Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017


Εντατικοποίηση των ελέγχων για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και «συμμάζεμα» του παραλιακού μετώπου από τα καροτσάκια των πλανόδιων μικροπωλητών, σχεδιάζει η δημοτική αστυνομία του κεντρικού Δήμου, λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.
Οι δράσεις της δημοτικής αστυνομίας θα ενταθούν λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών στην πόλη, ενώ σε συνδυασμό με τις κλήσεις για τους παραβάτες, θα αφαιρούνται και πινακίδες από τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνο για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρη Κιοσέογλου, θα ενταθούν οι δράσεις «προκειμένου να δώσουμε ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης, παρά τα λίγα άτομα που έχουμε για προσωπικό».
Όπως δήλωσε ο κ. Κιοσέογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», τις επόμενες ημέρες το βάρος θα πέσει στους δρόμους γύρω από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και στο κέντρο της πόλης, εξαιτίας των χιλιάδων επισκεπτών.
«Θα παίρνουμε και πινακίδες στις περιπτώσεις των παραβάσεων που βγάζουν ?μάτι? και παρακωλύουν τη συγκοινωνία. Θα κυνηγάμε όσους παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων -τα πρόστιμα είναι τσουχτερά- όπως και όσους εμποδίζουν την κυκλοφορία των λεωφορείων και τη διέλευση των υπηρεσιακών οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα βγάζουμε πινακίδες. Ήδη, τον τελευταίο μήνα αφαιρέσαμε περισσότερες από 50» είπε ο κ. Κιοσέογλου.
Όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στα καροτσάκια-πάγκους των πλανόδιων μικροπωλητών, τα οποία δεν απομακρύνονται, αλλά δένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δέντρα, παγκάκια και πάρκα, ο κ. Κιοσέογλου ανέφερε πως ξεκινάει επιχείρηση «σκούπα».
«Μεικτό συνεργείο της δημοτικής αστυνομίας και της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, βγήκαν στο παραλιακό μέτωπο και μέσα σε μία μόλις ημέρα συγκέντρωσαν περίπου 20 καροτσάκια που ήταν κλειδωμένα με αλυσίδες. Τα μαζέψαμε διότι ρυπαίνουν και τα μεταφέραμε στις αποθήκες του Δήμου για να καταστραφούν» υπογράμμισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστούν οι έλεγχοι για τους κλειδωμένους πάγκους στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ σε συνδυασμό με μεικτά κλιμάκια με την ΕΛΑΣ, η δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιεί ελέγχους και στις καντίνες. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια πινελιά ρομαντισμού είχε η ακρόαση στο Βατικανό από τον Πάπα την Κυριακή. Όπως δεκάδες καθολικοί κοινοβουλευτικοί από όλο τον κόσμο, ο Ντάριο Ραμίρες από τη Βενεζουέλα και η μνηστή του Μαριάντζελ Εσπινάλ συναντούσαν τον Ποντίφικα.
Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεχόταν στη Sala Clementina αντιπροσωπεία καθολικών βουλευτών, όταν ο νεαρός βουλευτής έχοντας στο πλευρό του τη μνηστή του τον xαιρέτησε, συζήτησε μαζί του και μετά, προς έκπληξη όλων, γονάτισε για να κάνει πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
“Όταν μας παρουσίασαν στον άγιο Πατέρα, του εξήγησα την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων”, δήλωσε ο Ραμίρες στη National Catholic Register, την παλαιότερη εθνική καθολική εφημερίδα στις ΗΠΑ, ο οποίος έφυγε από τη χώρα του πριν από τρία χρόνια. “Ο Ποντίφικας μου είπε ότι προσεύχεται πολύ για το θέμα αυτό και ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει”.
Σύμφωνα με τον Ραμίρες, η φίλη του δεν γνώριζε “τίποτε”. “Νόμιζε ότι θα μιλούσαμε μόνο για τη Βενεζουέλα αλλά μετά είπα στον Πάπα ότι είχα να του ζητήσω κάτι. Του είπα ότι η γυναίκα που ήταν δίπλα μου ήταν η γυναίκα της ζωής μου, ότι την είχα γνωρίσει στην εκκλησία και ήθελα να την παντρευτώ. Έτσι γονάτισα και έκανα την πρόταση γάμου”.
Ο Ποντίφικας αναφώνησε έκπληκτος “Ω!, ενώπιον του Πάπα” θυμάται ο Ραμίρες. Τότε, ο Ποντίφικας απευθύνθηκε στην κοπέλα ζητώντας την απάντησή της. “Ναι, βέβαια!”, είπε εκείνη.
Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano δείχνει ότι μετά την πρόταση γάμου ακολούθησαν χειροκροτήματα από τους παρόντες στην αίθουσα μπροστά σε έναν αρχικά έκπληκτο Πάπα, ο οποίος στη συνέχεια χαμογέλασε στους δύο νέους και τους ευχήθηκε τα καλύτερα.
Η ζωή του Dr. Q: Ο φτωχός μετανάστης που τώρα είναι κορυφαίος νευροχειρουργός
Σήμερα γνωστός ως Δρ Q, είναι ένας διεθνούς φήμης νευροχειρουργός και νευροεπιστήμονας που διεξάγει έρευνα για να θεραπεύσει τον καρκίνο του εγκεφάλου.
Όχι όμως πολύ καιρό πριν, ο Alfredo Quinones-Hinojosa, ήταν ο Freddy, ένας δεκαεννιάχρονος μη νόμιμος διακινούμενος εργαζόμενος που εργαζόταν στα χωράφια με τις ντομάτες στην κεντρική Καλιφόρνια.
Ο Alfredo Quiñones-Hinojosa μιλάει για την εκπληκτική του ιστορία, από τη φτωχή του παιδική ηλικία στο μικρό χωριό Palaco του Μεξικού μέχρι την οδυνηρή διέλευση των συνόρων και τη μετατροπή του από παράνομο μετανάστη σε Αμερικανό πολίτη και προικισμένο φοιτητή από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ και στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.
Η πορεία του Δρ Q είναι μια απόδειξη της επιμονής, της σκληρής δουλειάς, της δύναμης της ελπίδας και της επιδίωξης της αριστείας. Είναι επίσης μια ιστορία για τη σημασία της οικογένειας και τη σημασία της ευκαιρίας.
Πατέρας δημιούργησε την απόλυτη εφαρμογή για να βρίσκει πάντα τον γιο του!
Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα στο οποίο δεν θέλουμε να απαντήσουμε.
Οι δικαιολογίες του τύπου «λυπάμαι για την καθυστέρηση» ή «είδα το μήνυμά σου, αλλά ...», δεν υφίστανται πλέον καθώς ένας πατέρας βρήκε τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά δεν μπορούν ν' αγνοούν τα μηνύματα των γονιών τους!
Ο Νικ Χέμπερτ από το Γουέστ Γουίκχαμ του Λονδίνου είχε κουραστεί να ακούει τον χαρακτηριστικό ήχο του τηλεφώνου, ενώ περίμενε τον γιο του να τον σηκώσει. Ο 13χρονος, ωστόσο, δεν το σήκωνε σχεδόν ποτέ.
Έτσι, ο Νικ έφτιαξε μια εφαρμογή που καθιστούσε αδύνατο στον γιο του να αγνοήσει κλήση ή μήνυμά του. Η εφαρμογή, ReplyASAP, κάνει το smartphone να χτυπά σαν συναγερμός που δεν σταματά μέχρι να απαντηθεί.
«Ο γιος μου ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια στο σχολείο Langley Park School for Boys και έχει ένα smartphone. Νόμιζα πως αυτό θα μπορούσε να μας κρατήσει σε επαφή πιο εύκολα, αλλά δεν απέδωσε. Παίζει συνέχεια παιχνίδια και έχει το τηλέφωνο στο αθόρυβο. Αυτό με τρελαίνει», λέει ο Νικ στην Daily Mail.
phone.jpg
Ο συναγερμός σταματά μόνο όταν ο παραλήπτης αγγίξει μία από τις επιλογές στην οθόνη: Αναβολή της ειδοποίησης για τρία λεπτά ή ακύρωση της. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα διαβάζεται!
Ο αποστολέας λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι το μήνυμα έχει διαβαστεί και το ReplyASAP θα του δείξει επίσης εάν η ειδοποίηση έχει αναβληθεί, παραδοθεί ή εκκρεμεί (ίσως λόγω κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο).
Εάν το τηλέφωνο του παραλήπτη είναι απενεργοποιημένο, θα λάβει την ειδοποίηση μόλις ενεργοποιηθεί ξανά.
Το ReplyASAP είναι ήδη διαθέσιμο για συσκευές Android και έρχεται σύντομα και στο iOS.
Όμως, στα iPhones ο συναγερμός θα ακούγεται μόνο αν η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο.
O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε παγωτό το πρωί
Η κατανάλωση παγωτού για πρωινό είναι το όνειρο κάθε παιδιού και ο εφιάλτης κάθε γονέα.
Φαίνεται λοιπόν ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο οφείλουν πολλά σε έναν ερευνητή, ο οποίος αναφέρει ότι το παγωτό το πρωί, μας κάνει καλό!
Σύμφωνα με τον καθηγητή Yoshihiko Koga του Kyorin University στο Τόκιο το παγωτό ως πρωινό έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας.
Όταν λοιπόν ο καθηγητής ζήτησε από τα μισά άτομα της έρευνας να φάνε παγωτό το πρωί παρατήρησε ότι είχαν αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία, ήταν σε ετοιμότητα και είχαν συνολικά καλύτερη απόδοση σε σχέση με αυτούς που έφαγαν ένα κανονικό πρωινό.
Για να σιγουρέψει το γεγονός ότι είναι το παγωτό υπεύθυνο για αυτό και όχι η χαμηλή θερμοκρασία του γεύματος, ο καθηγητής έβαλε τους συμμετέχοντες να πιουν παγωμένο νερό και τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι αυτό συμβαίνει απλά γιατί τρώμε κάτι ασυνήθιστο, που μας φτιάχνει τη διάθεση και ξεκινάμε τη μέρα μας με κάτι που έχουμε συνδέσει με τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.
Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και η ζάχαρη, που ανεβάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και μας δίνει υπερβολική ενέργεια, μόνο που μετά έχουμε λιγούρες όλη μέρα.
Για αυτό καλύτερα ακολουθήστε τη συμβουλή των διατροφολόγων και να τρώτε ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, φρούτα και πρωτεΐνες ώστε να έχετε ενέργεια μέχρι να έρθει η ώρα να φάτε το μεσημεριανό σας.

Είκοσι χρόνια μετά το μοιραίο τροχαίο της Νταϊάνα, ο μπάτλερ της Paul Burrell απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως ο οδηγός Henri Paul ήταν μεθυσμένος. Επιμένει πως ο σωματοφύλακάς της και μοναδικός επιζών Trevor Rees-Jones δεν θα το επέτρεπε ποτέ.
Απορρίπτει και τους ισχυρισμούς πως έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα ο Herni Paul. Ούτε ο σωματοφύλακάς της, ούτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τις τοξικολογικές που είχαν διενεργηθεί, το αλκοόλ στο αίμα του Henri Paul ήταν τρεις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Το αυτοκίνητο καρφώθηκε στη 13η κολόνα του τούνελ Pont de l’Alma στο Παρίσι.
Ο Henri Paul όπως και ο σύντροφος της Νταϊάνα, Ντόντι Αλ Φαγέντ, πέθαναν ακαριαία. Η «πριγκίπισσα του λαού» πέθανε ώρες αργότερα στο νοσοκομείο. Μοναδικός επιζών ήταν ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Trevor Rees-Jones.
«Ήταν παρία στη βασιλική οικογένεια και ένιωθα ότι όλα τα όνειρά τους έγιναν πραγματικότητα με τον θάνατό της. Αλλά δεν πιστεύω ότι κανένας από αυτούς θα ήθελε να τη σκοτώσει. Η καρδιά μου μου λέει ότι ήταν ένα τραγικό δυστύχημα», δήλωσε στη Mirror.
Ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σημείο του μοιραίου τροχαίου. Παραμονή της 20ής επετείου από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. «Γιατί ο Trevor να αφήσει έναν μεθυσμένο να οδηγήσει; Πόσο μάλλον η Νταϊάνα και ο Ντόντι. Αυτά είναι σκουπίδια. Νομίζω ότι υπήρξε ανακάτεμα των αποτελεσμάτων».
«Και πάντα φορούσε ζώνη ασφαλείας… γιατί δεν φορούσε εκείνο το βράδυ; Δεν ήταν οδηγός που έτρεχε και θα ήταν πολύ φοβισμένη να τρέχουν τόσο πολύ. Έχω αυτό τον επαναλαμβανόμενο εφιάλτη να ουρλιάζει «κόψε ταχύτητα».

Μεγάλα... προβλήματα και διλήμματα φαίνεται να έχει να αντιμετωπίσει η Τζούντι Ντεντς στα 82 της χρόνια.

Από τη μία δεν θέλει να παντρευτεί ξανά και από την άλλη δεν ξέρει πώς να αποκαλεί τον σύντροφό της.

Η Βρετανίδα ηθοποιός έμεινε χήρα το 2001, ενώ από το 2010 διατηρεί σχέση με τον περιβαλλοντολόγο Ντέιβιντ Μάιλς. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο περιβαλλοντικό πάρκο που διατηρεί ο Μάιλς και το οποίο είναι κοντά στο κτήμα της ηθοποιο, όταν ο περιβαλλοντολόγος την κάλεσε να παρακολουθήσει τη γέννα ενός σκίουρου.

Όπως δήλωσε, σε συνέντευξη της που έδωσε στην εφημερίδα «Telegraph», η Ντεντς δεν θέλει να παντρευτεί στα 82 της χρόνια. «Δεν θα υποβάλλω αίτηση γάμου, όχι, όχι, θα είμαστε μαζί και θα συμπεριφερόμαστε κατάλληλα με την ηλικία μας», είπε.

Αλλά αυτό δημιουργεί το πρόβλημα της προσφώνησης. «Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή λέξη, γιατί δεν μου αρέσει η λέξη «partner». Το πάρτνερ έχει να κάνει με τον χορό, την θεωρώ τρομερή λέξη». Επίσης είπε ότι τα αγγλικά συνώνυμα είναι «φίλος» και «μπόιφρεντ» που είναι έξω από αυτήν.

Εκτός από αυτό το δίλημμα η πολυβραβευμένη ηθοποιός είναι πολύ ευτυχισμένη μέσα στη σχέση της. «Μία ζεστή νύχτα του καλοκαιριού κολυμπήσαμε και μετά ήπιαμε ένα ποτήρι σαμπάνια στον κήπο. Αυτό είναι τόσο φανταστικό», παραδέχτηκε η ηθοποιός.

Με ένα Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες και πολλά άλλα βραβεία, η Ντεντς είναι η πιο δημοφιλής Βρετανίδα ηθοποιός. Σύντομα θα εμφανιστεί στο «Victoria & Abdul», μια ταινία για τη σχέση μεταξύ της Βασίλισσας Βικτωρίας και του Ινδού υπηρέτη Abdul Karim. Είναι η δεύτερη φορά που η Ντεντς παίρνει το ρόλο της Βασίλισσας: πριν από 20 χρόνια ενσάρκωσε την μονάρχη στην ταινία «Η μεγαλειοτάτη κυρία Μπράουν».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!