Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017


Συνήθως το καταλαβαίνουμε, όταν είναι αργά: κάποιος από τη λίστα φίλων μας στο Facebook μας «εγκατέλειψε» αθόρυβα κι όταν το αντιληφθήκαμε, δεν είχαμε πλέον περιθώριο αντίδρασης.
Για να μετρήσετε απώλειες στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, sites του εξωτερικού προτείνουν το «Deleted». Μετά την εγγραφή, πρακτικά το site κάνει ένα αντίγραφο του αριθμού των φίλων σας στο κοινωνικό δίκτυο. Την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείτε, θα έχει καταγράψει κάθε απουσία, καθώς και την ακριβή ημερομηνία που αυτή σημειώθηκε
Ο Κουνελοπατίνης στη Γειτονιά Χωρίς Κανόνες

Τόπος:
Mediterranean Cosmos
Καφέ Biscotto

Ημερομηνία:
Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017

Ώρα:
11:00 - 12:00 π.μ.

Λίγες μέρες αφ’ ότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας 28χρονος άντρας που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνελήφθη ξανά την Παρασκευή για εισαγωγή μικροποσότητας ηρωίνης στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.
Οπως αναφέρει η dimokratiki.gr, στις 15 Σεπτεμβρίου μετά από απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, αφέθηκε ελεύθερος ο 28χρονος δράστης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός 29χρονου αφού τον τραυμάτισε με χαρτοκόπτη στο λαιμό δύο μέρες πριν (13/9) στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην Μεσαιωνική Πόλη.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο 28χρονος προσπάθησε να «περάσει» ηρωίνη συνολικού βάρους 1,7 γραμμαρίων σε έναν 27χρονο Λετονό, που τον γνώρισε στα κρατητήρια, ο οποίος καταδικάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου σε ποινή κάθειρξης 15 ετών μαζί με έναν 24χρονο ομοεθνή του και μια 27χρονη Γερμανίδα για συμμετοχή σε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Ρόδο και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος δράστης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου υποδυόμενος τον υπάλληλο-διανομέα σουβλατζίδικου με σκοπό να παραδώσει στον 27χρονο αλλοδαπό κρατούμενο παραγγελία-πακέτο με σουβλάκια, στο οποίο είχε επιμελώς κρυμμένο «φιξάκι» με ηρωίνη βάρους 1,7 γραμμαρίων και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Η ναρκωτική ουσία εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς-φρουρούς των κρατητηρίων και κατασχέθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής συγκεκριμένης διαδικασίας ελέγχων που στοχεύουν στην αποτροπή εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων-ουσιών.
Χθες μετά την απολογία του ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Μια πόλη που είχε εξαφανιστεί για περισσότερα από 2.000 χρόνια ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο Ιράκ, με τη βοήθεια φωτογραφιών από drone και απόρρητες δορυφορικές εικόνες της CIA.
Η Qalatga Darband, που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε από μία ομάδα Ιρακινών και Βρετανών αρχαιολόγων με επικεφαλής ειδικούς από το Βρετανικό Μουσείο.
Ο Τζον ΜακΓκίνις που ηγείται της ομάδας, δήλωσε στους Times: «Είναι ακόμη νωρίς, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν μια πολυσύχναστη πόλη στο δρόμο από το Ιράκ προς το Ιράν. Μπορείτε να φανταστείτε τους ανθρώπους που προμήθευαν κρασί στους στρατιώτες που περνούσαν από εκεί».
Το συγκεκριμένο σημείο κέντρισε την προσοχή των αρχαιολόγων όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα απόρρητες δορυφορικές φωτογραφίες της CIA από την δεκαετία του 1960, που φαινόταν να διαγράφεται το περίγραμμα των ερειπίων.
Ο Δρ. ΜακΓκίνις και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν στη συνέχεια drones για να ανακαλύψουν τα περιγράμματα των κτιρίων που έμεναν θαμμένα κάτω από το έδαφος για αιώνες.
Μια πληθώρα κεραμιδιών από τερακότα καθώς επίσης ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα που βρέθηκαν εκεί, υποδηλώνουν πως η πόλη θα μπορούσε να είχε ιδρυθεί από τον Μέγα Αλέξανδρο.
Στο σημείο, βρέθηκαν επίσης, δύο αγάλματα – μια γυναικεία μορφή που πιστεύεται ότι είναι η Περσεφόνη, η ελληνική θεά της βλάστησης και η άλλη πιστεύεται ότι είναι ο Άδωνις, σύμβολο γονιμότητας.
Το έργο, το οποίο είναι μέρος του χρηματοδοτούμενου από την βρετανική κυβέρνηση Προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο προσωπικό του Βρετανικού Μουσείου εκπαιδεύει εμπειρογνώμονες του Ιράκ και έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει τους αρχαιολόγους να προστατεύσουν ιστορικά σημεία σε περιοχές της Μέσης Ανατολής που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις.

Με σημαίες στα χέρια, ρίχνοντας πυροτεχνήματα και τραγουδώντας, Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους, πανηγυρίζοντας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
Οι περισσότεροι από αυτούς, χαρακτήριζαν τη Δευτέρα ως την καλύτερη ημέρα της ζωής τους. Στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν- που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από Ιράν, Ιράκ, Τουρκία και Συρία- μετείχε το 78% των εκλογέων. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός 72 ωρών.
Το Ιράκ έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα, ενώ η Τουρκία- με την ανησυχία ότι μπορεί να ξυπνήσει ανάλογες επιθυμίες της δικής της κουρδικής μειονότητας- απείλησε ότι το Κουρδιστάν θα πληρώσει το τίμημα αν επικρατήσει το «ναι».
Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό, η κυβέρνηση του Ιράκ ανησυχεί ότι μπορεί να προκαλέσει διάσπαση στην περιοχή.

Σε δίκη οδηγούνται σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, δύο δήμαρχοι που μάλιστα εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το νόμο Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο των περίπου 50.000 συμβάσεων του ΠΔ Παυλόπουλου αλλά και παλαιότερων (Β. Παπανδρέου).
Πρόκειται για τους δημάρχους Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, οι οποίοι μαζί με άλλους συναδέλφους τους είχαν αρνηθεί να αποστείλουν σχετικά στοιχεία για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου 2014.
Σύμφωνα με σημερινό κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι δύο δήμαρχοι καλούνται στο Δικαστήριο την 1η Νοεμβρίου κατηγορούμενοι ότι  «καθόλο το ανωτέρο χρονικό διάστημα (σ.σ. 8,9 και 10/2014) παρέλειπαν να αποστείλουν τα αιτούμενα έγγραφα για να διενεργηθεί ο  σχετικός έλεγχος…., στην παράλειψη του δε αυτή προέβαιναν με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελοςστον εαυτό τους αλλά και σε άλλους, το οποίο συνίστατο στο ότι θα απέφευγαν το σχετικό έλεγχο και την τυχόν απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους ίδιους ή/και σε εργαζόμενους του Δήμου αυτού, των οποίων, η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν είχε γίνει σύννομα».
Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 42 του Ν. 4250/2014 του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, ορίστηκε να γίνει «επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ» του ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου), στον οποίο επιμένει και σήμερα η ΝΔ.  
halandri
halandri1

aftodioikisi.grhalandri2
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!