Σάββατο 8 Αυγούστου 2020


Η ακτογραμμή του νομού Πρεβέζης έχει μήκος πάνω από 65 χιλιόμετρα, από την παραλία της Κυανής Ακτής στον νότο, μέχρι το Σαρακήνικο στον βορρά.
Κάμερα του epirustravel.eu, τοποθετημένη σε drone, κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά.
Εξερευνώντας κανείς τον νομό, συναντά παραλίες με κρυστάλλινα νερά, των οποίων το μήκος ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα, όπως το Μονολίθι, το Κανάλι, η Καστροσυκιά, οι παραλίες Βράχου - Λούτσας.
Όσο ανεβαίνει κανείς προς τα βόρεια, τα πεύκα σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου αλλάζουν το τοπίο.
Η Αμμουδία με τις εκβολές του Αχέροντα, το Αλωνάκι, η Κερέντζα, και -κατευθυνόμενοι προς την Πάργα- ο Άγιος Σώστης, το Κρυονέρι και ο Βάλτος είναι κολπίσκοι που συνδυάζουν το πράσινο με το γαλάζιο, χαρίζοντας μια ιδιαίτερη ομορφιά.
Γαλήνιες, απόμακρες, κοσμικές, μοναχικές, οι παραλίες του νομού Πρεβέζης θεωρούνται ιδανικές για τον οποιοδήποτε επισκέπτη.
Με πληροφορίες από epirustravel.eu
Πλάνα: Λάζαρος Τσάτσος

Θετικός στον κορωνοϊό ο Δημήτρης Ιτούδης ‑ «Θα γυρίσω πιο δυνατός»
Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά από διαγνωστικό τεστ που έκανε, όπως ενημέρωσε επίσημα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σύμφωνα με τον ρωσικό σύλλογο, ο έμπειρος τεχνικός βρέθηκε θετικός, την ίδια ώρα όμως αρνητικά ήταν τα τεστ που έκαναν η σύζυγος και η κόρη του.
Όπως είναι απολύτως λογικό ο Δημήτρης Ιτούδης θα χάσει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας της ομάδας.
"Ο Δημήτρης Ιτούδης θα παραμείνει σε καραντίνα στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο. Ευχόμαστε στον Δημήτρη ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του, όπως επίσης στην οικογένειά του" αναφέρεται επίσης στην ενημέρωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα social media.
Λίγες ώρες μετά την επίσημη ενημέρωση της ρωσικής ομάδας, ο 49χρονος τεχνικός εξήγησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πώς είναι, ενώ τόνισε ότι θα γυρίσει πιο δυνατός στις επάλξεις.
"Σήμερα βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης. Περνάω με ήπιο τρόπο τον ιό. Με τη βοήθεια της οικογένειας και των γιατρών θα το ξεπεράσω, θα γυρίσω πιο δυνατός. Να μείνετε υγιείς και να μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις υγειονομικές κατευθύνσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά στο τιτίβισμά του ο Δημήτρης Ιτούδης.
Το ανέκδοτο της ημέρας: Η εξέταση
Ένας 55χρονος, πάει στο γιατρό για εξέταση σπέρματος, κι αυτός τού δίνει ένα βαζάκι άδειο και του λέει να το φέρει με δείγμα. Την άλλη μέρα πάει ο 505χρονος με το βαζάκι άδειο.
– Τι έγινε; Πού είναι το δείγμα;
– Που να στα λέω  γιατρέ μου, πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πρώτα δοκίμασα με το δεξί μου χέρι, αλλά τίποτα. Μετά με το αριστερό, αλλά τίποτα.. Μετά δοκίμασα και με τα 2 χέρια, αλλά πάλι τίποτα. Φώναξα την γυναίκα μου, δοκίμασε με το δεξί τίποτα, με το αριστερό τίποτα, δοκίμασε με το στόμα, πάλι τίποτα.
– Τίποτα; Τι μου λες τώρα;
– Τίποτα σου λέω, τίποτα. Φώναξα και την κόρη μου.
– Και την κόρη σας;
 – Ναι. Τι με τα χέρια, τι με το στόμα, τίποτα! Προσπαθήσανε και οι δύο μαζί. Τίποτα. Ε, μετά αναγκαστήκαμε να φωνάξουμε… και τη γειτόνισσα…
– Τη γειτόνισσα;
– Ναι την καημένη, την λυπήθηκα, 3 ώρες προσπαθούσε, μια με τα χέρια, μια με το στόμα, αλλά τίποτα.
– Μα είναι φοβερό αυτό που μου λέτε.
– Ακριβώς γι` αυτό ήρθα γιατρέ. Δώστε μου ένα άλλο βαζάκι, γιατί αυτό δεν ανοίγει με τίποτα!
Καρπούζι: Από πού προέρχεται το όνομά του;
Το καρπούζι περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών, περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό.
Στα ελληνικά το φρούτο λέγεται και "υδροπέπων", μια λέξη που νοηματικά συνδέεται με την αγγλική λέξη "watermelon", αλλά πώς καταλήξαμε να το λέμε... καρπούζι;
Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την τουρκική λέξη "karpuz", η οποία με την σειρά της ανάγεται στην περσική λέξη "xarbuz". Στην Κύπρο, επικρατεί και η αραβική ονομασία του καρπουζιού που είναι "παττίχα".
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!