Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Καλοκαίρι και Μακιγιάζ: 4 κόλπα για να μείνει στη θέση του
Ακόμα κι αν έξω η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 ºC και έχει καύσωνα, εσείς μπορείτε να βαφτείτε άφοβα χωρίς να αγχώνεστε ότι το μακιγιάζ σας θα λιώσει αφήνοντας πίσω του έντονη γυαλάδα και ιδρώτα.
Παρουσιάζουμε 4 κόλπα που θα διατηρήσουν το μακιγιάζ σας φρέσκο σαν να έχετε το δικό σας επιδερμικό «κλιματιστικό».

Φωτίστε το δέρμα σας


Ταμπονάρετε το δέρμα σας με λίγη πούδρα σε απόχρωση που είναι λίγο πιο ανοιχτή από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας. Καλό είναι να αποφεύγετε την πούδρα σε σκόνη επειδή αφήνει πίσω της λεπτές γραμμές οπότε επιλέξτε μια ματ βάση.

Χρησιμοποιήστε κρεμώδες ρουζ


Όπως με την πούδρα έτσι και με το ρουζ, προτιμήστε ένα ρόδινο ρουζ με κρεμώδη υφή.  Απλώστε το με τα δάχτυλά σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις πάνω στα ζυγωματικά σας. Διαφορετικά μπορείτε να το απλώσετε και με ένα πινελάκι για να μη λερώσετε τα χέρια σας.

Όχι στα «βαριά μάτια»


Αποφύγετε το έντονο και βαρύ μακιγιάζ στα μάτια για να μη φαίνονται κουρασμένα. Και εδώ προτείνουμε σκιές σε γήινα χρώματα και κρεμώδες υφή. Οι σκιές σε σκόνη είναι πιθανό να δημιουργήσουν τις ίδιες γραμμές που προκαλεί η πούδρα. Αν θέλετε να φωτίσετε τα μάτια σας μπορείτε να απλώσετε και λίγο κονσίλερ στην αρχή. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με αδιάβροχη μάσκαρα.

Eyeliner ή μολύβι;


Μία εναλλακτική λύση για το καλοκαίρι είναι να χρησιμοποιήσετε  ένα eyeliner σε μορφή gel επιλέγοντας παιχνιδιάρικα χρώματα σαν το μωβ ή το τιρκουάζ, για να ταιριάζει και στην διάθεση του καλοκαιριού! Διαφορετικά μπορείτε σχεδιάσετε μια λεπτή γραμμή με αδιάβροχο μολύβι κατά μήκος των ματιών σας, κατά προτίμηση καφέ σας για ένα απαλό look!
baby.gr
Αποκαλύπτει τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχει κάνει έρωτα, αλλά και το απίθανο σημείο που έχει κάνει σεξ...

Με πόσες γυναίκες έχεις κάνει έρωτα;
Δεν μετράω ακριβώς. Υπολογίζω ότι είναι περίπου τέσσερις χιλιάδες κοπέλες.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών με τις οποίες έκανες την ίδια μέρα έρωτα, σε διαφορετικές στιγμές;
Τρεις.

Ποιο είναι το ποιο τρελό σημείο που έχεις κάνει σεξ;
Στο αγγλικό κοιμητήριο που βρίσκεται απέναντι από τη "Νεράιδα". Είναι πεντακάθαρο, δεν έχει όλο αυτό το spooky που χαρακτηρίζει συνήθως τα νεκροταφεία. Έχει ένα τρομερό γκαζόν, είναι ρομαντικό, ειδυλλιακό θα έλεγα, απλώς ενώ βρίσκεσαι στο γρασίδι, μπορεί να ανοίξει το αυτόματο σύστημα ποτισμού.

Φανταστείτε ο Γιάννης Σπαλιάρας να μην είχε μετρήσει με πόσες γυναίκες έχει κάνει σεξ!

http://www.gossip-tv.gr 


Η παρουσίαση του μεγάλου κέντρου ερευνών και στατιστικής Pew Research Center, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που τα τελευταία χρόνια φαινόταν ολοένα και περισσότερο. Τα social media πλέον είναι ένα από τα κύρια, αν όχι το βασικότερο, μέσο ενημέρωσης.

Η χρήση του διαδικτύου έχει δημιουργήσει τεράστιες αλλαγές στον χώρο της ενημέρωσης. Οχι μόνο στην ταχύτητα κυκλοφορίας των ειδήσεων, αλλά και στην διεύρυνση της ποικιλίας τους. Η στροφή της πλειοψηφίας προς την διαδικτυακή ενημέρωση είναι απολύτως λογική. Η αγάπη του κόσμου για τα social media, μέσα στην τελευταία δεκαετία, επίσης αυξανόταν… εκθετικά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, οδήγησε στα αποτελέσματα που αποκαλύπτει η έρευνα του Pew.

Το 66% των ενήλικων Αμερικανών χρησιμοποιεί Facebook ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το Twitter ανέρχεται στο 17%. Ως πηγή ενημέρωσης, το Facebook χρησιμοποιείται από το 41% των ενηλίκων, ενώ το Twitter από το 10%.

Μάλιστα οι 4 στους 10 χρήστες, ανεξαρτήτως social media, θεωρούν πως μέσα από αυτά μπορούν να ενημερωθούν καταλλήλως και επαρκώς.

Μόλις τα τελευταία δύο χρόνια, η αύξηση των ανθρώπων που τοποθετούν ενημερωτικές ιστοσελίδες στην κεντρική σελίδα του προσωπικού τους λογαριασμού είναι ραγδαία. Από το 2013 ως και σήμερα, το ποσοστό στο Twitter έχει αυξηθεί κατά 11%, ενώ το αντίστοιχο του Facebook αυξήθηκε κατά 16%.

Με τι ειδήσεις επιλέγουν οι χρήστες των social media να εφοδιάζουν τους λογαριασμούς τους; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Pew, οι αθλητικές, πολιτικές και ψυχαγωγικές ειδήσεις καταλαμβάνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά, με το Twitter να ξεπερνά σε ποσοστά το Facebook. Σε θέματα υγείας, αλλά και εκδηλώσεων στην γύρω περιοχή, το Facebook αφήνει πίσω του το Twitter.

Αδιαμφισβήτητα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν μεγάλες διευκολύνσεις στους χρήστες τους. Μπορεί κανείς να συγκεντρώσει όλες τις ιστοσελίδες που τον ενδιαφέρουν και να ενημερώνεται μπαίνοντας απλώς στον λογαριασμό του. Οταν όμως κάποιος επιλέγει να ενημερώνεται έτσι, σίγουρα δεν μπορεί να ενημερωθεί ολοκληρωτικά, αλλά μάλλον διαβάζει τυχαίες ειδήσεις.

Την ώρα λοιπόν που η χρήση των social media για ενημερωτικούς σκοπούς εκλαμβάνεται ως απολύτως θετική, όταν οι χρήστες τους πληροφορούνται αποκλειστικά από αυτά, ο κίνδυνος της ελλιπούς ενημέρωσης αλλά ακόμα και της παραπληροφόρησης αυξάνεται σημαντικά.

Πηγή: techit.gr
Μια λευκή τα είχε για κάποιο διάστημα με έναν μαύρο, οπότε αυτός(εύλογα) της ζήτησε να ολοκληρώσουν τη σχέση τους.
– Αποκλείεται, φοβάμαι.
– Μα ντεν υπάργκει κίντυνος αγκάπη μου. Τα είμαι προσεκτικος πολύ!
– Όχι όχι, εσείς οι μαύροι την έχετε ΠΟΛΥ μεγάλη, και θα μου κάνεις κακό.
– Εγκό όχι μεγάλη, αγκάπη μου, εγκό κανονική, όπως λευκοί!
– Αποκλείεται σου λέω! Αν επιμένεις, μπορώ να σου κάνω πίπα, αλλά μόνο αυτό.
– Καλά, άστο. Αν είναι μόνο γκια πίπα, κάνω και μόνος μου!!!

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) προειδοποίησε ότι η κατανάλωση μισοψημένων πουλερικών δεν είναι διόλου καλή ιδέα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Παρότι ο περισσότερος κόσμος ακούγοντας κάτι τέτοιο σκέφτεται αυτομάτως το κοτόπουλο ή έστω τη γαλοπούλα, η FSA μετ’ επιτάσεως ανέφερε ότι ούτε οι πάπιες ή οποιοδήποτε άλλο ανάλογο είδος είναι ασφαλές όταν το τρώμε «με τους χυμούς του» και πως πρέπει όλα τα κρέατα να ψήνονται πολύ καλά προτού καταναλωθούν (δεν πρέπει να έχουν καθόλου ροζ κρέας).

Η συμβουλή αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία τώρα το καλοκαίρι που η αλλοίωση των τροφίμων είναι πολύ εύκολη, εξαιτίας της ζέστης. Ωστόσο δεν είναι η μοναδική που πρέπει να τηρούμε.

Η κλινική διαιτολόγος-διατρο-φολόγος Αστερία Σταματάκη έχει μερικές ακόμα:

Μην ξαναζεσταίνετε το ρύζι. Το ρύζι μπορεί να περιέχει ανθεκτικά σπόρια βακτηρίων, τα οποία αναπτύσσονται όταν το αφήνουμε να κρυώνει με τις ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Επομένως, ή θα μαγειρέψετε μόνο την ποσότητα του ρυζιού που θα φάτε σε ένα γεύμα ή θα βάλετε ό,τι περισσέψει στο ψυγείο μέσα σε μία ώρα από το μαγείρεμα, για να το φάτε στο επόμενο γεύμα.

Μη βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου. Είναι η θέση με την πιο ασταθή και χαμηλή θερμοκρασία και το γάλα μπορεί εύκολα να χαλάσει.

Γενικώς, μη βάζετε ευπαθή προϊόντα στην πόρτα – περιορισθείτε σε νερό, ροφήματα, μαρμελάδες, σος (χωρίς γάλα και κρέμες γάλακτος) και φρουτοχυμούς με μακρά διάρκεια ζωής.

Να απολυμαίνετε το σφουγγάρι. Και κάθε πανάκι που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα (π.χ. για να μαζεύετε τα νερά από τους πάγκους).

Τα σφουγγαράκια και τα πανάκια της κουζίνας είναι από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα των σπιτιών – περιέχουν έως και 200.000 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι οι λεκάνες στις τουαλέτες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές και αμερικανικές μελέτες! Συνεπώς, να τα πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με καυτό νερό και σαπούνι.

Προσέξτε τις συσκευασίες των κρεάτων. Μην τις βάζετε ποτέ απευθείας στο ψυγείο (βάλτε τες σε καθαρό ταψί ή σακούλα και μετά στην κατάψυξη ή στο ψυγείο) και να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας όταν τις πιάνετε, διότι πολύ συχνά είναι λερωμένες από τους χυμούς των κρεάτων.

Το ίδιο ισχύει και για τα συσκευασμένα πουλερικά.

Να βάζετε τα πουλερικά στην κατάψυξη για λίγες ημέρες. Και να τα αποψύχετε σε ταψί στο ψυγείο, προτού τα μαγειρέψετε. Μελέτες έδειξαν ότι με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι αποικίες των βακτηρίων που μπορεί να περιέχουν.

Μην ξεβγάζετε τα πουλερικά και τα άλλα κρέατα. Το πλύσιμο κάτω από τη βρύση είναι η ιδανική μέθοδος για να διασπαρούν παντού τα μικρόβιά τους.

Καθαρίστε την ψηστιέρα. Πολύς κόσμος νομίζει ότι αφού θα βάλει πάλι φωτιά στο μπάρμπεκιου, ό,τι μικρόβιο υπάρχει θα σκοτωθεί, άρα δεν χρειάζεται να το καθαρίζει.

Μελέτες όμως έχουν δείξει ότι μερικά βακτήρια όπως το E.coli, μπορεί να επιζήσουν επί περισσότερο από 28 ημέρες στις ανοξείδωτες επιφάνειες όπως είναι οι σχάρες, δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες για τροφική δηλητηρίαση.

Μην ξαναπαγώνετε το λιωμένο παγωτό. Δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων διότι περιέχει γάλα και ζάχαρη. Επομένως, αν το παγωτό είναι μαλακό βάλτε το στην κατάψυξη, αλλά αν έχει λιώσει καλύτερα να το πετάξετε.

Μην τρώτε φαγητό ξεχασμένο εκτός ψυγείου. Αν αφήσετε το μαγειρεμένο φαγητό εκτός ψυγείου περισσότερο από δύο ώρες μετά το μαγείρεμα (ή μία ώρα αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 32 βαθμούς Κελσίου), καλύτερα να μην το καταναλώσετε.

Πηγή: tanea.gr
Παρατείνεται εκ νέου εώς τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων από ρυθμίσεις, σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ.

Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή μέσω ΕΛ.ΤΑ, με την ειδική ειδοποίηση που έχει ήδη αποσταλεί στους ασφαλισμένους, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Έως την ίδια ημερομηνία 31-07-2015 παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των δόσεων, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.

http://www.fpress.gr
Εκεί που το Google Street View πιάνει έλκηθρα και ταράνδους... στη Μογγολία
Το Google Street View έχει ήδη χαρτογραφήσει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη μας. Σε κάποια σημεία όμως οι εικόνες είναι σαν από... άλλη εποχή. Η δε αποστολή της χαρτογράφησης με τις ειδικές 360 μοιρών κάμερες της υπηρεσίας, πολύ πιο δύσκολη από ότι θα φανταζόταν κανείς. Παράδειγμα: η Μογγολία!
Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιών τους, οι άνθρωποι του Google Street View έπρεπε να το κάνουν off-road! Και όχι απλά αυτό! Έπρεπε να το κάνουν πάνω σε έλκηθρα, με ταράνδους να τους σέρνουν πάνω σε παγωμένες λίμνες ή στις αχανείς στέπες.
Σε αρκετά σημεία, οι άνθρωποι της αποστολής έπρεπε να πάρουν στα χέρια τις ειδικές κάμερες βάρους περίπου 18 κιλών και να περπατήσουν πάνω στην παγωμένη επιφάνεια λιμνών ή να διασχίσουν ποτάμια χωρίς γέφυρες.  
Όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1980, ο νόμος για την...
γέννηση ενός μόνο παιδιού από κάθε κινέζικη οικογένεια (ώστε να μειωθεί η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού), αποτέλεσε σημείο μεγάλης αναστάτωσης για την κοινωνία της χώρας. Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν και παραμένει ένα τεράστιο πείραμα για τον έλεγχο των γεννήσεων και της κοινωνικής διαστρωμάτωσης μιας τεράστιας χώρας.

Η εφαρμογή του νόμου οδήγησε σε μία σειρά προβλημάτων όπως οι εκατομμύρια εκτρώσεις τον χρόνο αλλά και πολλές ανομολόγητες ιστορίες για την τύχη των γεννημένων κοριτσιών (καθώς όλες οι οικογένειες επιθυμούσαν αγόρια για οικονομικούς και όχι μόνον λόγους).

Τον τελευταίο καιρό πάντως, αρχίζει να συζητιέται στην Κίνα ότι ήρθε η ώρα να επανεξεταστεί το ισχύον καθεστώς. Ο πληθυσμός γερνά πλέον με ταχείς ρυθμούς ενώ υπάρχουν και μεγάλες απαιτήσεις σε εργατικά χέρια.

Έτσι σιγά-σιγά κάνουν την εμφάνισή τους απόψεις που λένε για την ανάγκη αλλαγής του νόμου, με στόχο τα δύο παιδιά ανά οικογένεια. Οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι αυτό θα γίνει πριν κλείσει το 2015. Ενώ πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για πράγματα ξεχασμένα στην Κίνα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία στην αναπαραγωγή.

Παρά το ότι η κυβέρνηση κρατά κλεισμένα τα χαρτιά της, η μελέτη του ΟΗΕ δείχνει ξεκάθαρη την εικόνα: Ακολουθώντας την πολιτική του ενός παιδιού, η κοινωνία της Κίνας γερνά πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα το 2050 να υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν 440 εκατομμύρια κάτοικοι σε ηλικία άνω των 60 ετών.

Tην ίδια στιγμή το εργατικό δυναμικό έχει πέσει κατά 3,7 εκατομμύρια. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα. Στην Κίνα υπάρχουν αυτήν την εποχή 33 εκατομμύρια περισσότεροι άνδρες από γυναίκες, με όσα προβλήματα δημιουργεί αυτό σε όλο το φάσμα των κοινωνικών σχέσεων στην χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα οι μητέρες που εγκυμονούν βρίσκονται υπό κρατική παρακολούθηση, ενώ όσοι βρεθούν με δεύτερο παιδί οδηγούνται στην στείρωση. Αν εισαχθεί η νέα νομοθεσία, θα υπάρξει χαλάρωση όλων αυτών των φαινομένων, ενώ θα υπάρξει μεγάλη ανακούφιση στην επαρχία όπου η ύπαρξη δεύτερου παιδιού ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό για μεγάλα κομμάτια της κινέζικης επικράτειας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
To νέο Honda CR-V 1.6 i-DTEC Diesel 160 4WD
Η ανανέωση του Honda CR-V προέβλεπε και την δημιουργία της έκδοσης που εξοπλίζεται με τον κινητήρα ντίζελ 1.6 i-DTEC ισχύος 160 ίππων και αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης. Κατά τη διάρκεια του τεστ οδήγησης στους ελληνικούς δρόμους διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια συμπαγή και καλοφτιαγμένη κατασκευή που δίνει την αίσθηση της ασφάλειας. Το ιαπωνικό SUV μετά τις επεμβάσεις των μηχανικών απέκτησε και καλύτερη ποιότητα κύλισης. Παρατηρήθηκε ότι ελάχιστοι θόρυβοι φθάνουν στην καμπίνα, ενώ χάρη στην αποτελεσματική ηχομόνωση μειώθηκαν σημαντικά οι θόρυβοι και οι κραδασμοί από την λειτουργία του πετρελαιοκινητήρα. Ωστόσο, οι ευμεγέθεις εξωτερικοί καθρέπτες δημιουργούν αεροδυναμικούς θορύβους στις μεγάλες ταχύτητες, που αφαιρούν βαθμούς από την συνολική αξιολόγηση σε αυτόν τον τομέα.
Σημαντική πρόοδος διαπιστώθηκε και στην οδική συμπεριφορά μετά τις νέες ρυθμίσεις στο πλαίσιο, στις αναρτήσεις και στο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης. Στην άσφαλτο κινείται χωρίς να προβληματίζει τον οδηγό ενώ θετικά είναι τα σχόλια και από τη δοκιμή με πλήρες φορτίο (τέσσερις ενήλικες και αποσκευές). Στις στροφές λόγω του ύψους και των ρυθμίσεων των αναρτήσεων εμφανίζονται μέτριες κλίσεις, οι οποίες ελέγχονται γρήγορα από τον οδηγό. Αν και δεν είναι πραγματικό off road μοντέλο, στο χωματόδρομο κινήθηκε με χαρακτηριστική άνεση και ξεπέρασε πολλές δυσκολίες. Οι αναρτήσεις λειτουργούν καλά και απορροφούν σε μεγάλο βαθμό τις παρενέργειες από τις λακκούβες του δρόμου. Η τετρακίνηση είναι ένα ακόμη ατού για να κινηθεί εύκολα σε δρόμους με περιορισμένη πρόσφυση. Το σύστημα μεταφοράς της ροπής και στον πίσω άξονα, εμπλέκεται αυτόματα και συμβάλει στην αύξηση των ικανοτήτων του μεγάλου αυτοκινήτου. Έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει και σαν τετρακίνητο αν το απαιτούν οι συνθήκες ενώ σε δύσκολες συνθήκες η ροπή μοιράζεται έως 50-50 ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα. Καθοριστικό ρόλο για να κινηθεί σε δύσκολες διαδρομές με νεροφαγώματα και ανωμαλίες είναι η μεγάλη απόσταση από το έδαφος που αγγίζει 165 χλστ.
Ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος ντίζελ 1.6 i-DTEC της σειράς Earth Dreams Technology της Honda αποδίδει 160 ίππους και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της υψηλής ροπής των 35,6 χλγμ. που αποδίδεται από τις 2.000 σ.α.λ. Αν και η Honda υπέρμαχος των ατμοσφαιρικών κινητήρων αναγκάστηκε να εισέλθει στην οικογένεια των υπερτροφοδοτούμενων συνόλων. Το σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων αποτελείται από δύο υπερσυμπιεστείς σειριακά τοποθετημένους ως προς τη ροή των καυσαερίων. Ο πρώτος υπερσυμπιεστής που αντιμετωπίζει υψηλότερη πίεση καυσαερίων ονομάζεται υπερσυμπιεστής υψηλής πίεσης, και ο δεύτερος που αντιμετωπίζει χαμηλότερη πίεση καυσαερίων αποκαλείται υπερσυμπιεστής χαμηλής πίεσης. Ο υπερσυμπιεστής υψηλής πίεσης είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή αέρα κινητήρα στις χαμηλές στροφές, ενώ ο υπερσυμπιεστής χαμηλής πίεσης λειτουργεί στις υψηλές στροφές του κινητήρα. Στη μεσαία ζώνη στροφών και οι δύο υπερσυμπιεστές λειτουργούν μαζί. Ο μικρότερος υπερσυμπιεστής υψηλής είναι μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) για διασφάλιση ταχείας απόκρισης του γκαζιού και μείωση των απωλειών ροής στις χαμηλές στροφές, ενώ ο υπερσυμπιεστής χαμηλής πίεσης ελέγχεται από μία συμβατική βαλβίδα διαφυγής (waste gate).
Στη πράξη το σύνολο λειτουργεί υποδειγματικά και αποδίδει γραμμικά την ισχύ του. Σε όλο σχεδόν το εύρος λειτουργίας του υπάρχει διαθέσιμη ισχύς και ροπή. Οι επιταχύνσεις είναι κοντά στο ανώτατο όριο της κατηγορίας και εύκολα αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες. Εργοστασιακές επιδόσεις, 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6’’ και τελική ταχύτητα 202 χλμ./ώρα. Στο τεστ κατανάλωσε 7,5 λίτρα ντίζελ/100χλμ., επίσημη μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 129 γραμ./χλμ. Καλή είναι και η λειτουργία του μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Η τιμή της έκδοσης Elegance καθορίστηκε στα 32.270 ευρώ.
news.gr
Ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης γίνεται ακόμη πιο ψυχαγωγικός, δίνοντας έμφαση στις τρυφερές ηλικίες και προσφέροντας στιγμές δημιουργίας.

''Η ώρα του παιδιού'' χτυπά στο Magic Park ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους μικρότερους μας φίλους να απασχοληθούν με ένα πλήθος επιμορφωτικών (και ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστικών) δραστηριοτήτων! Ατελείωτα διαδραστικά δρώμενα όπως face painting, επιδαπέδια παιχνίδια, κατασκευές με ανακυκλώσιμα, ζωγραφική σε καμβά, θεματικοί διαγωνισμοί και μυριάδες άλλες φανταστικές ενέργειες εναλλάσσονται καθημερινά σε ένα φανταχτερό κολάζ με άξονα την αγάπη μας για το παιδί.

Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, με πολυετή εμπειρία συναναστροφής με παιδιά, ''μετακομίζει'' για 3 ώρες κάθε ημέρα στο Cracatoa, τον μεγαλοπρεπή κυκλικό χώρο εντός του Πάρκου, για να προσφέρει δημιουργικές στιγμές χαράς και εκτόνωσης σε παιδάκια άνω των 4 ετών, υιοθετώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που διαρκώς αλλάζει. Παράλληλα ο γονέας μπορεί να επωφεληθεί στιγμές χαλάρωσης χάρη στην ειδική διαμόρφωση με τραπεζάκια, όπου θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει καφέ, παγωτό και γρανίτα, μεταξύ άλλων.

''Η ώρα του παιδιού'' στο Cracatoa, καθημερινά από τις 19:00 ως τις 22:00.

Δεν υπάρχει έξτρα χρέωση για τις παιδικές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2310 476 770, στο www.magicpark.gr αλλά εδώ.

http://www.thestival.gr
Όσα χρειάζεστε στις διακοπές με το παιδί σας
Ακόμα και ο σχεδιασμός των διακοπών όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια μπορεί να είναι αγχωτικός. To Baby.gr σας καθοδηγεί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το τι είδους διακοπές χρειάζεται η οικογένειά σας και που θα μπορούσατε να πάτε.

 Το πλάνο των διακοπών

Όπως είπαμε ο σχεδιασμός των διακοπών μπορεί να αγχώνει τους γονείς. Αυτό επειδή από την μια πλευρά προσπαθείτε να μην ξεφύγετε από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, από την άλλη όμως, θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος με δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά και παροχές και εγκαταστάσεις που επίσης να ενδείκνυνται για οικογένειες.

Απόφαση 1η: Τι είδους διακοπές;

Τι είδους διακοπές θέλετε; Δεδομένου ότι πρόκειται για οικογενειακές διακοπές, επιτρέψτε σε όλη την οικογένεια να αποφασίσει. Αν τα παιδιά σας είναι έφηβοι, συζητήστε μαζί τους για τις δραστηριότητες που προτιμούν να κάνουν. Συζητήστε επίσης για την ανεξαρτησία που θα τους παραχωρήσετε – σίγουρα άλλωστε θα θέλουν να πάνε κάπου μόνοι τους- οπότε καλό είναι οι κανόνες να θεσπιστούν πριν αναχωρήσετε ώστε να κάνετε ειρηνικές διακοπές.
Όσοι γονείς έχετε μικρότερα παιδιά που δεν μπορούν ευθέως να σας απαντήσουν σε ποιο μέρος θα ήθελαν να πάνε φέτος για διακοπές, μετατρέψτε την διαδικασία λήψης αποφάσεων σε παιχνίδι. Για παράδειγμα πείτε:
- Ψηλά τα χέρια όποιος θέλει παραλία!
- «Μουυυυυ» όποιος θέλει να δει ζωάκια
- «Ναι» όποιος θέλει φύση.
- Ένα βήμα μπροστά, όποιος θέλει water park.
- Χτύπημα των χεριών, όποιος προτιμά κάμπινγκ!

Το πιθανότερο είναι βέβαια τα παιδιά να ανταποκριθούν με ενθουσιασμό σε όλες τις επιλογές, οπότε θα πρέπει να κάνετε ψηφοφορία για να γίνουν δημοκρατικά τα πράγματα. Ένας ακόμη εύκολος τρόπος, αν τα παιδιά σας πηγαίνουν σχολείο, είναι να γράψετε όλοι σε ένα χαρτάκι το στυλ των διακοπών που θέλετε να κάνετε και να κληρωθεί το τυχερό χαρτάκι.

Απόφαση 2η: Πού;

Τώρα που ξέρετε τι είδους διακοπές θα κάνει φέτος η οικογένειά σας, θα πρέπει να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο προορισμό. Κάντε μια έρευνα στο Διαδίκτυο ή συζητήστε με ταξιδιωτικά γραφεία – υπάρχουν πολλές εταιρείες που ειδικεύονται σε  πακέτα για οικογενειακές διακοπές. Προφανώς, η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας. Αν θέλετε μια καλή συμφωνία, το Διαδίκτυο είναι πραγματικά ο τόπος για να βρείτε κουπόνια και προσφορές για διαμονή σε πραγματικά πολύ ωραία ξενοδοχεία, αρκεί να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησής σας.  Ρίξτε μια ματιά εδώ και πάρτε ιδέες. Διαβάστε επίσης σε σχετικό άρθρο του Baby.gr Οικογενειακές διακοπές: 5 ιδανικοί προορισμοί

«Μανούλα, βαριέμαι»

Κατά πάσα πιθανότητα, η διασκέδαση των παιδιών σας είναι και η προτεραιότητα σας. Στην πραγματικότητα ίσως να ανησυχείτε πιο πολύ γι΄αυτό παρά για οτιδήποτε άλλο. Να ξέρετε όμως ότι τα παιδιά έχουν μια απίστευτη ικανότητα να διασκεδάζουν τον εαυτό τους όπου και να βρίσκονται. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους λοιπόν. Λάβετε επίσης υπόψη το γεγονός ότι κάτι νέο - συμπεριλαμβανομένου ενός νέου περιβάλλοντος - έχει τη δύναμη να συναρπάσει εντελώς τα παιδιά. Βέβαια και εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο τα ηνία και να μη γίνεστε αυστηροί με τα παιδιά αν για παράδειγμα φωνάζουν λίγο περισσότερο στην παραλία ή θέλουν κάθε μέρα παγωτό.
Τέλος, βεβαιωθείτε ότι πέρα από τα παιδιά έχετε κι εσείς ανάγκη από διασκέδαση. Βρίσκεστε κι εσείς σε διακοπές!
baby.gr
Πόσες φορές την ώρα που δουλεύεις νιώθεις πώς καίει το laptop σου; Το ακουμπάς και αρχίζεις να κάνεις το σταυρό σου και να παρακαλάς μέχρι να σχολάσεις, να μην έχετε καλέσει τα πυροσβεστικά για να σβήσουν τη φωτιά για την οποία εσύ θα είσαι υπεύθυνος-η.

Ξέρουμε ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές βάσεις με ανεμιστήρα!

Αλλά επειδή εσύ τώρα έμεινες άφραγκος-η θα σου βρούμε και άλλες λύσεις μέχρι να μπορέσεις να πας για ψώνια.

Tips για να μην καίει το laptop σου!

Καθαρίστε το εσωτερικό του laptop από τη σκόνη. Η σκόνη του περιβάλλοντος συγκεντρώνεται στα χειρότερα σημεία εντός της συσκευής, δηλαδή πάνω στις ψήκτρες και στους ανεμιστήρες ή τα φίλτρα του. Όπως καταλαβαίνεις το laptop σου χρειάζεται τακτικό καθάρισμα! Μην το παραμελείς και καθάρισε τουλάχιστον μία φορά τη μήνα.

Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σπρέι πεπιεσμένου αέρα για να τον ξεκάζεις. Αν δεις ότι δεν κάνουν δουλειά και το κάψιμο παραμένει, βάλε ηλεκτρική σκούπα.

Μη βάζεις τη φορητή συσκευή σου σε μέρη που μπλοκάρουν τις διόδους του αέρα. Μην την εγκλωβίζεις σε σημεία που δεν μπορεί να αεριστεί και μην την ακουμπάς ακόμα σε καναπέδες, κρεβάτια, μαξιλάρια, γιατί είναι καταστροφικό για την ψύξη του υπολογιστή.

Βάλε κλιματιστικό άμα έχει πολύ ζέστη! Ακόμα και η θερμοκρασία του δωματίου σου επηρεάζει το laptop σου! Μη το αφήνεις, λοιπόν, σε πολύ ζεστά μέρη γιατί θα χαλάσει σύντομα!

http://www.seleo.gr 
Νέο τζακ-ποτ στο Τζόκερ: Μοιράζει 8,6 εκατ. ευρώ την Κυριακή!
Νέο τζακ-ποτ έβγαλε η σημερινή κλήρωση του Τζόκερ, αφού σε βρέθηκε τυχερό δελτίο με 5+1 επιτυχίες.

Έτσι, το ποσό που θα μοιράσει το Τζόκερ στον ή στους υπερτυχερούς στην κλήρωση της Κυριακής θα φτάσει τα 8,6 εκατομμύρια ευρώ!

Οι αριθμοί της σημερινής κλήρωσης:

3, 6, 8, 25, 39, και Τζόκερ το 19.
Το μικρό κοριτσάκι ρωτάει τη μητέρα της:
– Πώς εμφανίστηκε η ανθρώπινη φυλή, μαμά;
Η μητέρα της απάντησε:
– Ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα, εκείνοι έκαναν παιδιά, τα παιδιά τους έκαναν κι άλλα παιδιά,
και έτσι συνεχίστηκε η δημιουργία του ανθρώπινου γένους.
Δύο μέρες μετά το κοριτσάκι ρώτησε τον πατέρα της την ίδια ερώτηση.
Ο πατέρας απάντησε:
– Εκατομμύρια χρόνια πριν, υπήρχαν οι μαϊμούδες, από τις οποίες εξελίχτηκαν σιγά σιγά οι ανθρωποι.
Το κοριτσάκι μπερδεμένο πάει στη μητέρα της:
– Μαμά, πώς γίνεται εσύ να μου είπες ότι τους άνθρωπους τους δημιούργησε ο
Θεός και ο μπαμπάς να μου είπε ότι οι άνθρωποι εξελίχτηκαν από τις μαϊμούδες;
Και η μητέρα της απαντά:
– Αγάπη μου, είναι πολύ απλό. Εγώ σου είπα για τη δική μου καταγωγή και ο μπαμπάς σου για τη δική του!!!!!
ΠΑΟΚ ο... εξάσφαιρος: Σκόρπισε τη Λοκομοτίβα ο Δικέφαλος του Βορρά
Σαρωτικός ήταν ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, καθώς στο ματς της Τούμπας όχι μόνο ανέτρεψε το εις βάρος του 1-2 από τον πρώτο αγώνα, αλλά διέλυσε την κροατική ομάδα με 6-0, εξασφαλίζοντας άνετα την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από πολύ νωρίς τις... άγριες διαθέσεις τους, και ήδη πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα είχαν “καθαρίσει” το παιχνίδι πετυχαίνοντας τρία γκολ: Στο 3' με σουτ του Λούκας μετά από φάση διαρκείας, στο 7' με ωραίο τελείωμα του Μακ μετά από ασίστ του Λούκας, και στο 14' με τον Πέλκα από κοντά.

Ο Κίτσιου σκόραρε στο 44' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Ακολούθησαν δύο ακόμα τέρματα για τον ΠΑΟΚ, στο 59' με αυτογκόλ του Αντριάσεβιτς και στο 84' με τον Μακ, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 6-0.

Στον επόμενο γύρο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Τρνάβα από τη Σλοβακία, που ζευγάρωσε απόψε τις νίκες της κοντρα στη Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία με 3-1 εκτός έδρας (πρώτο ματς 2-1).
Νέες προσλήψεις εγκρίθηκαν για το ΚΕΘΕΑ μετά από υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών. Οι θέσεις, που θα προκηρυχθούν την επόμενη εβδομάδα, θα αφορούν 8μηνες συμβάσεις με στόχο τη στελέχωση των επτά Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ.

Πρόκειται για 42 προσλήψεις που αφορούν σε ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικούς θεραπευτές με σύμβαση ορισμένου χρόνου για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Με τις παραπάνω προσλήψεις θα καλυφθούν οι ανάγκες των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και ψυχιατρικής νοσηρότητας και που πριν τη δημιουργία των συγκεκριμένων δομών δεν είχαν άλλη δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας, ειδικά στην περιφέρεια.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται προσωρινή λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που θα αντιμετώπιζαν τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα λόγω της λήξης της χρηματοδότησής τους μέσω ΕΣΠΑ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι με τη δράση αυτή εξασφαλίζει τη συνέχεια στη φροντίδα των θεραπευομένων μέχρις ότου προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές του ΚΕΘΕΑ.

http://www.fpress.gr


Οπως ήταν αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν την αγορά ακινήτων, τα μεγάλα deals για απόκτηση ελληνικών νησιών από ξένους ήταν… μαϊμού. Και οι «ειδήσεις» που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν απλά διαφημιστικό κόλπο.
Η ιταλική εταιρεία Proto Group ήταν αυτή που διέρρευσε στον Τύπο την είδηση πως Μπρ. Πιτ, Ατζ. Τζολί, Τζόνι Ντεπε αλλά και ο Γ. Μπάφετ προχώρησαν σε αγορά ελληνικών νησιών όπως αυτό του Αγ.Θωμά στον Αργοσαρωνικό.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Proto Group Ltd «απολογείται» για τις μαϊμού πληφορορίες δικαιολογώντας τις ότι έκανε διαφήμιση στην Ελλάδα. Αναφέρουν πως χάρη σε εκείνους μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί επενδυτές έμαθαν πώς να επενδύσουν στη χώρα μας. Συνεχίζοντας στο κείμενό τους υποστηρίζουν πως τώρα οι ξένοι επενδυτές θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και έτσι θα ξεκινήσουν και πάλι οι επενδύσεις στην Ελλάδα.
Σκοπός της εταιρείας ήταν να αποδείξει πως δεν χρειάζεται χρόνος για να επανεκκινήσεις μια χώρα από την ύφεση και την πολιτική αστάθεια αλλά τρόπος, ακόμη και αν αυτός ο τρόπος βασίζεται στο ψέμα και στην απάτη.
Αιτιολογώντας μάλιστα την επιλογή των συγκεκριμένων ονομάτων, ανέφεραν συγκεκριμένα για τον Γουόρεν Μπάφετ πως πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους επενδυτές στον κόσμο, οπότε η χρησιμοποίηση του ονόματός του, θα βοηθούσε στο «πείραμα» που δοκίμαζαν.Λίγα 24ωρα πριν ο υπεύθυνος του γραφείου του κ. Μπάφετ είχε διαψεύσει την είδηση της αγοράς του νησιού Άγιος Θωμάς στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία επέμενε πως η αγορά είχε γίνει.
Πηγή: imerisia.gr
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σουτιέν; Πότε «πεθαίνει» η χλωρίνη; Πόσα χιλιόμετρα μπορούν να περπατήσουν τα αθλητικά μας παπούτσια πριν την "απόσυρση";

Πέντε ειδικοί στο χώρο τους, δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα... καθημερινής χρήσεως που είναι άκρως σημαντικά για την υγεία μας.

Πετάξτε την οδοντόβουρτσα ύστερα από 30 ημέρες χρήσης

«Οι ειδικοί συστήνουν ότι τόσο οι οδοντόβουρτσες χειρός όσο και οι ηλεκτρικές πρέπει να αλλάζονται μία φορά τον μήνα αν τα ούλα σας ματώνουν και κάθε τρεις μήνες ακόμη και όταν δεν εμφανίζετε πρόβλημα στα ούλα» αναφέρει ο δρ Αμερ Σαΐντ, κλινικός διευθυντής του Garden Square Dental στο Δυτικό Λονδίνο, και προσθέτει: «Παρότι μπορεί εσείς οι ίδιοι να μη βλέπετε κάποια εμφανή βλάβη, η φθορά της οδοντόβουρτσας μπορεί να προκαλέσει τεράστια συσσώρευση βακτηρίων, κάτι που είναι πιθανό να οδηγήσει σε μόλυνση των ούλων και σε πιθανή λοίμωξη».

Προκειμένου να κρατήσουμε την οδοντόβουρτσά μας σε καλή κατάσταση, καλό είναι ύστερα από κάθε βούρτσισμα να την ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό, ώστε να απομακρυνθούν τα όποια κατάλοιπα τροφών και στη συνέχεια να της ρίχνουμε λίγο στοματικό διάλυμα.

Νέο σουτιέν κάθε οκτώ μήνες

«Ο αγαπημένος σας στηθόδεσμος δεν πρέπει ποτέ να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια», σημειώνει στην «Daily Mail» η Ελίζ Ρεκούρ, γενική διευθύντρια της κατασκευάστριας εταιρείας σουτιέν Gossard. «Αν φοράτε τακτικά ένα συγκεκριμένο σουτιέν, ακόμη και αν αυτό είναι υψηλής ποιότητας, θα αρχίσει να μη σας στηρίζει καλά ύστερα από περίπου οκτώ μήνες».

Η χλωρίνη «πεθαίνει» ύστερα από επτά μήνες

«Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού έχουν διάρκεια ζωής ενός ή δύο ετών» λέει η Ιβόν Μανομάνο από την εταιρεία καθαρισμών Handy. «Ωστόσο η χλωρίνη αποτελεί εξαίρεση. Εξαιτίας του πτητικού χημικού προφίλ της, χάνει την αποτελεσματικότητά της πολύ ταχύτερα από άλλα καθαριστικά. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ένα κλειστό μπουκάλι χλωρίνης πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα σε επτά μήνες από την αγορά του. Όταν το μπουκάλι έχει ανοιχθεί, η χλωρίνη πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα σε τρεις μήνες».

Το σφουγγαράκι της κουζίνας δεν πρέπει να «ζει» πάνω από μία εβδομάδα

«Όσο συχνά και σχολαστικά και αν καθαρίζετε την κουζίνα σας, αν χρησιμοποιείτε παλιό σφουγγαράκι είναι πολύ πιθανό να διασκορπίζετε βακτήρια σε όλες τις επιφάνειες αντί να τα απομακρύνετε», λέει ο Σάιμον Μπλακχέρστ, τεχνικός διευθυντής στη Minky, εταιρεία κατασκευής προϊόντων καθαρισμού.

Αλλάζετε αθλητικά παπούτσια κάθε έξι μήνες

Παρότι τα καινούργια αθλητικά παπούτσια σας δεν έχουν σημειωμένη επάνω τους κάποια ημερομηνία λήξεως, οι ειδικοί συστήνουν την αλλαγή τους όταν έχουν... περπατήσει ή τρέξει περί τα 800 χιλιόμετρα. «Βέβαια αυτή είναι μια γενική σύσταση και είναι πιθανό να απαιτείται ταχύτερη αντικατάσταση των παπουτσιών ανάλογα με τη φθορά που υφίστανται αλλά και το βάρος του κατόχου τους», σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα ο Μαρκ Μάιλς, επικεφαλής πωλήσεων στην Puma. Συμπληρώνει ότι ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί πως τα αθλητικά παπούτσια του έχουν αρχίσει να φθείρονται καθώς η εσωτερική επένδυση της σόλας θα γίνεται λιγότερο ευλύγιστη.

Ο κ. Μάιλς τονίζει ότι δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ τα αθλητικά μας στο πλυντήριο ρούχων αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!