Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Υπάρχει άλλο ένα κολπάκι για να ξεφορτωθείς τα μυρμήγκια.

Ενα κολπάκι, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε τοξικά απωθητικά.

Κάνε το εξής:

Αγόρασε ξηρό καλαμπόκι απ” αυτό που φτιάχνουμε το ποπ κορν
Βάλε μια χούφτα από το καλαμπόκι στο μπλέντερ
Η σκόνη που θα δημιουργηθεί είναι καλαμποκάλευρο που στέλνει τα μυρμήγκια αδιάβαστα
Θα βάλεις μια – δυό κουταλιές σούπας από το καλαμποκάλευρο που έφτιαξες, πάνω στον πάγκο ή το πάτωμα που επισκέπτονται τα μυρμήγκια
Τα μυρμήγκια θα μεταφέρουν τον “μεζέ” στη φωλιά τους και έτσι όλο το σόι θα μας αφήσει χρόνους.

http://www.4news.gr 

Από την εμφάνιση των αρμάτων μάχης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα, η θωράκιση αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα της έννοιας – κάτι που προκύπτει άλλωστε και από τον ίδιο τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου Όπλου (Τεθωρακισμένα). Η βασική (και αυτονόητη) «εξίσωση» μέχρι τώρα ήταν απλή, συνεχίζοντας στο πνεύμα των πανοπλιών της αρχαιότητας: περισσότερη θωράκιση = περισσότερη προστασία.
Ωστόσο, η τεχνολογία των διατρητικών όπλων έχει εξελιχθεί επίσης ραγδαία- για την ακρίβεια, όπως επισημαίνεται από την DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, ταχύτερα από ό,τι η αντίστοιχη τεχνολογία θωράκισης, με αποτέλεσμα η βελτίωση της επιβιωσιμότητας ενός οχήματος και του πληρώματός του να απαιτεί σημαντικές αυξήσεις όσον αφορά στη μάζα και το κόστος.
«Η τάση των όλο και πιο βαρέων, λιγότερο ευκίνητων και πιο ακριβών πλατφορμών μάχης έχει περιορίσει τη δυνατότητα των στρατιωτών και των πεζοναυτών να αναπτύσσονται και να πραγματοποιούν ελιγμούς σε θέατρα επιχειρήσεων και να ολοκληρώνουν τις αποστολές τους σε περιβάλλοντα με ποικίλλες και εξελισσόμενες απειλές.
Επιπλέον, τα μεγαλύτερα οχήματα περιορίζονται σε δρόμους, απαιτούν αυξημένη λογιστική υποστήριξη και είναι ακριβότερα όσον αφορά στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αντικατάστασή τους. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται πλέον σε ένα σημείο όπου – λαμβανομένων υπόψιν της τακτικής ευελιξίας, της στρατηγικής ευκινησίας, της επιβιωσιμότητας και του κόστους- καινοτόμες και ριζοσπαστικές λύσεις είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής βιωσιμότητας της επόμενης γενιάς τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της DARPA, η οποία και βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα GXV-T (Ground X-Vehicle Technology).

DARPA
Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση επαναστατικών τεχνολογιών για οχήματα εδάφους που θα αυξήσουν την ευκινησία και επιβιωσιμότητά τους μέσω μεθόδων άλλων από την αύξηση της θωράκισης- όπως η αποφυγή εντοπισμού, εμπλοκής και πληγμάτων από εχθρικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Μέισι, program manager της DARPA, σκοπός του προγράμματος δεν είναι απλά η βελτίωση ή αντικατάσταση ενός συγκεκριμένου οχήματος, αλλά να αλλάξει το «δόγμα» της περισσότερης θωράκισης και η πρόκληση μιας «επανάστασης» όσον αφορά στην προστασία των τεθωρακισμένων. «Εμπνεόμενοι από το πώς τα προγράμματα X-plane έχουν βελτιώσει τις δυνατότητες των αεροσκαφών κατά τα τελευταία 60 χρόνια, στοχεύουμε προς ριζοσπαστική θεμελιώδη έρευνα και ανάπτυξη για να βοηθήσουμε ώστε τα μελλοντικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης να είναι σημαντικά πιο ευκίνητα, ασφαλή και οικονομικά».
Η DARPA έχει προγραμματίσει μία Proposers' Day για τις 5 Σεπτεμβρίου. Στους τεχνικούς στόχους του προγράμματος περιλαμβάνονται (σε σχέση με τα αντίστοιχα σημερινά οχήματα) η μείωση του μεγέθους και του βάρους κατά 50%, η μείωση του μεγέθους του πληρώματος κατά 50%, η αύξηση της ταχύτητας κατά 100%, η δυνατότητα πρόσβασης στο 95% του εδάφους και η μείωση του ίχνους που επιτρέπει σε εχθρικές δυνάμεις να προχωρούν σε εντοπισμό και εμπλοκή.
naftemporiki.gr
Ο απολογισμός της επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική αυξήθηκε στους 1.350 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με 106 νέους θανάτους το διάστημα από την 17η ως την 18η Αυγούστου σε τρεις χώρες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ, καταγράφηκαν συνολικά 221 νέα κρούσματα του ιού, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε μέσα στις δύο ημέρες αυτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

http://www.enikos.gr 
Μια οικογένεια κάθεται στο τραπέζι για το βραδινό φαγητό.

Ο γιος ρωτά τον πατέρα του:
-Μπαμπά,πόσα είδη από γυναικεία «μπαλκόνια» υπάρχουν;

Ο πατέρας έκπληκτος,απαντά:

- Γιε μου,υπάρχουν τρία είδη ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας.

Όταν είναι 20 χρονών οι γυναίκες, είναι σαν τα πεπόνια,στρογγυλά και στητά.

Στα 30 και στα 40 είναι όπως τα αχλάδια,εξακολουθούν να είναι όμορφα άλλα είναι και λίγο πεσμένα.

Μετά τα 50 είναι σαν τα κρεμμύδια.

- Τα κρεμμύδια;

- Ναι,τα βλέπεις και βάζεις τα κλάματα…

Αυτό εξαγρίωσε τη σύζυγο και την κόρη που άκουγαν.

Ρωτά λοιπόν η κόρη τη μαμά:

- Μαμά,ποσά είδη από αντρικά μόρια υπάρχουν;

Η μητέρα, έκπληκτη, χαμογελά, κοιτάζει την κόρη της και απαντά:

- Κόρη μου, υπάρχουν τρία είδη, ανάλογα με την ηλικία του άνδρα.

Στα 20 είναι σαν την βελανιδιά, γερό και σκληρό.

Στα 30 και στα 40 είναι σαν την λυγαριά, εύκαμπτο αλλά αξιόπιστο..

Μετά τα 50 είναι σαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

- Σαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

- Ναι,νεκρό από τη ρίζα και πάνω ενώ οι μπάλες είναι διακοσμητικές.

Νέο ντοκιμαντέρ το οποίο περιγράφει τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του ηγέτη, τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη του ροκ συγκροτήματος Nirvana, Κερτ Κομπέιν, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να προβληθεί φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται μέσω του Τομ Γκράντ, του ιδιωτικού ντεντέκτιβ που προσέλαβε η Κόρτνεϊ Λαβ, για να βρει τον άνδρα της που είχε εξαφανιστεί και τελικά βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Σιάτλ. Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Soaked in Bleach», ο οποίος  προέρχεται από στίχο του τραγουδιού «Come as you are» του 1992. Τον Κερτ Κομπέιν υποδύεται ο Τάιλερ Μπράιαν και την Κόρτνεϊ Λαβ η Σάρα Σκοτ.
Η νέα εκδοχή που θα παρουσιαστεί θα προβληματίσει και θα οδηγήσει έντονα στο ενδεχόμενο πως ο Κομπέιν ίσως να μην αυτοκτόνησε, τελικά, αλλά να δολοφονήθηκε.

Ο Κερτ Κομπέιν βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994.
Γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 1967, ο Κερτ Ντόναλντ Κομπέιν σχημάτισε το συγκρότημα Nirvana το 1987 μαζί με τον Κριστ Νοβοσελίτς και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του μουσικού κινήματος «γκραντζ» στο Σιάτλ.

Το 1991, το τραγούδι «Smells Like Teen Spirit» από τον δίσκο «Nevermind» θεωρήθηκε ότι είχε καταλυτική επίδραση στην απομάκρυνση της ροκ μουσικής από τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του 1980 και στην ανάδειξη του «γκραντζ» και της εναλλακτικής ροκ σκηνής. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν το τραγούδι «ύμνo» μιας ολόκληρης γενιάς και ο ίδιος ο Κομπέιν θεωρήθηκε εκπρόσωπος της αποκαλούμενης «Generation X».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατός του ήταν δολοφονία. Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ, αρχηγό του συγκροτήματος «Hole», με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν.

naftemporiki.gr
Ο Κόρεϊ Γκρίφιν, φιλάνθρωπος και εμπνευστής της πρόκλησης μπουγελώματος με παγωμένο νερό για φιλανθρωπικούς σκοπούς...
που έχει γίνει δημοφιλέστατη το τελευταίο διάστημα, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα ενώ πραγματοποιούσε κατάδυση στην ακτή του Ναντάκετ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού Independent, το οποίο επικαλείται η Ναυτεμπορική, ο 27χρονος πνίγηκε το Σάββατο, μετά από βουτιά. Μετά την κατάδυση, έβγαλε το κεφάλι του μία φορά έξω από το νερό και στη συνέχεια χάθηκε στα νερά του δημοφιλούς προορισμού για καταδύσεις.

Ο Γκρίφιν είχε μετατρέψει την πρόκληση μπουγελώματος με παγωμένο νερό σε διαγωνισμό συγκέντρωσης χρημάτων μετά την διάγνωση του φίλου του, Πιτ Φρέιτς, με καρκίνο. Η πρωτοβουλία έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη συγκέντρωση 22,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το φλερτ σε ένα bar, είναι συχνά επιφανειακό και στα πλαίσια ενός παιχνιδιού που όλα τα μέρη συναινούν σε αυτό. Μια σχέση όμως που αναπτύσσεται μέσω των κοινωνικών δικτύων που η διαθεσιμότητα ενός είναι 24ωρη και τα όρια μεταξύ επιτρεπτού και αδιάκριτου είναι ασαφή, μπορεί να έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις στα συναισθήματα και τη σχέση των εμπλεκόμενων.
Ακολουθούν 6 σημάδια ψηφιακής απιστίας, που δεν θα είναι πάντα τόσο ασήμαντα όσο τα θεωρείτε και εν τέλει προσπερνάτε:
Χάνεται στις σκέψεις του και τις διαδικτυακές του συζητήσεις με τους φίλους τους για τους οποίους δεν γνωρίζετε τίποτα. Η παθολογική χρήση του smartphone, μπορεί να προκαλέσει τριβές σε μια σχέση καθώς ο ένας προτιμάει την ενασχόληση με το κινητό του, παρά με το άτομο που έχει απέναντί του. Όταν μάλιστα, ο πρώτος δείχνει να περνάει καλά με αυτό που τον κρατάει απασχολημένο στο κινητό του και δεν δείχνει τη διάθεση να το μοιραστεί όλο αυτό, τότε το χάσμα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.
Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως ο καθένας δεν έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του και στο να κάνει κάτι χωρίς να πρέπει να το μοιράζεται την ίδια στιγμή με το σύντροφό του. Το πρόβλημα ανακύπτει όταν η παρουσία του είναι περισσότερο ...απουσία!

Το τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπά. Την εποχή που οι άνθρωποι επικοινωνούσαν αποκλειστικά με τα σταθερά τους τηλέφωνα, ήταν σεβαστά από όλους τα όρια της ιδιωτικότητας και οι ώρες της κοινής ησυχίας. Σήμερα όμως, τα κινητά τηλέφωνα, που πάνε με το άτομο και όχι με το σπίτι, έχουν δώσει το ελεύθερο της παραβίασης όλων των παραπάνω και δεν θεωρείται καν περίεργο ή αγενές να σας καλέσει ή στείλει ένα μήνυμα ένας φίλος αργά τη νύχτα και να περιμένει μάλιστα και την απάντησή σας.
Τη στιγμή όμως που αυτές οι νυχτερινές συζητήσεις αρχίζουν να μπαίνουν ανάμεσα στη σχέση σας και μέσα στο κρεβάτι σας και το γεγονός ότι ο καλός σας τις προωθεί και δεν τις ξεκόβει από την αρχή, είναι ένα πρώτο σημάδι ανησυχίας.
Προσπαθεί να σας κρύψει ότι είναι δικτυωμένος. Είναι άλλο πράγμα να ξυπνάτε το βράδυ και να τον έχει πιάσει κι εκείνον η αϋπνία και να σερφάρει στο διαδίκτυο και είναι άλλο πράγμα να ξυπνάτε το βράδυ, να τον πιάνετε να σερφάρει στο facebook και με το που σας βλέπει να το κρύβει για να μην τον πάρετε χαμπάρι, αν και είναι ήδη αργά.  Αν λοιπόν, μοιάζει να έχει ενοχές, τότε ίσως να έχει και το λόγο για να τις νιώθει.
Είναι ιδιαιτέρως κτητικός με το τηλέφωνο και το tablet του. Εάν κάνει κάθε προσπάθεια να σας κρύψει τις επικοινωνίες που διατηρεί στο smartphone, ακόμα και αν δεν έχετε δείξει τη διάθεση να τις μάθετε, εάν τινάζεται ανήσυχος κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με το κινητό του ακόμα και για τον πιο απλό λόγο, τότε κάτι κρύβει σε αυτό και κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην το ανακαλύψετε.
Δεν γνωρίζετε τους περισσότερους από όσους αφήνουν σχόλια στον τοίχο του. Δεν είναι δυνατό να  γνωρίζετε όλους τους φίλους του στο facebook, πόσο μάλλον όταν ούτε ο ίδιος δεν τους  γνωρίζει όλους και το ίδιο ισχύει και με εσάς και τους δικούς σας φίλους. Εάν όμως παρατηρείτε ιδιαίτερη οικειότητα, προχωρημένο χιούμορ και θάρρος σε κοινή θέα από κάποιο άτομο, που σχολιάζει τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις του, αλλά δεν ξέρετε τίποτα για αυτό το άτομο, τότε είναι μάλλον η ώρα για να ζητήσετε μερικές εξηγήσεις.
Παίρνει αμυντική στάση όσον αφορά τη χρήση του κινητού του και συχνά περνά στην αντεπίθεση. Όταν κάποιος γνωρίζει ότι κάνει κάτι κακό, φροντίζει ασυνείδητα να περάσει εκείνος πρώτος στην επίθεση πριν καν κληθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γι αυτό το κάτι. Όταν μάλιστα δεν μπορεί καν να αστειευτεί γι’ αυτό, όπως είναι οι ώρες που περνάει παρέα με το κινητό του, τότε είναι πολύ πιθανό κάτι να κρύβει και να έχει πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να το κρύψει.
 clickatlife.gr
Σαράντα χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς που μεγάλωσε γενιές και γενιές και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες του 20ου αιώνα, η αποκάλυψη είναι σοκαριστική για τη σειρά «Το μικρό σπίτι στο Λιβάδι»!

Στα χειρόγραφα απομνημονεύματά της, η συγγραφέας, Λόρα Ίνγκαλς Γουάιλντερ δεν περιέγραφε ευτυχισμένες στιγμές, αλλά σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, ερωτικά τρίγωνα και εκτός ορίων συμπεριφορές υπό την επήρεια αλκοόλ!

Οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου «South Dakota State Historical Society» θα κυκλοφορήσουν το αυθεντικό χειρόγραφο με τον τίτλο «Pioneer Girl» το Φθινόπωρο.

http://www.aftodioikisi.gr 
Ενας νεοϋορκέζος ο οποίος πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή για φόνο που δεν διέπραξε θα λάβει από την πόλη της Νέας Υόρκης 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, ανέφερε την Τετάρτη ο δικηγόρος του.

Ο Τζαμπάρ Κόλινς ένας 42χρονος αφροαμερικανός καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μπρούκλιν τον Μάρτιο του 1995 για τη δολοφονία του ραβίνου Αβραάμ Πόλακ η οποία διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 1994. Ο Κόλινς που τότε ήταν 21 ετών καταδικάστηκε με βάση κάποιες μαρτυρίες ατόμων που ισχυρίστηκαν ότι είχαν δει από μακριά τη σκηνή του εγκλήματος.

Οπως αποδείχτηκε ένας από τους μάρτυρες είχε ανακαλέσει την κατάθεσή του πριν από τη δίκη. Η κατάθεσή του όμως χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα για να εμπλέξουν τον Κόλινς στη δολοφονία.

Οπως είπε αργότερα ο μάρτυρας τον είχαν εξαναγκάσει να υπογράψει την κατάθεση ειδάλλως θα του χρέωναν άλλα αδικήματα.

Τελικά, ένας δικαστής ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση τον Ιούνιο του 2010, καταγγέλλοντας τις πρακτικές αυτές ως «ντροπή» και άφησε ελεύθερο τον Κόλινς, ο οποίος αμέσως έκανε αστική καταγγελία εναντίον της πόλης και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, προτιμώντας ωστόσο έναν φιλικό διακανονισμό για την αποφυγή δίκης.

Μετά την απελευθέρωσή του ο Τζαμπάρ Κόλινς εργάστηκε ως νομικός βοηθός στο γραφείο του δικηγόρου του και πλέον σκοπεύει να γίνει πάστορας και να συνδράμει όσους έχουν καταδικαστεί άδικα.
tanea.gr
Μπέρδεψαν τα έμβρυα κατά τη διάρκεια εξωσωματικής γονιμοποίησης - Διαβάστε μια απίστευτη ιστορία...

Γεννήθηκαν σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη, την 3η Αυγούστου, τα «δίδυμα με τέσσερις γονείς», όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Λα Στάμπα.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε απασχολήσει την Ιταλία τους περασμένους μήνες: στο νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι της Ρώμης, τον Δεκέμβριο του 2013 , κατά την διάρκεια διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι γιατροί είχαν κάνει πρωτοφανές λάθος. «Οι γιατροί του νοσοκομείου μπέρδεψαν τα έμβρυα», έγραψε χαρακτηριστικά ο ιταλικός τύπος, εξηγώντας ότι «στην μήτρα της γυναίκας Α, τοποθετήθηκε το έμβρυο που προοριζόταν για την γυναίκα Β, και το αντίστροφο».

Στην πρώτη γυναίκα, η εμφύτευση του «λάθος εμβρύου» δεν ήταν επιτυχής, ενώ η δεύτερη άρχισε να κυοφορεί και μαζί με τον σύζυγό της έκανε γνωστή την πρόθεσή της να κρατήσει τα δίδυμα και να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από την Λα Στάμπα, γέννησε πριν πέντε ημέρες.

«Τα παιδιά μας είναι καλά, είναι ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Γεννήθηκαν σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη και κανένας δεν θα μπορέσει να μας τα στερήσει», τονίζει το ζευγάρι, σε δήλωσή του προς την εφημερίδα του Τορίνο.

Το έτερο ζευγάρι, στο μεταξύ, «οι βιολογικοί γονείς», έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας να παγώσει η όλη διαδικασία εγγραφής του νεογέννητου στο ληξιαρχείο της Ρώμης, η οποία, όμως, από ότι φαίνεται, ολοκληρώθηκε ήδη σε χρόνο ρεκόρ.

Και τα δυο ζευγάρια, πάντως, έχουν ζητήσει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ από το νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι, το οποίο, όπως προέκυψε από τις έως τώρα έρευνες ευθύνεται για το πρωτοφανές αυτό λάθος.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Global Footprint Network ανακοινώνει, κάθε χρόνο, την Ημέρα «Υπέρβασης των Πόρων της Γης» (Earth Overshoot Day). Φέτος, αυτή η ημέρα πέρασε. Οι πόροι που διαθέτει ο πλανήτης για να συντηρήσει την ανθρωπότητα, εξαντλήθηκαν στις 19η Αυγούστου.
Πλέον η Γη παρουσιάζει «οικολογικό έλλειμμα» και οι άνθρωποι θα ζουν μέχρι το τέλος του έτους εις βάρος των επόμενων γενεών.
«Από σήμερα, ξοδεύουμε περισσότερα από όσα έχουμε διαθέσιμα. Συγκεκριμένα, διαθέσιμα είναι οι φυσικοί πόροι που παράγει ο πλανήτης: νερό, καλλιεργήσιμη γη, δάση, ψάρια, όλα όσα είναι απαραίτητα για τη συντήρηση της ζωής. Επίσης, όσα μπορεί να απορροφήσει η γη: δηλαδή απορρίμματα, διοξείδιο του άνθρακα, μέρος μόνο του οποίου απορροφάται από δάση και ωκεανούς. Από σήμερα, λοιπόν, δημιουργούμε «οικολογικό χρέος» και συγκεντρώνουμε απόβλητα που δεν μπορεί να απορροφήσει ο πλανήτης.» δηλώνει στο Euronews ο  επιστημονικός διευθυντής της οικολογικής οργάνωσης WWF, Κριστόφ Ροτιριέ,
Στις πιο «σπάταλες» οικολογικά χώρες, ξεχωρίζουν καταρχήν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που καταναλώνουν πάνω από 12 φορές τους πόρους που διαθέτουν. Ακολουθούν Ιαπωνία, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Ευρώπη, πιο «απρόσκεκτη» εμφανίζεται η Ιταλία. Ακολουθούν Ελβετία, Μ. Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργάνωσης, η Ελλάδα καταναλώνει τριπλάσιους πόρους από όσους διαθέτει.
news.gr
Ο κροκόδειλος που έχει πάρει το όνομα του γνωστού τραγουδιστή θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον θάνατο ενός άνδρα στον ποταμό Adelaide στην Αυστραλία. Όπως αναφέρει η Daily Mail ο ''Μάικλ Τζάκσον'', όπως έχουν ονομάσει τον αλμπίνο κροκόδειλο οι ντόπιοι, άρπαξε τον άτυχο 57χρονο που ψάρευε στον ποταμό και τον κατασπάραξε μπροστά στα μάτια της έντρομης συζύγου του.

Ο άνδρας είχε εγκαταλείψει τη βάρκα και είχε μπει στο νερό, προσπαθώντας να φτιάξει το αγκίστρι του, σημειώνει το δημοσίευμα. Οι αρχές της περιοχής εντόπισαν τον κροκόδειλο και τον σκότωσαν για λόγους ασφαλείας. Στο συγκεκριμένο σημείο του ποταμού οι ειδικοί αναφέρουν ότι ζουν πολλοί κροκόδειλοι που δεν έχουν ωστόσο επιθετική συμπεριφορά. «Αν όμως δεν προσέξεις τότε μπορεί να βρεθείς σε κίνδυνο», σημειώνει ένας ειδικός.

http://www.thestival.gr
Η Sony προχωρά στην αναβάθμιση της ναυαρχίδα της στα smartphones. Ετσι, ο διάδοχος του Sony Xperia Z2, το Xperia Z3 (D6653), αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.  Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους είδαμε την άφιξη του Sony Xperia Z, το οποίο αντικαταστάθηκε με το Xperia Z1 κατά την παρουσίαση του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Έξι μήνες αργότερα, είδαμε την άφιξη του Ζ2 στο Mobile World Congress. Ιδού τι πρόκειται να συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2014!
Το Xperia Z3 Compact εμφανίστηκε σε νέες, φημολογούμενες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα Mobile.it168 ενώ έγιναν διαθέσιμες και οι πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Αν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τότε το Sony Xperia Z3 είναι εξοπλισμένο με μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο φέρεται να έχει μια επίστρωση PVD που δημιουργεί μια ελκυστική όψη καθρέφτη-παρόμοια με εκείνη του ανοξείδωτου χάλυβα. Υ Το Z3 θα είναι λεπτότερο και ισχυρότερο από ποτέ, πιο ανθεκτικό σε χτυπήματα και γρατζουνιές.
news.gr
Την έλλειψη κονδυλίων για την πρόσληψη 3.000 εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν με δημοσίευμά τους «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει, έως τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, αλλά τα κενά υπολογίζονται σε 22.500.

Ήδη οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εκτιμούν ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία, αφού η διαδικασία για την τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο κουδούνι, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

http://www.seleo.gr 
Η παρουσία του κόσμου (7000) στο ΟΑΚΑ έδωσε φτερά στην Εθνική Ομάδα που επικράτησε με εντυπωσιακό μπάσκετ της Τουρκίας (70-56) στο μοναδικό φιλικό επί ελληνικού εδάφους.

Στη βελτιωμένη έκδοση της εθνικής έπαιξε ρόλο η πρώτη (έληξε η τιμωρία του) εμφάνιση του Νικ Καλάθη που έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα. Παράλληλα η ομάδα είναι πλέον πιο συμπαγής και έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30 Αυγούστου).

Ο κόσμος ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τα καρφώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είχε την ευκαιρία να τον δει για πρώτη φορά από κοντά μετά το άλμα του προς τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

«Με ευχαρίστησε η ενέργεια που βγάλαμε και πάλι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο για τον Νικ, η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική, αλλά χρειάζεται ακόμα να βρει ρυθμό» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός Φώτης Κατσικάρης που είδε την ομάδα του να έχει μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης, παίζοντας παράλληλα γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες και την Παρασκευή αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αντετοκούνμπο 12 (6 ριμπ.), Μάντζαρης 5, Πρίντεζης 12 (7 ριμπ.), Βουγιούκας 9 (5 ριμπ.), Καϊμακόγλου 2, Σλούκας, Παπανικολάου 4, Γλυνιαδάκης 1, Καλάθης 12 (4 ασίστ), Βασιλειάδης 5, Ζήσης 4, Μπουρούσης 4 (5 ριμπ.).

Τουρκία (Αταμάν): Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Πρέλντζιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9, Ασίκ 7 (7 ριμπ,), Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου.
tanea.gr
Έτοιμο να ξεκινήσει την καριέρα του και στην Ευρώπη είναι το νέο Ford Mondeo διαθέτοντας μια γκάμα προηγμένων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ καθώς και μια υβριδική.
Ύστερα από δύο σχεδόν χρόνια καθυστέρησης (η τελευταία γενιά του Ford Mondeo ήδη διατίθεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με την ονομασία Fusion), το νέο μεσαίο μοντέλο της εταιρείας βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών της Ευρώπης, καθώς η Ford αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς να ξεκινήσει το λανσάρισμά του στις επιμέρους αγορές της.
Ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά, το νέο Mondeo θα κινείται από δύο κινητήρες turbo της γενιάς EcoBoost, έναν στα 2,0 λίτρα και έναν στα 1,5. Ο τελευταίος, ο οποίος είναι νέος, θα αντικαταστήσει σύμφωνα με πληροφορίες σταδιακά το γνωστό 1.600άρη EcoBoost της Ford στο σύνολο των διαθέσιμων μοντέλων της γκάμας της.
Κάτω από το καπό του νέου Mondeo, o 4κύλινδρος 1.5 EcoBoost αναμένεται να αποδίδει 177 ή ενδεχομένως και 180 ίππους. Την γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων βενζίνης θα συμπληρώσει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015 και ο 1.000άρη EcoBoost, έχοντας απόδοση τουλάχιστον 125 ίππων.
Σε ό,τι αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, η Ford ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στους γνωστούς 1,6 και 2,0 TDCI, με τον πρώτο μάλιστα να συνδυάζεται με την τεχνολογία ECOnetic της Ford εξασφαλίζοντας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των μόλις 94 γρ. για κάθε χλμ. κίνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ford, το νέο Mondeo θα είναι από το λανσάρισμά του διαθέσιμο και σε υβριδική έκδοση, η οποία θα εκλύει 99 γρ. CO2/χλμ. και θα φιλοξενεί έναν ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση 2λιτρο βενζινοκινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μπαταρίες ιόντων λιθίου 1,4 kwh.
Θυμίζουμε πως το νέο Mondeo, το οποίο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Βαλένθια της Ισπανίας και θα διατίθεται σε 4θυρες, 5θυρες και στέισον βάγκον εκδόσεις, βασίζεται σε μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Ford (CD είναι η επίσημη ονομασία της). Το αμάξωμα είναι κατά 10% πιο άκαμπτο σε σχέση με το παρελθόν, η πίσω ανάρτηση νέα, ενώ βελτιωμένο, για ακόμα καλύτερη αίσθηση, είναι και το σύστημα διεύθυνσης.
Το νέο Mondeo που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη λίαν συντόμως θα διαθέτει στάνταρ φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ ανάλογα με την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού, θα διαθέτει μεταξύ άλλων τα συστήματα Active City Stop, ActivePark Assist, SYNC 2 και Ford MyKey.
Πηγή: 4troxoi.gr
Όπως τα μάτια φανερώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και τα νύχια φανερώνουν πιθανά προβλήματα στο συκώτι, η αναπνοή μπορεί να δώσει στους γιατρούς μια πρώιμη ένδειξη για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ διαπίστωσαν ότι οι αλλοιώσεις στα κύτταρα και οι βλάβες τους ιστούς αφήνουν ένα χημικό "αποτύπωμα" που μπορεί να ανιχνευθεί χωρίς επεμβατικές εξετάσεις.

Αυτό το χημικό αποτύπωμα αντιστοιχεί σε καρκινικές αλλοιώσεις και εντοπίζεται στον αέρα που εκπνέουμε. Έτσι, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο όμοια με το αλκοτέστ οι γιατροί μπορούν να ανιχνεύουν τον καρκίνο.

Η επονομαζόμενη "ηλεκτρονική μύτη" περιλαμβάνει αισθητήρες που αποτελούνται από νανο-υλικά, όπως ο χρυσός. Οι μετρήσεις επιβεβαιώνονται με τη βοήθεια ειδικής εργαστηριακής εξέτασης που ονομάζεται ανάλυση χρωματογραφίας/φασματομετρίας μαζών (GC/MS).

Οι αισθητήρες καταγράφουν τη συγκέντρωση ουσιών όπως οι αλδεΰδες, οι υδρογονάνθρακες, οι αλκοόλες, οι κετόνες, οι εστέρες και τα νιτρίλια, οι οποίες αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία μας.

Η εγκυρότητα αυτών των μη επεμβατικών εξετάσεων επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Journal of Cancer, η οποία κατέδειξε ότι χημικές ουσίες που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις (volatile organic compounds – VOCs) είναι αυξημένες στα δείγματα εκπνεόμενου αέρα ασθενών με καρκίνο στο στομάχι και έλκος.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους τεστ ανοίγουν νέους, πολλά υποσχόμενους δρόμους στη διάγνωση των καρκίνων του γαστρεντερικού, διαχωρίζοντας αυτά τα περιστατικά από περιπτώσεις ασθενών με άλλες παθήσεις του στομάχου.

Επίσης, δύο πιλοτικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν το 2012 έδειξαν ότι το μοναδικό χημικό αποτύπωμα της αναπνοής όχι μόνο διαχωρίζει τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα από τα υγιή άτομα, αλλά παράλληλα διαχωρίζει τις μορφές καρκίνου που οφείλονται στο κάπνισμα από άλλες μορφές που δε σχετίζονται με τη βλαβερή συνήθεια.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!