Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

 

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι ο τρίτος από τα τέσσερα αδέλφια Αντετοκούνμπο, και τον γνωρίσαμε από τον αδελφό του, τον Γιάννη, ο οποίος κυριαρχεί στο ΝΒΑ. Ο Greek Freak μάς σύστησε τον μικρό του αδελφό, αποκαλύπτοντας τη μεγάλη αδυναμία που του έχει. Ο Κώστας όχι μόνο ακολούθησε τον Γιάννη στην Αμερική, αλλά κατάφερε να βρει μια θέση στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας. Είναι κι αυτός ταλαντούχος, ανήκει σε μια από τις καλύτερες ομάδες και το μέλλον του δια- φαίνεται λαμπρό. Ο 23χρονος μπασκετμπολίστας, όμως, διάγει μια καταπληκτική περίοδο και ο λόγος δεν είναι μόνο η αθλητική του πορεία, αλλά και η προσωπική του ζωή. Το κορίτσι που του έχει κλέψει την καρδιά είναι η Ντέμη Φιλιππάκου.

Η όμορφη Αθηναία έχει αλλάξει τη ζωή του νεαρού Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει τα συναισθήματά του κάθε φορά που εκείνη «ανεβάζει» κάποια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media. Λόγια που εκφράζουν τον θαυμασμό και την αγάπη του. Λόγια που δείχνουν τη μεγάλη αδυναμία που της έχει. Η Ντέμη, που είναι γυμνάστρια και φυσικοθεραπεύτρια, ταξιδεύει συχνά στην Αμερική για να βρεθεί στην αγκαλιά του. Οι δυο τους περνούν μοναδικές στιγμές και η χαρά τους δεν κρύβεται. Την έχει γνωρίσει στους φίλους του, στα αδέλφια του και την αισθάνεται ως μέρος της οικογένειάς του. Και εκείνη αισθάνεται υπέροχα μαζί του. Είναι δοτικός, ευαίσθητος και δίπλα του νιώθει ασφαλής.

ΠΗΓΗ: Reallife

 

Ιδιωτική πισίνα, μπανιέρα με θέα, king size κρεβάτι: οι πρώτοι ξένοι τουρίστες που αναμένονται στην Ταϊλάνδη έπειτα από περισσότερους από έξι μήνες απαγόρευσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα ζουν σε μια πεντάστερη καραντίνα και θα πρέπει να συμμορφώνονται σε ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες ασφαλείας.

Οι ταϊλανδέζικες αρχές αναγκάζουν τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι αναμένονται με το σταγονόμετρο τις επόμενες εβδομάδες, να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημέρες σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία στο Πουκέτ προτού μπορέσουν να πάνε οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

Δύο τεστ κορωνοϊού, 28 λήψεις της θερμοκρασίας, γιατροί και πράκτορες ασφαλείας οι οποίοι από “μια αίθουσα πολέμου” θα παρακολουθούν τα δωμάτια 24 ώρες το 24ωρο: όλα αυτά θα ισχύουν για τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες που θα διαμένουν στο πολυτελές ξενοδοχείο ‘The Senses Resort’, που βρίσκεται πάνω από τον διάσημο κόλπο του Πατόνγκ.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση σε νοσοκομείο και θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να διανέμουν τα γεύματα στις πόρτες των τουριστών.

Βίλες με κάμερες

Δεκαέξι βίλες επιφάνειας 110 με 220 τετραγωνικών μέτρων αναδιαμορφώθηκαν ώστε να διαθέτουν επιφάνειες μόνο από ξύλο ή πλαστικό που απολυμαίνονται πιο εύκολα. Κάμερες κλειστού συστήματος παρακολούθησης έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο κάθε μίας από αυτές.

“Με δεδομένα τα χρήματα που δαπανήθηκαν, δεν θα έχουμε μεγάλο όφελος από αυτή την ειδική πελατεία”, εκτίμησε ο Σουπατσόκ Λαονγφέτ ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ένα από τα εννέα στο Πουκέτ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να μένουν σε καραντίνα οι ξένοι τουρίστες.

Όμως “πρέπει απαραιτήτως να βρούμε πηγές εισοδήματος για να στηρίξουμε την ομάδα μας και την τοπική οικονομία”, πρόσθεσε.

Το 93% των εσόδων από τον τουρισμό

REUTERS/JUARAWEE KITTISILPA

Πριν την πανδημία Covid-19, ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 93% των εσόδων του Πουκέτ. Σήμερα το 95% των ξενοδοχείων του και περισσότερο από το 70% των καταστημάτων του είναι κλειστά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Εξ ου και η ανάγκη να ξανανοίξει το νησί, αν και πολύ διστακτικά: μόνο περίπου 300 τουρίστες από την Κίνα και τις σκανδιναβικές χώρες αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, κυρίως αν η υγειονομική κατάσταση παραμείνει υπό έλεγχο. Σε περίπτωση που το εγχείρημα αποδειχθεί επιτυχές και άλλες επαρχίες της Ταϊλάνδης θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο.

4.500 ευρώ η καραντίνα στο Senses Resort

Η καραντίνα στο Senses Resort κοστίζει 4.500 ευρώ για ένα άτομο, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται τα γεύματα, και πλησιάζει τις 16.000 ευρώ για τέσσερα.

Πολύ λίγοι τουρίστες αναμένεται να ενδιαφερθούν, παραδέχθηκε ο Κονγκσάκ Κουπονγκσακόμ, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της νότιας Ταϊλάνδης. “Όσοι έχουν τα μέσα και επιθυμούν να μείνουν πολλούς μήνες στη χώρα μας, που είναι ασφαλής χάρη στη διαχείρισή της της πανδημίας του κορονοϊού”.

“Δεν πρόκειται μακροπρόθεσμα να οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ταϊλάνδης”, η οποία πέρυσι είχε δεχθεί σχεδόν 40 εκατομμύρια τουρίστες. “Αλλά μας επιτρέπει να κάνουμε υπομονή”, πρόσθεσε.

Ήδη περίπου 20 Ινδοί και Ευρωπαίοι έκλεισαν δωμάτιο στο ‘Senses Resort’ προκειμένου να μείνουν εκεί σε καραντίνα.

3.600 κρούσματα και 59 θάνατοι

Στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί λιγότερα από 3.600 κρούσματα Covid-19 και 59 θάνατοι.

Οι αρχές της χώρας θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτό το γεγονός για να προωθήσουν την εικόνα του ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Αν παρουσιαστεί κρούσμα μεταξύ των τουριστών, θα μεταφερθεί μέσα σε 30 λεπτά σε νοσοκομείο, το δωμάτιό του θα απολυμανθεί και θα παραμείνει κενό για μία εβδομάδα.

Αν ένας επισκέπτης προσπαθήσει να βγει από το δωμάτιό του, η αστυνομία θα επέμβει μέσα σε 15 λεπτά, εξήηγσε η Ταντσανόκ Πραμκούλ στέλεχος του ‘Senses Resort’.

REUTERS/SOE ZEYA TUN

Μόλις ολοκληρωθεί η καραντίνα, οι τουρίστες θα μπορούν να μείνουν τρεις με εννέα μήνες στην Ταϊλάνδη, όμως οι κινήσεις του θα παρακολουθούνται μέσω εφαρμογών για τα κινητά τηλεφωνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

 

Με τις κινηματογραφικές αίθουσες να κλείνουν η μία μετά την άλλη λόγο της πανδημίας, και τις συνεχείς αναβολές στις πρεμιέρες ταινιών, η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν είναι σίγουρα στα καλύτερά της.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την ανακοίνωση της αναβολής της πρεμιέρας της 25ης ταινίας του  Τζέιμς Μποντ, «No Time to Die», η οποία δεν θα κυκλοφορήσει τελικά στις 12 Νοεμβρίου, αλλά μεταφέρεται για το 2021, και συγκεκριμένα για τις 2 Απριλίου, ένα χρόνο μετά την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της στις αίθουσες.

«Η MGM, η Universal και οι παραγωγοί του Μποντ, Μάικλ Τζ. Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπρόκολι, ανακοίνωσαν σήμερα πως η ημερομηνία κυκλοφορίας του ‘No Time to Die’, της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, μετατίθεται στις 2 Απριλίου για να μπορέσει να προβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Καταλαβαίνουμε ότι η αναβολή θα απογοητεύσει τους φανς αλλά ανυπομονούμε να μοιραστούμε την ταινία μαζί σας του χρόνου», ανακοίνωσε το στούντιο.

H κίνηση ήταν αναμενόμενη, καθώς οι κινηματογράφοι στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη παραμένουν κλειστοί και τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη διαρκώς αυξάνονται, με συνέπεια τα στούντιο να αναβάλουν συνεχώς τις ταινίες τους περιμένοντας πότε θα είναι ασφαλής να επιστρέψει ο κόσμος στις αίθουσες.

Με τα μεγάλα blockbuster να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο, οι αίθουσες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς ακόμη κι όσοι θεατές που δεν διστάζουν να πάνε στους κινηματογράφους που τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, δεν έχουν κίνητρο για να το κάνουν.

Η Cineworld, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες multiplex στον κόσμο ανακοίνωσε ότι κλείνει μέχρι νεωτέρας τις 543 αίθουσες που διαχειριζεται στην Αμερική κάτω από το brand «Regal» καθώς κι όλες τις αίθουσες σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία. Μια κίνηση που αφήνει χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους.

Στην ίδια θέση βρίσκονται αμέτρητες κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα όπου η παράταση των υγειονομικών μέτρων στην Αττική, κρατά τις αίθουσες της Αθήνας και των περιχώρων κλειστές έως τα μέσα Οκτωβρίου.

 

Η έρευνα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να ξαναρχίσει στην περίπτωση του φερόμενου βιασμού της Κάθριν Μαγιόργκα τον Ιούνιο του 2009, σε ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με φήμες που προέρχονται από την Ισπανία.

Οι δικηγόροι της γυναίκας υποστηρίζουν στην πραγματικότητα ότι η πελάτης τους, η οποία υπέγραψε συμφωνία για ανάκληση των κατηγοριών αποδεχόμενη ποσό 300.000 ευρώ από τον διάσημο ποδοσφαιριστή, δεν ήταν σε ικανοποιητική ψυχική κατάσταση κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Τώρα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Ισπανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Cuatro, η Μαγιόργκα θα υποβληθεί σε ψυχική εξέταση, με την οποία οι δικηγόροι της σκοπεύουν να αποδείξουν ότι η γυναίκα δεν γνώριζε όλους τους όρους της σύμβασης και τις συνέπειες που απορρέουν από την αποδοχή αυτής της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε το 2010.

Το πρώην μοντέλο θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να παρουσιαστεί με το αποτέλεσμα της εξέτασης ενώπιον δικαστηρίου στο Λας Βέγκας, το οποίο σε εκείνο το σημείο θα μπορούσε να αποφασίσει να ξεκινήσει τη δίκη, καλώντας τον Ρονάλντο.

Πηγές κοντά στην ομάδα των δικηγόρων του CR7, από τους οποίους ζητήθηκε η γνώμη του Cuatro, υπογραμμίζουν ότι έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο ότι οι ψυχικές συνθήκες του πρώην μοντέλου δεν άλλαξαν.

Η Μαγιόργκα κατηγόρησε την ηγέτη της Γιουβέντους ότι την βίασε το 2009 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας, αλλά η δικαιοσύνη των ΗΠΑ, το καλοκαίρι του περασμένου έτους, αποφάσισε να μην προχωρήσει. Ο Πορτογάλος άσος, από την πλευρά του, δεν αρνήθηκε ποτέ τη σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα, ωστόσο απορρίπτει τις κατηγορίες περί βίας
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!