Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Οι παρατηρήσεις στο ζευγάρι δεν έπιασαν τόπο.
Οι ένοικοι εξακολουθούν να μην μπορούν να κλείσουν μάτι και το θέμα έρχεται στην συνέλευση των ενοίκων, μέσα από μια ανακοίνωση που κάνει το γύρο των social media…
Δεν τους αφήνουν να χαρούν τον έρωτά τους! Οι ένοικοι έχουν χάσει την υπομονή τους με το ζευγάρι που μένει σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας και αποφάσισαν να θέσουν το θέμα σε έκτακτη συνέλευση. Δείτε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων 
 
Όπως γράφει ο διαχειριστής: »Αύριο στις 21.00 συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των ενοίκων με θέμα συζήτησης την φασαρία που γίνεται σε ώρες κοινής ησυχίας.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και ειδικά τους ζεύγους όπου τους καλούμε να βάλουν σιγαστήρα στις σ@ξουαλικές τους ορμές».
 
 
Υπέρ ενός νέου κανονισμού που υποχρεώνει τις εταιρείες κατασκευής «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων να καταλήξουν στην κυκλοφορία ενός κοινού φορτιστή για όλα τα μοντέλα προκειμένου να απλουστευτεί η διαδικασία επαναφόρτισης των συσκευών, ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο.
 Στόχος του κανονισμού είναι οι τωρινοί φορτιστές να αντικατασταθούν από τον «ενιαίο» φορτιστή το 2017.
Παράλληλα με την διευκόλυνση των καταναλωτών, ο κανονισμός αποσκοπεί και στη δραστική μείωση των ηλεκτρονικών «σκουπιδιών» που παράγονται από τις συχνές αλλαγές φορτιστών και «έξυπνων» φορητών συσκευών.
«Ο κανονισμός υπηρετεί τόσο το συμφέρον των καταναλωτών όσο και την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε η ευρωβουλευτής Μπάρμπαρα Βέιλερ, μιλώντας στο BBC.
«Θα βάλει τέρμα στις συχνές αλλαγές φορτιστών ενώ υπολογίζουμε ότι θα έχουμε 51.000 τόνους λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια ετησίως».
Για να τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός πρέπει να περάσει από το συμβούλιο υπουργών της Ευρώπης.
Τα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν τον κανονισμό στο εγχώριο δίκαιο έως το 2016 και στη συνέχεια οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έχουν 12 μήνες προκειμένου να προχωρήσουν στην κυκλοφορία του «ενιαίου» φορτιστή.

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψε ένας δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley, ο οποίος απέκτησε το πιο ακριβό συμβόλαιο ασφάλειας ζωής.
Ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του, έκλεισε συμβόλαιο 201 εκατ. δολαρίων, το πιο ακριβό στα χρονικά σε αυτό τον τομέα. Μάλιστα μπήκε ήδη στο βιβλίο Γκίνες, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ τον Ντέιβιντ Γκέφεν, τον κροίσο του Χόλιγουντ που το 1990 είχε κάνει ασφάλεια για 100 εκατ., δημιουργώντας το ρεκόρ που ίσχυε.
Για να κλείσει η συμφωνία με το ανώνυμο δισεκατομμυριούχο χρειάστηκαν επτά μήνες διαπραγματεύσεων και ο συνασπισμός 19 ασφαλιστικών εταιρειών, αφού δεν υπήρχε μία που να μπορούσε να σηκώσει ατομικά αυτό το «βάρος».
Σύμφωνα με τον Ντόβι Φράνσες, τον άνθρωπο που έκλεισε τη συμφωνία, ο δισεκατομμυριούχος δεν θέλει να ανακοινωθεί το όνομά του για δύο λόγους: την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, αλλά και να μην μάθουν τα νέα οι κληρονόμοι του. «Θέλει οι συγγενείς του να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά», είπε ο Φράνσες στο Associated Press.
Οπως εξήγησε ο ίδιος, η ασφάλεια έγινε προκειμένου οι κληρονόμοι να μη χρειαστεί να πληρώσουν 45% φόρο περιουσίας έπειτα από το θάνατο του κροίσου. Οσο για το κόστος του συμβολαίου, το ετήσιο ασφάλιστρο είναι «χαμηλό, μονοψήφιο ποσό εκατομμυρίων», σύμφωνα με τον Φράνσες.

http://www.4news.gr 
Αν ψάχνετε για την καλύτερη δουλειά του κόσμου τότε πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσετε την αίτηση πρόσληψης
…σε τουριστικό γραφείο πολυτελών ταξιδιών του Λονδίνου, το οποίο αναζητά άνθρωπο να επισκέπτεται τα πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου και να γράφει κριτικές…
Ο άνθρωπος που θα επιλεγεί, θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο επί ένα χρόνο και θα μείνει στα πολυτελέστερα θέρετρα που υπάρχουν.
Αν κανείς από μόνος του έκανε κάτι τέτοιο, θα σπαταλούσε συνολικά το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων, αφού θα χρειαζόταν, για παράδειγμα, να ξοδέψει 126.000 λίρες την εβδομάδα για να μείνει στο Velaa Private Island ή 37,500 λίρες τη βραδιά για να μείνει Necker Island.
Τώρα για τα προσόντα των υποψηφίων δεν απαιτούνται πτυχία και μεταπτυχιακά. Οι υποψήφιοι πρέπει να αγαπάνε τα ταξίδια, να διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία από διαμονή σε ξενοδοχεία, να είναι κοινωνικοί, διακριτικοί, απαιτητικοί, εύγλωττοι και να έχουν άποψη όσον αφορά το φαγητό, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.
Συμπληρώστε τη αίτηση στον ιστότοπο VeryFirstTo.com/job, όπου θα χρειαστεί να εξηγήσετε μέσα 65 λέξεις γιατί θέλετε να κάνετε αυτό το ταξίδι.

http://peiraxtiri.gr
Άλλοι θα παρακαλούσαν αλλά εκείνος δεν άντεχε...
Ένας μαθηματικός από το Ηνωμένο Βασίλειο χώρισε με την επί 21 χρόνια σύζυγο του και μητέρα του παιδιού του για έναν μάλλον περίπλοκο λόγο.

Δεν άντεχε άλλο να ζει πλουσιοπάροχα!
Η σύζυγος του, Κινέζα στην καταγωγή, είχε μια συγκλονιστική ιδέα. Να χτίζει πολυκαταστήματα μέσα σε... κινέζικα καταφύγια. Η ιδέα αυτή της απέφερε τουλάχιστον 15 δις δολάρια κι έτσι... αναγκαστικά ο τρόπος ζωής της οικογένειας άλλαξε.
Ο Τόνι όμως που είχε μάθει πάντα σε έναν συντηρητικό τρόπο ζωής, δυσκολευόταν να ζήσει με τόσα λεφτά. Παρόλο που έχει ένα γιο 17 ετών με τη σύζυγο του, χώρισε μαζί της παίρνοντας βέβαια και 1,5 εκατομμύριο για να... ζήσει.

Δύσκολος καιρός για... πλούσιους!
 
Καμιά φορά τα κατοικίδια συμπεριφέρονται σωστά όταν είμαστε μπροστά και κάνουν ότι θέλουν όταν φεύγουμε από το σπίτι. Ο σκύλος του παρακάτω video είναι ένα από αυτά τα κατοικίδια! Και αυτό γιατί όταν φεύγουν τα αφεντικά του, αυτός ξεσαλώνει στο κρεβάτι, με την γάτα να παρακολουθεί απαθέστατα!










Δείτε το video εδώ
Έκλαψαν τον νεκρό με... τσίπουρα
 
Το έριξαν στα τσίπουρα και ξέχασαν τον νεκρό! Ο λόγος για τον οδηγό και τον συνοδηγό μίας νεκροφόρας στην Πάτρα, οι οποίοι έκαναν το… αμίμητο.

Όπως σημειώνει το patrastimes.gr οι δύο άνδρες πάρκαραν τη νεκροφόρα τους, στο πίσω μέρος της οποίας υπήρχε η σωρός του εκλιπόντος και ξεκίνησαν τα τσίπουρα σε γνωστό καφενείο-ουζερί της περιοχής. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι… διασκέδαζαν με την ψυχή τους.

Την ίδια ώρα δεκάδες κάτοικοι και περαστικοί έπεφταν πάνω στην παράνομα σταθμευμένη νεκροφόρα και δεν πίστευαν το θέαμα που αντίκριζαν με τη σορό του εκλιπόντος να βρίσκεται σε δημόσια θέα!

 http://www.pinnokio.gr
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι κάτοικοι της γειτονιάς αλ Μπαλάντ, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Τζέντα, όταν έμαθαν το κρυμμένο μυστικό της ζητιάνας Αϊσά, η οποία πέθανε στο μπάνιο της σε ηλικία 100 ετών.Η τυφλή και καταβεβλημένη Αϊσά, η οποία για περισσότερα από 50 χρόνια ζητιάνευε στους δρόμου της Τζέντα αποκαλύφθηκε ότι είχε μια αμύθητη περιουσία. Διαβάστε και θαυμάστε:
3 εκατομμύρια ρουπίες σε μετρητά, τέσσερα κτίρια στην ίδια περιοχή, κοσμήματα και χρυσά νομίσματα αξίας 1 εκατ. ρουπίες, το σύνολον, δηλάδη, περιουσία αξίας μεγαλύτερης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς ότι και η μητέρα της και η αδερφή της ήταν, επίσης, ζητιάνες.
Την πραγματική αλήθεια γνώριζε, δε, μόνο μια φίλη της, η οποία και την αποκάλυψε μετά το θάνατος της αιωνόβιας γυναίκας.

http://www.seleo.gr

Αλλάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο χάρτης της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης στη χώρα. Από την Πέμπτη 20 Μαρτίου ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους στους πολίτες, ασφαλισμένους και μη, τα Πολυιατρεία και όλες οι μονάδες υγείας που διέθετε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα ... από το προσωρινό σφράγισμά τους πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Διευρυμένο ωράριο 7 πμ με 7 μμ, δωρεάν επίσκεψη, εξέταση ή συνταγογράφηση για όλους και πρόσβαση, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, χωρίς ραντεβού αποτελούν τις γνωστές παραμέτρους της… εξίσωσης των Πολυιατρείων –μια εξίσωση που παίδεψε πολύ το υπουργείο Υγείας τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Άγνωστος Χ είναι ο αριθμός των εξειδικευμένων γιατρών που θα στελεχώσουν το νέο σύστημα.

Η επαναλειτουργία των Πολυιατρείων και λοιπών μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ σηματοδοτεί τον νέο τρόπο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως αυτός αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Όλες οι μονάδες υγείας θα παραδοθούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) οι οποίες αναλαμβάνουν στο εξής και τη διαχείρισή τους.

Η στελέχωση των μονάδων υγείας θα αρχίσει την Πέμπτη οπότε και υποχρεούνται να εμφανιστούν στις θέσεις τους -μετά τη διαθεσιμότητα- οι υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς και οι γιατροί, που είχαν επιλέξει την απασχόληση στο ΠΕΔΥ και όχι στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας, η κάλυψη των μονάδων υγείας είναι απόλυτη σε διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό – οι εργαζόμενοι επέλεξαν τις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ σε ποσοστό 98,8% και 99,4% αντιστοίχως.
Διαφορετική είναι η εικόνα στο ιατρικό δυναμικό του νέου συστήματος: από τους 4.998 γιατρούς των πρώην Πολυιατρείων του ΙΚΑ, των ιατρείων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που υπάγονται τώρα στον ΕΟΠΥΥ, των νομαρχιακών μονάδων υγείας κα δήλωσαν ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ οι 2.497, δηλαδή ποσοστό 49,9%.

Το ΠΕΔΥ θέλει να γίνει «ανάχωμα» στα εφημερεύοντα νοσοκομεία
Με δεδομένο, όμως, ότι μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη οι γιατροί μπορούν να ανακαλέσουν τη σχετική δήλωση, στελέχη του υπουργείου Υγείας διατηρούν επιφυλάξεις για τον τελικό αριθμό των γιατρών του ΠΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το ΠΕΔΥ θα ξεκινήσει να λειτουργεί με 2.497 μόνιμους γιατρούς στις μονάδες υγείας, και σταδιακά θα προκηρύσσει θέσεις για επικουρικούς και συμβασιούχους γιατρούς. Στόχος των αρμοδίων είναι να καλυφθούν τα κενά μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια οι μονάδες υγείας να μπουν σε γενική εφημερία και να εκπληρώσουν τον πραγματικό τους στόχο όπως κάθε σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: να αποτελέσουν ανάχωμα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ώστε σε αυτά να φτάνουν κυρίως τα σοβαρά περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία.

Σε πρώτη φάση οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό του ΠΕΔΥ θα εργάζονται σε δύο βάρδιες, 8πμ – 4μμ και 11πμ – 7μμ, εξυπηρετώντας έτσι τους ασφαλισμένους για 12 ώρες καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους πολίτες, τόσο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όσο και τους ανασφάλιστους, για επίσκεψη, εξέταση, συνταγογράφηση.

Στη διάθεση των πολιτών θα παραμείνουν και οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί, ο κατάλογος των οποίων όμως σταδιακά θα ανανεώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες που θα ανακύπτουν ανά ΥΠΕ.

Όσοι χρειάζονται ελεγκτή γιατρό θα μπορούν να απευθύνονται είτε στις μονάδες υγείας είτε στην κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ (Κηφισίας 39, Μαρούσι) είτε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ) του ΕΟΠΥΥ. Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις θα (συνεχίσουν να) απευθύνονται οι ασφαλισμένοι και για θέματα που εξετάζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές, όπως πχ αναρρωτικές άδειες κα.
Ανοιχτά Πολυιατρεία, αλλά με ελλείψεις γιατρών
Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ΠΕΔΥ στην 1η ΥΠΕ Αττικής καθώς η πλειοψηφία των γιατρών παρέμεινε στα Πολυιατρεία και τις άλλες μονάδες υγείας (1.061 γιατροί από τους 1.702 επέλεξαν ΠΕΔΥ). Στις μονάδες του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν μικρότερη κάλυψη: από τους 1.012 γιατρούς έμειναν στο σύστημα δημόσιας υγείας οι 496, με σημαντικά κενά να καταγράφονται σε παθολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους, οφθαλμιάτρους και ορθοπεδικούς. Ο αριθμός των γιατρών που έμειναν στο ΠΕΔΥ διαφοροποιείται ανά ΥΠΕ –πχ «πέφτει» στο 31,8% στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στο 35,9% στην 7η ΥΠΕ Κρήτης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα πολυ-ιατρεία στις συγκεκριμένες περιοχές θα επαναλειτουργήσουν με μόλις έναν στους τρεις γιατρούς που διέθεταν επί ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα, στην 5η ΥΠΕ καταγράφονται ελλείψεις σε παθολόγους, παιδίατρους, καρδιολόγους, μικροβιολόγους και νευρολόγους
Είδος προς… εξαφάνιση αποτελούν οι καρδιολόγοι στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, όπου από τους 58 που απασχολούνταν συνολικά στα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ επέλεξαν να μείνουν στο ΠΕΔΥ μόλις οι 9. «Όχι» στο ΠΕΔΥ είπαν επίσης οι παθολόγοι, οι γαστρεντερολόγοι, οι παιδίατροι, οι οφθαλμίατροι και οι ρευματολόγοι της όμορης 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης.

Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων 1 στους 2 γιατρούς έμεινε στο ΠΕΔΥ, ωστόσο σε κάποιες ειδικότητες υπάρχουν σημαντικά κενά, όπως σε γυναικολόγους, καρδιολόγους, παιδιάτρους. Τέλος, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ θα διαθέτουν έναν παιδίατρο, έναν ουρολόγο και έναν δερματολόγο.
Τάξη στο χάος των τηλεφωνικών συνδέσεων του Δημοσίου επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση. Και υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για αυτό, καθώς κάθε χρόνο δαπανώνται 285 εκατ. ευρώ σε τηλεφωνήματα. 

Το ποσό αφορά όλες τις κλήσεις στον τομέα του Δημοσίου, που μπορεί να γίνονται είτε από το Μέγαρο Μαξίμου είτε από το τελευταίο ΚΕΠ της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Σε αυτό το χάος λοιπόν επιχειρούν να βάλουν τώρα ένα χάος, καταγράφοντας ηλεκτρονικά όλες τις συνδέσεις, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούν για λογαριασμό του Δημοσίου. Την αποστολή ανέλαβε η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου. Αν αποδειχθεί αποτελεσματικό το σύστημα, κάτι ανάλογο θα εφαρμοστεί και για άλλες δημόσιες δαπάνες, από τα ταξίδια και τα ενοίκια, μέχρι τα κρατικά ΙΧ και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

http://www.pinnokio.gr
Σε εξετάσεις Φυσικής σε κάποιο πανεπιστήμιο ο καθηγητής εξέταζε τους φοιτητές του προφορικά και έναν έναν.
Περνάει ο πρώτος, του λέει ο καθηγητής:
- Eίσαι σε ένα τρένο που κινείται με σταθερή ταχύτητα 80 km/h και κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο. Ξαφνικά ζεσταίνεσαι. Τι κάνεις τότε;
Ο φοιτητής απαντάει:
- Ανοίγω το παράθυρο.
Οπότε του λέει ο καθηγητής:
- Ποια η αντίσταση του αέρα που αναπτύσσεται μετά το άνοιγμα του παραθύρου, ποια η μεταβολή της τριβής μεταξύ τρένου και γραμμών και τέλος ποια η νέα ταχύτητα του τρένου;
O κακόμοιρος ο φοιτητής μην ξέροντας να απαντήσει κόβεται.
Αυτό συνεχίζεται με όλους τους φοιτητές ώσπου μπαίνει ο τελευταίος, ο οποίος είναι στο τελευταίο έτος.
Του λέει ο καθηγητής:
- Είσαι σε ένα τρένο που κινείται με σταθερή ταχύτητα 80 km/h και κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο. Ξαφνικά ζεσταίνεσαι. Τι κάνεις τότε;
- Βγάζω το σακάκι μου, λέει ο φοιτητής.
Ο καθηγητής του λέει:
- Ζεσταίνεσαι πολύ!
- Ε τότε βγάζω και τη μπλούζα μου.
- Ζεσταίνεσαι πάρα πολύ!
- Ε, βγάζω και το παντελόνι μου αν ζεσταίνομαι τόσο πολύ.
- Μα μιλάμε καίγεσαι!
- Ε, τότε βγάζω και το σώβρακό μου, τι να κάνουμε.
- Ωραία… Είναι κι ένας αράπης εκεί και αν το βγάλεις θα σε γαμ**σει… Ακόμα θες να γδυθείς;
- Κοιτάξτε κύριε καθηγητά εγώ προσπαθώ να πάρω πτυχίο εδώ και πόσα χρόνια και συνέχεια με κόβετε.Και ΟΛΟ το τρένο να με γαμ**σει, εγώ το παράθυρο ΔΕΝ το ανοίγω!!!

http://www.alexiptoto.com 
Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε στους φορολογούμενους τα είδη των αποδείξεων των δαπανών διαβίωσης τα οποία θα πρέπει να συλλέγουν το 2014...
και τις οποίες θα δηλώσουν και θα προσκομίσουν στην επόμενη φορολογική δήλωση το 2015. Εντούτοις, η ανακοίνωση του υπουργείου αφορά στις αποδείξεις που θα μαζεύουμε το 2014 και όχι αυτές που έχουμε ήδη μαζέψει για το 2013 και αφορά τη δήλωση εισοδήματος που θα κάνουμε φέτος. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συμπλήρωση της δήλωσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τις σημαντικές αλλαγές στο έντυπο Ε1.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η συλλογή των αποδείξεων είναι μία μόνο από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις του 2014, οι οποίες, αν δεν τηρηθούν, συνεπάγονται με σημαντικά πρόστιμα για τους φορολογούμενους. Επιπλέον, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι έχουν εισόδημα στο εξωτερικό, μια και στην περίπτωσή τους ισχύουν ξεχωριστά δεδομένα.

Οι αποδείξεις για το 2014, σύμφωνα με τον Ν.4172/2013 απαιτούνται να να φτάνουν σε ποσοστό το 10% του δηλούμενου ατομικού εισοδήματος με ποσό-ταβάνι τα 10.500 ευρώ για τα εισοδήματα του 2014. Για να γίνουν αποδεκτές από το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνονται σε εμπρόθεσμη δήλωση εισοδήματος, ενώ λογίζονται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζονται ανάλογα με το δηλούμενο εισόδημα.

Οι αποδείξεις αυτές αφορούν στο ατομικό εισόδημα μόνον από μισθωτές υπηρεσίες ή συντάξεις, καθώς για φορολογούμενους με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (ελεύθεροι επαγγελματίες,ατομικές κλπ) υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του φορολογητέου εισοδήματος μέσω εγγραφής εξόδων στα βιβλία τους. Φυσικά αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν π.χ. ο ένας σύζυγος είναι μισθωτός, τότε δικαιούται τη μείωση φόρου και δηλώνει αποδείξεις δαπανών διαβίωσης στο ποσοστό του εισοδήματος του μέχρι 10%, αλλά αν ο ο άλλος σύζυγος είναι ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται της έκπτωσης αυτής και δεν επιμερίζονται δαπάνες σε αυτόν.

Οι κατηγορίες δαπανών που αναγνωρίζει το ΥΠΟΙΚ για τα εισοδήματα του 2014 είναι οι κάτωθι και αναγνωρίζονται σε όλο το ποσό:

Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
Αλκοολούχα ποτά και καπνός
Ένδυση και υπόδηση
Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)
Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια
Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).
Τέλος θα πρέπει να προσεχθεί ότι αν για οποιοδήποτε λόγο ο φορολογούμενος δεν προσκομίσει το 10% του εισοδήματος του σε αποδείξεις τότε θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο με την κλίμακα των μισθωτών, ήτοι 22% επί της αξίας της διαφοράς μεταξύ των αποδείξεων που προσκόμισε και των αποδείξεων που θα έπρεπε να προσκομίσει.

Δηλαδή αν πχ ένας φορολογούμενος έχει δηλούμενο εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ύψους 20.000 Χ 10% = 2.000 ευρώ, αν όμως προσκομίσει 1.000 ευρώ τότε στο συνολικό πληρωτέο όρο θα επιβαρυνθεί και με τη διαφορά 2.000-1.000 = 1.000 Χ 22% = 220 ευρώ. Τουτέστιν θα πληρώσει 220 ευρώ παραπάνω φόρο ως ένα είδος πρόστιμου.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι η πιο πάνω απόφαση αφορά τα εισοδήματα 2014. Για τα εισοδήματα 2013 εξακολουθούν να ισχύουν οι προηγούμενες ρυθμίσεις όπου οι φορολογούμενοι προσκομίζουν το 25% του εισοδήματος τους σε αποδείξεις (επίσης μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι) μέχρι το ποσό των 10.500 ευρώ.

Και για αυτές τις αποδείξεις, αν δεν συλλεχθούν υπολογίζεται επιβάρυνση φόρου 22% στη διαφορά μεταξύ προσκομιζόμενων και απαιτούμενων. Κατά παρόμοιο τρόπο για τις φετινές δηλώσεις οι οποίες αφορούν τα εισοδήματα του 2013 οι κατηγορίες αποδείξεων που αναγνωρίζονται είναι:

Διατροφή-Ποτά, Ένδυση-Υπόδηση, Είδη Νοικοκυριού, Επισκευή και Συντήρηση Κατοικίας
Μεταφορές, Αναψυχή-Πολιτιστικές Δραστηριότητες, Από τις μεταφορές μόνο μεταφορές πραγμάτων, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, ανταλλακτικά αυτοκινήτου, λιπαντικά-αντιψυκτικά, μίσθωση ταξί, καύσιμα οχήματος.
Άλλες υπηρεσίες Όλα, εκτός από εισφορές ΕΡΤ και συνδρομητικής τηλεόρασης
Εκπαίδευση, μόνο δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών
Εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η εταιρία αρτIVITIES, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του William Shakespeare «Άμλετ» σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας, με μοναδικό όπλο το κείμενο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Ο βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει και στον θρόνο τον διαδέχεται ο αδερφός του Κλαύδιος, που δε διστάζει να παντρευτεί τη χήρα του νεκρού βασιλιά, βασίλισσα Γερτρούδη. Ο γιος της Άμλετ βασανίζεται τόσο από τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του όσο και από την απόφαση της μητέρας του να ξαναπαντρευτεί τόσο σύντομα. Όταν το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά εμφανίζεται μπροστά του και του αποκαλύπτει ότι ο Κλαύδιος τον δολοφόνησε για να τον διαδεχθεί, ο Άμλετ ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Τυχαία, ένα μπουλούκι θεατρίνων παρουσιάζεται την επόμενη μέρα στο παλάτι και ο Άμλετ αποφασίζει να βάλει τους ηθοποιούς να αναπαραστήσουν μπροστά στον Κλαύδιο τη δολοφονία του πατέρα του, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποσπάσει την ομολογία του.

Σχεδόν τετρακόσια χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου, ο Άμλετ παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του παγκόσμιου θεάτρου. Ο ομώνυμος ήρωας αυτής της δημοφιλούς υπαρξιακής τραγωδίας έχει κατά καιρούς γίνει σύμβολο της υψηλής πνευματικότητας, της προσωπικής απόγνωσης, του αδιάκοπου αγώνα για αυτογνωσία, της κριτικής κατά του εθνικισμού αλλά και σύμβολο του πολιτικού ακτιβισμού. Έχει γνωρίσει πλήθος διασκευές από σημαντικούς θεατρανθρώπους όπως ο Peter Brook, ο Robert Wilson, ο Robert Lepage κ.α. αλλά και δεκάδες κινηματογραφικές μεταφορές, ενώ αποτέλεσε εφαλτήριο για παρωδίες, νουβέλες, μελέτες, όπερες και πρωτότυπα θεατρικά έργα βασισμένα στον μύθο του Shakespeare.
Η παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» παρακολουθεί την προσπάθεια του νεαρού πρίγκηπα να διανύσει την απόσταση από την Σκέψη στην Πράξη.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΘΕΑΤΡΟ
Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310262051

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη: 20.00
Πέμπτη: 21.00
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15€
Τετάρτη απογευματινή: 10€
Φοιτητικό: 12€
Ανεργοι (κάρτα ΟΑΕΔ), Ομαδικά: 10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ- Ταμεία Θεάτρου: Εθν.Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, 2310262051
- Ticket Services τηλεφωνικά: 2107234567 online: www.ticketservices.gr
Τα εισιτήρια που αγοράζονται online ή τηλεφωνικά, παραλαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή από το ταμείο του θεάτρου, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιιμοποιήθηκε.

http://www.thestival.gr
Παράξενα και θαυμαστά πλάσματα μπορούν να ευδοκιμήσουν στα πιο εχθρικά μέρη του πλανήτη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πολύ… σκληρά ακόμη και για τα πιο ανθεκτικά, γράφει η Rachel Nuwer στο BBC.


Στην έρημο Ατακάμα της Χιλής θα πίστευε κανείς ότι δε μπορεί να επιβιώσει τίποτε.

Απολύτως τίποτε.

Είναι ένα από τα πιο ξηρά μέρη της Γης, όπου ακόμη και για 50 χρόνια δεν είδε σταγόνα βροχής.

«Πηγαίνοντας προς την Ατακάμα, κοντά στις ερημικές ακτές, βλέπεις μια έκταση χωρίς ίχνος ανθρώπινης ζωής, όπου δεν υπάρχει ούτε ένα πουλί, ούτε ένα θηρίο, ένα δέντρο ή κάποιο είδος βλάστησης» έγραφε ο ποιητής Alonso de Ercilla το 1569.

Κι όμως η έρημος Ατακάμα δε στερείται ζωής.

Ορισμένοι μικροοργανισμοί (endoliths) έχουν βρει ένα τρόπο να ευδοκιμήσουν εκεί, προσκολλώντας μέσα στους πόρους των βράχων, όπου υπάρχει αρκετή υγρασία για να επιβιώσουν.

«Υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα οργανισμών που τρέφονται με τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού τους. Και απλά κρύβονται μέσα στους βράχους. Είναι κάτι συναρπαστικό» ανέφερε η μικροβιολόγος στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Jocelyne DiRuggiero.

Φαίνεται, πως η ζωή έχει μια απίστευτη ικανότητα να εφευρίσκει τρόπους για να συνεχίσει να υπάρχει και να ευδοκιμεί.

Οι μικροοργανισμοί υπάρχουν για σχεδόν 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να προσαρμοστούν σε μερικές από τις πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες του φυσικού κόσμου.

«Υπάρχουν άραγε επάνω στον πλανήτη Γη περιοχές που να είναι να μην υπάρχει ίχνος ζωής;» αναρωτιέται η αρθρογράφος.

Η ζέστη (θερμότητα) είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να προσπαθήσει κανείς να δώσει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Το ρεκόρ ανοχής στη θερμότητα κατέχει μια ομάδα οργανισμών που καλούνται hyperthermophile methanogens, οι οποίοι αναπτύσσονται κι ευδοκιμούν γύρω από τις υδροθερμικές πηγές στα βάθη της θάλασσας. Ορισμένοι από αυτούς τους οργανισμούς αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι και τους 122 βαθμούς Κελσίου.

Οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι γύρω στους 150 βαθμούς Κελσίου βρίσκεται το θεωρητικό σημείο όπου δεν υπάρχει πια ζωή. Σε αυτή τη θερμοκρασία οι πρωτεΐνες καταρρέουν και δε μπορούν να σχηματιστούν χημικές αντιδράσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι μικροοργανισμοί μπορούν να θριαμβεύσουν γύρω από υδροθερμικές πηγές, όχι όμως μέσα σε αυτές, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 464 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό ενός ηφαιστείου.

«Πιστεύω ότι οι υψηλές θερμοκρασίες είναι το πιο εχθρικό περιβάλλον. Είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει ζωή εκεί όπου η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει πάνω από ένα επίπεδο. Τα πάντα καταστρέφονται» ανέφερε η μικροβιακή φυσιολόγος στο πανεπιστήμιο της Λισαβόνας και πρόεδρος της διεθνούς ένωσης International Society for Extremophiles, Helena Santos.

Αντίθετα, οι συνθήκες υψηλής πίεσης δε φαίνεται να παρουσιάζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα για την ανάπτυξη ζωής.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμότητα και όχι το βάθος είναι αυτή που πιθανώς να περιορίζει το πόσο κάτω από την επιφάνεια της Γης μπορεί να υπάρχει ζωή.

Η θερμοκρασία που επικρατεί στον πυρήνα της Γης (περίπου 6.000 βαθμοί Κελσίου) σίγουρα αποκλείει κάθε μορφή ζωής, αν και το βάθος στο οποίο συμβαίνει το σημείο αποκοπής από τη ζωή είναι ακόμη υπό έρευνα.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένας μικροοργανισμός (Desulforudis audaxviator) σε βάθος σχεδόν 3,2 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης, σε ένα ορυχείο χρυσού της Νότιας Αφρικής.

Πιθανότητα δεν έχει έρθει σε επαφή με την επιφάνεια για εκατομμύρια χρόνια και επιβιώνει μεταγγίζοντας θρεπτικά συστατικά από τους βράχους που υποβάλλονται σε ραδιενεργό διάσπαση.

Η ζωή υπάρχει και σε άλλα ακραία περιβάλλοντα, όπως αυτά σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν στην κλίμακα Κελσίου.

Τα βακτήρια του γένους Psychrobacter μπορούν να ζήσουν σε θερμοκρασίες -10 βαθμών Κελσίου στη Σιβηρία και στις λάσπες των παγετώνων της Ανταρκτικής.

Πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ζωντανά κύτταρα σε μια παγωμένη λίμνη, κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής.

Η αλμυρή λίμνη Deep Lake της Ανταρκτικής φιλοξενεί μοναδικά είδη που «λατρεύουν» το αλάτι, ακόμη και σε θερμοκρασίες -20 βαθμών Κελσίου.

Για να επιβιώσουν σε τέτοια περιβάλλοντα, οι μικροοργανισμοί διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως ειδικά προσαρμοσμένες μεμβράνες και πρωτεϊνικές δομές, καθώς επίσης και αντιψυκτικά μόρια στα κύτταρά τους.

Δεδομένου ότι η Γη ήταν καλυμμένη με πάγους από τότε που άρχισε να εξελίσσεται η ζωή, «μια λίμνη καλυμμένη με πάγους στην Ανταρκτική, δεν ακούγεται και τόσο ακραίο περιβάλλον» ανέφερε ο μικροβιολόγος στο πανεπιστήμιο του Τεννεσί, Jill Mikucki.

Η ακτινοβολία επίσης δεν αποθαρρύνει τους μικροοργανισμούς, εκτός κι αν μιλάμε για ατομική έκρηξη.
Ένας από τους πιο ανθεκτικούς στην ακτινοβολία μικροοργανισμούς είναι ο Deinococcus radiodurans, ο οποίος έχει επιβιώσει μέχρι και σε ταξίδια στο διάστημα και μπορεί να αντέξει δόσεις ακτινοβολίας μέχρι και 15.000 gray.
Στον άνθρωπο μια δόση 5 gray προκαλεί θάνατο.

Παρομοίως, αυτό που εμείς μπορεί να θεωρούμε ως θανατηφόρο χημικό περιβάλλον, ορισμένοι μικροοργανισμοί (extremophiles) αποκαλούν «σπιτικό» τους.

Πολλοί μικροοργανισμοί εξαρτώνται από το αρσενικό, τον υδράργυρο ή άλλα βαρέα μέταλλα για την ανάπτυξη και επιβίωσή τους, ενώ άλλοι προτιμούν το κυάνιο.

Στις θερμές πηγές της Kamchatka στη Ρωσία υπάρχουν μικροοργανισμοί οι οποίοι μεταβολίζουν το θείο ή το μονοξείδιο του άνθρακα. «Είναι δύσκολο να βρει κανείς ένα χημικό στοιχείο που μπορεί να αποτελειώσει κάθε είδος ζωής» λέει ο μικροβιολόγος στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ Frank Robb.

Ίσως όμως και να υπάρχουν μεμονωμένες εξαιρέσεις.

Η λίμνη Don Juan Pond στην Ανταρκτική είναι η πιο αλμυρή που υπάρχει στον πλανήτη, με τα επίπεδα αλμυρότητας να φτάνουν το 40% (στη Νεκρά Θάλασσα είναι περίπου 33%).

Επιστήμονες έχουν εντοπίσει ίχνη μικροβιακής ζωής σε αυτήν, όμως εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακαλύψουν αν όντως αναπτύσσεται και αναπαράγεται εκεί, ή αν έχει μεταφερθεί εκεί από άλλες τοποθεσίες με τον αέρα.

«Η λίμνη Don Juan αποτελεί ένα παράδειγμα μιας περιοχής στην επιφάνεια της Γης, όπου θα μπορούσαμε να βρούμε ζωή, όμως δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την παρουσία δραστήριας ζωής εκεί» είπε ο μικροβιολόγος του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, Corien Bakermans.

Προς το παρόν, οι ακραίες θερμοκρασίες και κάποια συνθετικά εργαστηριακά περιβάλλοντα μπορεί να είναι τα μόνο στείρα περιβάλλοντα στη Γη, όπου είναι δυνατό να υπάρχει μηδενικό ίχνος ζωής.

Συχνά ανακαλύπτονται νέοι οργανισμοί, οι οποίοι αλλάζουν τα όρια ζωής όπως τα γνωρίζουμε και τα καταλαβαίνουμε έως τότε, όμως το πού μπορεί να φτάσουν αυτά τα όρια είναι κάτι που παραμένει άγνωστο.

Ή όπως λέει ο Santos: «Αυτό που δεν υπάρχει είναι πιο δύσκολο να αποδειχτεί από αυτό που υπάρχει».
Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία όταν το ημερολόγιο έδειχνε 17 Μαρτίου.

-Το 1821, ο ι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας. Την ίδια ημέρα ελληνικό τάγμα υπό τον Σωτήρη Χαραλάμπη και τους Πετμεζαίους πολιορκούν τους Πύργους των Καλαβρύτων, που παραδίδονται έπειτα από λίγες μέρες

-Το 1861, τα βασίλεια και οι ανεξάρτητες περιοχές στην επικράτεια της σημερινής Ιταλίας ενώνονται για πρώτη φορά σε εθνικό κράτος, κάτω από το στέμμα του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ Β' του Οίκου της Σαβοΐας, μονάρχη της Σαρδηνίας και του Πεδεμοντίου

-Το 1934, εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού

-Το 1948, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία υπογράφουν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, προάγγελο του σημερινού ΝΑΤΟ

-Το 1951, στον πόλεμο της Κορέας, το Τάγμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας καταλαμβάνει το συγκρότημα των υψωμάτων 325 αποσπώντας τα εγκωμιαστικά σχόλια των Συμμάχων

-Το 1988, φεύγει από την ζωή ο «βασιλιάς» της πλατείας Εξαρχείων, Νικόλας Άσιμος. Ο Άσιμος υπήρξε ένας από τους πιο αντισυμβατικούς τραγουδοποιούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής

http://www.enikos.gr 
Το είπε και η επιστήμη! Η πεποίθηση ότι μπορούμε να φάμε κάτι που μας έπεσε κάτω, αν το σηκώσουμε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, είναι τελικά πραγματική και ισχύει!
Τελειόφοιτοι φοιτητές του τμήματος Βιολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, διαπίστωσαν σε μία έρευνα που πραγματοποίησαν, ότι ο χρόνος είναι ο «κυριότερος παράγοντας» στη μεταφορά των βακτηριών από το δάπεδο στο τρόφιμο. Αυτό που έκαναν, είναι να παρακολουθήσουν πόσο γρήγορα μεταδίδονται από την επιφάνεια του δαπέδου, στα τοστ, στα ζυμαρικά και σε άλλες κολλώδεις τροφές, τα διάφορα βακτήρια.
Επίσης, διαπίστωσαν ότι και ο τύπος του δαπέδου, είναι ζωτικής σημασίας για το χρόνο μεταφοράς των βακτηρίων, με το χαλί να φαίνεται πως είναι εκπληκτικά ασφαλέστερο! Το λοιπόν… Όσο πιο γρήγορα σηκώσουμε το φαγητό μας από το… δάπεδο, τόσο πιο καθαρό είναι! Σύμφωνα πάντα με την επιστημονική μελέτη!
Τα ευρήματα αυτής της έρευνας, ανακουφίζουν όλους αυτούς που πιστεύουν μέχρι σήμερα στον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων! Πάντως εμείς… δε θα το συνιστούσαμε ότι κι αν λέει η επιστήμη!

http://www.alexiptoto.com 
Έχουν περάσει κοντά 250 χρόνια από την χρονιά που έκανε την εμφάνιση του το πρώτο χαρτί υγείας στην Γαλλία. Παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο μέσα στον χρόνο μέχρι ...

τις αρχές του 1970 οπότε εισήλθαν τα πρώτα χαρτιά υγείας από ανακυκλώσιμο χαρτί. Την τελευταία δεκαετία που το marketing άρχισε να πειραματίζεται με το συγκεκριμένο είδος βασικής ανάγκης μπήκε χρώμα, άρωμα, περισσότερα φύλλα και στρώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε ανάγλυφο.

Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ψάχνοντας το επόμενο βήμα πραγματοποιούν συχνά έρευνες για να δουν τι είναι αυτό που θέλουν οι καταναλωτές ώστε να τους το προσφέρουν πρώτοι. Σε μία τέτοια έρευνα - που διεξήχθη για λογαριασμό της SCA, της πολυεθνικής που παράγει μεταξύ των άλλων το χαρτί Zewa - σε Βέλγιο, στην Γαλλία και την Ισπανία η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δήλωσε ότι θα ήθελε ένα χαρτο-κύλινδρο που απορρίπτεται στη λεκάνη και διαλύεται στο νερό, με κύριο λόγο την πρόσθετη διευκόλυνση (38%) που προσφέρει.

Η σουηδική εταιρεία το έψαξε και προχώρησε στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης καινοτομίας δημιουργώντας το Zewa Aqua Tube, ένα υδατοδιαλυτό χαρτοκύλινδρο ο οποίος μπορεί να απορριφθεί στην λεκάνη και να διαλυθεί.

Το προϊόν κυκλοφορεί από τον Ιανουάριο σε αγορές τις Δυτικής Ευρώπης και σύμφωνα με την SCA που το παρουσίασε την Πέμπτη και στους Έλληνες δημοσιογράφους δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα από την καινοτομία που είναι 100% ασφαλής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το Zewa Aqua Tube, το οποίο παρασκευάζεται από τις ίδιες ίνες με το χαρτί υγείας και ζυγίζει περίπου όσο 6 φύλλα χαρτιού υγείας, μπορεί εναλλακτικά να ανακυκλωθεί. 

Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή του και στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας με την οποία συνεργάζεται η SCA στην Ελλάδα και αντικαθιστά το σύνολο των χαρτοκύλινδρων των 16 κωδικών προϊόντων ρολών υγείας Zewa. To σήμα σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας είναι από τα τέλη του 2013 No1 στην ελληνική αγορά, θέση που κατείχε ήδη σε εταιρικό επίπεδο μαζί με το δεύτερο σήμα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της, το Delica.



Ηταν η βραδιά που ο Μπουφόν πραγματοποίησε την 476η εμφάνιση του ως Μπιανκονέρο ισοφαρίζοντας τον Ντίνο Τζοφ και αντίπαλος έτυχε να είναι η ομάδα που υποστήριζε πιτσιρικάς. Για να την κάνει ξεχωριστή, ο αρχηγός της Γιούβε και της Σκουάντρα Ατζούρα κράτησε όρθια την ομάδα του αποκρούοντας το πέναλτι του Καλαϊό, για να πάρει την σκυτάλη ο Πίρλο με το φάουλ στο 89' για να σφραγίσει ότι και φέτος ο τίτλος θα πάει στο Τορίνο. Με ή χωρίς ρεκόρ βαθμών...
Το ματς είχε από την αρχή νεύρο και δυνατά μαρκαρίσματα και αυτό σήμαινε ότι η Τζένοα θα έτρωγε κάρτες. Μία από αυτές, στον Στουράρο για θέατρο, ήταν μια εντυπωσιακή απόφαση του διαιτητή Ματσολένι, ο οποίος προκαλούσε γενικώς νεύρα και κυρίως στους Γενοβέζους, που ζήτησαν πέναλτι στο 39' για επαφή του Λιχτστάινερ με τον Μπερτολάτσι. Για τους Μπιανκονέρι φρόντιζε ο βοηθός, ο οποίος ακύρωσε σωστά γκολ του Οσβάλντο για οφσάιντ στο 21' αλλά... αμάρτησε στο 40' σηκώνοντας ξανά το σημαιάκι γιατί οι Πογκμπά και Οσβάλντο τα έκαναν όλα τέλεια για να πάει η μπάλα στα δίχτυα. Ο Γάλλος είχε και ένα καλό σουτ αμέσως μετά, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο βασικά κυριάρχησαν τα νεύρα και τα λάθη...
Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους δεν βελτιώθηκε σε σχέση με το πρώτο. Αντιθέτως, κινδύνεψε να βρεθεί και πίσω στο σκορ από μια τρομερή ενέργεια του Μπερτολάτσι που άδειασε τον Κιελίνι αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε στο τετ α τετ και στην εξέλιξη ο Μότα σούταρε λίγο άουτ. Η Τζένοα¨-για την οποία ο Τζιλαρντίνο φλέρταρε με την δεύτερη κίτρινη- είχε καταφέρει να μπλοκάρει τους Τορινέζους που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά αλλά στο 69' ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Αντονέλι. Ο Ματσολένι δεν το υπέδειξε αλλά υπέδειξε δύο λεπτά μετά αυτό του Βιντάλ στην άλλη πλευρά του γηπέδου.
Ο Καλαϊό, που είχε αντικαταστήσει νωρίτερα τον Τζιλαρντίνο, ανέλαβε την εκτέλεση και ο Μπουφόν απέκρουσε, κραώντας όρθια την Γιουβέντους. Και αφού έμεινε όρθια εκεί, πήρε και το ματς στο 89' με την τέχνη του Πίρλο, από το φάουλ που κέρδισε ο... Κουαλιαρέλα που μπήκε επειδή δεν υπήρχε άλλος επιθετικός, συνεχίζοντας απτόητη την πορεία της στο πρωτάθλημα.
Διάβασε περισσότερα στο: Τζένοα - Γιουβέντους 0-1 | gazzetta.gr 

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 371 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο 7-0 επί της Οσασούνα κι έγινε ο αρχισκόρερ της σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια μία εβδομάδα πριν από το clásico με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ηλικία 26 ετών και 9 μηνών, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 371 γκολ σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με το χατ τρικ που σημείωσε στο 7-0επί της Οσασούνα, πριν από το clásico της επόμενης εβδομάδας στην Primera Division. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει επιστρέψει φουριόζος από τον τραυματισμό του και κατέρριψε το τελευταίο σπουδαίο ρεκόρ σκοραρίσματος του συλλόγου, προσπερνώντας τον Ισπανοφιλιππινέζο Παουλίνο Αλκάνταρα, που είχε μεγαλουργήσει προπολεμικά με 369 τέρματα για τους "μπλαουγκράνα".

 Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 18' και βρήκε δίχτυα για 10η φορά στα τελευταία 4 παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο 63' κι έπιασε στην κορυφή των φετινών σκόρερ πρωταθλήματος τον Αλέξις Σάντσες. Στο 88' σημείωσε και το τελευταίο τέρμα του στη βραδιά, ολοκληρώνοντας το 25ο χατ τρικ με τους "μπλαουγκράνα".Ο Χιλιανός επιθετικός, από την πλευρά του, βρήκε ξανά τα δίχτυα από κοντά μετά από μία ομαδική προσπάθεια στο 1ο ημίχρονο, η οποία άρχισε από τον Αντρές Ινιέστα, που μαζί με τον Μέσι διακρίθηκαν στην αναμέτρηση του "Καμπ Νόου". Ο Ισπανός μέσος έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα στο 34' με ένα φανταστικό διαγώνιο σουτ κι έδειξε ότι κι αυτός είναι έτοιμος για τη μάχη που θα κρίνει εν πολλοίς τη μάχη του τίτλου. Κρίστιαν Τέγιο και Πέδρο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπαρτσελόνα, που αποτελεί συνάμα ψυχολογική τόνωση για το ντέρμπι της Κυριακής.
http://www.contra.gr
Τη δημιουργία «πράσινων» πρατηρίων, που εκτός των συμβατικών καυσίμων θα μπορούν να διαθέτουν φυσικό αέριο (CNG), βιοκαύσιμα, υδρογόνο και ηλεκτρική ενέργεια, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Με την απόφαση αυτή, ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας αμιγών και μικτών πρατηρίων φυσικού αερίου.
«Η ρύθμιση θα βοηθήσει τη χρήση αυτοκινήτων με φυσικό αέριο, καύσιμο που εξασφαλίζει αφενός μεν οικονομία στους καταναλωτές, αφετέρου είναι φιλικό προς το περιβάλλον» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Τι αλλάζει

Οι προδιαγραφές λειτουργίας ενός πρατηρίου αλλάζουν, πλέον, καθώς μηδενίζονται οι εκπομπές ρύπων και γίνεται περιβαλλοντική διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων.

Οι αλλαγές θα είναι φανερές για τον χρήστη καθώς σχεδιάζεται να τοποθετηθούν αυτόματοι μετρητές καυσαερίων, μέσω των οποίων ο οδηγός -μόνος του πια- θα ενημερώνεται για τις εκπομές ρύπων του αυτοκινήτου του και θα λαμβάνει μια χρωματική ταυτότητα όπου θα αναγράφεται το ποσοστό των εκπομπών. Ανάλογα με το χρώμα που θα αποτυπώνεται, θα ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης για το πόσο άμεσα θα πρέπει να ελέγξει το όχημά του.

* Οι διαδικασίες ελέγχου θα γίνονται προληπτικά, που σημαίνει ότι η παραλαβή της ενημέρωσης δεν θα οδηγεί σε πρόστιμο εάν το όχημα εκπέμπει ρύπους πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, αλλά θα θέτει σε εγρήγορση τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να αλλάξει συνήθειες και να ελέγχει τη μηχανή και τον καταλύτη του.

* Για τους αέριους ρύπους εξετάζεται το σύστημα ανάκτησης ατμών βενζίνης σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ώστε να δεσμεύονται οι ατμοί βενζίνης που εκλύονται κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού μηχανοκίνητων αυτοκινήτων, καθώς και να διασφαλίζεται η λειτουργία συλλογής των ατμών του βυτιοφόρου στις δεξαμενές του πρατηρίου.

* Τα υγρά και στερεά απόβλητα θα ανακυκλώνονται ανά κατηγορία υλικών.

* Στα πρατήρια θα λειτουργούν συστήματα ανακύκλωσης νερού, κυρίως για την πλύση των αυτοκινήτων, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη.

* Στους χώρους θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης, στις στέγες των πρατηρίων θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά, ενώ θα εφαρμοστεί και η βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

* Στα «πράσινα» πρατήρια θα τοποθετηθούν και συστήματα φόρτισης αυτοκινήτων που κινούνται με ηλεκτρισμό, ο οποίος αποτελεί εναλλακτική μορφή καυσίμου με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

* Οι υπάλληλοι των πρατηρίων θα έχουν εκπαιδευτεί προκειμένου να δίνουν συμβουλές στους οδηγούς για τις μεθόδους ανακύκλωσης των στοιχείων του αυτοκινήτου, την οικολογική οδήγηση και τα οφέλη της, καθώς και να πείθουν με επιχειρήματα για την ανάγκη ελέγχου του οχήματος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συνήθεια που -αν εφαρμοστεί- επιφέρει κέρδος στην τσέπη του ιδιοκτήτη αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

* Τα πρατήρια θα αποκτήσουν πιστοποιητικό «πράσινης» λειτουργίας που θα αναρτάται σε εμφανές για τον οδηγό σημείο, θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενώ σχεδιάζονται και καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη λειτουργίας τους.
Να σημειωθεί ότι στην Αττική λειτουργούν από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) δυο πρατήρια φυσικού αερίου, στα Λιόσια και στην Ανθούσα, τα οποία και τροφοδοτούν 600 λεωφορεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), 102 απορριμματοφόρα δήμων καθώς και ταξί και ελάχιστα ΙΧ.

http://www.fpress.gr
Από σήμερα Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών.
Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.
Το πρόγραμμα, ύψους 54 εκ. ευρώ ,θα έχει διάρκεια ένα χρόνο και θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων η οποία θα ανέρχεται ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους, και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους επαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.
Προϋποθέσεις
Οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Αν μία επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης, που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που μείωσε.
Ποιες επιχειρήσεις δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα
- Δημόσιες επιχειρήσεις.
- Νυχτερινά κέντρα.
- Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης (Security).
- Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (Telemarketing).
- Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
- Επιχειρήσεις για τα Υποκαταστήματα ή τα Γραφεία τους στο Εξωτερικό.
- Εξωχώριες εταιρίες (Off – shore).
- ΚΤΕΛ.
- Σύλλογοι και Σωματεία, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
- Επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (λογιστές, ασφαλιστές, πολιτικοί μηχανικοί κ.τ.λ.) εκτός από τις επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό εκτός της έδρας τους.
- Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Αλιείας και της παραγωγής γεωργικών προϊόντων, καθώς και επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τη μεταπώληση προϊόντων σε εμπόρους.
- Επιχειρήσεις, που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από κρατικές ενισχύσεις.
- Επιχειρήσεις, που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία, υπό τον όρο ότι, θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν από τη μεταβίβαση ή την αλλαγή της νομικής μορφής τους.
- Επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται «προβληματικές».
Τέλος, δεν είναι δυνατή η πρόσληψη ανέργων σε επιχείρηση, που είχε απασχοληθεί τον προηγούμενο χρόνο, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει αλλάξει νομική μορφή όταν υποβάλλει το αίτημα. Επίσης, δεν είναι δυνατή η πρόσληψη με επιδότηση για άτομα, που θα απασχοληθούν σε νυχτερινές βάρδιες (22.00-06.00).
Πώς βγαίνουν οι κωδικοί για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ
Για την έκδοση κλειδαρίθμου ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
1. Οι ατομικές επιχειρήσεις τη Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
2. Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.
Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (Α.Ε., Ο.Ε. ΕΠΕ κλπ). Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ., e-mail, ΑΦΜ, κλπ.) κάθε υποκαταστήματος.
aftodioikisi.gr
Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον σύγχρονο «εφιάλτη» όλων των γυναικών, ακόμη και των μοντέλων.

Συνήθεις ύποπτοι για την εμφάνισή της είναι οι ορμόνες, η κακή διατροφή, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η ηλικία και το DNA.

Ωστόσο, αυτό που είναι κοινό σε όλες τις περιπτώσεις είναι η συσσώρευση τοξινών στο σώμα, τις οποίες ο οργανισμός μας αποθηκεύει στα λιπώδη κύτταρα, προκειμένου να μας προστατέψει.

Βασικό μέλημα, λοιπόν, των γυναικών είναι αρχικά να μειώσουν την πρόσληψη τοξινών στον οργανισμό τους, ώστε, τουλάχιστον, να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.

Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας κάνουν να βγείτε στην παραλία αυτό το καλοκαίρι, γεμάτη αυτοπεποίθηση, απαλλαγμένη από την κυτταρίτιδα:

Προσαρμόστε το διατροφικό σας πρόγραμμα

Προτιμάτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Χάρη στην αλκαλικότητά τους έλκουν τις τοξίνες από τα κύτταρα, βοηθώντας τον οργανισμό να τις αποβάλλει.

Μειώστε το αλάτι

Έχει αποδειχθεί ότι το επεξεργασμένο αλάτι αποστραγγίζει τον οργανισμό από τα απαραίτητα μέταλλα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη συσσώρευση τοξινών. Καλό θα είναι, λοιπόν, να προτιμάτε το θαλασσινό, που είναι αλκαλικό και βοηθά στη διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών. Το ίδιο ωφέλιμο είναι και το ορυκτό αλάτι.

Καταναλώνετε πολλά υγρά

Η σωστή ενυδάτωση εξασφαλίζει ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και ο καθαρισμός του οργανισμού από τις τοξίνες. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τους πολλούς καφέδες και να τους αντικαταστήσετε με τσάι από βότανα.

Κάντε αποτοξίνωση

Ο καλύτερος τρόπος, αν και όχι τόσο ευχάριστος, είναι με τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, είτε από κάποιον επαγγελματία είτε με κλύσμα στο σπίτι. Σίγουρα δεν θα τον επιλέγατε υπό κανονικές συνθήκες, ωστόσο θα βοηθήσει στον αποτελεσματικό καθαρισμό του οργανισμού.

Κάντε τοπικό μασάζ

Οι μαλάξεις διεγείρουν το λεμφικό σύστημα, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διαδικασία αποβολής των τοξινών, που είναι ο κύριος λόγος εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Ιδρώστε άφοβα

Κάθε φορά που ιδρώνετε, αποβάλλετε μία σημαντική ποσότητα τοξινών από τον οργανισμό σας. Μην υποτιμάτε, λοιπόν, τις δυνατότητές του.

Αποφεύγετε τις κρέμες αδυνατίσματος

Οι κρέμες αυτού του είδους αδυνατίζουν σε μεγάλο βαθμό το δέρμα, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται περισσότερο ο φλοιός πορτοκαλιού.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!