Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018


Για την υπόθεση με το κύκλωμα της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς και για την αποφυλάκισή του μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος.
«Ήταν ένα φιάσκο. Οι Αρχές παρακολουθούσαν περίπου 130 ενεχυροδανειστήρια τα δικά μου τα είχαν κάνει όλα ένα συν άλλα 129. Πουλάγαμε όλοι στην Τουρκία, υπήρχαν μεσάζοντες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, από εμένα πήγαιναν νόμιμα στα τελωνεία του αεροδρομίου κι έφευγαν για Τουρκία. Δόξα τω Θεό δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο κράτος. Ποτέ δεν έχω μπλεχτεί σε κλεπταποδοχές. Οι εικόνες που βγήκαν στο προσκήνιο ήταν από όλα τα ενεχυροδανειστήρια. Στα δικά μου μαγαζιά δεν υπήρχε τίποτα, ούτε ναρκωτικά, ούτε όπλα. Δεν ήταν σε μένα τα όπλα, δεν έχω καμία σχέση, φαίνεται και στο κατηγορητήριο ότι δεν έχω καμία σχέση», ανέφερε αρχικά.
Για τις κατασχέσεις που έγιναν είπε: «Κατασχέθηκαν ορισμένα πραγματάκια παρότι είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Αυτά που πήρε η αστυνομία από εδώ, θα επιστραφούν. Τα ενέχυρα όλης της Ελλάδας είναι ασφαλή, να το γνωρίζει ο κόσμος. Οτιδήποτε βρέθηκε σε μένα ήταν νόμιμα. Ορισμένα που πήραν από τα καταστήματά μας, ζήτησαν να πάμε τους φακέλους με τα νόμιμα παραστατικά. Μου είπαν ότι θα τα δώσουν όλα πίσω. Οποιος θέλει τα παίρνει, όποιος θέλει να έρθει να τα πάρει πίσω, τα παίρνει, όποιος θέλει παραμένει με τους ευνοϊκούς όρους της επιχείρησής μας».
Σε ερώτηση για το ότι βρέθηκε χρυσός σε κρυψώνες, όπως για παράδειγμα όπως ακούστηκε σε κούφιες σκάλες, επεσήμανε: «Εννοείται ότι είχαμε κρύψει κι εμείς διάφορα, όπως όλοι οι επιχειρηματίες έχουν κρύπτες. Ειδικά εδώ στην Ομόνοια που βλέπουμε τι γίνεται, με κλοπές με όπλα, καλό είναι να υπάρχει ασφάλεια. Αν υπάρχει έστω κι ένας που πούλησε στα ενεχυροδανειστήριά μου, να βγει να το πει ότι δεν έχει παραστατικό από την αστυνομία. Είναι όλα καταγεγραμμένα».
Για το χυτήριο στα Εξάρχεια: «Είπαν στην αρχή ότι τα χυτήρια στην Στουρνάρη δεν είναι νόμιμα. Το είδαν μετά ότι είναι αναρτημένα όλα και οι άδειες προέρχονται από το κράτος. Εννοείται ότι θα έχεις άδεια για να έχεις χυτήριο. Δεν είναι καμουφλάζ το ότι δεν έχει βιτρίνα. Χρησιμοποιείται μόνο από τα δικά μου μαγαζιά. Δεν είναι ανοιχτό και για άλλους».
Για τις εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία επεσήμανε: «Ο χρυσός πριν 5 χρόνια ήταν 45.000€ το κιλό, τώρα είναι 35.000€. Πέντε χρόνια στέλνω χρυσό κι έρχονται λεφτά στην Ελλάδα και στα Ταμεία του κράτους. Όταν πήγα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τους είπα να πουλάω μόνο εδώ, μου είπαν ότι αγοράζουμε μόνο από ιδιώτες, όχι από επιχειρήσεις».

Είναι το λαοφιλέστερο άθλημα. Στον κόσμο. Ουδείς αμφιβάλλει γι’ αυτό. Και το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον πλανήτη. Κι αν υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί μπορείτε να του δείξετε τα νούμερα που ανακοίνωσε η FIFA για τον κόσμο που παρακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.
Κι όμως, 3,572 δις άνθρωποι είδαν τουλάχιστον ένα λεπτό από το Μουντιάλ του καλοκαιριού! Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη δηλαδή (7,53 δις σύμφωνα με την καταμέτρηση του 2017).
Η FIFA λοιπόν έκανε γνωστό πως 3.572 δισεκατομμύρια τηλεθεατές 4 ετών και πάνω είδαν τουλάχιστον ένα λεπτό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τον τελικό ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία στις 15 Ιουλίου τον παρακολούθησαν 1,12 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Από αυτούς τα 884.37 εκατομμύρια τον είδαν στις τηλεοράσεις των σπιτιών τους και οι άλλοι 231.82 εκατομμύρια είτε ήταν digital τηλεθεατές, είτε έξω από το σπίτι τους (μπαρ, μαγαζιά κ.α.).
Μετά τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ ο μέσος όρος τηλεθεατών ήταν 191 εκατομμύρια (!) και φυσικά υπήρχε μια αύξηση 10.9% σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το οποίο είχαν παρακολουθήσει 3.04 δις άνθρωποι. Επίσης το κοινό που είδε τουλάχιστον 30 λεπτά Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν 2.49 δις στην Ρωσία, ενώ τέσσερα χρόνια πριν στην Βραζιλία ήταν 1.95 δις. Τεράστια αύξηση… Οσο για το top10; Εκτός από τον τελικό, ακολούθησαν όπως αναμενόταν οι δύο ημιτελικοί. Εδώ μπορείτε να δείτε τους δέκα πρώτους αγώνες όσον αφορά την τηλεθέαση…
«Αυτά τα στοιχεία, δείχνουν πως το Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν όντως το καλύτερο όλων των εποχών. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την αύξηση στον μέσο όρο των τηλεθεατών αλλά και στον χρόνο που διέθεσαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Το γεγονός ότι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είδε το Παγκόσμιο Κύπελλο δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο το παγκόσμιας κλάσης ποδόσφαιρο», είπε ο Φιλίπ Λε Φλοκ από την FIFA.

Ακόμη και ο ‘Αρης έχει συγχρονιστεί με το πνεύμα των γιορτών, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), που έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία ενός αρειανού κρατήρα με πάγο στο εσωτερικό του, ο οποίος δείχνει σαν να είναι γεμάτος με φρέσκο και απάτητο χιόνι, έτοιμο να υποδεχτεί εκδρομείς για σκι!
Πρόκειται για τον μεγάλο και βαθύ κρατήρα Κορόλεφ (φέρει το όνομα του «πατέρα» της σοβιετικής αεροδιαστημικής τεχνολογίας Σεργκέι Κορόλεφ), διαμέτρου 82 χιλιομέτρων, κοντά στο βόρειο πόλο του ‘Αρη. Στο εσωτερικό του κρατήρα έχει συσσωρευτεί πάγος διαμέτρου 60 χιλιομέτρων και πάχους 1,8 χιλιομέτρων. Ο πάγος είναι μόνιμος στον κρατήρα, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «παγίδα ψύχους», επειδή παγιδεύει παγωμένο αέρα και έτσι εμποδίζει το λιώσιμο των πάγων, ακόμη και στη διάρκεια του εξάμηνης διάρκειας καλοκαιριού.
Η φωτογραφία του «χιονισμένου» κρατήρα τραβήχτηκε από το ευρωπαϊκό σκάφος Mars Express, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το γειτονικό πλανήτη από το 2003. Η επεξεργασία της φωτογραφίας (πέντε επιμέρους φωτογραφίες συνενώθηκαν σε μία) έγινε από το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο, το οποίο διαβεβαίωσε ότι το χρώμα του πάγου στη φωτογραφία είναι φυσικό και όχι «πειραγμένο».

Η Κόστα Ρίκα παρήγαγε περισσότερο από το 98% της ηλεκτρικής της ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το κρατικό ενεργειακό ινστιτούτο.
Το 2018, μόνο το 1,44% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας της Κεντρικής Αμερικής προήλθε από σταθμούς παραγωγής ενέργειας ορυκτών καυσίμων, αναφέρει η ανακοίνωση του Ινστιτούτο Ηλεκτρισμού της Κόστα Ρίκα.
Το 2015 η χώρα παρήγαγε το 98,99% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 2016 το 98,21% και το 2017 το 99,67%.
Ο γενικός διευθυντής του ινστιτούτου, Λουίς Πατσέκο, δήλωσε ότι το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κόστα Ρίκα καθιστά τη χώρα «ένα υπόδειγμα τόσο για την περιοχή όσο και για όλον τον κόσμο».
Τα ύδατα των ποταμών της χώρας αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας, παρέχοντας το 73,87% των ενεργειακών αναγκών της Κόστα Ρϊκα, ακολουθούμενα από τον άνεμο με ποσοστό 15,6% και τη γεωθερμική ενέργεια από τα ηφαίστεια με 8,38%.
Η Κόστα Ρίκα απέφυγε να χρησιμοποιήσει μονάδες παραγωγής ενέργειας ορυκτών καυσίμων τις 300 από τις 365 ημέρες του 2018. Η τελευταία φορά που χρειάστηκε να λειτουργήσουν οι μονάδες ήταν στις 17 Μαΐου.
Ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας κατά τον οποίο παράχθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με περίπου 976,78 γιγαβάτ ανά ώρα, αναφέρουν τα στατιστικά του ινστιτούτου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!