Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ο σταρ του Χόλιγουντ Brad Pitt
Ο Μπραντ Πιτ απέκρουσε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι δεν προσφέρει επαρκή οικονομική στήριξη στα παιδιά του και κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ στο θέμα του διαζυγίου τους.

Στον τελευταίο γύρο των πικρόχολων κατηγοριών που εκτοξεύουν ο ένας εναντίον του άλλου οι Brangelina, που κάποτε υπήρξαν το ισχυρότερο και πιο αξιοζήλευτό ζευγάρι του Χόλιγουντ, οι δικηγόροι του Πιτ ανακοίνωσαν ότι ο ηθοποιός κατέβαλε ποσό άνω του 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων σε λογαριασμούς για την Τζολί και τα έξι τους παιδιά μετά τον χωρισμό τους το 2016.
Επιπλέον, στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, οι δικηγόροι του διάσημου πρωταγωνιστή υποστηρίζουν ότι ο Μπραντ Πιτ δάνεισε στη Τζολί 8 εκατομμύρια δολάρια για να τη βοηθήσει να αγοράσει το σπίτι που μένει τώρα.
Ο δικηγόρος της Τζολί προσέφυγε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες με αίτημα την οριστικοποίηση του διαζυγίου τους μέσα στο 2018. Η Αμερικανίδα ηθοποιός κατήγγειλε ότι ο Πιτ «δεν πληρώνει σημαντική διατροφή για τα παιδιά» από τότε που είναι σε διάσταση και παρόλο που έχει γίνει σχετικός διακανονισμός, οι καταβολές της διατροφής «δεν γίνονται τακτικά».
Στις κατηγορίες αυτές οι δικηγόροι του 54χρονου ηθοποιού απαντούν ότι η ισχυρισμοί της 43χρονης πρώην συντρόφου του είναι μια «ανεπαρκώς συγκεκαλυμμένη απόπειρά της να χειραγωγήσει την κάλυψη του θέματος από τα ΜΜΕ».
Προς το παρόν οι εκπρόσωποι της Τζολί δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσουν σχετικά.
news247.gr

Ένας Γερμανός αποφάσισε να πηγαίνει στη δουλειά του κολυμπώντας μιας και δεν άντεχε πλέον την καθημερινή κίνηση στους δρόμους.
H καθημερινή κίνηση στους δρόμους τον είχε γονατίσει, έτσι αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα! Ο τύπος κολυμπάει δύο χιλιόμετρα και δηλώνει πως πηγαίνει αναζωογονημένος στη δουλειά του.
Τι καλύτερο να έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις στη δουλειά κολυμπώντας εδώ που τα λέμε…
Κάνεις τη γυμναστική σου, αποφορτίζεσαι και είσαι έτοιμος για μία σκληρή μέρα στο γραφείο!

Αίτημα υποβολής διαζυγίου υπέβαλε μια Τουρκάλα καθώς, όπως αναφέρει στα σχετικά έγγραφα, ο έγγαμος βίος έχει γίνει αβίωτος από τη στιγμή που ο σύζυγός της ξεκίνησε να φοράει σέξι τάνγκα και καλσόν όταν βρισκόταν στο σπίτι.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της γυναίκας που μίλησε στην εφημερίδα Hürriyet μετά την υποβολή της αίτησης σε οικογενειακό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ο σύζυγος – με τον οποίο η πελάτης του είναι παντρεμένη εδώ και 9 χρόνια – ξεκίνησε την περίεργη αυτή συνήθεια πριν από περίπου δύο χρόνια.
«Όταν η πελάτης μου επιχείρησε να συζητήσει το θέμα τότε αυτός αντέδρασε βίαια. Η πελάτης μου έχει πλέον κατάθλιψη. Δεν θέλει να συνεχίσει αυτό τον γάμο. Θέλουμε διαζύγιο και αποζημίωση ύψους 200.000 τουρκικών λιρών (περίπου 32.000 ευρώ)» δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας.
Ωστόσο και ο σύζυγος υπέβαλε μήνυση υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα του τον προσέβαλε όταν τον ρώτησε αν είναι άντρας ή όχι ενώ παράλληλα αμφισβήτησε και τη γονιμότητά του.
Όπως είπε ο δικηγόρος του, η αντίδικος προσπαθεί να τον εκβιάζει με τον ισχυρισμό ότι έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό προσθέτοντας ότι ο πελάτης του ζητά και αυτός διαζύγιο αλλά χωρίς αποζημίωση.
Τα φθηνότερα μέρη στην Ελλάδα για διαμονή και φαγητόΘα ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα: Τίποτα δεν είναι εξωπραγματικά φθηνό τον Αύγουστο. Ωστόσο, αν θέλεις πολύ να κάνεις διακοπές τον δημοφιλέστερο-για-διακοπές μήνα του χρόνου, και το πάρεις απόφαση ότι θα τρως μακαρόνια και φακές όταν γυρίσεις, δεν χρειάζεται να διαθέσεις τετραψήφιο ποσό για να τα καταφέρεις. Ειδικά αν διαλέξεις προορισμό σοφά –κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, «μαρτυρώντας» τα οικονομικότερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 11-12 Αυγούστου. Προς το τέλος του μήνα, είναι πιθανό να τις βρείτε χαμηλότερες.

Το Πήλιο



Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των ταξιδιωτικών συντακτών της χώρας πως όταν ψάχνεις φθηνά δωμάτια σε «δύσκολη» περίοδο, το Πήλιο σώζει την κατάσταση. Και γιατί όλοι το αγαπάνε (πώς να μην το αγαπάς; Έχει κουκλίστικα χωριά, μαγεμένα δάση και φανταστικές παραλίες) και γιατί έχει διαμερίσματα σαν αυτό στα 30€, δωμάτια σαν αυτό στα 35€ το δίκλινο με πρωινό, δωμάτια σε αρχοντικά όπως αυτόαυτό και αυτό στα 40€, και δωμάτια πλάι στη θάλασσα σαν αυτό στα 42€.  Το δε φαγητό, που είναι καταπληκτικό, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 15-17€ το άτομο –αναλυτικές προτάσεις εδώ.

Η Ηλεία



Είναι μια από τις λιγότερο εξερευνημένες γωνιές της Πελοποννήσου, κι αυτό έχει από μόνο του την χαρά της ανακάλυψης. Έχει, επίσης, ωραιότατες παραλίες (Καϊάφα, κανείς;), σούπερ ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους (το βαρύ πυροβολικό της Ολυμπίας και τη μικρούλα και γλυκύτατη Ήλιδα) και πολύ καλές τιμές: Στα 30-35€ βρήκαμε δίκλινα δωμάτια στην Ολυμπία (αυτό, αυτό και αυτό) στα 45-50€ πλάι στη θάλασσα στη Ζαχάρω (εδώ κι εδώ) στα 50-55€ στην ορεινή μεν πανέμορφη δε Ανδρίτσαινα (αυτό και αυτό). Για φαγητό, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο –προτάσεις έχουμε αναλυτικά εδώ.

Η Σαμοθράκη



Το πρώτο νησί που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για φθηνούς προορισμούς στην Ελλάδα, η Σαμοθράκη με τους καταρράκτες της και τα φαντασμαγορικά φυσικά τοπία έχει δωμάτια σαν αυτό στα 35€ το δίκλινο, σουίτες (!) στα 50€ και ευρύχωρα, χρωματιστά δωμάτια σαν αυτά στα 54€.  Για το δε φαγητό δεν θα πληρώσετε σχεδόν πουθενά περισσότερα από 12-15€ το άτομο.

…και η Θράκη, γενικότερα



Όχι, Θράκη δεν είναι μόνο ο Έβρος –τα απόκοσμα τοπία του οποίου εδώ που τα λέμε θα σας εξέπλητταν, αν δεν αφιερώνατε όλο σας τον χρόνο να κάνετε βουτιές και κανό στο Νέστο, να τρώτε και να πίνετε και να βολτάρετε στην παλιά πόλη της Ξάνθης και να εξερευνείτε σταματημένα στον χρόνο χωριουδάκια σαν τη Σταυρούπολη και τα Πομακοχώρια. Η Θράκη είναι ο παράδεισος του μικρού εξερευνητή (και) τον Αύγουστο, και έχει και ωραιότατα δωμάτια με 30€ στην Κρεμαστή με 35€ στα Κιμμέρια, και με 37€ στην Ξάνθη. Το δε φαγητό  κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο –και είναι η χαρά του κρεατοφάγου.

Η Κάλυμνος


Θα το ομολογήσουμε, στην έρευνά μας για χαμηλές τιμές η Κάλυμνος ήταν έκπληξη: Με την δημοφιλία της να ανεβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια (χάρη και, αλλά όχι μόνο, στον τουρισμό «περιπέτειας» που έχει προωθήσει πολύ σωστά) δεν περιμέναμε να βρούμε δωμάτια στην θάλασσα με λιγότερα από 40€ το δίκλινο στα μέσα Αυγούστου. Βρήκαμε, όμως: Αυτό, αυτό και αυτό και αυτό. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και καταπληκτικό φαγητό σε ένα μέσο όρο ταβερνο-λογαριασμού στα 15€ το άτομο.

Η Κάρπαθος



Ένα από τα ωραιότερα νησιά του Νότιου Αιγαίου, μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω ταξίδι για να φτάσεις ως εδώ αν ξεκινάς από την Αθήνα (από την Ρόδο ή την Κρήτη, ας πούμε, είναι πολύ πιο εύκολο) θα σε αποζημιώσει όμως πρώτον με απίστευτα χωριά, δεύτερον με συγκλονιστικές παραλίες και τρίτον με ωραιότατες αυγουστιάτικες τιμές: Στα 45€ το δίκλινο βρήκαμε δωμάτια εδώ σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, στα 55€ εδώ και στα 65€ εδώ, πλάι στο κύμα. Οι δε τιμές του φαγητού είναι επίσης ωραιότατες: στα 12€ το άτομο κατά μέσο όρο για μαγειρευτά, λιγότερα από 20€ για ψάρι.

Η Ζάκυνθος



Έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου, σούπερ νυχτερινή ζωή –αν δε σε ενοχλούν οι μεθυσμένοι τουρίστες− και κάτι από μαζικό τουρισμό που ναι μεν χαλάει λίγο το τοπικό χρώμα, ρίχνει όμως και τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα όλου του Ιονίου (κάτι δίνεις κάτι παίρνεις πάντα). Κάπως έτσι, έχεις δωμάτια σαν αυτό στα 47€ το δίκλινο, σπιτάκια σαν αυτό στα 54€ και ευρύχωρα στούντιο σαν αυτό στα 55€. Το δε φαγητό μπορεί να πέσει και στα 10€ το άτομο, παραμένοντας αξιοπρεπές –αν και ο μέσος όρος στα ταβερνάκια του νησιού είναι γύρω στα 15€.

Τα Ζαγοροχώρια



Ναι, θα χρειαστεί να απαρνηθείτε τις παραλίες –αλλά οι βουτιές στον Βοϊδομάτη και τον Αώο είναι εξίσου διασκεδαστικές, πολύ πιο δροσερές και εξαιρετικά πρωτότυπες. Και αν αυτός δεν είναι λόγος αρκετός, από 30€ το δίκλινο ξεκινούν οι τιμές σε υπέροχους ξενώνες σαν αυτόν και αυτόν και από 40€ εδώ και εδώ. Το δε φαγητό είναι πάντα συγκλονιστικό, και κυμαίνεται σταθερά στα 15€ το άτομο (αναλυτικές προτάσεις έχουμε εδώ).
in2life.gr
Ο Βολιβιανός πρόεδρος Έβο Μοράλες μες το μετάλλιο και την κορδέλα
Το Bολιβιανό Προεδρικό Μετάλλιο, ένας χρυσός πολύτιμος λίθος με σμαράγια, που χρονολογείται από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Βολιβίας το 1825 εκλάπη χθες το βράδυ, καθώς ο φρουρός του βρίσκονταν σε οίκους ανοχής, ανέφερε αστυνομική αναφορά που διέρρευσε σήμερα.
Ο υπαστυνόμος Ρομπέρτο Χουάν ντε Ντιοζ Ορτίζ Μπλάνκο θα μετέφερε το μετάλλιο και την προεδρική κορδέλα στην κεντρική πόλη Κοτσαμπάμπα, όπου ο πρόεδρος θα εκφωνούσε σήμερα μια ομιλία σε στρατιωτική παρέλαση. Η πτήση του την Τρίτη το βράδυ όμως καθυστέρησε και ο αξιωματικός αποφάσισε να σκοτώσει την ώρα του και να επισκεφτεί οίκους ανοχής, υπογραμμίζει η αστυνομική αναφορά που δημοσίευσαν εφημερίδες.
«Μπήκα σε αρκετούς από αυτούς τους χώρους (οίκους ανοχής), σε πολλούς χώρους και έπειτα επέστρεψα εκεί που είχα σταθμεύσει το αυτοκίνητό μου και όταν έφτασα, η τσάντα μου, στην οποία ήταν μέσα το εθνικό έμβλημα, είχε κλαπεί», είπε ο Ορτίζ Μπλάνκο δηλώνοντας τη ληστεία στην αστυνομία.
Ο Βολιβιανός πρόεδρος Έβο Μοράλες φόρεσε για τελευταία φορά το μετάλλιο και την τρίχρωμη κορδέλα σε μια τελετή τη Δευτέρα στην νότια πόλη Ποτοσί για την 193η επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας.
Αλλά σήμερα, εμφανίστηκε χωρίς να φορά ούτε το μετάλλιο, ούτε την κορδέλα καθώς εκφώνησε την ομιλία του στην στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της ίδρυσης του στρατού.
Το χρυσό ,σμαραγδένιο μετάλλιο φυλάσσεται σε θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά κάποιες φορές δίνεται στην προεδρία για επίσημες εκδηλώσεις.
Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το «προεδρικό μετάλλιο κλάπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης υπό συνθήκες που εξακολουθούν να είναι υπό διερεύνηση» και ότι ο «αξιωματικός ασφαλείας συνελήφθη».
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών και όλοι οι κρατικοί θεσμοί συμμετέχουν στην έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης της ληστείας το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση.
Το μετάλλιο ήταν ένα δώρο του Κογκρέσου στον ιδρυτή της νέας Βολιβιανής Δημοκρατίας (τη σημερινή Βολιβία) το 1825 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1826 ως προεδρικό μετάλλιο από τον Αντόνιο Χοσέ ντε Σούκρε.
«Αυτό είναι ένα πλήγμα για την Δημοκρατία, για το κράτος», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Κάρλος Μέσα. Η απώλειά του είναι «αντίστοιχη με την κλοπή του στέμματος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας».

«Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά νομίζω πως το κατάλαβα νωρίς πως αυτό θα ήταν για μένα το τέλος όσον αφορά την υποκριτική. Μετά από αυτήν την ταινία μπαίνω επίσημα στη σύνταξη γιατί το κάνω από από τότε που ήμουν 21 ετών. Ε, αρκετά. Και γιατί να μην αποχωρήσω με κάτι που είναι ανεβαστικό και θετικό;»
Με αυτά τα λόγια, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιβεβαίωσε αυτό που είχε δηλώσει το 2016, ότι θα αποσυρθεί από την υποκριτική, μετά από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «The Old Man & The Gun» του Ντέιβιντ Λόουρι.
Δ 
«Εχω αρχίσει να κουράζομαι από την υποκριτική», δήλωνε τότε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. «Είμαι ένας ανυπομόνος άνθρωπος και είναι σκληρό για μένα να περιμένω για να κάνω τη μία σκηνή μετά την άλλη. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου, στα 80 μου, το να ζωγραφίζω θα μου έδινε μεγαλύτερη ικανοποίηση γιατί δεν θα έπρεπε να εξαρτώμαι από κανέναν. Είμαι μόνο εγώ. όπως ήταν παλιά. Σκέφτομαι να στραφώ περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση και να μην παίζω πια.»

Old man and the gun 607 Με τη Σίσι Σπέισεκ στο «The Old Man & The Gun»
Το φιλμ του Ντέιβιντ Λόουερι («St. Nick», «Ain’t Them Bodies Saints», «A Ghost Story», «Ο Πιτ κι ο Δράκος του») αφηγείται την «ως επί το πλείστον» αληθινή ιστορία του Φόρεστ Τάκερ, ενός ληστή τραπεζών που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή (εκτός από τις φορές που απέδρασε από αυτή) και ο οποίος συνέχισε να εξασκεί το «επάγγελμά» του ακόμη και μετά τα 70 του. Μαζί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ πρωταγωνιστεί η Σίσι Σπέισεκ στο ρόλο της γυναίκας που θα τον ερωτευτεί, ενώ το εξαιρετικό καστ συμπληρώνουν ο σταθερός συνεργάτης του Λόουερι, Κέισι Αφλεκ, και οι Τομ Γουέιτς και Ντάνι Γκλόβερ.
H πρεμιέρα του «The Old Man & The Gun» θα γίνει το φθινόπωρο στο Φεστιβάλ του Τορόντο.
the old man and the gun 607
flix.gr




- Από 1 ως 250 οι χρεώσεις για τις συναλλαγές, 190 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο το κόστος για τους πελάτες των τραπεζών - Οι προμήθειες καλά κρατούν στις τράπεζες που βγάζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα - Οι συναλλαγές κρύβουν σχεδόν πάντα παγίδες για τους πολίτες είτε στο γκισέ, είτε στο ΑΤΜ - Υπάρχουν χρεώσεις ακόμη και για τις συναλλαγές μέσω internet και phone banking - Δείτε πόσο σας κοστίζει η κάθε απλή συναλλαγή με την τράπεζα και ποιοι πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα


Τα έσοδα έχουν πέσει όμως οι τράπεζες έχουν τον τρόπο να… βουλώνουν τις τρύπες. Τη… νύφη την πληρώνουν οι πελάτες, και μάλιστα με ποσά που μπορεί να μοιάζουν μικρά, αλλά λόγω του όγκου των συναλλαγών που αναγκαστικά έχουν όλοι με τις τράπεζες στα ποσά φτάνουν σε τεράστια ύψη. Υπολογίζεται ότι από τις προμήθειες που παίρνουν οι τράπεζες το κόστος κάθε χρόνο για τους πολίτες είναι 190.000.000 ευρώ.


Τα ποσά που δίνουν οι πολίτες για απλές συναλλαγές είτε στο ΑΤΜ, είτε στο γκισέ ή ακόμη και για συναλλαγές μέσω Internet και phone banking ξεκινούν από το 1 ευρώ και φτάνουν ως και τα 250 ευρώ ανά συναλλαγή!
Για παράδειγμα για ένα έμβασμα 1.000 ευρώ υπάρχουν χρεώσεις από 8 ως και 15 ευρώ εάν η συναλλαγή γίνει στο γκισέ της τράπεζας, ενώ μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου η προμήθεια είναι στο ένα ευρώ.
Οι αναλήψεις μετρητών από το ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από εκείνη στην οποία έχει κάποιος λογαριασμό είναι στο 1,50 ευρώ.


Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν όσοι χρειάζονται λόγω κρίσης να προχωρήσουν σε αλλαγές των όρων ενός δανείου που έχουν στην τράπεζα.
Ενδεικτικά μια αλλαγή προγράμματος κοστίζει 250 ευρώ. Αλλαγή στο spread ή στο νόμισμα κοστίζει επίσης 250 ευρώ, ενώ μια αλλαγή στον χρόνο αποπληρωμής κοστίζει από 150 ως 250 ευρώ.
Οι χρεώσεις είναι σε κάθε είδους συναλλαγή, καθώς μια ρύθμιση μπορεί να κοστίσει 50 ευρώ ως 200 ευρώ, ενώ και η αίτηση για περίοδο χάριτος επιβαρύνει τον πελάτη με τουλάχιστον 50 ευρώ.
Μάλιστα η χρήση πιστωτικής που για πολλούς είναι μονόδρομος σε πολλές αγορές, ενώ προωθείται και φορολογικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής επιβαρύνεται με ετήσιο “καπέλο” τουλάχιστον 50 ευρώ.
Οι χρεώσεις από τράπεζα σε τράπεζα διαφέρουν, ωστόσο όλες οι τράπεζες έχουν χρεώσεις για όλες σχεδόν τις συναλλαγές…
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!