Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Το αυτοκίνητο που σκότωσε περισσότερα από 17 άτομα
Ο Stephen King έγραψε ένα από τα πιο γνωστά του βιβλία με τίτλο "Christine", που αργότερα γυρίστηκε και σε ταινία, εμπνευσμένος από το αυτοκίνητο που πιστεύεται πως είναι στοιχειωμένο σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.
Το αυτοκίνητο μάρκας Dodge μοντέλο GoldenEagle του 1964, αγοράστηκε αρχικά από την αστυνομία της Old Orchard Beach ως περιπολικό. Αργότερα πωλήθηκε σε έναν ηλικιωμένο άνδρα της περιοχής και στη συνέχεια το αυτοκίνητο άρχισε να δημιουργεί την ανατριχιαστική του φήμη.
Αποτέλεσμα εικόνας για Dodge GoldenEagle 1964
Και οι τρεις αστυνομικοί που οδήγησαν το αυτοκίνητο βρήκαν φρικτό θάνατο σε παράξενες δολοφονίες-αυτοκτονίες, σκοτώνοντας τις οικογένειες τους και κατόπιν τον εαυτό τους.
Αργότερα το αμάξι ήρθε στα χέρια της οικογένειας Wendy Allen που είναι και οι ιδιοκτήτες του αυτή την στιγμή, αλλά αποδείχθηκε προβληματικό καθώς οι πόρτες του άνοιγαν από μόνες τους ενώ βρισκόταν σε αυτοκινητόδρομο. Παραδόξως το GoldenEagle δεν φέρθηκε βίαια στην οικογένεια Allen, όπως έκανε σε τόσους πολλούς.
Η Wendy Allen αναφέρει ότι το αυτοκίνητο σκότωσε 14 ανθρώπους αλλά όπως φαίνεται ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος...
Τις δεκαετίες '80 και '90 μέλη από διάφορες τοπικές εκκλησίες βανδάλισαν το αυτοκίνητο και όπως φαίνεται όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι για τον βανδαλισμό σκοτώθηκαν σε φρικιαστικά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Η Allen αναφέρει πως και οι υπόλοιποι 32 άνθρωποι από τις δυο ομάδες πέθαναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκ των οποίων οι τέσσερις από κεραυνό.
Από όλες τις ιστορίες που σχετίζονται με αυτό το αυτοκίνητο, οι πιο φρικιαστικές είναι αυτές που εμπλέκονται και παιδιά. Δυο παιδιά, το ένα την δεκαετία του '60 και το άλλο του '80 χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο και πετάχτηκαν στον απέναντι δρόμο και προσγειώθηκαν είτε κάτω άπω τον προφυλακτήρα του GoldenEagle ή πάνω στην κουκούλα του. Και τα δύο παιδιά πέθαναν πριν προλάβει να φθάσει το ασθενοφόρο.
Η τελευταία ιστορία είναι η πιο ανατριχιαστική...Το 2008 ένα παιδί τόλμησε απλά να ακουμπήσει το αυτοκίνητο και δυο εβδομάδες αργότερα σκότωσε όλη του την οικογένεια μαζί με τον σκύλο και στη συνέχεια έκαψε το σπίτι του.
Σήμερα το αυτοκίνητο είναι διαλυμένο μετά από μια ακόμα επίθεση ομάδας πιστών της εκκλησίας το 2010 καθώς αποφάνθηκαν πως το αυτοκίνητο είναι... δαιμονισμένο! Η ομάδα έκλεψε το αυτοκίνητο, το τεμάχισε και τα κομμάτια του τα μοίρασε σε διάφορες μάντρες, ωστόσο οι εκκλήσεις της Wendy Allen για βοήθεια στο διαδίκτυο εισακούστηκαν και τα περισσότερα κομμάτια βρέθηκαν και τους επιστράφηκαν.
Η ίδια εκκλησιαστική ομάδα έχει χαρακτηρίσει την ίδια ως «Η θαλασσινή μάγισσα της Old Orchard Beach» και υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να κάνει θανάσιμα ξόρκια. Η ίδια απαντά στις κατηγορίες: «Λέω πως είναι απλά ένα αυτοκίνητο που πέρασε στα χέρια της οικογένειάς μου για χρόνια και ο κόσμος διαβάζει πάρα πολύ σχετικά με τα πράγματα που συνέβησαν σε ανθρώπους γύρω από το αυτοκίνητο,. Κοιτάξτε εμένα, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, είμαστε όλοι καλά, δεν είμαστε; Αν το αυτοκίνητο ήταν καταδικασμένο να σκοτώνει τους πάντες τότε γιατί δεν είναι κανένας μας νεκρός;»
Αποτέλεσμα εικόνας για Dodge GoldenEagle 1964
Κέρδισαν 288 εκατομμύρια στο Λόττο και δεν πήραν ούτε σεντ
Και εκεί που πιστεύεις ότι η θεά Τύχη είναι επιτέλους με το μέρος σου, ότι το σύμπαν τελικά εισάκουσε τις προσευχές σου και ότι όλα σου τα προβλήματα λύθηκαν μέσα σε μόλις ένα λεπτό καθώς συνειδητοποίησες ότι κέρδισες το τζάκποτ στο Λόττο(!), γίνεται τελικά κάτι και προσγειώνεσαι στην πρότερη κατάστασή σου...
Η εισαγωγή αυτή αφορά μια οικογένεια από το Ιλινόις που κέρδισε το τζάκποτ στο Λόττο καθαρά και δίκαια, αλλά εν τέλει δεν πήρε ούτε ένα σεντς στο χέρι.
Η πολιτεία ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει κέρδη αξίας μεγαλύτερης από 600 δολάρια έως ότου επιλυθεί η κρίση του προϋπολογισμού, αφού η πολιτεία είναι στα όρια της χρεοκοπίας. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να προβάλλονται τηλεοπτικές διαφημίσεις που προωθούν το Λοττο και τις κληρώσεις ενώ τα κέρδη δεν μπορούν να πληρωθούν.
Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι το δελτίο αξίας 288 εκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να πληρωθεί διαφορετικά θα κινηθούν νομικά. "Αν κάποια ιδιωτική επιχείρηση πωλούσε δελτία για τυχερά παιχνίδια και δεν πλήρωνε τον νικητή. Το κράτος θα τους έκλεινε και θα τους κατηγορούσε για απάτη "
Ένας ακόμα νικητής δήλωσε στο Inside Edition του CBS: «Κερδίσαμε 250.000 δολάρια. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια άνετη ζωή. Ξαφνικά μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. "Οι υπάλληλοι μου είπαν ότι θα λάμβανα μια επιταγή μέσω ταχυδρομείου σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες και από τότε πέρασαν μήνες".
Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί στον κόσμο
Πολλοί είναι εκείνοι που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν την κουλτούρα μίας ξένης χώρας, ενώ άλλοι ταξιδεύουν με την ελπίδα να ανακαλύψουν την ιστορία και τη φύση σε μακρινούς προορισμούς.
Και μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία οι λόγοι για τους οποίους ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ωστόσο είναι καλό να θυμάστε ότι ορισμένα μέρη έχουν τους δικούς του νόμους και κανόνες...
1.Βιντεοπαιχνίδια
Η Κίνα αποφάσισε να άρει την επί 14 απαγόρευση της κατασκευής και πώλησης βιντεοπαιχνιδιών. Επίσης το 2011, στη Νότια Κορέα θεσπίστηκε ένας νόμος που απαγόρευε στα παιδιά να παίζουν βιντεοπαιχνίδια online από τα μεσάνυχτα μέχρι τις έξι το πρωί. Το μέτρο αυτό λήφθηκε προκειμένου να αποτραπεί η εξάρτηση από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το 2013 ωστόσο η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα και έδωσε στους γονείς το δικαίωμα να ζητούν την εξαίρεση από την απαγόρευση.
2. Σαγιονάρες
Στο Κάπρι απαγορεύονται οι σαγιονάρες επειδή κάνουν φασαρία.
3. Tζιν
Η απέχθεια της Βόρειας Κορέας για την Αμερική είναι γνωστή και η χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει τα τζιν επειδή το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τα μπλε τζιν κι όχι για τα μαύρα.
4. Τα κίτρινα ρούχα
Τα κίτρινα ρούχα απαγορεύθηκαν στη Μαλαισία το 2011 επειδή η κυβέρνηση είχε έρθει σε σύγκρουση με μια ομάδα ακτιβιστών που διαδήλωναν για τους εκλογικούς νόμους
5. Ο χορός
Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή αλλά η χώρα απαγορεύει το χορό στα κλαμπ μετά τα μεσάνυχτα. Ο νόμος θεσπίστηκε το 1948 αλλά η χώρα σχεδιάζει να άρει την απαγόρευση λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
6. Το φτύσιμο
Για να αποτρέψει την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, η Coulaines, μια πόλη στη Γαλλία απαγόρευσε το φτύσιμο το 2009.
7. Η κέτσαπ
Η Γαλλία απαγόρευσε την κέτσαπ από το 2011 από τα σχολεία και τις καφετέριες των κολλεγίων επειδή η κατάχρηση της συγκεκριμένης σάλτσας καταστρέφει τη γεύση της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
8. Τσίχλα
Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την πώληση και την εισαγωγή τσίχλας, κάτι που σημαίνει ότι οι ντόπιοι δεν μπορούν να βρουν πουθενά τσίχλες. Γίνονται βέβαια και εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους, σε άτομα που πρέπει να μασούν τσίχλα. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1992 και ισχύει μέχρι σήμερα.
9. Να μένεις απο βενζίνη
Όσοι κινούνται στην Autobahn στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να μένουν από βενζίνη. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει από το αυτοκίνητό του για να φέρει βενζίνη γιατί οι πεζοί απαγορεύονται επίσης δια νόμου στην Autobahn.
10. Να αλλάζεις λάμπα
Στη Βικτώρια, μία από τις πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, το να αλλάζεις λάμπα είναι παράνομο εκτός κι εάν είσαι ηλεκτρολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
11. Ταινίες με ταξίδια στο χρόνο
Παρόλο που τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι δυνατά, η ιδέα έκανε θραύση στην Κινεζική τηλεόραση, γεγονός που δεν άρεσε στις αρχές και αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εκπομπές με παρόμοιο περιεχόμενο θεωρώντάς το ασέβεια προς την ιστορία. Η απαγόρευση εφαρμόστηκε το 2011 και ισχύει ακόμη. (Φωτο) Σκηνή από το «Back to The Future».
12. Το Scrabble
Τη δεκαετία του '80 ο Ρουμάνος ηγέτης Nicolae Ceausescu αποφάσισε ότι τα παιχνίδια τύπου Scrabble ήταν ανατρεπτικά και κακά κι έτσι απαγορεύτηκαν. Έκτοτε η απαγόρευση έπαψε να ισχύει και σε όλη τη χώρα διοργανώνονται τουρνουά.
13. Γιασεμί
Από την επανάσταση του 2010 στην Τυνησία η οποία έγινε γνωστή ως η Επανάσταση του Γιασεμιού, οι Κινεζικές αρχές απαγόρευσαν το συγκεκριμένο λουλούδι στη χώρα επειδή φοβήθηκαν πως θα δημιουργούσε πάλι αναταραχές.
14. Να πεθάνεις στο Κοινοβούλιο
Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πεθάνει στο Κοινοβούλιο καθώς όποιος πεθαίνει εκεί δικαιούται να κηδευθεί δημοσία δαπάνη. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε ως ο πλέον παράλογος στη Βρετανία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008.
15. Η μετενσάρκωση
Όσο παράξενο κι ακούγεται, η Κίνα έχει απαγορεύσει τη μετενσάρκωση χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, Η κίνηση αυτή εμπίπτει στα πλαίσια των «μέτρων για τη μετενσάρκωση για τους εν ζωή Βούδες στον Θιβετιανό Βουδισμό» και μόνο τα βουδιστικά μοναστήρια έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για τη σχετική άδεια. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 2007 και ισχύει μέχρι σήμερα
Ο μισός πληθυσμός της γης θα χρησιμοποιεί ψηφιακά πορτοφόλια το 2024
Η εξοικείωση καταναλωτών και εμπόρων με τις ηλεκτρονικές πληρωμές οδηγούν σε σταδιακή άνοδο την παγκόσμια αγορά των λεγόμενων ψηφιακών "πορτοφολιών". Με το κινητό τηλέφωνο να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, η χρήση των e-wallets βαίνει αυξανόμενη. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα έρευνα της Juniper Research, ο μισός πληθυσμός της γης θα χρησιμοποιεί ψηφιακά "πορτοφόλια" έως το 2024. Όπως προβλέπουν οι αναλυτές, ο αριθμός των καταναλωτών, που θα κάνουν χρήση e-wallets μέχρι το 2024, θα ανέλθει σε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια έναντι περίπου 2,3 δισεκατομμύρια στα τέλη του τρέχοντος έτους
Στο μεταξύ, εκρηκτική και συγκεκριμένα της τάξης του 80%, εκτιμάται ότι θα είναι η αύξηση σε επίπεδο αξίας των συναλλαγών μέσω ψηφιακών πορτοφολιών, που αναμένεται να υπερβαίνει τα $9 δις ετησίως έως το 2024. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, η ετήσια δαπάνη ανά ψηφιακό "πορτοφόλι" αναμένεται να αυξηθεί από περίπου $3.350 φέτος σε περισσότερα από $6.400 μέχρι το 2024. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη (Digital Wallets: Analysis Provider Service, Market Opportunities & Forecasts 2019-2024), η ισχυρότερη ανάπτυξη των ψηφιακών πορτοφολιών, που λανσάρουν εταιρείες λιανικής και πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται να προέλθει, κυρίως, από τις ηλεκτρονικές πληρωμές για απομακρυσμένες αγορές.
Περί ασφάλειας
Η μελέτη υποστηρίζει ότι μεγάλη ώθηση στη διείσδυση των e-wallets θα δώσει η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληρωμών με την εισαγωγή των SRC (Secure Remote Commerce) standards από το 2ο εξάμηνο του 2019, τα οποία προστατεύουν τις συναλλαγές με τη χρήση tokens και δυναμικής κρυπτογράφησης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη μελέτη της ίδιας εταιρείας, η αύξηση της διείσδυσης των ψηφιακών πορτοφολιών θα λειτουργήσει ενισχυτικά για τις ανέπαφες πληρωμές. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι, το 2020, η συνολική αξία των ανέπαφων πληρωμών θα ανέλθει σε $2 τρις, αντιπροσωπεύοντας το 15% της συνολικής αξίας των συναλλαγών που διενεργούνται μέσω ΡΟS. Μάλιστα, οι ανέπαφες πληρωμές θα αντιπροσωπεύσουν μίας στις τρεις πληρωμές, που θα πραγματοποιούνται εντός των φυσικών καταστημάτων, παγκοσμίως, έως το 2020.
Εντούτοις, οι ανέπαφες συναλλαγές θα συνεχίσουν να υπολείπονται των πληρωμών μέσω καρτών - χρεωστικών και πιστωτικών - λόγω της υψηλής διείσδυσης των τελευταίων. Η ευρύτερη υιοθέτηση των contactless πληρωμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις αγορές της Ευρώπης, της Άπω Ανατολής και της Κίνας. Ήδη, οι ανέπαφες πληρωμές είναι οι ισχυρότερες σε όλη την Άπω Ανατολή, την Κίνα, αλλά και τις άλλες περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 55% των συνολικών της αξίας των συναλλαγών με ανέπαφες πληρωμές.

Πηγή: sepe.gr
Αυτή είναι η νέα αλλαγή που έρχεται στο Instagram
Σας έχει τύχει να δείτε κάτι καθώς σκρολάρετε στην αρχική στο Instagram και μετά να μην μπορείτε να θυμηθείτε πού το είδατε και τι ήταν αυτό;
Αυτό συμβαίνει γιατί ακολουθείτε δεκάδες λογαριασμούς και με ένα refresh, ή με το να μπεις πιο μετά στην εφαρμογή εμφανίζονται πολλές νέες αναρτήσεις και αυτή που θέλατε να δείτε ξανά, χάνεται!
Η νέα αλλαγή έρχεται για να σε βοηθήσει σε αυτό!
H εφαρμογή όμως, ετοιμάζει μία νέα αναβάθμιση που θα σου λύσει κυριολεκτικά τα χέρια!
Ο social media expert, Matt Navarra αποκάλυψε με μήνυμά του στο Twitter πως θα υπάρχει επιλογή κατηγορίας «Posts που έχεις δει».


Παράλληλα, θα υπάρχει και κάτι ανάλογο για αυτά τα posts στα οποία έχετε πατήσει like, τα έχετε σχολιάσει ή που τα έχετε στείλει σε φίλους σας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!