Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019


Με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος θυμήθηκε μια περιπέτεια που έζησε ως δημοσιογράφος, το 1991.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο κ. Ρουσόπουλος αποκάλυψε ότι είχε συλληφθεί στη Χάλκη:
«Τότε, η σύζυγός μου, Μάρα, ήταν έγκυος στο πρώτο μας παιδί, τον Βασίλη. Είχα πάει στην Τουρκία, ως δημοσιογράφος, για να πάρω την πρώτη συνέντευξη από τον Βαρθολομαίο, μετά την εκλογή του στον πατριαρχικό θρόνο. Αφού τελειώνει η συνέντευξη, πηγαίνω στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης για να κάνω ένα ντοκιμαντέρ. Με το που τελειώνω και φθάνω στο λιμάνι, έρχονται δύο περιπολικά και με συλλαμβάνουν. Έμεινα μία ημέρα στα κρατητήρια. Με συνέλαβαν επειδή ο διευθυντής της Θεολογικής Σχολής – απόφοιτος Δημοτικού – ενοχλήθηκε γιατί δεν είχα πάρει άδεια από τον ίδιο. Είχα πάρει όμως από τον Πατριάρχη!».

Μία σωτήρια συμβουλή έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία πόλης του Κονέκτικατ αναφορικά με την αντιπυρική προστασία.
Με μία ανάρτηση στο facebook η Πυροσβεστική συμβούλευσε τους πολίτες να κρατούν κλειστές τις πόρτες των δωματίων τους όταν κοιμούνται.
Συγκεκριμένα, ανήρτησε τις φωτογραφίες από το εσωτερικό ενός σπιτιού που τυλίχθηκε στις φλόγες.
«Σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες κλήθηκαν για μία φωτιά. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και το σκυλί τους είναι καλά. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ένα παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να κρατάς την πόρτα του υπνοδωματίου σου κλειστή, ενώ κοιμάσαι», σημειώνεται στην ανάρτηση.
Στις εν λόγω φωτογραφίες αποτυπώνονται οι δύο όψεις της πόρτας. Στην μία πλευρά της είναι μαυρισμένη από τους καπνούς, ενώ η εσωτερική της όψη – εντός του υπνοδωματίου – δεν μαρτυρά πως σημειώθηκε φωτιά.
«Αν ήταν κάποιος στο δωμάτιο, η κλειστή πόρτα θα είχε σώσει ζωές», σημειώνει η Πυροσβεστική.

Από την αρχή είχαν θέματα με την πεθερά, παραδέχεται μια γυναίκα στην Αγγλία, αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι πραγματικά πρωτάκουστη: Η πεθερά κατόρθωσε να πείσει το γιο της να αλλάξει το όνομα του νεογέννητου εγγονού της, ενώ η μαμά βρισκόταν υπό την επήρρεια της νάρκωσης για την καισαρική!
Η ατυχής μαμά ανακάλυψε το «πρόβλημα», όταν τυχαία είδε το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού της. Εκεί αναγραφόταν ως μεσαίο όνομα το Φίνλαϊ, αντί για Φίνλεϊ, όπως εκείνη με τον άντρα της είχαν διαλέξει.
Ζητώντας εξηγήσεις από τον σύζυγό της, εκείνος δεν άργησε να «σπάσει», ομολογώντας πως το έκανε γιατί του το είπε η μητέρα του, που από την αρχή επέμενε πως το «Φίνλαϊ» ακούγεται πολύ πιο αρρενωπό από το «Φίνλεϊ» και άρα ταιριάζει πιο πολύ στο αγοράκι.
Μάλιστα, η συνομιλία τους ήταν τηλεφωνική, καθώς την ώρα της γέννας η πεθερά βρισκόταν στην άλλη άκρη της χώρας.
Ο άντρας εξάλλου «ομολόγησε» πως η μητέρα του επιχείρησε να τον πείσει να δηλώσει και πρώτο όνομα διαφορετικό από αυτό που είχαν συμφωνήσει μήνες πριν με την γυναίκα του, κάτι που όμως αρνήθηκε να κάνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «η γυναίκα του θα εξοργιζόταν»!

Αγκαλιά με τα… κινητά είναι τα παιδιά αφού ασχολούνται με τις ηλεκτρονικές συσκευές διπλάσιο χρόνο από αυτόν που αφιερώνουν στους γονείς τους.
Έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» δείχνει ότι, τα παιδιά κάτω των 14 ετών δαπανούν κατά μέσο όρο 23 ώρες την εβδομάδα σε κινητά και άλλες τεχνολογικές συσκευές. Ο χρόνος που διαθέτουν στα κινητά είναι ο διπλάσιος από αυτόν που περνούν μιλώντας με τους γονείς τους.
Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα δύο χιλιάδων οικογενειών με παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βλαστάρια περνούσαν μπροστά από την οθόνη κατά μέσο όρο τρεις ώρες και 18 λεπτά την ημέρα.
Αντιθέτως, στους γονείς τους αφιέρωναν μία ώρα και 43 λεπτά την ημέρα.
Οι συντάκτες της έρευνας καλούν τους γονείς να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στις ψηφιακές συνήθειες των παιδιών τους και να απαγορεύουν τα κινητά από τα οικογενειακά γεύματα και τα υπνοδωμάτια στη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερις στους πέντε γονείς δήλωσαν ότι προσπάθησαν να πείσουν τα παιδιά τους να αφιερώσουν λιγότερο χρόνο στα tablets και τα κινητά. Δύο στους πέντε παραδέχτηκαν ότι έδωσαν οι ίδιοι στα παιδιά τους κινητά για να τα κρατήσουν απασχολημένα.
Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία «CensusWide» για λογαριασμό της εταιρίας ραδιοφωνικών εκπομπών ROXI, διαπίστωσε επίσης ότι, το 54% των γονέων ανησυχούν που τα παιδιά τους απομονώνονται στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Φέτος, το «Nick Galis» της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο να υποδεχτεί την ελίτ των Ελλήνων και ξένων αθλητών της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, που θα προσφέρουν υψηλό θέαμα στους φιλάθλους την ερχόμενη Κυριακή (10/2, 16:00), με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, στο 23ο κατά σειρά All Star Game. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως διοργανώτριας πόλης της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ δεν έγινε τυχαία. Συμπίπτει με τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την άφιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα, που άρχισε το… ταξίδι του στη χώρα μας από την αδελφότητα της ΧΑΝΘ και τη Θεσσαλονίκη.
Το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους μεγαλύτερους εν ενεργεία έλληνες παίκτες (Σπανούλης, Καλάθης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο) και τα κορυφαία ονόματα ξένων που αγωνίζονται φέτος στην Α1 (Μιλουτίνοβ, Ουίλιαμς-Γκος, Γκιστ, Κιλπάτρικ, Θίοντορ, ΛεΝτέι, Στρέλνιεκς, Χάτσερ). Προπονητές στην ομάδα των Ελλήνων θα είναι οι Λούκα Μπάνκι (ΑΕΚ) και Αργύρης Πεδουλάκης (Περιστέρι), ενώ οδηγίες στην ομάδα των ξένων θα δίνουν οι Ντέιβιντ Μπλατ (Ολυμπιακός) και Ρικ Πιτίνο (Παναθηναϊκός).
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!