Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Υπάρχουν 14.500 πυρηνικά όπλα στον κόσμο, αλλά... πού ακριβώς;
Η πυρηνική απειλή «κυνηγά» τον πλανήτη από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ έδωσε το «ΟΚ» στον Αινστάιν να κατασκευάσει την ατομική βόμβα κατά των Γερμανών με τη βοήθεια της πυρηνικής ενέργειας. Αυτό συνέβη κάπου στο 1941 και από εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος που έγινε το συνώνυμο της ιδιοφυΐας άρχισε να εργάζεται σε ένα μυστικό εργαστήριο.
einsteain
Την ίδια ώρα όμως, και οι Γερμανοί όμως είχαν τα δικά τους πυρηνικά σχέδια, ωστόσο, από μια διαβολική σύμπτωση της τύχης ο πλανήτης γλίτωσε από την κατασκευή ατομικής βόμβας από τους Ναζί. Τελικά, η ατομική βόμβα έκανε το... ντεμπούτο της τέσσερα χρόνια αργότερα με την πυρηνική καταστροφή στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και αφού είχαν πεθάνει Ρούσβελτ και Χίτλερ. Ο Αϊνστάιν όμως έζησε για τη δει...
nag1
nag2
Σήμερα, πάνω από μισό αιώνα μετά υπάρχουν 14.500 πυρηνικά όπλα στον πλανήτη. Το κλαμπ των χωρών με πυρηνικά απαρτίζεται από εννέα μέλη. Την πρωτοκαθεδρία φυσικά έχουν ΗΠΑ και Ρωσία. Ανεπιθύμητη συμμετοχή η Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, με τις ΗΠΑ να επιδιώκουν να αφήσει στην άκρη τις πυρηνικές της φιλοδοξίες, ενώ επίκειται και  η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ Τραμπ – Κιμ στα τέλη Μαΐου. Αλλά πού αλλού υπάρχουν πυρηνικά όπλα;
Όπως είπαμε στη Βόρεια Κορέα, που είναι και η μοναδική χώρα που έκανε πυρηνικές δοκιμές τον 21ο αιώνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Ψυχρό Πόλεμο και μετά ο αριθμός των πυρηνικών όπλων έχει μειωθεί, καθώς και ότι οι χώρες που τα κατέχουν κρατούν τον ακριβή αριθμό τους μυστικό.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNBC,  η Ένωση Ελέγχου Όπλων και η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων έκαναν κάποιυς υπολογισμούς για το πόσα όπλα αντιστοιχούν σε κάθε χώρα.
Βόρεια Κορέα
kimm4
Σύνολο πυρηνικών όπλων: περίπου 10 με 20
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 6
Πρώτη δοκιμή: Οκτώβριος 2006
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Σεπτέμβριος 2017
Ισράηλ
kimm5
Σύνολο πυρηνικών όπλων: 80
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 0
Πρώτη δοκιμή: δεν έχει επιβεβαιωθεί
Πιο πρόσφατη δοκιμή: δεν έχει επιβεβαιωθει

Ινδία
Σύνολο πυρηνικών όπλων: 120-130
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 3
Πρώτη δοκιμή: Μάιος 1974
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Μάιος 1998
Πακιστάν
Σύνολο πυρηνικών όπλων: 130-140
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 2
Πρώτη δοκιμή: Μάιος 1998
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Μάιος 1998
Ηνωμένο Βασίλειο

Σύνολο πυρηνικών όπλων: 215
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 45
Πρώτη δοκιμή: Οκτώβριος 1952
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Νοέμβριος 1991
Κίνα
Σύνολο πυρηνικών όπλων: 270
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 45
Πρώτη δοκιμή: Οκτώβριος 1964
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Ιούλιος 1996
Γαλλία
Σύνολο πυρηνικών όπλων: 300
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 210
Πρώτη δοκιμή: Φεβρουάριος 1960
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Ιανουάριος 1996
ΗΠΑ
Σύνολο πυρηνικών όπλων: 6.550
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 1.030
Πρώτη δοκιμή: Ιούλιος 1945
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Σεπτέμβριος 1992
Ρωσία
puttt
Σύνολο πυρηνικών όπλων: 6.800
Συνολικές πυρηνικές δοκιμές: 715
Πρώτη δοκιμή: Αύγουστος 1949
Πιο πρόσφατη δοκιμή: Οκτώβριος 1990
Αυτοί είναι οι 9 τύποι των ανθρώπων που απατούν πιο εύκολα
Οι έρευνες αυτές είναι από τις αγαπημένες όλων, καθώς ποιος μπορεί να τις προσπεράσει. Όλοι θέλουν να μάθουν εάν υπάρχει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό όσων είναι άπιστοι. Συχνά όμως τα συμπεράσματα αυτών των ερευνών είναι αντικρουόμενα. Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τι έχουν δείξει σχετικές έρευνες, με βάση δείγματα πληθυσμού που επισκέπτεται ιστότοπους γνωριμιών για ανθρώπους που είναι δεσμευμένοι.
Αυτά είναι λοιπόν τα εννέα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είναι περισσότερο επιρρεπείς στην απιστία.

1. Οι άνθρωποι που η ηλικία τους τελειώνει σε «9»Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "Proceedings of the Natural Academy of Sciences" οι άνθρωποι που είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας δεκαετίας της ζωής τους είναι πιο πρόθυμοι στο να απατήσουν τον/την σύντροφο τους. Τα άτομα στα 29, 39, 49 κ.ο.κ. τείνουν να κάνουν την αυτοκριτική τους σε αυτές τις ηλικίες και έχουν την διάθεση να πάρουν αποφάσεις που θα τους αλλάξουν την ζωή, καθώς πλησιάζει μια νέα δεκαετία. Για του λόγου το αληθές στο site εξωσυζυγικών σχέσεων "Ashley Madison" πάνω από 950,000 άντρες χρήστες ήταν ηλικίας 29, 39, 49 ή 59.
2. Οι ψηλοί άντρες
Πριν από έναν χρόνο μια μελέτη έδειξε πως οι ψηλοί άντρες έχουν την τάση να απατούν πιο εύκολα. Το δείγμα γι' αυτή την έρευνα πάρθηκε από το site γνωριμιών IllicitEncounters.com.
3. Οι φαν του rock 'n' roll
Άλλη μια ανάλυση των δεδομένων από το IllicitEncounters.com έδειξε πως 41% των άπιστων ατόμων προτιμά την ροκ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής.
4. Οι άντρες που δουλεύουν στον χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής
Μην σας ξεγελούν τα βαρετά ρούχα, τα μυωπικά γυαλιά και η υπομονή την οποία φαίνεται να έχουν όταν ασχολούνται με το κινητό ή το laptop σας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα επιδέξιοι όταν πρόκειται για την απιστία.
5. Οι Γάλλοι
Υπάρχει μια παλιά φήμη για τους Γάλλους και την έφεσή τους να ξενο...κοιτάνε. Συχνά τους περιγράφουν με τη φάση «κρασιά, τυριά και ένας παράνομος δεσμός». Σύμφωνα με το LELO (μια μάρκα πολυτελών sex toys) το 75% των Γάλλων που ερωτήθηκαν για εξωσυζυγικές σχέσεις παραδέχτηκε πως διατηρεί (τουλάχιστον) από μία.
6. Οι εξαρτημένοι απ' το shopping
To AshleyMadison αποκάλυψε επίσης ότι πολλές από τις άπιστες γυναίκες που κυκλοφορούν στην σελίδα είναι μεγάλες καταναλώτριες. Πιο συγκεκριμένα, κάτι περισσότερο από το 1/3 των χρηστριών λέει πως ξοδεύουν περισσότερα για την εμφάνιση τους από την στιγμή που ξεκινούν να είναι άπιστες. Επιπλέον το 27% έχει στην κατοχή του μια κρυφή πιστωτική κάρτα για να χρηματοδοτούν αυτή τους την ανάγκη. Η προτιμώμενη μάρκα ρούχων των άπιστων; Η Banana Republic.
7. Οι δασκάλες και οι καθηγήτριες
Στον γυναικείο πληθυσμό οι επαγγελματίες που φέρεται να "λοξοκοιτάνε" πιο εύκολα είναι οι εκπαιδευτικοί.
8. Οι χρήστες του Twitter
Είναι γνωστό πλέον πως τα social media μπορούν να δημιουργήσουν κακό στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ωστόσο, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι λέει πως οι χρήστες του Twitter είναι πιο επιρρεπείς στο να δημιουργούν εξωσυζυγικούς δεσμούς.
9. Οι ξανθιές
Μια έρευνα που έγινε από το CheaterVille.com βρήκε ότι το 42% των γυναικών που απατούν είναι ξανθιές. Και το «μπράβο» πάει στις μελαχρινές, που μόνο το 11% φέρεται να απιστεί.

 
5 επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο
Από τον Στίβεν Χόκινγκ ως το Νίκολα Τέσλα, 5 επιστήμονες που έδωσαν το φως τους στον πλανήτη για να βοηθήσουν τον κόσμο να γυρίσει λίγο πιο γρήγορα

Μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες του 20ου αιώνα, ο Στίβεν Χόκινγκ, πρόλαβε να παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο που έχει επηρεάσει δραματικά την επιστημονική κοινότητα, άλλαξε με το μυαλό του όσα γνωρίζαμε ως τώρα αποσπώντας μάλιστα πολυάριθμα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

 Ο Λουί Ζαν Παστέρ, ήταν Γάλλος χημικός που έγινε διάσημος για τις ανακαλύψεις του στη Μικροβιολογία, τόσο ώστε να αποκληθεί «Πατέρας της Μικροβιολογίας» και της Ανοσολογίας. Οι έρευνες και τα πειράματά του κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την θεωρία πως πολλές ασθένειες σχετίζονται με μικρόβια και ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα. Ακόμη βρήκε τον τρόπο για να αποτρέπεται το ξίνισμα του κρασιού και του γάλακτος, δηλαδή την παστερίωση. Αρκετές είναι και οι ανακαλύψεις του στο πεδίο της Χημείας, με σημαντικότερη την ανακάλυψη της ασυμμετρίας των κρυστάλλων.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, το φωτεινό μυαλό που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 ήταν ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών. Άλλαξε την επιστήμη ανακαλύπτοντας τη σχέση του χώρου και του χρόνου ενώ το επώνυμο του χρησιμοποιείται συχνά ως χαρακτηρισμός για να δηλώσει πως κάποιος είναι πολύ έξυπνος.

Ο Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ, βιολόγος και φαρμακολόγος, ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τη βακτηριολογία, την ανοσολογία και τη χημειοθεραπεία. Ήταν αυτός που ανακάλυψε την πενικιλίνη το 1928, για την οποία πήρε το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής το 1945.

Ο Νίκολα Τέσλα είναι ένας ακόμη από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης. Σε αυτόν οφείλουμε την ενεργειακή απελευθέρωση και τις ασύρματες επικοινωνίες, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του 20ου αιώνα. Το 1891 ο Τέσλα εφηύρε το πηνίο που φέρει το όνομά του. Το 1893 εφευρίσκει το ραδιόφωνο και δύο χρόνια μετά κατασκευάζει στους καταρράκτες του Νιαγάρα τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό στον κόσμο.

 
Μυστικά για να ξανακοιμηθείς αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας
Αν σου έχει τύχει να ξυπνήσεις μέσα ση νύχτα και μετά να μην μπορείς να ξανακοιμηθείς, ξέρεις πόσο βασανιστικό και επίπονο είναι. Ο χρόνος περνάει, εσύ αγχώνεσαι ακόμα πιο πολύ και κάπως έτσι το ξυπνητήρι χτυπάει και εσύ σέρνεσαι από τη κούραση.
Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που αξίζει να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα σηκωθείς από το βαθύ σου ύπνο:
  • Bύθισε το πρόσωπό σου σε κρύο νερό, φροντίζοντας να βρέχεται η περιοχή κάτω από τα μάτια σου και πάνω από τα ζυγωματικά σου. Κράτα την αναπνοή σου για τριάντα δευτερόλεπτα πριν σηκωθείς. Αυτό το κόλπο ενεργοποιεί μια ακούσια απόκριση που ονομάζεται το αντανακλαστικό της αναρρόφησης των θηλαστικών, το οποίο επιβραδύνει την καρδιά σου και αναγκάζει τον οργανισμό σου να ηρεμήσει.
  • Κάνε την άσκηση 4-7-8. Βάλε την άκρη της γλώσσας σου στα πάνω, μπροστινά σου δόντια και κράτα την εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η άσκηση. Στη συνέχεια κάνε εκπνοή από το στόμα. Κλείσε μετά το στόμα σου και ανάπνευσε αργά από τη μύτη, μετρώντας ως το 4. Έπειτα, κράτα την αναπνοή σου μετρώντας ως το 7. Εκπνοή μετρώντας ως το 8 και κάνοντας τον ίδιο ήχο όπως στην αρχή. Επανάλαβε όλη την άσκηση τρεις ακόμα φορές. Έτσι θα κυκλοφορήσει περισσότερο οξυγόνο στο αίμα σου.
  • Κάνε σeξ. Εκτός από την ευχαρίστηση που θα εισπράξεις, απελευθερώνεται η ορμόνη της αγάπης, η οξυτοκίνη, η οποία λειτουργεί ενάντια στις ορμόνες του στρες που σε κρατούν ξύπνιο. Επίσης απελευθερώνονται ενδορφίνες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας και λειτουργούν ως φυσικό ηρεμιστικό.
  • Περπάτα μέσα στο σπίτι. Ή κάνε κάτι βαρετό. Ο οργανισμός σου ασυναίσθητα, θα αποκοιμηθεί.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!