Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προτρέπουν τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να αφαιρέσουν από τα δίκτυα τις προσωπικές τους πληροφορίες όπως τα γενέθλια, για να προλάβουν κάποια ηλεκτρονική απάτη. Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι χρήστες που βάζουν στο διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς οι απατεώνες του κυβερνοχώρου στρέφονται προς τα κοινωνικά δίκτυα για να αλιεύσουν προσωπικές πληροφορίες. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των περιπτώσεων κλοπής προσωπικών στοιχείων ταυτότητας αυξήθηκε κατά 57% το προηγούμενο έτος, με χιλιάδες να πέφτουν θύματα κλοπών ταυτότητας. Ένα από τα στοιχεία της ταυτότητας που επιλέγουν οι χάκερ είναι η ημερομηνία γέννησης και γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί συμβουλεύουν να την διαγράψουν οι χρήστες από τα προφίλ τους. «Το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες είναι κάτι πολύ περισσότερο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε εκπρόσωπος της έρευνας. «Είναι πλέον ένας χώρος και ένα κατάλληλο έδαφος για τους κλέφτες στοιχείων ταυτότητας», πρόσθεσε. Οι ειδικοί επίσης συμβουλεύουν ότι δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται κι άλλα στοιχεία όπως φωτογραφίες, αριθμοί τηλεφώνου και κοινοποιήσεις παρουσίας ιδιαίτερα αν απουσιάζουμε από το σπίτι. Ούτως ή άλλως και το ίδιο το Facebook έχει δημιουργήσει νέα εργαλεία για την προστασία των χρηστών και μάλιστα τους προειδοποιεί όταν κάποιος για παράδειγμα προσπαθεί να αντιγράψει το προφίλ και να δημιουργήσει ένα με τα στοιχεία τους.


Αμερικανική μελέτη, που διεξήχθη μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποπ- κορν πολλών κινηματογραφικών αιθουσών και θεάτρων, έδειξε ότι η κατανάλωσή τους σε συνδυασμό με κάποιο αναψυκτικό, ισοδυναμεί με τη κατανάλωση τριών μεγάλων χάμπουργκερ.

Η εργαστηριακή ανάλυση των σνάκ που πωλούνται στους κινηματογράφους έγινε από το Center of Science and Public Interest (CSPI) και αποκάλυψε ότι ένα ποπ- κορν μεσαίου μεγέθους και ένα αναψυκτικό περιέχουν 1.200 θερμίδες και κορεσμένο λίπος 60 γραμμαρίων (ίσως και περισσότερο κάποιες φορές).

Ποσότητα λιπαρών που ισοδυναμεί με φυσιολογική κατανάλωση τροφής τριών ημερών!

«Ποιος θα περίμενε 1.200 θερμίδες και, επιπλέον, επιβαρυντικό λίπος για την καρδιά τριών ημερών μέσα σε ένα σακουλάκι ποπ- κορν και ένα κουτάκι αναψυκτικού; Το λίπος που περιέχεται στην εν λόγω τροφή είναι ίσο με μια ράβδο βουτύρου και οι θερμίδες ισοδυναμούν με δύο ράβδους βουτύρου», δήλωσε η ανώτερη διατροφολόγος του CSPI, Jayne Hurley, σε συνέντευξή της.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τρώει μια πολύ μικρή ποσότητα τροφής άνευ σημασίας, αλλά στην ουσία καταναλώνει μια επιβαρυντική τεράστια ποσότητα», συμπληρώνει.

Η ίδια ανέφερε ακόμη, ότι το να μοιράζεται αυτή η ποσότητα μεταξύ δύο ατόμων, σημαίνει ότι γίνεται κατανάλωση κορεσμένου λίπους, αυτού που φράσσει τις αρτηρίες και συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, μιας ολόκληρης ημέρας σε ένα και μόνο σνακ.

Επιπροσθέτως, αν κανείς προσθέσει και λιωμένο τυρί ή έξτρα βούτυρο πάνω από τα ποπ- κορν του, αυτόματα αυξάνονται κατά πολύ οι θερμίδες και το κορεσμένο λίπος. «Το να ζητάμε έξτρα υλικά στα ποπ- κορν μας είναι σα να προσθέτουμε επιπλέον λάδι στις τηγανιτές μας πατάτες», καταλήγει η διατροφολόγος.

Πηγή: tanea.gr

Τι κι αν οι φήμες των τελευταίων μηνών ήθελαν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ζευγάρι με την 24χρονη καλλονή Ρόξι Χόρνερ από την Πολωνία; Με... άλλο μοντέλο τον «τσάκωσαν»να αγκαλιάζεται και να φιλιέται στην ακρογιαλιά!

Στις αρχές Ιουνίου δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο 41χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο της Ρόξι και, μάλιστα, ταξίδευε συχνά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στην Αγγλία για να βρεθεί κοντά της.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Daily Mail», βλέπουμε τον Λεό σε τρυφερά τετ α τετ με την Νίνα Άγκνταλ, σε παραλία του Μαλιμπού! Κάποιοι μιλούν για νέο ζευγάρι στη showbiz, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν να πρόκειται για ακόμα μία «περιπετειούλα» του ηθοποιού, ο οποίος είναι γνωστός «μοντελοπνίχτης»!

Για την ιστορία, ο Λεό και η Νίνα γνωρίζονται από το 2014, όταν εκείνος ήταν ζευγάρι με το -επίσης μοντέλο- Τόνι Γκαρν.





Πηγή: star.gr

Η Κατερίνα Στικούδη είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες και σέξι Ελληνίδες. Η τραγουδίστρια διαθέτει ένα εκπληκτικό σώμα, το οποίο φροντίζει με γυμναστική και διατροφή.

Η ίδια προκάλεσε χαμό στο instagram χτες το βράδυ, καθώς δημοσίευσε τόπλες φωτογραφία της. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια και τα likes έπεσαν βροχή.

Δείτε φωτογραφία στο faysbook.gr

Μετά την παγκόσμια φρενίτιδα που ξέσπασε με την εμφάνιση του Pokémon Go της Nintendo, ενός παιχνιδιού για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα επαυξημένης πραγματικότητας, ήρθε η σειρά τα κινούμενα σχέδια από την Ιαπωνία, να κατακτήσουν και την ασημένια οθόνη.

Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις 8 Ιουλίου, ο χρόνος ήταν αρκετός ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη μεταφορά του παιχνιδιού στον κινηματογράφο σε μία «ζωντανή» ταινία δράσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, η Legendary Pictures είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία για την απόκτηση των δικαιωμάτων για τη μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του επιτυχημένου γιαπωνέζικου παιχνιδιού.

Αν και όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα, δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί λεπτομέρειες, ο σεναριογράφος της ταινίας «Βίκτορ Φράνκενσταϊν», Μαξ Λάντις, φημολογείται ότι θα είναι αυτός που θα γράψει το σενάριο.

Με την κυκλοφορία του παιχνιδιού η Nintendo είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 25%. Το Pokémon Go είναι το παιχνίδι με την ταχύτερη εξάπλωση και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης τόσο της Apple όσο και της Google, παρά τις ανησυχίες που έχουν ήδη εκφραστεί για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων κατά την αναζήτηση των «Pokéstops».

Πίσω από την παραγωγή της ταινίας βρίσκεται η εταιρεία Legendary Pictures, του Inception, του Jurassic World και του Interstellar. Πάντως οι ταινίες Pokémon είχαν μία μεικτή εικόνα στο μποξ όφις. Η ταινία Pokémon: The First Movie που κυκλοφόρησε το 1999 απέφερε κέρδη της τάξης των 163 εκατ. δολαρίων, ενώ η ταινία Pokemon Heroes, του 2002, κατάφερε να συγκεντρώσει τέσσερα χρόνια μετά μόλις 28 εκατ. δολάρια.
Αποτελεσματική εξίσου με την αγκαλιά είναι η φωνή της μητέρας από το τηλέφωνο, στην περίπτωση που το παιδί –και όχι ο ενήλικας- αντιμετωπίζει μία δυσκολία και χρειάζεται στιγμιαία ανακούφιση.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που μελέτησε τη βιοχημεία των ανθρωπίνων σχέσεων, ακόμα και η ακρόαση της μητρικής φωνής στην άλλη άκρη του ακουστικού, μπορεί να δράσει το ίδιο αποτελεσματικά με την αγκαλιά της.

Τη έρευνα έκανε η ομάδα της δρ. Λέσλι Σέλτσερ από το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of Royal Society B» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών.

Οι ερευνητές μέτρησαν το επίπεδο της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και της κλασικής ορμόνης της ζεστασιάς και της αγάπης της ωκυτοκίνης, σε 61 εθελόντριες ηλικίας 7 ως 12 ετών.

Τα παιδιά εκτέθηκαν σε μία στρεσογόνα ενέργεια, την παρακολούθηση μίας ταινίας και την παρουσίασή της σε κοινό.

Ακολούθως το ένα τρίτο των κοριτσιών βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά της μαμάς τους, ένα τρίτο μίλησε στο τηλέφωνο μαζί της (αλλά δεν την είδε, ούτε την άγγιξε) και ένα τρίτο απλώς παρακολούθησε ένα ουδέτερο φιλμ.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα σιέλου στο τέλος του ασυνήθιστου πειράματος και μέτρησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης και της ωκυτοκίνης.

Διαπιστώθηκε ότι η κορτιζόλη που συνδέεται με το στρες είχε αυξηθεί σε όλα τα κορίτσια πριν μιλήσουν στο κοινό, αλλά μισή ώρα μετά το τέλος του πειράματος τα επίπεδα της κορτιζόλης είχαν επιστρέψει στο επίπεδο αναφοράς στα παιδιά εκείνα που είχαν νιώσει τη φυσική επαφή της μητέρας τους.

Χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο (γύρω στη μια ώρα) για να επιστρέψει στο φυσιολογικό επίπεδό της η κορτιζόλη στα παιδιά που είχαν απλώς μιλήσει στο τηλέφωνο μαζί της.

Στα παιδιά που δεν είχαν καμία επαφή με τη μαμά τους, η κορτιζόλη -και το στρες- παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα επί αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ψυχικά επώδυνου για τα παιδιά πειράματος.

Από την άλλη, η ωκυτοκίνη έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της στα παιδιά εκείνα που χώθηκαν με ανακούφιση στην μητρική αγκαλιά, ενώ σε υψηλά επίπεδα, ώρες μετά το πείραμα, έμεινε η ποσότητα ωκυτοκίνης και στα παιδιά που απλώς είχαν τηλεφωνηθεί με την μαμά τους.

Αντίθετα, σε όσα παιδιά δεν είχαν καμία μητρική επαφή, φυσική ή τηλεφωνική, η ωκυτοκίνη τους παρέμεινε σταθερά πολύ χαμηλή.

Η ωκυτοκίνη, που συναντάται μόνο στα θηλαστικά, έχει γίνει διάσημη ως «η ορμόνη της αγκαλιάς», καθώς παρέχει ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας, εμπιστοσύνης και ζεστασιάς.

Διευκολύνει την ανάπτυξη δεσμών αγάπης μεταξύ γονιών και παιδιών, αλλά επίσης ερωτικών σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων και σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ αγνώστων ανθρώπων.

Μέχρι τώρα οι έρευνες είχαν δείξει ότι η ωκυτοκίνη αυξάνεται μέσω της άμεσης φυσικής επαφής. Τα προηγούμενα πειράματα είχαν, όμως, γίνει κυρίως σε τρωκτικά και έτσι δεν είχαν λάβει υπόψη την επίδραση της ομιλίας.

Για πρώτη φορά τώρα, αποδεικνύεται ότι αυτή η ισχυρή βιοχημική ουσία μπορεί να ενεργοποιηθεί απλώς και μόνο με τις λέξεις, χωρίς καν να υπάρχει οπτική και φυσική επαφή (αρκεί μια τρυφερή τηλεφωνική συνομιλία).

Από εξελικτική σκοπιά, εκτιμάται ότι η ομιλία αναπτύχθηκε πριν από την ωκυτοκίνη.

Ο ανατομικός μηχανισμός για την ομιλία εξελίχτηκε πριν από περίπου 400 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο μηχανισμός παραγωγής της ωκυτοκίνης πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια.

Πηγή: tanea.gr

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προτρέπουν τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να αφαιρέσουν από τα δίκτυα τις προσωπικές τους πληροφορίες όπως τα γενέθλια, για να προλάβουν κάποια ηλεκτρονική απάτη.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι χρήστες που βάζουν στο διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς οι απατεώνες του κυβερνοχώρου στρέφονται προς τα κοινωνικά δίκτυα για να αλιεύσουν προσωπικές πληροφορίες. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των περιπτώσεων κλοπής προσωπικών στοιχείων ταυτότητας αυξήθηκε κατά 57% το προηγούμενο έτος, με χιλιάδες να πέφτουν θύματα κλοπών ταυτότητας.

Ένα από τα στοιχεία της ταυτότητας που επιλέγουν οι χάκερ είναι η ημερομηνία γέννησης και γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί συμβουλεύουν να την διαγράψουν οι χρήστες από τα προφίλ τους.

«Το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες είναι κάτι πολύ περισσότερο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε εκπρόσωπος της έρευνας. «Είναι πλέον ένας χώρος και ένα κατάλληλο έδαφος για τους κλέφτες στοιχείων ταυτότητας», πρόσθεσε.

Οι ειδικοί επίσης συμβουλεύουν ότι δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται κι άλλα στοιχεία όπως φωτογραφίες, αριθμοί τηλεφώνου και κοινοποιήσεις παρουσίας ιδιαίτερα αν απουσιάζουμε από το σπίτι. Ούτως ή άλλως και το ίδιο το Facebook έχει δημιουργήσει νέα εργαλεία για την προστασία των χρηστών και μάλιστα τους προειδοποιεί όταν κάποιος για παράδειγμα προσπαθεί να αντιγράψει το προφίλ και να δημιουργήσει ένα με τα στοιχεία τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!