Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

 fresh-prince-of-bel-air

Ο κορωνοϊός δεν σταμάτησε τους ηθοποιούς από το να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την πρεμιέρα της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς.

Ο Will Smith βρέθηκε ξανά μαζί με την τηλεοπτική «οικογένεια» του από τον «Φρέσκο πρίγκιπα του Μπελ Αιρ» για να γιορτάσει την 30ή επέτειο της αμερικάνικης σειράς. Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η επανένωση των ηθοποιών έγινε μέσω του Zoom.

Στο απόσπασμα ενός βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης φαίνεται πως συμμετείχαν ο Smith, ο Alfonso Ribeiro (ο οποίος ενσάρκωσε τον ξάδελφο του Carlton), η Daphne Maxwell Reid (Θεία Viv), ο Joseph Marcell (Geoffrey ο μπάτλερ), η Karyn Parsons (Hilary), η Tatyana M. Ali (Ashley) και ο επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του Smith, ο DJ Jazzy Jeff. Ο μόνος που έλειπε από το reunion της σειράς ήταν ο James Avery (Θείος Phil), ο οποίος πέθανε το 2013.

Η σειρά του NBC έκανε το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του 1990 και ολοκληρώθηκε έξι χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1996. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση της σειράς είναι φανταστική, ο χαρακτήρας που ενσάρκωσε ο Smith έχει επηρεαστεί κατά ένα βαθμό από προσωπικά βιώματα.

Μετά την ολοκλήρωσε της σειράς ο Smith επικεντρώθηκε στην κινηματογραφική καριέρα του, γνωρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει φήμες για ένα ενδεχόμενο reboot της σειράς και τον περασμένο Οκτώβριο έγινε γνωστό πως η Westbrook Inc. των Will και Jada Pinkett-Smith έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε ένα spinoff.

 

Τα περισσότερα ζευγάρια προτιμούν το σεξ τις βραδινές, αφού έχουν ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις της ημέρας και είναι και οι δύο σύντροφοι πιο χαλαροί, και φαίνεται ότι σωστά πράττουν, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες το βραδινό σεξ έχει και ένα σημαντικό επιπλέον όφελος για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, στην οποία συμμετείχαν 460 άτομα 18 έως 70 ετών, το βραδινό σεξ βελτιώνει τον ύπνο και λειτουργεί σαν «αντίδοτο» στην αϋπνία.

Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι κοιμούνται πολύ καλύτερα το βράδυ αφού έχουν κάνει σεξ και μάλιστα το σεξ ήταν πιο «αποτελεσματικό» αν είχαν καταφέρει να φτάσουν και σε οργασμό.

«Μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνεται μαζικά μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη» αναφέρει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Δρ Μισέλ Λαστέλλα από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Κουίνσλαντ, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τον ύπνο. «Η ορμόνη αυτή, όπως και άλλες, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό κι έτσι μας βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα».

 Ο Δρ Λαστέλλα συμβουλεύει επίσης τα ζευγάρια να προτιμούν το σεξ από το να ασχολούνται με το κινητό τους πριν κοιμηθούν –μια συνήθεια που έχουν πολλοί σήμερα– αφού το όφελος στην περίπτωση αυτή θα είναι διπλό: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ακτινοβολία από την οθόνη του κινητού δυσκολεύει τον ύπνο, ενώ αντίθετα η ωκυτοκίνη θα κάνει τη… δουλειά της για να εξασφαλίσει τη χαλάρωση και την ξεκούραση που τόσο χρειαζόμαστε.

Πηγή: onmed.gr

Είναι πλέον σαφές ότι ο κορωνοϊός θα μας ταλαιπωρήσει και τη νέα “σεζόν” που σηματοδοτείται από το τέλος του καλοκαιριού.

Η επιστροφή στην εργασία και ο συγχρωτισμός σε κλειστούς (λόγω καιρού) θα αυξήσουν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού.

Πέρα από τις μάσκες και την κοινωνική απόσταση που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ να τηρούμε, είναι σώφρον να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερο ενόψει του ιδιαίτερα δύσκολου φετινού χειμώνα.

Αυτό επιτυγχάνεται αν συμπεριλάβετε τακτικά στη διατροφή σας τις ακόλουθες τροφές:

 1. Εσπεριδοειδή

Σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Τα pio δημοφιλή εσπεριδοειδή περιλαμβάνουν:

  • γκρέιπφρουτ
  • πορτοκάλια
  • μανταρίνια
  • λεμόνια
  • λάιμ

Επειδή το σώμα σας δεν παράγει και δεν αποθηκεύει βιταμίνη C, χρειάζεστε καθημερινή λήψη για συνεχή υγεία. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα για τους περισσότερους ενήλικες είναι:

  • 75 mg για γυναίκες
  • 90 mg για άνδρες

2. Κόκκινες πιπεριές (αυτές που είναι “για γεμιστά”)

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν σχεδόν 3 φορές περισσότερη βιταμίνη C (127 mg) ανά 100 g από ένα πορτοκάλι (45 mg). Είναι επίσης μια πλούσια πηγή βήτα καροτίνης.

3. Μπρόκολο

Έχεις πολλές βιταμίνες A, C και E, καθώς και φυτικές ίνες και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά που μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας.

4. Σκόρδο

Οι ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού από το σκόρδο βασίζονται στην μεγάλη συγκέντρωση ενώσεων που περιέχουν θείο, όπως η αλικίνη.

5. Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής, η οποία με την σειρά της μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του πονόλαιμου και των φλεγμονωδών ασθενειών. Το τζίντζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ναυτία.

6. Σπανάκι

Το σπανάκι δεν είναι απλά πλούσιο σε βιταμίνη C, αλλά είναι επίσης γεμάτο με πολλά αντιοξειδωτικά και βήτα καροτίνη, τα οποία μπορεί και τα δύο να αυξήσουν την ικανότητα καταπολέμησης των λοιμώξεων του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

7. Γιαούρτι

Οι “ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες” στο γιαούρτι μπορεί να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών. Το γιαούρτι μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, οπότε προσπαθήστε να επιλέξετε μάρκες ενισχυμένες με αυτήν τη βιταμίνη. Η βιταμίνη D βοηθά στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και πιστεύεται ότι ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας κατά των ασθενειών.

8. Αμύγδαλα

Όσον αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση του κρυολογήματος, η βιταμίνη Ε τείνει να έρχεται δεύτερη πίσω από τη βιταμίνη C. Ωστόσο, αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι το κλειδί για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι απαιτεί την παρουσία λίπους για να απορροφηθεί σωστά. Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, έχουν πολλή βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά.

9. Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά, όπως φωσφόρος, μαγνήσιο και βιταμίνες Β-6 και Ε. Η βιταμίνη Ε είναι σημαντική για τη ρύθμιση και τη διατήρηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Άλλα τρόφιμα με υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε περιλαμβάνουν αβοκάντο και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

10. Κουρκούμη

Οι υψηλές συγκεντρώσεις κουρκουμίνης, που δίνουν στο κουρκούμη το διακριτικό της χρώμα, μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της μυϊκής βλάβης που προκαλείται από την άσκηση. Η κουρκουμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό (μελέτες σε ζώα) και ως αντιικό.

11. Πράσινο τσάι

Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι είναι γεμάτα με φλαβονοειδή, έναν τύπο αντιοξειδωτικού. Εκεί που το πράσινο τσάι πραγματικά ξεχωρίζει είναι στα επίπεδα της επιγαλκατοχίνης (EGCG), ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό. Το πράσινο τσάι είναι επίσης καλή πηγή του αμινοξέος L-θεανίνη. Η L-θεανίνη μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ενώσεων που καταπολεμούν τα μικρόβια στα Τ κύτταρα του οργανισμού.

Πηγή: iatropedia.gr

 

Ο διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ) Γιόσι Κοέν αφιερώνει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στην αναχαίτιση του Ιράν και ιδιαίτερα στο σαμποτάρισμα του πυρηνικού του προγράμματος. Ωστόσο, πριν από 20 μήνες άφησε έκπληκτους τους συνομιλητές του όταν τους εκμυστηρεύθηκε τις μύχιες ανησυχίες του: «Η ιρανική ισχύς είναι εύθραυστη. Η πραγματική απειλή έρχεται από την Τουρκία».

Την εντυπωσιακή αυτή πληροφορία παραθέτει ο αρθρογράφος των Times Ρότζερ Μπόις στο χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας. Οπως αναφέρει, ο Κοέν μοιράστηκε αυτή την εκτίμηση με τους ομολόγους του από Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη διάρκεια σύσκεψης η οποία, φυσικά, δεν δημοσιοποιήθηκε. Το νόημα της τοποθέτησής του, πάντα σύμφωνα με τον Βρετανό αναλυτή, δεν ήταν να υποβαθμίσει την απειλή που αντιπροσωπεύει το Ιράν για το Ισραήλ, αλλά να υπογραμμίσει τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα που σωρεύει η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Επιτέλους, το Ιράν μπορεί να αναχαιτιστεί με κυρώσεις, εμπάργκο και δολιοφθορές από το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Με την Τουρκία, μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, τα πράγματα είναι σαφώς δυσκολότερα.

«Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι Δυτικοί έβλεπαν την Τουρκία ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. Ωστόσο (επί προεδρίας Ερντογάν) η χώρα αυτή επαναπροσδιορίστηκε ως ακυβέρνητο σκάφος της Δύσης», γράφει ο Ρότζερ Μπόις.

Την ίδια ώρα, η γαλλική Le Figaro φιλοξενούσε άρθρο του φιλοσόφου Ζαν-Λου Μποναμί, υπό τον εύγλωττο τίτλο: «Το γαλλογερμανικό ζεύγος δεν υπάρχει πια. Το αποδεικνύει η άρνηση της Μέρκελ να υποστηρίξει την Ελλάδα και τη Γαλλία απέναντι στον Ερντογάν». Ο αρθρογράφος καυτηριάζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμώντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν συνιστά απειλή «για την ασφάλεια όλης της Ευρώπης», εκφράζει δε την απογοήτευσή του για την πολιτική ίσων αποστάσεων από την πλευρά του Βερολίνου.

Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο απασχολεί και το χθεσινό κύριο άρθρο των Financial Times. Η σύνταξη της εφημερίδας καυτηριάζει την Τουρκία γιατί «παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου, χώρας-μέλους της Ε.Ε.» και τονίζει ότι η Ενωση «δεν μπορεί να σταθεί αδιάφορη και να παραχωρήσει στην Τουρκία ελευθερία κινήσεων για την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων» της Ανατολικής Μεσογείου. Εκτιμά, πάντως, ότι «η προσεκτική στάση του Τούρκου ηγέτη έναντι της Ρωσίας δείχνει ότι σέβεται την ισχύ. Επομένως φαίνεται λογική η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων από τη Γαλλία και άλλους, αν και ο μακροπρόθεσμος στόχος πρέπει να είναι η επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου, ο οποίος θα φέρει αναπόφευκτα και συμβιβασμούς».

πηγή:kathimerini.gr

 

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Βραζιλία όταν άντρας πέθανε μέσα σε υποκατάστημα της αλυσίδας Carrefour Brasil, στην πολιτεία Ρεσίφε, όμως το πτώμα του αφέθηκε παρατημένο στο… πάτωμα, καλυμμένο με ομπρέλες και τριγυρισμένο από έναν «τοίχο» από χαρτόκουτα. Το περίεργο και συνάμα τραγικό της υπόθεσης εγκειται στο γεγονός ότι το μαγαζί παρέμεινε ανοιχτό και δεχόταν κανονικά πελάτες.

Το συμβάν αυτό χρονολογείται από τις 14 Αυγούστου, όμως αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν αναρτήθηκαν φωτογραφίες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος: οι περισσότεροι χρήστες διαμαρτύρονταν γιατί αφέθηκε έτσι ο νεκρός και γιατί δεν έκλεισε το κατάστημα αμέσως.

Το Carrefour Brasil ζήτησε συγγνώμη σήμερα, λέγοντας ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκε το συμβάν δεν ήταν ο αρμόζων. «Η εταιρεία έκανε λάθος επειδή δεν έκλεισε αμέσως το υποκατάστημα, εν αναμονή των υπαλλήλων του γραφείου τελετών» αλλά και επειδή δεν σεβάστηκε όπως έπρεπε τον νεκρό.

Σύμφωνα με το Carrefour, ο άντρας δεν ήταν πελάτης αλλά ήταν υπεύθυνος πωλήσεων του υποκαταστήματος. Αισθάνθηκε αδιαθεσία, του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κλήθηκε ασθενοφόρο. Αφού πέθανε, το Carrefour «ακολούθησε τις οδηγίες να μην μετακινήσει το πτώμα από το σημείο».

«Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια και είμαστε έτοιμοι να την στηρίξουμε σε ό,τι χρειαστεί», πρόσθεσε στην ανακοίνωση.

 fresko-kremmudaki

«Ανεβάζει» την πράσινη σαλάτα και της δίνει έξτρα πόντους τόσο γεύσης, όσο και υγείας: το φρέσκο κρεμμυδάκι στο μικροσκόπιο.

Η φρεσκάδα του το κάνει λαχταριστό συστατικό μιας πράσινης σαλάτας, αλλά το πλεονέκτημά του δεν είναι μόνο αυτό. Όσο κι αν μοιάζει να έχει ρόλο… κομπάρσου, τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι σημαντικά στη διατροφή, αφού δεν υστερούν από θρεπτικά συστατικά και οφέλη.

Συγκεκριμένα:

  • Περιέχουν μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, ασβέστιο, σίδηρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, φυλλικό οξύ και βιταμίνες συμπλέγματος Β και άλλα θρεπτικά συστατικά
  • Έχουν πολύ λίγες θερμίδες, με τα 100 γραμμάρια να αποδίδουν 30 θερμίδες
  • Έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες από τα ξερά κρεμμύδια
  • Βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στους διαβητικούς
  • Συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, χάρη στις φυτικές ίνες, το κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά
  • Προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων και της στοματικής κοιλότητας χάρη στη βιταμίνη Α
  • Είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ, οφελώντας τα κόκαλα και τον εγκέφαλο
  • Το φυλλικό οξύ συμβάλλει στη σύνθεση του DNA και τη διάσπαση των κυττάρων και κατά την εγκυμοσύνη είναι απαραίτητο για την υγεία του μωρού.

Από εδώ και πέρα, μην το αφήσετε να λείπει από καμία σαλάτα σας!

 

Αναμφισβήτητα ο Σερζ Γκνάμπρι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης-πρόκρισης της Μπάγερν επί της Λιόν (3-0) στον χθεσινοβραδινό (19/08) ημιτελικό του Champions League.

Ο Γερμανός διεθνής επιθετικός άνοιξε το δρόμο για τους Βαυαρούς με τα δύο τέρματα που πέτυχε στο πρώτο μέρος και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» δύο λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης στο «Χοσέ Αλβαλάδε».

Η Μπάγερν προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, όπου το βράδυ της Κυριακής (23/08) θ΄ αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, με το δίδυμο Λεβαντόφσκι-Γκνάμπρι να «γράφει ιστορία».

Οι δυό τους έφτασαν τα 24 γκολ την τρέχουσα σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ, οι οποίοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης την σεζόν 2013/2014 είχαν σημειώσει 23 τέρματα.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!