Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018


Το iPhone XR είναι η οικονομικότερη πρόταση της Apple για το 2018 και λογικά οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αποτελέσει το επόμενο best seller της αμερικανικής εταιρείας.
Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για την Apple. Σύμφωνα με την Nikkei Asian Review, το iPhone XR δεν έχει την πορεία στην αγορά που θα περίμενε η Apple με αποτέλεσμα μάλιστα να προχωρήσει σε ακύρωση αυτού που η ίδια ονόμαζε «production boost», δηλαδή περαιτέρω ώθηση της παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμη πηγή, αλλά με γνώση του θέματος, η οποία υποστηρίζει ότι «από την πλευρά της Foxconn, αρχικά είχε γίνει προετοιμασία για σχεδόν 60 γραμμές συναρμολόγησης του iPhone XR, αλλά πλέον χρησιμοποιεί μόνο τις 45 καθώς ο πελάτης της (σ.σ. δηλαδή η Apple) θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να κατασκευαστούν τόσες πολλές συσκευές, τουλάχιστον αυτή την περίοδο».
Ανάλογοι περιορισμοί φέρεται να τέθηκαν και στην Pegatron, δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή συσκευών για λογαριασμό της Apple. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple χρησιμοποιεί και έναν τρίτο, μικρότερο, κατασκευαστή smartphones, την Wistron.
Πρακτικά, το δημοσίευμα θεωρεί ότι η Foxconn κατασκευάζει έως και 100.000 συσκευές iPhone XR ημερησίως ώστε να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της Apple. Αυτός ο αριθμός είναι κατά 20% έως 25% χαμηλότερος σε σχέση με τις αρχικές, αισιόδοξες προβλέψεις για την ζήτηση του συγκεκριμένου μοντέλου.
Η Nikkei Asian Review αναφέρει ότι ανάλογοι περιορισμοί τέθηκαν και στην Pegatron, αναστέλλοντας την αύξηση παραγωγής του iPhone XR και αναμένοντας νεότερες οδηγίες από την Apple. Σχετικά με την Wistron, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple έχει ζητήσει από την εταιρεία να είναι σε αναμονή αύξησης της παραγωγής, αλλά πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple θεωρούν ότι στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τουλάχιστον όχι για το iPhone XR.
Στον αντίποδα, η Apple αυξάνει τις παραγγελίες για τα περυσινά iPhone 8 και 8 Plus, στοιχείο που αποδεικνύει ότι το καταναλωτικό κοινό θεωρεί αυτές τις δύο συσκευές τα φθηνότερα υποκατάστατα των XS και XS Max, όχι το XR. Λογικό, αν αναλογιστούμε ότι το iPhone XR κοστίζει στην βασική του έκδοση 929 ευρώ, ενώ το iPhone 8 κοστολογείται στα 749 ευρώ και το iPhone 8 Plus στα 869 ευρώ.
Όπως φαίνεται οι παραγγελίες για τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus έχουν αυξηθεί κατά πέντε εκατομμύρια συσκευές. Η Apple σκόπευε δηλαδή να πουλήσει περί τις 20 εκατομμύρια συσκευές για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ πλέον φαίνεται από την αύξηση της παραγωγής ότι στοχεύει στις 25 εκατομμύρια συσκευές.


Έπειτα από συζητήσεις αρκετών ετών, ο Ρίντλεϊ Σκοτ φαίνεται έτοιμος για την επιστροφή του «Μονομάχου», μιας από τις πιο επιτυχημένες ταινίες εποχής.


Ο 80χρονος Σκοτ θα είναι παραγωγός και σκηνοθέτης. Στην πρώτη ταινία, που κυκλοφόρησε το 2000, πρωταγωνίστησε ο Ράσελ Κρόου ως Μάξιμος Δέκιμος Μερίδιος, στρατηγός του ρωμαϊκού στρατού, ο οποίος προδίδεται από τον αυτοκράτορά του.

Η οικογένεια του Μάξιμου δολοφονήθηκε άγρια και, τελικά, αναγκάστηκε να γίνει μονομάχος σχεδιάζοντας την εκδίκηση κατά του αυτοκράτορα. Ο Μάξιμος, στο τέλος της ταινίας, πεθαίνει, γι’ αυτό και το σίκουελ επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Λούσιους, ο οποίος είναι γιος της Λουσίλα -την οποία ενσάρκωσε η Κόνι Νίλσεν- και ανιψιός του αυτοκράτορα Κόμοδου, ρόλο τον οποίο ερμήνευσε ο Χοακίν Φίνιξ.

Ο «Μονομάχος» είχε αποσπάσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ και ο Ράσελ Κρόου είχε κερδίσει το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου. Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, καθώς τα έσοδα έφτασαν τα 460 εκατ. δολάρια.

Αυτή τη φορά, ο  Σκοτ θα σκηνοθετήσει σε σενάριο του Πίτερ Κρεγκ («The Town», «Hunger Games», «Blood father» και του επερχόμενου «Top Gun Maverick»). Η DreamWorks -που είχε την παραγωγή στην πρώτη ταινία- δεν θα ασχοληθεί με το νέο πρότζεκτ. Η Paramount και η Universal θα είναι τα δυο στούντιο που θα χρηματοδοτήσουν την ταινία.

Ο Κλούνεϊ χαρίζει την μηχανή του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Homes for Our Troops, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για την κατασκευή σπιτιών για βετεράνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμάλ έχει προσπαθήσει να πείσει τον Τζορτζ να σταματήσει να χρησιμοποιεί μηχανές, κυρίως μετά το ατύχημα που είχε τον Ιούλιο στην Ιταλία.

Οι δύο αστέρες του Χόλιγουντ, που ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της σόουμπιζ, στις 4 Δεκεμβρίου πρέπει να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με το TMZ.
Το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί ότι οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε μία συμφωνία μεταξύ τους σχετικά με την κηδεμονία των έξι παιδιών τους.
Όμως, από ότι φαίνεται οι διαπραγματεύσεις "ναυάγησαν" και έτσι οι δύο ηθοποιοί θα αφήσουν την απόφαση στα χέρια του δικαστή.
Το δικαστήριο θα εξετάσει όχι μόνο το θέμα της κηδεμονίας αλλά και της κοινής τους περιουσίας, καθώς το ζευγάρι δεν είχε κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο πριν παντρευτούν.

Από την εποχή που βρέθηκε στο προσκήνιο υποδυόμενος τον έμπορο ναρκωτικών Ράσελ «Στρίνγκερ» Μπελ στη πετυχημένη σειρά «The Wire» του HBO, ο 46χρονος σήμερα Έλμπα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα του Χόλιγουντ.
«Όταν έμαθα για τον τίτλο του πιο σέξι άνδρα, στην αρχή σκέφτηκα "μου κάνουν πλάκα". Κοίταξα στον καθρέφτη, για να δω τι μου βρήκαν και ανακάλυψα ότι δεν ήμουν κι άσχημος. Σοβαρά τώρα πάντως, με έκανε να νιώσω ωραία. Ήταν μια ωραία έκπληξη που τόνωσε την αυτοπεποίθησή μου», είπε ο 46χρονος όταν ενημερώθηκε για την επιλογή του People.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Έλμπα δεν ήταν πάντα ο κούκλος που είναι σήμερα. Την εποχή που φοιτούσε στο Λύκειο δεχόταν συχνά bullying τόσο εξαιτίας του χρώματός του, όσο και εξαιτίας της άχαρης εμφάνισής του.  «Ημουν πολύ ψηλός και αδύνατος. Και το όνομά μου ήταν "Ίντρισα Ακούνα Έλμπα". Όπως καταλαβαίνετε έπεφτε πολύ δούλεμα» είχε πει κάποτε ο ηθοποιός.

Το μυστηριώδες αντικείμενο, σε σχήμα πούρου, που εντοπίστηκε πέρσι μέσα στο ηλιακό σύστημα μας μπορεί να είναι ένα εξωγήινο σκάφος που στάλθηκε να ερευνήσει την γη, εκτιμούν οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Το αντικείμενο που έχει πάρει το ψευδώνυμο «Oumuamua» ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στην Χαβάη.
Μετά την ανακάλυψη του οι επιστήμονες έχουν αμφιβολίες και παλεύουν να εξηγήσουν τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του και την ακριβή προέλευση του. Αρχικά οι ερευνητές θεώρησαν ότι πρόκειται για κομήτη και στη συνέχεια για αστεροειδή. Στην πορεία αποφάσισαν να τον αποκαλέσουν ένα νέο είδος «διαστρικού αντικειμένου».
Μια νέα έρευνα από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αναφέρεται στην πιθανότητα το αντικείμενο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, που ταξιδεύει με ταχύτητα 196.000 mph, να έχει «τεχνητή προέλευση».
«Το Oumuamua μπορεί να είναι ένας πλήρως λειτουργικός ιχνηλάτης που στάλθηκε σκόπιμα στην γη από έναν εξωγήινο πολιτισμό», γράφουν στην έρευνα τους.
Η θεωρία τους στηρίζεται στο γεγονός της υπερβολικής επιτάχυνσης του αντικειμένου, δηλαδή την απροσδόκητη ταχύτητα με την οποία βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα τον Ιανουάριο. «Λαμβάνοντας υπόψιν μία τεχνητή προέλευση, υπάρχει μία πιθανότητα το Oumuamua να είναι ένα ελαφρύ σκάφος, που ταξιδεύει στο διαστρικό διάστημα ως απόβλητο ενός προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού», αναφέρουν οι αστρονόμοι του Χάρβαρντ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!