Πέμπτη 14 Μαΐου 2015


Το καλοκαίρι για πολλούς είναι ταυτισμένο με τα κουνούπια. Για τους περισσότερους, αυτό σημαίνει εξανθήματα, κνησμό και ενίοτε εφιαλτικά βράδια αγρυπνίας. Όμως, τελικά τα κουνούπια αλλά και τα άλλα ζωύφια του καλοκαιριού δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουμε. Κουνούπια, σκνίπες, τσιμπούρια και κοριοί, είναι φορείς ιών που μεταδίδονται στον άνθρωπο.
Κάθε χρόνο, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μολύνονται από τέτοια τσιμπήματα. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν για τα ζωύφια αυτά, τον όρο : διαβιβαστές.
Το πλέον θανατηφόρο νόσημα που μεταδίδεται με διαβιβαστές είναι η ελονοσία, η οποία μόνο το 2010, προκάλεσε 660.000 θανάτους, κυρίως στην Αφρική. Στην Ελλάδα το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τέτοιων παρόμοιων νοσημάτων είναι οι λοιμώξεις από τον ιό του δυτικού Νείλου.
Τα κουνούπια, όπως λένε οι ειδικοί, μπορούν να γίνουν φορείς μετάδοσης ιών και παρασίτων. Μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες όπως την ελονοσία ή τον κίτρινο πυρετό. Οι περισσότεροι από αυτούς τους παθογόνους ιούς βρίσκονται στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Πολλά από αυτά τα εξωτικά κουνούπια μεταφέρονται μέσω ανθρώπων που ταξιδεύουν πολύ. Επιβιώνουν για κάποιο διάστημα και μετά εξαφανίζονται, συνήθως μετά το χειμώνα. Σε έρευνα που έγινε στην Γερμανία, από τα 75.000 κουνούπια που συνελέγησαν σε περισσότερες από 55 διαφορετικές περιοχές, εντοπίστηκαν και πολλά "εξωτικά" κουνούπια.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι η αύξηση του αριθμού των νοσημάτων που μεταδίδονται από τους διαβιβαστές, σχετίζεται άμεσα με την αυξημένη κινητικότητα των ανθρώπων την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και στην Ευρώπη, το κύριο βάρος, συνεχίζουν να το επωμίζονται οι χώρες του νότου. Kατά κύριο λόγο πλήττονται οι φτωχότερες πληθυσμιακές ομάδες του κόσμου. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα των νοσημάτων αυτών. Πλήττουν τους πιο φτωχούς ανθρώπους.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως παιδιά, χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ασθένειες όπως η ελονοσία ή ο κίτρινος πυρετός. Για ορισμένες από τις ασθένειες αυτές υπάρχουν εν τω μεταξύ εμβόλια, ενώ για άλλες, όπως η ελονοσία, αποτελεσματικά φάρμακα. Συχνά όμως τα φάρμακα βοηθούν μόνον στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.
Το νόσημα με την ταχύτερη εξάπλωση στον κόσμο είναι ο δάγκειος πυρετός. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αλλά και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός προειδοποιούν για τις συνέπειες της ραγδαίας εξάπλωσης του νοσήματος, χαρακτηρίζοντάς το «σιωπηλό κίνδυνο». Σύμφωνα με τον ΠΟΥ πάντως, η ατομική υγιεινή παραμένει ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ανεπίτρεπτο τον 21ο αιώνα να πεθαίνει κανείς από το τσίμπημα ενός κουνουπιού.

Στα δικαστήρια θα βρεθούν ο Ρόμπι Ουίλιαμς και η σύζυγός του, Άιντα Φιλντ, καθώς πρώην υπάλληλός τους κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ζιλ Ντε Μπόνφις, ο οποίος εργάστηκε για το διάσημο ζευγάρι ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο οπότε και απολύθηκε, η σύζυγος του Ρόμπι του «την έπεφτε», ενώ έμμεσα κατηγορεί και τον 41χρονο τραγουδιστή.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, η 35χρονη Φιλντ περιφερόταν γυμνή μέσα στο σπίτι, δεν σταματούσε να μιλά για τα ερωτικά της και ρωτούσε συνέχεια τον πρώην υπάλληλο για την σεξουαλική του ζωή αλλά την γνώμη του για το κορμί της!

Μέχρι στιγμής, κανείς από το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2010 και έχει δύο παιδιά, δεν έχει σχολιάσει την καταγγελία.

ΠΗΓΗ: star.gr
skype-translator-preview-open
Το Skype Translator Preview είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες συστημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows 8 και ανώτερο.
Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη από το Windows Store της Microsoft και μπορεί να λειτουργήσει σε όσους έχουν λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 ή Windows 10 Preview στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Με το Skype Translator Preview μπορεί κανείς να ακούει σε πραγματικό χρόνο τη μετάφραση των όσων λέει ο συνομιλητής του στην βιντεοεπικοινωνία σε κάποια άλλη γλώσσα από την μητρική του.
Αυτό θεωρείται επαναστατικό για τη διευκόλυνση της online επικοινωνίας. Η τεχνολογία πάνω στην οποία είναι βασισμένο το Skype Translator Preview είναι το Text To Speech, ή αλλιώς TTS.
Ουσιαστικά, η Microsoft αποφάσισε να καταργήσει την διαδικασία signup για την δοκιμαστική εκδοχή του Skype Translator Preview. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται τέσσερις γλώσσες, τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά και τη γλώσσα των Μανδαρίνων.
Για όσους επιλέγουν την γραπτή ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων μέσω Skype, υποστηρίζονται 50 διαφορετικές γλώσσες. Για να γίνει χρήση του εργαλείου, ο χρήστης επιλέγει μία επαφή, ενεργοποιεί το Skype Translator Preview και έπειτα περιμένει για λίγο μέχρι να γίνει η επεξεργασία των λόγων των δικών του και του συνομιλητή του, προκειμένου να ακούσει ή να διαβάσει την μετάφραση στη γλώσσα του.
pestaola.gr

Οδοντόβουρτσα: Προκαλεί εντύπωση αν όχι αηδία. Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς ότι τα βακτήρια που αναπτύσσονται από το καζανάκι μπορούν τα …ταξιδέψουν και να παραμείνουν στον αέρα μέχρι και 2 ώρες, τότε αντιλαμβάνεστε σε τι πηγή μόλυνσης μπορεί να μετατραπεί η οδοντόβουρτσά μας, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.
Πανιά καθαρισμού και τα σφουγγάρια : Έχουν 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνικό χιλιοστό και είναι γνωστό ότι είναι 2.00.000 φορές πιο βρώμικα από ένα κάθισμα τουαλέτας, γεγονός που μπορεί σίγουρα να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Εκτός από την συχνή αλλαγή τους, μπορείτε να τα καθαρίζετε τακτικά στο πλυντήριο πιάτων.
Ξύλο κοπής: Τα ξύλα κοπής, που χρησιμοποιούνται για να κόψουμε το ωμό κρέας είναι φορέας βακτηρίων, άρα και επιβλαβή για την υγεία μας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο οι επιφάνειες κοπής έχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας.
Τα μενού των εστιατορίων: Tα μενού περνούν από πολλά χέρια. Πάρα πολλά. Φυσικό επόμενο είναι να φέρουν έναν τεράστιο αριθμό βακτηρίων πάνω τους. Μάλιστα, σε σύγκριση με ένα κάθισμα τουαλέτας έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια.
Κινητό τηλέφωνο: Τα κινητά τηλέφωνα, όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται, έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Επομένως, ο τακτικός καθαρισμός τους είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι οι ​​πιθανότητες μόλυνσης είναι υψηλότατες καθώς το στόμα εκτίθεται σε αυτά.
Πληκτρολόγιο: Η αλήθεια είναι ότι σπάνια καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας στο γραφείο ή ακόμα και στο σπίτι. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το σημείο αυτό “κουβαλά”  πάνω από 200 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Και αν υπολογίσετε πόσες φορές γράφετε και έπειτα πιάνετε το πρόσωπό σας, το στόμα σας κ.λπ. μάλλον πρέπει τώρα να είστε στη φάση της …απολύμανσης.
clickatlife.gr

Η Βόρειος Κορέα εκτέλεσε τον υπουργό Άμυνάς της με την κατηγορία της προδοσίας αφού αποκοιμήθηκε σε μια εκδήλωση στην οποία παρέστη ο ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας που αναφέρουν ότι η είδηση δόθηκε από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Σεούλ σε βουλευτές.
Ο υπουργός Άμυνας Χιον Γιονγ Τσολ καθαιρέθηκε και θανατώθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα, σύμφωνα με τα μέσα, επειδή έδειξε έλλειψη σεβασμού στον Κιμ με το να αφεθεί να τον πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκδήλωσης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όλοι γνωρίζουν ότι η καθιστική ζωή επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο χρόνος τους είναι τόσο περιορισμένος, που δε μπορούν να διαθέσουν μερικές ώρες την εβδομάδα για να γυμνάζονται.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα όμως, ακόμη και δύο λεπτά την ώρα αρκούν για να προσφέρει κανείς ευεργετικά οφέλη στην υγεία του οργανισμού του.
Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι αν κανείς αφιερώσει δύο λεπτά κίνησης κάθε μία ώρα, αντί να κάθεται, μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του να… ζήσει περισσότερο.
ι ερευνητές βρήκαν, ότι αν κανείς παραμένει δραστήριος για δύο λεπτά κάθε μία ώρα, αντί να παραμένει ξαπλωμένος σε ένα καναπέ ή καθιστός πίσω από ένα γραφείο, μπορεί να μειώσει κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο θανάτου.
Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, για τους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνια νεφρική νόσο, η αλλαγή αυτή στην καθημερινότητά τους μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 41%.
Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στατιστικές τεχνικές για να εξετάσει την επίδραση της «αντικατάστασης της καθιστικής συμπεριφοράς με διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας» όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν επιλέγει κανείς να παραμένει όρθιος αντί να κάθεται για δύο λεπτά κάθε ώρα δεν υπάρχει κάποιο όφελος. Ωστόσο, η αντικατάσταση του καθισιού με ελαφριάς έντασης ασκήσεις (π.χ. περπάτημα ή δουλειές του σπιτιού) είχαν σημαντική επίδραση στον οργανισμό.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι συναρπαστικά, γιατί αποδεικνύουν ότι ακόμη και οι ελαφριές ασκήσεις σχετίζονται με μειωμένα επίπεδα θνησιμότητας» σχολίασε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Srinivasan Beddhu.
«Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα της έρευνάς μας, συνιστούμε την προσθήκη ελαφριών δραστηριοτήτων (περπάτημα) για δύο λεπτά κάθε ώρα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της καθημερινότητας ενός ατόμου, στις οποίες πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και 2,5 ώρες μέτριας έντασης γυμναστικής την εβδομάδα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Νεφρολογίας, Clinical Journal.

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εφαρμοστική εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις διατάξεις του Ν. 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 47 ), που αφορά στην επαναφορά προσωπικού, απολυμένων και διαθεσίμων (διοικητικών ΑΕΙ, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, καθηγητών ΔΕ κτλ.), καθώς και στην επανασύσταση κλάδων και ειδικοτήτων (Δημοτικής Αστυνομίας, ΕΠΑΛ κτλ.).
Σύμφωνα με την εγκύκλιο το προσωπικό που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και στο οποίο δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς είτε στις θέσεις που κατείχε είτε σε συνιστώμενες προσωποπαγείς, διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με εθελοντική κινητικότητα μέσω της Πρόσκλησης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θα εκδοθεί, μετά από 15 ημέρες από την δημοσίευση του νόμου.
Συνεπώς, το προσωπικό που θα επιστρέψει είτε στην παλαιά του θέση είτε σε προσωποπαγείς θέσεις, εφόσον μεταγενέστερα υποβάλει αίτηση και επιλεγεί σε θέση κινητικότητας, θα τοποθετηθεί οριστικά στην τελευταία.
Το σύνολο του προσωπικού που επανέρχεται, κατατάσσεται στο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ή καταγγέλθηκε η εργασιακή του σχέση.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
aftodioikisi.gr

Στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας θα προχωρήσει ο Δήμος  Ρόδου μετά την δημοσίευση του νόμου  4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης − Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 47, την 11η Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Διακοσταματίου. «Με τη δημοσίευση του νόμου 4325/2015  στο ΦΕΚ  δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να προχωρήσουν τις διαδικασίες και να θέσουν ξανά σε λειτουργία τα τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας», είπε και πρόσθεσε πως θα πρέπει  σε δέκα ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου οι δημοτικοί αστυνομικοί που μέχρι τώρα  υπηρετούσαν  στην ΕΛΑΣ να υποβάλουν αιτήσεις για να επανέλθουν στο Δήμο. Πηγή: dimokratiki.gr
Ανοίγει απόψε η αυλαία του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών
Η επιτροπή είναι έτοιμη με επικεφαλής τους αντισυμβατικούς αδελφούς Κοέν, το κόκκινο χαλί έτοιμο να ξετυλιχθεί και στην Κρουαζέτ επικρατεί αναβρασμός: η αυλαία του 68ου Φεστιβάλ των Καννών ανοίγει σήμερα με το ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου, την Κατρίν Ντενέβ, σε μία δυνατή ταινία "La tete haute" (Με ψηλά τo κεφάλι).
Σε μια τεράστια αφίσα, το απαστράπτον πρόσωπο της 'Ινγκριτ Μπέργκμαν, άλλης θρυλικής ηθοποιού που φέτος θα ήταν 100 ετών, υποδέχεται υπό τον ανοιξιάτικο ήλιο τους πιστούς του φεστιβάλ πριν από την άφιξη της επιτροπής. Τα εννέα μέλη της θα δώσουν συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.
"Λατρεύουμε τις Κάννες και το φεστιβάλ. Ερχόμαστε τόσο συχνά εδώ. Αυτό το φεστιβάλ έχει κάνει τόσα για εμάς", δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ο 'Ιθαν Κοέν, ο αμερικανός σκηνοθέτης και πολυβραβευμένος στις Κάννες μαζί με τον αδελφό του Τζόελ.
Η επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ των 19 ταινιών που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα, ο οποίος θα απονεμηθεί στις 24 Μαΐου.
"Έχουμε φυσικά την πρόθεση να δώσουμε αντιφατικές εντολές. Στη συνέχεια να δούμε πού θα μας οδηγήσει αυτό. Αυτή είναι η μέθοδός μας", είπε αστειευόμενος.
Η έναρξη του διασημότερου φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως έχει προγραμματιστεί στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος). Ο ηθοποιός Λαμπέρ Ουιλσόν θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής έναρξης και λήξης, όπως και πέρυσι.
Ωστόσο, πέρα από την αίγλη και "νιώθοντας φρίκη" για τις ωμότητες που διαπράττονται στο Ιράκ και τη Συρία, ο γάλλος πρωταγωνιστής προτίθεται να επωφεληθεί από το βήμα του φεστιβάλ για να αντιπαραβάλει την εξειδανικευμένη από το σινεμά εικόνα της ελεύθερης γυναίκας με την κακοποιημένη σε ορισμένες περιοχές του κόσμου γυναίκα.
"Δεν είμαστε κατ 'ανάγκη υποχρεωμένοι να μείνουμε στο επιφανειακό, στις πούλιες και τις παγιέτες, τη στιγμή που εγκαινιάζεται το Φεστιβάλ των Καννών! Θέλω να αντιπαραβάλω τη γυναίκα που αναδεικνύεται από τον κινηματόγραφο, που αποκαλύπτεται, με αυτήν που την κρατούν στη σκιά, που την φιμώνουν, την κακοποιούν, την πουλάνε".
Δυνατή, επίσης, η ταινία της έναρξης, ένα σκληρό έργο της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Εμανουέλ Μπερκό για ένα κοινωνικό θέμα, την εγκληματικότητα και τη δικαιοσύνη των ανηλίκων.
Η Κατρίν Ντενέβ υποδύεται μια δικαστή ανηλίκων. Ο Μπενουά Μαζιμέλ--που απέσπασε το βραβείο ερμηνείας το 2001 στις Κάννες για το ρόλο στον "Πιανίστα" του Μίχαελ Χάνεκε-- υποδύεται έναν εκπαιδευτικό και ο νεαρός Ροντ Παραντό, τον ανήλικο παραβατικό.
Η ταινία "Με ψηλά το κεφάλι", ένα έργο-γροθιά, προβάλλεται από σήμερα σε όλη τη Γαλλία.
"Είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά όταν βγαίνετε από την αίθουσα, έχετε δάκρυα στα μάτια και ταυτόχρονα μια αχτίδα ελπίδας. Λοιπόν πιστεύω ότι για μια έναρξη δεν είναι κακό", δήλωσε χθες στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο νέος πρόεδρος του φεστιβάλ Πιέρ Λεσκίρ, ομολογώντας ότι έχει "λίγο τρακ" πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, ως πρόεδρός του για πρώτη φορά.
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Καννών που η ταινία γυνάικας σκηνοθέτη θα ανοίξει το διαγωνιστικό σκέλος του φεστιβάλ, μετά τη Νταϊάν Κουρίς, πριν από σχεδόν 30 χρόνια, το 1987, σε ένα φεστιβάλ που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη παρουσία γυναικών.
Εκτός από την Εμανουέλ Μπερκό, αρκετές σκηνοθέτιδες θα είναι στην επίσημη επιλογή, παρότι μόνο δύο συμμετέχουν στο διαγωνισμό, οι Γαλλίδες Μαϊβέν και Βαλερί Ντονζελί.
Οι Κάννες ξετυλίγουν φέτος το κόκκινο χαλί για τον γαλλικό κινηματογράφο, που κυριαρχεί με πέντε γαλλικές ταινίες μεγάλου μήκους στο διαγωνιστικό σκέλος του φεστιβάλ και με το ένα τέταρτο των ταινιών όλων των κατηγοριών .
Τρεις ιταλικές ταινίες διαγωνίζονται επίσης, ανάμεσά τους το τελευταίο έργο του Νάνι Μορέτι, ο οποίος διαγωνίζεται για ένα δεύτερο Χρυσό Φοίνικα, μετά τον πρώτο που απέσπασε το 2001 με την ταινία "Το δωμάτιο του γιου μου".
Σε μια επιλογή όπου κυριαρχεί ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος --με ταινίες επίσης από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Νορβηγία-- τρεις ασιατικές και δύο αμερικανικές ταινίες θα διαγωνιστούν επίσης, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Γκας Βαν Σαντ, ο οποίος έχει ήδη βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα το 2003 για την ταινία "Ελέφαντας".
Η υπερπαραγωγή "Mad Max" θα προβληθεί αύριο, πριν από την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν και την πρώτη της ηθοποιού Νάταλι Πόρτμαν. Ο σύζυγός της, ο χορογράφος Μπενζαμέν Μιλπιέ, διευθυντής στην Όπερα του Παρισιού, θα παρουσιάσει απόψε στην τελετή έναρξης μικρή χορογραφία εμπνευσμένη από την ταινία του Χίτσκοκ "Vertigo" (Δεσμώτης του Ιλίγγου).
news.gr

Όπως αρκετά trends έτσι και αυτό ξεκίνησε από τη Rihanna. Φυσικά μιλάμε για τα καινούργια γυαλιά ηλίου του οίκου Dior με τον τεχνολογικό σχεδιασμό και τα γυαλιά σαν πραγματικοί καθρέφτες

Πρόσφατα, ο Comex, ο developer πίσω από το JailBreak Utility, JailBrakeMe, βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει κάποιον browser στο Apple Watch.

H αλήθεια είναι πως η μικρή οθόνη του Apple Watch περιορίζει κατά πολύ την δυνατότητα χρήσης αρκετών εφαρμογών.

Άλλωστε, βέβαια, δεν είναι αυτός ο σκοπός του Apple Watch. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Comex από το να προσπαθήσει να σχεδιάσει κάποιον browser για το Apple Watch.

Παράλληλα, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, έδειξε πως υποστηρίζεται και η λειτουργία Copy/Paste και έμοιαζε να είναι ίδια με αυτή που φαίνεται στο iOS. Επίσης, ο ίδιος έκανε μια custom έκδοση του iOS 8.2 η οποία δουλεύει στο Apple Watch.

Τέλος, ο ίδιος ο Comex δεν έχει δώσει κάποια παραπανω πληροφορία προς το παρόν αλλά πιστεύουμε σύντομα θα δούμε νέα από τον ίδιο και την σελίδα του.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Στον τελικό του Champions League η Γιουβέντους
Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ματς μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.
Ο Ρονάλντο στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όμως το γκολ του Άλβαρο Μοράτα έστειλε τους Ιταλούς στον τελικό, έπειτα και από το 2-1 του Τορίνο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!