Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

H Kosmocar-VW, σημείωσε δυο ρεκόρ Guinness χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ρεκόρ επιτεύχθησαν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, διασχίζοντας 9 ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και αφού διανύθηκαν πάνω από 1.577 χλμ. σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα δυο αυτοκίνητα ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη και τερμάτισαν στη Κόρινθο.

Πρόκειται για ένα VW Polo με πετρελαιοκινητήρα 1.2 TDI 75 ίππων συνδυασμένο με τη νέα τεχνολογία εξοικονόμησης καύσιμου BlueMotion και ένα VW Golf με βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 140 ίππων εξοπλισμένο με ενεργό σύστημα διαχείρισης κυλίνδρων (ACT).

Και τα δυο αυτοκίνητα εφοδιάστηκαν με τα εξελιγμένα καύσιμα της ΕΚΟ, Diesel Ekonomy και ΕΚΟ 95 Εkonomy. Ανακοινώθηκε ότι το ρεκόρ στη κατηγορία των ντίζελ ήταν 2,96 λίτρα/100 χλμ. και στη κατηγορία της βενζινοκίνητων 3,42 λίτρα/100χλμ.

Στο τέλος της διαδρομής ο οργανισμός Guinness World Records, αξιολόγησε όλα τα δεδομένα έκανε την πιστοποίηση των ρεκόρ.

Η απονομή των βραβείων από τον κριτή του Guinness World Records κ. Mark McKinley έγινε στον Γενικό Διευθυντή τηςKosmocar κ. Στήβεν Σίρτη και στον Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing VW κ. Διονύση Μπατιστάτο.
real.gr

Σημαντικά μέτρα κατά των κλεμμένων κινητών, είναι έτοιμες να πάρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με βάση πληροφορίες της ιστοσελίδας deasy.


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών), προωθεί ρύθμιση στο νέο κανονισμό γενικών αδειών με την οποία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα είναι σε θέση να προχωρήσουν σε φραγή από το δίκτυό τους για κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να δηλώσει στο δίκτυο που ανήκει την κλοπή της συσκευής του και τον μοναδικό αριθμό IMEI που τη συνοδεύει, διασφαλίζοντας ότι δε θα μπορέσει ξανά να λειτουργήσει σε κανένα από τα ελληνικά δίκτυα. Το κλείδωμα σε αυτή την περίπτωση είναι ολικό και όχι σε επίπεδο SIM κάτι που σημαίνει ότι η συσκευή θα καθίσταται ανενεργή τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο όπως αναφέρει το deasy μπορεί να υλοποιηθεί από τη στιγμή που τα συστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γνωρίζουν εκτός από τον αριθμό SIM, τη γεωγραφική θέση μας καθώς και τον αριθμό IMEI της συσκευής η οποία είναι ενεργοποιημένη στο δίκτυο τους.

Εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών, δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, δυσκολίες στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις με παρτίδες κινητών τηλεφώνων από την Κίνα οι οποίες δε διαθέτουν IMEI αριθμούς.


Πολύ ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα των ερευνών για τη θαλάσσια ζωή στη Μεσόγειο, με τα είδη που βρίσκουν καταφύγιο στα νερά της να αναγκάζονται να «συνυπάρχουν» με εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων.
Η Μεσόγειος, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», παρόλο που αποτελεί μόλις το 1% της ωκεάνιας επιφάνειας, περικλείει το 10% των θαλασσίων ειδών του πλανήτη και πάνω από το 15% των παγκόσμιων μετακινήσεων, επισημάνθηκε σε στρογγυλό τραπέζι για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και τη Μεσόγειο που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο με τη συμμετοχή επιστημόνων, μελών γαλλικών και ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών).
Στο μοναδικό αυτό οικοσύστημα, μαζί με τα 17.000 θαλάσσια είδη «συνυπάρχουν» και 300 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων, ιδιαίτερα πλαστικά που εγκλωβίζονται στα νερά της. Τα 2/3 των ειδών της συναντιούνται σε πάνω από δυο χώρες, για το λόγο αυτό η συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών κρατών για την προστασία της λεκάνης της Μεσογείου κρίνεται απαραίτητη.
Η προστασία και η διαχείριση της βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο
Ενδημικά, αλλά και τροπικά είδη, που προέρχονται τόσο από προηγούμενες ιστορικές περιόδους, όσο και από τις διελεύσεις τους από τον Ατλαντικό και τη διώρυγα του Σουέζ, κοραλλιογενείς ύφαλοι, θαλάσσια όρη, φαράγγια συνθέτουν μια πλούσια βιοποικιλότητα, η οποία σε μεγάλα βάθη παραμένει ακόμα ανεξερεύνητη.
Τα περισσότερα είδη ζουν στις παράκτιες περιοχές, οι οποίες όμως έχουν επιβαρυνθεί από την ανεξέλεγκτη αστική ανάπτυξη. Συνολικά 473 εκατομμύρια κάτοικοι (το 6,9% του παγκόσμιου πληθυσμού) και 278 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως (το 29,5% του παγκόσμιου τουρισμού) μοιράζονται στις 22 χώρες της Μεσογείου που βρίσκονται σε 3 ηπείρους, Αφρική, Ασία και Ευρώπη.
Κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο πτηνά και θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν εξαιτίας των πλαστικών, είτε γιατί αιχμαλωτίζονται σε αυτά, είτε διότι τα τρώνε και πνίγονται. Λόγω του κλειστού της σχήματος, η συγκέντρωση μικροπλαστικών στη Μεσόγειο ξεπερνά τις αντίστοιχες μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στις ονομαζόμενες «δίνες απορριμμάτων» στον Ειρηνικό και Ατλαντικό Ωκεανό. Σε κάποια μέρη η ανάλυση των νερών δείχνει ανάμειξη 50% πλαγκτόν και 50% μικροπλαστικά. Τα μικρά ψάρια τρέφονται με το πλαγκτόν και μαζί καταπίνουν και το πλαστικό, μετά τα ίδια γίνονται τροφή για μεγαλύτερα ψάρια, τα οποία καταλήγουν στο πιάτο μας κι έτσι στο τέλος... τρώμε κι εμείς πλαστικά, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Επίσης σε έρευνες της οργάνωσης M.E.D. (Μεσόγειος σε Κίνδυνο που έγιναν στα οστρακοειδή, καταγράφηκε η ύπαρξη 300 θραυσμάτων μικροπλαστικού σε μόλις 300 γραμμάρια μυδιών.
Μια νέα πηγή ρύπανσης είναι οι μικροΐνες, που απελευθερώνονται από τα συνθετικά ρούχα, ακρυλικές κουβέρτες και άλλα υποπροϊόντα του πετρελαίου κατά το πλύσιμο και καταλήγουν στη θάλασσα. Ένα και μόνο ρούχο αφήνει 1.900 μικροΐνες.
Οι βιοδιασπώμενες σακούλες, που λανσαρίστηκαν ως «σωτήρια λύση», αποδεικνύεται πως κάθε άλλο παρά βοηθούν το περιβάλλον. Γίνονται εκατοντάδες μικρά κομμάτια, που δεν μπορεί να τα μαζέψει κανείς και επιπλέουν σε όλη τη θάλασσα. Επίσης, στην κατασκευή τους προστίθεται ένα υλικό που διασπάει το πλαστικό, το οποίο οι ερευνητές το συναντούν πια σε όλες τις παραλίες.
Παρά την εκτεταμένη ρύπανση, η Μεσόγειος δεν είναι στα όρια της ανεπανόρθωτης καταστροφής, χωρίς όμως το γεγονός αυτό να αποτελεί λόγο εφησυχασμού. Η συνεργασία μεταξύ των κρατών για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αναγκαία, καθότι τα θαλάσσια είδη κινούνται από το ένα μέρος στο άλλο. Αν θέλουμε να προστατέψουμε κάτι στην Ελλάδα, λόγου χάρη, συχνά πρέπει να το προστατέψουμε πρώτα κάπου αλλού.
Στην Ελλάδα, το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών που περιέχει περιοχές Natura, Καταφύγια 'Αγριας Ζωής κλπ αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις. Η υποστελέχωση και συρρίκνωση των Φορέων Διαχείρισης έχει δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες. Για παράδειγμα, μόνο το 30% του δικτύου Natura ελέγχεται από του Φορείς Διαχείρισης, οι υπόλοιπες βρίσκονται στον αέρα.
Επίσης η Ελλάδα απέχει από συζητήσεις και, εν τέλει συνέργειες, με άλλες χώρες. Δεν συμμετέχει σε προπαρασκευαστικά σεμινάρια για «Καλές Πρακτικές» στη Μεσόγειο, ενώ αγνοούνται συστηματικά πορίσματα και προτάσεις της Επιτροπής Φύσης 2000. Τέλος, η περιβαλλοντική νομοθεσία επιδεινώνεται, ιδιαίτερα με τον Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό που επιτρέπει τη δόμηση σε ευαίσθητες και προστατευόμενες παράκτιες περιοχές, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Πηγή: iefimerida.gr
Η δημιουργός του λογότυπου της Nike, ενός από τα ισχυρότερα στον κόσμο, πληρώθηκε................................
Πολλά υπέροχα μπορείτε να κάνετε με την ασπιρίνη...
Ιδού 8 από αυτά:
 1. Λεκές από ιδρώτα στο ρούχο.Ο ιδρώτας μαζί με τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε, αφήνει λεκέ στο ρούχο που βγαίνει δύσκολα.Αν όμως λιώσετε μερικά χαπάκια ασπιρίνης με νερό, τόσα ώστε να δημιουργηθεί ένας πολτός και τον απλώσετε πάνω στον λεκέ για μερικά λεπτά. Μετά πλένετε τον λεκέ κανονικά. Αυτός ο τρόπος δεν είναι ο πιο φτηνός για να βγάλετε τον συγκεκριμένο λεκέ, είναι όμως ο πιο βολικός αν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο και θέλετε να τον εξαφανίσετε, αφού στα ξενοδοχεία υπάρχει πάντα ασπιρίνη και δεν την πληρώνετε. ( ο συγκεκριμένος λεκές, βγαίνει και με χυμό λεμονιού – που είναι πιο οικονομική λύση). 
2. Για τα βαμμένα ξανθά μαλλιά.Αν έχετε βαμμένα ξανθά μαλλιά και κολυμπάτε σε πισίνα, το χλώριο επηρεάζει το χρώμα. Για να διορθώσετε την κατάσταση, ανακατέψτε 8-10 χαπάκια ασπιρίνη με νερό και απλώστε στα μαλλιά. Αφήστε για 10 λεπτά πριν ξεβγάλετε τα μαλλιά.
3. Για τα σπυράκια.Λιώστε με λίγο νερό ένα χαπάκι ασπιρίνης και απλώστε τον πολτό που δημιουργήθηκε, πάνω στο σπυράκι. Αφήστε για μερικά λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό.
4. Τσιμπήματα εντόμων.Ισχύει ότι και για τα σπυράκια. 
5. Για τα φυτά.Κοπανήστε ασπιρίνη και ρίξτε σε 1 γαλόνι νερό. Θα κάνει καλό σε φυτά που μόλις φυτέψατε, σε φυτά αρρωστιάρικα και λένε πως φυτά ή δέντρα που δέχονται θεραπεία με ασπιρίνη, αποδίδουν καλύτερους καρπούς. Επίσης είναι γνωστό πως αλλάζοντας νερό στο βάζο με το μπουκέτο και προσθέτοντας μία ασπιρίνη, τα λουλουδάκια θα ξαναζωντανέψουν.
6. Για την πιτυρίδα.Προσθέστε δύο θρυμματισμένα κομμάτια ασπιρίνης στο σαμπουάν που λούζεστε.
7. Για την μπαταρία του αυτοκινήτου.Αν αρρωστήσει η μπαταρία, δώστε της ζωή με 4 χαπάκια ασπιρίνης – 2 για τον κάθε πόλο.και φυσικά… 
8. Αν κάνατε κεφάλι μετά το γλέντι μία ασπιρίνη πριν πάτε για ύπνο και το πρωί περδίκι.

http://www.portalnews.gr
Ζοφερές είναι οι προβλέψεις των ερευνητών σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις επιπτώσεις του στο νερό της Γης. Τα αέρια του θερμοκηπίου θα αλλάξουν τη σύσταση των ωκεανών του πλανήτη, δημιουργώντας ζεστές, ξινές θάλασσες, χωρίς οξυγόνο.
Η έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από μία διεθνή ομάδα 540 επιστημόνων, συνιστά ότι οι ωκεανοί του πλανήτη γίνονται όλο και πιο όξινοι και μάλιστα με πρωτοφανή ρυθμό, ταχύτερα από κάθε προηγούμενη φορά τα τελευταία 300.000.000 χρόνια.
Οι επιστήμονες είχαν ήδη υπολογιστεί πώς οι ωκεανοί είχαν γίνει 26% περισσότερο όξινοι από τη δεκαετία του 1880, λόγω του αυξημένου διοξειδίου του άνθρακα στο νερό.
Επίσης, στο παρελθόν οι ερευνητές είχαν μετρήσει την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών λόγω του διοξειδίου του άνθρακα από την καύση άνθρακα , πετρελαίου και φυσικού αερίου και παρατήρησαν ότι λόγω της αυξημένης θερμότητας τα βάθη των ωκεανών έχουν πολύ λιγότερο οξυγόνο απ' ότι παλιότερα.
Οπως αναφέρει ο Ουλφ Ριεμπέσελ, βιοχημικός στο Κέντρο Θαλάσσιας Ερευνας Geomar Helmholtz στη Γερμανία, που συμμετείχε στην έρευνα, οι μελλοντικές προοπτικές του ωκεανού είναι μία μάζα ζεστή , ξινή και χωρίς οξυγόνο.
Η 26σέλιδη έκθεση που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και διάφορους ερευνητικούς οργανισμούς, συγκεντρώνει τις μελέτες σε όλους τους ωκεανούς για την κλιματική αλλαγή.
Για παράδειγμα , από στην ακτή του Ειρηνικού στις ΗΠΑ παρατηρείται 80% περισσότερο οξίνιση ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Είδη όπως τα καλαμάρια μπορούν να ζουν μόνο σε ύδατα με ορισμένα επίπεδα θερμοκρασίας , οξύτητας και το οξυγόνου, και τα σημεία όπου συνδυάζονται οι παράγοντες αυτοί γίνονται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν.
Το pH των ωκεανών κόσμος έχει ήδη πέσει στο 8,1 με 8,0 -το οποίο σημαίνει ένα 26% αύξησης της οξύτητας τους.
Άλλα υπολογιστικά μοντέλα προβλέπουν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια το pH των ωκεανών θα πέσει έως και 7,9 και όπως αναφέρουν οι ερευνητές, σε αυτά τα επίπεδα ορισμένα κοχύλια και μαλάκια , όπως τα κυδώνια και τα μύδια δε μπορούν να επιβιώσουν , οπότε μιλάμε και για επίδραση στην τροφική αλυσίδα.

Πηγή: iefimerida.gr
 Βάλτε ένα κινητήρα Ferrari 3.0L V-8 250 ίππων, ένα gearbox της BMW M3, 650 κιλά, 2 θηριώδεις ρόδες μπροστά και δύο μικρότερες πίσω και έχετε το γρηγορότερο και ακριβότερο quad στον κόσμο.
Μπορείτε να φανταστείτε ποιο είναι αυτό το μυστικό;
Είναι βέβαιο πως τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι μια γρήγορη λύση για όσους έχουμε ένα πολύ πιεστικό πρόγραμμα και δουλεύουμε πολλές ώρες.
Επίσης, είναι συνήθως οικονομικά και δύσκολα τους αντιστεκόμαστε. Παρολαυτά, πρέπει να σκεφτείς το κακό που μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία σου.

Η τελευταία και επετειακή SLS θα κατασκευαστεί σε μόλις 350 κομμάτια, καθένα από τα οποία θα φορά τον 6,3λιτρο V8 από τη στάνταρ SLS AMG GT με ισχύ 592 PS.

Η ειδική αυτή έκδοση περιορισμένης παραγωγής θα ξεχωρίζει από την κάρμπον οροφή και το εμπρός spliter, καθώς και τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα και τα νέα φρένα. Επίσης θα υπάρχει βελτιωμένη σχεδίαση στην πίσω πτέρυγα και κάρμπον «φωλιές» για τους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ το κρύσταλλο στα φώτα είναι πλέον φιμέ (!).
Η αντικαταστάτρια της SLS AMG έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Mercedes-Benz και το πιθανότερο είναι ότι θα λανσαριστεί το 2014 υπό τα διακριτικά SLC. Με ενδοεταιρική κωδική ονομασία αναγνώρισης «C190», θ είναι μικρότερη από την SLS και πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουργιο 4λιτρο διτούρμπινο V8 με περίπου 450 PS, το ίδιο μοτέρ που θα χρησιμοποιηθεί και στην προσεχή γενιά της C63 AMG.
  Οι πλήρεις λεπτομέρειες για την επετειακή SLS AMG GT Final Edition 2014 θα αποκαλυφτούν την επόμενη εβδομάδα, όταν το αυτοκίνητο κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο Los Angeles Auto Show στις 20 Νοεμβρίου και στο Tokyo Motor Show δύο μέρες αργότερα, όπου θα φιγουράρει στο σταντ της Mercedes-Benz μαζί με τη νέα S65 AMG.
real.gr
Σε ολόκληρη την επαρχία Kaiping στην Κίνα υπάρχουν διάσπαρτοι εκατοντάδες πολυώροφοι πύργοι που ονομάζονται Diaolou.
Χτισμένα από πέτρα τα κτίρια αυτά αποτελούν ένα δείγμα της επιδεικτικής συγχώνευσης μεταξύ κινέζικου και δυτικού αρχιτεκτονικού στυλ.
Κατά τη διάρκεια της δυναστείας Qing στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, οι πύργοι χρησιμοποιήθηκαν ως προσωρινό καταφύγιο για πολλές οικογένειες ή αποτέλεσαν την κατοικία πλουσίων.
image

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του 1930 υπήρχαν περισσότερες από 3.000 τέτοιες δομές, ενώ σήμερα μόνο 1.833 Diaolou παραμένουν στη θέση τους, ενώ συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα περισσότερα πυργόσπιτα είναι πλέον άδεια ενώ αποτελούν μείζον τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.
image

image

image

image

image

image

image
http://www.portalnews.gr
Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!
Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα …;
Οι ωφελιμότητες του λεμονιού.
Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό;
Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!
Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου.
Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα.
Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά. Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά. Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους.
Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.
Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος …; τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.
(Σημείωση «ID») Το αναδημοσιεύουμε γιατί και αν δεν αληθεύουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, το λεμόνι δεν βλάπτει. Η καχυποψία του κοινού όσον αφορά τις προθέσεις των μεγάλων πολυεθνικών δεν έχει αυξηθεί τυχαία τα τελευταία 30 χρόνια. Υπήρξαν ζωντανά παραδείγματα Εγκληματικών Ενεργειών κατά της Ανθρωπότητας από αρκετές Φαρμακοβιομηχανίες, μερικές από τις οποίες τελικά στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν. Οι καπνοβιομηχανίες είναι ένα παράδειγμα. Το ίδιο συνέβη με τις ορμόνες. Οι Φαρμακοβιομηχανίες έπεισαν του γιατρούς ότι οι ορμόνες βελτιώνουν την εμφάνιση της γυναίκας μετά την εμμηνόμαυση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές ορμόνες και με αποτέλεσμα ο αριθμός των καρκινογεννήσεων στις συγκεκριμένες γυναίκες να εκατονταπλασιαστεί και να πεθάνουν εκατομμύρια γυναίκες! Έπρεπε δηλαδή, να πεθάνουν τόσα εκατομμύρια γυναίκες για να παραδεχτούν τελικά, ότι οι ορμόνες παράγουν καρκινογενήσεις; Υπάρχουν πολλές πανεπιστημιακές μελέτες οι οποίες «πνίγονται» από τις Φαρμακοβιομηχανίες, που στηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, αντί της χημειοθεραπείας, όμως τα κέδρη από τη διάθεση αυτού του χημικού φαρμάκου είναι τεράστια! )
Πηγή: http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=21335
Παρατηρήσεις:Eπειδή μετέφερα απλώς το άρθρο, πρέπει να κάνω μερικές παρατηρήσεις πάνω σε αυτό. Το άρθρο είναι εντελώς πρόχειρο κατά την άποψή μου και η πηγή άγνωστη από ότι φαίνεται …; τουτέστιν καταντάει θεωρία συνομωσίας, όχι βέβαια ότι αποκλείεται.
Ψάχνοντας τη πηγή του άρθρου το μόνο που βρήκα ήταν αυτός ο σύνδεσμος που αναφέρει ότι είναι από ανώνυμο συγγραφέα: http://www.elreporterosf.com/editions/?q=node/4736
Εγώ από τη μεριά μου να εξηγήσω μερικές ιδιότητες του λεμονιού που σίγουρα βοηθάει σε πολλά. Στο μέλλον ίσως γράψω και σχετικό άρθρο για τις χρήσεις του λεμονιού.
-Το λεμόνι κάνει το αίμα μας αλκαλικό κάτι που σκοτώνει το καρκίνο όπως οι άλλες αλκαλικές τροφές. Ο καρκίνος δεν ζει σε αλκαλικό περιβάλλον. Υπάρχουν άπειρες μελέτες για αυτό.
-Το λεμόνι είναι άριστο αντιμικροβιακό, άπειρες μελέτες και εδώ
-Το λεμόνι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, αποδειγμένο επιστημονικώς και αυτό
-Όλοι οι ασθενείς με σοβαρές αρρώστιες παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης C, επειδή υπάρχει έλλειψη στον οργανισμό. Ακόμη και σίδηρος να μας λείπει η αιτία πολλές φορές είναι ότι δεν έχουμε βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για να απορροφηθεί ο σίδηρος. Γιατί να παίρνουμε χάπια ενώ μπορούμε να πάρουμε φυσική βιταμίνη πίνοντας χυμό λεμονιού;
-Το λεμόνι είναι άριστο καθαριστικό του οργανισμού από τοξίνες. Αν οι τοξίνες δεν είναι αρκετά υπεύθυνες για τη δημιουργία καρκίνου τότε τι είναι;
-Το λεμόνι μαζί με λάδι χρησιμοποιείται από φυσικούς θεραπευτές για να καθαρίζει το συκώτι. Όποιος έχει υγιές συκώτι είναι σχεδόν απίθανο να έχει σοβαρή ασθένεια …;.
Από αυτά τα λίγα και μόνο συμπεραίνουμε ότι το λεμόνι είναι ένα σοβαρό φάρμακο-τροφή για τον οργανισμό μας . Από μόνο του θεωρώ ότι είναι αδύνατο να καταπολεμήσει το καρκίνο επαρκώς, μπορεί όμως να βοηθήσει σε πολλά πράγματα την άμυνα του οργανισμού μας.

http://www.portalnews.gr 
Τι έγινε το άρμα μάχης που μπήκε εκείνη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο;Το άρμα “υπηρέτησε” μέχρι την απόσυρσή του , σε μονάδες του Έβρου,απ΄ όπου και η φωτογραφία που κράτησε για ενθύμιο, ο στρατιώτης. Με αρκετή δόση …μαύρου χιούμορ -κατάμαυρου και ατυχούς- κάποιοι αξιωματικοί είχαν “κολλήσει” στο άρμα μάχης το παρατσούκλι “μορφωμένος”,επειδή είχε μπει στο Πολυτεχνείο!
Τώρα εκτίθεται στο ΚΕΤΘ.

Η “ταυτότητα” του άρματος:
ΑΜΧ-30 Γαλλικής κατασκευής

Κινητήρας 680 hp Diesel
Ταχύτητα 65 Κm
Βάρος 36 τόνοι
Πλήρωμα 4,κυβερνήτης,πυροβολητής,γεμιστής,οδηγός.
Δύναμη πυροβόλο 105 χιλιοστά,πυροβόλα 20 χιλιοστών,
7,62 πολυβόλο,πολλές χιλάδες σφαίρες 8 καπνογόνα,
και 55 βλήματα πυροβόλου 105 χιλιοστών.
Διέθετε σύνχρονα ηλεκτρονικά όργανα για ημερήσιες
και νυχτερινές αποστολές.
Η Ελλάδα είχε 140 Γαλλικά άρματα ΑΜΧ-30

Ο στρατιώτης ο οποίος έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με το έτσι κι αλλιώς ιστορικό άρμα ,είχε υπηρετήσει ως πυροβολητής το 1985-1986,
στην 1ηΕΜΑ, 2ηΙΛΗ στην Αλεξανδρούπολη.

“Το ΑΜΧ-30 με αριθμό Νο-84337 ήταν διοικητικό,με τις περισσότερες ώρες ασκήσεων.
Στο ημερολόγιο του άρματος δεν έγραφε τίποτα για το βράδυ
της 17 Νοεμβρίου 1973.
Ηταν το γνωστό μας 37άρι”,γράφει ο παλιός μαυροσκούφης
onalert.gr
Δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο πλαίσιο των δράσεων Πρόληψης-Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας.

Για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, η μαστογραφία είναι η καταλληλότερη μέθοδος. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια, σε ποσοστό που φθάνει έως και το 30%.

Η δωρεάν εξέταση μαστογραφίας από τον δήμο Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί στην Κυψέλη (Δημοτική Αγορά 6ο ΣΕΔ, Φωκ. Νέγρη 42) από τις 18 έως τις  20 Νοεμβρίου 2013, και στον Κολωνό (4ο Δημοτικό Ιατρείο, Αγ.Σοφίας 12 και Προποντίδος), στις  21 και 22 Νοεμβρίου, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. 

Τηλέφωνο για ραντεβού: ·     
·        Κυψέλη    210/3626587   (09.00πμ- 13.00μμ).       
·        Κολωνός   210/5121921   (09.00πμ- 13.00μμ).

Σημειώνεται ότι  ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού  στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500 το χρόνο. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειονότητα των ασθενών θα ζήσει πολλά χρόνια με καλή ποιότητα ζωής.

http://www.boro.gr 
Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μανδύες αορατότητας, που καταφέρνουν να εξαφανίζουν αντικείμενα σε διάφορες συχνότητες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.
Αυτή τη φορά, ένας Έλληνας της διασποράς, ο Γιώργος Ελευθεριάδης καθηγητής του πανεπιστημίου του Τορόντο, δημιούργησε έναν νέου τύπου ηλεκτρομαγνητικό μανδύα αορατότητας. Ο συγκεκριμένος μανδύας είναι ικανός να προσαρμόζεται κατάλληλα, ώστε να «εξαφανίζει» αντικείμενα διαφορετικών ειδών και μεγεθών, κατ' αρχήν στο πεδίο των ραδιοκυμάτων.Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό «Physical Review X» της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας, από την ερευνητική ομάδα του έλληνα καθηγητή.
Η νέα μέθοδος αορατότητας, χρησιμοποιεί μικρές κεραίες που περιβάλλουν το αντικείμενο. Οι κεραίες αυτές, όλες μαζί εκπέμπουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εξουδετερώνει τα κύματα τα οποία ανακλώνται από το αντικείμενο. Έτσι, το αντικείμενο γίνεται αόρατο.
Όπως εξηγεί ο κ. Ελευθεριάδης  «Ακολουθήσαμε μια διαφορετική προσέγγιση, εκείνη του ηλεκτρολόγου μηχανικού, και είναι πολύ πρακτική και απλή. Αντί να περιβάλλουμε αυτό που προσπαθούμε να κρύψουμε, με ένα παχύ κέλυφος μετα-υλικού, το περιβάλλουμε με ένα στρώμα μικρών κεραιών και αυτό το στρώμα εκπέμπει ένα (ηλεκτρομαγνητικό) πεδίο που εξουδετερώνει τις (ηλεκτρομαγνητικές) ανακλάσεις από το ίδιο το αντικείμενο».
Το πρώτο αντικείμενο που «εξαφάνισε» η ερευνητική ομάδα, ήταν ένας μεταλλικός κύλινδρος. Η τεχνολογία όμως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερη κλίμακα, «εξαφανίζοντας» μεγαλύτερα αντικείμενα από τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν περισσότερες κεραίες.
Οι μανδύες αορατότητας, εκτός από τις στρατιωτικές χρήσεις τους, θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι και αλλού. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να «εξαφανίζουν» παρεμβαλλόμενα αντικείμενα που εμποδίζουν την μετάδοση σημάτων από τους σταθμούς κινητής τηλεφωνίας.
echoes.gr
Μπορεί το Επεισόδιο 7 του “Πολέμου των Άστρων” να απέχει ακόμη αρκετά από τη στιγμή που θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, και η παραγωγή να βρίσκεται στη φάση του casting των ηθοποιών που θα επιλεγούν, ο σκηνοθέτης J.J. Abrams ωστόσο δεν άντεξε στον πειρασμό, και δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον χώρο όπου θα γίνονται γυρίσματα.

Στη φωτογραφία, ο J.J. Abrams και η πρόεδρος της “Lucasfilm” Kathleen Kennedy δέχτηκαν την επίσκεψη του πιο αγαπημένου πιθανότατα χαρακτήρα από το κινηματογραφικό έπος του “Πολέμου των Άστρων”, τον R2-D2.

Το 7ο επεισόδιο του “Star Wars”, πρώτο στα χέρια της “Disney”, και υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του J.J. Abrams, αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2015.

http://ysterografa.gr
Ο Ashrita Furman γεννήθηκε το 1954, το ίδιο έτος που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Αυτό ήταν το κάρμα του, η μοίρα του, όπως λέει και ο ίδιος. Ως παιδί γοητευόταν από όλα τα ρεκόρ που διάβαζε και ονειρευόταν κάποτε να δει και το όνομά του να φιγουράρει εκεί μέσα. Δεν ασχολήθηκε ποτέ του με τον αθλητισμό και έτσι πίστευε ότι ποτέ δεν θα πετύχαινε ένα αξιοπρόσεκτο ρεκόρ.
 Κι όμως το 1978 με λίγη μόνο εκπαίδευση πήρε μέρος στην 24ωρη ποδηλατοδρομία στο Central Park και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς απίθανων ρεκόρ που έφτασαν τα 148 μέχρι σήμερα. Από το κόψιμο μήλων στον αέρα με σπαθί και ο χορός με το μεγαλύτερο χούλα χουπ στον κόσμο μέχρι την ανάβαση στο Μάτσου Πίτσου σε ξυλοπόδαρα, που αναμένεται οσονούπω.
perierga.gr
Πώς μπορείτε να ανακαλύψετε τους χαμένους συγγενείς σας 

 Το θέμα των προγόνων και της καταγωγής, απασχολεί αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να βρουν τις ρίζες τους, καθώς και ποιους πιθανούς μακρινούς συγγενείς μπορεί να έχουν διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο.

Την απάντηση αυτή, δίνει το site Ancestry.com, το οποίο μπορεί να εντοπίσει όλους τους πιθανούς συγγενείς σας στο πέρασμα των χρόνων. Η διαδικασία είναι απλή: Τοποθετείτε τα ονοματεπώνυμα των γονέων σας και όλων των προγόνων που επιθυμείτε, με πληροφορίες όπως η ημερομηνία γέννησης ή θανάτου.

Ετσι μετά από αναζήτηση, το Ancestry.com σας βγάζει όλα τα πιθανά αποτελέσματα συγγενών σας τα οποία μπορεί να είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο και κατά πάσα πιθανότητα θα αγνοείτε την ύπαρξη τους.

http://www.patrastimes.gr 

Το ξενύχτι για τους περισσότερους εφήβους αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστία, όμως έρχεται η ώρα που πληρώνουν το “τίμημα” όταν βλέπουν τις χαμηλές σχολικές τους επιδόσεις. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι ο λιγότερος ύπνος έχει επίπτωση στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Πανεπιστημίο Berkeley της California συνέκριναν το πώς οι διαφορετικές συνήθειες ύπνου 2.700 εφήβων , ηλικίας 13 έως 18 , που πλήττουν τη σχολική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Από τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που κοιμόταν αργότερα από τις 23:30 είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολείο, σε σύγκριση με τους εφήβους που κοιμόταν νωρίτερα.
Ωστόσο το ερώτημα που θέτουν οι ερευνητές είναι το εξής: Γιατί μερικοί έφηβοι μένουν ξύπνιοι μέχρι τόσο αργά, ενώ θα μπορούσαν να πάνε για ύπνο νωρίτερα;
Το εσωτερικό ρολόι του καθένα σίγουρα παίζει ρόλο στον καθορισμό του ύπνου. Πάραυτα, οι έφηβοι μπορεί να μη συνειδητοποιούν το κατά πόσο η στέρηση ύπνου τους επηρεάζει, τόσο σωματικά και όσο και συναισθηματικά.
Τα καλά νέα είναι ότι η συμπεριφορά ύπνου είναι τροποποιήσιμη αρκεί να γίνει με τη σωστή υποστήριξη”, εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Lauren Asarnow.
Όποια και αν είναι η αιτιά που το παιδί σας μένει ξύπνιο μέχρι αργά, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις συμβουλές που δίνει ο δρ. Lauren Asarnow.
  • Χαμηλώστε τον φωτισμό του δωματίου, δύο ώρες πριν τον ύπνο.
  • Καλο είναι, μισή ώρα πριν πέσει για ύπνο το παιδί σας, να μην έχει καμια ενασχόληση με υπολογιστή, τάμπλετ και ηλεκτρονικά παιχνίδια.
  • Ο διαλογισμός ή η γιόγκα θα βοηθούσαν για την αποφόρτιση της έντασης. 
    healthpro.gr

Την ώρα που ο λαός της Αθήνας φώναζε «Εδώ Πολυτεχνείο» και παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να διαδηλώνουν κατά της χούντας και του Παπαδόπουλου και της κυβέρνησης των ανδρεικέλων του Μαρκεζίνη οι ομάδες της Α’ εθνικής ετοιμαζόντουσαν για τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής. To τανκς μπήκε στο Πολυτεχνείο Σάββατο ξημερώματα και Κυριακή ήταν προγραμματισμένοι εννιά αγώνες της Α’ εθνικής. Μαζί τους φυσικά είχαν προγραμματιστεί και τα ματς των μικρότερων κατηγοριών.
Μία Κυριακή νωρίτερα, στις 11 Νοεμβρίου έγιναν οι αγώνες της 8ης αγωνιστικής. Τότε όλα τα ματς γινόντουσαν την ίδια μέρα  και άρχιζαν την ίδια ώρα (στη συγκεκριμένη περίπτωση στις 2.45 το μεσημέρι). Εδώ τελειώνουν οι διαφορές. Κι αρχίζουν οι ομοιότητες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.pamesports.gr


Ενας Έλληνας έχει μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής απο το Μεξικό για την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, του πετάγονται κατά διαστήματα τα μάτια έξω, καθότι η αεροσυνοδός που κόβει βόλτες στον διάδρομο του αεροσκάφους είναι αστέρι… (λατίνα βλέπεις).
Είναι κάποιες ημέρες που η λιακάδα- ή οι φίλοι που την απολαμβάνουν μαζί με έναν καφέ- κάνουν τις ώρες στο γραφείο βασανιστικές. Κανένα πρόβλημα. Τώρα υπάρχει τρόπος για κοπάνα, χωρίς ο εργαζόμενος να πρέπει να βρει μία δικαιολογία πιο ευρηματική από το «νομίζω ότι κλείδωσα τη γάτα μου έξω από το σπίτι». Ας είναι καλά η τεχνολογία.
Πρόκειται για έναν ιό, ψεύτικο βέβαια για να μην προκαλέσει κανείς την κατάρρευση της επιχείρησης στην οποία εργάζεται απλά για μερικές χαλαρές ώρες. Ο Happy Hour Virus είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται το όνομά του. Ενας ιός που θα προσφέρει στο χρήστη μερικές ευχάριστες ώρες.
Δίνοντας μάλιστα επιλογές ανάλογα με το αν χρησιμοποιεί κανείς Mac ή PC, το μόνο που χωρίζει τον εργαζόμενο από την κοπάνα είναι μερικά «κλικ». Μετά μπορεί να αναφωνήσει- με έναν τόνο έκπληξης και απόγνωσης- «ο υπολογιστής μου πάγωσε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Φεύγω!». Βέβαια, όπως σημειώνει το Time, καλό θα είναι να έχει κανείς φίλους και στο τεχνικό τμήμα, καθώς ένας ειδικός εύκολα θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στον υπολογιστή.

Πηγή: iefimerida.gr
Μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι στην Πόλη των αρωμάτων, μας μεταφέρει 10 χρόνια μετά η Ευανθία Ρεμπούτσικα στην Πολίτικη Κουζίνα.

Ένα ταξίδι μέσα από το soundtrack της ταινίας που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ολόκληρο στο Μέγαρο Μουσικής σε δύο μοναδικές παραστάσεις.

Πολίτικη Κουζίνα. Ένα μουσικό ταξίδι με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6/12.


http://www.cityportal.gr
Η τεράστια καταστροφή που προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες, συγκλόνισε αλλά και ευαισθητοποίησε το παγκόσμιο κοινό, ενώ ορισμένοι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός προσπαθούν μέσω mail να αποσπάσουν χρήματα για υποτιθέμενες δωρεές για τα θύματα του τυφώνα.
Ενα συγκεκριμένο mail που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού φαίνεται ότι πίσω από αυτό κρύβονται χάκερ οι οποίοι προσπαθούν να πλουτίσουν, ζητώντας από τον παραλήπτη να συνδράμει σε διαδικτυακό έρανο για τους πληγέντες στις Φιλιππίνες.
Το mail έχει συνήθως αυτή τη μορφή

Προκειμένου να προστατεύσει το κοινό από τέτοιες παγίδες, η εταιρεία Symantec υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις: Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανοίγετε email με τέτοια αιτήματα, να πιστοποιήστε την αυθεντικότητα του οργανισμού στον οποίο θα μεταφέρετε το ποσό που επιθυμείτε και κυρίως να μην απαντάτε ποτέ σε email που απαιτούν να δώσετε προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες

Πηγή:iefimerida.gr

Η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αναμένεται να δημοσιευθεί σε μερικές εβδομάδες και θα αφορά ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ. Οι νέοι συνεργάτες θα αναλάβουν την ψηφιοποίηση των αρχείων του φορέα που θα προσληφθούν.

Οι θέσεις αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σε μερικές εβδομάδες

Οι θέσεις αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σε μερικές εβδομάδες

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικές τράπεζες δεδομένων, όπου θα εισαχθούν ψηφιοποιημένα έγγραφα και άλλα δεδομένα των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι βάσεις δεδομένων που θα δημιουργηθούν θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες μέσω Διαδικτύου.

Τα απαραίτητα προσόντα

Τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις της Πληροφορικής ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι τα εξής:

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα στην Πληροφορική ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών κ.λπ.) ή πτυχίο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Τεχνολογική Εκπαίδευση: Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα σε τμήμα Πληροφορικής ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένη Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής κ.λπ.) ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της χώρας μας ή ισότιμος τίτλος σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

http://aftodioikisi.gr
Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να παραλάβουν οι Έλληνες και Κύπριοι φίλαθλοι τα εισιτήρια για το δεύτερο ματς της Ελλάδας με τη Ρουμανία ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Οι οδηγίες αφορούν, σύμφωνα με το sport-fm.gr, αυτούς που έχουν παραγγείλει τα εισιτήρια τους από το ίντερνετ.

Ο αγώνας του δεύτερου μπαράζ για τα τελικά του Μουντιάλ είναι την Τρίτη 19/11 στις 21:00 στο Βουκουρέστι.

Η ανακοίνωση:

Η παραλαβή των εισιτηρίων θα γίνεται από το ξενοδοχείο «Radisson Blu» (διεύθυνση: Calea Victoriei 63-81 Sector 1, 10065, Βουκουρέστι, δείτε τον χάρτη ΕΔΩ) την Δευτέρα 18/11/2013 από τις 12:00 έως τις 21:00 και την Τρίτη 19/11/2013 από τις 09:00 έως τις 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες και Κύπριους φιλάθλους και η παραλαβή τους θα γίνεται μόνο με την επίδειξη διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση μη επίδειξης κάποιου από τα δύο προαναφερόμενα έγγραφα, δεν θα παραδίδονται τα εισιτήρια καθώς και το αντίτιμό τους.

http://www.thestival.gr
Με την κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου, συνεχίζονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της 17ης Νοέμβρη, που θα κορυφωθούν...
σήμερα Κυριακή με την πορεία που θα ξεκινήσει στις 15.00 από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. 
Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας που έχουν δρομολογηθεί για το τριήμερο είναι δρακόντεια τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και κατά τη διάρκεια της πορείας της Κυριακής. 
Οι πύλες του ιδρύματος είναι ανοιχτές για το κοινό μέχρι το βράδυ και την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές.

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δραστηριότητά της παρουσιάζοντας το αφιέρωμα «Μεξικάνικος κινηματογράφος: θρησκεία, οικογένεια και επανάσταση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις ταινίες: «Ναζαρέν» (Μεξικό, 1959) και «Ανέβασμα στον ουρανό» (Μεξικό, 1952) του Λουίς Μπουνιουέλ, «Το ακατάβλητο Μεξικό» του Πολ Λεντούκ (Μεξικό, 1973) και «Το κάστρο της αγνότητας» του Αρτούρο Ριπστάιν (Μεξικό, 1973).

info

Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, cinematheque@filmfestival.gr)

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).

Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.

Ώρα προβολών: 18:30, 21:00

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

18.30 Ανέβασμα στον ουρανό

21.00 Το ακατάβλητο Μεξικό

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 




18.30 Ναζαρέν

21.00 Το κάστρο της αγνότητας

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 

18.30 Το ακατάβλητο Μεξικό

21.00 Ναζαρέν

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 

18.30 Το κάστρο της αγνότητας

21.00 Ανέβασμα στον ουρανό
 
Στις 17 Νοεμβρίου 1973 το τανκ μπαίνει στο Πολυτεχνείο για να καταστείλει τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες.

1902: Εθνικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, του Θεόδωρου Δηλιγιάννη και του Γεώργιου Θεοτόκη, εκλέγουν από 102 βουλευτές, γεγονός που οδηγεί σε κυβερνητική αστάθεια. Οι συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο κομμάτων καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια με πολλούς τραυματίες, που έμειναν στην ιστορία ως Σανιδικά.

1968: Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και μεταφέρεται στις φυλακές της Αίγινας.

1973: Το τανκ μπαίνει στο Πολυτεχνείο για να καταστείλει τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες.

1974: Στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με ποσοστό 54,37%. Ακολουθούν η Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις υπό τον Γεώργιο Μαύρο με 20,42%, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 13,58% και η Ενωμένη Αριστερά (ΕΔΑ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ.) με 9,47%.

1983: Ιδρύεται στην περιοχή Τσιάπας του Μεξικού το κίνημα των Ζαπατίστας.

2008: Η ΠΓΔΜ προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας. Την κατηγορεί για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη το 1995 και προέβλεπε τη μη υποβολή βέτο από τη χώρα μας στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς.

http://www.enikos.gr 
Έχετε εισόδημα από "μπλοκάκι;". Είστε ένας από το ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες ή επιτηδευματίες της χώρας; Το 2013 φτάνει στο τέλος του και σας έχουν απομείνει 45 ημέρες για να κόψετε κάποιο τιμολόγιο που θα θεωρηθεί επαγγελματική δαπάνη και θα σας γλιτώσει από φόρους. Μην ξεχνάτε: από το νέο έτος ενεργοποιείται ο φόρος 26% από το πρώτο ευρώ και ο πέλεκις θα πέσει βαρύς. Οδηγίες στο άρθρο που ακολουθεί...

Του Ηλία Χατζηγεωργίου*

Όλοι οι επαγγελματίες λίγο πολύ θα έχουν ακούσει ή θα έχουν αντιληφθεί ότι θα είναι αρκετά βαρύς ο πέλεκυς της εφορίας για τα εισοδήματα που αποκτούν από το 2013 και μετά από τις επιχειρήσεις τους. Συγκεκριμένα ο φόρος θα είναι 26% από το πρώτο ευρώ κέρδος και στο ποσό θα υπολογίζεται και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ενώ έχουν καταργηθεί όλες οι φοροαπαλλαγές που ίσχυαν στο παρελθόν (ενοίκια κατοικίας, τόκοι δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές δαπάνες, ασφάλειες ζωής, φροντιστήρια κλπ)

Σκέτη καταστροφή δηλαδή!

Σκοπός όμως του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι η καταστροφολογία, αλλά η υπενθύμιση πως μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να μειώσει όσο γίνεται το κέρδος του, μέσω των δαπανών που μπορεί να καταχωρήσει στα βιβλία του τα οποία προβλέπονται από το νόμο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα πέσει στην τσιμπίδα των τεκμηρίων γιατί τότε δεν θα το γλιτώσει το 26% ακόμη και αν έχει ζημιές στην επιχείρηση του !!!

Βασική αρχή για την αναγνώριση της δαπάνης είναι να υπάρχει το ανάλογο παραστατικό (τιμολόγιο ,λογαριασμός κλπ) αλλά και η δαπάνη αυτή θα πρέπει να είναι παραγωγική για την επιχείρηση. Αφορά δηλαδή δαπάνη που πραγματοποιείτε για την επίτευξη κέρδους αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Ποιες είναι μερικές από τις δαπάνες που δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι επαγγελματίες να καταχωρούν στα βιβλία τους προκειμένου να γλιτώσουν φόρους ;

Πάμε να δούμε μερικές βασικές από αυτές: 

1. Ασφαλιστικές εισφορές ( Ο.Α.Ε.Ε.- ΤΣΜΕΔΕ κ.λ.π): οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί μέσα στο διαχειριστικό έτος θα καταχωρούνται κανονικά στα βιβλία της επιχείρησης και θα αυξάνουν τα έξοδα της.

2. Τα ενοίκια του καταστήματος ή του γραφείου, οι δαπάνες ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π. καταχωρούνται κανονικά στα έξοδα. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι αν ο επαγγελματίας έχει έδρα το σπίτι του τότε θα μπορεί να εκπίπτει τα έξοδα αυτής της κατηγορίας, κατ’ αναλογία όμως, τα οποία είναι συνήθως το 1/3 του συνολικού εξόδου.

3. Κινητό τηλέφωνο: μπορεί να καταχωρείτε στα έξοδα της επιχείρησης όμως έξοδο θα λογίζεται το 50% του συνολικού εξόδου και έως των αριθμό εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση (π.χ. εάν ένας επαγγελματίας δεν έχει προσωπικό αλλά έχει 2 κινητά θα εκπίπτει το 50% της αναλογίας της δαπάνης).

4. Δαπάνες για Ι.Χ αυτοκίνητο: όταν ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει στην κατοχή του Ι.Χ αυτοκίνητο μπορεί να εκπίπτει κατά περίπτωση δαπάνες για αυτό όπως βενζίνες, service κ.λ.π, βέβαια δεν θα μπορεί να εκπίπτει το Φ.Π.Α των δαπανών και δεν θα υπολογίζεται η δαπάνη ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου. Εάν το αυτοκίνητο είναι έως 1600 κ.εκ θα χάνει το 30% της δαπάνης, ενώ εάν είναι πάνω από 1600 κ.εκ δεν θα αναγνωρίζεται το 65% της δαπάνης. Όλα αυτά ισχύουν ακόμη και αν το αυτοκίνητο είναι νοικιασμένο ή το έχουμε στην κατοχή μας μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

5. Δαπάνες για δίκυκλα εκπίπτουν στο σύνολό τους με την προϋπόθεση φυσικά ότι ο επαγγελματίας έχει κάποιο δίκυκλο στην κατοχή του.

6. Δαπάνες ταξιδιού: εάν ο επαγγελματίας έχει κάποιο πελάτη ή προμηθευτή στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη της Ελλάδος θα μπορεί να περνάει στα έξοδά του, τα έξοδα του ταξιδιού.

7. Αγορές πάγιων: η δαπάνη για αγορά πάγιου περιουσιακού στοιχείου (Η/Υ , laptop, αυτοκίνητο, μηχανάκι, φωτοτυπικό μηχάνημα κ.λ.π) της επιχείρησης εκπίπτει από τα έξοδα της επιχείρησης. Βέβαια εδώ ισχύει η διαδικασία των αποσβέσεων, η οποία ποικίλει ανάλογα με το είδος του πάγιου, όμως ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην επιχείρηση εάν το πάγιο είναι αξίας έως 1500 € κάτω να μπορεί να γίνεται ολική απόσβεση μέσα στην χρονιά. Άλλες βασικές δαπάνες που δεν πρέπει να ξεχνιούνται είναι η γραφική ύλη, τα χαρτικά, τα έξοδα αποστολής εγγράφων, τα έξοδα μετακίνησης, τα αναλώσιμα, η μισθοδοσία και έξοδα εργοδοτικών εισφορών και γενικά οποιαδήποτε έξοδα μπορούν να χαρακτηριστούν ως βασικά έξοδα της επιχείρησης που είναι προς το συμφέρον αυτής, όπως είπαμε και παραπάνω. Βασικό σημείο που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όλοι οι επαγγελματίες είναι ότι από 1/1/2014 υπάρχουν κάποιοι βασικοί περιορισμοί στα έξοδα που θα μπορούν να εκπίπτουν οι επιχειρήσεις.

Θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει ότι από 1/7/2014, δεν θα εκπίπτουν οι δαπάνες και οι αγορές αγαθών που το τιμολόγιο αυτών είναι άνω των 500€ συνολικά και η πληρωμή του προμηθευτή δεν έχει γίνει μέσω τράπεζας(κατάθεση, μεταφορά, επιταγή κλπ). Ακόμα δεν εκπίπτουν σε καμία περίπτωση τα πρόστιμα, οι φόροι, οι έκτακτες εισφορές, το τέλος επιτηδεύματος, και φυσικά το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και οι εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων της επιχείρησης που δεν έχουν πληρωθεί μέσα στην χρονιά!!! Επίσης για πρώτη φορά στα χρονικά ο νομός ξεκαθαρίζει, το ποσό της δαπάνης που αναγνωρίζεται για έξοδα που αφορούν δαπάνες για οργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων, όσο και για έξοδα για διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων, σίτισης και διαμονής φιλοξενούμενων προσώπων. Το κακό όμως είναι ότι το ποσό της δαπάνης που αναγνωρίζεται για αυτό το σκοπό περιορίζεται μόνο στα 300 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα και με την προϋπόθεση ότι δεν ξεπερνά το 0,5% του ετήσιου τζίρου.

Τέλος στον ίδιο νόμο υπάρχει η πρόβλεψη για την μη αναγνώριση των εξόδων που πραγματοποιούνται από πρόσωπα ή εταιρείες που είναι φορολογικοί κάτοικοι κρατών που δεν είναι συνεργαζόμενα με την χώρα μας ή υπόκεινται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς, εκτός εάν ο φορολογούμενος αποδείξει ότι το έξοδο αυτό είναι πραγματικό και δεν έγινε με σκοπό την αποφυγή φορολογίας. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι μέσα στα κράτη που αφορούν την κατηγορία αυτή είναι η Κύπρος και η Βουλγαρία.

*Ο Ηλίας Xατζηγεωργίου είναι φοροτεχνικός

http://www.fpress.gr 
Είναι μια από τις αγαπημένες ιστορίες μικρών και μεγάλων, διαδίδεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από γενιά σε γενιά, ενώ έχει μεταφερθεί αμέτρητες φορές στο θεατρικό σανίδι και τη μεγάλο οθόνη.

Ωστόσο, Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο έβαλαν στοίχημα να προσδιορίσουν τόσο την ηλικία της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά και από που κατάγεται τελικά.

Επικεντρώθηκαν στην ιστορία «Ο λύκος και τα παιδιά» η οποία εκτιμάται ότι ακούγεται σε διάφορες χώρες εδώ και 2.000 χρόνια με διάφορες παραλλαγές.

Η ιστορία βασίζεται σε έναν λύκο που υποδύεται μια κατσίκα-«γκουβερνάντα» με σκοπό να φάει τα κατσικάκια, υπογραμμίζοντας έτσι τους κινδύνους του να μιλάμε σε αγνώστους. Σύμφωνα με τους ίδιους, δύο βασικές εκδοχές του συγκεκριμένου παραμυθιού εξελίχθηκαν με την πάροδο των ετών. Η πρώτη ξεκίνησε στην Ευρώπη, ενώ η δεύτερη ακουγόταν κυρίως σε Αφρική και Ασία.

Συγκρίνοντας τις ομοιότητες 72 σημείων που εντόπισαν σε 58 διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας, μέσω ενός μαθηματικού μοντέλου, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η σύγχρονη εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας εμφανίστηκε περίπου πριν από περίπου 1.000 χρόνια.

Το φημισμένο παραμύθι, κατά το οποίο ο κακός λύκος υποδύεται τη γιαγιά με σκοπό να φάει την εγγονή, άρχισε να ακούγεται, κατά τους ερευνητές στη Γαλλία, στην Αυστρία και στη βόρεια Ιταλία αρκετά πριν καταγραφεί για πρώτη φορά από τον Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περό, γύρω στο 1.600. Η πιο σύγχρονη εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς αδελφούς και «παραμυθάδες», Γιάκομπ και Βίλχελμ Γκριμ, πριν από περίπου 200 χρόνια.

Το δημοφιλές παραμύθι, μάλιστα, μεταφέρθηκε στην Αφρική και έφτασε μέχρι την Ασία για να γίνει «Ο τίγρης και η γιαγιά» στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα.

«Η μελέτη μας κατάφερε να διαλύσει ένα μεγάλο μυστήριο. Τα αφρικανικά παραμύθια, φαίνεται να αποτελούν παρακλάδι της ιστορίας "O λύκος και τα παιδιά", που με την πάροδο των ετών έχει εξελιχθεί στη σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα. Πρόκειται για μια διαδικασία που οι βιολόγοι ονομάζουν, συγκλίνουσα εξέλιξη, κατά την οποία μη συγγενικά είδη αναπτύσσουν ομοειδή συμπεριφορά και εμφάνιση. Το γεγονός ότι η Κοκκινοσκουφίτσα εξελίχθηκε σε δύο εκδοχές, ξεκινώντας από την ίδια ρίζα, αποδεικνύει ότι η δυναμική της όλης ιστορίας μαγνητίζει τη φαντασία μας» εξηγεί χαρακτηριστικά ο ανθρωπολόγος δρ Τζαμσίντ Τεχράνι.

Οι ερευνητές δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν το πότε ακριβώς ξεκίνησε η προφορική διάδοση της αρχικής εκδοχής του παραμυθιού με πρωταγωνιστή των κακό λύκο.

http://www.iefimerida.gr

«Προώθηση της χρήσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων μέσω του βέλτιστου ενεργειακού συμψηφισμού» είναι το θέμα της Ημερίδας που οργανώνει το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 9.30, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ.

Αντικείμενο των εργασιών της Ημερίδας είναι η βέλτιστη εφαρμογή συστημάτων συμψηφισμού ενέργειας σε συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά (ΦΒ). Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ομότιτλου ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου: ‘Προώθηση της Φωτοβολταϊκής ενέργειας μέσω της βελτιστοποίησης του συμψηφισμού ενέργειας - Promotion of PV energy through net metering optimization (PV-NET)’. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του μέσω του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Μεσογειακού Χώρου MED.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Το έργο αφορά στο σχεδιασμό μιας βελτιωμένης ενεργειακής πολιτικής για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) στη Μεσόγειο, με σκοπό την καλύτερη -από άποψη κόστους και απόδοσης- αξιοποίηση της ΦΒ τεχνολογίας. Εστιάζεται στη βελτιστοποίηση συστημάτων ευφυούς ενεργειακής διαχείρισης με σκοπό να δημιουργηθούν εναλλακτικά οικονομικά πλαίσια ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ορθολογικότερα από το υφιστάμενο πλαίσιο των ειδικών επιδοτήσεων/ επιχορηγήσεων. Τα ‘έξυπνα συστήματα συμψηφισμού ενέργειας’ (smart net metering) μπορούν να αποτελέσουν καλή πολιτική προώθησης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ, καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα υπολογισμού και διαχείρισης της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στα κτίρια με αφαίρεση της παραγόμενης ενέργειας από εγκατεστημένα ΦΒ συστήματα.

Μια τέτοια λύση μπορεί να αυξήσει τη διείσδυση ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο, από παραγωγούς-καταναλωτές, οι οποίοι, ανάλογα με το ενεργειακό τους προφίλ μπορούν ακόμη και να μηδενίσουν το κόστος της συνολικής τους κατανάλωσης σε ηλεκτρισμό. Το πιο σημαντικό σημείο στη συγκεκριμένη προσέγγιση είναι η αποδοτικότερη προώθηση των ΦΒ ή και άλλων τεχνολογιών ΑΠΕ χωρίς να απαιτούνται οποιεσδήποτε επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις ή ενισχύσεις και χωρίς να μειώνεται το όφελος των καταναλωτών».

Για την υλοποίηση του έργου συνεργάζονται φορείς από την Κύπρο (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών), την Ελλάδα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), τη Σλοβενία (University of Maribor), την Ισπανία (Andalusian Energy Institute - IAT), τη Γαλλία (Agency for Energy and Environment in Rhone-Alpes - RAEE) και την Πορτογαλία (Regional Agency for Enegy and Environment in the Algarve- AREAL).

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!