Σάββατο 23 Απριλίου 2016


Τι καλά που θα ήταν να είχες χρόνο και χρήμα και να πήγαινες στο κομμωτήριο για να σε περιποιηθούν με ειδικές μάσκες μαλλιών και φουλ χαλάρωση στον λουτήρα...

Αν δεν έχεις, μην στεναχωριέσαι. Μπορείς να χαρίσεις λάμψη στα μαλλιά σου και να δεις το χρώμα τους πιο φωτεινό με μια πιο εναλλακτική και φυσική μέθοδο που άλλωστε χρησιμοποιούσαν παλιά και οι γιαγιάδες μας. Το μυστικό κρύβεται στο χαμομήλι!

Εάν τα μαλλιά σου είναι φυσικά και δεν τα έχει υποβάλει σε τεχνικές επεξεργασίες, κάνε το εξής:

Φτιάξε ένα αφέψημα χαμομηλιού και βάλε μέσα 3-4 σταγονίτσες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Με αυτό το μείγμα θα ξεβγάλεις καλά τα μαλλιά σου και θα δεις πόσα λαμπερά θα γίνουν.

Ιδανικό για όσες έχουν ανοιχτά καστανά ή ξανθά μαλλιά, κυρίως τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός και έχουμε ηλιοφάνεια, θα γίνουν έναν τόνο πιο φωτεινά!

Πηγή: faysbook.gr

Το library4you δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή την εργασία ενός προπτυχιακού μαθήματος και με σκοπό αρχικά την οργανωμένη παρουσίαση όλων των βιβλιοθηκών του Λεκανοπεδίου Aττικής σε ένα site.
Μέλη της ομάδας είναι οι:
Άρης Αργυρίου
Γιώργος Κατσινούλας
Άγγελος Βλαχογιάννης
Κωσταντίνος Μελισσάρης
Στέλιος Γιακηντζής
Επισκεφθείτε το site στο: library4you.weebly.com

Ερευνητές του University of Bath ανέπτυξαν μία πρωτοποριακή κυψέλη καυσίμου ιδιαίτερα μικρού μεγέθους, που μπορεί να παράγει ενέργεια από ανθρώπινα ούρα, δημιουργώντας έτσι μια οικονομική, ανανεώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο παραγωγής ενέργειας.
Στο κοντινό μέλλον η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρισμού σε απομακρυσμένες περιοχές με πολύ μικρό κόστος, καθώς η κάθε συσκευή κοστίζει μεταξύ 1 και 2,5 ευρώ. Πρόκειται για μια μικροβιακή κυψέλη καυσίμου, η οποία χρησιμοποιεί φυσικές βιολογικές διαδικασίες «ηλεκτρικών» βακτηριδίων για τη μετατροπή οργανικής ύλης (ούρα) σε ηλεκτρισμό, παράγοντας σχεδόν μηδενικά απόβλητα, εν συγκρίσει με άλλες μεθόδους.
Στην πράξη τα ούρα περνούν μέσα από την κυψέλη και λαμβάνει χώρα η αντίδραση, κατά την οποία τα βακτηρίδια παράγουν ηλεκτρισμό που αποθηκεύεται ή χρησιμοποιείται απευθείας για την τροφοδοσία ηλεκτρικών συσκευών.
Οι ερευνητές των τμημάτων Χημικών Μηχανικών, Χημείας και του Κέντρου Ανανεώσιμων Χημικών Τεχνολογιών του πανεπιστημίου συνεργάστηκαν με επιστήμονες του Queen Mary University of London και του Bristol Bioenergy Centre για την ανάπτυξη αυτής της επαναστατικής κυψέλης καυσίμου, που είναι μικρότερη, φθηνότερη και ισχυρότερη από άλλες παρεμφερείς συσκευές. Έχει μέγεθος μιας τετραγωνικής ίντσας και χρησιμοποιεί έναν καταλύτη άνθρακα στην κάθοδο, που προκύπτει από γλυκόζη και ωολευκοματίνη (πρωτεΐνη στο ασπράδι του αυγού).
Ο καταλύτης αυτός αποτελεί μια ανανεώσιμη και πολύ φθηνή εναλλακτική στην πλατίνα, που χρησιμοποιείται συνήθως σε άλλες μικροβιακές κυψέλες καυσίμων. Όσον αφορά στις ενεργειακές επιδόσεις, πολλαπλασιάζονται κατά πολύ όσο μεγαλώνει το μέγεθος. Μια μεμονωμένη μικροβιακή κυψέλη μπορεί να παράγει 2 βατ ανά κυβικό μέτρο- αρκετά για τη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου. Αν και οι επιδόσεις άλλων εναλλακτικών τεχνολογιών (ηλιακές κυψέλες καυσίμων κ.α.) είναι ανώτερες, το σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι το πολύ χαμηλό κόστος της και η ίδια η φύση της, με την παραγωγή ηλεκτρισμού από ανθρώπινα απόβλητα, που αποτελούν...ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, χωρίς την παραγωγή βλαβερών εκπομπών αερίων.
naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!