Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τα 4 πιο αστεία είδη ζευγαριών!
Μια έξοδος σε κάποιο πολυσύχναστο μέρος είναι αρκετή για έμπνευση που διαρκεί πολύ καιρό. Για άλλη μια φορά λοιπόν το ροζ μπλοκάκι μου πήρε φωτιά και ο σύντροφός μου έμεινε για αρκετή ώρα να με κοιτά να παίρνω σημειώσεις για το κείμενο που ακολουθεί.
Ο έρωτας δεν είναι ποτέ κακός! ΠΟΤΕ!! Βγάζει τον καλύτερο εαυτό στους ανθρώπους και τους κάνει πιο χαρούμενους, πιο όμορφους, με μεγαλύτερη αυτοπεποιήθηση και σε γενικές γραμμές τους προσδίδει μια θετική αύρα, η οποία κάνει όλα τα ζευγαράκια τόσο ακαταμάχητα όμορφα, που δεν μπορεί κανείς, παρά μόνο να τους χαζέψει. Υπάρχουν όμως κάποια «είδη» ζευγαριών που όταν τους παρατηρείς, ανακαλύπτεις πως τα κλισέ ισχύουν παντού, ακόμα και στον έρωτα.
Ας δούμε λοιπόν τις πιο αστείες κατηγορίες ζευγαριών που κυκλοφορούν εκεί έξω.
1ο Ζευγάρι: Κάγκουρες
Καθώς είμαι μια περήφανη κάτοικος της Δραπετσώνας, η κατηγορία αυτή είναι κοινό φαινόμενο στην καθημερινότητά μου. Η Πάολα και ο Παντελίδης κάνουν μονοπώλιο στις αφιερώσεις μεταξύ τους, ενώ το έντονο βάψιμο, η ψηλοτάκουνη γόβα, σε συνδυασμό με τρέσσα ή hair extensions είναι βασικό χαρακτηριστικό σε όλα τα κορίτσια της κατηγορίας. Τα αγόρια τώρα, έχουν συνήθως πέντε-έξι τατουάζ με κινέζικα ιδεογράμματα, ινδιάνους και κανένα tribal και κυκλοφορούν με μηχανάκι, ή αυτοκίνητο με νέον φώτα από κάτω και ηχοσύστημα που παίζει ακόμα το «Dance with the devil» στην διαπασών.
2ο Ζευγάρι: Οι επιδεικτικοί
Αυτή την κατηγορία για να είμαι ειλικρινής δεν την καταλαβαίνω. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξής της, κυρίως γιατί δεν υπάρχει πραγματική σπίθα και έρωτας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κατηγορίες. Οι επιδεικτικοί είναι αυτοί που ασχολούνται πολύ με την εικόνα τους. Είναι όλη μέρα στα γυμναστήρια, τις περισσότερες φορές έχουν άπειρα τατουάζ και η επιλογή του συντρόφου τους γίνεται με την ίδια μέθοδο όπως στα καλλιστεία. Είναι πανέμορφοι και οι δυο (συνήθως) και οι φωτογραφίες στα social media είναι ειδυλλιακές και σε κάνουν να αναφωνείς wow!
Τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά όταν τους βλέπεις από κοντά καθώς το κοινό χαρακτηριστικό των ζευγαριών αυτών είναι ότι δεν μιλάνε μεταξύ τους, δεν γελάνε ποτέ, δεν θα τους δεις ποτέ να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται παρά μόνο όταν υπάρχει φωτογραφική μηχανή. Τι να πει κανείς; Sad..απλά!!
3ο Ζευγάρι: Οι παράνομοι
Τα παράνομα ζευγαράκια είναι από μόνοι τους μια κατηγορία και θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο για αυτούς. Συνήθως συναντιούνται στο καφέ ή στο εστιατόριο όπου έχουν δώσει ραντεβού και ποτέ από πριν, ενώ η ένταση μεταξύ τους είναι προφανής. Αποφεύγουν να πιάνονται, τα φιλιά είναι απαγορευμένα, ενώ συνεχώς κοιτάνε γύρω τους μπας και δουν κάποιον γνωστό. Το πιο αστείο είναι όταν βλέπουν όντως κάποιον γνωστό και προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τα πάντα, χωρίς τις περισσότερες φορές, αυτά που λένε να βγάζουν νόημα. Τους καταλαβαίνεις από τα βλέμματα όλο νόημα και τα χαμόγελά τους.
4o Ζευγάρι: Οι Κυριλέ
Οι κυριλέ είναι η κατηγορία ζευγαριών που είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας ( γύρω στα σαράντα ή πενήντα), πολύ περιποιημένοι και οι δύο και το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως έχουν πάντοτε μια αίσθηση «άγαρμπου» και φαίνονται να νιώθουν κάπως άβολα. Είναι συνήθως χωρισμένοι και τα ραντεβού τους είναι μια προσπάθεια συγκράτησης του εαυτού τους από το να πιάσουν τον άλλον και να του δώσουν φιλιά. Μάλλον σκέφτονται πως «We're too old for this sh**» αλλά να σας πω κάτι; «You're not!!!»
Πιάστε τον άλλον, δώστε του φιλιά και ζήστε τον έρωτα σας!!
Υπάρχουν πολλά είδη ζευγαριών εκεί έξω και αν αρχίσει κανείς να τα παρατηρεί και να τα αναλύει θέλει πολύ, μα πολύ χρόνο. Εσείς σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, να θυμάστε ένα πράγμα! Ζήστε τον έρωτά σας και μην σκέφτεστε τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για εσας και τον σύντροφό σας. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην την ζούμε στο έπακρον.
Τα φιλιά μου,
Jasmine (Asiko) Altunyan
Πηγή: k-mag.gr
Ο κρύος καιρός σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από ό,τι ο ζεστός
Ο κρύος καιρός σκοτώνει 20 φορές περισσότερους ανθρώπους από ό,τι ο ζεστός καιρός, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη ανέλυσε πάνω από 74 εκατομμύρια θανάτους σε 384 τοποθεσίες σε 13 χώρες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αντόνιο Γκασπαρίνι της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι λόγω είτε του μέτρια κρύου καιρού, είτε του μέτρια ζεστού καιρού, ξεπερνούν σημαντικά τους θανάτους εξαιτίας των ακραίων θερμοκρασιών (καύσωνα ή μεγάλης παγωνιάς).
«Συχνά πιστεύεται ότι ο ακραίος καιρός προκαλεί την πλειονότητα των θανάτων, ιδίως όταν πρόκειται για καύσωνες. Όμως τα ευρήματά μας, που βασίζονται σε ανάλυση της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων για θανάτους σχετικούς με τον καιρό, που έχει ποτέ συλλεχθεί, δείχνουν αντίθετα ότι οι περισσότεροι θάνατοι στην πραγματικότητα συμβαίνουν σε μέτρια κρύες ή μέτρια ζεστές μέρες, ιδίως τις κρύες» δήλωσε ο Γκασπαρίνι.
Τα στοιχεία των θανάτων αφορούσαν την περίοδο 1985-2012 σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, οι οποίες έχουν μια μεγάλη γκάμα κλιματολογικών συνθηκών. Περίπου το 7,7% όλων των θανάτων προκαλούνται από μη ιδανικές θερμοκρασίες. Το κρύο ευθύνεται για το 7,3% των θανάτων, ενώ η ζέστη μόνο για το 0,42%.
Οι ακραίες θερμοκρασίες -προς τα κάτω ή προς τα πάνω- είναι υπεύθυνες για λιγότερο από 1% των θανάτων, ενώ οι μη ιδανικές αλλά όχι ακραίες θερμοκρασίες ευθύνονται για το 7% των θανάτων (από αυτούς, το 6,7% οφείλεται στο μέτριο κρύο).

Ότι έχουμε θάλασσες να...τις πιεις στο ποτήρι, το γνωρίζουμε.
Είναι όμως ιδιαίτερα ευχάριστο όταν αυτό επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη.
Η Ελλάδα γέμισε και φέτος με «Γαλάζιες σημαίες»!
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες με τις καθαρότερες παραλίες.
Τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες». Γεγονός το οποίο τοποθετεί την Ελλάδα μέσα στην πρώτη τριάδα!
Η «Γαλάζια Σημαία» που απονέμεται από το 1987, αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Για να κερδίσει κάποια παραλία την «Γαλάζια Σημαία» δεν αρκεί να διαθέτει μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών, αλλά πρέπει να τηρεί και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Η σημαντική ανακοίνωση για την βράβευση της χώρας μας, έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, όπου ο Νίκος Πέτρου (πρόεδρος της ΕΕΠΦ) ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η φετινή εκδήλωση έγινε στην Πιερία, που διαθέτει πέντε βραβευμένες παραλίες, αλλά οι φορείς έχουν εκφράσει συνολικά μια διάθεση να γίνουν ενέργειες για να αυξηθούν οι παραλίες με “γαλάζια σημαία” τα επόμενα χρόνια. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνονται συνήθως 5-8 σημαίες, αλλά πέρυσι αφαιρέσαμε συνολικά 38. Ωστόσο, λόγω 30 νέων βραβείων δεν σημειώθηκε μεγάλη διαφορά στον συνολικό αριθμό».
Συνολικά σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3468 ακτές και 695 μαρίνες. Να σημειωθεί πως η διάκριση είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους.
echoes.gr

Οι μύγες έχουν την ικανότητα να νιώθουν φόβο και άλλα συναισθήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια (Caltech).
Ο φόβος αποτελείται από διάφορα κομμάτια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πρωτόγονα αισθήματα. Ένα αρχικό ερέθισμα, όπως μία κραυγή, μπορεί να φέρει ένα αίσθημα φόβου στο άτομο που το ακούει.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να καταστήσει άλλα ερεθίσματα πιο πιθανά να φέρουν ακόμα μεγαλύτερο φόβο στο ίδιο άτομο.
Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως οι σκιές μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για το μυαλό με αυτό που προκαλεί ένας τρομακτικός ήχος.
«Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι μύγες έχουν τέσσερις βασικές κινητήριες ορμές όπως οι άνθρωποι, την τροφή, το ζευγάρωμα και τη σύγκρουση ή τη διαφυγή. Η επόμενη λογική ερώτηση, δηλαδή το αν οι μύγες που καταφεύγουν στη διαφυγή από ένα ερέθισμα πράγματι αισθάνονται φόβο για αυτό, είναι πολύ πιο δύσκολο να απαντηθεί», δήλωσε ο Γουίλιαμ Γκίμπσον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
Οι ερευνητές κατέγραψαν μύγες που εκτέθηκαν σε σκιές και ανακάλυψαν πως τα έντομα επιτάχυναν όταν απέφευγαν τις σκιές, και οι ελιγμοί τους έγιναν πιο έντονοι.
Κάποιες μύγες αντέδρασαν στην απειλή με το να «παγώνουν» και να ακινητοποιούνται με ένα παρόμοιο τρόπο όπως τα τρωκτικά.
Οι αντιδράσεις αυτές καταγράφηκαν ακόμα και σε μύγες την ώρα που τρέφονταν, γεγονός που υποδεικνύει πως η παρόρμηση ήταν ιδιαίτερα αρνητική και ισχυρή.
Οι μύγες επίσης χρειάζονταν κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να «ηρεμήσουν» από το φόβο της σκιάς προτού επιστρέψουν στην πηγή τροφής. Μάλιστα όσο πιο συχνά βίωναν αυτό το ερέθισμα, τόσο περισσότερο τους έπαιρνε να επιστρέψουν.
«Το μυαλό της μύγας αλλά και η εξελικτική της ιστορία είναι τόσο διαφορετικά από του ανθρώπου που ακόμα και αν αποδείξουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι μύγες έχουν αισθήματα, τότε πιθανότατα δε θα είναι ίδια με αυτά που νιώθουμε εμείς», δήλωσε ο Γκίμπσον.
Οι ερευνητές ελπίζουν πως η μελέτη τους θα βοηθήσει τους βιολόγους να ανακαλύψουν περισσότερα πράγματα για της χημικές διαδικασίες που συνδέονται με το συναίσθημα του φόβου, και το κατά πόσο αντιστοιχούν με αυτές που συμβαίνουν στους ανθρώπους.

Ερευνητές εντόπισαν στοιχεία ζωής στο πιο ξηρό σημείο της Γης στην έρημο Ατακάμα, μια περιοχή στη Χιλή που έχει αναγνωριστεί επίσης ως η πιο άγονη στον κόσμο. Η ανακάλυψη ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τη διαδικασία αναζήτηση ζωής στον Άρη.
Για περισσότερο από μία δεκαετία, η περιοχή Γιουνγκάι στην έρημο Ατακάμα είχε χαρακτηριστεί ως η πιο ξηρή του πλανήτη, ελκύοντας το ενδιαφέρον αστροβιολόγων για τις αναλογίες με τις συνθήκες του Άρη. Ωστόσο μετά από συστηματική έρευνα μία επιστημονική ομάδα από τη Χιλή ανακάλυψε ότι μία άλλη περιοχή με την ονομασία Μαρία Ελένα Σάουθ (MES) είναι ακόμα πιο ξηρή, εμφανίζοντας μέση ατμοσφαιρική σχετική υγρασία ίση με αυτή που αποκάλυψαν οι τελευταίες μετρήσεις από την επιφάνεια του Άρη.
«Με έκπληξη ανακαλύψαμε μια σειρά βιώσιμων ειδών βακτηρίων στο έδαφος της MES χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μοριακών και μη μεθόδων, αποκαλύπτοντας έτσι την παρουσία ζωής στο πιο ξηρό μέρος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Αρμάντο Αζούα-Μπούστος, επικεφαλής της μελέτης.

EPA/LUIS ZABREG
Για περισσότερο από μία δεκαετία, η περιοχή Γιουνγκάι στην έρημο Ατακάμα είχε χαρακτηριστεί ως η πιο ξηρή του πλανήτη, ελκύοντας το ενδιαφέρον αστροβιολόγων για τις αναλογίες με τις συνθήκες του Άρη.
Ο Αζούα-Μπούστος προέρχεται από την περιοχή της Ατακάμα και εδώ και χρόνια ήταν πεπεισμένος ότι υπάρχει πιο ξηρό μέρος από τη Γιουνγκάι. Για αυτό το λόγο τοποθέτησε αισθητήρες υγρασίας σε διάφορα μέρη και ανακάλυψε τη MES, που πλέον αποτελεί μία από τις καλύτερες περιοχές προσομοίωσης του Κόκκινου Πλανήτη πάνω στη Γη. «Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την επόμενη γενιά των ρομπότ και εργαλείων, καθώς και άλλων τεχνικών και τεχνολογιών για τον Άρη, τότε η MES αποτελεί τον ιδανικό υποψήφιο, καθώς διαθέτει πολλές από τις βασικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τον Κόκκινο Πλανήτη», δήλωσε ο Αζούα-Μπούστος.

Οι αδερφές μας είναι και οι καλύτερές μας φίλες. Με αυτές έχουμε ξενυχτίσει αμέτρητα βράδια κάτω από τα σκεπάσματα λέγοντας ιστορίες τρόμου (και η μαμά εννοείται να φωνάζει) και μαζί τους έχουμε μοιραστεί κάθε χαρά και λύπη. Όπως και να το κάνουμε ο δεσμός είναι μεγάλος και... ακατανίκητος.

Έτσι, λοιπόν, και η Pippa Middleton μπορεί να ακούει πολλά παράπονα από το Παλάτι τα τελευταία χρόνια, αλλά η αγάπη της με την Kate δε τραντάζεται από κανέναν. Και μιας και έγινε θεία για δεύτερη φορά, είπε να δείξει το σοβαρό της εαυτό. Πού ξέρετε, ίσως και η Ελισάβετ τη συμπαθήσει επιτέλους.

Η Kate, όπως είναι απόλυτα λογικό, με ένα νεογέννητο στο σπίτι έχει χάσει τον... ύπνο της. Ο George από την άλλη, βρίσκεται στην πιο σκανταλιάρικη ηλικία, που τον αφήνεις στην κρεβατοκάμαρα και σε ένα λεπτό έχει βρεθεί πάνω στο σύνθετο. Έτσι η Pippa αποφάσισε να στέλνει ανά τρεις ημέρες στην αδερφούλα της... φυσικούς χυμούς. Η ενέργειά της «χτυπάει» κόκκινο και έτσι ένα delivery boy της φέρνει τα τονωτικά της δώρα. Η Kate έχει μεγάλη αγάπη στα υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, οπότε με αυτόν τον τρόπο κερδίζει λίγο χρόνο.

Αχ, άμα έχεις τελικά την Pippa για αδερφή, ούτε για την ενέργειά σου δεν πρέπει να ανησυχείς.

Πηγή: queen.gr
Έκανε εργόχειρο την πιστωτική του κάρτα για να διαμαρτυρηθεί στην τράπεζα
Ένας νεαρός βρετανός προσπαθούσε επί βδομάδες να πάρει την καινούργια του πιστωτική κάρτα από την τράπεζα, αλλά όλο κάτι πήγαινε στραβά και αυτή δεν ερχόταν.

Στο τέλος απηύδισε για την καθυστέρηση και το έριξε στο εργόχειρο: έραψε την ληγμένη κάρτα και την ανέβασε ως φωτογραφία στη σελίδα που διατηρούσε η τράπεζα στο Facebook.

«Αν εμένα μου πήρε τρεις μέρες να το φτιάξω όλο αυτό, γιατί αυτοί δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο; Γιατί σε αυτούς παίρνει 8-10 μέρες να φτιάξουν μια κάρτα;» αναρωτήθηκε.

Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά που έκανε πάνω στο πλαστικό δεν ήταν τυχαία: ουσιαστικά έραψε την πιστωτική χρησιμοποιώντας κλωστές στα χρώματα και στα σχέδια της κάρτας.

Πάντως όπως φαίνεται και από τη σελίδα του στο Facebook, με την κίνηση αυτή μάλλον κέρδισε την προσοχή της τράπεζας, καθώς ο διάλογος που ακολούθησε με την εξυπηρέτηση πελατών ήταν μακροσκελέστατος.
in.gr

O πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος ευχήθηκε η χώρα του να χάσει στο διαγωνισμό της Eurovision προκειμένου να αποφευχθεί μία εισβολή των «τραγουδιστριών με τα γένια» στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, αναφερόμενος στη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, την Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία.

Η Πολίνα Γκαγκάρινα, που εκπροσωπεί τη Ρωσία στον φετινό διαγωνισμό, θεωρείται ένα από τα φαβορί του τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Βιέννη. Στην περίπτωση που νικήσει, η επόμενη Eurovision θα διεξαχθεί στη Ρωσία, όπως προβλέπουν οι όροι του διαγωνισμού.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας αντιπρότεινε ότι η χώρα του πρέπει να υποστηρίζει «τα νανουρίσματα, τις θρησκευτικές ωδές και τα πατριωτικά τραγούδια».

«Πρέπει να οργανώσουμε το δικό μας διαγωνισμό που θα προέβαλε την κουλτούρα μας, με στόχο να την παρουσιάσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το 2014 η νίκη της Κοντσίτα Βουρστ είχε καταδικαστεί από πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της Ρωσίας και η ορθόδοξη Εκκλησία είχε κάνει λόγο για μία νίκη «που νομιμοποιεί την αμαρτία».

Η Πολίνα Γκαγκάρινα εξάλλου δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις αυτήν την εβδομάδα από τους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης αφότου ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία όπου απεικονιζόταν να δίνει ένα φιλί στην τραγουδίστρια από την Αυστρία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ποιος έσπασε το δόντι του Τομ Κρουζ;
Ο Τομ Κρουζ, απαθανατίστηκε, σε άσχημη κατάσταση, με σπασμένο δόντι και μελανιές στο πρόσωπο.
Οι φωτογραφίες του ηθοποιού, που τραβήχτηκαν σε δρόμο της Ατλάντα, κάνουν τον γύρο του κόσμου, ωστόσο, δεν προκαλούν ανησυχία.
Τα ενσταντανέ προέρχονται από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με τίτλο «Mena», που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
Ο 52χρονος σταρ υποδύεται τον πιλότο Μπάρι Σιλ, ο οποίος έγινε έμπορος ναρκωτικών και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της CIA να ανατρέψει την κομμουνιστική κυβέρνηση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, τη δεκαετία του '80.


Θέλετε να πείτε κάτι σε κάποιον και να το κάνει; Πείτε το στο δεξί αυτί του. Σύμφωνα με μια έρευνα Ιταλών επιστημόνων, οι άνθρωποι επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες όταν κάποιος τους διατυπώνει ένα αίτημα στο δεξί αυτίπιθανότατα διότι τις πληροφορίες από το δεξί αυτί τις διαχειρίζεται η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, που είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα από τη δεξιά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης Νaturwissenchaffen, οι ερευνητές στήριξαν τα πορίσματά τους σε τρία πειράματα.

Στο πρώτο, παρατήρησαν 286 θαμώνες κλαμπ, συζητώντας με δυνατή μουσική στο υπόβαθρο. Συνολικά, το 72% της συζήτησης λεγόταν στο δεξί αυτί του συνομιλητή.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές προσέγγισαν 160 θαμώνες και μουρμούρισαν κάτι ακατάληπτο, περιμένοντας να δουν ποιο αυτί θα προτιμούσαν για να ακούσουν καλύτερα, το αριστερό ή το δεξί. Συνολικά, το 58% προτίμησε το δεξί και το 42% το αριστερό αυτί.

Τέλος, οι ερευνητές ζήτησαν από 176 θαμώνες κλαμπ τσιγάρο, επιλέγοντας για να τους μιλήσουν είτε το δεξί είτε το αριστερό τους αυτί και διαπίστωσαν πως το αίτημά τους εισακούστηκε σαφώς περισσότερο μέσω του δεξιού αυτιού.

«Όταν μιλάς στο δεξί αυτί του συνομιλητή σου», συνοψίζουν, «τα λόγια σου στέλνονται σε ένα ελαφρώς πιο πρόθυμο τμήμα του εγκεφάλου».

Πηγή: tanea.gr
Δεν είναι σπάνιο στις καθημερινές μας δραστηριότητες να πάθουμε κάποιο μικρό ατύχημα και να...
έχουμε αιμορραγία από κάποιο κόψιμο στα χέρια ή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός μας.

Στα μικρά, πολύ επιφανειακά κοψίματα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν το κόψιμο είναι πιο βαθύ, τότε είναι σημαντικό να σταματήσετε την αιμορραγία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η κλινική Mayo των ΗΠΑ συστήνει τα ακόλουθα σχετικά με την περίπτωση ατυχήματος με βαθύ κόψιμο/τραύμα στο σπίτι:

Αυτό που πρέπει να κάνετε εκείνη τη στιγμή είναι να βρείτε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας χωρίς χνούδι. Μην χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτα, αφού η απορροφητικότητά της είναι μικρότερη και έχει την ιδιότητα να διαλύεται σε κομμάτια από τα υγρά, όπως το αίμα στην προκειμένη περίπτωση.

Η καθαρή, στεγνή, πετσέτα είναι ιδανική. Τυλίξτε καλά το σημείο που κοπήκατε και ασκείστε πίεση για να περιορίσετε την αιμορραγία. Προσοχή: Όσο και αν έχετε περιέργεια εκείνη τη στιγμή, μην αφαιρέσετε την πετσέτα έστω και για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να δείτε την εξέλιξη του τραύματος και το κατά πόσον έχει σταματήσει η αιμορραγία.

Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα χαλάρωσης της πίεση στο σημείο του τραύματος, ώστε να ακυρώσετε την προσπάθεια πήξης του αίματος και να πρέπει να αρχίσετε από την αρχή.

Διατηρείστε την πίεση στο σημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αν το αίμα είναι τόσο πολύ, ώστε τρέχει μέσα από την πετσέτα, μην την αφαιρέσετε. Προσθέστε άλλη μία μία πάνω από αυτή και αν μπορείτε δέστε τη πολύ καλά με κολλητική ταινία γύρω από το τραύμα, συνεχίζοντας να ασκείτε πίεση σε αυτό.

Σε ακραίες περιπτώσεις που η αιμορραγία δεν υποχωρεί, ασκείστε πίεση με το δάχτυλό σας στην κοντινότερη αρτηρία, ώστε να εμποδίσετε λίγο την ροή του αίματος σε εκείνο το σημείο και να του δώσετε χρόνο να πήξει στην πληγή.

Όλα αυτά είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έντονης αιμορραγίας από κάποιο κόψιμο. Εφόσον το συμβάν είναι σοβαρό, πρέπει να επισκεφτείτε το νοσοκομείο ή να ειδοποιήσετε τις Πρώτες Βοήθειες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Με τη συμμετοχή 17 χωρών, πραγματοποιήθηκε, στη Βιέννη, ο δεύτερος ημιτελικός για την πρόκριση στον τελικό της 60ης Eurovision. Η Κύπρος, με τον Γιάννη Καραγιάννη και το τραγούδι «One Thing I Should Have Done», επέστρεψε στον διαγωνισμό, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, με μια αξιοπρεπή εμφάνιση, η οποία της απέφερε μια θέση για  τον τελικό του Σαββάτου.

Από το δεύτερο ημιτελικό, εκτός από την Κύπρο, προκρίθηκαν οι Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ισραήλ, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Σουηδία, Σλοβενία, Πολωνία.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου («One Last Breath») και πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 10 το βράδυ.

Την Κύπρο, στο δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, εκπροσώπησε ο Γιάννης Καραγιάννης με το τραγούδι «One Thing I Should Have Done».
Στον τελικό, θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι 20 προέκυψαν από τους δύο ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία - που, φέτος, συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό - πέρασαν απευθείας στον τελικό.

naftemporiki.gr

Η αστυνομία του Μονάχου είχε μια καταγγελία πως μια ιερόδουλη έκανε χρήση μαριχουάνας σε έναν οίκο ανοχής. Έτσι πραγματοποιήθηκε έφοδος για να πιάσουν την 25χρονη επ’ αυτοφόρω.
Αντί για χρήση ναρκωτικών όμως, ανακάλυψαν μια άλλη παρανομία. Το κατοικίδιο της 25χρονης ιερόδουλης που ήταν ένα πρόβατο 3 εβδομάδων. Σύμφωνα με την αστυνομία το μικρό πρόβατο ήταν πολύ πεινασμένο ενώ είχε και όνομα: Μπίρκε.
Σε βάρος της 25χρονης εκδόθηκε απαγόρευση φροντίδας ζώου με άμεση ισχύ και το πρόβατο παραδόθηκε σε μονάδα φροντίδας ζώων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!