Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Σε δύο μεγέθη φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει το iphone 6.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το iPhone 6 σε δύο διαφορετικά μεγέθη οθονών.
Στελέχη της Foxconn, τα οποία δεν κατονομάζονται, ισχυρίστηκαν ότι η Apple θα λανσάρει 2 εκδόσεις του iPhone 6, με οθόνες 4,7 και 5,7 ιντσών, αντίστοιχα.
Και οι δύο εκδόσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διαθέτουν τον αισθητήρα TouchID, που πρωτοεμφανίστηκε στο iPhone 5S, στα τέλη του 2013.
Εξάλλου, νωρίτερα το 2013 είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο iPhone στις 4,7 ίντσες και ένα ακόμη στις 5,5 ίντσες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τότε δεδομένα, η οθόνη και στα δύο μοντέλα θα ήταν κυρτή στις άκρες και θα ήταν ακόμα πιο ευαίσθητη.
news.gr
Επισημοποιήθηκε πριν από λίγο η συμφωνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό, Μάαρτεν Μάρτενς. Ο ποδοσφαιριστής της Αλκμάαρ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών και θα ενσωματωθεί στον "Δικέφαλο" από τον Ιούλιο του 2014.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον 29χρονο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο διεθνής Βέλγος μεσοεπιθετικός, ο οποίος διανύει το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με την ΑΖ Αλκμααρ, αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα του Δικέφαλου την 1η Ιουλίου 2014.

Ο Μάρτενς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών που θα τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016".

http://olapaok.gr 
ο 2013, που αποχαιρετίσαμε πριν από λίγες ημέρες χαρακτηρίστηκε από πολλές καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα. Βέβαια, αυτό που συνήθως ακολουθεί τις σημαντικές εξελίξεις είναι οι... βελτιωμένες εκδοχές αυτών, γράφει ο Lance Ulanoff στο mashable.com.
Στις μέρες μας οι διάφορες καινοτομίες και εξελίξεις τείνει να συμβαίνουν σε νανο-κλίμακα, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τις δουν ή να τις βιώσουν.
Για παράδειγμα η τεχνολογία οθονών LCD υπήρχε επί δεκαετίες, όμως οι αλλαγές που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια στο μέγεθος, το πλάτος και την ανάλυση των οθονών, αποτελούν εκλεπτυσμένες βελτιώσεις της αρχικής ιδέας.
Όπως συνέβη το 2013, έτσι και το 2014 οι τεχνολογικές τάσεις και καινοτομίες, μπορεί να μην αλλάξουν τη ζωή μας ριζικά, όμως θα βελτιώσουν και θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Παρακάτω παρατίθενται μερικές προβλέψεις για το... μέλλον στο χώρο της τεχνολογίας:
1. «Έξυπνα» σπίτια
Ο έξυπνος οικιακός θερμοστάτης Nest, απέδειξε ότι οι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο οικιακές συσκευές και συστήματα μπορούν να είναι απλά, εάν βασίζονται σε υπάρχουσες γλώσσες επικοινωνίας (Wi-Fi) και κατανοητές και ήδη υιοθετημένες διεπαφές (iOS and Android).
Βέβαια, η Nest δεν ήταν η πρώτη που έκανε κάτι τέτοιο.
Οι κατασκευαστές οικιακών κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, όπως το DropCam, είχαν εφαρμόσει την ιδέα αυτή πριν από αρκετά χρόνια. Όμως ενώ δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να προστατεύσουν το σπίτι τους, εγκαθιστώντας συστήματα ασφαλείας με κάμερες, τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν ανάγκη από ένα θερμοστάτη.
Η Nest διαθέτει τώρα στο εμπόριο ανιχνευτές καπνού, ενώ η Lockitronεπιτρέπει στο νοικοκύρη να κλειδώνει τις πόρτες του σπιτιού του μέσω smartphone.
Το 2014 αναμένεται κι άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Nest και Lockitron. Με εσωτερικούς αισθητήρες εντός των κατοικιών, θα δείξουν το δρόμο προς τα «έξυπνα σπίτια» της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

2. Διαφημίσεις παντού
Κατακλυζόμαστε ήδη από διαφημίσεις προϊόντων όταν βλέπουμε το αγαπημένο μας τηλεοπτικό πρόγραμμα, αθλητικό γεγονός ή μετάδοση κ.τ.λ. Καθώς αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα από τις ιστοσελίδες μέχρι τις εταιρείες μουσικής, οι πάντες θα αναζητήσουν νέους τρόπους για να συνδέσουν τους διαφημιστές με το κοινό.
Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό το λεγόμενο «brand-supported περιεχόμενο», που δεν είναι κάτι άλλο από την παραγωγή αξιόλογου περιεχομένου με τη διαφημιστική υποστήριξη.
Οι διαφημιστές χρηματοδοτούν θέματα, τα οποία έχουν κάποια σχέση με τα εμπορικά τους σήματα και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο στοχεύουν.
3. Πόλεμος στα... σύννεφα (cloud)
Όλο και περισσότεροι χρήστες θα «αγκαλιάσουν» τα «cloud» ως αποθηκευτικά μέσα.
Οι Amazon, Apple, Microsoft και Google θα τα διαφημίσουν σε μεγάλο βαθμό και θα ανταγωνιστούν σκληρά μεταξύ τους σε έναν «πόλεμο»- price-per-gigabyte.
Μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς οι πωλήσεις εξωτερικών σκληρών δίσκων θα γνωρίσουν μεγάλη... ύφεση, ενώ αντίθετα των αποθηκευτικών χώρων «στα σύννεφα» θα εκτοξευθούν... στα ύψη!

4. 4K HDTV
Οι τηλεοράσεις 4K HDTVs (γνωστές και ως «Ultra HDTVs») προσφέρουν τέσσερις φορές καλύτερη ανάλυση από τις κλασικές 1080p HDTV.
Βέβαια οι τιμές των τηλεοράσεων αυτών θα συνεχίσουν να είναι σε υψηλά επίπεδα το 2014, όσο υψηλή είναι και η ανάλυσή τους!

5. Εξελίξεις στον τομέα της νανοτεχνολογίας
Η «σε μοριακό επίπεδο τεχνολογία» πέρασε από τη θεωρία στην πράξη και υπόσχεται πολλά από τον τομέα της βιοϊατρικής μέχρι τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.
Τα επιτεύγματα που σημειώθηκαν το 2013, θα είναι «μικρά» σε σχέση με αυτά που αναμένεται να γίνουν τη νέα χρονιά που ξεκίνησε.
Το 2014 είναι πολύ πιθανό να δούμε σημαντικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ, την απώλεια ακοής και όρασης, την αποθήκευση και το χειρισμό δεδομένων. Θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς «θαύματα σε μικροκλίμακα».
news.gr
H Cеlеbrity hairstyler Lee Stafford υποστηρίζει ότι αυτό το κούρεμα είναι ένα σούπερ γρήγορο, κομψό και έυκολο να το κάνει οποιαδήποτε γυναίκα που είναι πολύ απασχολημένη και δεν μπορεί να πάει κομμωτήριο. Δείτε πως!



- Έκτακτο δελτίων επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
- Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας
- Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία ανήμερα των Θεοφανείων
- Οδηγίες προς τους πολίτες σε περιπτώσεις παγετού και χιονοπτώσεων


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αργά σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

- Αύριο Δευτέρα 6/1/14 βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στην Ήπειρο. Από τις μεσημβρινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα, βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

· Μεθαύριο Τρίτη 7/1/14, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.


Οδηγίες προς τους πολίτες


· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

· Να ντύνονται κατάλληλα.

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

newsit.gr
Προλαβαίνει και παίρνει το παιδί της την τελευταία στιγμή!
Πίνεις αναψυκτικά; Πόσο συχνά;
Όταν ήμουν νέος, ήμουν φανατικός καταναλωτής Coca-Cola και άλλων αναψυκτικών. Στην πραγματικότητα, ήμουν εθισμένος στην Coca-Cola. Ποτέ δεν πέρναγε μια μέρα χωρίς να έχω πιεί Coca-Cola. Ήταν φυσιολογικό για εμένα να πίνω τουλάχιστον 1.5 λίτρο Coca-Cola την ημέρα.
Για ένα ακόμη κύμα πολικών θερμοκρασιών προετοιμάζονται οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πριν καλά-καλά περάσει η ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που άφησε πίσω της περισσότερους από 13 νεκρούς από τις αρχές του έτους. Πολλές περιοχές στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπες το Σαββατοκύριακο με πολικές θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους -50 βαθμούς Κελσίου.
Ήδη η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για "αρκτική εισβολή" και προέβλεψε ότι σε πολλές κεντρικές και βόρειες αμερικανικές πολιτείες από το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες μεταξύ των -23 και -29 βαθμών, ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτα γύρω στους -34 βαθμούς.
Σε κάποιες περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι θα οδηγήσουν τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου! Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες σε ορισμένες μεσοδυτικές πολιτείες μπορεί να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Στο Σικάγο όπου ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune κάλεσε τους πολίτες παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς που είναι η χαμηλότερη που καταγράφηκε στο Σικάγο δυο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983.
Στη Μινεσότα ο κυβερνήτης Μάρκ Ντέιτον έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα δημόσια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα. «Πήρα αυτή την απόφαση για την προστασία όλων των παιδιών, από αυτές τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται για τη Δευτέρα» ανέφερε ο κυβερνήτης που κάλεσε τους κατοίκους της Μινεσότα «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες».
Στο σύνολο της χώρας από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεαστεί συνολικά, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες.
news.gr
Τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να λάβουν οι καταναλωτές έκπτωση 70% στο ρεύμα, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.
Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.), που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική.
Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.
news.gr
Σε ποια χώρα έχουν φτάσει στο... έτος 2141;

Οι Αρμένιοι εγκατέλειψαν το ημερολόγιό τους όταν εκχριστιανίστηκαν. Τα ονόματα των μηνών τους δείχνουν επιρροές από το Ζωροαστρισμό.

Οι Ασσύριοι άρχιζαν τη μέτρηση του χρόνου από την εκτίμηση κτίσης του πρώτου ναού στο Ασούρ (4750 π.Χ.). Ο νέος χρόνος αρχίζει με την άνοιξη.

Στην Αιθιοποία υπάρχει το κοπτικό που στηρίζεται στο αρχαίο αιγυπτιακό και το γρηγοριανό. Υπολείπεται επτά χρόνια του δυτικού ημερολογίου, που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να ορίσουν με ακρίβεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου. Η Πρωτοχρονιά είναι στις 11 Σεπτεμβρίου και τα Χριστούγεννα στις 7 Ιαννουαρίου.

Στο ημερολόγιο των Μπαχάι (Badi σημαίνει πίστη), η Πρωτοχρονιά ξεκινά από την εαρινή ισημερία (21 Μαρτίου).

Στη Βόρειο Αφρική είναι διαδεδομένο το «βερβερικό» ημερολόγιο, ένας συνδυασμός ιουλιανού και ισλαμικού. Σχετίζεται με τις γεωργικές εργασίες και οι μήνες του αφορούν στις εργασίες που πρέπει να γίνουν χωράφια. Η Πρωτοχρονιά εδώ συνδυάζεται με την σπορά.

Στη Δυτική Βεγγάλη και το Μπαγκλαντές χρησιμοποιούν το «Μπεγκάλι». Το ημερολόγιο επικαιροποιήθηκε το 1966. Τώρα βρίσκονται στο έτος 1420 και Πρωτοχρονιά θα έχουν στις 14 Απριλίου.

Στο βουδιστικό ημερολόγιο, το «σημείο μηδέν» είναι η στιγμή που ο Βούδας βρέθηκε στο «τελικό νιρβάνα», στο θάνατο, όπως θα έλεγαν όλοι οι άλλοι. Μόνο που από χώρα σε χώρα διαφέρει. Αλλού είναι το 543 π. Χ., αλλού το 544 π.Χ. και πάει λέγοντας…

Στο Νεπάλ, το ημερολόγιό τους είναι μπροστά κατά 56,7 χρόνια. Πρωτοχρονιά θα έχουν στις 14 Απριλίου.

Το δημοφιλέστερο κινέζικο ημερολόγιο είναι το «Χαν». Αν και επίσημα η χώρα χρησιμοποιεί το δυτικό, πολλοί Κινέζοι το συμβουλεύονται για να τους φέρει τύχη στο γάμο ή στο ξεκίνημα μιας επιχείρησης. Παρόμοια ημερολόγια χρησιμοποιούν στην Ιαπωνία, στην Κορέα, στο Βιετνάμ.

Στο Θιβέτ η Πρωτοχρονιά λέγεται Λοσάρ και φέτος θα εορταστεί στις 31 Ιανουαρίου. Όσο για τη χρονολογία, έχουν φτάσει ήδη το 2141.

Παίκτης της Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι και μέχρι το 2019 θα είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όπως ανακοίνωσαν οι “Βαυαροί”.

Ο Πολωνός φορ θα ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο με αυτό που έκανε ο Μάριο Γκέτσε το καλοκαίρι, με την Μπάγερν να κάνει επίδειξη δύναμης στην γερμανική αγορά.

Ο Λεβαντόφσκι που θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι στην Ντόρτμουντ βρέθηκε το Σάββατο στο Μόναχο και πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε αυτή την μεταγραφή. Ο Ρόμπερτ είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και θα μας δώσει μεγάλη δύναμη. Όλες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες με αυτή τη συμφωνία που θα κρατήσει τουλάχιστον για 5 χρόνια», ανέφερε μετά τις υπογραφές ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε.

http://www.newsit.gr 
Το όνομά του είναι Koby Conrad και είναι μόλις 20 ετών. Αν είστε μεγαλύτερος του, τότε η ιστορία του θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον. Αν είστε συνομήλικοί του τότε θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Conrad δεν είναι ο επόμενος Μαρκ Ζούκερμπεργκ ή Κέβιν Σίστρομ, δεν είναι ο επόμενος μεγάλος δισεκ/ούχος του διαδικτύου, αλλά ένας από τους πρώτους μίας γενιάς που χωρίς να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στους υπολογιστές, χωρίς να είναι χάκερ ή προγραμματιστές, προσπαθούν να μηχανευτούν τρόπους ώστε να κάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αυτά τα τρομερά όπλα της εποχής μας – να «δουλέψουν» προς όφελός τους, κυρίως οικονομικό.
Ο Conrad είναι φοιτητής κολεγίου, ο οποίος κάνει κάτι που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους συμφοιτητές του. Είναι ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης: ενός online καταστήματος με την επωνυμία Hippie Hope Shop, το οποίο εμπορεύεται ναργιλέδες, θυμιάματα, αρωματικά στικς και χίπικα ενδύματα.
Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι στέλνει «κίνηση» προς το «κατάστημά» του μέσω μίας σελίδας στο Facebook την οποία διαχειρίζεται, με την ονομασία The Hippy Bloggers.
Επίσης, «τρέχει» και μία δεύτερη σελίδα στο Facebook με την ονομασία Mother Hemp, μέσω της οποίας στέλνει «κίνηση» προς ένα άλλο online κατάστημα, το Mother Hemp Products.
Η επιχείρησή του μοιάζει να πηγαίνει πολύ καλά, καθώς ομολογεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στον οικονομικό ιστότοπο Business Insider. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η online δραστηριότητά του του καλύπτει με το παραπάνω όλα τα έξοδα διαβίωσης.
Οι φιλοδοξίες του όμως δεν περιορίζονται εκεί: επόμενος στόχος του είναι να πουλήσει το 50% του καταστήματος σε δύο επενδυτές έναντι 60.000 δολαρίων. Εν συνεχεία, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να αγοράσει «likes» στο Facebook. Το Hippy Bloggers έχει μέχρι στιγμής 75.000 «likes», αριθμό τον οποίο ο Conrad θέλει να τον εκτινάξει στο ένα εκατομμύριο. Κατ' αυτό τον τρόπο, όπως υπολογίζει ο ίδιος, το ένα εκατομμύριο «likes» θα αυξήσει τα εισοδήματά του σε 50.000 δολάρια το μήνα – ποσό το οποίο μεταφράζεται σε 600.000 δολάρια το χρόνο.
Ποιος είναι, λοιπόν, αυτός ο νεαρός;
Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο του online marketing συνέβη όταν ήταν 19 ετών, μία εποχή κατά την οποία οι γνώσεις του γύρω από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.
Το βάπτισμα του πυρός το πήρε όταν έφτιαξε μία σελίδα στο YouTube. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Facebook με το The Hippy Bloggers (που στέλνει «κίνηση» στο HippiesHope.com) και κατόπιν με το Mother Hemp, για να φτάσει σήμερα να διευθύνει μία μικρή αυτοκρατορία λιανικής πώλησης, προσελκύοντας ακόμη και επενδυτές.
Ποιο ήταν το κλειδί της μέχρι τώρα μετρημένης, αλλά παρ' όλα αυτά σημαντικής επιτυχίας του;
Τα αυτιά του... τα οποία κρατούσε ανοικτά απορροφώντας όποιες συμβουλές μπορούσε να πάρει από έμπειρους ανθρώπους στο χώρο του online marketing, καθώς και από τις πολλές, αλλά άγνωστες στους περισσότερους, διαδικτυακές κοινότητες πραγματικών επιχειρηματιών, νέων στην ηλικία, με τους οποίους μπορεί κανείς να ανταλλάξει τεχνογνωσία, βρίσκοντας πολύτιμους συμμάχους στο κυνήγι του κέρδους

http://www.seleo.gr


Ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς επιλέγει τον Γ. Μπουτάρη στο ερώτημα «ποιον θα θέλατε για επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης;» σε δημοσκόπηση της metron analysis (διεξήχθη από 5 έως 10 Δεκεμβρίου 2013 σε δείγμα 1.201 ατόμων) που παρήγγειλε ο ίδιος και δημοσιεύει η εφημερίδα Μακεδονία. Ακολουθούν μακράν οι κ. Ιωαννίδης και Καλαφάτης με 7%, στο 2% είναι οι κ. Γκιουλέκας (ο οποίος δήλωσε προ εβδομάδων ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος) και Μηταφίδης, ενώ 1% συγκεντρώνουν οι κ. Μάτης, Καζάκος αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος πάντως δεν δύναται έτσι κι αλλιώς να είναι υποψήφιος, ωστόσο κάποιοι από τους ερωτηθέντες τον επέλεξαν.
Ωστόσο, πέραν του ότι πλην του Χ. Μάτη, κανείς άλλος από τους υποτιθέμενους υποψήφιους δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, τέσσερις στους δέκα πολίτες (40%) ουσιαστικά δεν τοποθετήθηκαν, καθώς άλλοι δήλωσαν πως δεν έχουν συγκεκριμένη προτίμηση (12%), ενώ το 28% απέφυγε να απαντήσει.
«Μαύρη τρύπα» η καθαριότητα
Παράλληλα, ενώ το έργο της δημοτικής Αρχής Μπουτάρη χαρακτηρίζεται θετικό ή μάλλον θετικό από το 54% των ερωτηθέντων και 36% αρνητικό ή μάλλον αρνητικό,  η καθαριότητα αποτελεί τη «μαύρη τρύπα» της θητείας της.  Ως το σοβαρότερο πρόβλημα το θεωρεί το 41% των ερωτηθέντων και ακολουθούν το κυκλοφοριακό (16%), η έλλειψη πάρκινγκ (14%), η ανεργία (12%), οι συγκοινωνίες (11%), η εγκληματικότητα και η ελλιπής αστυνόμευση (10%), το οδικό δίκτυο (7%) κ.ά. Σε σχέση με παλιότερες έρευνες της ίδιας εταιρείας το πρόβλημα της καθαριότητας όπως και αυτό της ανεργίας φαίνεται να οξύνονται, ενώ υποχωρούν αυτά του κυκλοφοριακού και της έλλειψης χώρων στάθμευσης. Εντονότερα αισθάνονται το πρόβλημα της καθαριότητας οι κάτοικοι της 5ης και της 4ης Δ.Κ., ηλικίας 45 έως 64 ετών, του κυκλοφοριακού οι κάτοικοι της 1ης Δ.Κ., ηλικίας 18-34, και της ανεργίας οι κάτοικοι της 4ης Δ.Κ. και της Τριανδρίας, ηλικίας 35-54 ετών.
Όσον αφορά κάποιες επί μέρους δράσεις της δημοτικής αρχής “θετικά και μάλλον θετικά” αξιολογούν την ανάπλαση της παραλίας το 81%, την ανακύκλωση το 71%, τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών το 66%, τον φωτισμό των δρόμων το 63%, το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης το 60%, τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών το 59%, τις αστικές αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις το 58%.
aftodioikisi.gr
Η ομορφιά δεν είναι υποκειμενική. Αντίθετα με την πολιτικώς ορθή κοινή αντίληψη, οι άνδρες και οι γυναίκες σε γενικές γραμμές συμφωνούν ως προς το ποιος άνθρωπος είναι ελκυστικός και ποιος όχι.
Τι κάνει κάποιον ελκυστικό στο βλέμμα;
Τα ευκρινή μήλα του προσώπου, τα πλούσια χείλη και το λεπτό πιγούνι ενισχύουν το σεξαπίλ των γυναικών, ενώ στους άντρες προτιμώνται τα μεγάλα σαγόνια και το πλατύ πιγούνι. Η απαλή επιδερμίδα, τα λαμπερά μαλλιά και το συμμετρικό πρόσωπο θεωρούνται επίσης στοιχεία-κλειδιά για την ωραιότητα κάποιου.
Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, τα παραπάνω χαρακτηριστικά, εκτός από δείκτες ομορφιάς, συνιστούν επίσης και δείκτες καλής υγείας, δυνατών γονιδίων, ευφυΐας και επιτυχίας – πράγμα που δείχνει ότι η κοινωνία ανταμείβει με περισσότερος του ενός τρόπους τη φυσική ομορφιά.
Ιδού λοιπόν οι λόγοι για τους οποίους είναι προτιμότερο, στις κοινωνίες μας, να είσαι «hot»:
Πρώτον, οι όμορφοι άνθρωποι – κυρίως εκείνοι που διαθέτουν συμμετρικό πρόσωπο – θεωρούνται υγιέστεροι από τους άλλους, όπως έδειξε μία αυστραλιανή μελέτη. Αντιθέτως, τα άτομα με ασύμμετρα πρόσωπα θεωρούνται στατιστικά από τους περισσότερους ως μη υγιή.
Το τρομερό είναι πως μία τέτοια πεποίθηση δεν είναι αβάσιμη: οι όμορφοι είναι πράγματι πιο υγιείς από τους μη όμορφους: ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι με ασύμμετρα χαρακτηριστικά προσώπου είναι περισσότερο ευάλωτοι σε επιδημίες, παράσιτα και άλλες ασθένειες. Μία θεωρία θέλει την παραπάνω άποψη να συνδέεται με μία σειρά από χρωμοσωμικές ανωμαλίες.
Δεύτερον, είναι ευκολότερο για τους όμορφους άνδρες και τις όμορφες γυναίκες να ...ζευγαρώσουν. Πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς – λαμβάνοντας υπ' όψη την παραπάνω σύνδεση της ομορφιάς με την υγεία – ότι η επιλογή γίνεται ενστικτωδώς: επιλέγει κανείς το ισχυρότερο δείγμα ενός είδους, γιατί αυτό υπόσχεται ισχυρά γονίδια. Πρόκειται για απαράβατο νόμο του ζωικού βασιλείου.
Τρίτον, οι όμορφοι άνθρωποι είναι περισσότερο ευφυείς. Και πράγματι, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικό ανακάλυψαν ότι η γενική ευφυΐα συνδέεται με τη συμμετρία του σώματος, ένα χαρακτηριστικό που συνιστά ένδειξη καλής υγείας, κοινωνικής υπεροχής και καλής βιολογικής κατάστασης.
Τέταρτον, οι ωραίοι διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη της πειθούς. Φυσικό, αν σκεφτεί κανείς ότι κανείς χρησιμοποιεί ενστικτωδώς το σεξαπίλ του για να προσελκύσει την προσοχή και να πείσει τον άλλο, όταν λόγου χάρη πρόκειται για την επίτευξη κάποιας προαγωγής. Η φυσική ομορφιά κάνει τους ανθρώπους περισσότερο επικοινωνιακούς και αποτελεσματικούς, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Πέμπτον, οι επιχειρήσεις που απασχολούν ωραίους υπαλλήλους σημειώνουν μεγαλύτερες πωλήσεις: σε μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 300 διαφημιστικές εταιρείες της Ολλανδίας, οι οικονομολόγοι ανακάλυψαν ότι οι φίρμες που διέθεταν στις τάξεις τους περισσότερους ωραίους άντρες και ωραίες γυναίκες παρουσίαζαν υψηλότερα ετήσια έσοδα.
Έκτον, οι όμορφοι έχουν σοβαρό πλεονέκτημα στην πολιτική, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Φινλανδία και η οποία έδειξε ότι οι ψηφοφόροι προκρίνουν τους όμορφους υποψήφιους, αφενός επειδή αρέσκονται περισσότερο να τους παρακολουθούν, αφετέρου επειδή τα καταφέρνουν καλύτερα στις προκλήσεις της κοινωνικής ζωής.
Τέλος, οι όμορφοι αντιμετωπίζονται ως πιο αρεστοί και άξιοι εμπιστοσύνης. Αυτό έδειξε έρευνα του Χάρβαρντ: η εμπιστοσύνη, αλίμονο, είναι δούλος της φυσικής έλξης.
Οποία αδικία... η οποία όμως αποδεικνύει ένα πράγμα: ότι ο άνθρωπος αρέσκεται στο να ξεγελιέται και να σέρνεται από τη μύτη!

Πηγή: iefimerida.gr

Το θάνατο του Εουσέμπιο θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο 71χρονος θρύλος «έφυγε» τα ξημερώματα (3:30 ώρα Πορτογαλίας) λόγω καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας και ένα χρόνο πριν είχε εισαχθεί για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο.
Ο «μαύρος Πάνθηρας» θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Πήρε τη Χρυσή Μπάλα το 1965 και ήταν δεύτερος το 1962 και το 1966. Παράλληλα βοήθησε την Πορτογαλία να καταλάβει την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 1966 όντας πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με εννιά γκολ.
Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Εουσέμπιο έπαιξε σε πολλές ομάδες αλλά αναδείχτηκε με την ομάδα της Μπενφίκα, σκοράροντας 319 γκολ σε μόνο 313 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, γινόμενος ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ομάδα του και οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1962. Tο 1965 κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.
Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του σε επίπεδο εθνικών ομάδων, βοηθώντας την Εθνικής Πορτογαλίας να κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, που διεξήχθη στην Αγγλία. Μέχρι το 2005 ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Πορτογαλίας, όταν και ο Παουλέτα έσπασε το ρεκόρ του.
Ο Εουσέμπιο γεννήθηκε στη πόλη Λοουρένσο Μάρκες (Lourenço Marques), το σημερινό Μαπούτο, της Πορτογαλικής Ανατολικής Αφρικής (σημερινή Μοζαμβίκη), στη γειτονιά Μαφαλάλα, στις 25 Ιανουαρίου 1942. Ο πατέρας του λεγόταν Λαουρίντο Αντόνιο Φερέιρα ντα Σίλβα (Laurindo António Ferreira da Silva) και ήταν ένας λευκός εργάτης σιδηροδρόμων από το Μαλάνζε της Ανγκόλας. Η μητέρα του ονομαζόταν Ελίζα Ανισσαμπένι (Elisa Anissabeni) και ήταν μια μαύρη γυναίκα από την Μοζαμβίκη. Ήταν το τέταρτο παιδί της Ελίζα. Μεγαλωμένος σε μια εξαιρετικά φτωχή κοινωνία, συνήθιζε να φεύγει από το σχολείο για να παίξει ξυπόλητος ποδόσφαιρο με τους φίλους του σε αλάνες, με αυτοσχέδιες μπάλες ποδοσφαίρου. Ο πατέρας του πέθανε από τέτανο όταν ο Εουσέμπιο ήταν 8 χρονών. Έτσι η μητέρα του ανέλαβε αποκλειστικά την φροντίδα των παιδιών της.

Με τους φίλους του σχημάτισαν μια τοπική ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου που την ονόμασαν Os Brasileiros (Οι Βραζιλιάνοι), προς τιμήν της μεγάλης ομάδας της Εθνική Βραζιλίας της δεκαετίας του 1950. Οι μπάλες που χρησιμοποιούσαν γίνονταν από κάλτσες και εφημερίδες. Προσπάθησε να μπει, μαζί με μερικούς φίλους του, στις τάξεις της Γκρούπο Ντεπορτίβο ντε Λοουρένσο ντε Μάρκες (Grupo Desportivo de Lourenço de Marques), την αγαπημένη του ομάδα που τροφοδοτούσε με ταλέντα την ομάδα της Μπενφίκα, όπως για παράδειγμα τον Μάριο Κολούνα( Mário Coluna) που αγωνιζόταν σε αυτή πριν μετακινηθεί στην ομάδα της Λισαβόνας. Όμως απορρίφθηκε, χωρίς καν να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε και κατάφερε να ενταχθεί στην ομάδα της Σπόρτινγκ Κλουμπ ντε Λοουρένσο Μάρκες (Sporting Clube de Lourenço Marques). Ο ίδιος έχει επιβεβαιώσει πως ένας πρώην τερματοφύλακας της Γιουβέντους τον είχε παρακολουθήσει και ενδιαφερθεί για αυτόν, όταν ήταν 15 χρονών: «Όταν ήμουν 15, η Γιουβέντους από την Ιταλία, ήθελε να με αποκτήσει, επειδή ένας από τους σκάουτερ της, ο οποίος ήταν ένας διάσημος Ιταλός τερματοφύλακας της, με είδε και τους είπε ότι υπήρχε ένα αγόρι με δυναμική, που θα ήταν καλό να εκμεταλλευτούν, ενώ ήμουν ακόμα άγνωστος. Η Γιουβέντους έκανε πρόταση αλλά η μάνα μου ποτέ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα από κανέναν».
Ο Εουσέμπιο έπαιξε δύο περιόδους με την νεανική ομάδα της Σπόρτινγκ Κλουμπ, ενώ έκανε και μερικές εμφανίσεις με την ανδρική ομάδα[5] κατακτώντας έτσι το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Μοζαμβίκης (Campeonato Provincial de Moçambique) και το Πρωτάθλημα του Λοουρένσο Μάρκες (Campeonato Distrital de Lourenço Marques) στην τελευταία του σεζόν, το 1960.
Μπενφίκα
Το 1960, σε ηλικία 18 χρονών, εντάσσεται στην ομάδα της Μπενφίκα με μια μεταγραφή που κόστισε 350.000 εσκούδο Πορτογαλίας. Τον παίκτη είχε παρακολουθήσει ο βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής Χοσέ Κάρλος Μπάουερ (José Carlos Bauer). Ο Εουσέμπιο ξεχώριζε για την ταχύτητά του, καθώς μπορούσε να τρέξει τα 100 μέτρα σε 11 δευτερόλεπτα. Ο Μπάουερ συνέστησε αρχικά τον Εουσέμπιο Eusébio στην πρώην του ομάδα, Σάο Πάολο, αλλά εκείνοι τον απέρριψαν. Τότε απευθύνθηκε στον πρώην προπονητή της ομάδας, τον Μπέλα Γκούτμαν, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την περίοδο στην ομάδα της Μπενφίκα.
news.gr
Ήταν τρείς άντρες και συζητούσαν τώρα πως κάνουν την γυναίκα τους να τους πει αν τους απάτησε.

Λέει ο ένας:

- Εγώ πηγαίνω σπίτι το βράδυ μετά την δουλειά, ξαπλώνω στον καναπέ, ανοίγω την τηλεόραση και την ρωτάω:

-Γυναίκα σήμερα με απάτησες!

Άγγελος, Αχιλλεύς, Aιγεύς, Aιγύπτιος, Αλέξανδρος, Αλκαίος... Ονόματα με ιστορία που απλώνεται σε βάθος δεκάδων αιώνων, τα οποία απαντώνται μέχρι σήμερα αυτούσια ή παραλλαγμένα.
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας πίστευαν στην δύναμη και την ορθότητα του ονόματος (βλ. Πλάτωνος Κρατύλος, Περί Ορθότητος των Ονομάτων) γι΄ αυτό και πρέπει να προσέχουμε τι όνομα δίνουμε στο παιδι μας.
Ένας ιστότοπος επιχειρεί ακριβώς αυτό το πράγμα: να αναδείξει την πολύτιμη ιστορική κληρονομιά που όλοι φέρουμε, χωρίς ίσως να το γνωρίζουμε, μέσα από τα επώνυμα και τα ονόματά μας.
Θα τον βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://greekgeneo.blogspot.gr/

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η καταγραφή και ανάλυση των γενεαλογικών δένδρων των Ελλήνων, η συνεχής αναζήτηση και ο προσδιορισμός των προγόνων μας, μέσω της γενεαλογικής ανάλυσης των οικογενειών των επωνύμων και ονομάτων σε όλο το βάθος της ελληνικής ιστορίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων απόλυσης  1.800 από τους συνολικά  2.234 που εντάχθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο ετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες. Αφορμή, η πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη οι 1.800 να απολυθούν από το Δημόσιο και να δημιουργήσουν εταιρείες σεκιούριτι που θα παρέχουν υπηρεσίες προς τους δήμους.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια χθεσινής ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  «έγινε ενημέρωση στους συναδέλφους για τις δρομολογημένες αποφάσεις τις κυβέρνησης ,όσον αφορά τη καρατόμηση 1800 σχολικών φυλάκων ,οι οποίοι όπως προτάθηκε από τον υπουργό σε εκπροσώπους του κλάδου θα έχουν τη δυνατότητα μετά την απόλυση τους να ιδρύσουν εταιρείες σεκιούριτι (πήγη : www.aftodioikisi.gr).»
Μετά από αυτό η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα:
1) Να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας (κομβόι αυτοκινήτων ,μηχανών ) από  Αλεξανδρούπολη μέχρι  Αθήνα, με πρόθεση παραμονής-κατασκήνωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τέλους. Η ημερομηνία προσδιορίζεται αρχές Φεβρουαρίου.
3) Να πραγματοποιηθεί Ανοικτή Πανελλαδική συνέλευση με την ολοκλήρωση της πορείας στην Αθήνα .
4)Να απαιτηθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ η προκήρυξη απεργίας διαρκείας .
Επιπλέον, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι σχολικοί φύλακες σε παραστάσεις διαμαρτυρίας με πανό και γιλέκα κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων σε όλες τις πόλεις .
Παράλληλα, έχει ήδη αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στις 8:00π.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
aftodioikisi.gr
Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες για την εμφάνιση της ζωής στη Γη αναφέρει ότι η ζωή δεν είναι προϊόν του πλανήτη μας αλλά τουλάχιστον τα δομικά της υλικά έφτασαν εδώ με αστεροειδείς ή κομήτες βρίσκοντας φιλόξενο περιβάλλον. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι σε μια τουλάχιστον περίπτωση είναι πολύ πιθανό να υπήρξε το αντίστροφο δρομολόγιο, δηλαδή να έφυγε ζωή από τη Γη και να κατέληξε σε έναν πλανήτη ή δορυφόρο του ηλιακού μας συστήματος. Οι ερευνητές υποστηρίζουν μάλιστα ότι αυτό πιθανότατα συνέβη όταν έπεσε στη Γη ο τεράστιος αστεροειδής που πιστεύεται ότι οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Το συμβάν

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι πριν από περίπου 66 εκ. έτη ένας αστεροειδής με διάμετρο δέκα χλμ έπεσε σε μια περιοχή της Κεντρικής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στο σημερινό Μεξικό. Η σύγκρουση ήταν κολοσσιαία με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν περίπου ένα δισ. φορές μεγαλύτερη από εκείνη των δύο ατομικών βομβών που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι!

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις αυτής της σύγκρουσης εξώθησαν σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς τους δεινοσαύρους σε εξαφάνιση βάζοντας τέλος στην κυριαρχία τους στον πλανήτη και επιτρέποντας έτσι σε άλλα είδη ζώων να αναπτυχθούν και να «ανθίσουν», ανάμεσα στα οποία και τα θηλαστικά.

Οι «κούριερ» της ζωής

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Penn στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ μελέτησαν την πτώση του συγκεκριμένου αστεροειδή και διεύρυναν το πεδίο της έρευνάς τους όχι μόνο στις επιπτώσεις της πρόσκρουσης επί της Γης, αλλά αν και εκτός αυτής. Είναι δεδομένο ότι η τρομερή σύγκρουση εκτόξευσε στο Διάστημα μεγάλες ποσότητες πετρωμάτων, εδάφους και γενικότερα υλικών της Γης.

Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα πετρώματα περιείχαν κάποιους μορφές ζωής, κάποιους ζωντανούς οργανισμούς, οι οποίοι όχι μόνο επιβίωσαν της σύγκρουσης αλλά κατάφεραν να επιβιώσουν και στο μη φιλικό για τη ζωή διαστημικό περιβάλλον. Σύμφωνα τουλάχιστον με αυτές τις προσομοιώσεις τα πετρώματα πρέπει να έφτασαν και να έπεσαν σε σημεία του ηλιακού μας συστήματος όπου οι οργανισμοί που περιείχαν θα μπορούσαν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.

Γήινη ζωή στο ηλιακό σύστημα

Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχει 50% πιθανότητα, τα πετρώματα που μετέφεραν ζωντανούς οργανισμούς να έπεσαν στον Αρη και την Ευρώπη, τον παγωμένο δορυφόρο του Δία στο υπέδαφος του οποίου πιστεύεται ότι υπάρχει ένας μεγάλος ωκεανός.

«Θα είναι μεγάλη έκπληξη για μένα αν τελικά δεν έφτασε η ζωή από τη Γη στο Αρη. Ακόμη και με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις και προβλέψεις οι πιθανότητες να έφτασαν στον ωκεανό της Ευρώπης και να εξακολουθούν να ζουν εκεί μορφές ζωής από τη Γη είναι αυξημένες» αναφέρει η Ρέιτσελ Γουόρθ, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Astrobiology». Οι ερευνητές πάντως επισημαίνουν ότι αν τελικά το σενάριο ότι έφτασε στον Αρη ζωή από τη Γη ως απόρροια του συγκεκριμένου συμβάντος αποδειχθεί αληθινό, αυτό δεν αναιρεί την πιθανότητα ότι η ζωή στη Γη έφτασε με τον ίδιο τρόπο από τον Αρη πριν από δισεκατομμύρια έτη.

Ο υποθαλάσσιος «μάρτυρας»

Η ανακάλυψη πριν από λίγα χρόνια ενός γιγάντιου κρατήρα διαμέτρου 180 χλμ βαθιά στο υπέδαφος της χερσονήσου του Γιουκατάν οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον κρατήρα που δημιουργήθηκε από την πτώση του αστεροειδή που έπεσε στη Γη πριν από 66 εκ. έτη. Όμως τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα δεν έχουν επιτρέψει ακόμη στους επιστήμονες να φτάσουν στον κρατήρα και να συλλέξουν δείγματα από αυτόν για να βρουν στοιχεία για αυτό το εντυπωσιακό αλλά και μεγάλης ιστορικής αξίας συμβάν.

Ομάδα ειδικών του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Ενυδρείου Monterey Bay και του Ινστιτούτου Ωκεανών Schmidt έστρεψε το ενδιαφέρον της σε ένα υποθαλάσσιο απόκρημνο βράχο που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένο εξοπλισμό χαρτογράφησαν λεπτομερώς τον απόκρημνο βράχο που ονομάζεται Campeche Escarpment, εκτείνεται στον πυθμένα σε μήκος 600 χλμ και κάποια σημεία του έχουν ύψος 4 χλμ!

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μελέτη του βράχου θα προσφέρει ενδιαφέροντα δεδομένα για τη σύγκρουση με τον αστεροειδή αφού θεωρούν ότι ίχνη υλικών που εκτοξεύτηκαν κατά την πρόσκρουση θα καταστεί δυνατόν να εντοπιστούν στις διαστρωματώσεις του.Μάλιστα έχουν προσφέρει μέρος των χαρτογραφήσεων του απόκρημνου βράχου στις υπηρεσίες Google Earth και Google maps.

Πηγή: tovima.gr
Κάθεται μόνη της επάνω σε ένα κομμάτι πάγου που επιπλέει στον Αρκτικό Ωκεανό.



Τις φωτογραφίες με την απομονωμένη πολική αρκούδα… μέσα στη μοναξιά της… τράβηξε ο ιταλός ερευνητής Marco Gaiotto, στο αρχιπέλαγος Svalbard της Νορβηγίας.



«Βρισκόταν σε απόλυτη ηρεμία μέσα στο φυσικό της περιβάλλον… περιμένοντας καμιά φώκια να κάνει την εμφάνισή της. Τα πλάσματα αυτά δεν είναι συνηθισμένα στην ανθρώπινη ύπαρξη και μπορεί καμιά φορά η περιέργειά τους να είναι τόσο ισχυρή, που να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής» είπε ο ίδιος στη Daily Mail.




«Έμεινε κοντά στο πλοίο για περίπου μια ώρα και μετά έφυγε ήσυχα» συνέχισε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι τράβηξε τις φωτογραφίες σε απόσταση 20 μέτρων από την πολική αρκούδα.



Πηγή: newsbeast.gr
Στις 5 Ιανουαρίου 1825 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραπέμπεται σε δίκη, ενώ το 1933 ξεκινάει στο Σαν Φρανσίσκο η κατασκευή της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ.

1477 - Μάχη του Νανσύ: Ο Κάρολος της Βουργουνδίας σκοτώνεται και η Βουργουνδία γίνεται επαρχία της Γαλλίας.

1500 - Ο Λουδοβίκος Σφόρτσα καταλαμβάνει το Μιλάνο.

1668 - Ο Μεθόδιος Γ΄ εκλέγεται Οικουμενικός Πατριάρχης.

1757 - Ο Ρομπέρ Φρανσουά Νταμιάν αποπειράται ανεπιτυχώς να δολοφονήσει τον βασιλιά της Γαλλίας, Λουδοβίκο ΙΕ'.

1781 - Αμερικανική Επανάσταση: βρετανικές ναυτικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον Μπένεντικτ Άρνολντ, καίνε το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

1807 - Ο Σουλτάνος Σελίμ Γ΄ κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, καλώντας τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ να εκδώσει προς όλους τους Έλληνες "εκκλησιαστικόν και συμβουλευτικόν γράμμα" στη δημοτική γλώσσα εναντίον των Ρώσων. Ο Γρηγόριος Ε΄ υπακούει.

1822 - Ο γιος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ο Ηλίας, αποβιβάζεται με 600 Μανιάτες στο Αλιβέρι Ευβοίας με σκοπό να απελευθερώσει τη πόλη της Καρύστου.

1825 - Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραπέμπεται σε δίκη.

1837 - O Δήμος Αθηναίων ζητά από το Βασιλέα Όθωνα την δημιουργία συντάγματος με πρωτοβουλία του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη πρόεδρο του τότε δημοτικού συμβουλίου.

1846 - Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψηφίζει τη διακοπή της κοινής χρήσης της περιοχής του Όρεγκον με το Ηνωμένο Βασίλειο.

1895 - Ο Γάλλος Άλφρεντ Ντρέιφους καθαιρείται από το αξίωμά του και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

1900 - Ηλεκτροφωτίζεται ο Πειραιάς από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

1913 - Ναυμαχία της Λήμνου (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).

1914 - Η Αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοινώνει την εφαρμογή οκταώρου και κατώτατου ημερομισθίου 5$.

1919 - Ο Άντον Ντρέξλερ ιδρύει το Κόμμα των Γερμανών Εργατών, το οποίο αργότερα θα πάρει το όνομα Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών (NSDAP).

1925 - Η Νέλλυ Τέιλου Ρος εκλέγεται κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ. Ήταν η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης πολιτείας των ΗΠΑ.

1933 - Ξεκινάει στο Σαν Φρανσίσκο η κατασκευή της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ.

1959 - Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος προσχωρεί στην Ε.Ρ.Ε. και διορίζεται Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου.

1998 - Ο Ντάνιελ Αραπ Μόι χρίζεται Πρόεδρος της Κένυας για πέμπτη συνεχή φορά.

2005 - Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ γίνεται Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

2007 - Ο Καναδάς κερδίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Χόκεϊ επί Πάγου, με νίκη στον τελικό στη Σουηδία επί των Ρώσων, με 4-2. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι ΗΠΑ νικώντας με 3-1 τη Σουηδία.

2009 - Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με 31 σφαίρες από καλάσνικοφ και αμυντική χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας Α-542 στο υπουργείο Πολιτισμού. Από την επίθεση αυτή τραυματίσθηκε ο Διαμαντής Ματζούνης.

http://www.enikos.gr 
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, που αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων. Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

Επισημαίνεται επίσης ότι σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.), που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική. Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.
real.gr
Πολύ κοντά στη δημιουργία ενός κβαντικού υπολογιστή που θα μπορεί να αποκρυπτογραφεί σχεδόν οποιαδήποτε κώδικα βρίσκεται η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επικαλείται έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, ο υπολογιστής πάνω στον οποίο εργάζεται η NSA, θα της επιτρέψει να σπάζει τους κώδικες πληροφορικής που προστατεύουν τραπεζικά και ιατρικά απόρρητα και πληροφορίες της κυβέρνησης ή του κόσμου των επιχειρήσεων.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις της πληροφορικής, όπως η IBM, επιδιώκουν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν κβαντικούς υπολογιστές που επιτρέπουν την εκμετάλλευση της ισχύος των ατόμων και των μορίων αυξάνοντας έτσι σημαντικά την ταχύτητα και την ασφάλεια των υπολογιστών. Εντούτοις ειδικοί θεωρούν πως δεν είναι πολύ πιθανό η NSA να είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια τέτοια μηχανή χωρίς να το γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα.

«Δεν φαίνεται πολύ πιθανό να βρίσκεται η NSA τόσο μπροστά σε σχέση με τις μη στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς να το ξέρει κανείς», επισήμανε στην εφημερίδα ο Σκοτ Άαρονσον του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Η έρευνα αποτελεί τμήμα ενός ερευνητικού προγράμματος ύψους 79,7 εκατ. δολαρίων με την ονομασία «Διείσδυση σε Σκληρούς Στόχους», σημειώνει η εφημερίδα. Η NSA από την πλευρά της δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση που της έγινε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διαθέτει η Washington Post η NSA εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα αυτό σε ειδικούς χώρους που αποκαλούνται «κλωβοί Φάραντεϊ» και οι οποίοι προστατεύουν από την ηλεκτρομαγνητική «μόλυνση» από το εξωτερικό.

Χάρη στην εν δυνάμει τεράστια ισχύ των κβαντικών υπολογιστών, οι μηχανές αυτές θα μπορούν να αποκρυπτογραφούν οποιονδήποτε κώδικα χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για να προστατεύονται δραστηριότητες στο Ίντερνετ, είτε από τις τράπεζες είτε από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εδώ και μήνες, οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν έχουν φέρει στο φως το εύρος του αμερικανικού προγράμματος κατασκοπείας, το οποίο είχε στόχο πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τους θεσμούς της ΕΕ καθώς και το εσωτερικό σύστημα τηλεδιασκέψεων του ΟΗΕ, και κυρίως το ρόλο της NSA.

Πηγή: newsbeast.gr
Με ανυπομονησία περιμένουν χιλιάδες λάτρεις της τεχνολογίας τα τεχνολογικά gatgets του 2014. Ανάμεσα σε αυτά βέβαια το iphone 6 για το οποίο οι φήμες οργιάζουν.
Δείτε αναλυτικά
Το iPhone 6 έρχεται. Θα είναι καλύτερο από το iPhone 5S - με ένα λεπτότερο προφίλ και βελτιωμένη κάμερα

Τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας θα αλλάξουν τα παιχνίδια...

Οι νέες τηλεοράσεις είναι εκπληκτικές αλλά ακριβές. Μέσα στο έτος όμως αναμένεται να πέσουν οι τιμές.

Όλοι περιμένουν την επόμενη μεγάλη συσκευή της Samsung.

Το πιο όμορφο Android τηλέφωνο του 2013, το HTC θα επανασχεδιαστεί.

Τα γυαλιά της Google ενδεχομένως να πωλούνται για μόλις 300 δολάρια.

Το iwatch το περιμένουν οι φίλοι της Apple
news.gr
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/1/2013, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη. Βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών για ακόμη μια φορά ήταν να ανακοινωθούν θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να καλυφθούν και οι 1845.
Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός -ο οποίος ήταν κυνικός και "ειλικρινής"- ήταν ότι: «υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί να μη βρουν θέση και να απολυθούν. Το ποσοστό αυτών που θα απολυθούν, δεν μπορεί να προσδιοριστεί καθώς μπορεί να είναι 445 ή και λιγότεροι. Περιμένουμε τη συνάντηση με την τρόικα. Έχουμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014. Το αν θα υπάρξουν κάποιες νέες θέσεις (πέραν των 1.400) είναι συνάρτηση της πολιτικής απόφασης για τις απολύσεις. Η κατανομή των απολύσεων στα διάφορα υπουργεία είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης με την τρόικα».
Από την άλλη δεσμεύτηκε ο Υπουργός, αναφέρεται στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών, ότι θα εξετάσει αιτήματά, όπως να μην υπάρχει διαφορά στη μοριοδότηση που να σχετίζεται με τον τρόπο διορισμού και το να διατηρήσουν την κατηγορία ΠΕ οι Βρεφονηπιοκόμοι που θα μεταταχθούν στους Δήμους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα -που είχαν καταφθάσει ακόμα και από τον Έβρο- πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ακολούθησε συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ, όπου έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και τις επόμενες δράσεις.
«Γίνεται φανερό ότι 69 μέρες πριν από την οριακή ημερομηνία 22 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων. Να ξεσηκωθούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Να πάρουμε δραστήρια μέρος με αγωνιστική διάθεση στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, για να αποφασιστούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.»
Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να λάβουν μέρος αγωνιστικά:
Την Τρίτη 7/1/2013 στη 1 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, για τη διαθεσιμότητα-απολύσεις.
Η Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, προγραμματίστηκε στη 1.30 μ.μ.
Το Σάββατο 11/1/2013 το μεσημέρι στην Πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα (θα υπάρξει ανακοίνωση για τις συμμετοχές)
Στις άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για τις οποίες καλούνται οι συνάδελφοι να ενημερωθούν επικοινωνώντας με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!