Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

H Google ανακοίνωσε τη διάθεση του Chrome Remote Desktop, μίας δωρεάν εφαρμογής που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστών Windows και Mac, μέσω Android smartphones και tablets.

Το Chrome Remote Desktop λειτουργεί με το κατάλληλο host software το οποίο διατίθεται για εκδόσεις Windows (Windows XP και νεότερες) και Mac (OS X 10.6 και νεότερες) και επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο των υπολογιστών μέσω σύνδεσης Internet.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που βασίζεται στην υπηρεσία που είχε λανσάρει η Google το 2011, η οποία επέτρεπε στους χρήστες του Chrome OS και του Chrome browser να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε PC.

Η εφαρμογή προς το παρόν είναι συμβατή για συσκευές που τρέχουν Android 4.0 ή κάποια νεότερη έκδοση, ενώ από τη Google δήλωσαν πως μέσα στη χρονιά θα υπάρξει και μία έκδοση για iOS.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Λύση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης υπόσχεται να δώσει ένας συγκεκριμένος τύπος ασκήσεων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, βασικός συγγραφέας της οποίας είναι ο Δρ. Antonio Pastore από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.

Μέχρι και το 40% των ανδρών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση κάποια στιγμή στη ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το χρόνο που θα εκσπερματώσουν, ορισμένοι λόγω ευαίσθητων νευρικών απολήξεων και άλλοι εξαιτίας του στρες και της ψυχολογικής πίεσης που αισθάνονται.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Παγκόσμια Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής, πολλές φορές ο χρόνος της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι μικρότερος του ενός λεπτού.

Ποιο είναι, όμως, το «θαυματουργό» είδος ασκήσεων, που υπόσχεται να δώσει τέλος στο πρόβλημα;

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, εκγυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης.

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για την καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Δώδεκα εβδομάδες καθημερινής εξάσκησης είναι αρκετές για να δώσουν σημαντική ώθηση στην ερωτική ζωή των ανδρών, ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα.

Οι ασκήσεις Kegel ενδείκνυνται για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακράτειας, ιδιαίτερα μετά από χειρουργική επέμβαση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δοκίμασαν για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άνδρες που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή.

Έπειτα από 12 εβδομάδες εξάσκησης, ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές. Από τους 40 άνδρες που συμμετείχαν στη δοκιμή, οι 33 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Ουρολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Ομοιώματα μαμούθ και ελεφάντων από πηλό θα κατασκευάσουν μαθητές δημοτικού από τη Σιάτιστα υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Ολλανδού ζωγράφου και γλύπτη Remie Bakker.

Ο ίδιος, λίγο παραδίπλα θα προετοιμάζει μια τεράστια ζωγραφική αναπαράσταση της μάχης των μαμούθ στους τοίχους του Τραμπάντζειου Γυμνασίου της Σιάτιστας.

Όλα αυτά θα συμβούν στις 28 και 29 Απριλίου στον δήμο Βοΐου, στη Σιάτιστα, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους, από τις 5 ως τις 9 Μαΐου στα Γρεβενά, τη Σιάτιστα και την Πτολεμαϊδα.

«Η εκδήλωση για τα παιδιά είναι ανοιχτή στους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας και της ευρύτερης περιοχής.

Όλοι θα έχουν στη διάθεσή τους πηλό και ειδικά εργαλεία, ενώ την εμπειρία του θα τους μεταφέρει ο κ. Bakker, που ειδικεύεται στη δημιουργία πιστών αντιγράφων ανθρωποειδών και ζώων με πολύ φυσικά χαρακτηριστικά» επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Βοΐου Χρήστος Μακρής.

Την ώρα, μάλιστα, που τα παιδιά θα πλάθουν με τα χέρια τους τις δικές τους δημιουργίες ο Ολλανδός καλλιτέχνης θα δημιουργεί στον τοίχο τη ζωγραφική αναπαράσταση της μάχης των μαμούθ εμπνευσμένος από τον ελέφαντα του Καλονερίου.

Ο τελευταίος ανακαλύφθηκε το 2006 κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη διάνοιξη κάθετης στην Εγνατία οδού και ο ένας από τους δύο του χαυλιόδοντες είναι κοντύτερος από τον άλλον, πιθανότατα λόγω του τραυματισμού του σε μια τέτοια μάχη.

«Εικάζεται ότι ο εν λόγω ελέφαντας έχασε τμήμα τού ενός χαυλιόδοντά του κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μάχης είτε για τη διεκδίκηση μιας ερωτικής συντρόφου είτε για λόγους επιβίωσης» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Μακρής.

Σημειώνεται ότι ο Remie Bakker γεννήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το 1967. Στην ηλικία των 12 έμαθε να δημιουργεί αντικείμενα από πηλό. Αργότερα άρχισε να απασχολείται σε ένα στούντιο κεραμεικής για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Η ικανότητά του στον πηλό αναπτύχθηκε ραγδαία, μαζί με εκείνη στο σκίτσο και τη ζωγραφική. Σπούδασε στην Ακαδημία Τέχνης στο Ρότερνταμ και αποφάσισε να γίνει γλύπτης.

Πολλά έργα του μπορεί να δει κανείς στην Ολλανδία, ενώ αντίγραφά τους εκτίθενται σε πολλούς ζωολογικούς κήπους. Έχει συνεργαστεί με τον γνωστό Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας Dick Mol, ο οποίος θα παραβρεθεί στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όταν κάτι συμβαίνει με συχνότητα, παύει να είναι σύμπτωση και αποτελεί… φαινόμενο!
Ο λόγος, για την «κατάρα» που φαίνεται να ακολουθεί όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό, μιας και οι περισσότεροι μετά το ρόλο αυτό όχι μόνο δεν έκαναν ποτέ ξανά καριέρα, αλλά τους συνέβησαν και πολλά τραγικά γεγονότα. Μερικοί έπαθαν διάφορα ατυχήματα, ενώ δεν έλειψαν κι
αυτοί που έχασαν μέχρι και την ίδια τους τη ζωή!

Αλέξης Γκόλφης:

Ο Έλληνας ηθοποιός, υποδύθηκε τον «Μανωλιό» στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, «ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Μετά την ταινία, η ζωή του καταστράφηκε. Αρρώστησε, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και βρέθηκε ρακένδυτος και νεκρός ένα κρύο απόγευμα του περασμένου Αυγούστου στην πλατεία Κολιάτσου. Στο νεκροτομείο, έμεινε έως τον Οκτώβριο. Έως τότε, κανείς δεν τον είχε αναζητήσει.

James Caviezel:

Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Mel Gibson, «Τα Πάθη του Χριστού», αλλά μάλλον το μετάνιωσε στην πορεία, καθώς αφότου αποδέχτηκε την πρόταση, τον χτύπησε δυο φορές κεραυνός, έπαθε εξάρθρωση ώμου καθώς κουβαλούσε τον κινηματογραφικό σταυρό, υπέφερε αργότερα από υποθερμία και τραυμάτισε σοβαρά το χέρι του.

Jeffrey Hunter:

Τραγική ήταν η μοίρα αυτού του ηθοποιού, ο οποίος ενσάρκωσε τον Ιησού στα 33 του χρόνια, στην ταινία «ο Βασιλεύς των Βασιλέων». Μετά το ρόλο αυτό, ο Hunter από πρώτο όνομα της υποκριτικής υποβιβάστηκε σε ηθοποιό Β΄κατηγορίας. Εννέα χρόνια μετά την ταινία παντρεύτηκε την αγαπημένη του, αλλά ο γάμος διαλύθηκε. Στη συνέχεια, έπαθε δυο εγκεφαλικά επεισόδια, και πέθανε σε ηλικία 42 ετών μέσα στο σπίτι του, από εγκεφαλική αιμορραγία.

William Dafoe:

Έπαιξε τον Ιησού στην ταινία «Ο τελευταίος πειρασμός», του Μάρτιν Σκορτσέζε. Ενώ τη γύριζε, τυφλώθηκε εντελώς από το ένα μάτι, έπειτα από αλλεργία που εμφάνισε. Μετά από χρόνια, και όταν πλέον η όραση του αποκαταστάθηκε, ο Dafoe είπε πως είχε μεγάλο θράσος που τόλμησε να υποδυθεί τον Χριστό.

Graham Chapman:

O ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην κωμική παραβολή της Βίβλου, «H Zωή του Μπραϊαν», υποδυόμενος ένα βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη από εκείνη του Ιησού Χριστού. Ο Chapman, πέθανε σε ηλικία 48 ετών από καρκινο.

Robert Wilson:

Μετά το ρόλο του ως Ιησού σε πολλές σειρές της δεκαετίας του ’50, δεν κατάφερε να παίξει πουθενά αλλού.

Ted Neeley:

Yποδύθηκε τον Ιησού στο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar», και ενώ πίστευε πως μετά από αυτόν τον ρόλο η καριέρα του θα εκτοξευθεί, εκείνη πήρε την κατιούσα!

Robert Powell:

Πρόκειται για τον πιο «επιτυχημένο» κινηματογραφικό ρόλο του Ιησού, τον οποίο ενσάρκωσε ο 70 χρονος σήμερα ηθοποιός. O Powell ήταν αυτός που υπέστη σε λιγότερο βαθμό από τους υπόλοιπους την «κατάρα», παρά το γεγονός ότι και η δική του καριέρα καταστράφηκε μετά από αυτόν τον ρόλο, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα μετά το τέλος της. Ο ίδιος πάντως, λέει πως πίστεψε πραγματικά στον Χριστό, ακόμα κι αν δεν πηγαίνει εκκλησία τακτικά.



http://simantra.blogspot.gr

Κυπελλούχος Ολλανδίας στέφθηκε αυτό το weekend ο Θανάσης Καραγκούνης ( φωτο) αφού η Zwolle πέτυχε μεγάλη νίκη 5-1 επί του Ajax στον τελικό του KNVB Beker και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο νεαρός  μέσος , που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του,  είναι ο τέταρτος  Έλληνας που κερδίζει αυτό τον τίτλο. Είχαν προηγηθεί ο Νίκος Μαχλάς το 2001-2002, και ακολούθησαν οι Άγγελος Χαριστέας και Γιάννης Αναστασίου την περίοδο 2005-2006, όλοι με τη φανέλα του Ajax. Αξίζει πάντως να σταθούμε λίγο παραπάνω στον συγκεκριμένο αγώνα που στιγματίστηκε από την καθυστερημένη έναρξη λόγω ρίψης καπνογόνων από τους οπαδούς του Αίαντα που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι τελικά ξεκίνησε μόλις καθάρισε το τοπίο  αλλά η διοίκηση του Ajax έβγαλε την επομένη ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη  από όλους για τη συμπεριφορά των οπαδών της και δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να συλληφθούν οι οπαδοί που έριξαν τα καπνογόνα. Οποιαδήποτε σύγκριση με εγχώριες καταστάσεις είναι μάταιη. Στα σημαντικά γεγονότα αυτού του weekend επίσης το νέο γκολ του Σαμαρά όπως και το πρώτο για φέτος του Ταχτσίδη με την Torino. Να επισημάνουμε εδώ και μια περίεργη σύμπτωση. Οι δυο Έλληνες παίκτες σκόραραν σε παιχνίδια που έληξαν 3-3, πέτυχαν το γκολ που ισοφάριζε σε 2-2 και σκόραραν με διαφορά μόλις 10 λεπτών. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Ήταν και πάλι βασικός στην ήττα με 1-2 από τη Millwall
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Βρέθηκε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα στην αποστολή και είδε από τον πάγκο τους συμπαίκτες του να πετυχαίνουν τεράστια νίκη 1-2 επί της Chelsea μέσα στο Stamford Bridge.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( BLACKPOOL) : Εκτός αποστολής στην ισοπαλία 1-1 με Brighton.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής και πάλι ο Μήτρογλου ενώ ο Καραγκούνης μπήκε ως αλλαγή στο 56’ στην ήττα 3-1 από την Tottenham .

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Σταθερή αξία στην ενδεκάδα του Klopp ο Σωκράτης ήταν παρών για 90’ λεπτά στη νέα μεγάλη νίκη με 4-2 επί της Mainz
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής στην ήττα 3-1 από τη Stuttgart του Huub Stevens.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη 1-4 επί της Nurnberg.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στη νίκη  3-2 επί της FCV Franfurt.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Εκτός αποστολής ο Γιαννιώτας , στον πάγκο ο Μαλεζάς στη νίκη 0-3 επί της Sandhausen.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Βασικός ο Βύντρα, εκτός αποστολής λόγω καρτών ο Καράμπελας στην λευκή εντός έδρας ισοπαλία με τη Getafe
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Εξαργύρωσε την καταπληκτική του εμφάνιση με τη Barcelona ξεκινώντας βασικός  για δεύτερο σερί παιχνίδι. Μόνο που αυτή τη φορά είδε την εστία του να παραβιάζεται 4 φορές  τις δυο πρώτες μάλιστα από συμπαίκτες του στη βαριά ήττα 4-0 από τη Sevilla

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Βασικός ο Λάζαρος εκτός λόγω τραυματισμού ο Κονέ στην ήττα 1-0 από τη Juventus.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε αλλαγή στο 65’ και δυο λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Lazio με ωραίο σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Torino κρατούσε τη νίκη έως το 94’ όταν και ισοφαρίστηκε 3-3.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε αλλαγή στο 66’ αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του που γνώρισε άλλη μια ήττα με 1-2 από την Cagliari.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός  ως συνήθως στην εκτός έδρας νίκη 1-2 επί της Atalanta.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Μπήκε αλλαγή στο 86’ και συνέβαλλε στην προσπάθεια της ομάδας του κρατήσει την εκτός έδρας νίκη 0-1 επί της Fiorentina.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Ήταν στον πάγκο της ομάδας του στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη 1-2 επί της Genoa.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Αγωνίστηκε βασικός και πάλι στη νίκη 1-0 επί της Siena.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Ήταν να μην πάρει μπρος ο διεθνής επιθετικός και ο Σάντος μπορεί να χαμογελάσει επιτέλους. Σημείωσε νέο γκολ στο 56’ στην εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 με την Motherwell
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Αγωνίστηκε βασικός στην ήττα 2-0 από τη Hearts.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Τα είπαμε και στην εισαγωγή, μπορεί να μην αγωνίστηκε αλλά ο τίτλος μπήκε στο βιογραφικό του. Μακάρι να δει πολλούς ακόμα στην καριέρα του.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός στη νίκη 3-2 επί της Zulte Waregem,  για τα JPL Play off 1.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Δεύτερη σερί παρουσία στη βασική ενδεκάδα και δεύτερη νίκη 2-0 επί της Cercle Brugge,  για τα JPL play off 2B.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Βασικός στην ήττα 3-1 από τη Rizespor.

ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Ξεκίνησε βασικός αλλά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Akhisaspor.
Τις 61 έφτασαν οι δολοφονημένες γυναίκες στην Τουρκία κατά τις πρώτες 100 ημέρες του τρέχοντος έτους.

Η τουρκική εφημερίδα Μilliyet παραθέτει Έκθεση, σύμφωνα με το παραπάνω δραματικό στοιχείο για τις δολοφονίες γυναικών, ενώ πολλές ακόμη- γράφει – νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έλλειψη δομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και η ατιμωρησία των δραστών είναι οι βασικοί λόγοι για τον δραματικό αριθμό των δολοφονιών, σχολιάζει η εφημερίδα και προειδοποιεί ότι, εάν δε ληφθούν μέτρα για την προστασία των γυναικών, η Τουρκία θα ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ της δολοφονίας 228 δολοφονημένων γυναικών από μέλη των οικογενειών ή συντρόφους τους…

http://www.4news.gr 
Σίγουρα, οι διάσημοι έχουν μετανιώσει πικρά για τις λάθος επιλογές που έχουν κάνει στο παρελθόν στην καριέρα τους η οποία θα μπορούσε να είχε εκτοξευθεί και να είναι τώρα οι πιο ακριβοπληρωμένοι και πιο πλούσιοι ηθοποιοί του κόσμου.

Έλα όμως που όταν βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα τελικά γύρισαν την πλάτη και έκαναν λάθος επιλογή σε σημαντικές κινηματογραφικές δουλειές που αποδείχτηκαν πολύ επιτυχημένες;

Όπως ο Tom Selleck ο οποίος απέρριψε τον ρόλο του Indiana Jones ο οποίος έκανε διάσημο τον Harrison Ford.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Chevy Chase ο οποίος είπε όχι στον πρωταγωνιστικό ρόλο του American Beauty και τελικά άφησε να φύγει μέσα από τα χέρια του το Όσκαρ που δικαίως κατέκτησε ο Kevin Spacey.

Η Lindsey Lohan σήμερα θα μπορούσε να συζητιέται για την καριέρα της και όχι για τα σκάνδαλα που συχνά βγαίνουν στη φόρα για εκείνη.

Η ηθοποιός απέρριψε την πρόταση που της έγινε να συμμετέχει στο Hangover καθώς δεν πίστεψε πως η ταινία θα πήγαινε καλά στο box office όμως τελικά όχι μόνο πήγε καλά αλλά έχουν ήδη βγει άλλα δύο sequel.

Τη Molly Ringwald ελάχιστοι Έλληνες τη γνωρίζουν όμως θα μπορούσε να είναι περιζήτητη ηθοποιός στο Χόλιγουντ αν δεν απέρριπτε τον ρόλο της στην ταινία «Pretty Woman» που έκανε διάσημη την Julia Roberts.

Ο Chris O' Donnel θα μπορούσε να είναι η άλλη εκδοχή του Leonardo DiCaprio στο Χόλιγουντ αφού του είχε προταθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον «Τιτανικό» με τον οποίο γνωρίσαμε τον τελευταίο.

Ο Ο' Donnel τελικά είναι ένας επιτυχημένος τηλεοπτικός ηθοποιός, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να κάνει καριέρα σαν εκείνη του DiCaprio.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr
Το περιοδικό Parade δημοσίευσε τα ποσά πληρωμής - μισθοί των σταρς του Hollywood για τη περασμένη χρονιά.

Εξωφρενικά μεγάλοι οι μισθοί ορισμένων με τη Miley Cyrus να έχει βγάλει τα περισσότερα από τη μουσική βιομηχανία.

Αξιοπρόσεχτο το όνομα του Matthew McConaughey στη λίστα των κερδισμένων οικονομικά για το 2013, ο οποίος έβγαλε 19 εκ. δολλάρια παρόλο που πήρε μόνο 200.000$ για το ρόλο του στη ταινία «Dallas Buyers Club». μισθοί
Αυτοί είναι οι μισθοί:
Miley Cyrus – 76,5 εκ δολλάρια
Justin Timberlake – 63 εκ δολλάρια
Beyonce – 57 εκ. δολλάρια
Sandra Bullock – 63 εκ. δολλάρια
Chris Hemsworth – 58 εκ. δολλάρια
Matthew McConaughey – 19 εκ. δολλάρια
Daniel Radcliffe – 17 εκ. δολλάρια
Liam Hemsworth – 1,75 εκ. δολλάρια

http://peiraxtiri.gr
Oι θρυλικοί AC/DC πιθανότατα να διαλυθούν σύντομα, καθώς ο κιθαρίστας και ιδρυτής του γκρουπ Malcolm Young πάσχει από σοβαρή...
ασθένεια η οποία δεν του επιτρέπει ούτε να κάνει συναυλίες ούτε να συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian ένας στενός φίλος του 61χρονου Malcolm αναφέρει ότι ο ιδρυτής του πιο πετυχημένου συγκροτήματος της Αυστραλίας, δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει το συγκρότημα και αυτό πιθανόν να οδηγήσει στη διάλυσή του.

"Ο Malcolm είναι άρρωστος. Εξ όσων έχω καταλάβει- κι έχει εν μέρει επιβεβαιωθεί από τον γιο του Ross, δεν μπορεί πια να παίξει", είπε ο Mark Gable, frontman των Choirboys. "Είναι αρκετά σοβαρά. Δεν θα μπορεί να παίξει ζωντανά, πιθανώς δεν θα μπορεί ούτε να ηχογραφήσει".

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αυστραλού ραδιοφωνικού παραγωγού Peter Ford: "Αυτό που έχω εγώ πληροφορηθεί είναι πως δε θα υπάρξει καμία περιοδεία. Το συγκρότημα έχει αποφασίσει πως θα διαλύσει αν ένα από τα μέλη του δε μπορέσει να συνεχίσει μαζί τους. Οι AC/DC δε μπορούν να συνεχίσουν χωρίς τον Malcolm".

Το Billboard πάντως το διαψεύδει λέγοντας πως "δεν υπάρχει αλήθεια στις φήμες αυτές".
Αυστραλιανή εφημερίδα, αναφέρει πως το συγκρότημα έχει κλείσει στούντιο ηχογράφησης στο Βανκούβερ από την Πρωτομαγιά και για έξι εβδομάδες.

Οι AC/DC δημιουργήθηκαν το 1973 από τα αδέλφια Angus και Malcolm Young. Στην παιδική τους ηλικία μετακόμισαν από τη Σκωτία στο Σίδνεϊ με την οικογένειά τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας έφηβος επέζησε μετά από πτήση πέντε και πλέον ωρών κρυμμένος στο χώρο ανάσυρσης των τροχών ενός αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε η Hawaiian Airlines και επιβεβαιώθηκε από το FBI.

Πρόκειται για έναν 16χρονο που ταξίδεψε από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας έως το Μάουι της Χαβάης.

Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει κανένα στοιχείο για το πώς κατάφερε ο 16χρονος να επιβιώσει σε υψόμετρο δεκάδες χιλιάδων ποδιών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε στο Associated Press ότι οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου του Σαν Χοσέ κατέγραψαν τον 16χρονο να πηδά έναν φράχτη. “Ήταν λιπόθυμος στο μεγαλύτερο μέρος της πτήσης”, υποστήριξε.

“Ανησυχούμε κυρίως για την υγεία του αγοριού που είναι απίστευτα τυχερό που επέζησε”, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η αεροπορική εταιρεία και συμπληρώνει πως οι συνεργάτες της στο Σαν Χοσέ “είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τις κρατικές υπηρεσίες στη διερεύνηση αυτού του επεισοδίου”.
news.gr


Είχε ήδη ανέβει το δικό της Γολγοθά σε μια Μεγάλη Εβδομάδα που απώλεσε οριστικά δυο τίτλους και απομακρύνθηκε αισθητά από τον τρίτο. Υποδεχόμενη την Athetic Bilbao του Ernesto Valverde έψαχνε την ευκαιρία να αποτινάξει από πάνω της το πέπλο της απογοήτευσης  και να ανασάνει σε μια τελευταία προσπάθεια ανάκαμψης και διεκδίκησης του πρωταθλήματος, παρόλο που πλέον αυτό εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων. 

Ο Tata Martino, που για πολλούς θεωρείται ήδη παρελθόν, έχοντας ισοφαρίσει το αρνητικό σερί τριών συνεχόμενων ηττών του Louis Van Gaal από το 2003 δεν θα ήθελε σίγουρα να γράψει το όνομα του δίπλα σε αυτό του Ολλανδού που κατέχει και το ρεκόρ των τεσσάρων σερί ηττών από την περίοδο 1999-2000. Με επιθετικό σχήμα πίεσε από την αρχή για το γκολ  το οποίο όμως δεν ήρθε είτε λόγω αστοχίας , απόρροια του εμφανέστατου άγχους, είτε λόγω σωτήριων  επεμβάσεων του Gorka Iraizoz. Στο 30’ ανάποδο ψαλίδι του Aduriz κατέληξε στο δοκάρι του Pinto ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Alexis δυο λεπτά αργότερα. 
Στην επανάληψη οι Βάσκοι μπήκαν πιο επιθετικά και πίεσαν τη Barcelona έξω από την περιοχή της. Τα λάθη των αμυντικών έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο και σε ένα από αυτά στο 50’ο Aduriz πλάσαρε υποδειγματικά τον Pinto γράφοντας το 0-1 . Τα λευκά μαντήλια έκαναν την εμφάνιση τους στις κερκίδες του Camp Nou μετά από χρόνια και ο εκνευρισμός μεταφέρθηκε κι εντός γηπέδου όπου οι Blaugrana για τα επόμενα δέκα λεπτά πελαγοδρομούσαν. Το ένστικτό όμως της επιβίωσης και η αγωνιστικότητα ορισμένων παικτών , όπως οι Alexis, Pedro , Macherano, άλλαξαν την κατάσταση . Σε αυτό βοήθησε και η Bilbao οι παίκτες της οποίας δεν κλείστηκαν και συνέχισαν να πιέζουν ψηλά δίνοντας χώρους για γρήγορες αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Cesk στη θέση του Xavi ,παρόλο που έγινε δεκτή με κάποιες αποδοκιμασίες, βοήθησε και στο 72’ σε δικό του πλασέ παρενέβη ο Pedro κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Iraizoz που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση σε πλασέ του ίδιου. Ο ενθουσιασμός επανήλθε και δυο λεπτά αργότερα ο Messi  με απευθείας χτύπημα φάουλ που είχε κερδίσει ο ίδιος έκανε την ολική ανατροπή.  Από το σημείο εκείνο και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα με τις επιθέσεις να εναλλάσσονται  εκατέρωθεν. Στο 90’ ο Tello μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα μπερδεύτηκε και δεν πλάσαρε σωστά ενώ στις καθυστερήσεις ο Macherano με αυτοθυσία έδιωξε την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή μετά το σουτ του Mikel Rico κρατώντας την πολύτιμη νίκη που όλοι στη Βαρκελώνη ελπίζουν να επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. 
Από τη πλευρά των φιλοξενούμενων η ήττα αυτή βάζει σε κίνδυνο την τέταρτη θέση που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε εξασφαλισμένη αφού πλέον η Sevilla έφτασε στο -3. Την επόμενη αγωνιστική οι δυο ομάδες συγκρούονται στο San Mames σε ένα παιχνίδι φωτιά που θα αναδείξει κατά πάσα πιθανότητα το τέταρτο εισιτήριο για το  ChL.


Ο υπολογιστής που έκανε την αυτόματη επιλογή πέρασε για όνομα ανθρώπου το IV Griner ενός γερμανικου ποιμενικού Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ο ιδιοκτήτης ενός πεντάχρονου γερμανικού ποιμενικού όταν έλαβε στο ταχυδρομίο του μια κλήση ενόρκου με παραλήπτη τον... σκύλο! Η κλήση απευθυνόταν στον IV Griner, όπως είναι το όνομα του σκύλου, καθώς ο υπολογιστής που κάνει την αυτόματη επιλογή προφανώς μπλέχτηκε με το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ονομάζεται επίσης Griner, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της υπηρεσίας που στέλνει τις κλήσεις είναι ένα μπέρδεμα που συμβαίνει συχνά κυρίως όταν εμπλέκονται λατινικοί αριθμοί μπροστά από ονόματα.

http://www.thestival.gr 
εκπληκτικός ουρανοξύστης του Ντουμπάι, το Burj Khalifa, πολύ σύντομα θα χάσει τα ηνία του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο. Γιατί η γειτονική Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να κατασκευάσει το Kingdom Tower, ένα κτίριο με ύψος 1 χιλιόμετρο!
Σύμφωνα με το Construction Weekly το κτίριο θα έχει 200 ορόφους και η κατασκευή του θα στοιχίσει 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ουρανοξύστης θα χτιστεί πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και θα χρειαστούν 5,7 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα μπετόν και 80.000 τόνοι ατσάλι.
Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις. Εκτός από το αλάτι της Ερυθράς που απειλεί με διάβρωση όλο το κτίριο, λόγω του ύψους της κατασκευής, οι άνεμοι είναι ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα. Σύμφωνα με το σχέδιο, το κτίριο θα έχει κυκλικό σχήμα ακριβώς για να μειωθεί η δύναμη που θα δέχεται από τους ανέμους.
news.gr
Μάθετε τι προβλέπουν σήμερα τα άστρα για εσάς. Αναλυτικές προβλέψεις για τα αισθηματικά, τα επαγγελματικά, τα οικονομικά και την υγεία σας.
Κριός
Στον ερωτικό σας τομέα, οι δεσμευμένοι του ζωδίου, θα βγάλετε ανασφάλειες και φοβίες για την πορεία της σχέσης σας. Στον οικονομικό σας τομέα, οι αλλαγές των αναγκών σας, θα σας προκαλέσουν άγχος, καθώς θα πρέπει να αναζητήσετε νέες πηγές εσόδων για να αυξήσετε το εισόδημα σας. Τα δεδομένα των αστρολογικών τάσεων δείχνουν ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για αρκετό καιρό ακόμη σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση. Το ξεκίνημα της καινούργιας εβδομάδας όμως σας βρίσκει με ανεβασμένη την διάθεση και με μια έντονη αισιοδοξία που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Υπομονή σύνεση και μεθοδικότητα είναι ο κατάλληλος τρόπος για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα όποια προβλήματα σας απασχολούν αυτήν την περίοδο.
Ταύρος
Ευνοούνται οι επαφές, οι γνωριμίες καθώς και οι υπογραφές συμβολαίων ή συμφωνιών. Θα συμβούν ξαφνικές αλλαγές στη δουλειά σας και θα πρέπει άμεσα να λάβετε τα μέτρα σας και να προστατεύστε τα κεκτημένα σας. Μια σχέση σας από το παρελθόν θα σας απασχολήσει πάλι και θα αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά την επανασύνδεση με το πρόσωπο αυτό. Στα ερωτικά σας, τα άστρα προβλέπουν για τους δεσμευμένους του ζωδίου, ότι θα έχετε γκρίνιες από το σύντροφο σας, γιατί ασχολείστε μόνο με την καριέρα σας και όχι με αυτόν. Στον εργασιακό σας χώρο βρίσκεστε σε αναμονή, αφού περιμένετε απαντήσεις από κάποιες συνεργασίες ή έχετε αποφασίσει για αλλαγές που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν μπορείτε να τις υλοποιήσετε ακόμα.
Δίδυμοι
Έχετε τη τάση να κάνετε μεγάλα ανοίγματα προκειμένου να κατακτήσετε τους φιλόδοξους στόχους σας. Η περίοδος δεν είναι κατάλληλη για επενδύσεις. Ο έρωτας είναι πάντα σημείο αναφοράς στη ζωή σας. Ρυθμίστε προσωπικές σας υποθέσεις ώστε να μπορέσετε να κάνετε όλα όσα επιθυμείτε. Φροντίστε να τις αρπάξετε γρήγορα και να τις εκμεταλλευτείτε σωστά.
Καρκίνος
Είστε άτομα ικανά και οι δυσκολίες που θα συναντήσετε δεν θα πρέπει να σας πτοήσουν. Θα προκύψουν ορισμένες προτάσεις για καινούργιες συνεργασίες. Ο ερωτικός τομέας παρουσιάζει ενδιαφέρον με τους αδέσμευτους να έχετε την τάση να βρείτε ερωτικό σύντροφο. Παρότι θα αισθάνεστε αυτή την περίοδο πιο αποφασιστικοί και δυνατοί δεν αποκλείεται να συναντήσετε εμπόδια στον επαγγελματικό σας χώρο. Στη δουλειά σας θα κουραστείτε με τις ευθύνες που θα αναλάβετε και καλό είναι να λειτουργήσετε με την λογική και να εξετάσετε τα πάντα, πριν κάνετε οποιοδήποτε βήμα.
Λέων
Αλλιώς δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά πάνω σε νέες βάσεις και καινούργια δεδομένα με τον σύντροφο σας. Η ερωτική σας ζωή βρίσκετε σε ισορροπία αν και κάποια πράγματα δεν σας ταιριάζουν και θα θέλατε να τα αλλάξετε. Θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από την πίεση που είχατε, λόγω των αυξημένων σας υποχρεώσεων και έτσι θα μπορέσετε να εφαρμόσετε πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να έχετε πρόοδο και επιτυχία στην καριέρα σας. Οι ευκαιρίες όμως που προκύπτουν για αρκετούς από εσάς, σας κρατούν σε εγρήγορση και κεντρίζουν τις φιλοδοξίες σας. Στα ερωτικά σας, οι δεσμευμένοι του ζωδίου παρόλα τα γεγονότα που αντιμετωπίσατε στο παρελθόν με την σχέση σας, θα κάνετε προσπάθειες να καλυτερεύσετε την μεταξύ σας επικοινωνία.
Παρθένος
Δείξτε του λίγο ενδιαφέρον και μην το παραμελείτε τόσο πολύ. Η εργασία σας, εξακολουθεί να απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας. Καλύτερα να αφήσετε τέτοιου είδους θέματα για αργότερα, αφού υπάρχει περίπτωση να κάνετε λανθασμένες επιλογές. Ο οικονομικός τομέας επηρεάζετε περισσότερο τη συγκεκριμένη περίοδο. Οι σχέσεις σας με τους άλλους φαίνεται πως θα αποκτήσουν μια ιδιαιτερότητα σήμερα.
Ζυγός
Το μήνυμα των αστρολογικών όψεων της περιόδου είναι να απαλλαχτείτε γρήγορα από παλιές εκκρεμότητες που έχουν τυχόν απομείνει από προηγούμενα χρόνια και αφορούν θέματα επαγγελματικά σχέσεις και συνεργασίες. Τώρα μπορείτε τώρα να διαπραγματευτείτε τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις σας. Φανείτε όμως προσεκτικοί και μην προβείτε σε αλόγιστα έξοδα και άσκοπες αγορές. Φροντίστε μόνο να μην αποκαλύπτετε σε τρίτους τις παράλληλες σχέσεις σας και γενικότερα συμμορφωθείτε. Χειριστείτε αυτήν την πιθανότητα με επιχειρήματα και καλή διάθεση και όλα θα πάνε καλά.
Σκορπιός
Δείξτε ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση στο θέμα των εξόδων, αποφύγετε τις σπατάλες και μην προβείτε σε άσκοπες αγορές. Η επαγγελματική σας ζωή θα είναι στο προσκήνιο αυτό το διάστημα και θα σας απασχολήσει έντονα. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου, ξεπεράστε τις παλιές σας νοοτροπίες και αφήστε τον εαυτό σας να ερωτευθεί ξανά. Πολλοί από εσάς δεν αποκλείεται να αναθεωρήσετε κάποιους από τους στόχους σας. Στα οικονομικά σας περιορίστε τα περιττά έξοδα και τις σπατάλες, αν θέλετε να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού και να καλύψετε άνετα τις υποχρεώσεις σας.
Τοξότης
Υιοθετήστε καινούργια στάση απέναντι του και πλησιάστε τον περισσότερο, αν δεν θέλετε να τον χάσετε. Υποθέσεις και δυσκολίες που έρχονται από το παρελθόν και δεν έχουν λυθεί επανέρχονται στο προσκήνιο και αποσπούν την προσοχή σας. Φρόντισε να ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου, ώστε να ισορροπήσουν μερικές καταστάσεις και να ηρεμήσεις κι εσύ ψυχολογικά. Φροντίστε να μην χάνετε την ηρεμία σας με το παραμικρό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον οικονομικό τομέα για να μην έχετε απώλειες από εκεί που δεν το περιμένετε.
Αιγόκερως
Στα οικονομικά σας, αυτό το διάστημα επιβάλλετε να προβείτε σε αρκετές περικοπές στα έξοδα σας, γιατί μόνο έτσι, θα αλλάξει αργότερα το σκηνικό και θα παρατηρηθεί πρόοδος στα εισοδήματα σας. Στην ερωτική σας ζωή, τα άστρα προβλέπουν για εσάς που έχετε ένα μόνιμο δεσμό, ότι θα δημιουργηθούν διάφορες παρεξηγήσεις με το ταίρι σας και θα απομακρυνθείτε. Στον επαγγελματικό σας τομέα, θα ξεκαθαρίσετε με συνεργασίες που σας προκαλούν εμπόδια και δυσκολίες. Στον οικονομικό σας τομέα, τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες σας και χειριστείτε με σύνεση τα χρήματα σας. Το ενδιαφέρον σας θα στραφεί στο κοντινό σας περιβάλλον και θα συσφίξετε περισσότερο τις σχέσεις σας με τους δικούς σας ανθρώπους.
Υδροχόος
Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας πριν κάνετε κάποιο βήμα. Κλείστε τα αυτιά σας στα παραπλανητικά λόγια που ενδεχομένως να ακούσετε αυτό το διάστημα. Οι εξελίξεις θα κινηθούν προς τη θετική κατεύθυνση αρκεί να έχετε υπομονή. Στα οικονομικά σας θα παρουσιαστεί άνοδος και θα μπορέσετε να κινηθείτε πιο άνετα. Φανείτε προσεκτικοί στο χειρισμό των οικονομικών σας και μην προβείτε σε αλόγιστες σπατάλες.
Ιχθείς
Αποφύγετε να ασχοληθείτε με επενδύσεις που υπόσχονται γρήγορο κέρδος, γιατί το ρίσκο θα είναι μεγάλο και υπάρχει το ενδεχόμενο να ζημιωθείτε. Ερωτικά, ενώ τα πράγματα μέσα στην σχέση σας θα αρχίσουν να στρώνουν, εσείς θα νιώθετε ακόμα ανασφάλεια και απογοήτευση που όμως δεν θα έχει υπόβαθρο τώρα πια. Μην παρασυρθείτε σε υπερβολές, γιατί λίγο αργότερα η απροσεξία στη διαχείριση των χρημάτων σας θα έχει συνέπειες, τις οποίες δεν θα μπορείτε να τις χειριστείτε. Παράλληλα θα ξοδέψετε χρήματα για τη διακόσμηση είτε του σπιτιού σας είτε του γραφείου σας. Στον ερωτικό τομέα ευνοούνται οι εκπρόσωποι του ζωδίου που αρέσκονται σε εφήμερες σχέσεις και περιπέτειες.
Πηγή: zodia123.gr

Διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το φαινόμενο της αγοράς μπαγιάτικου ψωμιού από τους φούρνους λόγω οικονομικής ανέχειας.
Το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται πριν από δύο χρόνια, ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πιο έντονο και φαίνεται να παγιώνεται, αφού όλο και περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και συνοικιών του Βόλου, όπου πολλοί αρτοποιοί διαθέτουν κατόπιν ζήτησης, ψωμί 2-3 ημερών σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του φρέσκου.
"Είναι ορισμένοι συγκεκριμένοι πελάτες μας, οικογενειάρχες αλλά και αρκετοί συνταξιούχοι που ξέρουμε ότι τις μισές μέρες τουλάχιστον το μήνα θα έρθουν να ζητήσουν ψωμί δύο ημερών, το οποίο και πληρώνουν φτηνότερα φυσικά" δήλωσε φούρναρης σε συνοικία της Νέας Ιωνίας.
Δεν είναι πάντως λίγες και οι νοικοκυρές που επιλέγουν να ζυμώσουν οι ίδιες αντί να αγοράσουν το ψωμί της εβδομάδας. Την ίδια ώρα οι αρτοποιοί βλέπουν τα έσοδα τους να συρρικνώνονται δραματικά ενώ δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν.
Ρόλο σ' αυτό παίζει τόσο το κόστος της παραγωγής όσο και ότι τα αρτοσκευάσματα, που αποτελούσαν το βασικό έσοδο των φούρνων, δεν έχουν πλέον ζήτηση.

http://www.seleo.gr 
Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes θριάμβευσε στο γκραν-πρι στη Σανγκάη, στον τέταρτο εφετινό αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1.

ΕΙναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον βρετανό πιλότο της Mercedes, η οποία κυριάρχησε απόλυτα στη Σανγκάη καθώς και ο άλλος οδηγός, ο Νίκο Ρόσμπεργκ, τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari.

Στην τέταρτη θέση ήταν ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull και στην πέμπτη, ο άλλος οδηγός της ομάδας, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ακολούθησαν, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India, ο Βαλτέρι Μπότας με Williams, ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari, ενώ τη δεκάδα σμπλήρωσαν οι Πέρες (Force India) και Κβίατ (Toro Rosso).

Απογοήτευση για τον Φελίπε Μάσα της Williams, ο οποίος άρχισε καλά τον αγώνα, αλλά λόγω  καθυστέρησης σε αλλαγή ελαστικού στο πρώτο πιτ-στοπ, βρέθηκε από την πρώτη εξάδα στην 21η θέση και τελικά τερμάτισε 15ος.

Βαθμολογία οδηγών: Ρόσμπεργκ 79, Χάμιλτον 75, Αλόνσο 41, Χούλκενμπεργκ 36, Φέτελ 33. Βαθμολογία κατασκευαστών: Mercedes 154, Red Bull 57, Force India 54, Ferrari 52, McLaren 43.
tanea.gr
Το πρώτο βήμα της εκτός Αττικής αναμένεται να κάνει μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η αλυσίδα σούπερμάρκετ Σκλαβενίτης, δημιουργώντας το πρώτο κατάστημα της στην Κόρινθο.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έξοδο της αλυσίδας Σκλαβενίτης από την Αττική.
Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, το πρώτο κατάστημα εκτός των τειχών της Αττικής, θα δημιουργηθεί στην Κόρινθο τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015 ενώ στα σχέδια είναι και η δημιουργία νέων αποθηκών στους επόμενους μήνες προκειμένου αυτές να στηρίξουν το νέο επενδυτικό βήμα της αλυσίδας.
Την έξοδο της αλυσίδας από την Αττική επιβεβαίωσε και επισήμως χθες ο Απόστολος Αποστολάκος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Σκλαβενίτης μιλώντας στο συνέδριο CEO Forum 2014.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η αλυσίδα έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια 180 εκατ. ευρώ, πέρυσι αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 1.100 άτομα –σ.σ. σήμερα η αλυσίδα απασχολεί 8.600 άτομα- ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της Σκλαβενίτης να δοκιμάσει την τύχη της εκτός των τειχών της Αττικής είπε «κάνουμε μικρά βήματα, όπως οι ορειβάτες».
Βέβαια στην περίπτωση της Αττικής η αλυσίδα μέσα σε διάστημα επτά ετών και εν μέσω κρίσης σχεδόν τριπλασίασε το δίκτυο των καταστημάτων της και από 38 που αριθμούσε αυτό το 2007 στο τέλος του 2013 αριθμεί 110 σημεία. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης της αλυσίδας στην Αττική. Σε ότι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης διαμορφώθηκαν το 2012 στα 1,230 δισ. ευρώ από 1,260 δισ. ευρώ το 2011, τα κέρδη μετά φόρων της άγγιξαν 12,184 εκατ. ευρώ από 13,937 το 2011.

http://www.fpress.gr 
Η μανιοκατάθλιψη (διπολική διαταραχή) μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην ομαλή καθημερινότητα του ατόμου.

Η ψυχική νόσος επηρεάζει εξίσου συχνά τα δύο φύλα και δεν κάνει «διακρίσεις» ως προς την εθνικότητα ή την κοινωνική και οικονομική θέση.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση απαιτεί τη συμβουλή ειδικού και τη φαρμακευτική αγωγή.

Δείτε ποια είναι τα 8 βασικότερα σημάδια που υποδεικνύουν την ύπαρξη διπολικής διαταραχής.

1. Εναλλαγές στη διάθεση
2. Άρνηση απέναντι στη σκέψη ότι υπάρχει πρόβλημα ψυχικής υγείας
3. Συμπτώματα κατάθλιψης και απομόνωσης από το κοινωνικό σύνολο
4. Θλίψη ακόμη και κατά τη συμμετοχή σε ευχάριστες δραστηριότητες
5. Τάσεις αυτοκτονίας ή αυτοκτονικές σκέψεις
6. Κρίσεις ενθουσιασμού και ενεργητικότητας
7. Ασταθής και παρορμητική συμπεριφορά
8. Διαστρέβλωση της πραγματικότητας (ψυχώσεις)
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!