Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Λαμπραντόρ μετακινείται μόνο του στο Σιάτλ ...με λεωφορείο
Το Σιάτλ είναι μία φιλική πόλη για τα ζώα, τα οποία γίνονται δεκτά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συνοδευόμενα, συνήθως, από το αφεντικό του. Όμως η Eclipse, ένα μαύρο λαμπραντόρ, δεν χρειάζεται συνοδό.
Εδώ και μερικές εβδομάδες παίρνει μόνη της το λεωφορείο από μία στάση κοντά στο σπίτι της, στη γειτονιά Μπελτάουν, για να πάει μέχρι το πάρκο των σκύλων της περιοχής, που βρίσκεται τέσσερις στάσεις μακριά. Οδηγοί και επιβάτες την έχουν συνηθίσει και το επιβεβαιώνουν.
Ο Μάιλς Μοντγκόμερι, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού KISW, βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στο λεωφορείο, όταν είδε στον διάδρομο ένα μαύρο λαμπραντόρ να κατευθύνεται προς την άδεια θέση, δίπλα του.
«Πηδάει και κάθεται, κι εγώ αρχίζω να την χαϊδεύω και ο τύπος που κάθεται δίπλα μου μού λέει 'α ναι, είναι ο σκύλος που παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο για το πάρκο των σκύλων, μόνος του'».
Καθώς το λεωφορείο προχωρούσε, ο Μοντγκόμερι συνειδητοποίησε ότι το σκυλί ήταν όντως μόνο του και κοίταζε εντατικά από το παράθυρο.
«Άρχισε να κουνά την ουρά της όταν είδε τη στάση της. Μετά πήδηξε από το κάθισμα, κατέβηκε από το λεωφορείο και έτρεξε προς το πάρκο».
Ο Μοντγκόμερι ήταν ο πρώτος που ανέφερε το περιστατικό από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, προκαλώντας έκπληξη, αλλά και δυσπιστία. «Ήταν δύσκολο να πείσω τους ανθρώπους ότι αυτό που είδα συνέβη πραγματικά» είπε.
Η εταιρεία των μέσων μεταφοράς της πόλης του Σιάτλ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε την ιστορία.
Ο ιδιοκτήτης της Eclipse δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι δεν τον πειράζουν οι αυτόνομες δραστηριότητές της.
«Χωρίζουμε. Ανεβαίνει στο λεωφορείο χωρίς εμένα, και βρισκόμαστε μετά στο πάρκο. Περίπου μία φορά την εβδομάδα παίρνω ένα τηλεφώνημα. 'Γεια, έχω τον σκύλο σου εδώ...πρέπει να λέω κάθε φορά 'Οχι, όλα καλά'».
Η εταιρεία των μέσων μεταφοράς λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Θα ήταν ασφαλέστερη εάν μπορούσε να κρατά τον ιδιοκτήτη της από το λουρί» δήλωσε ο εκπρόσωπος.



 ΑΠΕ/Reuters

1. H γυναικοπαρέα συναντιέται συχνά πυκνά (οι άντρες απαγορεύονται) και οι φιλενάδες λένε τα δικά τους.
2. Μέσα σε μία γυναικοπαρέα καμία δεν πρέπει να κάνει κάτι με τον πρώην της άλλης, ακόμα κι αν έχουν χωρίσει πολλά χρόνια γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή.
3. Σε ένα μεγάλο τσακωμό μέσα στη γυναικοπαρέα, δεν χρειάζεται να πάρεις θέση, εκτός αν σε αφορά άμεσα.
4. Θα έρθει η στιγμή που θα αφήσεις λίγο τις φίλες σου παραμελημένες για τα μάτια κάποιου άντρα και σίγουρα θα δείξουν κατανόηση, οπότε κάνε κ εσύ το ίδιο σε αντίστοιχη περίπτωση.
5. Για τα μάτια αυτού του άντρα, που λέγαμε παραπάνω, μην κόψεις και κάθε επικοινωνία μαζί τους.
6. Κάνε τους μόνο καλοπροαίρετη κριτική.
7. Δέξου την καλοπροαίρετη κριτική των φιλενάδων σου.
8. Εάν όλες οι φίλες σου λένε "μην το κάνεις", άκουσέ τες.
9. Επειδή μάλλον θα το κάνεις και δεν θα τις ακούσεις, μη φοβηθείς να παραδεχτείς μετανιωμένη ότι έκανες πατάτα.
10. Μη διαστάσεις να ζητήσεις συγγνώμη.
11. Δέξου τη συγγνώμη από τις φιλενάδες σου, μην πεισμώνεις!
12. Εάν σε πιάσουν όλες μαζί για να σου δώσουν μία συμβουλή, δεν το κάνουν για να σε "στήσουν στον τοίχο", θέλουν το καλό σου.
13. Μην ξεχνάς να κάνετε κοπλιμέντα η μία στην άλλη (ακόμα κι οι γύρω σας, σας κοροϊδεύουν που λέτε συνέχεια πόσο όμορφες είστε).



14. Εάν η μία φίλη της παρέας θέλει να μιλήσει (και να ξαναμιλήσει) για τον σύντροφό της, ακούστε την.
15. Εάν θέλει να γκρινιάξει, ακούστε την!
16. Δεθείτε πάνω από ένα μπολ προφιτερόλ, χωρίς τύψεις.
17. Κουτσομπολέψτε πάνω από ένα μπέργκερ.
18. Γενικά, φάτε παρέα. Κάντε "γουρουνιές"! Αν δεν τις κάνεις με τις φίλες σου, με ποιον θα τις κάνεις;
19. Εάν η φίλη σας έχει παχύνει, πείτε το με τρόπο.
20. Πηγαίνετε μαζί για ψώνια.
21. Κανονίστε να κάνετε μαζί Χριστούγεννα/ Πρωτοχρονιά/ διακοπές/ Πάσχα/ εξορμήσεις.
22. Κάντε τους συντρόφους σας, φίλους μεταξύ τους. Έτσι, θα καταφέρετε να κάνετε παρέα πιο συχνά.
23. Όταν η μία φίλη της γυναικοπαρέας παντρευτεί/ αρραβωνιαστεί/ κάνει παιδί ζήστε μαζί της κάθε στιγμή της διαδικασίας και διασκεδάστε το.
24. Μην αφήσετε κανένα μικροτσακωμό να κρατήσει πολύ.
25. Μην κάνετε «πηγαδάκια» μέσα στην παρέα, αφήνοντας κάποια παραμελημένη.
26. Μη δημιουργείτε μέτωπα.
27. Μην αφήνετε να πάει χαμένη καμία ευκαιρία που μπορεί να σας προσφέρει γέλιο.
 
28. Η ζωή είναι μικρή και μια γυναικοπαρέα δεν πρέπει να παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά.
29. Μη χάνετε ευκαιρία να αυτοσαρκαστείτε και να γελάσετε, καλοπροαίρετα, η μία με τις γκάφες της άλλης.
30. Κανονίστε να πάτε θέατρο/ σινεμά. Λίγη κουλτούρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
31. Η γυναικοπαρέα πρέπει να στέκει σαν γροθιά σε κάθε δύσκολη στιγμή. 'Οταν η μία από εσάς, περνάει δύσκολα, οι υπόλοιπες πρέπει να σταθείτε, η κάθε μία με τον τρόπο της, σε όποια το έχει ανάγκη.
ladylike.gr

Περισσότερο εκτεθειμένα είναι τα παιδιά και οι έφηβοι από τους ενήλικες, στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure και αναπαρήγαγε το Forbes:
  • Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, καθώς τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα από των ενηλίκων και αποθηκεύουν περισσότερη ακτινοβολία στον εγκεφαλικό ιστό.
  • Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά.
  • Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.
  • Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία
  • Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
  • Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν.
  • Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ακόμη και να απαγορευτεί.
Στην έρευνα γίνεται επίκληση μελετών οι οποίες προειδοποιούν για κινδύνους στην υγεία που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες / EMF και οι οποίες συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και με καρκίνο του μαστού.
Επιπλέον γίνεται αναφορά και σε άρθρο του περασμένου Αυγούστου στο networkworld.com με τίτλο «Το Wi-Fi μας σκοτώνει αργά;». Εκεί, ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται αν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία είναι ασφαλή για την υγεία. Διερωτάται μάλιστα αν, όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία.
Πηγή: iefimerida.gr


Την έναρξη συνεργασίας με το National Center for Missing and Exploited Children στις ΗΠΑ ανακοίνωσε το Facebook. Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η αποστολή Amber Alerts στην κοινότητα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με στόχο τον εντοπισμό αγνοουμένων παιδιών.
Σε αυτό το πλαίσιο θα προβάλλονται Amber Alerts στα News Feeds σε περιοχές οι οποίες έχουν υποδειχθεί μετά την εξαφάνιση παιδιού και το αρμόδιο κέντρο έχει σημάνει σχετικό συναγερμό.
Οι ενημερώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν φωτογραφίες και άλλες λεπτομέρειες για το αγνοούμενο παιδί και θα φαίνονται τόσο σε φορητές συσκευές όσο  και σε desktop. Οι χρήστες θα μπορούν να διαμοιραστούν τους συναγερμούς με φίλους και να παρέχουν απευθείας links στη σχετική σελίδα του κέντρου, η οποία και διαθέτει τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κάθε περίπτωση.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Facebook, εδώ και χρόνια το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιούνταν για τον διαμοιρασμό δημοσιεύσεων  σχετικά με εξαφανίσεις παιδιών και  Amber Alerts. «Σε αρκετές περιπτώσεις, κάποιος είδε μια φωτογραφία ή ένα post στο news feed του, δραστηριοποιήθηκε και το παιδί επεστράφη στους δικούς του με ασφάλεια» σημειώνεται σχετικά. Για παράδειγμα, το 2014 βρέθηκε μία 11χρονη αφού ο ιδιοκτήτης ενός μοτέλ την αναγνώρισε από ένα Amber Alert που ένας φίλος είχε κοινοποιήσει στο Facebook. Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και το παιδί βρέθηκε σώο.
«Είναι τέτοιες word-of mouth προσπάθειες που μας ενέπνευσαν για να αναπτύξουμε έναν πιο συστηματικό τρόπο για βοήθεια πάνω στην εύρεση χαμένων παιδιών στο Facebook. Ξέρουμε ότι οι πιθανότητες εντοπισμού ενός χαμένου παιδιού αυξάνονται όταν ψάχνουν περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά τις κρίσιμες πρώτες ώρες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε έτσι ώστε αυτοί οι συναγερμοί να κυκλοφορούν γρήγορα και να φτάνουν σε αυτούς που είναι σε θέση να βοηθήσουν» σημειώνεται σχετικά.
Αναλυτικότερα, η διαδικασία έχει ως εξής: όταν η αστυνομία διαπιστώνει ότι μια περίπτωση αποτελεί περίπτωση Amber Alert, τότε ένας τέτοιος συναγερμός κηρύσσεται από το National Center for Missing and Exploited Children και κυκλοφορεί μέσω του Facebook, με κάθε διαθέσιμη πληροφορία, περιλαμβανομένης μιας φωτογραφίας και άλλων στοιχείων, όπως ο ύποπτος ως απαγωγέας. Οι αρχές καθορίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος. Ο αριθμός των ενημερώσεων που θα δουν οι χρήστες εξαρτάται από το πόσα Amber Alerts έχουν κηρυχθεί στην περιοχή τους. Οι ενημερώσεις αυτές εμφανίζονται στο News Feed, αλλά δεν ενεργοποιούν ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο.
«Με πάνω από 725 να έχουν βρεθεί ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των Amber Alerts από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 1996, ξέρουμε ότι το σύστημα λειτουργεί. Ελπίζουμε ο νέος αυτός μηχανισμός να βοηθήσει στην αύξηση αυτού του αριθμού και στην επανένωση ακόμη περισσότερων οικογενειών» καταλήγει η ανακοίνωση.
naftemporiki.gr

Το ένα βήμα είναι να αποτελείτε πάντα για τα παιδιά σας διατροφικό –κι όχι μόνο- πρότυπο, έτσι ώστε να παραδειγματίζονται από την υγιεινή διατροφή σας και να την ακολουθούν. Το άλλο είναι να τους συστήσετε τροφές που θα τα ωφελήσουν τόσο, ώστε να έχουν γερές άμυνες και να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζονται. Κι αυτό θα το πετύχετε με τις παρακάτω υπερτροφές που πρέπει να μπουν στην κουζίνα σας και στο πιάτο τόσο το δικό σας, όσο και των παιδιών σας.
Μύρτιλα: κατά της παιδικής χοληστερίνης
Γλυκά και απολαυστικά, τα μύρτιλα δεν θα πάρουν πολύ χρόνο μέχρι να τα αγαπήσουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Τα οφέλη τους είναι πολλά, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας τον οργανισμό υγιή, ενώ κάνουν κακό και στην όραση, όπως και στη χοληστερίνη, βοηθώντας στην καταπολέμηση της εμφάνισής της σε παιδικές ηλικίες, που είναι πλέον πολύ συχνή. Προσθέστε τα στα δημητριακά τους ή αφήστε τα να τα απολαύσουν σκέτα.

Αβοκάντο: η εναλλακτική για το σάντουιτς
Με βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, μονοακόρεστα λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά και λουτεΐνη -μεταξύ άλλων- το αβοκάντο μόνο καλό μπορεί να κάνει στη διατροφή. Δοκιμάστε να το προσθέσετε στο σάντουιτς των παιδιών, δίνοντάς του άλλη γεύση και υφή ή κόψτε το σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε το μαζί με μπανάνα ή μέσα στη σαλάτα.
Αβγά: απαραίτητα στις μικρές ηλικίες
Εκτός του ότι παρέχουν στα παιδιά την απαραίτητη και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός τους για ενέργεια, μυϊκή δύναμη, αντοχή και αίσθημα πληρότητας για να μην πεινούν συνέχεια, τα αβγά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη D. Η βιταμίνη αυτή βοηθάει στην απορρόφηση ασβεστίου συμβάλλοντας σε γερά οστά και υγιή σκελετό, γι’ αυτό μην παραλείπετε να τα προσθέτετε στη διατροφή τους 2-3 φορές την εβδομάδα.

Γάλα: κάνει καλό σε μυαλό και σώμα
Με κάθε γαλακτοκομικό προϊόν που καταναλώνουμε χαρίζουμε στον οργανισμό μας ασβέστιο και πρωτεΐνη, που είναι απαραίτητα τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό. Ξεκινήστε τη μέρα του με ένα ποτήρι γάλα για ενέργεια και προσθέστε του λίγο μέλι για πιο γλυκιά γεύση και έξτρα βιταμίνες. Μια καλή εναλλακτική μπορεί να αποτελέσει και το γιαούρτι, στο οποίο προτιμήστε να του προσθέτετε φρέσκα φρούτα.
Βρώμη: για να μην πεινάσει σύντομα
Το πρωινό με βρώμη σημαίνει φυτικές ίνες και οι φυτικές ίνες σημαίνουν αίσθημα κορεσμού και χόρτασης για πολλή ώρα. Έτσι το παιδί δεν θα πεινάσει σύντομα, ανοίγοντας συνεχώς το ψυγείο και ψάχνοντας για κάτι να τσιμπολογήσει.

Σολομός: με τα ωμέγα-3 που χρειάζεται κάθε παιδί
Θέλετε να συστήσετε τα ψάρια στα παιδιά σας, αλλά δεν ξέρετε με ποιο να ξεκινήσετε; Δοκιμάστε το σολομό. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη βελτίωση της διάθεσης, ενώ ωφελούν και την καρδιά. Δοκιμάστε τον στο γκριλ, με φρέσκα βότανα και λεμόνι που θα του προσθέσει βιταμίνη C και γεύση.
Σπανάκι: στα χνάρια του Ποπάι
Είτε γνωρίζουν τον Ποπάι, είτε όχι, το σπανάκι πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής των παιδιών. Κι αυτό γιατί είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, τονώνοντας το ανοσοποιητικό τους, χαρίζοντάς τους ενέργεια, δυνατά και υγιή οστά, γερή καρδιά και υγιή μάτια. Αν το σπανακόρυζο δεν είναι και το… καλύτερό τους, απλώς προσθέστε σπανάκι στη σαλάτα τους ή στο σάντουιτς.

Ντομάτες: για λυκοπένιο στο φουλ
Όταν καλοκαιριάζει, μην παραλείπετε να προσθέτετε τη ντομάτα στη σαλάτα ή στο φαγητό σας (από τα γεμιστά μέχρι την πίτσα) με κάθε ευκαιρία. Τα παιδιά την αγαπούν και αυτή τους το ανταποδίδει με το λυκοπένιο που τους χαρίζει, καροτενοειδές που παρουσιάζει αντικαρκινική δράση.
clickatlife.gr


Την έκθεση «Τέχνες και Τεχνουργήματα στην αρχαιότητα: Επιλεγμένα ευρήματα από τη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών» παρουσιάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1) έως  τον Ιούνιο και θα πλαισιώσει σειρά δράσεων με πυρήνα την αρχαιολογική επιστήμη και τη σχέση της με τη δημοσιογραφία.
Επιλεγμένες και σχολιασμένες φωτογραφίες χαρακτηριστικών ευρημάτων συγκροτούν μια εικαστική περιήγηση στο ανάκτορο, το θέατρο, την αγορά και το νεκροταφείο των Αιγών.
Στα εκθέματα περιλαμβάνονται και αναπαραγωγές, σε φυσικό μέγεθος, των δύο μνημειακών τοιχογραφιών από τους βασιλικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας: της ζωφόρου με το κυνήγι λιονταριού από τον τάφο του Φιλίππου Β΄ και της Αρπαγής της Περσεφόνης από τον Άδη, που κοσμεί το εσωτερικό του λεγόμενου Τάφου της Περσεφόνης.

Την έκθεση  διοργάνωσαν το Διεπιστημονικό Κέντρο Αρχαιολογικών Μελετών «Μανόλης Ανδρόνικος» του ΑΠΘ και η πανεπιστημιακή ανασκαφή της Βεργίνας, με πρωτοβουλία της διευθύντριάς της, αρχαιολόγου, ομότιμης Καθηγήτριας του ΑΠΘ κας Χρυσούλας Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, και των συνεργατών της.  Άρχισε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2013 από τις Βρυξέλλες, συστήνοντας στους βουλευτές και τους επισκέπτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα ευρήματα από την ανασκαφή στη Βεργίνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από την έναρξή της.
Η έκθεση  λειτουργεί τις καθημερινές από τις 10.00 έως τις 17.00 και κάθε Τετάρτη έως τις 20.00. 

naftemporiki.gr
Επιστήμονες συνέδεσαν τις πολλές selfies των ανδρών με ψυχοπάθειες
Ο Bogart πέθανε στις 14 Ιανουαρίου του 1957 στο Λος Άντζελες, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Τότε ήταν ακόμα παντρεμένος με την τέταρτη και τελευταία του σύζυγο, τη θρυλική ηθοποιό του κινηματογράφου Lauren Bacall. Παντρεμένοι από τις 21 Μαΐου του 1945 είχαν αποκτήσει 2 παιδιά: τον Stephen H. Bogart και τη Leslie Bogart.
Οι προηγούμενες γυναίκες του ήταν επίσης ηθοποιοί: η Helen Menken (20 Μαΐου 1926 – 18 Νοεμβρίου 1927, η Mary Philips (3 Απριλίου 1928- 11 Αυγούστου 1938) και η Μayo Mathot (21 Αυγούστου 1938- 10 Μαΐου 1945).
Εάν μάλιστα προσέξετε καλά τις ημερομηνίες, 10μέρες μετά το δεύτερο διαζύγιό του παντρεύτηκε την τρίτη του σύζυγο, κάτι που επανέλαβε ξανά (11 μέρες διαφορά αυτή τη φορά) και με τον τελευταίο του γάμο με την Bacall.
Υπήρξε γόνος πλούσια οικογένειας. Ο πατέρας του μάλιστα ήταν σπουδαίος χειρούργος του Μανχάταν, ο οποίος ήταν μυστικά εθισμένος στο όπιο.
Ξεκίνησε τις σπουδές του με σκοπό να φοιτήσει ιατρική στο Yale, αλλά τον έδιωξαν από την ακαδημία Phillips (όπου προετοιμαζόταν) και κατέληξε να υπηρετεί τη θητεία του στο αμερικανικό ναυτικό. Από το 1920 ως το 1922 ήταν υπεύθυνος της εταιρείας θεατρικών παραγωγών που άνηκε στον William A. Brady – πατέρα της ηθοποιού Alice Brady- και κάπως έτσι άρχισε να τον κερδίζει η 7η τέχνη.
Το 1930 υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο με τη Fox και κάνει το ντεμπούτο του σε ένα 10άλεπτο φιλμ, το Broadway's Like That (1930). Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε το 1936 με το The Petrified Forest από τη Warner Bros. Η ταινία ήταν μεγάλη επιτυχία και ο Bogart κέρδισε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο με την εταιρεία. Από το 1936 ως το 1940, εμφανίστηκε σε 28 ταινίες, συνήθως υποδυόμενος τον γκάνγκστερ αλλά και σε ταινίες τρόμου.
Ωστόσο, η χρονιά που τον καθόρισε ήταν το 1941 με τα High Sierra (Ο δραπέτης της Σιέρα) και The Maltese Falcon (Το Γεράκι της Μάλτας). Την επόμενη χρονιά έρχεται η Casablanca, ταινία που θα τον φέρει υποψήφιο Α’ ανδρικού ρόλου  στα Oscar δύο χρόνια μετά. Ακολουθεί το Πάθος και Αίμα (The Big Sleep) το 1946, και το Key Largo (Στη βοή της καταιγίδος, 1948) δίπλα στη Lauren Bacall.
Το ένα και μοναδικό του Oscar το κέρδισε το 1952 για την ερμηνεία του στο The African Queen (H Βασίλισσα της Αφρικής, 1951) που συμπρωταγωνιστούσε με την Katharine Hepburn. Το 1955 θα βρεθεί ξανά υποψήφιος για τον Α’ ανδρικό ρόλο και την ερμηνεία του στο The Caine Mutiny (Η ανταρσία του Κέιν, 1954) αλλά θα χάσει από τον Marlon Brando και το Το Λιμάνι της Αγωνίας του Elia Kazan, που εκείνη τη χρονιά απέσπασε συνολικά 8 Oscar.
Την ανταρσία του Κέιν μάλιστα τη γύρισε ενώ είχε ήδη χτυπηθεί από καρκίνο στον οισοφάγο. Ο Humphrey Bogart πέθανε 57 ετών στον ύπνο του στο σπίτι του στο Χόλιγουντ. H Bacall στο φέρετρο του λέγεται ότι είχε τοποθετήσει μία χρυσή σφυρίχτρα.
"You're not a star until they can spell your name in Karachi", είχε πει ο Bogart. Το δικό του όνομα πάντως, το ξέρουν σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις διαλέκτους του κόσμου.
clickatlife.gr

Ο Bogart πέθανε στις 14 Ιανουαρίου του 1957 στο Λος Άντζελες, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Τότε ήταν ακόμα παντρεμένος με την τέταρτη και τελευταία του σύζυγο, τη θρυλική ηθοποιό του κινηματογράφου Lauren Bacall. Παντρεμένοι από τις 21 Μαΐου του 1945 είχαν αποκτήσει 2 παιδιά: τον Stephen H. Bogart και τη Leslie Bogart.
Οι προηγούμενες γυναίκες του ήταν επίσης ηθοποιοί: η Helen Menken (20 Μαΐου 1926 – 18 Νοεμβρίου 1927, η Mary Philips (3 Απριλίου 1928- 11 Αυγούστου 1938) και η Μayo Mathot (21 Αυγούστου 1938- 10 Μαΐου 1945).
Εάν μάλιστα προσέξετε καλά τις ημερομηνίες, 10μέρες μετά το δεύτερο διαζύγιό του παντρεύτηκε την τρίτη του σύζυγο, κάτι που επανέλαβε ξανά (11 μέρες διαφορά αυτή τη φορά) και με τον τελευταίο του γάμο με την Bacall.
Υπήρξε γόνος πλούσια οικογένειας. Ο πατέρας του μάλιστα ήταν σπουδαίος χειρούργος του Μανχάταν, ο οποίος ήταν μυστικά εθισμένος στο όπιο.
Ξεκίνησε τις σπουδές του με σκοπό να φοιτήσει ιατρική στο Yale, αλλά τον έδιωξαν από την ακαδημία Phillips (όπου προετοιμαζόταν) και κατέληξε να υπηρετεί τη θητεία του στο αμερικανικό ναυτικό. Από το 1920 ως το 1922 ήταν υπεύθυνος της εταιρείας θεατρικών παραγωγών που άνηκε στον William A. Brady – πατέρα της ηθοποιού Alice Brady- και κάπως έτσι άρχισε να τον κερδίζει η 7η τέχνη.
Το 1930 υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο με τη Fox και κάνει το ντεμπούτο του σε ένα 10άλεπτο φιλμ, το Broadway's Like That (1930). Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε το 1936 με το The Petrified Forest από τη Warner Bros. Η ταινία ήταν μεγάλη επιτυχία και ο Bogart κέρδισε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο με την εταιρεία. Από το 1936 ως το 1940, εμφανίστηκε σε 28 ταινίες, συνήθως υποδυόμενος τον γκάνγκστερ αλλά και σε ταινίες τρόμου.
Ωστόσο, η χρονιά που τον καθόρισε ήταν το 1941 με τα High Sierra (Ο δραπέτης της Σιέρα) και The Maltese Falcon (Το Γεράκι της Μάλτας). Την επόμενη χρονιά έρχεται η Casablanca, ταινία που θα τον φέρει υποψήφιο Α’ ανδρικού ρόλου  στα Oscar δύο χρόνια μετά. Ακολουθεί το Πάθος και Αίμα (The Big Sleep) το 1946, και το Key Largo (Στη βοή της καταιγίδος, 1948) δίπλα στη Lauren Bacall.
Το ένα και μοναδικό του Oscar το κέρδισε το 1952 για την ερμηνεία του στο The African Queen (H Βασίλισσα της Αφρικής, 1951) που συμπρωταγωνιστούσε με την Katharine Hepburn. Το 1955 θα βρεθεί ξανά υποψήφιος για τον Α’ ανδρικό ρόλο και την ερμηνεία του στο The Caine Mutiny (Η ανταρσία του Κέιν, 1954) αλλά θα χάσει από τον Marlon Brando και το Το Λιμάνι της Αγωνίας του Elia Kazan, που εκείνη τη χρονιά απέσπασε συνολικά 8 Oscar.
Την ανταρσία του Κέιν μάλιστα τη γύρισε ενώ είχε ήδη χτυπηθεί από καρκίνο στον οισοφάγο. Ο Humphrey Bogart πέθανε 57 ετών στον ύπνο του στο σπίτι του στο Χόλιγουντ. H Bacall στο φέρετρο του λέγεται ότι είχε τοποθετήσει μία χρυσή σφυρίχτρα.
"You're not a star until they can spell your name in Karachi", είχε πει ο Bogart. Το δικό του όνομα πάντως, το ξέρουν σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις διαλέκτους του κόσμου.
clickatlife.gr
Νορβηγός πλήρωσε πρόστιμο επειδή... δεν εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου
Όσλο, Νορβηγία
Πρόστιμο ύψους 10.000 κορωνών επέβαλαν οι αρχές της Νορβηγίας σε έναν νεαρό που εξαπάτησε τον «εργοδότη» του και δεν εκτέλεσε ποτέ τη δουλειά που του είχε αναθέσει και δεν ήταν άλλη από το να... σκοτώσει έναν έφηβο επειδή δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά του.

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανέφερε ότι στον 21χρονο Νορβηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 κορονών (περίπου 1.000 ευρώ) για «απάτη», επειδή δέχτηκε να εκτελέσει ένα συμβόλαιο θανάτου, χωρίς όμως να έχει πραγματικά σκοπό να τηρήσει τον λόγο του.

Ο νεαρός πήρε χρήματα προκειμένου να «βγάλει από τη μέση» έναν 17χρονο αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι πρόθεσή του ήταν όντως να τον σκοτώσει κανέναν. Για τον λόγο αυτό κατηγορήθηκε μόνο για «εξαπάτηση του πελάτη» του, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα Varden.

Ο απατεώνας «εκτελεστής» δέχτηκε την κατηγορία και πλήρωσε το πρόστιμο.

Ο συνομήλικός του που είχε διατάξει τον φόνο καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών. Όμως επειδή ομολόγησε ανεστάλη η εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους της ποινής του.

Σύμφωνα με τον... εξαπατημένο το παρ' ολίγον θύμα είχε απορρίψει τις ερωτικές προτάσεις του για αυτό έδωσε 60.000 κορώνες στον νεαρό που θα τον σκότωνε.

Ο συνεργός του, πάντως, ισχυρίζεται ότι έλαβε μόνο 40.000 κορόνες από τον αφελή «εγκέφαλο του εγκλήματος».
in.gr
Κινέζα έκοψε δύο φορές το πέος του άτακτου συζύγου της
Πεκίνο, Κίνα
Νεαρή Κινέζα, εξοργισμένη από τις... μπερμπαντιές του συζύγου της, τού έκοψε όχι μία, αλλά δύο φορές το πέος, καθώς την πρώτη οι χειρουργοί μπόρεσαν να το ξανακολλήσουν με επιτυχία, δίνοντάς του πίσω -δυστυχώς προσωρινά- τον χαμένο ανδρισμό του.

Το θύμα, ο 32χρονος Φαν, υπέστη τον διπλό ακρωτηριασμό στα τέλη Δεκεμβρίου, στην κεντρική επαρχία Χενάν της Κίνας, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο HNR που ελέγχεται από τις Αρχές.

Όταν ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της την απατούσε με μια νεαρή 21 ετών, η γυναίκα του Φαν τού επιτέθηκε και τού έκοψε το πέος.

Ο άπιστος άνδρας εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ωστόσο, τρεις ημέρες αργότερα και καθώς η δίψα της για εκδίκηση παρέμενε άσβεστη, η σύζυγός του πήγε στο νοσοκομείο, περίμενε μέχρι να κοιμηθεί ο 32χρονος και του έκοψε ξανά τα γεννητικά όργανα.

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες της «μάχης» που ακολούθησε για το κομμένο πέος, στις οποίες διακρίνεται ένας γυμνός άνδρας, προφανώς ακρωτηριασμένος, να αρπάζει μια γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει.

Ο Φαν εισήχθη και πάλι στο χειρουργείο αλλά αυτή τη φορά έχασε οριστικά το όργανό του, αφού η γυναίκα του μάλλον το πήρε μαζί της και οι αστυνομικοί που το αναζήτησαν δεν το βρήκαν πουθενά.

Η διπλή επίθεση που δέχτηκε ο 32χρονος τον έφερε πάντως πιο κοντά στη νεαρή ερωμένη του, την Ζανγκ. Το ερωτευμένο ζευγάρι αποφάσισε μάλιστα να παντρευτεί το συντομότερο δυνατόν. «Δεν είναι σοβαρό πρόβλημα που πλέον είναι στείρος, στο κάτω-κάτω έχει ήδη πέντε παιδιά» εξήγησε η Ζανγκ στους δημοσιογράφους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έμπνευση είχε η εφημερίδα το Ποντίκι που «παραποίησε» το je suis charlie…
pontiki

Σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης μετά την εμφάνιση νεκρών ψαριών στο Θερμαϊκό Κόλπο, κατά μήκος της Νέας Παραλίας.

Σκάφος του Λιμενικού, βρέθηκε στην περιοχή ύστερα από ενημέρωση πολίτη. Έλαβε φωτογραφικό υλικό, καθώς και δείγμα από τα ψάρια. Όπως έγινε γνωστό δεν εντοπίστηκε οποιασδήποτε μορφής κηλίδας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, τα Τμήματα Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και το Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών, Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο βελονισμός μπορεί όντως να καταπραΰνει την ημικρανία, την αρθρίτιδα και άλλα νοσήματα που προκαλούν χρόνιο πόνο, σύμφωνα με νέα μελέτη – την πιο καλοσχεδιασμένη και λεπτομερή ανάλυση που έχει διεξαχθεί έως σήμερα για τον βελονισμό, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Τα νέα ευρήματα παρέχουν ισχυρή επιστημονική στήριξη σε μια πανάρχαιη, ανατολίτικη θεραπεία που χρησιμοποιείται ευρέως από εκατομμύρια ασθενείς στη Δύση.

Αν και ο βελονισμός αποτελεί εδώ και δεκαετίες αντικείμενο μελετών, τα ευρήματα της ιατρικής έρευνας είναι αντιφατικά και συχνά προϊόν μικρών και χαμηλής ποιότητας μελετών. Η νέα ανάλυση, που χρηματοδοτήθηκε από τα ομοσπονδιακά Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, διήρκεσε έξι χρόνια και αποτελεί εξ αρχής, λεπτομερή ανάλυση προγενέστερων μελετών στις οποίες είχαν συμμετάσχει σχεδόν 18.000 ασθενείς.

Οι ερευνητές, που δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine», ανακάλυψαν ότι ο βελονισμός είναι καλύτερος από τις εικονικές θεραπείες και τη συνήθη φροντίδα για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας, της ημικρανίας και του χρόνιου πόνου στη μέση, στον αυχένα και στη ράχη.

Συμπληρωματική θεραπεία

«Ο βελονισμός αποτελεί αντικείμενο διχογνωμιών εδώ και πάρα πολύ καιρό», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Αντριου Τζ. Βίκερς, μεθοδολόγος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan-Kettering, στη Νέα Υόρκη.

«Οταν όμως προσπαθείς να δώσεις μια απάντηση με σωστό τρόπο όπως κάναμε εμείς, τότε το τοπίο ξεκαθαρίζει. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση του βελονισμού ως θεραπείας για τον χρόνιο πόνο».

Ο βελονισμός αποτελεί μία από τις ευρύτερα χρησιμοποιούμενες συμπληρωματικές (και όχι εναλλακτικές) θεραπείες στη Δύση και ήδη προσφέρεται από πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία ως συμπλήρωμα των κλασικών θεραπειών.

Στις ΗΠΑ, από τα σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες που ετησίως κάνουν βελονισμό οι περισσότεροι είναι ενήλικοι αλλά εφαρμόζεται με αυξημένο ρυθμό και σε παιδιά. Το 2007, λ.χ., έκαναν βελονισμό 150.000 ανήλικοι ασθενείς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Παρότι όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλής, εξακολουθούν να υφίστανται πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά του και πολλοί πιστεύουν ότι το όφελος που αναφέρουν οι ασθενείς οφείλεται περισσότερο στην αυθυποβολή παρά σε ιατρικούς λόγους.

Η μελέτη

Ο δρ Βίκερς και ομάδα επιστημόνων από πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Γερμανία και η Σουηδία, αποφάσισαν να αναζητήσουν οριστική απάντηση στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ανά τις δεκαετίες.

Αφού εξέτασαν όλες τις έως τώρα μελέτες, κατέληξαν σε 29 τυχαιοποιημένες που ήταν υψηλής ποιότητος. Στη συνέχεια, ήρθαν σε επαφή με τους ερευνητές που τις είχαν πραγματοποιήσει και τους ζήτησαν όλα τα στοιχεία που είχαν συλλέξει για να τα επεξεργαστούν από την αρχή.

Με αυτόν τον τρόπο διόρθωσαν όλα τα τυχόν λάθη (είτε στην στατιστική ανάλυση είτε στην μεθοδολογία) και κατόρθωσαν να κάνουν καλύτερες συγκρίσεις και να εξαγάγουν πιο αξιόπιστα και ασφαλή συμπεράσματα.

Επί έξι χρόνια οι ερευνητές ανέλυαν στοιχεία από μελέτες που συνέκριναν τον βελονισμό με την κλασική φροντίδα (λ.χ. τη λήψη παυσίπονων) ή με ψευδοθεραπείες (σε αυτές οι γιατροί έβαζαν σε τυχαία σημεία τις βελόνες, αλλά οι ασθενείς νόμιζαν ότι έκαναν κανονικό βελονισμό).

Συμπέρασμα: ο ένας στους δύο ασθενείς που έκανε αληθινό βελονισμό είδε βελτίωση στον πόνο του, ενώ απ’ όσους δεν έκαναν είδε βελτίωση με άλλες θεραπείες ή αυθυποβολή το 30%.

Πραγματικό όφελος

«Η ερευνητική ομάδα μας απαρτιζόταν από πάνω από 30 επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο και όλοι είχαν την ίδια άποψη: η διαφορά που παρατηρήθηκε είναι κλινικώς σημαντική», τόνισε ο δρ Βίκερς. «Επιπλέον, από τα στοιχεία μας κατέστη σαφές ότι το όφελος δεν ανάγεται στη σφαίρα της ψυχολογίας. Οι ασθενείς είχαν αληθινή, κλινική βελτίωση της κατάστασής τους».

Σε ένα σχόλιό του που συνοδεύει τη νέα μελέτη, ο δρ Αντριου Λ. Εϊβινς, ερευνητής στον ιατρικό οργανισμό Kaiser Permanente, σημειώνει αναφορικά με τις συμπληρωματικές θεραπείες, ότι για τον βελονισμό τουλάχιστον υπάρχουν «βάσιμα στοιχεία» πως προσφέρει «μέτρια οφέλη έναντι της συνήθους φροντίδας για τους ασθενείς με διάφορες αιτίες χρόνιου πόνου».

Πηγή: tanea.gr

Η αποτοξίνωση δεν πρέπει να είναι ένας τρομακτικός όρος. Δεν υπάρχει λόγος να στερείσαι πράγματα για να φροντίζεις το σώμα σου. Πρόσθεσε τα παρακάτω tips στο καθημερινό σου πρόγραμμα και δες το σώμα σου να αλλάζει!
-Πιες ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί: Σε μια κούπα ζεστό νερό ρίξε το χυμό μισού λεμονιού. Το λεμόνι βοηθά στο να ισσοροπείται το pH του σώματος και στην φυσιολογική πέψη.
-Προκάλεσε εφίδρωση: Τα προγράμματα Cardio υπάρχουν σε κάθε γυμναστήριο και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα. Επίσης αν έχεις πρόσβαση σε σάουνα ή χαμάμ ακόμη καλύτερα.
-Φάε περισσότερους καρπούς: Η καλή διατροφή περιλαμβάνει φυσικά, μη επεξεργασμένα προιόντα που αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Σιγουρέψου ότι έχεις ενσωματώσει στην αποτοξίνωση σου προϊόντα που υποστηρίζουν την υγιή λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, όπως το λάχανο, τα παντζάρια, και τα φυλλώδη, πράσινα λαχανικά.
-Μαγείρεψε στο σπίτι: Όταν μαγειρευεις στο σπίτι έχεις πλήρη έλεγχο αυτών που τρως και των υλικών που προσθέτεις στο φαγητό σου. Το να τρως απ” έξω μπορεί να είναι βολικό αλλά δεν πρέπει να γίνεται καθημερινά.
-Πιες πράσινο τσάι: Είναι πλούσιo σε κατεχίνες, οι οποίες επιταχύνουν την δραστικότητα του ήπατος και αυξάνουν την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων.

Δραματικές ώρες ζουν και πάλι οι πολίτες της Βενεζουέλας που μαστίζεται από ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι η απόφαση των κυβερνητών σε τρείς Πολιτείες της χώρας να απαγορεύσουν στους πολίτες να στήνονται από τη νύχτα έξω από τα καταστήματα και να σχηματίζουν τεράστιες ουρές προκειμένου να προλάβουν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, στα οποία παρουσιάζονται ελλείψεις στη χώρα.
Οι ελλείψεις σε διάφορα είδη, από το γάλα μέχρι το χαρτί τουαλέτες, επιδεινώθηκαν μετά την προσωρινή διακοπή στη διανομή τους, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Πολλοί Βενεζουελάνοι περιμένουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα πεζοδρόμια —κάποιοι στήνουν ακόμη και αιώρες για να ξεκουράζονται— μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζιά για να προμηθευτούν τα αναγκαία.
Οι πανταχού παρούσες ουρές και το σπρώξιμο όταν ανοίγουν οι πόρτες των καταστημάτων προκαλούν αμηχανία και εκνευρισμό σε πολλούς, σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Έχουν επίσης αναφερθεί περιστασιακές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συλλήψεις.
“Θα απαγορεύσουμε τις ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες”, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Στέλα Λούγκο, η κυβερνήτρια της Πολιτείας Φάλκον. Τις τελευταίες ημέρες άλλες δύο Πολιτείες, οι Μπολίβαρ και Γιαρακούι έλαβαν το ίδιο μέτρο ενώ οι αρχές της Πολιτείας Σούλια το εξετάζουν.
“Οι ουρές τη νύχτα είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους”, εξήγησε ο κυβερνήτης της Μπολίβαρ Φρανσίσκο Ράνχελ.
Σε μερικές περιοχές οι αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στην πρόσβαση στα καταστήματα. Οι καταναλωτές μπορούν να ψωνίζουν μόνο συγκεκριμένες ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό της ταυτότητάς τους.
Σύμφωνα με την τοπική εταιρεία δημοσκοπήσεων Datanalisis, η δημοτικότητα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πέφτει εξαιτίας των ελλείψεων και τον Δεκέμβριο είχε μειωθεί στο 22%. Οι αντίπαλοι του προέδρου κατηγορούν τον ίδιο και τον προκάτοχό του, τον Ούγκο Τσάβες, για την οικονομική ύφεση, τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Αμερική και τις ελλείψεις, τα οποία θεωρούν απόρροια των 15 ετών σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Από την πλευρά του, ο 52χρονος Μαδούρο υποστηρίζει ότι η εύπορη ελίτ, τα ξένα μέσα ενημέρωσης και η αντιπολίτευση, με την ενθάρρυνση της Ουάσινγκτον, έχουν εξαπολύσει “οικονομικό πόλεμο” στη χώρα του. “Είναι μια στρατηγική για να αναστατώσουν τους ανθρώπους, να τους ωθήσουν στα άκρα και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα” υποστήριξε μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης από την Αλγερία στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSUR.
Ο Μαδούρο και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησής του πραγματοποιούν περιοδεία στην Κίνα, τη Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες για να βρουν επενδύσεις και να ζητήσουν από τον ΟΠΕΚ να αναλάβει δράση και να ανακόψει τη συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου, ένα γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα.
aftodioikisi.gr

Την ανάγκη για περισσότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο Facebook δείχνει το μαζικό κλείσιμο λογαριασμών, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Μαρκ Ζουκερμπεργκ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στον έγκυρο επιστημονικό ιστοχώρο Cyberpsychology, Behavior and Social Networking και εκπονήθηκε από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων του πανεπιστημίου της Βιέννης, το φαινόμενο αυτό, που χαρακτηρίζεται ως «διαδικτυακή αυτοκτονία» (Virtual Identity Suicide (VIS) ) είναι πολύ πιο έντονο φέτος, σε σχέση με κάθε προηγούμενη χρονιά. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, σύμφωνα με το ingossip.gr,μέσα στο 2014 έχουν κλείσει 28% περισσότεροι προσωπικοί λογαριασμοί στο Facebook σε σχέση με ολόκληρο το 2013. Βασική αιτία για το αυξανόμενο κλείσιμο λογαριασμών στο Facebook αποτελεί ο φόβος για την έλλειψη ιδιωτικότητας και η εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων, ενώ σε μικρότερο ποσοστό παίζουν ρόλο και αιτίες με βαθύτερο ψυχολογικό υπόβαθρο, όπως ο φόβος για εθισμό στο ίντερνετ, η ανεπιθύμητη εξωστρέφεια, το άγχος για να γίνει κανείς αποδεκτός και συμπαθής, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται όσοι νιώθουν ότι ψυχαναγκαστικά πρέπει να απαντούν σε όλα τα σχόλια και να συμμετέχουν σε όλες τις συζητήσεις.

Κανονικά, για να εγκριθεί από την Apple μία εφαρμογή και να επιτραπεί η εισαγωγή της στο App Store χρειάζονται περίπου δέκα με δεκαπέντε μέρες. Όμως φαίνεται πως σε ειδικές περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει και με διαδικασίες... εξπρές!

Αυτό ακριβώς συνέβη με την εφαρμογή “Je suis Charlie”, η οποία επιτρέπει σε χρήστες iPhone να δηλώσουν την τοποθεσία τους σε έναν χάρτη, με την ένδειξη “Je suis Charlie”, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Η ιδέα ανήκει στην τοπική εφημερίδα της Γαλλίας Nice-Matin, η οποία κατάφερε να παρακάμψει τα... γραφειοκρατικά εμπόδια ζητώντας μέσω e-mail από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, την έγκριση της εφαρμογής. Ένας από τους συνεργάτες του Κουκ απάντησε μέσα σε δέκα λεπτά, και όχι πολύ αργότερα η εφαρμογή ήταν ήδη διαθέσιμη για τους χρήστες συσκευών της Apple.
Δείτε εδώ την εφαρμογή.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!