο το ιστορικό της Apple, χωρίς καταστροφικούς ιούς ή κακόβουλο λογισμικό να απειλούν τα συστήματά της. Ωστόσο, δύο νέες ευπάθειες στο λειτουργικό σύστημα OS X έχουν φέρει στο προσκήνιο μια άλλη αλήθεια.
Συγκεκριμένα, η μία ευπάθεια, η οποία εντοπίστηκε τον Ιούλιο, επιτρέπει σε κακόβουλο λογισμικό να αποκτά πρόσβαση σε έναν υπολογιστή Mac και να συμπεριφέρεται ως διαχειριστής του συστήματος -μία ευπάθεια γνωστή ως «privilege escalation». Με τον τρόπο αυτόν, έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει πολλά από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Apple.
Ο Στέφαν Έσσερ, ο Γερμανός προγραμματιστής που ανακάλυψε τη συγκεκριμένη ευπάθεια, επέκρινε με έντονο τρόπο την Apple για το γεγονός ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε το ανάλογο διορθωτικό στην δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το Mac OS X El Capitan, αλλά δεν το έκανε και στην τρέχουσα έκδοση του Mac OS Yosemite.
«Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η Apple είναι ενήμερη σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα ασφαλείας ή όχι , αφού ενώ έχει διορθωθεί στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση OS 10.11, δεν έχει διορθωθεί στην πρόσφατη έκδοση OS X10.10.4 και στην δοκιμαστική έκδοση OS X 10.10.5», δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ο Έσσερ.
Ερευνητές της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Malwarebytes ανακάλυψαν επίσης πρόσφατα ένα adware (λογισμικό που προβάλει στο σύστημα ανεπιθύμητες διαφημίσεις), το οποίο εγκαθίσταται αυθαίρετα στο λειτουργικό σύστημα, παρακάμπτοντας τους κωδικούς ασφαλείας του χρήστη.
Η Malwarebytes επέκρινε τον Έσσερ υποστηρίζοντας ότι δημοσιοποίησε τα ευρήματά του γύρω από την ευπάθεια χωρίς να ειδοποιήσει πρώτα την Apple σχετικά με το πρόβλημα, ωστόσο σε ανάρτησή της αναφέρει: «Αυτά είναι προφανώς άσχημα νέα. Η Apple, καθώς φαίνεται, είχε επίγνωση του θέματος για αρκετό καιρό τώρα… Δυστυχώς, η Apple δεν έχει ακόμα διορθώσει το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται πλέον ότι γιγαντώνεται».
Την ίδια στιγμή, ερευνητές ανακάλυψαν μια τελείως διαφορετική ευπάθεια, την οποία και πρόκειται να παρουσιάσουν στο συνέδριο ασφαλείας Black Hat που ξεκινά σήμερα στο Λας Βέγκας. Η ευπάθεια αυτή χρησιμοποιεί μια δέσμη τρωτών σημείων στο firmware (υλικολογισμικό) του υπολογιστή, το ενσωματωμένο δηλαδή λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για χαμηλότερου επιπέδου λειτουργίες όπως οι ανεμιστήρες, οι μονάδες τροφοδοσίας και οι θύρες USB. Η ανακάλυψη αυτή επιτρέπει στους ερευνητές να αντικαταστήσουν το λογισμικό με δικό τους κώδικα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πέντε από τα έξι τρωτά σημεία που ανακαλύφθηκαν υπάρχουν τόσο σε υπολογιστές Mac όσο και σε PC, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian.
Οι ερευνητές γνωστοποίησαν τα ευρήματά τους στην Apple, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στην επιδιόρθωση δύο εκ των έξι τρωτών σημείων. Ωστόσο, κατάφεραν να αναπτύξουν μια proof of concept επίθεση (απόδειξη έννοιας), η οποία χρησιμοποιεί την αδυναμία προκειμένου να δημιουργήσει ένα bug, έναν ιό δηλαδή που μπορεί να μεταδοθεί από MacBook σε MacBook. Ένα εσκεμμένα προσβεβλημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιχειρεί αυτόματα να προσβάλει οποιοδήποτε άλλο υλικό το οποίο είναι συνδεδεμένο φυσικά με το σύστημα, όπως οι προσαρμογείς Ethernet της Apple. Εάν αργότερα αυτό το υλικό συνδεθεί με κάποια άλλη συσκευή η οποία δεν έχει προσβληθεί, ο ιός εξαπλώνεται αυτόματα σε αυτή.
«Οι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι αυτές οι μικρές συσκευές μπορούν να προσβάλουν το firmware τους», δήλωσε στο περιοδικό Wired ο ερευνητής Ζίνο Κόβα. «Θα μπορούσε να ξεκινήσει η εξάπλωση ενός ιού σε παγκόσμιο επίπεδο με αργούς ρυθμούς. Εάν οι χρήστες δεν έχουν επίγνωση ότι επιθέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, τότε δεν θα βρίσκονται σε επιφυλακή και μια επικείμενη επίθεση θα μπορούσε να προσβάλει ολοκληρωτικά το σύστημά τους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο ιός με την ονομασία «Thunderstrike 2», φέρει πολλές ομοιότητες με μια προηγούμενη proof-of-concept επίθεση, την BadUSB, η οποία επιτρέπει στους επιτιθέμενους να επαναπρογραμματίσουν σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή USB με σκοπό να προσβάλουν το hardware κάποιου ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ωστόσο, αυτή η BadUSB δεν έχει μετατραπεί σε ιό, γεγονός που περιορίζει την πιθανότητα να προκαλέσει ζημιά σε κάποιο σύστημα.
Το Fiesta πρώτο στην Ευρώπη
Το Ford Fiesta αναδείχτηκε No.1 σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Οι πελάτες αγόρασαν 173.999* Fiesta στην Ευρώπη το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2015, αύξηση 3,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Οι πωλήσεις Fiesta τον Ιούνιο του 2015 με 33.646 μονάδες ήταν κατά 22,3% υψηλότερες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014, κυρίως λόγω της αυξημένης απόδοσης καυσίμου, της στιλιστικής ανανέωσης, των νέων αποχρώσεων, και των αναβαθμίσεων εξοπλισμού introduction of new colours, enhanced fuel efficiency, and styling and equipment upgrades που έγιναν φέτος το Μάιο.
Επίσης το Fiesta κατατάχθηκε 2ο στο σύνολο των Ευρωπαϊκών πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, ενώ παρέμεινε Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία των μικρών για τρίτη συνεχή χρονιά το 2014.

###
*Τα αποτελέσματα της JATO Dynamics βασίζονται σε στοιχεία που παρέχει η JATO Consult, η ειδική συμβουλευτική υπηρεσία της εταιρίας. Οι αριθμοί προέρχονται από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.
** Οι τιμές Κατανάλωσης Καυσίμου / Ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.
news.gr
Εκτός Champions League ο Παναθηναϊκός με βαρύ 0-3 στο Βέλγιο
Άτυχος στάθηκε στο Βέλγιο ο Παναθηναϊκός, καθώς παρά το γεγονός ότι είχε ευκαιρίες να σκοράρει και κατά διαστήματα ήταν καλύτερος, ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ με σκορ 0-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, παρά τη νίκη του με 2-1 στη Λεωφόρο.

Οι “πράσινοι” στο πρώτο ημίχρονο ήταν συμπαγείς στην άμυνα, με τους Βέλγους να απειλούν μόνο σε μία περίπτωση, με την κεφαλιά του Ντε Σούτερ στο 26' που πέρασε άουτ, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 16', με τον “κεραυνό” του Νίνη που απέκρουσε δύσκολα ο Μπρουζές, ενώ την ίδια τύχη είχε και το φαλτσαριστό σουτ του Νίνη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Και ενώ οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπεργκ και τον Καρέλη να μην καταφέρνουν να στείλουν από κοντά την μπάλα στα δίχτυα στο 50', μετά από σέντρα του Λαγού, οι Βέλγοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό: Στο 53' ο Κόουλς με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Ζέκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, και στο 57' ο Βάσκες εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ξεγέλασε τον Κοτσόλη, με τους Βέλγους να αποκτούν σκορ πρόκρισης.

Η ατυχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 62', όταν η κεφαλιά του Καρέλη σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια οι “πράσινοι” έμοιαζαν αποσυντονισμένοι από το εφιαλτικό πεντάλεπτο 53'-57', αποτυγχάνοντας να απειλήσουν την εστία του Μπρουζές.

Κι ενώ ένα “πράσινο” γκολ θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, ήταν τελικά η Μπριζ που πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Ουλαρέ στο 82', “κλειδώνοντας” ουσιαστικά την πρόκριση για τη βελγική ομάδα.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League, καθώς την Παρασκευή θα μπει στην κλήρωση για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης, ενώ η Κλαμπ Μπριζ θα είναι στην κλήρωση για τα πλέι-οφ του Champions League.

Οπως έγινε γνωστό το μεγαλύτερο σε άνοιγμα φτερών αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις στις αρχές του 2016. Το Stratolaunch Carrier Aircraft έχει άνοιγμα φτερών 117 μέτρων και θα κινείται με έξι μηχανές τύπου 747.

Εκτός από τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων στη Γη, θα μπορεί να κάνει το ίδιο και στο Διάστημα. Για να πάρετε μια ιδέα της έκτασης του σκάφους σκεφτείτε ότι είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκος από τον αγωνιστικό χώρο του Νου Καμπ , του γηπέδου της Μπαρτσελόνα!

Το όραμα
Την κατασκευή του σκάφους οραματίστηκε ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν που αποχώρησε δισεκατομμυριούχος από τον γίγαντα του λογισμικού πριν από δύο δεκαετίες και έκτοτε χρηματοδοτεί διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε πολλούς κλάδους της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Ο Άλεν συνεργάζεται στην κατασκευή του Stratolaunch Carrier Aircraft με τον πρωτοπόρο σχεδιαστή αεροδιαστημικών ιπτάμενων μηχανών Μπερτ Ράταν με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και το 2004 στον μεγάλο διαγωνισμό για την κατασκευή του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού σκάφους.

Το σκάφος θα μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους (ή άλλα φορτία) αλλά και επιβάτες σε απόσταση δύο χιλιάδων χλμ. έξω από τη Γη. «Το Stratolaunch είναι το επόμενο μεγάλο βήμα: μια ιδιωτική διαστημική πλατφόρμα» υποστηρίζει ο Άλεν ενώ η NASA έχει υποδεχτεί με θερμό τρόπο την κατασκευή του Stratolaunch με τα στελέχη της να αναφέρουν ότι πρόκειται για μια θετική ιδιωτική συμβολή στον διαστημικό τομέα.

Πηγή: tovima.gr

Την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά επέλεξε η κόρη της Μαντόνα, Λούρδη για να χαλαρώσει και να κάνει τις βουτιές της. 

Η Λούρδηδεν ήταν μόνη ούτε και με φίλες της, αλλά με τον σύντροφό της τον οποίο και γνώρισε στο κολέγιο που σπουδάζει.
Το ζευγάρι απαθανατίστηκε να τρώει σε εστιατόριο του νησιού, ενώ όπως βλέπετε και εσείς στις φωτογραφίες, η 19χρονη πλέον Λούρδη όσο μεγαλώνει τόσο υιοθετεί και το στιλ της Μαντόνα.

Με ξανθά μαλλιά πλέον και ροκ ντύσιμο η Λούρδη φέρνει αρκετά στην διάσημη μαμά της.



Πηγή: star.gr

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη έως 32 βαθμούς.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ 4 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Τη… θυσία των υποψηφίων νέων δημοσίων υπαλλήλων για εκείνους που επαναπροσλήφθηκαν ζητάν οι δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΕΣΔΑ), οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου ΕΕ, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ επιμένουν στο “συμψηφισμό” των προβλεπομένων νέων προσλήψεων στο Δημόσιο για το τέλος του 2015 με τις φετινές επαναπροσλήψεις των διαθεσίμων και των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο 2013 -14 οι οποίες έγιναν με νόμο του κ. Γιώργο Κατρούγκαλου.
Πιο συγκεκριμένα, για φέτος προβλεπόταν 11.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.
Ωστόσο, με νόμο που πέρασε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος επαναπροσλήφθηκαν 3.000 απολυμένοι και 6.000 διαθέσιμοι στο Δημόσιο, δηλαδή 9.000 συνολικά.
Έτσι, οι δανειστές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρακάμπτοντας –όπως φαίνεται μέχρι τώρα- το ζήτημα της ανάκλησης των επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο, επιμένουν στο να συμψηφιστούν οι 9.000 επαναπροσλήψεις με τις αντίστοιχες προβλεπόμενες προσλήψεις.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε, μόλις 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα είναι δυνατό να γίνουν για φέτος, μιας και συνολικά μόλις 11000 προβλέπονται.
Την “καυτή” πατάτα των προσλήψεων έχει αναλάβει ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Στενοί συνεργάτες του Χρ. Βερναδάκη, σύμφωνα με το Capital.gr, αναφέρουν πως ο νέος Υπουργός βρίσκεται σε στενή επαφή με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έτσι ώστε να έχει μία σαφή εικόνα των αντοχών του κρατικού προϋπολογισμού για προσλήψεις με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν στην οικονομία τα capital controls και τα πακέτα μέτρων που τίθενται προς ψήφιση μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις όμορφες φάσεις στη ζωή μιας γυναίκας. Δεν αλλάζει μόνο το σώμα μιας εγκύου, αλλά ο τρόπος που σκέφτεται και αισθάνεται για τον εαυτό της, οι προτεραιότητές της, η στάση της και ο τρόπος ζωής της!
Για να έχει μια γυναίκα όμως μια εύκολη και μια ευτυχισμένη εγκυμοσύνη, πρέπει να είναι αρκετά προσεκτική στις διατροφικές της συνήθειες. Κατά τη διάρκεια μιας κύησης η λαχτάρα της εγκύου για το αγαπημένο της φαγητό είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό πράγμα και για αυτό μπορεί να απολαύσει οτιδήποτε φαγητό επιθυμεί. Απλά κάποια τρόφιμα ενέχουν κινδύνους για την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του μωρού.
Οι εγκυμονούσες συνήθως βομβαρδίζονται με τόνους καλοπροαίρετων συμβουλών, για το τι δεν πρέπει να τρώνε κατά τη διάρκεια της κύησης, με αποτέλεσμα να αγχώνονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να αναζητούν συμβουλές μόνο από τον γιατρό που τις παρακολουθεί.
Ποια όμως είναι τα Top 11 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
1. Ορισμένα θαλασσινά και ψάρια:
Όχι, δεν σας προτείνουμε να βγάλετε τα ψάρια από τη διατροφή σας. Μόνο κάποια ήδη των ψαριών.
Ψάρια που περιέχουν υδράργυρο: Ο υδράργυρος αν καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη και αναπτυξιακές καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να μην τρώτε τα ψάρια που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Τέτοια ψάρια είναι: το σκουμπρί, ο ξιφίας και ο καρχαρίας ενώ ψάρια όπως ο τόνος περιέχουν χαμηλά επίπεδα υδραργύρου, και μπορούν να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες.
Καπνιστά Θαλασσινά: Στα καπνιστά θαλασσινά θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή καθώς κάποια ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με λιστέρια βακτήρια.
Τα ψάρια που εκτίθεται στους ρύπους: Αποφύγετε τα ψάρια που καλλιεργούνται σε μολυσμένα ποτάμια και λίμνες που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες σε πολυχλωριωμένα διφαινύλια. Τέτοια ψάρια συνήθως είναι ο σολομός, οι ριγωτές πέρκες και η πέστροφα. Αν δεν είστε σίγουρες για τον τόπο προέλευσής τους, καλύτερα να μην τα καταναλώσετε.
Οστρακοειδή: Τα οστρακοειδή όπως τα στρείδια, τα μύδια και αχιβάδες, πρέπει να αποφεύγονται. Μπορείτε να τα καταναλώσετε μόνο εάν είναι καλά μαγειρεμένα!
Διαβάστε εδώ ποια θαλασσινά μπορείτε να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.
2. Ωμά ή μαγειρεμένα αυγά:
Μμμμ … πεντανόστιμα τα μαγειρεμένα αυγά, έτσι δεν είναι; Ναι είναι, αλλά τα ωμά αυγά θα πρέπει να αποφεύγονται. Τα σπιτικά γλυκά και οι κρέμες, όπως η μους σοκολάτας, το κέικ, η μαγιονέζα, κλπ, που περιέχουν ωμά αυγά πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί μια εγκυμονούσα να μολυνθεί με βακτήρια της σαλμονέλας, κάτι που προκαλεί εμετό και διάρροια.
3. Μαγειρεμένο κρέας & Πουλερικά:
Ναι ξέρουμε ότι το κρέας είναι ζωτική ανάγκη για κάθε μη χορτοφάγο. Ωστόσο οι γυναίκες που θέλουν να τρώνε πολύ κρέας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους θα πρέπει να το ελαττώσουν. Πρόσφατη έρευνα έχει αποδείξει ότι τα άψητα κρέατα πρέπει να αποφεύγονται καθώς περιέχουν βακτήρια λιστέρια. Το κατεψυγμένο κρέας, όπως το κατσίκι, το αρνί, το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο, κλπ, θα πρέπει να μαγειρεύονται πάρα πολύ καλά ενώ όλα τα αλλαντικά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
4. Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα:
Το γάλα είναι σημαντικό σε μια εγκυμοσύνη καθώς παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και μέταλλα. Ωστόσο, εάν καταναλώνονται μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, διατρέχετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Ως εκ τούτου, αποφύγετε όλα τα είδη των γαλακτοκομικών προϊόντων που δεν είναι παστεριωμένα.
5. Άπλυτα Φρούτα και Λαχανικά:
Μπορεί να μην το θεωρείτε τόσο σημαντικό αλλά θα εκπλαγείτε μόλις μάθετε ότι το 78% των ανθρώπων τρώνε ή να μαγειρεύουν τα φρούτα και τα λαχανικά χωρίς πρώτα να τα πλύνουν. Εάν το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να κολλήσετε τοξόπλασμα ή λιστέρια. Πάντα να πλένετε πάρα πολύ καλά τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά που θα καταναλώσετε ενώ θα σας προτείνουμε να αποφεύγετε φρούτα και λαχανικά σε ένα εστιατόριο- μία ταβέρνα που δεν είστε σίγουρες αν είναι καλά πλυμένα!
6. Οι ξηροί καρποί που προκαλούν αλλεργίες:
Μερικοί ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια, τα κάσιους, τα κάστανα, τα φουντούκια, τα πεκάν, τα φιστίκια και τα καρύδια μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματικά εξανθήματα στο σώμα σας. Μπορείτε να φάτε μερικά αλλά μόνο με μέτρο και όχι συνέχεια!
7. Μη παστεριωμένοι χυμοί:
Αποφύγετε να πιείτε φυσικό χυμό φρούτων εκτός σπιτιού, καθώς δεν ξέρετε αν έχουν πλυθεί καλά (τα φρούτα). Προτιμήστε παστεριωμένους χυμούς που συντηρούνται στο ψυγείο. Αν ωστόσο θέλετε να πιείτε έναν φυσικό χυμό, προτιμήστε να τον φτιάξετε με τα χεράκια σας. Πλύντε καλά τα φρούτα και καταναλώστε ελεύθερα.
8. Η υπερβολική καφεΐνη και προϊόντα που σχετίζονται με αυτή:
Η πάρα πολύ καφεΐνη δεν είναι ποτέ καλή τόσο για σας όσο και για το έμβρυό σας. Είναι διουρητική και συνδέεται με το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση του μωρού. Η καφεΐνη είναι αρκετά επικίνδυνη, δεδομένου ότι είναι συχνά κρυμμένη σε κάποιο προϊόν που δεν υποψιάζεστε. Εκτός από τον καφέ, το τσάι και τη σοκολάτα, η καφεΐνη βρίσκεται μέσα σε ενεργειακά ποτά και φάρμακα για τη γρίπη. Δείτε εδώ πόσο καφέ μπορείτε να πίνετε!
9. Κονσέρβες τροφίμων:
Όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται κατά την εγκυμοσύνη. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα που συσκευάζονται και αποθηκεύονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς είναι επιβλαβή για δύο λόγους – πρώτον, η επένδυση στα δοχεία συχνά περιέχει Δισφαινόλη Α (BPA), η οποία επηρεάζει την εμβρυϊκή ενδοκρινική δραστηριότητα και δεύτερον, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί να είναι πολύ παλιά και να έχουν βακτηρίδια λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.
10. Τροφές πλούσιες σε ζάχαρη:
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες συνήθως «τρελαίνονται» για καθετί γλυκό και για καθετί που περιέχει ζάχαρη. Όλα τα σνακ όπως μπισκότα, σοκολάτες, κρουασάν, πρέπει να αποφεύγονται ή να καταναλώνονται με σύνεση και μέτρο.
11. Υδατάνθρακες:
Υδατάνθρακες, ονομάζουμε το ψωμί και το κέικ. Όχι δεν είναι επιβλαβή για εσάς ή το μωρό σας καθώς το μόνο πράγμα που μπορούν να προκαλέσουν είναι μια επώδυνη δυσκοιλιότητα. Οτιδήποτε γίνεται από αλεύρι (ψωμί, πίτσα, διάφορες ζύμες, κλπ) μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.
Πηγή: mothersblog.gr

Ένα ακόμη διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ, ο Κέρμιτ και η Μις Πίγκυ, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, ένα μόλις μήνα πριν το δημοφιλές τηλεοπτικό σόου «The Muppets» επιστρέψει στις οθόνες.
Σε κοινή τους ανακοίνωση που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν, αλλά θα συνεχίσουν την τηλεοπτική τους συνεργασία.
«Επειτα από προσεκτική σκέψη, λεπτομερή εξέταση και αξιοσημείωτους καβγάδες, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος και moi λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να λήξουμε τη ρομαντική μας σχέση», έγραψε η Μις Πίγκυ στη σελίδα της στο Facebook.
«Οι προσωπικές μας ζωές είναι τώρα ξεχωριστές και θα βγαίνουμε με άλλους…γουρούνια, βατράχους κλπ. Αυτό είναι το μοναδικό μας σχόλιο για το ιδιωτικό αυτό ζήτημα…εκτός αν δεχτούμε μία ικανοποιητική προσφορά», πρόσθεσε.
Εμείς, πάντως, αρνούμαστε να το πιστέψουμε και σας θυμίζουμε την υπέροχη γαμήλια τελετή τους:
kermit_mispiggy1_aftodioikisi
Η επανέκδοση του διάσημου σόου θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Σεπτέμβριο από το ABC.
Στη νέα εκδοχή της σειράς, η Μις Πίγκυ θα έχει το δικό της μεταμεσονύχτιο τοκ σόου, του οποίου εκτελεστικός παραγωγός θα είναι ο Κέρμιτ και στους προσκεκλημένους της θα περιλαμβάνονται διασημότητες όπως η ηθοποιός Ριζ Γουίδερσπουν.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!