Σάββατο 27 Ιουνίου 2020


Τη δυνατότητα να εκδίδουν αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης από τον υπολογιστή ή το κινητό τους έχουν από σήμερα οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr.
Τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά εμπλουτίζουν τη λίστα των εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας εδώ και τρεις εβδομάδες – δηλαδή τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet. Σε σύντομο χρόνο θα διατίθενται επίσης για έκδοση μέσω της πλατφόρμας τόσο το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, όσο και το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.
Η υπηρεσία παρέχεται με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Διευκρινίζεται ότι αυτήν τη στιγμή τα διαθέσιμα προς έκδοση αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων είναι όσα έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί μετά τις 8/5/2013. Για τα προγενέστερα αυτής της ημερομηνίας αποσπάσματα πρόκειται να ανακοινωθεί εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.
Περαιτέρω, από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά τόσο για τους ίδιους προσωπικά, όσο και για τα ανήλικα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους. Έτσι, δίνεται τέλος σε μια σημαντική εκκρεμότητα για τους γονείς, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικά δημοτολογίου και αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για όσα πρόσωπα μέχρι 18 ετών είναι συνδεδεμένα στο ΑΦΜ τους.

Στα καλά καθούμενα άρχισαν να παίζουν ξύλο σχεδόν 200 άτομα στην παραλία του Εξμάουθ της Βρετανίας, μπροστά σε έντρομους λουόμενους που έμειναν άναυδοι.
Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο έπειτα από αναφορές για «άγριο καυγά» στον οποίο ενεπλάκησαν εκατοντάδες άνθρωποι στην παραλία.
«Ήταν σοκαριστικό. Ήμουν μπροστά σε καυγάδες που κράτησαν σχεδόν δύο ώρες. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Την ώρα που φεύγαμε κάποιος χτύπησε τον γιο μου. Θα έλεγα ότι ήταν πάνω από 200 άνθρωποι που τσακώνονταν» δήλωσε μια μητέρα που ήταν παρούσα στο περιστατικό στη Mirror.


Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία, ανακοινώνει ότι θα διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.
Όπως ανακοίνωσε η εφαρμογή θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY, αλλά και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit που καλεί σε μποϊκοτάρισμα του εν λόγω γίγαντα της τεχνολογίας.
Εν μέσω των διαμαρτυριών που ξέσπασαν σε όλες τις ΗΠΑ τις περασμένες εβδομάδες, μια ομάδα έξι οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Anti-Defamation League και ο NAACP, κάλεσαν όσους διαφημίζουν στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ως αντίδραση στην αδυναμία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από μια σειρά περιστατικών κακής χρήσης δεδομένων, μεταξύ των οποίων το διαβόητο σκάνδαλο Cambridge Analytica όπου η εταιρεία πολιτικών συμβούλων αλίευσε με ακατάλληλο τρόπο δεδομένα από περίπου 87 εκατ. χρήστες του Facebook, το Viber θεωρεί πως το ατόπημα του Facebook με τη βίαια ρητορική είναι το νερό που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι λοιπόν, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων ωθεί το κίνημα #StopHateForProfit ένα βήμα πιο μακριά, διακόπτοντας κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.
O διευθύνων σύμβουλος του Viber, Djamel Agaoua, δήλωσε: «Το Facebook συνεχίζει να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει το ρόλο του στον σημερινό κόσμο. Από την κακή διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία και την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της, μέχρι την εξοργιστική του στάση να αποφύγει να πάρει μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουν το κοινό από βίαια και επικίνδυνη ρητορική, το Facebook το παράκανε. Δεν είμαστε διαιτητές της αλήθειας, αλλά ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από την διάδοση βίαιου περιεχομένου και οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν μια ξεκάθαρη στάση».
Οι ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα σημεία επαφής με το Facebook από το Viber αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουλίου 2020. Η διακοπή διαφημιστικής δαπάνης στο Facebook τίθεται σε ισχύ άμεσα.

Είναι γνωστό ότι ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος και πως η χαρακτηριστική του δυσοσμία προέρχεται από τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα, τα οποία «τρέφονται» από τον ιδρώτα και οι χημικές διεργασίες που προκύπτουν απελευθερώνουν δύσοσμες πτητικές ενώσεις.
Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές που συμβάλλουν εξίσου στην δυσοσμία του ιδρώτα και κατ’ επέκταση του σώματός σας.
Καρυκεύματα όπως το κάρυ και το κύμινο, αλλά και φαγητά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να μεταφέρουν την πολύ έντονη μυρωδιά τους στον ιδρώτα μας.
Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ενώ κάνουν καλό στην υγεία μας μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία όταν το σώμα μας τα διασπά σε ενώσεις του θείου.
Το κόκκινο κρέας συμβάλει και αυτό στην κακοσμία του ιδρώτα. Όταν διασπάται από το σώμα, συχνά αποθηκεύεται το αμινοξύ καρνιτίνη που ευθύνεται για κάποιες όχι και τόσο εύοσμες μυρωδιές.
Οι δίαιτες με χαμηλές ποσότητες υδατανθράκων μπορεί να κάνουν καλό στη σιλουέτα, αλλά κάνουν κακό στην μυρωδιά σας. Σε αυτές τις δίαιτες το σώμα αντί για θερμίδες καίει λίπος, μία διαδικασία που προκαλεί κακοσμία.
Τα ψάρια μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μια ελαφριά μυρωδιά ψαρίλας. Για αυτό ευθύνονται όσα περιέχουν την ουσία χολίνη, όπως ο τόνος και ο σωλομός.
Το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσουν την εφίδρωση και μαζί την ένταση της μυρωδιάς του ιδρώτα.
Ευτυχώς η κακοσμία του ιδρώτα λόγω του φαγητού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 6 ώρες, οπότε με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε χωρίς να φοβόσαστε τις συνέπειες.
πηγή:iatropedia.gr

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά τη δημοσίευση του νόμου 4692/2020 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προχώρησε άμεσα στην έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για την Αναβάθμιση του Σχολείου.
Συγκεκριμένα προχωρά σε τρεις μεγάλες αλλαγές που αφορούν όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας:
Εργαστήρια Δεξιοτήτων
Σκοπός της πιλοτικής εισαγωγής των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, από το επόμενο σχολικό έτος (2020-21), είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στη διδακτική και παιδαγωγική μεθοδολογία και σε συνάφεια με το συνολικό πρόγραμμα σπουδών. Το δείγμα των πιλοτικών σχολικών μονάδων θα πληροί τα κάτωθι κριτήρια:
– γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων, ώστε να αντιπροσωπεύεται όλη η επικράτεια,
– αντιπροσώπευση σχολείων με διαφορετική δυναμικότητα ως προς τον αριθμό των μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών,
– Πρότυπα Σχολεία και Πειραματικά σχολεία, στο σύνολο των οποίων θα εισαχθούν πιλοτικά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.
Το δείγμα των σχολικών μονάδων που θα αποτελέσει το πεδίο της πιλοτικής εφαρμογής ορίζεται σε συνολικά 217 σχολικές μονάδες.
Τα εργαστήρια οργανώνονται σε 4 θεματικούς κύκλους:
Α) Ευ Ζην – ζω καλύτερα
Β) Περιβάλλον – φροντίζω το περιβάλλον
Γ) Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη – ενδιαφέρομαι και ενεργώ
Δ) Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία – δημιουργώ και καινοτομώ
και καλλιεργούν 4 κύκλους δεξιοτήτων:
Α) Δεξιότητες μάθησης
Β) Δεξιότητες ζωής
Γ) Δεξιότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης
Δ) Δεξιότητες του νου.
Ο κάθε θεματικός κύκλος περιλαμβάνει διάφορες επιμέρους θεματικές (ανά ηλικία), όπως π.χ. εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογική συνείδηση, πρόληψη από εξαρτήσεις, επιχειρηματικότητα, πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, ρομποτική, νέες τεχνολογίες κ.ά.
Το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό θα αντλείται από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του ΙΕΠ, με τίτλο «Πλατφόρμα 21+», που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό ή/και οδηγό εκπαιδευτικού, οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό ή/και φύλλα εργασίας, προτεινόμενες σχολικές δράσεις για την εργαστηριακή και βιωματική προσέγγιση του θέματος, φύλλα αξιολόγησης και αυτο-αξιολόγησης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενημερωτικό υλικό προς τους γονείς, κατάλληλα διαβαθμισμένο ανά τάξη.
Πρότυπα Σχολεία και Πειραματικά Σχολεία
Από την επόμενη ημέρα ψήφισης του νόμου, εκδόθηκαν Κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα Σχολεία και τα Πειραματικά Σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκε εξαιρετικά υψηλός αριθμός αιτήσεων (6.461 αιτήσεις για τα Πρότυπα και 5.534 για τα Πειραματικά Σχολεία). Η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία διενεργήθηκε ηλεκτρονικά, με απόλυτη διαφάνεια και σε ζωντανή μετάδοση χθες, Πέμπτη 25/6, ενώ οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29/6.
Επίσης, εκδόθηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται τα αυξημένα προσόντα για την επιλογή των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία κατά το σχολικό έτος 2020-2021, όπως προβλέπει ο νόμος 4692/2020 «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»:
– το καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο, η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα (Erasmus+, MUN κτλ.) και η συμβολή στην ανάπτυξη του σχολείου,
– η επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση,
– το επιστημονικό-συγγραφικό έργο,
– η κατ’ ελάχιστον πενταετής διδακτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα,
– η υπηρεσιακή κατάσταση, η διδακτική εμπειρία και το καθοδηγητικό έργο,
– η γενική συγκρότηση και προσωπικότητα του υποψηφίου, η οποία
αξιολογείται από την οικεία Περιφερειακή Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων της κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Δραστηριότητες στα αγγλικά στα νηπιαγωγεία
Η πιλοτική εισαγωγή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα νηπιαγωγεία στην αγγλική γλώσσα δύο ώρες εβδομαδιαίως στοχεύει στον εμπλουτισμό του προγράμματος του Νηπιαγωγείου, τόσο μεθοδολογικά όσο και θεματικά, για τη διεύρυνση της γλωσσικής αντίληψης των νηπίων, καθώς και τη διαμόρφωσή τους ως ενεργών πολιτών της παγκόσμιας κοινότητας.
Οι δραστηριότητες στα αγγλικά θα εφαρμοστούν σε δείγμα 58 Νηπιαγωγείων, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα με νέα Υπουργική Απόφαση. Τα Νηπιαγωγεία επελέγησαν με κριτήρια την αντιπροσώπευση όλων των τύπων περιοχών, αστικών, ημιαστικών και αγροτικών, καθώς και τη γεωγραφική κατανομή τους ώστε να αντιπροσωπεύεται όλη η Επικράτεια, μετά από εισήγηση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για την υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση και η συνεργασία του/της Νηπιαγωγού με τον/ την εκπαιδευτικό της Αγγλικής γλώσσας, η οποία θα έχει ως αφετηρία την οργάνωση και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στο Νηπιαγωγείο, με έμφαση στην αξιοποίηση των αναγκών, των κλίσεων και των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων των νηπίων.
Για την επίτευξη των στόχων της πιλοτικής εφαρμογής προβλέπεται εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας και των Νηπιαγωγών σε δύο φάσεις: η πρώτη, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2020. Στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές δράσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος.
Σημειώνεται ότι, ειδικοί εμπειρογνώμονες θα παρακολουθούν και θα υποστηρίζουν τα πιλοτικά προγράμματα των Αγγλικών και των Εργαστηρίων καθ’ όλη τη διάρκειά τους, ενώ, με την ολοκλήρωσή τους, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα συντάξει έκθεση, βάσει αξιολόγησης, προκειμένου να γνωμοδοτήσει προς το Υπουργείο για τη διεύρυνση εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών στην Επικράτεια.

Όλο και πληθαίνουν αυτοί που αντιτίθενται στη χρήση μάσκας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Σε άλλες περιπτώσεις οι αντιδράσεις και η αιτιολογία έχουν μια λογική βάση, σε άλλες όμως ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας, συνθέτουν απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας και γίνονται viral, προσφέροντας απλόχερα γέλιο αλλά και έντονο προβληματισμό.
Όπως το περιστατικό που συνέβη στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στις ΗΠΑ. Σε συνεδρίαση της κομητείας συζητήθηκε και κατόπιν ψηφίστηκε ομόφωνα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ωστόσο ορισμένοι κάτοικοι είχαν διαφορετική άποψη.
Κάπου μεταξύ του «νόμου του διαβόλου» και του φόβου του Θεού γιατί παραβιάζονται «οι κανόνες του για την αναπνοή», του κινδύνου για σατανισμό, παιδοφιλία ακόμα και για θανάτους, ακούστηκε και η ατάκα που τράβηξε την περισσότερη προσοχή. «Δεν φοράω μάσκα για τον ίδιο λόγο που δεν φοράω εσώρουχο. Τα πράγματα πρέπει να αναπνέουν», είπε παριστάμενη…
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή (26/06) καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη Φλόριντα, με 8.942 νέες περιπτώσεις. Πρόκειται για αύξηση 62% σε σχέση με τα στοιχεία της προηγούμενης μέρας. Συνολικά στην συγκεκριμένη πολιτεία έχουν καταγραφεί 122.960 κρούσματα.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!