Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

 

Μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα όσα πιστέυαμε μέχρι τώρα για το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία γάμου.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των προτάσεων γάμου γίνεται στο διάστημα που μεσολαβεί από τις γιορτές των Χριστουγέννων έως και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ποια είναι όμως η καλύτερη ηλικία για γάμο; Ειδικά για τις γυναίκες είναι ένα δύσκολο ερώτημα, καθώς πολλές διχάζονται ανάμεσα στην επιθυμία να προωθήσουν την καριέρα τους και να κάνουν οικογένεια. Η γενική άποψη είναι ότι μία γυναίκα πρέπει πρώτα να βάλει τις βάσεις της επαγγελματικά στην δεκαετία των 20 και να παντρευτεί μετά τα 30.

Για αυτό και η μέση ηλικία του πρώτου γάμου, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, για τις γυναίκες στις ΗΠΑ είναι σήμερα τα 29 χρόνια (30 για τους άνδρες), αλλά υψηλότερη ανάμεσα στις γυναίκες με πανεπιστημιακή μόρφωση.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα, οι πιθανότητες για διαζύγιο μειώνονται όταν παντρεύεσαι στην δεκαετία των 20 μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 30.

Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Nicholas Wolfinger του Πανεπιστημίου της Γιούτα, οι γυναίκες που παντρεύονται πριν τα 25 τους χρόνια έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από εκείνες που παντρεύονται κοντά στα 30.

Υπάρχει, όμως, μία εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι κανείς πρέπει να περιμένει έως τα 30. Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων γάμου και διαζυγίου για πάνω από 50.000 γυναίκες στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία κατηγορία γυναικών για τις οποίες ο γάμος πριν από τα 30 δεν είναι ριψοκίνδυνος: Οι γυναίκες που παντρεύτηκαν από τα 22 έως τα 30, χωρίς να έχουν συγκατοικήσει προηγουμένως, είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Αναμφισβήτητα, όσοι περιμένουν έως τα 30 για να παντρευτούν έχουν το πλεονέκτημα της ωριμότητας, όμως από την άλλη πλευρά «κουβαλούν» και τα συναισθηματικά βάρη από τις προηγούμενες σχέσεις τους, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά έναν γάμο.

Βέβαια, η ιδέα ότι η προηγούμενη συγκατοίκηση οδηγεί σε αυξημένες πιθανότητες διαζυγίου προκαλεί έκπληξη, αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ποιότητα μίας σχέσης δοκιμάζεται όταν το ζευγάρι συζεί πριν να αποφασίσει να παντρευτεί. Όμως, τα στατιστικά δείχνουν ότι όσοι ζουν μαζί πριν από τον γάμο έχουν λιγότερες πιθανότητες να ευτυχίσουν.

Μάλιστα για όσες γυναίκες είχαν συγκατοικήσει και με άλλον άνδρα, πριν από τον σύζυγό τους, οι πιθανότητες διαζυγίου διπλασιάζονται.

Μία εξήγηση είναι ότι όσοι έχουν εμπειρία από προηγούμενους χωρισμούς σε μια σχέση που βρισκόταν υπό κοινή στέγη, μπορεί να παίρνουν πιο εύκολα την απόφαση να φύγουν από έναν γάμο, όταν η κατάσταση γίνει δύσκολη.

Και την ίδια στιγμή, όσοι έχουν ζήσει στο ίδιο σπίτι με άλλους συντρόφους στο παρελθόν, μπορεί να κάνουν δυσμενείς συγκρίσεις για τον/την σύζυγό τους, οι οποίες είναι τοξικές για μια σχέση.

 

Τι μπορεί να μετατρέψει κάποιον από άνθρωπο με ενσυναίσθηση και συναισθήματα σε ένα αναίσθητο τέρας ικανό να βλάψει οποιονδήποτε βρεθεί απέναντί του; Κατά τον Issei Sagawa η επιθυμία του για κάτι περισσότερο από σεξ, με πιο έντονες συγκινήσεις.

Τουλάχιστον αυτή οδήγησε τον ίδιο το μακρινό 1981 στην απόφαση να εκπληρώσει ένα όνειρο που κουβαλούσε 32 χρόνια, από την παιδική του ηλικία.

Γεννημένος το 1949, ο Σαγκάουα ισχυρίζεται ότι άρχισε να φαντασιώνεται να τρώει ανθρώπινη σάρκα όταν ήταν έξι ετών. Είπε ότι αγαπημένη του παιδική ιστορία ήταν αυτή του Χάνσελ και της Γκρέτελ και θυμάται να κοιτάζει τους μηρούς των συμμαθητών του στο δημοτικό σχολείο και να σκέφτεται: «Μμμ, φαίνεται νόστιμο».

Ο Ιάπωνας στην εθνικότητα Sagawa ζούσε τότε στο Παρίσι και σπούδαζε έχοντας ήδη αντιληφθεί «ότι πρότυπα που προωθούσε η Δύση, όπως η Γκρέις Κέλι μου διέγειραν τη φαντασία, ξυπνώντας μου επιθυμία όχι να κάνω σεξ μαζί τους, αλλά να φάω τη σάρκα τους».

Η Ολλανδέζα συμφοιτήτριά του Renee Hartevelt, δεν είχε ιδέα που έμπλεκε όταν άρχισε να κάνει παρέα μαζί του. Και τα πρώτα τους ραντεβού κυλούσαν φυσιολογικά, με την ίδια να πηγαίνει στο διαμέρισμά του για φαγητό. Τραγική ειρωνεία…

Σε μια από τις επισκέψεις της γύρισε η βίδα του Sagawa. Πήρε ένα περίστροφο και την πυροβόλησε όταν είχε γυρίσει την πλάτη της, αλλά το όπλο κόλλησε.

Είχε την ευκαιρία να ξανασκεφτεί, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα στις προθέσεις του. Το επόμενο βράδυ, σε διαδοχικό μεταξύ τους δείπνο, ξαναπυροβόλησε. Κι αυτή τη φορά η φίλη του πέθανε ακαριαία.

«Προς στιγμήν σκέφτηκα να καλέσω ασθενοφόρο. Μετά όμως είπα στον εαυτό μου ‘αποκλείεται, έχεις την ευκαίρια να κάνεις ένα παιδικό σου όνειρο πραγματικότητα’».

Ο Sagawa βίασε το πτώμα και το άνοιξε στα δύο. Μόλις είχε μετατραπεί σε δολοφόνο και κανίβαλο καθώς έφαγε μέρη του σώματος της μέχρι πριν λίγες στιγμές φίλης του.

Τις επόμενες μέρες έφαγε όργανα της άτυχης κοπέλας και τεμάχισε το πτώμα. Έβαλε τα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι σε μια βαλίτσα, κάλεσε ταξί και πήγε σε κεντρικό πάρκο του Παρισιού.

Σκοπός του ήταν να πετάξει τη βαλίτσα στη λίμνη. Για κακή του τύχη, έντρομοι περαστικοί τον θεώρησαν ύποπτο, κάλεσαν την αστυνομία και ανακαλύφθηκε το περιεχόμενο της βαλίτσας.

Ο Sagawa φυλακίστηκε για σχεδόν μια διετία μέχρι να γίνει η δίκη. Ο δικαστής τον έκρινε ψυχικά άρρωστο και διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Βγήκε το 1986 και επειδή οι κατηγορίες είχαν καταπέσει, ο φάκελός του δεν ταξίδεψε ποτέ στην Ιαπωνία, όπου και βρήκε καταφύγιο.

Ο δράστης αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος ζει στο Τόκιο και δηλώνει ευθαρσώς ότι εξακολουθεί να τον διεγείρει η σκέψη να σκοτώσει ξανά και να φάει ανθρώπινη σάρκα.

Μάλιστα «τώρα ξέρω ακριβώς πως θα τα κάνω όλα έτσι ώστε να μη με ξαναπιάσουν».

Ο Sagawa εξέδωσε πρόσφατα το 20ό του βιβλίο με τίτλο Extremely Intimate Fantasies of Beautiful Girls και την ελπίδα «ο κόσμος να μάθει την ιστορία μου και να πάψει να με θεωρεί τέρας»…

Με πληροφορίες από marathonpress.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!