Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συλλαλητήριο για να μη φύγει ο Μέσι
Η απόφαση του Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει από την εθνική Αργεντινής αναστάτωσε ένα ολόκληρο – και όχι μόνο – έθνος.

Ο διεθνής σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα βρίσκεται από τη Δευτέρα στην πατρίδα του και σήμερα οι συμπατριώτες του και φίλαθλοι της εθνικής ομάδας θα βγουν στους δρόμους το απόγευμα για ένα και μόνο σκοπό.

Να προσπαθήσουν να αλλάξουν την άποψη του 29χρονου άσου, μεταξύ των οποίων και ο Ντιέγκο Μαραντόνα που θεωρεί λάθος μία τέτοια απόφαση.
Πηγή: sport-fm.gr 

Τελικά, οι ψείρες και τα κρυολογήματα δεν είναι τα μόνα πράγματα που κολλάνε οι μαθητές σε μια τάξη.

Συνήθως οι μαθητές είναι αυτοί που με τα καμώματά τους εξαντλούν τους δασκάλους τους μέσα στις τάξεις και οι τελευταίοι νιώθουν αποκαμωμένοι πέρα για πέρα.

Όμως μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα -η πρώτη του είδους της διεθνώς- δείχνει ότι μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο: οι ψυχικά εξαντλημένοι δάσκαλοι να μεταφέρουν το στρες και τη βαρεμάρα τους στους μαθητές τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια δημόσιας υγείας Έβα Όμπερλε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικής ιατρικής "Social Science & Medicine", συνέλεξαν δείγματα σάλιου από 406 μαθητές Δημοτικού, ηλικίας οκτώ έως 12 ετών, για να μετρήσουν το επίπεδο της ορμόνης του στρες κορτιζόλης.

Παράλληλα, μέτρησαν το ίδιο πράγμα σε 17 δασκάλους ηλικίας 34 έως 65 ετών, οι οποίοι επίσης απάντησαν σε ερωτηματολόγια, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός που ένιωθαν να έχουν «καεί» συναισθηματικά μέσα στην τάξη και να μην αντέχουν άλλο να κάνουν μάθημα.

Διαπιστώθηκε ότι όσο μεγαλύτερη ήταν εκ των προτέρων η συναισθηματική εξάντληση ενός εκπαιδευτικού, τόσο πιθανότερο ήταν οι μαθητές του να έχουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, άρα στρες.

Τα υψηλά επίπεδα της εν λόγω ορμόνης έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών και με ψυχολογικά προβλήματα.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι είναι δυνατό να λαμβάνει χώρα "μόλυνση" στρες στην τάξη ανάμεσα στους μαθητές και στους δασκάλους τους», δήλωσε η Όμπερλε.

Παραμένει πάντως ασαφές -και δύσκολο να ξεκαθαρισθεί- σε ποιό βαθμό ο ένας επηρεάζει τον άλλο.

Όπως είπε η ίδια, «δεν είναι πάντα σίγουρο ποιό προηγείται, το στρες του δασκάλου ή του μαθητή, αλλά μάλλον πρόκειται για ένα κυκλικό πρόβλημα». Εν ολίγοις, φαύλος κύκλος…

Σε κάθε περίπτωση, όπως επεσήμανε η καθηγήτρια Κίμπερλι Σόνερτ-Ράιχλ του ίδιου πανεπιστημίου, «είναι ξεκάθαρο από προηγούμενες πρόσφατες έρευνες ότι η διδασκαλία είναι ένα από τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα και συνεπώς οι εκπαιδευτικοί έχουν ανάγκη από επαρκή υποστήριξη στη δουλειά τους για να τα βγάλουν πέρα με την ψυχική εξάντληση, έτσι ώστε να μην εξαπλώνουν το στρες σε όλη την τάξη.

Αν δεν υποστηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς, τότε διακινδυνεύουμε παράπλευρες απώλειες στην πλευρά των μαθητών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Euro 2016: Το παραμύθι των Ισλανδών είχε τρικολόρ δράκο!
Αυτή τη φορά το παραμύθι της Ισλανδίας δεν είχε χαρούμενο τέλος – αντίθετα, οι Ισλανδοί είπαν “αντίο” στο Euro 2016 με μία συντριβή από τη Γαλλία με 2-5, στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης, καθώς οι Τρικολόρ έμαθαν από το... πάθημα της Αγγλίας.

Οι Γάλλοι φρόντισαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και δεν άφησαν σε... ησυχία τους Ισλανδούς, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να κοιτάξουν στα μάτια τα αστέρια των “Πετεινών”.

Ήταν φανερό ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου, και ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν από πάσα του Ματουιντί ο Ζιρού βγήκε στην πλάτη της ισλανδικής άμυνας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 20' ήρθε και το 2-0, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Πογκμπά με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκριεζμάν.

Και με ένα... διπλό χτύπημα στο τέλος του ημιχρόνου, η Γαλλία πήγε στα αποδυτήρια με το επιβλητικό 4-0 (μάλιστα είναι η πρώτη φορά που σε αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μία ομάδα πετυχαίνει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο!): στο 43' ο Παγέ ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάλντορσον με ωραίο συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 45' ο Γκριεζμάν πλάσαρε ωραία την μπάλα πάνω από τον Ισλανδό γκολκίπερ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Τρικολόρ.

Οι Ισλανδοί έδειξαν... σημεία ζωής και στο 56' μείωσαν σε 4-1 με προβολή του Σίγκθορσον, όμως στο 59' οι Γάλλοι πέτυχαν και πέμπτο γκολ, με τον Ζιρού να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Χάλντορσον και να σκοράρει με κεφαλιά.

Οι παίκτες της Γαλλίας, με το μυαλό ήδη στον ημιτελικό, κατέβασαν... ταχύτητα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, με τους Ισλανδούς να φτάνουν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 63' με την εξ επαφής κεφαλιά του Ίνγκασον που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιορίς, και να τα καταφέρνουν τελικά στο 84' με την κεφαλιά του Μπιάρνασον από κοντά.

Το 5-2 έμεινε μέχρι το τέλος και δίνει στη Γαλλία το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει στις 10 το βράδυ της Πέμπτης τη Γερμανία. Μία μέρα νωρίτερα, επίσης στις 10 το βράδυ, Ουαλία και Πορτογαλία κοντράρονται στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Όσο για τους Ισλανδούς, επιστρέφουν στη χώρα τους με την ικανοποίηση της μεγαλύτερης επιτυχίας στην ιστορία του ισλανδικού ποδοσφαίρου, την οποία η “πεντάρα” από τη Γαλλία δε μετριάζει παρά ελάχιστα...
news.gr

Το λευκό πουκάμισο που φορούσε ο Prince στην ταινία Purple Rain πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 100 χιλιάδων δολαρίων, 32 φορές πιο πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Το ιβουάρ μεταξωτό πουκάμισο σε νεορομαντικό στιλ και το ασπρόμαυρο σακάκι που φορούσε ο ποπ σταρ στην ταινία του 1984 πωλήθηκαν για 96 χιλιάδες δολάρια το καθένα σε δημοπρασία που έγινε στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Τζόι Μανταλένα από το Profiles in History, το σακάκι που είχε αρχική τιμή 6 με 8 χιλιάδες δολάρια, είχε προγραμματιστεί να πωληθεί πριν από τον αιφνίδιο θάνατο του Prince τον περασμένο Απρίλιο.

Το πουκάμισο που φορούσε ο χαρακτήρας του Prince στην ταινία είχε αρχική τιμή 3 με 5 χιλιάδες δολάρια.

Ο 57χρονος Prince βρέθηκε νεκρός στην Μινεσότα στις 21 Απριλίου και σύμφωνα με την έρευνα που έγινε ο θάνατος του οφείλεται σε υπερβολική δόση ενός ισχυρού παυσίπονου.

Στη δημοπρασία πωλήθηκαν επίσης ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες μπότες, μέχρι το γόνατο, από την περιοδεία που έκανε ο τραγουδιστής το 1988 έναντι 17.920 δολαρίων και ένα κολιέ από διαμάντια και μαργαριτάρια που φορούσε σε ένα βίντεο κλιπ έναντι 8.320 δολαρίων.

Επίσης, πωλήθηκε για 32 χιλιάδες δολάρια ένα άσπρο πουκάμισο που φορούσε ο τραγουδιστής κατά την περιοδεία του για το Purple Rain.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα μία από τις ηλεκτρικές κιθάρες του Prince που την χρησιμοποιούσε στις συναυλίες του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 πωλήθηκε στον ιδιοκτήτη των Indianapolis Colts, Jim Irsay.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!