Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

 

Η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο άνοιξε στην Κίνα.

Η νέα γέφυρα στο Χουαντσουάν στη νότια Κίνα θεωρείται η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο. Έχει μήκος  526 μέτρα και πλάτος αρκετά μεγάλο για να διασχίζουν και αυτοκίνητα.

Η γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Λιαντζιάγνεκ έχει επίσης τέσσερα σημεία ανοιχτά για το κοινό, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 500 τουρίστες ταυτόχρονα προσφέροντας τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα στη γύρω περιοχή.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια και 43 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της μεγαλύτερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας South China Morning Post. Η γέφυρα άνοιξε επίσημα τις πύλες της φιλοξενώντας και εκπροσώπους του Γκίνες.

Το θέαμα με τα αυτοκίνητα που τη διασχίζουν, όπως φαίνεται στο βίντεο, κόβει την ανάσα!

πηγή:perierga.gr

 

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές συσκευές όταν θέλουμε να φορτίσουμε το κινητό ή τον υπολογιστή, να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ή ακόμα για να μαγειρέψουμε.

Δεν γνωρίζουμε όμως, ποιες είναι οι συσκευές που μας κοστίζουν ακριβότερα, μιας και… «καίνε» περισσότερο ρεύμα.

Κλιματιστικό

Αν και εσείς επιλέγετε για να ζεσταθείτε κάθε χειμώνα το κλιματιστικό σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν αποτελεί και την πιο οικονομική λύση, μιας και «καίει» και πολύ. Για να περιορίσετε την «ζημιά» φροντίστε να μην έχετε τουλάχιστον απώλειες στην θερμότητα από πόρτες ή παράθυρα.

Πιστολάκι

Πιθανότατα να μην το περιμένατε κι όμως τα πιστολάκια, ειδικά τα παλαιότερα, είναι από τις συσκευές που «καίνε» το περισσότερο ρεύμα. Μπορείτε ωστόσο, να αντικαταστήσετε το παλιό σας πιστολάκι με ένα σχετικά πιο καινούργιο, που θα έχει καλύτερη ενεργειακή κλάση.

Φούρνος

Ο φούρνος αποτελεί μία ακόμα από εκείνες τις συσκευές που καταναλώνουν αρκετό ρεύμα για αυτό θα ήταν καλό να σκεφτείτε και μία εναλλακτική λύση για τα φαγητά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και την ψηστιέρα για ορισμένα φαγητά, που μπορούν να μαγειρευτούν εκεί.

Θερμοσίφωνας

Τελευταία συσκευή που «καίει» αρκετό ρεύμα είναι ο θερμοσίφωνας, το οποίο βέβαια έχει να κάνει με τον τύπο όπως και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα τον έχετε αναμμένο. Γι’αυτό λοιπόν να μην το έχετε αναμμένο για περισσότερο από 40 λεπτά και αν χρειάζεστε τον θερμοσίφωνα για περισσότερη ώρα, ίσως θα πρέπει να σκεφθείτε τον ηλιακό.

πηγή:perierga.gr

 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι τα μέλη του που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν για την Covid-19 θα αποβληθούν από τις τάξεις του, μια απειλή που το Πεντάγωνο απέφευγε μέχρι τώρα, μολονότι ο εμβολιασμός έχει καταστεί υποχρεωτικός.

«Δεδομένου ότι ο εμβολιασμός για την Covid είναι πλέον υποχρεωτικός για όλους τους στρατιωτικούς, το ΠΝ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν αν δεν έχει υποβληθεί και δεν έχει εγκριθεί κάποιο αίτημα εξαίρεσης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται μια τέτοια απειλή από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι απέφευγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις για τις κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν στους αρνητές του εμβολίου.

Το ΠΝ διευκρίνισε ότι το 98% των 350.000 ενεργών μελών του έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 7.000 μέλη του απειλούνται με απόλυση.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι ανέφερε την Τρίτη ότι το 96,7% του περίπου 1,4 εκατομμυρίου Αμερικανών στρατιωτών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αν συμπεριληφθούν και οι έφεδροι, το ποσοστό πέφτει στο 80%.

Στην περίπτωση που ο Στρατός Ξηράς και η Πολεμική Αεροπορία υιοθετήσουν την ίδια τακτική με το Πολεμικό Ναυτικό απειλούνται με απόλυση έως και 46.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Τζον Νάουελ, η Covid-19 ευθύνεται για 164 θανάτους στο Πολεμικό Ναυτικό (συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτό ενεργά μέλη, έφεδροι, πολιτικοί υπάλληλοι, συγγενείς και άλλοι). Από αυτούς τους ανθρώπους οι 144 δεν ήταν εμβολιασμένοι ενώ για τους υπόλοιπους 20 είναι άγνωστο αν είχαν εμβολιαστεί ή όχι.

Το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε διορία μέχρι τις 28 Νοεμβρίου σε όλα τα ενεργά μέλη του να εμβολιαστούν πλήρως, δηλαδή να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου το αργότερο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα απολυθούν «τιμητικά», κάτι που σημαίνει ότι θα λάβουν τη στρατιωτική σύνταξή τους αλλά ενδέχεται να υποχρεωθούν να αποζημιώσουν το σώμα για ένα μέρος του κόστους της εκπαίδευσής τους. Εκείνοι που θα εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για ιατρικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους μπορεί να αναγκαστούν να αναλάβουν άλλα καθήκοντα από αυτά που έχουν σήμερα.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει λάβει τα πιο δραστικά μέτρα κατά της Covid-19, λόγω του κινδύνου μετάδοσης του νέου κορονοϊού πάνω στα πολεμικά πλοία και ιδίως στα υποβρύχια. Πέρσι, το αεροπλανοφόρο USS Roosevelt καθηλώθηκε για πολλές εβδομάδες στο Γκουάμ όταν προσβλήθηκε από την Covid-19 περίπου το ¼ των 4.865 μελών του πληρώματός του και ένας από τους ασθενείς πέθανε.

 

Σκληρή επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αναφορές και στην υγεία του προέδρου της Τουρκίας, εξαπέλυσε η αρχηγός του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Η Μεράλ Ακσενέρ αναφέρθηκε εκτενώς στο φυσικό αέριο και τον Βλαντίμιρ Πούτιν και αναρωτήθηκε «γιατί ο φίλος σου ο Πούτιν μας χώνει… παλούκι;».

«Κύριε Ερντογάν, προφανώς έχεις άνοια, προφανώς έχεις σύνδρομο εξάντλησης, όπως το κόμμα σου. Έχεις κουραστεί πια. Ο κ. Ερντογάν δυσκολεύεται πλέον να θυμηθεί. Συνιστώ στον κ. Ερντογάν να μην παραμελεί τη βιταμίνη Β και να λύνει sudoku αντί να παίζει μπάσκετ. Το πρόβλημα της μνήμης ενός προέδρου αποτελεί εθνικό ζήτημα», υποστήριξε η Μεράλ Ακσενέρ.

“Την ώρα που ο κόσμος μιλάει για ενεργειακή κρίση προ των θυρών, τί κάνουν ο μεγάλος οικονομολόγος κι ο γκουρού της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ερντογάν και οι φίλοι του; Ρωτάω τον κ. Ερντογάν. Γιατί αγοράζουμε το φυσικό αέριο σε τόσο υπερβολική τιμή παρά τη αγαστή σχέση που έχεις με τον Πούτιν; Η Γερμανία και η Βουλγαρία αγοράζουν φυσικό αέριο 40% και 50% φθηνότερα από την Τουρκία.

Είναι αυτές οι χώρες πλουσιότερες από την Τουρκία ή οι σχέσεις τους με τη Ρωσία είναι καλύτερες; Από όσο βλέπω, ούτε αυτό είναι… Δεν έχουμε ακόμη ακούσει το «φίλε μου Πούτιν» να βγαίνει από το στόμα των ηγετών αυτών των χωρών. Στην πραγματικότητα, δεν τους είδαμε να δοκιμάζουν παγωτό μαζί. Εμείς είμαστε αυτοί που αγοράζουμε πυρηνική ενέργεια, τους S-400 και αγωγούς φυσικού αερίου. Είμαστε αυτοί που εξαρτηθήκαμε περισσότερο από τη Ρωσία για φυσικό αέριο. Γιατί μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, γιατί τρώμε αυτό το παλούκι από φίλο; Αυτό γίνεται με το φυσικό αέριο, είναι μια αντανάκλαση της κρατικής κρίσης, στην οποία έχει βυθιστεί η Τουρκία από τον κ. Ερντογάν και τους φίλους του.

Ενώ συζητάμε για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, η κρατική BOTAŞ και η TPAO, που εξορύσσει φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα βγαίνουν προς πώληση. Αυτά τα βήματα που κάνετε για τους δικούς σας αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία», δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρε ότι έχει καταδικάσει το λαό στην πείνα και τη φτώχεια. «Κύριε Ερντογάν, τί θέλετε από αυτόν τον αγρότη και παραγωγό; Γιατί τους καταδικάζετε σε πείνα και φτώχεια;» ρώτησε.

 



«Ήταν απλά ένας τύπος που κυνηγούσε γυναίκες» είπε ο Τζορτζ Κλούνει για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο BBC.

O ηθοποιός είπε ότι πριν κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Nτόναλτ Τραμπ ήταν ένας ακόμα διάσημος από το ριάλιτι σόου του και γνωστός από τις συναναστροφές του στους πλούσιους κύκλους τις Νέας Υόρκης.

«Είναι αστείο γιατί ήταν απλά ένας ακόμα άξεστος τύπος» είπε ο 60χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Τον ήξερα πριν γίνει πρόεδρος. Ήταν απλά ένας τύπος που κυνηγούσε γυναίκες. Κάθε φορά που έβγαινα έξω, ερχόταν και μου έλεγε »Ποιά είναι αυτή η κοπέλα; Πως την λένε;» Αυτός ήτανε.»

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!