Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

 

Είναι γεγονός ότι πολλοί δυσκολεύονται ακόμη να πάρουν στα χέρια τους το PlayStation 5. Παντού. Σε όλον τον κόσμο.

Αρκετοί, που έχουν παραγγείλει την κονσόλα, περιμένουν, τρώγοντας τα νύχια τους, και άλλοι απλά δεν τη βρίσκουν στα ράφια, αφού έχει γίνει… sold out άνευ προηγουμένου. Στην τελευταία κατηγορία, μην μπερδευτείτε, αναφερόμαστε στο εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα… καλό Μάρτιο θα δούμε το PS5 στα ράφια.

Και εδώ, ωστόσο, όπως θα γνωρίζετε -δυστυχώς- αρκετοί, παρατηρούνται καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών, αλλά παρατηρείται και κάτι ακόμη, που συμβαίνει, φυσικά, διεθνώς: Ορισμένοι έχουν αγοράσει το PlayStation 5 και εκμεταλλευόμενοι την τεράστια ζήτηση, μεταπωλούν την κονσόλα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στη διπλάσια τιμή, ζητώντας 1.000 ή και παραπάνω ευρώ…

Η περίπτωση, όμως, ενός 22χρονου Αμερικανού, που φέρνει στο «φως» το Business Insider, ξεπερνάει όλες όσες έχουμε δει τριγύρω και μας έχουν… πεταχτεί τα μάτια. Είναι, πραγματικά, αδιανόητη.

Ο »Mark F», λοιπόν -διότι προφανώς και δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του- αγόρασε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, 221 κονσόλες PS5, χρησιμοποιώντας πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς και bots, και τις μεταπουλά τώρα σχεδόν στη διπλάσια τιμή, έχοντας βγάλει σε μία εβδομάδα 33.000 ευρώ! Ο νεαρός βάζει αγγελίες online και πολλοί, πάρα πολλοί, είναι διατεθειμένοι να δώσουν 800, 900 και 1000 ευρώ για να πάρουν μία κονσόλα!

Τι σημαίνει αυτό; Κάντε τις πράξεις…

Αν ο »Mark F» έχει δώσει για τις 221 κονσόλες, όπως υπολογίζεται και με τιμή λιανικής, κάπου στις 85.000 ευρώ, όχι απλά θα πάρει πίσω το τεράστιο ποσό που δαπάνησε, αλλά θα βγάλει και ένα… τσουβάλι λεφτά κέρδος!

Νωρίτερα, θυμίζουμε, αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό πως μια ομάδα μεταπωλητών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσε περίπου 3.500 PlayStation 5, τα οποία, φυσικά, και πουλά για… χρυσάφι δεξιά και αριστερά στο ίντερνετ.

 

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στην Τουρκία κατέγραψε νέο ρεκόρ για έβδομη συνεχή ημέρα, με 185 νεκρούς από την Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα ασυμπτωματικά περιστατικά, μειώθηκε ελαφρώς στα 29.981.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι 13.558.

 τον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του μικροποσότητα ναρκωτικών, ένα όπλο κι ένα τέιζερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., λίγο μετά τις 20:00, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν για έλεγχο στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ιασωνίδου. Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε εάν έχει κάτι παράνομο επάνω του, απάντησε αρνητικά.

Ωστόσο, ένας εκ των αστυνομικών παρατήρησε ένα μαύρο τσαντάκι στη θέση του συνοδηγού. Στον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν 2 γραμμάρια κοκαϊνης και ένα πιστόλι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλου, ενώ κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νότης Σφακιανάκης υποστήριξε ότι διαθέτει άδεια οπλοφορίας, αλλά τα χαρτιά δεν έχουν ανανεωθεί. Πρόσθεσε δε ότι διαθέτει όπλο καθώς κινδυνεύει η ζωή του.

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή κ.Κούγιας, είπε ότι για το όπλο θα κατατεθεί αίτημα νομικής πλάνης, ενώ για τη μικροποσότητα ναρκωτικών είπε ότι ο Νότης Σφακιανάκης δεν είναι χρήστης και θα δοθούν εξηγήσεις για πώς βρέθηκε μέσα στο αμάξι.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι Νότης Σφακιανάκης, είπε στους Αστυνομικούς «μπράβο», «έτσι να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας» ενώ σε ερώτηση τι ήταν αυτό το … «λευκό» που βρέθηκε στο αμάξι, απάντησε «αυτό που ξέρετε»

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!