Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η ανθρώπινη εξέλιξη, ή ανθρωπογένεση, ονομάζεται "η διαδικασία της εξέλιξης κατά την οποία οι άνθρωποι (Homo s. sapiens) εμφανίζονται/εξετάζονται ως ξεχωριστό είδος σε σχέση με τις άλλες ανθρωπίδες, τους μεγάλους πιθήκους και τα πλακουντοφόρα θηλαστικά. Είναι το αντικείμενο της γενικότερης συστηματικής επιστημονικής αναζήτησης που προσπαθεί να κατανοήσει και να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο συνέβησαν αυτές οι αλλαγές.  
Η κυρίαρχη άποψη στον επιστημονικό χώρο σχετικά με την καταγωγή των ανατομικά σύγχρονων ανθρώπων ονομάζεται "Πέρα από την Αφρική" και υποστηρίζει πως ο Homo sapiens εξελίχτηκε στην Αφρική και μετακινήθηκε στις γύρω ηπείρους περίπου 50.000 με 100.000 χρόνια πριν, αντικαθιστώντας τους πληθυσμούς του Homo erectus στην Ασία και του Homo neanderthalensis στην Ευρώπη", αναφέρει η Wikipedia.
Έχει, όμως, η εξέλιξη του ανθρώπου φτάσει στο τέλος της; Ή μήπως όχι;
Οι άνθρωποι εξελίσσονται με αυξητικό ρυθμό, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και στο μεγαλύτερο πληθυσμό τους, υποστηρίζει η ανθρωπολόγος Briana Pobiner από το μουσείο φυσικής ιστορίας Smithsonian National Museum of Natural History. Όμως, όπως ακριβώς συνεχίζουν να εξελίσσονται οι άνθρωποι, το ίδιο συμβαίνει και με τα ανθρώπινα παράσιτα.
"Αναλογιστείτε τους αρχαίους συγγενείς μας. Γιατί οι περισσότεροι πρόγονοι του ανθρώπου εξαφανίστηκαν και ο homo sapiens επέζησε; Η απάντηση έχει να κάνει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο", ανέφερε η ίδια.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του συνολικού βάρους του σώματος, όμως καταναλώνει το 20% της ενέργειάς του. Οι μεγαλύτερες εξελικτικές αλλαγές έχουν συντελεστεί στο νεοφλοιό, το εξωτερικό τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται την αφηρημένη σκέψη, το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, την ενσυναίσθηση και τη γλώσσα.
Καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να εξελίσσεται, μήπως τελικά οι άνθρωποι εμφανίσουν τεράστια κεφάλια και λιπόσαρκα σώματα, όπως αποτυπώνονται και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;
Ιστορικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Live Science, η διαδικασία του τοκετού μείωσε το μέγεθος του εγκεφάλου, καθώς τα κεφάλια των μωρών έπρεπε να χωρούν από το κανάλι της γέννας.
Στις μέρες μας, ωστόσο, οι καισαρικές τομές παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία. Το 46% των μωρών που γεννιούνται σήμερα στην Κίνα, έρχονται στον κόσμο με τη βοήθεια καισαρικής τομής, πρόσθεσε η ανθρωπολόγος.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και ένας μεγαλύτερος πληθυσμός εξελίσσεται ακόμη πιο γρήγορα, υποστηρίζει η ίδια.
Όμως, με την αύξηση του επιπέδου της στάθμης της θάλασσας και τη μείωση της διαθέσιμης επιφάνειας γης, οι ασθένειες που μεταφέρονται μέσω των υδάτων και του αέρα θα μπορούν να διαδίδονται και πιο εύκολα, συνέχισε.
Μήπως, λοιπόν η ανθρώπινη εξέλιξη έχει φτάσει στο τέλος της;
"Σίγουρα όχι. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει και η ανθρώπινη εξέλιξη", κατέληξε η Pobiner.
news.gr
Τον τρόμο έζησε μία μητέρα από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών όταν βρήκε κρυμμένο στη ντουλάπα της 14χρονης κόρης της έναν άνδρα. 
 
Ο 27χρονος κρυβόταν στη ντουλάπα του δωματίου της έφηβης για πέντε ολόκληρες ημέρες και κανένα μέλος της οικογένειας εκτός από την μικρή δεν τον είχε αντιληφθεί.

Η μητέρα άνοιξε τη ντουλάπα για να την τακτοποιήσει όταν αντίκρισε τον άντρα. Της είπε ότι ονομαζόταν Τζάρεντ Γουόρκμαν, ότι ήταν 19 ετών και στη συνέχεια το έβαλε στα πόδια, αφήνοντας ωστόσο, πίσω του το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι του.

Στην κατάθεσή της, η 14χρονη αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι τον είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου πριν από ένα μήνα.

Στην αρχή επικοινωνούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, στα τέλη Απριλίου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά από κοντά. Όπως είπε, κανόνισαν να συναντηθούν κοντά στο σπίτι της και στη συνέχεια τον προσκάλεσε στο δωμάτιο της.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τότε ήταν που ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη, άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά.

Η μητέρα της έφηβης δηλώνει συγκλονισμένη και προειδοποιεί τους γονείς να προσέχουν με ποιους επικοινωνούν αλλά και ποιες σελίδες παρακολουθούν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.

http://www.newsbomb.gr
Αγνώριστος στην όψη είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά από 145 μέρες σε κώμα σύμφωνα με ανώνυμες μαρτυρίες εργαζομένων από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.
Καμία νέα πληροφορία δεν βγαίνει από το νοσοκομείο ενώ ταυτόχρονα διαψεύστηκαν και οι φήμες οτι η σύζυγός του σκόπευε να τον μεταφέρει στο σπίτι, δίνοντας μάλιστα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει ένα αποστειρωμένο δωμάτιο φιλοξενίας.
Απορίας άξιον είναι πάντως το γεγονός ότι τελικά οι γιατροί δεν προχώρησαν την διαδικασία αφύπνισης του πρωταθλητή η οποία ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες.
Την Κυριακή, στο Μονακό, θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις αναβιώνοντας τις επιτυχίες του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός έχει κερδίσει εκεί 5 φορές . Δυο με Benetton (1994, 1995) και τρεις με Ferrari (1997, 1999, 2001)
aftodioikisi.gr
Στην απόρριψη της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ουσιαστικά ζητούσε το πάγωμα της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, προέβη ο Άρειος Πάγος.

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα προς την αρμοδία επιτροπή του Αρειού Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του δημόσιου με δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο την δεσμευτικότητα άμεσης εκτέλεσης της απόφασης.

Παράλληλα, το Δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου, καθώς και αίτηση αναίρεσης της επίμαχης απόφασης.

http://www.seleo.gr 
Δύο εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου παγκοσμίως οφείλονται σε λοίμωξη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Lancet.
Αυτό σημαίνει ότι, ως ένα βαθμό, υπάρχουν τρόποι να προστατευθούμε από τη θανατηφόρα ασθένεια.
Μελετώντας τη συχνότητα εμφάνισης 27 διαφορετικών τύπων καρκίνου σε 184 χώρες, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τους «ένοχους» μικροοργανισμούς που ευθύνονται για τους έξι τύπους καρκίνου.
Αυτοί είναι: τα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), το ελικοβακτήριο του πυλωρού (Helicobacter pylori), ο ιός της ηπατίτιδας Β και ο ιός της ηπατίτιδας Γ.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί ευθύνονται για 1,9 εκατομμύρια περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, για καρκίνους του γαστρεντερικού και για τον καρκίνο του ήπατος.
Η ερευνητική ομάδα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο στη Γαλλία, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δηλώνει πως τα περιστατικά καρκίνου που οφείλονται σε λοίμωξη είναι κατά τρεις φορές συχνότερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπως οι χώρες της Ανατολικής Ασίας, σε σύγκριση με ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Μάλιστα, το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων αφορούν σε νέους ανθρώπους, κάτω των 50 ετών.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι λοιμώξεις από ιούς, βακτήρια και παράσιτα μπορούν και πρέπει να προλαμβάνονται με κάθε τρόπο, γι’ αυτό και απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες πληρέστερης ενημέρωσης του κοινού αλλά και προώθησης των εμβολιασμών.

http://www.4news.gr 
Την βασάνισαν και την άφησαν τυφλή, επειδή μοιάζει στον Χίτλερ. Η γάτα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία έχει μαύρο τρίχωμα κάτω από τη μύτη της που θυμίζει με μουστάκι.
Η Κρίστυ Σπάροου άρχισε να ανησυχεί επειδή έλειπε η γάτα πολλές ώρες από το σπίτι και τελικά ένας γείτονας την βρήκε τραυματισμένη.
Η ιδιοκτήτρια της γάτας δήλωσε ότι τύφλωσαν επειδή μοιάζει στον Αδόλφο Χίτλερ.
Πηγή: metro.co.uk
Ένας Εβραίος προσπαθεί πολύ καιρό να μιλήσει με τον Θεό .Μετά από μεγάλη επιμονή (χαρακτηριστικό των εβραίων), τα καταφέρνει.
- Θεέ μου, έχω μια επιχείρηση, ένα εστιατόριο και τα πάω πολύ καλά.
- Αυτό είναι καλό, λέει ο Θεός.
- Ναι, αλλά ξέρεις, Κύριε, αυτό το εστιατόριο δεν το άνοιξα εγώ, αλλά ο πατέρας μου.
- Και;
- Λοιπόν, στην πραγματικότητα ούτε αυτός το άνοιξε, ήταν από τον παππού μου.
- Και;
- Λοιπόν, ούτε ο παππούς μου το άνοιξε, το κληρονόμησε από τον προπάππου μου.
- Καταλαβαίνω, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα;
- Λοιπόν, ο προπάππους ούτε αυτός το άνοιξε, αλλά το κληρονόμησε από τον πατέρα του…
- Καταλαβαίνω άνθρωπέ μου, αλλά πού θες να καταλήξεις στο τέλος; Στον Ιησού;
- Ακριβώς εκεί Θεέ μου, εκείνο τον Μυστικό Δείπνο δεν τον πλήρωσε κανείς μέχρι τώρα.
Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών σε εκλογικό κέντρο του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, μια ηλικιωμένη γυναίκα μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος αποχώρησε από το εκλογικό κέντρο αφήνοντας πίσω τη... μασέλα της. Σαστισμένα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είδαν την γιαγιά να επιστρέφει στην αίθουσα και να τους ρωτά: Είδατε πουθενά τη μασέλα μου; Λίγα λεπτά αργότερα η μασέλα εντοπίστηκε ακουμπισμένη στο έδρανο του παραβάν. Η ηλικιωμένη εξήγησε ότι έβγαλε τη μασέλα της από το στόμα προκειμένου να γλείψει το ψηφοδέλτιο.

http://www.enikos.gr 
Πώς μητέρα έλαβε γράμμα από τον νεκρό γιο της; Διαβάστε την τραγική ιστορία με τη μητέρα που έλαβε γράμμα από τον νεκρό γιο της.
Μια συγκινητική ιστορία εξομολογήθηκε η Τζελ Σάρπ, από τις ΗΠΑ, μια μητέρα που έλαβε ένα γράμμα από τον νεκρό γιο της ως δώρο για την «Ημέρα της Μητέρας».
Το γράμμα έχει ηλικία 7 χρόνων και συντάχτηκε από τον Κάμερον Σάρπ, όταν ήταν 12 χρονών στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας, η οποία ήθελε τους μαθητές να στέλνουν γράμμα όπου θα αναφέρονταν στα αγαπημένα τους πράγματα στη ζωή και στους στόχους τους, στον μελλοντικό εαυτό τους.
Ο δάσκαλος φαίνεται να είχε υποσχεθεί στα παιδιά πως θα τους στείλει τα γράμματα την ημέρα που θα αποφοιτούσαν, προκειμένου να θυμηθούν και να εμπνευστούν από τις παλιές καλές εποχές, αλλά και να συνειδητοποιήσουν πως οι στόχοι τους έχουν πλέον αλλάξει.
«Όταν είδα το γράμμα του άτυχου αγοριού δεν ήξερα αν πρέπει να το ταχυδρομήσω. Μετά ωστόσο σκέφτηκα πως θα ήταν ένα ξεχωριστό δώρο για τη μητέρα του» είπε ο δάσκαλος που ήταν και ο αποστολέας αυτής της ιδιαίτερης έκπληξης.
«Πάντα τον πίεζα να βελτιώσει τον γραφικό χαρακτήρα του, αλλά τώρα αυτό το γράμμα είναι ένας θησαυρός για μένα. Δεν περίμενα τίποτα αυτή την ημέρα, όμως τελικά έγινε τόσο ξεχωριστή», τόνισε η μητέρα του αδικοχαμένου αγοριού.
Ο άτυχος νέος έχασε την ζωή του στην τρυφερή ηλικία των 17 χρόνων, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας συμμαθητής του συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Τόσο ο οδηγός, όσο και οι δύο επιβάτες του άλλου οχήματος επέζησαν.

http://peiraxtiri.gr
Το όνομά τους μάλλον αστείο: Καμηλοπαρδαλίδες! Το θέαμα όμως που προσφέρουν κόβει την ανάσα...
Οι Καμηλοπαρδαλίδες, που φαίνονται να προέρχονται από τον αχνό αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης, είναι διάττοντες αστέρες που για πρώτη φορά θα πέσουν στη Γη το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο (23 - 24 Μαΐου).
Σύμφωνα με τους αστρονόμους όμως η εντυπωσιακή αυτή πρεμιέρα ίσως αναβληθεί καθώς οι διάττοντες θα πέσουν όταν ο πλανήτης μας θα διασταυρωθεί με τα απομεινάρια σκόνης που εκτιμάται ότι άφησε πίσω του ο κομήτης 209P/LINEAR πριν από πολύ καιρό.
Σύμφωνα με τη NASA, σε πιο ευνοϊκή θέση για νυκτερινή παρατήρηση θα βρεθούν οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής, που μπορεί να δουν από 100 έως 1.000 πεφταστέρια την ώρα, έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό.
Εκτιμάται ότι τα σωματίδια σκόνης θα είναι μεγάλα, οπότε θα είναι και εξίσου φωτεινά, καθώς θα καίγονται κατά τη διείσδυσή τους στη γήινη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, τα πεφταστέρια αναμένεται να κινούνται αργά, πράγμα που θα αυξήσει τη θεαματικότητά τους. Επίσης, το γεγονός ότι η Σελήνη δεν είναι «γεμάτη», θα βοηθήσει στις παρατηρήσεις, εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.
Προς το παρόν, οι αστρονόμοι δεν είναι βέβαιοι πότε θα συμβεί η επόμενη διασταύρωση των τροχιών, ώστε οι Καμηλοπαρδαλίδες να ξαναεμφανιστούν. Δεν αποκλείεται πάντως αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ, οπότε την... πρεμιέρα δεν θα ακολουθήσει άλλη παράσταση.
news.gr
Η τάση γενικά των επιστημόνων των τελευταίων δεκαετιών να δημιουργούν "αυτοεκπληρούμενες προφητείες" για εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες είναι γνωστή. Έτσι οι επιστήμονες της NASA, αφού έχουν αποτύχει σε όλες τις μέχρι...
σήμερα έρευνες του Curiosity να βρουν ζωή στον Άρη, τώρα... ελπίζουν ότι θα "φυτέψουν" "εξωγήινη ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη από υπερανθεκτικά μικρόβια που "μπορεί να έχει" μεταφέρει το διαστημόπλοιο εκεί.

Ο τελευταίος ρομποτικός εκπρόσωπος της NASA στον Άρη δεν αποκλείεται να μεταφέρει σκληροτράχηλους λαθρεπιβάτες: δύο νέες μελέτες ισχυρίζονται το ενδεχόμενο ανθεκτικών μικρόβιων που ίσως επέζησαν στο ταξίδι και "μόλυναν" τον Άρη με γήινη ζωή.

Η πρώτη από τις δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας δείχνει ότι μια κατηγορία γήινων μικροβίων θα μπορούσε δυνητικά να επιζήσει στον Άρη.

Η δεύτερη μελέτη αποκαλύπτει ότι το Curiosity, το εξάτροχο ρομπότ που εξερευνά τον Κρατήρα Γκέιλ του Άρη από το 2012, ήταν μολυσμένο με μικρόβια που ίσως θα μπορούσαν να αντέξουν το πολύμηνο ταξίδι στο διάστημα.

Όλες οι διαστημικές αποστολές καθαρίζονται και απολυμαίνονται προσεκτικά πριν την αναχώρηση, όχι μόνο για την προστασία του εξοπλισμού από τη σκόνη αλλά και λόγω των φόβων για μόλυνση από οργανισμούς που δυνητικά μπορούν να επιζήσουν στο διάστημα.

Όμως, παρά την απολύμανση με υπεριώδες φως και υπεροξείδιο του υδρογόνου, αρκετά μικρόβια είναι γνωστό ότι επιζούν.

Αυτό συνέβη και στο Curiosity. Η Στέφανι Σμιθ του Πανεπιστημίου του Άινταχο εξέτασε τα δείγματα που είχαν ληφθεί με μπατονέτες από τις επιφάνειες του ρομπότ πριν από την εκτόξευση.

Η ανάλυση αποκάλυψε 65 είδη βακτηρίων, αρκετά του γένους Bacillus. Στο εργαστήριο, οι ερευνητές εξέθεσαν τα βακτήρια αυτά σε αποξήρανση, υπεριώδη ακτινοβολία, ψύχος και ακραία όξινα ή αλκαλικά περιβάλλοντα, και διαπίστωσαν ότι το 11% άντεξε σε τουλάχιστον μία από αυτές τις πολύ σκληρές συνθήκες.

«Δεν γνωρίζουμε αν τα μικρόβια αποτελούν πραγματική απειλή [για τον Άρη]» σχολιάζει στο Nature.com η Δρ Σμιθ. «Μέχρι να βεβαιωθούμε, είναι καλύτερα να κρατήσουμε μέτρα προφύλαξης» προσθέτει.

Η μελέτη δείχνει να επιβεβαιώνει μια άλλη έρευνα που παρουσιάστηκε στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με την οποία αρκετά μικρόβια μπορούν δυνητικά να επιβιώσουν σε ένα πολύμηνο διαστημικό ταξίδι, κρυμμένα ίσως σε σημεία του σκάφους που δεν εκτίθενται άμεσα στην ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία.

Η δεύτερη από τις δύο νέες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο δείχνει ότι τα μεθανογόνα, πρωτόγονα μικρόβια που κατατάσσονται στα αρχαιοβακτήρια, μπορούν δυνητικά να επιζήσουν στον Άρη.

Πρόκειται για μικρόβια εντελώς διαφορετικά από τα κοινά βακτήρια, τα οποία χρησιμοποιούν υδρογόνο ως πηγή ενέργειας και διοξείδιο του άνθρακα ως τροφή. Είναι επίσης αναερόβια, δεν χρειάζονται οργανικές ουσίες ούτε φως για να επιζήσουν, οπότε θα μπορούσαν ίσως να επιζούν στο υπέδαφος του Άρη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Άρκανσο πειραματίστηκαν με δύο μεθανογόνα, τα Methanothermobacter wolfeii και Methanobacterium formicicum, τα οποία διαπιστώθηκε ότι αντέχουν στους ακραίους κύκλους ψύξης και απόψυξης στην επιφάνεια του Άρη.

«Η επιφανειακή θερμοκρασία του Άρη παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, και συχνά κυμαίνεται στη διάρκεια της ημέρας από τους -90 βαθμούς Κελσίου το βράδυ στους +27 βαθμούς» λέει η διδακτορική φοιτήτρια Ρεμπέκα Μίκολ που πραγματοποίησε τα πειράματα.

Η μελέτη απηχεί τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, ωστόσο δεν αποδεικνύει ότι τα αρχαιοβακτήρια θα μπορούσαν πραγματικά να αναπτυχθούν στον Άρη.

Παρόλα αυτά, τα ευρήματα ίσως ενδιαφέρουν τους αστροβιολόγους, καθώς το 2004 ανιχνεύθηκε στην ατμόσφαιρα του Άρη το αέριο μεθάνιο, το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να προέρχεται από μεθανογόνους οργανισμούς.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα γήινα μικρόβια να γίνουν οι πρώτοι άποικοι του Άρη ή άλλων προορισμών που επισκέπτονται γήινες αποστολές.

Κανείς δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο τα δείγματα πετρωμάτων που θα φέρουμε μια μέρα από τον Άρη να έχουν μολυνθεί στο δρόμο με γήινη ζωή. Θα ήταν ένα ατύχημα που μόνο σύγχυση θα μπορούσε να φέρει στην αναζήτηση για εξωγήινη ζωή.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ταινίες για όλα τα γούστα και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

X-men: Ημέρες του ξεχασμένου μέλλοντος

Η απόλυτη ομάδα των μεταλλαγμένων υπερηρώων έχει ξεκινήσει πόλεμο στην ταινία «X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», για τη διάσωση των ειδών, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι αγαπημένοι "X-Men" θα ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους νεότερους εαυτούς τους από την ταινία ""X-Men: Η Πρώτη Γενιά"", σε μια επική μάχη που πρέπει να αλλάξει το παρελθόν - για να σώσει το μέλλον μας.

Το Μυστικό της Μέιζι

Μια μοντέρνα προσέγγιση στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρυ Τζέιμς, εξιστορεί την επίπονη μάχη που δίνει ένα κοριτσάκι, πιασμένο ανάμεσα στα πυρά των γονιών της. Δοσμένη μέσα από τα μάτια της μικρής Μέιζι, η ιστορία είναι γεμάτη αθωότητα, γοητεία και γενναιοδωρία.
Μια ροκ σταρ που μεγαλώνει, κι ένας έμπορος τέχνης, είναι τόσο εγωπαθείς που δε προσέχουν πόσο αμελούν το παιδί τους. Όταν και οι δύο θα γνωρίσουν άλλους συντρόφους, η ζωή της μικρή Μέιζι, μοιράζεται ανάμεσα σε δύο σπίτια, και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Ωστόσο, καταλαβαίνει ότι το μονοπάτι μέσα από την ενήλικη παιδικότητα και τον τυφλό εγωισμό, θα πρέπει να το περπατήσει μόνη της.

Ζαμπίζια: Πουλιά στον αέρα

Στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, απλώνεται μια εκπληκτική πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους. Ονομάζεται Ζαμπίζια και τη διοικεί ο μπαρουτοκαπνισμένος Σεκχούρου. Το νεαρό γεράκι Κάι εγκαταλείπει το απομονωμένο του φυλάκιο για να γίνει μέλος των Τυφώνων, της ξακουστής ομάδας που περιπολεί και διατηρεί ασφαλή τη Ζαμπίζια. Ο πατέρας του δεν συμφωνεί με την απόφαση του και τον ακολουθεί, μέχρι που αιχμαλωτίζεται από ένα ύπουλο ιγκουάνα που σκοπεύει να επιτεθεί στο καταφύγιο των πτηνών. Ο Κάι και η αδελφή ψυχή του Ζωή θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να σώσουν την πόλη από τα υποχθόνια σχέδια του ιγκουάνα.

Intermezzo

Ο διάσημος βιολιστής Χόλγκερ Μπραντ επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μία περιοδεία. Όλα μοιάζουν τυπικά και βαρετά, μιας και ο έρωτάς του για την σύζυγό του δείχνει να έχει εξασθενίσει.
Την ίδια περίοδο, η μικρή του κόρη κάνει μαθήματα πιάνου με μια νέα δασκάλα, την Ανίτα. Ο Χόλγκερ ερωτεύεται τη δασκάλα, τη φλερτάρει, την κερδίζει ξεκινάει μαζί της παγκόσμια περιοδεία -καθώς ήθη αναζητούσε μια καινούρια πιανίστα.
Οι εντάσεις, τα πάθη και η καταστροφή είναι πλέον πάρα πολύ κοντά, αφού πλέον γίνει ολοφάνερο, ότι μια σχέση με τέτοια διαφορά ηλικίας, θέσης και στόχων είναι αδύνατη. Σύντομα εξάλλου ο Μπραντ θα ανακαλύψει ότι τα αισθήματα για την γυναίκα του, τα οποία νόμιζε ότι είχαν σβήσει, ξαναζωντάνεψαν...
Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα ανεπιθύμητα έντομα που, ειδικά το καλοκαίρι, μαζεύονται στο μπαλκόνι ή ακόμα χειρότερα και μέσα στο σπίτι σου. Μπορείς να προμηθευτείς τα παρακάτω φυσικά "υλικά" για να είσαι έτοιμη σε κάθε περίπτωση!

1. Βασιλικός για μύγες και κουνούπια
2. Λάδι λεβάντας για τα μυρμήγκια
3. Βόρακας, δάφνη και φλούδες αγγουριού για τις κατσαρίδες
4. Λεβάντα για το σκόρο

http://www.thestival.gr
Γελάσατε ή χαμογελάσατε καθόλου χθες; Ξεκουραστήκατε όπως θα θέλατε; Σας φέρθηκαν με σεβασμό; Κάνατε κάποια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα; Νιώσατε χαρά;

Αυτά τα ερωτήματα έθεσε μεταξύ άλλων η εταιρεία ερευνών Gallup (ναι, αυτή από την οποία μας έχει μείνει η λέξη “γκάλοπ”, με την οποία αναφερόμαστε συχνά στις δημοσκοπήσεις) σε κατοίκους 143 χωρών το 2012, επιχειρώντας να καταρτίσει έναν πίνακα με τις χώρες των οποίων οι κάτοικοι βιώνουν τα περισσότερα και τα λιγότερα θετικά συναισθήματα.

Συνδυάζοντας τα ευρήματα της έρευνας αυτής με οικονομικά στοιχεία για όλες τις χώρες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στοιχεία για το προσδόκιμο ζωής από την Παγκόσμια Τράπεζα, η ιστοσελίδα Wall Street 24/7 ανέδειξε τις δέκα πιο ευτυχισμένες και τις δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου.

Δε θα πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι η χώρα, όπου καταγράφονται τα λιγότερα θετικά συναισθήματα, είναι η Συρία, που τα τελευταία χρόνια κατατρύχεται από έναν ανηλεή εμφύλιο πόλεμο. Ίσως μας φανεί παράξενο, ωστόσο, ότι στους πιο ευτυχισμένους λαούς του κόσμου κυριαρχούν κατά κράτος οι χώρες της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Η εξήγηση, σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος της Gallup, Τζον Κλίφτον, είναι ότι οι κάτοικοι των χωρών αυτών, αν και σε πολλές περιπτώσεις μαστίζονται από τη φτώχεια, τείνουν να σχηματίζουν ισχυρές κοινότητες αλληλεγγύης και να περνούν πολύ χρόνο με τις οικογένειές τους – με άλλα λόγια, δε φέρνουν μόνο τα λεφτά την ευτυχία...



Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο είναι οι εξής:

10. Βενεζουέλα

Δείκτης θετικών εμπειριών: 81 (9η θέση)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 86% (8η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 13.586 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 74 χρόνια (49η θέση)

9. Ονδούρα

Δείκτης θετικών εμπειριών: 81 (9η θέση)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 88% (5η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4.844 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 73 χρόνια (62η θέση)

8. Δανία

Δείκτης θετικών εμπειριών: 82
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 78% (42η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 37.794 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 79 χρόνια (21η θέση)

7. Κολομβία

Δείκτης θετικών εμπειριών: 82
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 85% (13η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 11.088 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 73 χρόνια (62η θέση)

6. Κόστα Ρίκα

Δείκτης θετικών εμπειριών: 82
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 85% (13η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 12.874 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 79 χρόνια (21η θέση)

5. Ισημερινός

Δείκτης θετικών εμπειριών: 83
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 84% (15η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 10.610 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 75 χρόνια (40η θέση)

4. Νικαράγουα

Δείκτης θετικών εμπειριών: 84
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 90% (2η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 4.548 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 73 χρόνια (62η θέση)

3. Γουατεμάλα

Δείκτης θετικών εμπειριών: 83
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 88% (5η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 5.265 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 71 χρόνια (60η θέση)

2. Παναμάς

Δείκτης θετικών εμπειριών: 86
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 90% (2η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 16.540 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 77 χρόνια (30η θέση)

1. Παραγουάη

Δείκτης θετικών εμπειριών: 87
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 92% (1η θέση)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 6.758 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 72 χρόνια (62η θέση)

Και τώρα, οι δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο:

10. Ναγκόρνο Καραμπάχ

Δείκτης θετικών εμπειριών: 55 (8ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 55% (8ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: -
Προσδόκιμο ζωής: -

9. Αζερμπαϊτζάν

Δείκτης θετικών εμπειριών: 55 (8ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 57% (23ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 10.789 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 70 χρόνια (53ο χαμηλότερο)

8. Υεμένη

Δείκτης θετικών εμπειριών: 55 (8ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 55% (16ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2.348 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 62 χρόνια (29ο χαμηλότερο)

7. Λευκορωσία

Δείκτης θετικών εμπειριών: 54 (4ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 53% (11ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 16.106 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 70 χρόνια (53ο χαμηλότερο)

6. Νεπάλ

Δείκτης θετικών εμπειριών: 54 (4ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 55% (16ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 1.506 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 67 χρόνια (38ο χαμηλότερο)

5. Σερβία

Δείκτης θετικών εμπειριών: 54 (4ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 45% (3ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 11.085 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 74 χρόνια (49ο χαμηλότερο)

4. Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Δείκτης θετικών εμπειριών: 54 (4ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 47% (4ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 8.293 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 76 χρόνια (33ο υψηλότερο)

3. Λιθουανία

Δείκτης θετικών εμπειριών: 53 (3ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 54% (14ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 22.566 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 73 χρόνια (62ο υψηλότερο)

2. Τσαντ

Δείκτης θετικών εμπειριών: 52 (2ο χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 37% (το χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 2.543 δολάρια
Προσδόκιμο ζωής: 49 χρόνια (3ο χαμηλότερο)

1. Συρία

Δείκτης θετικών εμπειριών: 36 (το χαμηλότερο)
Ποσοστό που χαμογέλασε ή γέλασε χθες: 41% (2ο χαμηλότερο)
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: -
Προσδόκιμο ζωής: 75 χρόνια (40ό υψηλότερο)
news.gr
Εάν σας ενδιαφέρει - ερωτικά - κάποιος χρήστης του Facebook, αλλά δεν ξέρετε αν είναι ελεύθερος ή δεσμευμένος επειδή δεν εμφανίζει αυτή την πληροφορία στο προφίλ του, υπάρχουν για εσάς καλά νέα: το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να εισαγάγει μια λειτουργία που σας επιτρέπει να μάθετε αν κάποιος χρήστης έχει ή όχι δεσμό.
Το κουμπί Ask (Ρώτα) θα εμφανίζεται στα προφίλ των χρηστών που δεν αποκαλύπτουν την προσωπική κατάστασή τους (παντρεμένος, αρραβωνιασμένος, διαζευγμένος, σε σχέση, ελεύθερος κ.λπ.).
Ο κάτοχος του επίμαχου προφίλ, σύμφωνα με "Τα Νέα", δεν θα μπορεί να δει στη σελίδα του το κουμπί, το οποίο θα είναι ορατό μόνο στον χρήστη που ενδιαφέρεται να μάθει πληροφορίες γι' αυτόν.
Κάνοντας κλικ στο κουμπί, ο ενδιαφερόμενος θα καλείται να στείλει στο... αντικείμενο του πόθου του ένα μήνυμα (π.χ. «Θέλεις να βγούμε έξω για ποτό κάποια στιγμή;»), καθώς και ένα αίτημα στο οποίο θα ζητά να μάθει αν είναι παντρεμένος, δεσμευμένος, ελεύθερος κ.λπ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα δύο άτομα να είναι ήδη «φίλοι» στο Facebook (αποκλείεται η χρήση του κουμπιού μεταξύ αγνώστων).
Ο χρήστης που λαμβάνει το αίτημα καλείται να αποφασίσει αν θα απαντήσει στον αποστολέα, κοινοποιώντας μόνο σε αυτόν (και όχι δημόσια) τις πληροφορίες που του έχει ζητήσει.
Η επίμαχη λειτουργία δεν έχει, επί του παρόντος, εμφανιστεί στο ελληνικό Facebook.

http://www.fpress.gr 
Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν αυτό το χώρο που αναπλάστηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, του αλλάζουν χρήση, και από δημόσιο τον κάνουν ιδιωτικό, και τον βγάζουν στο σφυρί!

Τμήμα 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης πουλάει κρυφά το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ένα τμήμα στην περιοχή Σαλαμίνα, εκεί όπου βρίσκεται ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, ο χώρος, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, προορίζεται για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις, όπως και για χρήσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη έκταση των 19 στρεμμάτων βγαίνει προς πώληση εν κρυπτώ και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση.

Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης παραδόθηκε μόλις πριν από 6 μήνες στους πολίτες, έπειτα από εργασίες που διήρκεσαν 3 χρόνια και πραγματοποιήθηκαν με χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους. Και αμέσως οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης, βρήκαν εκεί ένα χώρο περιπάτου, ένα καταφύγιο για τις οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων. Πεζοί, ποδηλάτες, οικογένειες, δεδομένης της μείωσης του εισοδήματός τους λόγω των μνημονίων τής συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, βρίσκουν στη Νέα Παραλία έναν οικονομικό και ανέξοδο τρόπο για να βγουν από το σπίτι.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει προς πώληση «κόβει» στα δύο το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, και τίθεται έτσι, εμβόλιμα, μέσα στο δημόσιο τμήμα της ένα ιδιωτικό, το οποίο προορίζεται για ανάπτυξη ιδιωτικών δραστηριοτήτων αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Μια άλλη πτυχή του θέματος είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματοδότησε την ανάπλαση της Νέας Παραλίας ακριβώς επειδή ήταν δημόσιος χώρος. Και τώρα η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν αυτό το χώρο που αναπλάστηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, του αλλάζουν χρήση, και από δημόσιο τον κάνουν ιδιωτικό, και τον βγάζουν στο σφυρί.

Υπογραμμίζεται ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η Νέα Παραλία έχει συντελεστή δόμησης μηδέν. Το οποίο σημαίνει ότι απαγορεύεται η ανέγερση οποιουδήποτε κτηρίου ή εγκατάστασης. Κι ενώ το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι πρόκειται για χώρο πρασίνου, προτείνει την εγκατάσταση άλλων χρήσεων. Λέει, δηλαδή, απροκάλυπτα ότι επίκειται αλλαγή της χρήσης.

«Η χρήση θα αλλάξει εν μια νυκτί αν ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, το οποίο επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δόμηση στις παραλίες. Ετσι υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε και στο συγκεκριμένο ακίνητο της Νέας Παραλίας, ανάλογα με τις επιθυμίες και τα σχέδια του κάθε "επενδυτή" και διαφόρων ειδών "πολιτιστικά κέντρα" και ιδιωτικού τύπου δραστηριότητες αθλητισμού και ψυχαγωγίας, ενώ στην ανάρτηση της πώλησης στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν περιβαλλοντικοί ή άλλοι περιορισμοί», τονίζει στην «Ε» η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση, Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός», Ελεάννα Ιωαννίδου.

«Εμείς στην παράταξη "Γειτονιές σε δράση" θα αντιδράσουμε και θα υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους, τον αιγιαλό και τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης γιατί είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και υποχρέωση», τονίζει η Ε. Ιωαννίδου. Καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρξει ανακοίνωση της πώλησης και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση, να πουλήσει το συγκεκριμένο τμήμα της Νέας Παραλίας, η οποία, όπως τονίζει, πρέπει να έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα και όλοι οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σ' αυτήν.

Η έλλειψη συμμετοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ακόμη κι αν είναι παροδική, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο σημαντικοί.

Μάλιστα, όσο λιγότερη ανταπόκριση λαμβάνουν στις διάφορες αναρτήσεις τους, τόσο πιο αποκλεισμένοι και αόρατοι αισθάνονται.

Η απομόνωση από τα social media μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και σε αίσθηση απώλειας του ελέγχου.

Τα ευρήματα αυτά έφερε στο φως μια έρευνα, που μελέτησε πώς το Facebook επηρεάζει τα αισθήματα κοινωνικής ένταξης, την προοπτική στη ζωή, τη μοναξιά και την αυτό-αξία του ατόμου.

Και φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποφύγουν τέτοιου είδους συναισθήματα είναι να παραμένουν ενεργοί και να συμμετέχουν σε αυτά.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Influence. Επικεφαλής της ήταν η Dr Stephanie Tobin από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αυτής, η αποχή ακόμη και δύο ημερών από το Facebook είχε αρνητική επίδραση στην προσωπική ευημερία του ατόμου, αναφέρει δημοσίευμα του Science Daily.

Επιπλέον, όταν οι εθελοντές δεν ελάμβαναν καμία ανταπόκριση στις αναρτήσεις τους ένιωθαν αποκλεισμένοι, αόρατοι και λιγότερο σημαντικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Με πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα κατά μέσο όρο, το Facebook έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προσφέρει συνεχή και άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους χρήστες του. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές μας καθορίζει κοινωνικά και επηρεάζει την προσωπική μας ευημερία.
Ο D.J. Cooper χρειαζόταν μία ασίστ για να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ και με την πρώτη ασίστ που έδωσε έφτασε τις 210 στη φετινή σεζόν και ξεπερνώντας το Νίκο Γκάλη (είχε 209 από την σεζόν 1992-93), έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος στις τελικές πάσες στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.

Ο D.J. Cooper είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν, συμπεριλαμβανομένου της κανονικής περιόδου, αλλά και των Playoffs και φυσικά θα συνεχίσει να... επεκτείνει το ρεκόρ του, αφού έχει κι άλλα παιχνίδια μπροστά του.

http://www.seleo.gr 
Έξω από το υπουργείο Οικονομικών παραμένουν και σήμερα οι καθαρίστριες που συνεχίζουν τη συμβολική κατάληψη, ζητώντας να επανατοποθετηθούν στην εργασίας τους μετά την δικαστική τους δικαίωση.

Οι καθαρίστριες έχουν κλειδώσει με λουκέτο την είσοδο του υπουργείου στην Καραγιώργη Σερβίας και δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν, ενώ χθες κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και ο δρόμος παραμένει ανοιχτός.

http://www.thestival.gr 
Tο βρετανικό site Holidays Please παρουσίασε τη λίστα με τα πιο ακριβά ποτά με τα οποία σίγουρα... μεθάς όταν φτάνεις στο ταμείο!


* Salvatore 'Legacy' Cocktail (περιέχει το κονιάκ Clos de Griffier Vieux του 1788) – 15. 000 ευρώ

* Legacy by Angostura (το πιο ακριβό ρούμι που κυκλοφορεί) – 9.000 ευρώ

* Vieille Bon Secours (μία από τις πιο ακριβές μπύρες) - 1.700 ευρώ

* Henri Jayer Richebourg Grand Cru 78 – 18.500 ευρώ

* Armand de Brignac 'Dynastie' (μία από τις πιο ακριβές σαμπάνιες που έχουν στο Billionaires Club του Flavio Briatore) – 405.000 ευρώ

* Winston Cocktail (περιέχει ένα σφηνάκι από το κονιάκ Croizet του 1858) – 20.100 ευρώ

* The Ono Cocktail (περιέχει Rémy Martin Louis XVIII Black Pearl) – 16.000 ευρώ

* Jose Cuervo 250 Aniversario Tequila (από τις πιο ακριβές τεκίλες του κόσμου) - 500 ευρώ

* Martini - Diamond Bader & Garrin (περιέχει διαμάντια από το κοσμηματοπωλείο Bader & Garrin) – 14.700 ευρώ

http://seleo.gr 

Στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας και η απλούστευση των διαδικασιών


Νέες υπηρεσίες θα προσφέρουν στους πολίτες, από την Τρίτη 27 Μαΐου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με την έναρξη νέων διαδικασιών μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για τα ακόλουθα:
- Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

- Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ - ΟΤΕ


- Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές (η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014)

α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ. Πρόγραμμα εκδρομών
δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων

«Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν, απλά και άμεσα:
- Πιστοποιητικά Δημοτολογίου (Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, Βεβαίωση γέννησης, Βεβαίωση ιθαγένειας,

- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ)

- Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ

- Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ

- Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ

Πηγή : www.newsbeast.gr
Με «νύχια και με δόντια» ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε το ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν 59-56 του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να τους υποδέχονται την προσεχή Δευτέρα στο ΣΕΦ (19:45) με στόχο την ισοφάριση της σειράς.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 35-26, 51-41, 59-56
Οι ωτίτιδες χωρίζονται σε 2 μεγάλες κατηγορίες: a) στην πιο συνηθισμένη οξεία μέση ωτίτιδα και b) στην εξωτερική ωτίτιδα.

Τις πιο πολλές φορές έχουμε την οξεία μέση ωτίτιδα σαν επακόλουθο λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού. Δηλαδή, ένα μικρό παιδί με μύξες ξαφνικά αρχίζει να κλαίει και να πιάνει το ένα ή και τα δύο του αυτιά. Η αντιμετώπιση είναι πάντα φαρμακευτική. Ο παιδίατρος πρέπει να χορηγήσει αντιβίωση για τουλάχιστον 7 μέρες από το στόμα.

Απαγορεύονται τα διάφορα "γιατροσόφια" των γονέων και παππούδων. Απαγορεύονται δηλαδή οι διάφορες σταγόνες στο αυτί, το λαδάκι κτλ.

Με τις ωτικές σταγόνες που συχνά οι γονείς με δική τους πρωτοβουλία ξεκινούν, μπορεί να γίνει το εξής μπέρδεμα. Μια και οι σταγόνες περιέχουν κορτιζόνη και τοπική αντιβίωση το παιδί, ανακουφίζεται μεν αλλά προσωρινά. Επομένως, δεν πηγαίνει στο γιατρό, δεν αρχίζει έγκαιρα την αντιβιοτική θεραπεία και πολύ σύντομα τα πράγματα υποτροπιάζουν.

Όσον αφορά την εξωτερική ωτίτιδα, αυτή συμβαίνει αρκετά συχνά το καλοκαίρι στα παιδιά που πηγαίνουν κολυμβητήριο ή στη θάλασσα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το νερό της πισίνας ή η άμμος της θάλασσας, μπορεί να δημιουργήσουν μια ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ. Αυτή ακριβώς είναι η εξωτερική ωτίτιδα που είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί μόνο με σταγόνες και όχι με αντιβιοτικά σιρόπια. Επομένως είναι ξεκάθαρο, πως μόνο ο παιδίατρος- αφού εξετάσει το παιδί- μπορεί να καταλάβει για ποια από τις 2 μορφές πρόκειται και να ακολουθήσει τη σωστή αγωγή.

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΚΑΘΕ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΩΤΙΤΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΑΡΚΤΟΣ - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΣΤΑΧΙΑΝΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ (είναι ο διάδρομος που ενώνει το στόμα με το αυτί) ΟΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!