Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ενα ακόμη καλό παράδειγμα της προσπάθειας που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αναβαθμίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό ακόμη και τα μικρά μοντέλα τους είναι η περίπτωση του Opel Corsa.

Το ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας supermini, αφού δέχθηκε μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, δίνει τη θέση του στην ολοκαίνουργια πέμπτη γενιά.

Στέκομαι σε μια δέσμευση που ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία και αφορά το νέο πλαίσιο στο οποίο εδράζεται το καινούργιο αυτοκίνητο.

Ανακοινώθηκε ότι στο νέο πλαίσιο δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα εξάρτημα από το παλιό! Και επειδή είναι γνωστό ότι η κατασκευή ενός πλαισίου απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό της δαπάνης για τη δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου, αντιλαμβάνομαι τη σημασία που δίνει η μάρκα στο νέο της supermini.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Προσφέρει νέους τρικύλινδρους, υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες 1.0, κιβώτια με ομαλή διαδικασία αλλαγών σχέσεων, νέα ανάρτηση και βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης.

Διαθέτει επίσης νέα ευρύχωρη καμπίνα με υλικά υψηλής ποιότητας και προηγμένα συστήματα τεχνολογίας όπως το infotainment IntelliLink και οι διατάξεις υποστήριξης οδηγού. Οι σχεδιαστές έδωσαν δυναμικό σχήμα στο αμάξωμα. Μπροστά ξεχωρίζουν οι προβολείς με φώτα ημέρας LED, ενώ πίσω τα φαρδιά οριζόντια διαιρούμενα πίσω φώτα συμβάλλουν στην ενίσχυση της δυναμικής σχεδίασης του αυτοκινήτου.

Υπόσχεται καλύτερη οδική συμπεριφορά, λόγω της μείωσης του κέντρου βάρους κατά 5 χιλ., του πιο άκαμπτου υποπλαισίου και της νέας γεωμετρίας της ανάρτησης, που περιλαμβάνει νέο εμπρός ακραξόνιο.

Ο έλεγχος κλίσεων αμαξώματος, η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και τα χαρακτηριστικά υποστροφής έχουν βελτιωθεί. Τα νέα χαρακτηριστικά προσφέρουν καλύτερο φιλτράρισμα των κραδασμών σε λακκούβες και ανώμαλο οδόστρωμα.

Δύο σεταρίσματα πλαισίου, Comfort και Sport. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, Euro 6, στάνταρ Start/Stop, σε δύο εκδόσεις ισχύος 90 είτε 115 ίππων, ροπή 17 χλγμ. από τις 1.800 σ.α.λ. και εξατάχυτο κιβώτιο. Επίσης, νέος 1.4 τούρμπο 100 ίππων, ατμοσφαιρικοί 1.2 και 1.4, ντίζελ 1.3 CDTI με 75 είτε 95 ίππους (89 γρ. C02/χλμ., μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Διαθέσιμο με το λανάρισμα η νεότερη γενιά του εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου και το Easytronic 3.0.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού, προβολείς bi-xenon με φωτισμό στροφών, Side Blind Spot Alert και εμπρός κάμερα Opel Eye με Road Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication και Forward Collision Warning.

Για μέγιστη ασφάλεια, το Forward Collision Alert χρησιμοποιεί μία κόκκινη προειδοποίηση που προβάλλεται στο παρμπρίζ. Η ένδειξη του συστήματος παρακολούθησης πίεσης ελαστικών προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπερβολικής απώλειας πίεσης σε κάποιο από τα ελαστικά. Θεωρώ σημαντικό αξεσουάρ το πρακτικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix, γιατί είναι μία ακόμη νίκη των μικρών αυτοκινήτων.

Η 5η γενιά του bestseller της Opel καλείται να συνεχίσει την επιτυχία των 32 χρόνων -12 εκατ. πουλήθηκαν στην Ευρώπη- στο πιο ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι, στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου(4-19 Οκτωβρίου). Στην Ελλάδα αναμένεται τον Νοέμβριο.
real.gr
Αναίσθητο βρήκαν οι αρχές στην Daytona Beach των ΗΠΑ έναν 18χρονο, ο οποίος κακοποίησε σεξουαλικά έναν ανήλικο 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία ο πατέρας του παιδιού μπήκε στο σπίτι την ώρα που ο 18χρονος βίαζε τον 12χρονο γιο του.

Τότε τον έπιασε και άρχισε να τον χτυπάει με μανία, αφήνοντας τον αιμόφυρτο και αναίσθητο.

Οι αρχές συνέλαβαν και τους δυο άνδρες, αναφέρει η Huffington Post.

http://www.newsbomb.gr
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 29χρονη ηθοποιός, που διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο αρραβωνιαστικός της, ο 32χρονος δημοσιογράφος Ρομέν Ντοριάκ, θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μέσα στον Αύγουστο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο γάμος θα γίνει, είτε στο Παρίσι, το μέρος όπου το ζευγάρι περνάει μεγάλο μέρος της ζωής του και του εξασφαλίζει περισσότερη προστασία από τους παπαράτσι, είτε στο Χάμπτονς των ΗΠΑ, όπου περνούν τις ημέρες του Καλοκαιριού.

Ουδείς από το ζευγάρι έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει, μέχρι στιγμής, τις φήμες περί γάμου.

Σε συνέντευξή της στις αρχές του χρόνου η Γιόχανσον -η οποία υπήρξε για δύο χρόνια παντρεμένη με τον Ράιαν Ρέινολντς- ξεκαθάριζε πως δεν σκοπεύει να παντρευτεί: «παντρεύτηκα σε πολύ μικρή ηλικία. Ήταν όλα ρομαντικά και μου άρεσε, όμως τώρα τελείωσε. Άλλωστε, για να έχεις μια υγιή σχέση, δεν χρειάζεται να είσαι παντρεμένος. Νομίζω πως ο γάμος δεν έχει καμία απολύτως σημασία». Στην ίδια συνέντευξη έλεγε επίσης ότι ένα παιδί δεν είναι στα σχέδιά της, η ζωή, όμως, της τα έφερε αλλιώς…

Πηγή: star.gr
Το ξέρουμε, είναι πολύ εκνευριστικό όταν η άμμος κολλάει πάνω σου και δεν φεύγει με τίποτα...
Σου έχουμε όμως ένα έξυπνο κολπάκι που θα την απομακρύνει σε χρόνο ρεκόρ.... Λίγη πούδρα μωρών στα σημεία που έχουν άμμο και γλύτωσες!



http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Λιχτενστάιν
Συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία και έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 37.000 άτομα. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ η συγκεκριμένη χώρα  δεν συνορεύει με τη Γερμανία, οι πολίτες της μιλούν γερμανικά και θεωρείται ο πλουσιότερος λαός μεταξύ όλων των γερμανόφωνων χωρών.

Σλοβακία
Δείτε από κοντά την υπέροχη Σλοβακία και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Μπρατισλάβα, που είναι η πρωτεύουσα. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι γοτθική, με φανερή επιρροή από τη γερμανική και αυστριακή φιλοσοφία, ενώ υπάρχουν πολλά μοντέρνα κτίρια, όπως το κτίριο UFO, ένα μοντέρνο οικοδόμημα που προσομοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και μέσα στο δίσκο λειτουργεί εστιατόριο με μοναδική θέα!

Σερβία
Η σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι είναι ένα μέρος που αξίζει να δείτε από κοντά. Εδώ θα δείτε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Η πόλη συνδυάζει διαδρομές πολιτισμού, διασκέδασης και ιστορίας και παραμένει μία από τις πλέον αγαπητές επιλογές για τους Έλληνες.
Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και το γεγονός ότι είναι γειτόνισσα είναι ακόμη 2 λόγοι να πείτε «ναι» στη μαγική Σερβία.
Βοσνία
Αξίζει να υποκύψετε στη γοητεία της και να γνωρίσετε ένα διαχρονικό σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών. Είναι μια ανοιχτή, φιλόξενη πόλη  που η Ανατολή συναντά τη Δύση και ο χριστιανισμός τον ισλαμισμό.

Αλβανία
Συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το Μαυροβούνιο, βορειοανατολικά με το Κόσοβο, ανατολικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και νότια με την Ελλάδα. Βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα δυτικά, και το Ιόνιο πέλαγος νοτιοδυτικά. Είναι όμορφη, οικονομική και θεωρείται το νέο αστέρι της Αδριατικής.
clickatlife.gr
Μια Πόντια μπαίνει μέσα σε ένα ταξι-Μερσεντές και ρωτά τον οδηγό τι είναι αυτό το σήμα μπροστά (το σήμα της Μερσεντές) .

Ο οδηγός για να την πειράξει της λέει ότι είναι σκόπευτρο και βάζοντας κάποιον σημάδι πηγαίνει πάνω του και τον σκοτώνει.

Η Πόντια δεν τον πιστεύει και τότε ο οδηγός της λέει:
- «Βλέπεις αυτή την κοπέλα στη στάση; Θα τη σκοτώσω.»

Με φόρα οδηγεί το ταξί κατευθείαν προς τη κοπέλα. Την τελευταία στιγμή βεβαίως γυρίζει το τιμόνι για να την αποφύγει. Ακούει όμως ένα μπάμ και βλέπει την κοπέλα πεσμένη κάτω και την Πόντια να του λέει:

- «Σκόπευτρο-ξεσκόπευτρο αν δεν άνοιγα την πόρτα θα την είχαμε χάσει.»

Κατά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής έρευνας σε οικόπεδο στη θέση «Ψωμί» Δήμου Χίου, αποκαλύφθηκε τμήμα  αρχαϊκής νεκρόπολης του 7ου και του 6ου π.Χ. αιώνα. Οι ταφές που αποκαλύφθηκαν στο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου, βρέθηκαν σε επάλληλα στρώματα, τοποθετημένες σε βότσαλα θάλασσας.

Πρόκειται για ταφές σε μεγάλους  πήλινους πίθους, το στόμιο των οποίων σφράγιζε πλακοειδής λίθος. Οι πίθοι είναι ακόσμητοι ή φέρουν γεωμετρική εγχάρακτη διακόσμηση σε οριζόντιες ζώνες στο σώμα και πλαστικές μαστοειδείς αποφύσεις. Οι νεκροί ήταν τοποθετημένοι σε στρώση από βότσαλα θάλασσας, σε συνεσταλμένη στάση. Βρέθηκαν, επίσης, ακόσμητες πήλινες σαρκοφάγοι τύπου Κλαζομενών και εγχυτρισμοί νηπίων, καθώς και μια λίθινη σαρκοφάγος. Την πολυπληθέστερη, ωστόσο, κατηγορία αποτελούν οι ελεύθερες ταφές νεκρών σε ύπτια εκτεταμένη στάση.


Σημαντικότατο και ξεχωριστής σημασίας εύρημα είναι η ταφή αλόγου, η πρώτη που έρχεται στο φως στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το άλογο,  που ήταν τοποθετημένο σε στάση ανάπαυσης, στερεώθηκε και μεταφέρθηκε ολόκληρο στα εργαστήρια συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου.  Όπως όλα δείχνουν, η περίπτωση της ανασκαφής αποτελεί την πρωιμότερη οργανωμένη νεκρόπολη που έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα στη σύγχρονη πόλη της Χίου και συνεπώς παρέχει πολύτιμες μαρτυρίες για την ιστορική τοπογραφία της αρχαίας πόλεως.

naftemporiki.gr
Μπορεί η ταινία «Νώε» του Αμερικανού σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι να μην κατάφερε τελικά να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των σινεφίλ,
ωστόσο κέρδισε μια θέση στο βιβλίο «Γκίνες» σημειώνοντας ένα ιδιόμορφο ρεκόρ, το οποίο μάλιστα δεν αναμένεται να καταρριφθεί εύκολα.
Για μία μόνο λήψη, στην εντυπωσιακή σκηνή της βιβλικής καταιγίδας, χρησιμοποιήθηκαν 5.000 γαλόνια νερού, δηλαδή 18.927 λίτρα, επίδοση που σπάει κάθε ρεκόρ ανάλογων γυρισμάτων στην ιστορία του σινεμά.

http://www.seleo.gr

Περισσότερο αυτοκόλλητα παρά μπαταρίες θυμίζουν οι εύκαμπτες, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που αναπτύσσει η Imprint Energy, μια startup από την Καλιφόρνια- οι οποίες έχουν το επιπρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορούν να εκτυπώνονται φθηνά με βιομηχανικούς screen εκτυπωτές.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review, η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές των εν λόγω μπαταριών (zinc-polymer) για συσκευές που φοριούνται στον καρπό και προσβλέπει σε πώλησή τους σε κατασκευαστές wearable ηλεκτρονικών, ιατρικών συσκευών, περιβαλλοντικών αισθητήρων κ.α.
Η κεντρική ιδέα είναι οι μπαταρίες να είναι ασφαλείς για εφαρμογές που φοριούνται στο σώμα, ενώ το  μικρό μέγεθος και η ευκαμψία τους θα επιτρέπουν σχεδιασμούς  προϊόντων που θα ήταν αδύνατοι με «συμβατικές» lithium-based μπαταρίες. Ακόμα και σε πολύ μικρά μεγέθη, οι μπαταρίες αυτές θα μπορούν να παρέχουν αρκετό ρεύμα για χαμηλής ισχύος αισθητήρες ασύρματης επικοινωνίας, κάτι που συνιστά διαφοροποίηση από άλλα είδη λεπτών μπαταριών.
Η εταιρεία πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση έξι εκατ. δολαρίων από την Phoenix Venture Partners και την AME Cloud Ventures, για την περαιτέρω ανάπτυξη της απαιτούμενης χημικής «τεχνογνωσίας» και την οικονομική στήριξη του εμπορικού λανσαρίσματος των μπαταριών. Προηγούμενοι επενδυτές περιελάμβαναν την In-Q-Tel (venture firm που υποστηρίζεται από τη CIA) και την Dow Chemical.
Οι μπαταρίες στηρίζονται σε έρευνες που ξεκίνησε η συνιδρύτρια της εταιρείας, Κριστίν Χο, κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της στο University of California, Berkeley, όπου συνεργάστηκε με έναν ερευνητή στην Ιαπωνία για την παραγωγή μικροσκοπικών μπαταριών ψευδαργύρου μέσω 3-D εκτυπωτή. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα laptops και smartphones περιέχουν λίθιο, το οποίο έχει την τάση να αντιδρά πολύ και ως εκ τούτου πρέπει να προστατεύεται μέσω μεθόδων που αυξάνουν το μέγεθος και τον όγκο της μπαταρίας.
Ο ψευδάργυρος είναι πιο σταθερός, ωστόσο οι βασισμένοι στο νερό ηλεκτρολύτες σε συμβατικές μπαταρίες ψευδαργύρου κάνουν τον ψευδάργυρο να σχηματίζει «δενδρίτες» (δομές που παραπέμπουν σε κλαδιά δέντρου), που μπορούν να επεκταθούν από το ένα ηλεκτρόδιο στο άλλο, προκαλώντας προβλήματα στη μπαταρία. Η Χο ανέπτυξε έναν στέρεο πολυμερή ηλεκτρολύτη που επιτρέπει την αποφυγή των προβλημάτων και παράλληλα παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα και αυξημένες δυνατότητες επαναφόρτισης.
Παρά τη ζήτηση για εύκαμπτες μπαταρίες, η Χο σημειώνει ότι δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο στάνταρ για τη μέτρηση της ευκαμψίας τους, κάτι που ενοχλεί πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να συγκρίνουν επιδόσεις- οπότε και η εταιρεία ανέπτυξε τον δικό της εξοπλισμό και άρχισε να κάνει δοκιμές, συγκρίνοντας τις μπαταρίες της με άλλες εύκαμπτες μπαταρίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι υπάρχουσες μπαταρίες «κατέρρεαν» μετά από λιγότερους από 1.000 «κύκλους» κάμψης, ενώ οι μπαταρίες της Imprint παρέμεναν σταθερές.
Κατά την Χο, η εταιρεία συζητά το ενδεχόμενο χρήσης των μπαταριών της σε ρούχα και ευαίσθητα τμήματα του σώματος, όπως το μάτι, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε ένα χρηματοδοτούμενο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ πρόγραμμα, με στόχο τη δημιουργία μπαταριών για αισθητήρες που θα παρακολουθούν την υγεία των στρατιωτών.
naftemporiki.gr
Ο Σταμάτης Γαρδέλης, το δημοφιλέστερο ποπ είδωλο από τις βιντεοταινίες...
του ΄90 παραχώρησε συνέντευξη στο «Εγώ Weekly» και μίλησε μεταξύ άλλων για τις σχέσεις του. Ο Σταμάτης Γαρδέλης μπορεί να μην έκανε αποκαλύψεις με… ονόματα, ωστόσο παραδέχθηκε ότι είχε μια κρυφή σχέση, που αν μαθευόταν θα σόκαρε.


 Συγκεκριμένα ο Σταμάτης Γαρδέλης, είπε:

«Ναι, υπάρχουν τέτοιες σχέσεις. Τώρα τι θέλετε; Να κλείσουμε σπίτια;».

Στην ερώτηση αν έχει χορτάσει από γυναίκες ο Σταμάτης Γαρδέλης, είπε: «Και πάλι πεινασμένος είμαι» και συνέχισε:

«Ξέρεις πόσα πολλά όνειρα μπορείς να κάνεις μέσα σε μια βραδιά; Τρέχει το μυαλό σου, πλάθεις μια ολόκληρη κοινή ζωή και στο τέλος της νύχτας κουράζεσαι και φεύγεις!» και πρόσθεσε «Η απόλυτη φαντασίωση του άντρα είναι να έχει και δύναμη και πολλά λεφτά».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το Facebook ξεκινά την Πέμπτη, μία νέα επιλογή για τους χρήστες. Πρόκειται για ένα νέο κουμπί, πατώντας το οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει κάτι που βλέπει στο news feed του.
Το κουμπί ονομάζεται buy και θα είναι διαθέσιμο αρχικά για την αγορά προϊόντων από λίγες επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, αλλά σύντομα θα επεκταθεί σε περισσότερες και μεγαλύτερες.
Θα βρίσκεται πάνω από τα κουμπιά για like, comment και share.
news.gr
Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων SUZUKI τύπου WAGON R+ εκτελεί η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάκληση αφορά 1.938 οχήματα, με ημερομηνία ταξινόμησης από το Φεβρουάριο του 2002 μέχρι τον Νοέμβριο του 2004, στα οποία ενδέχεται, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ο αερόσακος οδηγού να μην λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, σε τυχόν εμπρόσθια σύγκρουση και στην περίπτωση όπου θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν και οι δύο αερόσακοι, οδηγού και συνοδηγού, ενδέχεται ο αερόσακος του οδηγού να μην λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Μέχρι στιγμής, όπως επισημαίνεται, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Μέχρι να ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αερόσακος είναι μια συμπληρωματική προστατευτική διάταξη και είναι εξαιρετικά σημαντικό να δένουν την ζώνη ασφαλείας κάθε φορά που οδηγούν το αυτοκίνητο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.

http://www.thestival.gr
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά Androidtablets, ωστόσο μόνο λίγα από αυτά μπορούν να συγκριθούν με το iPad, με το πρόσφατο GalaxyTabS που κυκλοφόρησε από τη Samsung να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα.
Πέρα από τον εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό του και την υπέροχη οθόνη του, το Tab S διαθέτει μερικά χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν στο χρήστη να… κάνει περισσότερα πράγματα, συγκριτικά με ένα iPad
Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε με την ταμπλέτα Galaxy Tab S που δε μπορείτε να κάνετε με ένα iPad, σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα του Business Insider.
  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δακτυλικά σας αποτυπώματα για να κάνετε πληρωμές ή να ενεργοποιήσετε εφαρμογές, με τη βοήθεια ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Samsung συνεργάζεται με την PayPal και οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώνουν αγορές με… τα δάχτυλά τους, αντί να πληκτρολογούν κωδικούς.
  2. Χάρη στο λογισμικό που χρησιμοποιεί η Samsung, μπορείτε να "τρέχετε" περισσότερες από μία εφαρμογές στην οθόνη, τη μία δίπλα στην άλλη.
  3. Μπορείτε να ελέγξετε το smartphone σας απ’ ευθείας από το GalaxyTabS, με τη βοήθεια του SideSync και να μεταφέρετε αρχεία ή… να απαντήσετε σε κλήσεις από την ταμπλέτα.
  4. Η οθόνη (χρώμα, ευκρίνεια, αντίθεση) προσαρμόζεται ανάλογα με τη χρήση που κάνετε στην ταμπλέτα.
  5. Μπορείτε να χειριστείτε αποθηκευμένα αρχεία στον υπολογιστή σας μέσα από την εφαρμογή RemotePC.
  6. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το "KidsMode" όταν η ταμπλέτα χρησιμοποιείται από κάποιον ανήλικο.
  7. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ταμπλέτα να παύει αυτόματα ένα βίντεο, όταν τα μάτια σας δεν κοιτούν προς την οθόνη.news.gr
Στην 22η θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα της ανακύκλωσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2013 ανακυκλώθηκε στην Ελλάδα μόλις το 18% των απορριμμάτων, ενώ ακόμα χειρότερη επίδοση έχει η χώρα μας στην κομποστοποίηση.

Τις πρώτες θέσεις στον σχετικό πίνακα καταλαμβάνουν οι χώρες Αυστρία και Γερμανία, όπου το 62% των απορριμμάτων ανακυκλώνονται, και ακολουθούν η Ολλανδία και το Βέλγιο.

Μετά από ένα κουραστικό πρόγραμμα γυμναστικής πολλοί άνθρωποι νιώθουν τόσο έντονο το αίσθημα της πείνας που… καταλήγουν να καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που "έκαψαν" ιδρώνοντας τη φανέλα τους στο γυμναστήριο.
Αν θέλετε να… χαλιναγωγήσετε την όρεξή σας και να ανακτήσετε το αίσθημα ισορροπίας και ελέγχου του εαυτού σας, ακολουθήστε τις παρακάτω στρατηγικές που προτείνει η σύμβουλος διατροφής Cynthia Sass, σε ένα άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα health.com.

1. Φροντίστε να κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τη λαχτάρα για… junk food. Μία έρευνα από το τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Τέξας αναφέρει ότι ο πάρα πολύ λίγος ύπνος προκαλεί υπερβολική κατανάλωση και αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ όταν κάποιος κοιμάται αρκετά μειώνει την κατανάλωση των υδατανθράκων και του λίπους, κάτι που οδηγεί σε απώλεια βάρους. Σε μία άλλη έρευνα, από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 4,5 ώρες ύπνου (αντί για 8 ώρες περίπου) αυξάνουν το αίσθημα της πείνας και την όρεξη, ειδικά νωρίς το απόγευμα.

2. Πίνετε περισσότερο νερό

Πίνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορέσετε να διατηρήσετε υπό έλεγχο την ακατάσχετη όρεξή σας. Σύμφωνα με μια έρευνα, όσοι πίνουν περίπου 7 ποτήρια νερό την ημέρα καταναλώνουν κατά μέσο όρο 200 θερμίδες λιγότερες, συγκριτικά με εκείνους που πίνουν λιγότερο από ένα ποτήρι νερό την ημέρα. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι όσοι ενήλικες πίνουν δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό, κατανάλωναν 75-90 θερμίδες λιγότερες.

3. Τρώτε με… πρόγραμμα

Όταν τρώμε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα, μπορούμε να ρυθμίσουμε την όρεξή μας. Προσπαθήστε να τρώτε πρωινό μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που σηκώνεστε από το κρεβάτι και να λαμβάνετε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας σας με διαφορά περίπου 3-5 ωρών.

4. Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το στρες

Προσπαθήστε να θυμάστε ότι όταν αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό… αυτός θα θέλει να "ηρεμήσει" με σοκολάτες, τσιπς και άλλα παχυντικά τρόφιμα. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε τον εαυτό σας και δοκιμάστε θετικές τεχνικές, που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε όπως: ο διαλογισμός, ένας περίπατος στην εξοχή, το διάβασμα, η γυμναστική, η ζωγραφική… ή οτιδήποτε άλλο σας προσφέρει "μίνι-διακοπές" από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας.
news.gr
Φάμπρικα πλαστών απολυτηρίων λυκείων αποκάλυψε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ελέγχων που πραγματοποίησε για πλαστά δικαιολογητικά στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε ένα δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν πλαστά απολυτήρια λυκείου.
Επίσης, μόνο σε έναν δήμο της Αττικής βρέθηκε ένας στους δέκα εργαζόμενους χωρίς τα αναγκαία προσόντα.
aftodioikisi.gr
Η απόκοσμη όψη του σε καθηλώνει και σου δημιουργεί συναισθήματα θαυμασμού και δέους! Ονομάζεται Derweze ή Darvaza... αλλιώς «πύλη της κολάσεως» και βρίσκεται στην έρημο του βόρειου Τουρκμενιστάν.
Πρόκειται για έναν τεράστιο κρατήρα ο οποίος δημιουργήθηκε από γεωλόγους 43 χρόνια πριν όταν μελετούσαν την περιοχή. Στην προσπάθειά τους να ανοίξουν μία τρύπα στο έδαφος, ανακάλυψαν μια σπηλιά φυσικού αερίου. Το έδαφος γύρω από την τρύπα κατέρρευσε και αποκαλύφθηκε ένας κρατήρας με διάμετρο 70 μέτρα!
Οι γεωλόγοι υποψιασμένοι ότι το άνοιγμα θα απελευθέρωνε δηλητηριώδη αέρια στην ατμόσφαιρα, αποφάσισαν να βάλουν φωτιά με σκοπό να εξαντληθούν τα εύφλεκτα αέρια. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη ποτέ και ο κρατήρας παραμένει φλεγόμενος μέχρι και σήμερα.
Ο Ελληνικής καταγωγής Καναδός εξερευνητής και κυνηγός καταιγίδων Γιώργος Κουρούνης, πριν από λίγους μήνες έγινε ο πρώτος άνθρωπος που τόλμησε και κατέβηκε στην «καρδιά» του Darvaza σε βάθος 30 μέτρων. Σε αντίξοες πραγματικά συνθήκες, συνέλεξε δείγματα από το έδαφος με την ελπίδα να διαπιστώσει αν η ζωή θα μπορούσε να επιβιώσει σε τόσο σκληρές καταστάσεις, στη Γη ή κάπου αλλού στο σύμπαν.
Ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του αναφέρει: «Το σημείο πάντα με γοήτευε. Η ιστορία πίσω από το πώς εμφανίστηκε ο κρατήρας ήταν τυλιγμένη στο μυστήριο, και δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν αυτό στη Γη. Είναι πολύ μοναδικό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο μέρος με λάκκο καύσης μεθανίου που είναι σαν να εκτοξεύεται από το έδαφος σε υψηλή πίεση. Είναι συναρπαστικό, είναι εντυπωσιακό, και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε για αυτό το φαινόμενο».
Αναφερόμενος στην προετοιμασία του για την δύσκολη αυτή αποστολή, εξηγεί: «Χρειάστηκα 1,5  χρόνο για τη προετοιμασία και το σχεδιασμό της αποστολής, για να πάρω την άδεια και να επανδρώσω την ομάδα μου. Επίσης είχαμε κάνει μεγάλη προετοιμασία. Είχαμε φτιάξει ένα σύστημα με σχοινιά σε τοπικό φαράγγι του ποταμού και εξασκούμασταν εκεί. Επίσης φορούσα ειδική στολή που ανακλά τη θερμότητα και αυτοδύναμη αναπνευστική συσκευή, ενώ χρειάστηκα και ειδικό εξοπλισμό γιατί ένα κανονικό σχοινί αναρρίχησης θα έλιωνε από την υπερβολική ζέστη. Παράλληλα βάζαμε φωτιά με εφέ στην περιοχή κάτω από τα πόδια μου, ώστε να προετοιμαστώ ψυχολογικά και να μην πανικοβληθώ μέσα στον κρατήρα. Όταν μπήκα μέσα πρώτη φορά και κοίταξα κάτω ήταν σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η φωτιά και η ζέστη στρεβλώνει τον αέρα γύρω και το κύμα θερμότητας είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούσαμε να κοιτάξουμε κατ 'ευθείαν προς τον άνεμο. Προστατεύαμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας όταν βρισκόμασταν την άκρη του κρατήρα
Να σημειωθεί πως το 2010, ο τότε πρόεδρος της χώρας επισκέφθηκε την περιοχή και διέταξε τη σφράγιση του κρατήρα. Κάτι που τελικά δεν έγινε, όπως δεν έγινε και καμία προσπάθεια για την εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας του φλεγόμενου κρατήρα.
echoes.gr
Μπορεί να μοιάζει ως μία "αθώα" συνήθεια που σας ξεκουράζει στην μέση της ημέρας, αλλά, γνωρίζετε ότι θέτει την υγεία σας σε κίνδυνο;
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge της Μ. Βρετανίας, οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κοιμούνται το μεσημέρι ή το απόγευμα για μία ή περισσότερες ώρες, έχουν περίπου 33% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 16.000 ανθρώπων τους οποίους παρακολουθούσαν ιατρικά σε μια περίοδο 13 ετών που διήρκεσε η έρευνα. Οι συμμετέχοντες είχαν λάβει εθελοντικά μέρος σε άλλη, κύρια έρευνα, που αφορούσε τον τρόπο ζωής και τις πιθανές αιτίες που προκαλούν καρκίνο.
Ως μέρος της επιμέρους έρευνας του πανεπιστημίου του Cambridge, οι συμμετέχοντες παρείχαν στους ερευνητές πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες που είχαν στον ύπνο, συμπεριλαμβανομένου και του αν κοιμούνται τις μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες.
Στα 13 έτη της έρευνας περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες πέθαναν.
Εξετάζοντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για αυτούς, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου ήταν αυξημένος κατά 14% για τα άτομα που συνήθιζαν να κοιμούνται περίπου μία ώρα μέσα στην ημέρα.
Αλλά για εκείνους που κοιμόντουσαν περισσότερο από μία ώρα, η πιθανότητα πρόωρου θανάτου εκτοξευόταν στο 32%.
Εξετάζοντας, δε, τα αίτια θανάτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος από νόσο του αναπνευστικού, όπως η βρογχίτιδα, το εμφύσημα και η πνευμονία, ήταν διπλάσιες στα άτομα που συνήθιζαν να κοιμούνται πάνω από μία ώρα κάθε μεσημέρι.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό εξηγείται πιθανώς επειδή ο σύντομος/πρόχειρος ύπνος αυξάνει την φλεγμονή στον οργανισμό.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!