Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ονομάζεται Angel Falls και βρίσκεται κοντά στο δέλτα του ποταμού Orinoco, στο Εθνικό Πάρκο Canaima της Βενεζουέλας. Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, με υψόμετρο 979 μέτρα, περίπου δεκαεννέα φορές περισσότερο από το ύψος που πέφτουν οι καταρράκτες του Νιαγάρα!
Ο «Καταρράκτης των Αγγέλων» έχει ψηφιστεί ανάμεσα στα δέκα ομορφότερα φυσικά μνημεία του πλανήτη και όχι άδικα. Το τοπίο διακρίνεται για την μοναδικότητά του και είναι άκρως εντυπωσιακό με τα νερά να μοιάζουν να πέφτουν από τον ουρανό. Μάλιστα οι ιθαγενείς της περιοχής αποκαλούν τον καταρράκτη Kerekupai-Meru, όπου στη γλώσσα της φυλής Pemon σημαίνει πτώση στο βαθύτερο σημείο (Pemon means people). Εξαιτίας του πολύ μεγάλου ύψους, το νερό πριν χτυπήσει στο έδαφος μετατρέπεται με τη βοήθεια του ανέμου σε ομίχλη.
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εξίσου εντυπωσιακούς καταρράκτες που υπάρχουν στον κόσμο, ο συγκεκριμένος δημιουργείται από την έντονη βροχόπτωση και όχι από λιωμένους πάγους ή κάποιον ποταμό. Η ορμή των νερών είναι πιο δυνατή από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο, εποχή ιδανική για να τον «γνωρίσει» κανείς.
Ο Angel Falls δεν ήταν γνωστός στον κόσμο μέχρι το 1935, όταν ένας αμερικανός αεροπόρος ο Jimmie Angel, ψάχνοντας για χρυσό με το αεροπλάνο του τον ανακάλυψε. Επέστρεψε δύο χρόνια μετά για να αποδείξει την ανακάλυψή του και προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο του στην κορυφή του καταρράκτη, όμως οι ρόδες του αεροπλάνου κόλλησαν στη λάσπη.
Ο Jimmie Angel και άλλοι τρεις άνθρωποι που τον συνόδευαν αναγκάστηκαν να κατέβουν από την κορυφή του καταρράκτη με τα πόδια. Η… κατάβαση διήρκησε 11 ημέρες και η περιπέτειά τους έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι έμαθαν όλοι για τον περίφημο καταρράκτη ο οποίος πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε.
Το 1994, το Εθνικό Πάρκο της Βενεζουέλας συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς που συντάχθηκε από την UNESCO.
Καταρράκτης Angel Falls - Βενεζουέλα01:54
Σε οκτώ και εννέα χρόνια αντίστοιχα καταδικάστηκαν, από δικαστήριο του Όσλο, μία Νορβηγίδα και ο Βρετανός φίλος της για το θάνατο της μικρής κόρης της γυναίκας, την οποία θέλησαν να «τιμωρήσουν» γιατί τους ενοχλούσε ενώ συνομιλούσαν μέσω Ίντερνετ. 
 
Η Χουνάινα Τσόντρι, 21 μηνών, άφησε την τελευταία της πνοή όταν η μητέρα της, Γιασμίν, της βύθισε το κεφάλι σε έναν κουβά γεμάτο με νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που της έδινε από το Λονδίνο, μέσω της κάμερας του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, ο εραστής της Άμας Όμερ Κουρέσι.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θεωρώντας ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν το παιδί. «Το δικαστήριο σημειώνει ότι για κάθε νοήμονα άνθρωπο, η βύθιση του κεφαλιού ενός παιδιού ενάμιση έτους σε έναν κουβά με νερό, στερείται λογικής», υπογράμμισε ωστόσο στην απόφασή του.

Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε στο Όσλο τη νύχτα της 2ας προς την 3η Οκτωβρίου 2010: σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 3 τα ξημερώματα το παιδί έκανε το μοιραίο λάθος να διακόψει τους δύο κατηγορούμενους που συνομιλούσαν μέσω του Ίντερνετ. Για να την «πειθαρχήσει», η Γιασμίν τής βούτηξε το κεφάλι στον κουβά δύο φορές, όπως την συμβούλευσε ο Κουρέσι.

Το κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του, ενώ η μητέρα κάλεσε βοήθεια, υποστηρίζοντας αρχικά ότι επρόκειτο για ατύχημα. Το παιδί πέθανε την επόμενη ημέρα από εγκεφαλικό οίδημα.

Το ζευγάρι κρίθηκε επίσης ένοχο για το βασανισμό του παιδιού. Κατά τους έξι μήνες πριν από το θάνατό της η Χουνάινα υποχρεώθηκε να καταπιεί μια κουταλιά τσίλι σε σκόνη, την φίμωναν με κολλητική ταινία, την περιέλουζαν με παγωμένο νερό, την χαστούκιζαν και την ανάγκαζαν να κοιμάται στο πάτωμα, πάντα για να την «πειθαρχήσουν»… Η Γιασμίν Τσόντρι συζητούσε τις σωματικές τιμωρίες με τον εραστή της ο οποίος παρακολούθησε ορισμένες από αυτές μέσω της κάμερας του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

http://www.newsbomb.gr
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, έλυσε το γρίφο και ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΕΠΟ, την τελική αποστολή της εθνικής Ελλάδος. Είπε, όμως, ότι γνώριζε από πριν τους 23, στους οποίους είχε καταλήξει. Πρόκειται για χρονικό διάστημα τριών με τεσσάρων εβδομάδων πριν από την ανακοίνωση, με μόνες εκκρεμότητες τους Σιόβα και Μήτρογλου για τους οποίους περίμενε και το σκέφτηκε λίγο παραπάνω.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Πορτογάλος τεχνικός συμμορφώθηκαν την τελευταία στιγμή με τον κανονισμό της FIFA για προεπιλογή 30 ποδοσφαιριστών.
Η συνέντευξη Τύπου προβλήθηκε από το web TV της ΕΠΟ.
Ο Σάντος διευκρίνισε ότι η εθνική Ελλάδος ξεκινά προπονήσεις το απόγευμα της Δευτέρας, με επτά ποδοσφαιριστές να συμπεριλαμβάνονται και θα συνεχίσει με διπλή προπόνηση την Τρίτη και προπόνηση το απόγευμα της Τετάρτης. Κάπου εκεί, ανάμεσα στις προπονήσεις και τα φιλικά, θα κριθεί και η ετοιμότητα του Κώστα Μήτρογλου.


Οι 23 "εκλεκτοί" του Σάντος για τα τελικά της Βραζιλίας είναι:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός),  Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).
"Διάλεξα ποδοσφαιριστές που με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια σε όλες τις θέσεις και σε τακτικά θέματα και από θέμα φυσικής κατάστασης. Σε ό,τι αφορά τον Μήτρογλου ξεχωριστά, παρακολούθησα πολύ προσεκτικά τα 30 λεπτά που έπαιξε στον τελευταίο αγώνα της Φούλαμ και έκρινα ότι βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση για να βρίσκεται στην αποστολή. Μην ξεχνάμε ότι αν υπάρξει πρόβλημα έχουμε περιθώριο μέχρι τις 2 Ιουνίου να κάνουμε αλλαγή ποδοσφαιριστή", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Για τον Βαγγέλη Μόρα, ο Σάντος δήλωσε ότι έκανε πολύ καλή χρονιά στη Βερόνα, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει εκείνος για να κληθεί και η εθνική Ελλάδος χρειαζόταν έναν ακόμη αμυντικό. "Μου κόστισε που έμεινε έξω ο Σιόβας, επειδή είχε αυτόν τον τραυματισμό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου.
"Δεν είχα την ευκαιρία να δω τον Σιόβα ούτε στα φιλικά που έπαιξε ο Ολυμπιακός και άρα δεν τον κάλεσα. Αν τον είχα δει, θα έκανα το ίδιο με τον Μήτρογλου. Ο Βύντρα κλήθηκε επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο", πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Σημειώνεται ότι ο Σάντος επέλεξε τελικά τον Γλύκο αντί του Τζόρβα, τον Μόρα αντί του Αβραάμ και άφησε εκτός του Αθανασιάδη και Φορτούνη.
"Η επιλογή τερματοφυλάκων ήταν πιο εύκολη αυτή τη φορά σε σχέση με το 2012", δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.
"Υπάρχουν και ήθελα στο ρόστερ παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και σε διαφορετικές θέσεις", είπε ο Σάντος, αναφορικά με την κλήση μόνο τεσσάρων επιθετικών.


Εκτός έμειναν οι:


Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης)

Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)

Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε)

Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)

Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος)

Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός)

Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Η χυλόπιτα σε όλο της το μεγαλείο!
Δεν είναι μία δεν είναι δύο αλλά 5.000 γυναίκες είναι ένας τεράστιος αριθμός ειδικά όταν πρόκειται για απόρριψη! Ένας άντρας από τη Σερβία προσπάθησε να βρει μια γυναίκα της… προκοπής μπας και ανοίξει το δικό του σπιτικό.
Στο μέρος όπου μένει κατοικούν μόνο γριές και παντρεμένες όπως δήλωσε και είναι δύσκολο να βρει γυναίκα. Έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπας και βρει το άλλο του μισό!
Μάταια όμως αφού στάθηκε άτυχος! Προσπάθησε να έρθει σε επαφή με όσες γυναίκες μπορούσε αλλά δυστυχώς όλες οι απαντήσεις που πήρε ήταν αρνητικές. Μόλις 15 του απάντησαν αλλά κι εκείνες δεν δέχτηκαν να συνάψουν σχέση μαζί του.
Ο μοναχικός Σέρβος δήλωσε ότι είναι ντροπαλός και μόνο μέσω facebook θα μπορούσε να… απελευθερωθεί.
«Το μόνο που ζήτησα είναι να με γνωρίσουν από κοντά κι από κει και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει! Ξέρω ότι κινδυνεύω να μπω στα ρεκόρ από τις αποτυχίες μου αλλά ίσως να αξίζει τον κόπο!»
Αμ δεν θα προκύψει μάλλον…

http://peiraxtiri.gr
Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως να επανεξετάσει την ενεργειακή πολιτική του και να στραφεί μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πριν από το 2050, όπως προειδοποίησε η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 20% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στον ηλεκτρισμό, με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται στην Αφρική και την Ασία.
Την ίδια ώρα, στον ανεπτυγμένο κόσμο, το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί πάρα πολύ και οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τους λογαριασμούς τους.
Ορισμένοι σχεδιαστές και κατασκευαστές, όπως αναφέρει το CNBC, έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται στην πρόκληση αυτή και παρουσιάζουν προϊόντα τα οποία αξιοποιούν… τη δύναμη του ήλιου.
Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ηλιακό αυτοκίνητο

Τον Ιανουάριο η Ford ανακοίνωσε ότι έχει σχεδιάσει το «πρώτο του είδους» ηλιακό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Las Vegas Motor Show.

Ηλιακό Laptop

Η Samsung ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που στράφηκαν στην ηλιακή ενέργεια με το NC215S netbook το 2011.
Από τότε ακολούθησαν πολλοί κατασκευαστές: το 2013 η καναδική εταιρεία WeWi αποκάλυψε το Sol laptop με την υπόσχεση ότι θα χρειαζόταν μόλις 2 ώρες ηλιακού φωτός για να γεμίσει η μπαταρία του για 10 ώρες.
Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, David Snir ο οποίος μίλησε στο CNBC, το προϊόν είναι διαθέσιμο από τα τέλη Απριλίου σε πολλές αγορές, ενώ η εταιρεία συμβούλεψε τους διανομείς το κόστος του να μην ξεπερνά τα 500 δολάρια.

Ηλιακά Smartphones

Και πάλι η πρωτοπόρος Samsung… η οποία το 2009 ανακοίνωσε τη δημιουργία του μοντέλου Blue Earth –ένα κινητό τηλέφωνο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.
Για τον Daniel Gleeson, αναλυτή στο IHS, ωστόσο η ηλιακή ενέργεια δε θα είναι το «next big trend» στην αγορά των έξυπνων κινητών. Στην παρούσα φάση, η ζήτηση κινείται προς τις μεγαλύτερες οθόνες και το 4G.

Ασύρματα ηχεία

Τα ασύρματα, ηλιακά συστήματα ήχου είναι ο ιδανικός σύντροφος για κάθε υπαίθρια εκδρομή και στην αγορά υπάρχουν ήδη αρκετά μοντέλα.

Κάλυμμα για το iPad

Οι ηλιακές θήκες, που βοηθούν στη φόρτιση των ταμπλετών, πωλούνται ήδη για πολλές συσκευές, από το Kindle SolarFocus της Amazon μέχρι το Solar Keyboard Folio Case για iPad της Logitech.
Κι αν το ηλιακό φως δεν είναι αρκετό, το κάλυμμα Kudo Solar iPad, που έχει κατασκευαστεί από φωτοβολταϊκό μελάνι μπορεί να χρησιμοποιήσει και το εσωτερικό φως. Η κατασκευάστρια εταιρεία εκτιμά ότι ο μέσος χρήστης θα χρειάζεται να επαναφορτίζει την ταμπλέτα του κάθε 10 μέρες.

Ασύρματο πληκτρολόγιο

Το K750 ασύρματο ηλιακό πληκτρολόγιο της Logitech υπόσχεται ότι θα στείλει τις μπαταρίες… στο παρελθόν.
Χρησιμοποιεί τόσο ηλιακό φως, όσο και εσωτερικό φως για να φορτίσει και μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με πολλές συσκευές.

Window socket

Οι φοιτητές από την Κορέα Kyuho Song και Boa Oh αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για το Window Solar Socket στις αρχές του 2013.
Η συσκευή αυτή θα μπορεί να προσκολλάται σε οποιοδήποτε παράθυρο (σπιτιού, αυτοκινήτου κ.τ.λ.) και θα λειτουργεί σαν back-up μπαταρία, για να επαναφορτίζει μικρές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Solar Impulse

Το Solar Impulsion είναι το μοναδικό αεροσκάφος αέναης αντοχής, ικανό να πετάει νύχτα-μέρα χωρίς καύσιμα, βασιζόμενο απόλυτα στην ηλιακή ενέργεια.
Η πρώτη ηλιακή πτήση σε όλον τον κόσμο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2015 με το Solar Impulsion 2, που παρουσιάστηκε στις 9 Απριλίου 2014.
Το 2010, το πρώτο μοντέλο κατάφερε να πετάξει για 26 ώρες χωρίς διακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αργότερα έγιναν πολλές διαφορετικές, δοκιμαστικές πτήσεις σε Ευρώπη, Μαρόκο και στις ΗΠΑ.
 news.gr
Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολλές φορές δύσκολο και αυτό το γνωρίζει καλά ο Hugh Jackman, πρωταγωνιστής στις ταινίες «X-Men».

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο «Graham Norton Show» είχε μια πολύ δύσκολη εμπειρία στα γυρίσματα της ταινίας «The Wolverine», όταν έπρεπε να τρέχει γυμνός φορώντας στα χέρια του τα μεταλλικά νύχια του χαρακτήρα...

«Την πρώτη μέρα που χρειάστηκε να τρέξω γυμνός για μια σκηνή του "Wolverine" ένοιωσα μια ισχυρή αίσθηση ελευθερίας. Δεν ήταν και τόσο άσχημη εμπειρία! Θυμάμαι όμως ακόμα τη στιγμή που βρισκόμουν σε μια μεγάλη άδεια λεωφόρο κατά τη διάρκεια της νύχτας» αναφέρει ο διάσημος ηθοποιός.

«Είχα ζητήσει από την παραγωγή να αποκλείσουν το δρόμο, για να μην με βλέπουν οι περαστικοί να κυκλοφορώ γυμνός και αισθάνομαι αμήχανα. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι ήταν υποτίθεται τραυματισμένος και αιμορραγούσε όταν έπρεπε να τρέξω. Άρχισα λοιπόν το τρέξιμο και φτάνοντας στη γωνία του τετραγώνου βρέθηκα μπροστά στις γυναίκες που εργάζονταν για την ταινία» δήλωσε στην εκπομπή και συνέχισε:

«Αισθάνθηκα σαν στριπτιζέζ, το μόνο που έλειπε ήταν να μου πετάνε χαρτονομίσματα... Ασυναίσθητα έβαλα τα χέρια μου μπροστά να καλύψω την γύμνια μου, ξεχνώντας τα μεταλλικά νύχια που φορούσα! Πραγματικά κινδύνεψα να κόψω το πέος μου αλλά τελικά δεν υπήρξε ατύχημα» δήλωσε ο Hugh Jackman.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Μόλις ολοκληρωθούν τα τυπικά και αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες της συνεργασίας, ο  Ελληνας τεχνικός θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παράλληλα με τους πολύ κρίσιμους στόχους για τη βιωσιμότητα (χρέη) του συλλόγου και την ανάπτυξη των υποδομών (προπονητικό κέντρο) αποφάσισε να συμπορευτεί με τον 61χρονο τεχνικό, ο οποίος έχει επιδείξει σπουδαίο έργο στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, στα αποτελέσματα, ενώ είναι ο κατάλληλος στο να μεταφέρει την ταυτότητα του ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό τμήμα. Η διοίκηση του συλλόγου εκτίμησε, μετά από τις συζητήσεις που είχε με τον 61χρονο τεχνικό, ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται τη δεδομένη στιγμή προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομάδα ικανή να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτή την εποχή και μετά από δύο χρόνια πειραματισμών ο κ. Αναστασιάδης είναι η ιδανικότερη λύση.

Όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Ιβάν Σαββίδης «ο Αναστασιάδης είναι ένας έμπειρος προπονητής που γνωρίζει την πραγματικότητα του ΠΑΟΚ και μπορεί να τα καταφέρει».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας μιλώντας για την συμφωνία με τον Αγγελο Αναστασιάδη τόνισε: «Είναι άνθρωπος της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας με πολλές επιτυχίες στον ΠΑΟΚ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε από αυτή την συνεργασία να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ».

http://www.paokfc.gr 
Ο Λουίς Φαν Γκάαλ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με βοηθό τον Ράιαν Γκιγκς. Ο Ολλανδός τεχνικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους "κόκκινους διαβόλους".





http://www.enikos.gr 
Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως το «τρίγωνο των Βερμούδων» του Μεξικού.
Η Zona Del Silencio ή «Η ζώνη της Σιωπής», βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Bolson de Mapimí του Μεξικού και το αινιγματικό της όνομα είναι αντάξιο των ατέλειωτων μύθων που έχουν προκύψει γύρω από την περιοχή.
Αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές του κόσμου για τους ερευνητές ανεξήγητων φαινομένων, αφού στην συγκεκριμένη τοποθεσία σταματούν να λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα, οι ασύρματοι και τα ραδιόφωνα, τα αεροπλάνα που πετούν χάνουν την επαφή στον ασύρματο, ενώ τα ζώα που ζουν εκεί έχουν κατά κάποιον τρόπο… μεταλλαχθεί.
Επίσης, στη Ζώνη της Σιωπής υπάρχουν περιοχές με υψηλή συγκέντρωση θραυσμάτων μετεωριτών, ενώ έχουν αναφερθεί θεάσεις παράξενων φώτων πάνω από το έδαφος αλλά και στον ουρανό. Ορισμένοι μιλούν και για περίεργα πλάσματα που εμφανίζονται στην περιοχή και… εξαφανίζονται μέσα σε μία στιγμή.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Zona Del Silencio βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος όπου βρίσκεται το Τρίγωνο των Βερμούδων αλλά και οι πυραμίδες της Αιγύπτου.
Οι επιστήμονες, προσπαθώντας να δώσουν μιαν εξήγηση, θεωρούν ότι η ευθυγράμμιση αυτή δημιουργεί ένα είδος ενεργειακής δίνης. Η Ζώνη της Σιωπής εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1930 από τον πιλότο, Francisco Sarabia.
ANCIENT ALIENS - ΜΕΞΙΚΟ & Η ζώνη της σιωπής (greek subs)03:50reEmbedit
Δύο φίλες συναντώνται τυχαία στο δρόμο:
- "Τα έμαθες τα νέα; Χθες πήρα για πρώτη φορά το αυτοκίνητο του άντρα μου και έπαθα μεγάλη ζημιά. Ένας ατζαμής έπεσε πάνω στο αμάξι και το έκανε σμπαράλια!"
- "Αλήθεια! Μα πως έγινε αυτό; Μήπως έτρεχες;"
- "Αντιθέτως! Πήγαινα μόνο με εξήντα χιλιόμετρα."
- "Τότε; Έτρεχε εκείνος;"
- "Και να ήθελε δε μπορούσε. Ήταν σταματημένος και δεν ήταν καν μέσα στο αυτοκίνητο του!"







Η πόλη Rjukan της Νορβηγίας είναι χτισμένη στην βάση μιας κοιλάδας που περιβάλλεται από υψηλούς ορεινούς όγκους. Λόγω της τοποθεσίας της, οι ακτίνες του ήλιου δεν έφθαναν ποτέ στα σπίτια ή τις πλατείες της. Οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν οδικώς στην πλησιέστερη πόλη για να χαρούν, έστω για λίγο, το φως του ήλιου. Εκτός αυτού, το φως στην περιοχή εξαφανίζεται το χειμώνα και για έξι περίπου μήνες επικρατεί σκοτάδι. Δύσκολες συνθήκες να ζει κανείς έστω και αν το έχει συνηθίσει.
Χάρη όμως σε μία τρελή ιδέα, οι άνθρωποι του Rjukan πριν από μερικούς μήνες, απόλαυσαν για πρώτη φορά τον ήλιο. Στην κορυφή του βουνού τοποθετήθηκαν γιγάντια κάτοπτρα προκειμένου να ανακλούν το φως του ήλιου μέσα στη μικρή τους πόλη.
Η ιδέα των κατόπτρων είναι πολύ παλιά και ανήκει σε ένα επιχειρηματία του χωριού ονόματι Sam Eyde. Ο «θείος Sam», όπως ήταν γνωστός, είχε από τότε γράψει σε μια τοπική εφημερίδα, ότι για να δουν ήλιο οι κάτοικοι θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας γιγαντιαίος καθρέφτης στο βουνό. Τελικά έφτιαξε ένα τελεφερίκ ώστε οι υπάλληλοί του να ανεβαίνουν στο βουνό και από εκεί ψηλά να βλέπουν τον ήλιο. Τα σχέδια για τον καθρέφτη έμειναν στο συρτάρι λόγω έλλειψης της κατάλληλης τεχνολογίας.
Την ιδέα του Sam Eyde επανέφερε στο προσκήνιο ο Martin Andersen, γνωστός καλλιτέχνης που επισκέφθηκε την περιοχή πριν από περίπου 12 χρόνια. Στην αρχή οι κάτοικοι ήταν διστακτικοί και θεωρούσαν ότι η επένδυση του δημοσίου χρήματος θα έπρεπε να πάει σε σχολεία και νοσοκομεία. Αυτός που τελικά τους έπεισε ήταν ο Δήμαρχος, ο οποίος τους ζήτησε να σκεφτούν έξω από τα συνηθισμένα. Το εγχείρημα ήταν απαραίτητο για λόγους υγείας αλλά και για λόγους προβολής της περιοχής.
Τελικά το έργο πραγματοποιήθηκε και κόστισε συνολικά 4.615.000 ευρώ, από τα οποία, τα 4.000.000 δόθηκαν από χορηγούς. Σήμερα στο Rjukan υπάρχουν τρεις καθρέφτες που λειτουργούν με ηλιακή και αιολική ενέργεια. Οι καθρέφτες ελέγχονται από υπολογιστή και ακολουθούν την πορεία του ήλιου φωτίζοντας την μικρή πόλη, αλλάζοντας τις συνήθειες και την διάθεση των κατοίκων της.
Μερικά χρόνια πριν, το 2006, ένα παρόμοιο έργο πραγματοποιήθηκε σε ένα μικρό ιταλικό χωριό το Viganella το οποίο αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα. Το χωριό είναι χτισμένο στο κάτω μέρος μιας απόκρημνης κοιλάδας των Άλπεων, κοντά στα ελβετικά σύνορα και για μεγάλο χρονικό διάστημα του έτους δεν έβλεπε καθόλου ήλιο. Με την εγκατάσταση όμως ενός γιγαντιαίου καθρέφτη σε μια κοντινή κορυφή, το πρόβλημα λύθηκε!
echoes.gr
Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκε μια 27χρονη έγκυος γυναίκα από το Σουδάν επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Το δικαστήριο είχε δώσει προθεσμία τριών ημερών στην 27χρονη να επιστρέψει στην μουσουλμανική πίστη.

«Σας δώσαμε τρεις ημέρες περιθώριο για να απαρνηθείτε τη θρησκεία σας, αλλά επιμείνατε να μην επιστρέψετε στο ισλάμ. Σας καταδικάζω στην ποινή του θανάτου δια απαγχονισμού» δήλωσε ο δικαστής.

Η 27χρονη καταδικάστηκε, επίσης και σε 100 χτυπήματα με μαστίγιο για μοιχεία, επειδή παντρεύτηκε χριστιανό, κάτι που απαγορεύεται στο Σουδάν και καθιστά τον γάμο ανυπόστατο.

Η νεαρή γυναίκα, έγκυος 8 μηνών, κρατείται στη φυλακή μαζί με τον 20 μηνών γιο της, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία ζητεί την άμεση απελευθέρωσή της.

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ολλανδίας και του Καναδά κάλεσαν σε κοινή δήλωσή τους το Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει ελεύθερα τη θρησκεία της.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση του Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, κυρίως το δικαίωμα να αλλάζει κανείς θρησκεία και πίστη» ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ποινή δεν θα εκτελεστεί για δύο χρόνια αφότου η 27χρονη γεννήσει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στα χνάρια της ταινίας φαντασίας Limitless, στην οποία ο πρωταγωνιστής γινόταν εξυπνότερος με ένα χάπι, βρίσκονται Αμερικανοί επιστήμονες με την ανακάλυψη ενός ακόμη «γονίδιου εξυπνάδας». Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο έντυπο Cell Reports, το νέο γονίδιο KL μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του δείκτη νοημοσύνης του ατόμου μέχρι και έξι μονάδες.
Το γονίδιο συνεργάζεται με την πρωτεΐνη «Κλωθώ» και το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχα εκπληκτικό, καθώς προσφέρει στον άνθρωπο περισσότερη μνήμη και εξυπνάδα. Η πρωτεΐνη «Κλωθώ» έγινε γνωστή για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες το 1977 και πήρε το όνομα που είχε μία από τις τρείς Μοίρες της ελληνικής μυθολογίας.
Η παραπάνω ανακάλυψη μπορεί να βρει εφαρμογή σε παθήσεις της τρίτης ηλικίας, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η άνοια, αλλά και να οδηγήσει μελλοντικά σε μια φαρμακευτική θεραπεία στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της California στο San Francisco, μετά από μελέτες διαπίστωσαν ότι όσοι διαθέτουν στο DNA τους την παραλλαγή KL-VS του γονιδίου KL (περίπου το 20% των ανθρώπων ) παράγουν περισσότερη Κλωθώ, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο έξυπνοι και να ζούνε περισσότερα χρόνια.
Την ίδια άποψη είχαν άλλες δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που μελετήθηκαν στους 718. Συμπερασματικά, η μοίρα που έγνεθε το νήμα της ζωής στη μυθολογία, ρυθμίζεται σε απόλυτο βαθμό από το γονίδιο και ευεργετικά μας προσφέρει σήμερα καλύτερη μνήμη και μεγαλύτερη ευφυΐα.
Το πιθανότερο σενάριο θα είναι οι επιστήμονες να μπορέσουν τελικά να ανακαλύψουν ένα φάρμακο που θα μιμείται και θα αυξάνει το επίπεδο της «Κλωθώ» στο σώμα μας.
echoes.gr
Το στοματικό διάλυμα όσο και αν σας ακούγετε περίεργο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα λουλούδια σας μέχρι και για το πρόσωπό σας. Αυτές είναι λοιπόν οι τέσσερις χρήσεις σύμφωνα με το queen.gr:

Λουλούδια: Δυο κουταλιές της σούπας διάλυμα μέσα σε ένα βάζο με λουλούδια και θα τα προστατεύσει- διατηρήσει.

Λεκάνη τουαλέτας: Δυο καπάκια από το διάλυμα και θα απολυμάνει την λεκάνη σας ενώ θα διώξει τις άσχημες μυρωδιές.

Πρόσωπο: Μόλις καθαρίσετε το πρόσωπό σας βάλτε λίγο διάλυμα σε ένα βαμβάκι και ταμπονάρετε το πρόσωπό σας. Θα βοηθήσει στην τόνωση του προσώπου σας.

Χέρια: Δεν έχετε αντισηπτική λοσιόν για τα χέρια σας; Χρησιμοποιήστε το στοματικό διάλυμα με το οποίο θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

http://www.thestival.gr
Στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας, υπάρχει μία βιβλιοθήκη τόσο εντυπωσιακή που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη.
Το όνομά της Real Gabinete Português de Leitura και χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Κατασκευασμένη μεταξύ 1880-1887 υπό τη διεύθυνση του αρχιτέκτονα Rafael da Silva e Castro, κοσμείται εξωτερικά από τέσσερα αγάλματα που απεικονίζουν τους Pedro Alvares Cabral  (Πορτογάλος θαλασσοπόρος - εξερευνητής του 15ου αιώνα), Luís de Camões (Πορτογάλος ποιητής),  Infante Henry (γνωστός ως προστάτης των εξερευνητών) και Vasco da Gama (μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος).
Η θαυμάσια αυτή βιβλιοθήκη φημίζεται για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της σε στυλ gothic-αναγεννησιακό που άκμασε κατά την εποχή των πορτογαλικών ανακαλύψεων. Η πρόσοψή της είναι εμπνευσμένη από το μοναστήρι των Ιερονυμιτών στη Λισαβόνα και φιλοτεχνήθηκε από τον Joseph Germano Salle. Κοιτάζοντας κανείς εξωτερικά το κτήριο μπορεί να διακρίνει και τέσσερα μετάλλια, τα οποία φέρουν τους Πορτογάλους συγγραφείς: Fernão Lopes, Gil Vicente, Alexandre Herculano και Almeida Garrett.
Η Real Gabinete Português de Leitura είναι το πνευματικό τέκνο των Πορτογάλων μεταναστών πολιτικών προσφύγων, που θέλησαν να φέρουν τη λογοτεχνία της πατρίδας τους στη νέα τους αποικία, προωθώντας τον πολιτισμό και την επιστήμη. Αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την διανόηση και σήμερα θεωρείται η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη στον κόσμο.
Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι η τεράστια συλλογή των βιβλίων με περισσότερους από 350.000 τόμους! Στο εσωτερικό τα ράφια φτάνουν έως την οροφή, στην οποία μάλιστα υπάρχουν πολύχρωμα βιτρό παράθυρα, για να φιλτράρεται το φως του ήλιου και να διαχέεται στον χώρο δημιουργώντας μία ονειρική ατμόσφαιρα. Ξύλο, χρυσός, ασήμι, σφυρήλατοι πολυέλαιοι αλλά και συλλογές από σπάνια αντικείμενα, ολοκληρώνουν το σκηνικό που μεταφέρει τον επισκέπτη νοερά πίσω στον 19ο αιώνα!
Ανοιχτή για το κοινό από το 1900, η Real Gabinete Português de Leitura διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή πορτογαλικών έργων εκτός Πορτογαλίας.Με εξαίρεση τα βιβλία μπορεί κανείς να θαυμάσει και μία σημαντική συλλογή από πίνακες των José Malhoa , Carlos Reis ,Oswaldo Teixeira , Eduardo Malta και Henrique Medina. Καθημερινά η βιβλιοθήκη δέχεται, κατά μέσο όρο, 150 επισκέπτες.
echoes.gr
Σχεδόν 24 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε ένα μπλε διαμάντι από τον οίκο δημοπρασιών Christies.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων το διαμάντι που έχει σχήμα αχλαδιού και ονομάζεται "The Blue" έχει βάρος 13,22 καράτια και έχει χαρακτηριστεί ως «άψογο έντονο μπλε».

Ο οίκος Christies το είχε εκτιμήσει σε ένα ποσό μεταξύ 21 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 21,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και τελικά πουλήθηκε 23,79 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αγοραστής είναι το αμερικάνικο κοσμηματοπωλείο Harry Winston αλλά ο πωλητής του παραμένει άγνωστος. Το διαμάντι θα ονομάζεται «Winston έντονο μπλε» όπως αποφασίστηκε από τον αγοραστή.

http://www.enikos.gr 
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν 218.002 πολίτες. Από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%) και υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%), ενώ βρέθηκαν και 216 λευκά/ άκυρα.
Από τα 192 σημεία στα οποία είχαν στηθεί κάλπες, σε 2 δεν έγινε ψηφοφορία και 9 από αυτά ήταν σε περιοχές που δεν υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ.
Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του δημοψηφίσματος στην οποία συμμετείχαν νομικοί, μέλη του δικηγορικού συλλόγου. Όλη τη διαδικασία του δημοψηφίσματος παρακολούθησαν ως «παρατηρητές» τριάντα εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, μέλη της EPSU και μέλη κινήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιριών ύδρευσης από διάφορες χώρες της Ε.Ε.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ανά δήμο εδώ.
aftodioikisi.gr
Μέχρι τις 23 Μαϊου θα παραμείνει ανοιχτό το σχέδιο για την εθελούσια έξοδο 500-550 εργαζομένων της κυπριακής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Cyta.

Οσοι ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν υψηλές αποζημιώσεις που φτάνουν μέχρι και 125.000 ευρώ καθώς και άλλες ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές παροχές.
Ειδικότερα όπως προβλέπεται το σχέδιο αποχώρησης, που αφορά όλους τους υπαλλήλους, περιλαμβάνει μέση αποζημίωση που ανέρχεται έως και το 57% των μελλοντικών απολαβών τους με την μέγιστη τιμή να φθάνει στα 125 χιλιάδες ευρώ, την οποία και θα λάβουν 89 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με διευκρινίσεις, που δόθηκαν από τον Οργανισμό στο Κοινοβούλιο, η Cyta προσφέρει σε όσους θα φύγουν πρόωρα, όφελος μέχρι 102% των μελλοντικών τους απολαβών.
Ηδη αρκετοί ενδιαφέρόμενοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν το πρόγραμμα, το οποίο μετά από περίπου ένα χρόνο (και μετά τις ευλογίες της τρόικας), τίθεται σε εφαρμογή.

http://www.fpress.gr
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ διέψευσε όλα τα προγνωστικά και στέφθηκε για έκτη φορά στην Ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η «ομάδα του λαού» επικράτησε 98-86 στην παράταση (73-73 κ.α.) της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, στο Μιλάνο. 
Η Μακάμπι επέστρεψε στην ευρωπαϊκή κορυφή μετά από εννέα χρόνια (τελευταία φορά το 2005). Οσο για τη "βασίλισσα", πλήρωσε για δεύτερη διαδοχική χρονιά την αγωνιστική υπεροπτία της: μετά τον Ολυμπιακό, πέρυσι στο Λονδίνο, είδε εφέτος και τη Μακάμπι να της «αρπάζει» το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-33, 55-53, 73-73 κ.α., 86-98 παρ.
news.gr
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και οι Ελβετοί. Στη χώρα διενεργείται δημοψήφισμα για να αποφασιστεί ο κατώτατος μισθός που θα καταβάλλεται προς τους εργαζομένους.
Αν εγκριθεί το αίτημα του δημοψηφίσματος, οι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κατώτατο μισθό 3.263,73 ευρώ.
Σύμφωνα με τους υπέρμαχους του μέτρου αυτού, η αμοιβή αυτή είναι απαραίτητη, ώστε να ζουν οι Ελβετοί αξιοπρεπώς καθώς η Ζυρίχη και η Γενεύη έχουν πάρα πολύ υψηλό κόστος ζωής, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Οι πολέμιοι του μέτρου αναφέρουν ότι το μέτρο θα αυξήσει πάρα πολύ το κόστος παραγωγής και θα αυξήσει την ανεργία, κάτι που θα πλήξει ιδιαίτερα τους νέους.
Τα εργατικά συνδικάτα είναι εξοργισμένα, καθώς η Ελβετία, μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, δεν έχει ένα ελάχιστο επίπεδο αμοιβής, όπως συμβαίνει στη γειτονική Γαλλία και Γερμανία.
Υποστηρίζουν ότι η επιβίωση με λιγότερο από 4.000 ελβετικά φράγκα το μήνα δεν είναι δυνατή, επειδή τα ενοίκια, η ασφάλιση υγείας και τα τρόφιμα είναι απαγορευτικά ακριβά.
Ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία θα είναι 8,5 ευρώ την ώρα από το 2017.
news.gr
Ο έξυπνος καταναλωτής είναι επίσης υγιής και αδύνατος καταναλωτής!

Αν ξέρουμε να αποκωδικοποιούμε σωστά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε, θα ξέρουμε με βεβαιότητα ποια προϊόντα είναι απόλυτα ασφαλή για την υγεία μας.

Δείτε ποιες είναι οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε.

1. Αλεύρι ολικής άλεσης
Δεν είναι πάντα ένδειξη της διατροφικής αξίας ενός προϊόντος. Εάν αναφέρεται στο τέλος της λίστας των συστατικών και «συνοδεύεται» από μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, τότε καλύτερα να αποφύγετε το εν λόγω αρτοσκεύασμα.

2. Χωρίς ζάχαρη
Δε σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν περιέχει 0 γραμμάρια ζάχαρης, αλλά ότι περιέχει λιγότερο από 0,5 γραμμάρια ανά μερίδα. Εάν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα του προϊόντος, συνολικά η ποσότητα της ζάχαρης δε θα είναι μηδενική.

3. Μη συμπυκνωμένος χυμός
Αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι το προϊόν περιέχει 100% φυσικό χυμό. Μπορεί να περιέχεται σιρόπι αντί για χυμό. Προσοχή στα ποσοστά και στις θερμίδες ανά μερίδα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!