Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε μπορούν να φανταστούν καν ότι θα ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς να πιουν μια γουλιά καφέ… και φυσικά να τη συνεχίσουν με μερικές κούπες ακόμη.

Πολλοί μάλιστα δηλώνουν "εθισμένοι" στην καφεΐνη, ενώ οι ειδικοί από την άλλη τονίζουν μεν τις ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στον οργανισμό, ωστόσο προσθέτουν ότι είναι καλό να μην ξεπερνά κανείς τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα.

Για τους λάτρεις του καφέ μια νέα εφαρμογή, ίσως αποτελεί τη λύση για να καταφέρουν να… ελέγξουν τον εθισμό τους.

Οι κατασκευαστές της εφαρμογής UP Coffee ισχυρίζονται ότι μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό του η πρόσληψη καφεΐνης. Μπορεί να ενημερώσει το χρήστη πόσο μια επιπλέον κούπα καφέ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο του το βράδυ, και πότε έχει φτάσει η ώρα να… σταματήσει να πίνει καφέ, ή οποιοδήποτε άλλο αναψυκτικό ή ποτό που περιέχουν επίσης ποσότητες καφεΐνης.  


Η εφαρμογή συσχετίζει τις συνήθειες του χρήστη (πρόσληψη καφεΐνης) με την προβλεπόμενη ώρα ύπνου και πόσο μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο του.

Μετά από διάστημα "παρακολούθησης" δέκα ημερών η εφαρμογή UP Coffee μπορεί να σας πει πόσο ύπνο χάνετε κατά μέσο όρο για κάθε επιπλέον 100mg καφεΐνης που προσλαμβάνετε.

Επιπλέον, μπορεί να σας πει πόση καφεΐνη περιέχεται σε μια κούπα ντεκαφεϊνέ καφέ, καθώς επίσης και το πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πιείτε αν έχετε καταναλώσει από τρεις έως έξι καφέδες, γράφει ο Mark Prigg στη Daily Mail.

Πηγή: News.gr

Το Concept XR-PHEV είναι η επόμενη γενιά crossover Κατηγορίας C. Χρησιμοποιεί το plug-in υβριδικό, ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (PHEV) της Mitsubishi σε μία καινοτόμο διάταξη πρόσθιας κίνησης (FWD) συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα ενός SUV με σπορcoupeσχεδίαση και οδηγική απόλαυση με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του ήταν το σώμα ενός αθλητή στίβου. Τα ανάγλυφα φτερά που αγκαλιάζουν τους υπερμεγέθεις τροχούς, η σχετικά μικρή απόσταση από το έδαφος και το ελαφρώς αυξημένο ύψος του πίσω τμήματος προδίδουν την ευελιξία του αυτοκινήτου και τις επιδόσεις του.
Το Concept XR-PHEV διαθέτει ηλιακά πάνελ ενσωματωμένα στην οροφή που χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση της μπαταρίας των περιφερειακών συστημάτων, ενώ η αεροτομή μεταβλητής γωνίας στο πίσω τμήμα της οροφής προσαρμόζεται στις οδηγικές συνθήκες.
Επίσης υιοθετεί τη νέα οπτική ταυτότητα της μάρκας που σταδιακά θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μελλοντικά crossover και SUV. Αυτή η ταυτότητα αποτελείται από κάθετα στοιχεία (χρωμιωμένα ή φωτιζόμενα) που πλαισιώνουν το εμπρός τμήμα του οχήματος σε κάθε πλευρά της μάσκας.
Το ConceptXR-PHEV διαθέτει ένα οδηγοκεντρικό cockpit σχεδιασμένο για σπορ οδήγηση.
Το τύπου μπάκετ κάθισμα του οδηγού, το ταχύμετρο, το στροφόμετρο και άλλες ενδείξεις με πληροφορίες, είναι σχεδιασμένα με τρόπο που δεν αποσπούν την προσοχή του οδηγού αλλά τον κρατούν συνεχώς ενήμερο.
Το XR-PHEV χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ, υψηλής απόδοσης σύστημα front-wheeldrive PHEV που προέρχεται από το ήδη δοκιμασμένο και επιτυχημένο Outlander PHEV.
Στη νέα διάταξη, το σύστημα κίνησης PHEV της Mitsubishi αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο, εν σειρά, 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.1L, έναν ελαφρύ, συμπαγή και ισχυρό ηλεκτροκινητήρα με υψηλής απόδοσης μετατροπέα τάσης (inverter) μπροστά και μπαταρία υψηλής χωρητικότητας κάτω από το πάτωμα. Ο μετατροπέας τάσης αυξάνει την ισχύ και απόδοση του μοτέρ και της γεννήτριας.
Η χρήση ενός συστήματος FWDPHEV χωρίς μοτέρ πίσω μειώνει το βάρος και τις απώλειες τριβών, ενώ προσφέρει βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου και ηλεκτρισμού.
Από το στάνταρ πρόγραμμα της αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας EV, το σύστημα κίνησης επιλέγει αυτόματα ένα από τα δύο πρόσθετα προγράμματα οδήγησης –SeriesHybrid και ParallelHybrid – αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις οδηγικές συνθήκες και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.
Αντίστοιχα, η ηλεκτροκίνηση EV στο 100% επιτυγχάνεται με τη χρήση των προγραμμάτων Battery Charge Mode ή Battery Save Mode.
Το ConceptXR-PHEV εφοδιάζεται επίσης με παροχή 100VAC με ικανότητα μέχρι 1500 watt. Το σύστημα μπορεί να προσφέρει ηλεκτρισμό κατάλληλο για την τροφοδοσία ηλεκτρικών συσκευών για μία ολόκληρη μέρα μόνο μέσω της μπαταρίας, ή για 10 ημέρες όταν ο κινητήρας χρησιμοποιείται για την φόρτισή της.
Η ασφάλεια βασίζεται – μεταξύ άλλων – στο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας της Mitsubishi που βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει ατυχήματα και συγκρούσεις, αλλά και μία προηγμένη τεχνολογία παροχής πληροφοριών.
Τα δύο συστήματα συνεργάζονται ώστε να προβλέψουν και να προειδοποιήσουν τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά και για την ταχύτατη και ακριβή ενεργοποίηση λειτουργιών ασφάλειας, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφαλέστερη οδήγηση.


Ανάμεσα στις κυριότερες λειτουργίες βρίσκονται:

  • Pedestrian Collision Mitigating Auto-braking
  • Rearward Blind Spot Vehicle Warning System*
  • Driving Safety Support System**
  • Auto Hi-beam
  • Unintentional Vehicle Move Off Control***
  • Forward Collision Mitigation Braking (FCM)
  • Lane Departure Warning (LDW)
  • Adaptive Cruise Control (ACC)
* Βοηθά στην πρόληψη ατυχημάτων προειδοποιώντας τον οδηγό για την παρουσία οχημάτων που πλησιάζουν από πίσω. Το σύστημα επίσης ανιχνεύει και προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχημάτων ή άλλων εμποδίων πίσω από το όχημα ενώ κάνει όπισθεν, όπως όταν παρκάρει ή φεύγει από ένα γκαράζ.
** Υποστηριζόμενο από την υπηρεσία Εθνικής Αστυνομίας (NPA) της Ιαπωνίας, αυξάνει την ασφάλεια αξιοποιώντας επικοινωνίες με οχήματα και με την οδική υποδομή ώστε να ειδοποιηθεί ο οδηγός για οδικά σήματα καθώς και για την ύπαρξη πεζών, οχημάτων και δικυκλιστών σε διασταυρώσεις, ενώ παροτρύνει τον οδηγό να κόψει ταχύτητα.
*** Όταν μία εμπρός τοποθετημένη κάμερα εντοπίσει αντικείμενα ακριβώς μπροστά από το όχημα και οι αισθητήρες ανιχνεύσουν τη χρήση γκαζιού αντί του φρένου, το σύστημα ενεργοποιείται για να μειώσει την ισχύ του κινητήρα και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το σύστημα παροτρύνει επίσης τον οδηγό να είναι πιο προσεκτικός.


Βασικές προδιαγραφές:

Μ x Π x Υ
4370/1870/1570 mm
Θέσεις:
4
Οικονομία καυσίμου:
> 28 km/l
Αυτονομία ηλεκτροκίνησης:
> 85 km
Κινητήρας
Τύπος:
1.1-λίτρων, εν σειρά υπερτροφοδοτούμενος 3-κύλινδρος, άμεσου ψεκασμού, MIVEC
Μεγ. Ισχύς (καθαρή)
100 kW
Καύσιμο:
Βενζίνη

Ηλεκτροκινητήρας
Μεγ. Ισχύς:
120 kW
Μπαταρία

Χωρητικότητα:
14.0 kWh
Μετάδοση:
2WD
 news.gr
Τα Ηνωμένα Έθνη γιόρτασαν στις 7 Μαρτίου, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τη σχέση μεταξύ της ευημερίας των γυναικών και της συνολικής προόδου της κοινωνίας.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία έδωσε ομιλία σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί έως τώρα, τονίζοντας ότι περισσότερα κορίτσια φοιτούν σε σχολεία και πιο πολλές γυναίκες κατέχουν δημόσια αξιώματα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.

"Ωστόσο, για ό,τι επιτύχαμε όλοι μαζί, αυτό παραμένει η μεγαλύτερη μισοτελειωμένη δουλειά του 21ου αιώνα. Όταν οι γυναίκες και τα κορίτσια ευδοκιμούν, ολόκληρες κοινωνίες ευημερούν", είπε η Κλίντον.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει επιτύχει την πλήρη ισότητα των φύλων και προέτρεψε τα έθνη να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα των γυναικών λέγοντας ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος αποτελεί "κομβικό σημείο αυτού του αγώνα".


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, δήλωσε ότι η ευημερία των γυναικών συμβάλει στην ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της.

"Οι χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα ισότητας των φύλων έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη", δήλωσε ο Μπαν.

"Οι επιχειρήσεις στα διοικητικά συμβούλια των οποίων συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες, έχουν υψηλότερες αποδόσεις. Ειρηνευτικές συμφωνίες στις όπου συμμετέχουν γυναίκες είναι πιο επιτυχείς".
news.gr
Ο θετικός τρόπος σκέψης μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με καλύτερη προοπτική. Κάποιες φορές, όταν σκεφτόμαστε θετικά μπορούμε όντως να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων έχει αποκτήσει ολοένα και περισσότερους "οπαδούς" τις τελευταίες δεκαετίες. Βιβλία όπως τα "The Secret" και "The Law of Attraction" έχουν πουλήσει πολλές εκατοντάδες αντίτυπα, γράφει η Meghan Blalock στο stylecaster.com. Η κεντρική τους ιδέα συνοψίζεται γύρω από το εξής: Αν σκέφτεσαι θετικά και εστιάζεις την ενέργειά σου σε αυτά που θέλεις να συμβούν στη ζωή σου, θα τα καταφέρεις.
Φυσικά, όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία και ενδιαφέρονται, όμως σύμφωνα με μια έρευνα… ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Το 2002 δύο Γερμανοί κοινωνικοί ψυχολόγοι ζήτησαν από μια ομάδα 83 αποφοίτων να τους πουν αν είχαν ή δημιουργούσαν θετικές σκέψεις, εικόνες ή φαντασιώσεις σχετικά με τη μετάβασή τους από τη φοιτητική στην επαγγελματική ζωή και το ξεκίνημά τους στην αγορά εργασίας.
Δύο χρόνια μετά, επανήλθαν για να διαπιστώσουν τι είχαν καταφέρει στην πραγματικότητα.
Απ’ ό,τι αποδείχτηκε εκείνοι που έκαναν περισσότερες θετικές σκέψεις και όνειρα έκαναν αίτηση σε λιγότερες θέσεις εργασίας, κατά συνέπεια έλαβαν λιγότερες προσφορές και κέρδιζαν λιγότερα χρήματα.
Γιατί ο θετικός τρόπος σκέψης δεν πιάνει
Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι απλός: ο θετικός τρόπος σκέψης παρακωλύει το άτομο από το να αναλάβει στην πραγματικότητα δράση.
"Το βιβλίο ‘The Law of Attraction’ έκανε τέτοια επιτυχία γιατί κάνει τους αναγνώστες να αισθάνονται ότι η επιτυχία και η ευημερία βρίσκονται μόλις ένα βήμα μακριά" ανέφερε στο StyleCaster η ψυχολόγος και συγγραφέας Caroline Adams Miller.
"Όταν επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου και του επαναλαμβάνεις συνεχώς τη φράση: ‘Είμαι νικητής! Είμαι ο καλύτερος! Τα πήγα περίφημα’, αυτό στην πραγματικότητα μπορεί να σου κάνει μεγαλύτερο κακό, απ’ ό,τι καλό. Θα τροφοδοτήσει μόνο μια αρνητική πεποίθηση για τον εαυτό σου, γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να έρθει η επιτυχία που θέλεις" πρόσθεσε.
Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε θα πρέπει κάποια στιγμή να πείτε και "όχι" στον εαυτό σας, συνέχισε η ίδια.
Ξεπερνώντας τα εμπόδια
"Στο τέλος της ημέρας όλοι μας κάνουμε ένα μικρό απολογισμό για τα πράγματα που είμαστε περήφανοι ότι πετύχαμε, είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι. Αυτό που έχει βρεθεί είναι ότι τα πράγματα που μας προσφέρουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση είναι όσα κάνουμε εκτός της ‘ζώνης άνεσής μας’. Είναι αυτά για τα οποία έχουμε καταβάλλει κάποια προσπάθεια, όπως για παράδειγμα το να αποκτήσουμε μια καινούρια δεξιότητα" είπε ακόμη.
Τι σημαίνει αυτό: Το πιο πιθανό είναι να ταλαιπωρηθείτε λιγάκι για τα πράγματα που τελικά θα σας φέρουν την ευτυχία και την επιτυχία, καθώς επίσης και συναισθήματα υπερηφάνειας για τη ζωή και τις πράξεις σας. Γιατί; "Διότι, προκειμένου να πετύχετε πραγματικά κάτι θετικό", λέει η Miller, "θα πρέπει να σπάσετε αυτούς τους φραγμούς που ορίζουν τη ζώνη άνεσής σας, και αυτό μπορεί να είναι μια αρκετά αρνητική και δυσάρεστη εμπειρία".
Πώς μπορεί κανείς να επιτύχει θετικά αποτελέσματα
"Δε γινόμαστε χαρούμενοι επειδή είμαστε επιτυχημένοι, αλλά γινόμαστε επιτυχημένοι επειδή είμαστε χαρούμενοι πρώτα" συνεχίζει η ψυχολόγος.
Σύμφωνα με έρευνα αμερικανών ψυχολόγων του 2005, οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν επιτυχία και να βιώσουν θετικές εμπειρίες στη ζωή τους.
Τι σημαίνει αυτό: Οι άνθρωποι που γνωρίζουν τι είναι αυτό που τους κάνει ευτυχείς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχείς. Έτσι, μάλλον το "κλειδί της επιτυχίας" κρύβεται για τον καθένα στην απάντηση που δίνει στην εξής ερώτηση: "Τι είναι αυτό που με κάνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο;".
Η ευτυχία δε σχετίζεται με τα υλικά αγαθά
Ένα πράγμα που φαίνεται να παρερμηνεύουν πολλοί είναι η σχέση ανάμεσα στην επιτυχία και τα υλικά αγαθά.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα χρήματα και τα υλικά αγαθά δε φέρνουν την ευτυχία, καταλήγει η Miller και τονίζει: "Οι πιο ευτυχείς είναι ευγνώμονες, αλτρουιστές και έχουν φίλους –όλα αυτά δεν αγοράζονται με τα χρήματα. Αν κανείς δοκιμάσει να διατηρήσει μια πιο αλτρουιστική στάση ζωής και να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους άλλους, η ευτυχία θα προκύψει ως υποπροϊόν αυτών των ενεργειών".
news.gr
Κατατέθηκαν απόψε στη Βουλή δύο τροπολογίες στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα» με τις οποίες:  Μεταξύ άλλων, καθορίζεται ο κατά προτεραιότητα διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και διευκρινίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν αναστέλλεται για όσους έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, η έκδοση πράξεων μεταβολής της υπηρεσιακής τους κατάστασης.
Οι τροπολογίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:
-Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, οι επιθεωρητές-ελεγκτές και οι βοηθοί τους, για τις περιπτώσεις που εγκαλούνται ενώπιον δικαστηρίων για πράξεις ή παραλείψεις τους, εκπροσωπούνται από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
-Επαναδιατυπώνεται η προς ψήφιση διάταξη για τον επανέλεγχο της πρόσληψης στο Δημόσιο, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, των πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Στους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που θα διενεργήσουν τους ελέγχους, αποδίδεται η ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου – και αν ο έλεγχος αποδείξει πως υπήρξε παρατυπία κατά την πρόσληψη κάποιου εργαζομένου, ο τελευταίος απολύεται αυτοδικαίως και χωρίς αποζημίωση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση. Η όλη διαδικασία τίθεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
-Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ (καθώς και των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ), που αναφέρονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων μετά την 1η Ιανουαρίου του 2009, μπορεί να διοριστούν βάσει νέας προκήρυξης πλήρωσης τακτικών θέσεων με σειρά προτεραιότητας, η οποία θα εκδοθεί ειδικά γι” αυτούς. Με τη νέα προκήρυξη θα καθοριστούν οι θέσεις ανά φορέα, περιφερειακή ενότητα, κατηγορία και κλάδο προσωπικού, τα προσόντα πρόσληψης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση ή δεν διοριστούν με τη νέα προκήρυξη, διορίζονται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2015, βάσει της σειράς επιτυχίας τους, στις αρχικές θέσεις διορισμού τους, με τη βαθμολογία που εντάχθηκαν στον πίνακα διοριστέων.
-Ορίζεται (ξανά) ρητά ότι κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν αναστέλλεται για όσους έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, η έκδοση πράξεων μεταβολής της υπηρεσιακής τους κατάστασης.
-Επανακαθορίζεται η διαδικασία για τις μετατάξεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας.
-Συμπληρώνονται διατάξεις του άρθρου 31 του Κώδικα Φορολογίας Επιχειρήσεων, προκειμένου να διευκρινισθεί ο τρόπος του λογιστικού προσδιορισμού του καθαρού εισοδήματος των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία με την απλογραφική ή διπλογραφική μέθοδο.
-Περιλαμβάνονται πλέον στην έννοια των «κινητών αξιών του ελληνικού Δημοσίου» οι κινητές αξίες των ΔΕΚΟ, που καλύπτονται απ” την εγγύηση του Δημοσίου και αποτελούν μέρος του χρέους της γενικής κυβέρνησης.
-Προωθείται η έκδοση repos με διαμεσολάβηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξασφάλιση ρευστότητας.
-Εξασφαλίζεται το εφάπαξ των απολυόμενων υπαλλήλων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, με το ποσό που αναλογεί στον καθένα.
-Ορίζεται προθεσμία ενός έτους για την εκκαθάριση της εταιρείας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.
Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 1 (ΑΣΕΠ, ΣΕΕΔ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ)
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 2 (ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ»)
aftodioikisi.gr
Τι μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα και τι όχι.

Το γιαούρτι έχει λήξει εδώ και τρεις μέρες, ενώ το κασέρι είναι γεμάτο μούχλα! Πρέπει οπωσδήποτε να τα πετάξετε;

Καταναλώστε τα άφοβα…

• Τα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης, όπως τα γιαούρτια, περιέχουν βακτήρια ωφέλιμα για την υγεία μας και αν περάσει η ημερομηνία λήξης τους δεν υπάρχει παρά μόνο ο κίνδυνος να είναι λίγο ξινά.

• Η «μούχλα» σε ορισμένα τυριά, όπως το καραμπέρ, είναι ακίνδυνη. Πρόκειται ουσιαστικά για βακτήρια που συνεισφέρουν στη διαδικασία ωρίμανσής τους.

• Τα ξαναζεσταμένα λαχανικά, όπως μανιτάρια ή σπανάκι, δεν επιφυλάσσουν κινδύνους, με την προϋπόθεση ότι ψύχονται και ξαναζεσταίνονται γρήγορα. Έτσι, τα βακτήρια δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν, γιατί τα δύο συγκεκριμένα λαχανικά δεν χαλάνε παρά σε θερμοκρασία δωματίου.

Απαραίτητος έλεγχος…

• Όταν κάποια τρόφιμα έχουν λήξει και μάλιστα κάμποσες μέρες πριν από την αναγραφόμενη στη συσκευασία τους ημερομηνία, τότε θα πρέπει να εξετάζετε την κατάστασή τους, καθώς η όψη και η μυρωδιά τους λένε πολλά. Με την παραμικρή όμως αμφιβολία πρέπει να τα πετάτε, γιατί ακόμη κι αν μια τροφή μπορεί να καταναλωθεί, η αλλοιωμένη γεύση της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

• Οι σαλάτες που περιέχουν κρεμμύδι την επόμενη μέρα μπορεί να έχουν έντονη μυρωδιά και δυσάρεστη γεύση. Αυτό σίγουρα δεν είναι επικίνδυνο, αλλά μπορεί να προκαλέσει…βάρος σε ευαίσθητα στομάχια ή κάποια αποστροφή.

• Όταν κάποιο αλλαντικό αέρος εμφανίσει μούχλα, αρκεί να κόψετε σε βάθος το μουχλιασμένο κομμάτι και να το πετάξετε.

• Αν μια φραντζόλα ψωμί έχει μουχλιάσει σε κάποιο σημείο, πετάτε μόνο το κομμάτι αυτό.

Αμέσως στον κάλαθο των αχρήστων…

• Οι μουχλιασμένες ή σάπιες τροφές –κυρίως αυτές που περιέχουν νερό, όπως λαχανικά, κομπόστες, σάλτσες, χυμοί, μαρμελάδες, φρέσκα τυριά, αλλαντικά κ.ά.–, γιατί τα βακτήρια της μούχλας μπορεί να προκαλέσουν έντονους πονόκοιλους.

• Τα δημητριακά και οι ξηροί καρποί, ακόμα και αν έχει μουχλιάσει ένας μόνο σπόρος.

• Το ψωμί σε φέτες, γιατί οι μύκητες που προκαλούν τη μούχλα αυτή είναι καρκινογόνοι.

• Οι κονσέρβες που έχουν φουσκώσει, καθώς περιέχουν πιθανότατα το βακτήριο Clostridium botulinum, που μπορεί να αποβεί ακόμα και θανατηφόρο.

• Ο κιμάς και τα πουλερικά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σαλμονέλωση και άλλες επικίνδυνες δηλητηριάσεις.

http://peiraxtiri.gr
Πρώτα η… παρακολούθηση μέσω internet μετά οι απαγορεύσεις.
Με τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία να του προκαλούν πανικό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί να απαγορεύσει Facebook και το YouTube!
«Υπάρχουν νέα μέτρα που λαμβάνουμε στον τομέα αυτό μετά τις 30 Μαρτίου ( … ) καθώς και η απαγόρευση για το YouTube και το Facebook », δήλωσε ο Ερντογάν στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ATV, το βράδυ της Πέμπτης.
Μία ημέρα νωρίτερα ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης εμφανίστηκε και πάλι αγανακτισμένος για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν, μιλώντας για «ανηθικότητα» και κατηγορώντας τους αντιπάλους του ότι σχεδιάζουν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.
Ο Ερντογάν υποσχέθηκε την Τετάρτη να αποχωρήσει από την πολιτική αν το κόμμα του δεν κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου οι οποίες είναι μια σοβαρή δοκιμασία για το καθεστώς του.

http://www.alexiptoto.com 
Ένας νεαρός Γερμανός τουρίστας που είχε χαθεί στο εσωτερικό της Αυστραλίας, σε μια τεράστια περιοχή σχεδόν ακατοίκητη, επέζησε δύο εβδομάδες τρεφόμενος με έντομα , ανακοίνωσε...
η αστυνομία την Παρασκευή. Ο Ντανιελ Ντατς 26 ετών, εξαφανίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ έκανε πεζοπορία μεταξύ δύο μικρών πόλεων στο κεντρικό Κουίνσλαντ, σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή. Εντοπίστηκε μόλις την Πέμπτη από έναν μοτοσικλετιστή κοντά στην πόλη Ουίντοραχ.

Ο νεαρός άνδρας είχε χαθεί εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών καθώς ενώ έκανε πεζοπορία χιλιομέτρων αποκλείστηκε από τις πλημμύρες, σε μια ακατοίκητη περιοχή όπως ο ίδιος είπε στην αστυνομία . Για να επιβιώσει αναγκάστηκε να τρώει έντομα. «Αν δεν το ακούσετε με τα αυτιά σας- και οι άνδρες μου το άκουσαν - μπορεί να μην το πιστέψετε, » δήλωσε ο Μάρκ Χέντερσον, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας

«Ο ίδιος αστειεύτηκε ότι δεν θα μπορούσε να μείνει πεινασμένος χάρη στην αφθονία των μυγών που μπορούσε να φάει» είπε ο αστυνομικός . Ο νεαρός Ντάνιελ δεν δέχτηκε ιατρική φροντίδα και όπως είπε ο αστυνομικός Χέντερσον «σίγουρα ήταν πολύ πεινασμένος , αλλά εκτός από αυτό , είναι σε καλή κατάσταση».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στους 226.546 θα ανέλθουν οι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους λογαριασμούς των οποίων θα κατατεθούν χρήματα.

Το ποσό, συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ, αναμένεται να διατεθεί στους λογαριασμούς στις 11 Μαρτίου.





Μπορεί να ακούγεται παράλογο όμως μία Ιαπωνική εταιρεία, η Obayashi Corp, εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα που θα πηγαίνει στο διάστημα!
Ερευνητές και εμπειρογνώμονες από τη Διεθνή Ακαδημία Αστροναυτικής, δημοσίευσαν μία έρευνα 300 σελίδων με την οποία εξηγούν τους λόγους για τους οποίους είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί ένας τέτοιος ανελκυστήρας.
Ο βασικός λόγος; Η εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και ενέργειας. Αντί να δαπανώνται υπέρογκα ποσά για την εκτόξευση ενός πυραύλου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν θα επιστρέψει ποτέ στη Γη, ο ανελκυστήρας του διαστήματος φαίνεται να είναι μία πολύ καλή ιδέα.
Ο ανελκυστήρας θα κινείται σε ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα το οποίο θα έχει μήκος 96.000 χιλιόμετρα, το ένα τέταρτο της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη. Θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, επιτρέποντάς του να φτάνει, έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδας, σ' ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων.
Όσοι είναι … «τουρίστες» του διαστήματος θα παραμένουν στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ οι επιστήμονες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους ως το τέλος του καλωδίου.
Η Obayashi Corp παραδέχεται πως για την ώρα τουλάχιστον, δεν μπορεί να εκτιμήσει το κόστος του όλου εγχειρήματος, όπως επίσης δεν έχει κατά νου και κάποιον επενδυτή ή το μέρος όπου θα μπορούσε να στερεωθεί αυτό το καλώδιο. Έχουν πραγματοποιηθεί όμως προσεκτικές μετρήσεις που αφορούν την περιστροφή της Γης, την βαρύτητα αλλά και το συγχρονισμό του ανελκυστήρα με την κίνηση του πλανήτη μας.
Η Ιαπωνική εταιρεία ευελπιστεί πως αν υλοποιηθεί το έργο, θα είναι έτοιμο έως το 2050. Και για να καταλάβουμε το μέγεθος της Obayashi να πούμε πως αυτή η στιγμή ολοκληρώνει το Tokyo Sky Tree που είναι το ψηλότερο κτήριο της Ιαπωνίας με ύψος 634 μέτρα. Επίσης η συγκεκριμένη εταιρεία έχει συμμετάσχει στην κατασκευή του μετρό του Dubai όπως και του Stadium Australia που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sydney.
echoes.gr
Τα έργα του Φειδία στην αρχαιότητα πέρα από την κίνηση, την κομψότητα και την αφηγηματικότητα που διέθεταν, αποτελούσαν συγχρόνως έργα ζωγραφικής ενώ έφεραν και διάφορα μεταλλικά εξαρτήματα που ήταν ορατά από πολύ μακριά.
Στεφάνια, σκήπτρα, επιχρυσωμένες τρίαινες στην ανατολική ζωοφόρο του Παρθενώνα προκαλούσαν τον θαυμασμό των προσκυνητών του ιερού της θεάς Αθηνάς.
Η τρισδιάστατη ψηφιακή σάρωση που εφαρμόστηκε στη ζωοφόρο του Παρθενώνα, αποκάλυψε μεγάλο αριθμό λαμπερών μεταλλικών στοιχείων που κοσμούσαν την μαρμάρινη επιφάνεια του ανάγλυφου. Οι θεοί αλλά και οι μορφές της πομπής των Παναθηναίων, έφεραν σανδάλια, καπέλα, ενώ αρκετοί συγκρατούσαν τα άλογα τους με χαλινάρια, συνθέτοντας ένα θέαμα εντυπωσιακό για ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της γλυπτικής.
Τα πρώτα συμπεράσματα από την τρισδιάστατη ψηφιακή σάρωση της ζωοφόρου, παρουσίασε σε ημερίδα ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διεξάγεται σε συνεργασία με το εργαστήριο του καθηγητή Διονύσιου Μπουζάκη ενώ ένα τμήμα των ερευνών έγινε στην Ελβετία, με χορηγίες και προσφορά ελβετικού ιδρύματος.
Η ζωοφόρος υποβλήθηκε σε αξονικές τομογραφίες με τη χρήση ακτινών Χ και νετρονίων. Η εικόνα από τις μετρήσεις μας δείχνει την πρόθεση του αρχαίου καλλιτέχνη να δώσει προοπτικό βάθος στις μορφές, ενώ παράλληλα μας καταδεικνύει ότι η ζωοφόρος είναι ένα έργο φτιαγμένο με απόλυτη ακρίβεια.
Η τεχνική και η τεχνολογία συνεργάστηκαν απόλυτα στην κλασική δημιουργία του 5ου αιώνα π.Χ. και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντερμαλής: «Ίσως τώρα είναι καιρός να επιχειρηθεί μια ψηφιακή αναπαράσταση του Παρθενώνα από την Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως. Βεβαίως, η κατάσταση του κτιρίου δεν είναι καλή, αλλά πρέπει να γίνει μια προσπάθεια».
Με τη χρήση ακτινών Χ και νετρονίων, οι επιστήμονες μπορούν να διεξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την αρχική εικόνα των έργων τέχνης που έχουν υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις στο πέρασμα των αιώνων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αρχαιολόγοι που ερευνούσαν ένα αρχαίο λυχνάρι, κατάφεραν να εντοπίσουν το δακτυλικό αποτύπωμα του τεχνίτη που το δημιούργησε.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και στην κατασκευή πιστών αρχαίων αντιγράφων χωρίς να είναι απαραίτητη η επαφή με τα πρωτότυπα. Μάλιστα τα αντίγραφα που παράγονται είναι εξαιρετικής ποιότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αντίγραφα που εκθέτονται σε αίθουσα δίπλα από το αμφιθέατρο του Μουσείου, που στην κυριολεξία κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών.
echoes.gr

ΑΓΓΛΙΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο τελικός του Capital One cup που έφερε αναβολές αγώνων για την Premier League, αυτό το weekend είναι η σειρά του FA Cup, του ιστορικού κυπέλλου Αγγλίας , με τους αγώνες του 6ου γύρου που αφήνει εκκρεμότητες στο πρόγραμμα. Όσον αφορά το κύπελλο την αυλαία ανοίγουν Arsenal και Everton που θα αναμετρηθούν στο Emirates, Σάββατο 14.45, για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά. Αυτό είναι ουσιαστικά και το πιο δυνατό ζευγάρι όχι όμως και το πιο αμφίρροπο αφού τα  Sheffield United-Charlton και  Hull-Sunderland είναι επίσης ανοικτά όπως και το Manchester City-Wigan, σε μια ρεβάνς του περσινού τελικού που είχε λήξει με θρίαμβο-έκπληξη του αουτσάιντερ. Για το πρωτάθλημα ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Chelsea-Tottenham, Σάββατο 19.30, και το ντέρμπι των ουραγών Cardiff-Fulham που θα κρίνει πολλά ειδικά για την ομάδα του Καραγκούνη και Μήτρογλου που θα μείνει και για αυτό το παιχνίδι εκτός.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 14.45 ARSENAL - EVERTON


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην αναφορά μας για την προηγούμενη αγωνιστική της Bundesliga είχαμε προτείνει τον αγώνα Bayern-Shalke ως το πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον της ημέρας, λόγω και της αγωνιστικής ανόδου στο δεύτερο γύρο των ‘μπλε’. Οι Βαυαροί βέβαια δεν είχαν την ίδια άποψη και φρόντισαν να τελειώσουν το ματς από τα πρώτα 20 λεπτά όταν και σταμάτησαν στα 4 γκολ . Αυτό που γίνεται φέτος με τη Bayern στη Bundesliga , και όχι μόνο, είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια . Παραθέτουμε κάποιους αριθμούς για να γίνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητό το μέγεθος των επιδόσεων της ομάδας του Guardiola. 30 εκτός έδρας αγώνες στη σειρά αήττητοι, έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στα τελευταία 60 παιχνίδια της Bundesliga, είναι αήττητη για 48 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει 20 πόντους διαφορά από το δεύτερο της βαθμολογίας και συνολικά 65 με 21 νίκες σε 23 αγώνες. Αν βέβαια νομίζετε ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιο ρεκόρ για να λειτουργήσει ως κίνητρο, το μπλοκάκι του Pep λέει άλλα, όπως η υπεράσπιση του treble, η αήττητη σεζόν, η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου από το Μάρτιο, η άμυνα με λιγότερα από 18 γκολ και άλλα πολλά . Έχοντας αυτά υπόψη, όπως και την αγωνιστική εικόνα αυτής της ομάδας δεν θα τολμήσουμε να χαρακτηρίσουμε ντέρμπι το ματς με τη Wolfsburg στο Volkswagen Arena, Σάββατο 16.30, εκεί όπου οι ‘λύκοι’ είναι ιδιαίτερα δυνατοί  αλλά απέναντι σε φυσιολογικές ομάδες. Παρόλα αυτά όμως το προτείνουμε γιατί κάθε αγώνας αυτής της υπερομάδας είναι κι ένα σεμινάριο ποδοσφαίρου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 16.30 WOLFSBURG -  BAYERN

ΙΣΠΑΝΙΑ

Όσοι ακολούθησαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση μας να παρακολουθήσουν το ντέρμπι της Μαδρίτης πιστεύω να έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες. Ήταν ένα παιχνίδι απίστευτης ομορφιάς και έντασης , με ανατροπές, διαιτητικά λάθη, αγωνία και μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη. Το τελικό 2-2 έφερε νέες ισορροπίες στην κορυφή με τη Real να διατηρεί μεν το προβάδισμα αλλά τη Barcelona να βρίσκεται πλέον μόλις ένα βαθμό πίσω . Η 27η αγωνιστική , λογικά, δεν φαίνεται να κρύβει κάποιες εκπλήξεις που θα προκαλέσουν αλλαγή στην κορυφή αλλά αρκετές ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές με τα αποτελέσματα τους απέναντι στους μεγάλους μας υποχρεώνουν να είμαστε επιφυλακτικοί. Η πρωτοπόρος Real φιλοξενεί την ιδιαιτέρως φορμαρισμένη Levante, Κυριακή 20.00, σε ένα ματς πονηρό αφού η ομάδα των Βύντρα και Καράμπελα έκανε δύσκολη τη ζωή των Μαδριλένων και στο ματς του πρώτου γύρου, 2-3 το τελικό σκορ. Η Barcelona  ταξιδεύει στο Valladolid για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της, Σάββατο 17.00, στον απόηχο της ανακοίνωσης αποχώρησης από την ομάδα του εμβληματικού αρχηγού Carles Puyol αλλά και της απουσίας του Iniesta λόγω του οικογενειακού δράματος με τη σύζυγο του , που απέβαλε . Η Atletico έχει δύσκολη αποστολή στο Balaidos απέναντι στη Celta του Luis Enrique, Σάββατο 21.00. Ενδιαφέρον και το παιχνίδι  Valencia-Bilbao, Κυριακή 22.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 CELTA -ATLETICO MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Στους 11 βαθμούς έχει πλέον εκτοξευθεί η διαφορά της Juventus από τη Roma , που έχει βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα το πιθανότερο είναι αυτή η διαφορά να αυξηθεί παρά να μειωθεί. Η ‘Μεγάλη Κυρία’ καλπάζει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς αντίπαλο και σιγά σιγά αρχίζει ίσως να σκέφτεται και το στόχο του Europa Legaue , ο τελικός του οποίου, ως γνωστό, θα γίνει στο γήπεδο της. Εμπόδιο στο δρόμο της για τον τελικό είναι η Fiorentina, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται την Πέμπτη αλλά το ορεκτικό να ξεκινά από την Κυριακή το μεσημέρι, 13.30, όπου οι δυο ομάδες αναμετρώνται για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μεγάλο παιχνίδι στο San Paolo ανάμεσα σε Napoli και Roma, Κυριακή 21.45. Με νίκη οι γηπεδούχοι ξαναμπαίνουν στη μάχη για τη 2η θέση και ουσιαστικά κλειδώνουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :  ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45  NAPOLI - ROMA

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!


Βράδυ, μεσάνυχτα, χιονίζει και ένας τυπάκος αναγκάζεται να περάσει μέσα από ένα νεκροταφείο για να κόβει δρόμο, αν και τρέμει από το φόβο του.
Καθώς περπατάει ακούει ένα τικ - τακ ,τικ - τακ , τικ-τακ ... Πλησιάζει στο σημείο απ' όπου προερχόταν ο ήχος κατατρομαγμένος ... Βλέπει λοιπόν έναν τύπο να σκαλίζει κάτι πάνω σε μια ταφόπλακα ...
- Τι ...τι κάνετε εκεί; Του λέει με τρεμάμενη φωνή !
- Τι να σου πω ρε φιλαράκι! Αυτοί οι βλάκες έγραψαν το όνομά μου λάθος!
Πόσο ραγδαία έχει αλλάξει το κόστος ζωής στην Ελλάδα από την είσοδο του ευρώ; Οσο παλιομοδίτικο κι αν είναι να επιστρέφει κανείς στο παρελθόν είναι εξίσου διδακτική μια απλή σύγκριση τιμών που καταγράφει την ιλιγγιώδη αλλαγή στο πορτοφόλι μας.

Τιμές το 1999
Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.
Τυρόπιτα: 100 δραχμές.
Καφές φραπέ: 500 δραχμές.
Σύνολο 1.οοο δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.

Εν έτει 2014, τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:
Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.
Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί.
Καφές φραπέ: 3 ευρώ.
Σύνολο 9 ευρώ, δηλαδή 3.000 ευρώ, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).
Απλά 14 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε ενώ ο βασικός μισθός μειώθηκε.

http://www.thestival.gr 
Αυτοκτόνησε γυναίκα στη διάρκεια των γυρισμάτων ενός τηλεριάλιτι... στη Νότια Κορέα.

Η 29χρονη Τσουν πέρασε το καλώδιο του σεσουάρ γύρω από το λαιμό της και απαγχονίστηκε σε ξενοδοχείο του νησιού Τζετζού όπου γυρίζεται η εκπομπή «Jjak» (ο Σύντροφος), μια παραγωγή η οποία κατηγορείται ότι ταπεινώνει τους υποψηφίους.

Απομονωμένοι επί μια εβδομάδα σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο ονομάζεται για τους λόγους της εκπομπής «H Πόλη της Αγάπης», δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες περνούν από διάφορες δοκιμασίες με στόχο στο τέλος της διαδικασίας αυτής να βρουν τον ιδανικό σύντροφο.
Η Τσουν άφησε ένα γράμμα στο οποίο εξέφραζε την επιθυμία της να φύγει από το παιχνίδι.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα της δήλωσε στην εφημερίδα Joong Ang Ilbo ότι στην τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία η Τσουν έλεγε ότι δεν ήθελε να ζει πλέον στη Νότια Κορέα, αν η εκπομπή μεταδιδόταν.

Σύμφωνα με φίλους της που επικαλείται η εφημερίδα, η Τσουν κατηγορούσε τους παραγωγούς ότι ήθελαν να της κολλήσουν την εικόνα μιας «σκοτεινής» γυναίκας.
Το SBS ακύρωσε χθες τη μετάδοση του τηλεριάλιτι και ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους τηλεθεατές και από την οικογένεια της Τσουν.
 
Ο Φρέντι είναι ένας συμπαθής γερμανικός μολοσσός που λατρεύει το παιχνίδι, τις βόλτες και τα… λουκάνικα! Άλλωστε είναι μόλις 18 μηνών και όπως όλα τα κουτάβια είναι και αυτός παιχνιδιάρης και ζαβολιάρης…

Το βασικό χαρακτηριστικό του βέβαια δεν τον βοηθά και τόσο ως προς αυτό αφού ζυγίζει ήδη 70 κιλά και το ύψος του φτάνει το 1,5 μ.

Όσο για την ιδιοκτήτριά του, η 38χρονη Κλερ Στόουνμαν από το Έσεξ (με ύψος 1,62!) πέρα από το γεγονός ότι τον λατρεύει και δεν τον αλλάζει με τίποτα (εννοείται!) αναφέρει ότι αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια μαζί του, καθώς κανείς δεν την πλησιάζει εύκολα όταν βγάζει τον Φρέντι βόλτα. Επιπλέον προσπαθεί να μην τον φέρνει και πολύ κοντά σε άλλα σκυλιά, αν και ο ίδιος δεν έχει δείξει κακή συμπεριφορά ως προς αυτό.


«Ξυπνάω πολύ πρωί για να τον πάω βόλτα, αποφεύγω τα κεντρικά μέρη και φροντίζω να μην τον φέρνω σε επαφή ούτε με πολύ κόσμο ούτε με άλλα ζώα», λέει εκείνη. Όσο για το φαγητό του; Το κόστος αγγίζει τις 5.000 ευρώ το χρόνο!

http://www.enimerwsi.gr
Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για τη μετατροπή της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης σε διαδημοτική ραδιοτηλεόραση, εκφράζουν έξι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το θέμα απασχόλησε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι των δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και η πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Οι εξελίξεις του πρόσφατου παρελθόντος με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απειλή "λουκέτου" σε σειρά νομικών προσώπων των ΟΤΑ, υπαγορεύουν την ανάγκη ανάληψης άμεσης πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την περαιτέρω ενίσχυση της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από τη φύση της, αλλά και λόγω των σύγχρονων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει, η Δ.Ε.Π.Θ.Ε. οφείλει να είναι διαδημοτική.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος πανελλαδικά που λειτούργησε ένα δημοτικό μέσο μαζικής επικοινωνίας και από τους ελάχιστους που διατηρούν ακόμα αυτό το προνόμιο. Το ακριβό αυτό προνόμιο συνοδεύεται κι από ευθύνες. Την τελευταία τριετία ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέλαβε τις δικές του και κράτησε ανοιχτή τη δημοτική τηλεόραση TV100 και τα δημοτικά ραδιόφωνα FM100 και FM100,6 εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιάρθρωσης και δραστικής περικοπής της δαπάνης λειτουργίας τους. Παράλληλα, η Δ.Ε.Π.Θ.Ε. προχώρησε στην ανανέωση των υποδομών της και στην εμπέδωση της αξιοπιστίας της στα μάτια του κοινωνικού συνόλου.

Η μετάβαση σε μία "διαδημοτική" ή "μητροπολιτική" ραδιοτηλεόραση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ώστε το νέο σχήμα να είναι βιώσιμο και λειτουργικό. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίζει το σεβασμό στις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν τη λειτουργία της, δηλαδή ότι αποτελεί μια ραδιοτηλεόραση ενημερωτική, δημόσιου χαρακτήρα, χαμηλού κόστους, εξωστρεφή προς την κοινωνία και ανοιχτή σε κάθε καινοτόμο ιδέα και κυρίως πολυφωνική και ανεξάρτητη από κάθε λογής πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις. Εάν ο Δήμος είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας, η τριετία 2011-2013 ανέδειξε τη ΔΕΠΘΕ ως πρώτης τάξης εργαλείο για την ενίσχυση της διαφάνειας του τοπικού πολιτικού συστήματος.

Η πορεία προς μία "διαδημοτική" ή "μητροπολιτική" ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι σταδιακή, διαφανής και ανοιχτή. Ανοιχτή, γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε από τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, αλλά να μην αποκλείσουμε τη μελλοντική ενσωμάτωση και άλλων δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σταδιακή, επειδή η συνεργασία της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. με άλλους δήμους πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη -για ένα διάστημα 6 έως 12 μηνών- προτού αποτυπωθεί στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου και στο νέο μοντέλο διοίκησης της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. Διαφανής, επειδή οφείλουμε να καταστήσουμε από κάθε άποψη σαφές προς τους δημότες μας τι συνεισφέρει ο κάθε δήμος, για ποιο σκοπό το συνεισφέρει και ποιες υπηρεσίες λαμβάνει ως αντάλλαγμα.

Σήμερα προχωρούμε σε μια διακήρυξη προθέσεων. Είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες θα δεσμεύουν τις διοικήσεις που θα προκύψουν από τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου. Εκφράζουμε την πρόθεσή μας να θέσουμε τις βάσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου που είναι ρεαλιστικός και απαραίτητος για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας».

http://egnatiapost.gr
Επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2014 η Lidl Hellas στις οποίες περιλαμβάνονται το νέο κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων στην Αττική και η λειτουργία «ζεστών γωνιών» (bake-off) σε όλα τα σημεία πώλησης που διαθέτει.

Όπως ανέφερε το μέλος της διοίκησης Στράτος Δημητριάδης, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ζεστές γωνιές (bake-off) σε 36 από τα 222 καταστήματα που διαθέτει και σκοπεύει μέχρι τις αρχές του 2015 να επεκτείνει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε όλα τα καταστήματα, πουλώντας ψωμί σε τιμές ανταγωνιστικές.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ- MΠΕ, η εταιρεία πρόσφατα εγκαινίασε τη λειτουργία νέου κέντρου logistics 50.000 τμ στα Καλύβια Αττικής, μία επένδυση ύψους περίπου 55 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του αποθηκευτικού δικτύου της επιχείρησης στην Ελλάδα φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των κέντρων διανομής στα πέντε (Θήβα, Πάτρα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Καλύβια). Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, το νέο κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη, 60.000 τμ, που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της Lidl σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, το αποθηκευτικό κέντρο της εταιρείας στη Θήβα, το οποίο λειτουργούσε από το 2002 και εφοδίαζε τα καταστήματα της εταιρείας, άλλαξε λειτουργία και αποτελεί πλέον κέντρο επανασυλλογής και επανασυσκευασίας εμπορευμάτων μη τροφίμων (non food). H Lidl Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα 15 χρόνια έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ. Διαθέτει 222 καταστήματα και μέχρι το τέλος του 2014 προγραμματίζει το άνοιγμα τεσσάρων νέων καταστημάτων στην Αττική ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 226.

Απασχολεί 4.002 εργαζόμενους και με τις νέες προσλήψεις που θα πραγματοποιήσει για τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των «ζεστών γωνιών», στο τέλος του 2014 θα απασχολεί περίπου 4.280 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των εργαζομένων τα 2/3 είναι τετράωρης απασχόλησης. Όσον αφορά στην πολιτική της εταιρείας για τις αμοιβές των εργαζομένων, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός για οκτάωρη απασχόληση στα καταστήματα της εταιρείας ανέρχεται σε 1.119 ευρώ (μικτά) ενώ σημείωσε ότι ο αντίστοιχος κατώτατος μισθός των εμπορικών επιχειρήσεων ανέρχεται σε 903 ευρώ (μικτά).

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι οι πωλήσεις της εταιρείας σε αξία τα τελευταία πέντε χρόνια κινούνται σε σταθερά επίπεδα, ενώ σε όγκο την τελευταία τριετία σημείωσαν αύξηση 8%. Η Lidl Hellas συνεργάζεται με 5.000 προμηθευτές.

Σίγουρα, όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα. Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους:

5. Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.

4. Αυξάνεται η παραγωγή νέων κυττάρων του στο αίμα και στους μύες

3. Βοηθά στη μείωση του βάρους. Πίνοντας 1,5 ποτήρι νερό το πρωί, αυξάνεται ομεταβολισμός μας κατά 24%.

2. Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα με αποτέλεσμα να έχουμε λαμπερό και καθαρό δέρμα.

1. Συμβάλει στην ισορροπία του λεμφικού συστήματος. Οι αδένες του συστήματος βοηθούν στην καλύτερη διεξαγωγή των καθημερινών σας λειτουργιών και στην καλύτερη ροή των υγρών στο σώμα και τέλος καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Για καλύτερα αποτελέσματα θα μπορούσατε το πρωί να προσθέσετε και λίγο φρεσκοστυμένο λεμόνι.

Πολλοί βάζουν και 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο. Κάτι που έκαναν οι γιαγιάδες μας παλιά.

http://www.alexiptoto.com 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!