Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η σορός ενός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια στο Λευκό Όρος των Δυτικών Άλπεων βρέθηκε σε υψόμετρο 2.687 μέτρων, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τα λείψανα του 23χρονου βρέθηκαν κοντά στο καταφύγιο Κουβέρκλ, στον παγετώνα Ταλέφρ, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Dauphiné Libéré.

Μεταφέρθηκαν στο κοντινό χωριό Σαμονί όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον ορειβάτη τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το 1982.

Τον Μάρτιο του 1982 ο νεαρός είχε ξεκινήσει μόνος για να φτάσει στην κορυφή του όρους Εγκίγ Βερτ, στα 4.122 μέτρα όμως λόγω της ξαφνικής αλλαγής των καιρικών συνθηκών και της σφοδρής χιονόπτωσης χάθηκε.

Οι πολυήμερες έρευνες που είχαν οργανωθεί την εποχή εκείνη για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες.
tanea.gr
Μια σαύρα και ένας λαγός ζούσαν στα περίχωρα του Ρεθύμνου και έκαναν για χρόνια παρέα. 
 
Κάποια στιγμή λέει η σαύρα στο λαγό :
-Πάω στο φράγμα των Ποταμών να πιω λίγο νερό γιατί κοράκιασα!
Ξεκινάει η σαύρα, σκύβει να πιεί νερό, την βλέπει ο Σήφης, ο κροκόδειλος της Κρήτης και την κάνει μια χαψιά!
Ο λαγός ανησύχησε που πέρασαν δέκα λεπτά και ακόμα να έρθει η σαύρα έτσι αποφάσισε να πάει να τη βρει.
Πηγαίνει στο ποτάμι, βλέπει τον Σήφη να λιάζεται και τρομαγμένος του φωνάζει:
-Bρε σαύρα πόσο νερό ήπιες!
Η συνέχεια του ανατολικού εξωτερικού τείχους του Γυμνασίου, που σώζεται σε ύψος περίπου 1,10 μ. και μήκος 186 μ., η συνέχεια της ανατολικής Στοάς, με τμήματα κιόνων in situ, καθώς και ένας αγωγός απορροής υδάτων είναι τα νέα εντυπωσιακά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), την Τρίτη, που έκρινε την τύχη αρχαιοτήτων, που εντοπίστηκαν στις πρόσφατες ανασκαφές. Πρόκειται για ένα φρέαρ, δύο κλίβανους, κατάλοιπα δαπέδου από πήλινες πλάκες και υπολείμματα τείχους της ρωμαϊκής και υστερορωμαϊκής περιόδου, που «διατρέχει» εξωτερικά την Ανατολική Στοά του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα αρχαία ανασκάφτηκαν το τελευταίο διάστημα μέσα σε μια έκταση 350 τ.μ., στο πλαίσιο έργου που εκτελείται από την Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την αποκάλυψη και ανάδειξη του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και για τη χωροθέτηση της νέας εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.

Ως την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να έχουν ερευνηθεί άλλα 60 τ.μ. Όπως αναφέρθηκε στο ΚΑΣ, πρόκειται πιθανότατα για κατάλοιπα οικιστικών και εργαστηριακών εγκαταστάσεων, που χρονολογούνται μεταξύ 3ου και 4ου αι. μ.Χ. και τα οποία θα διατηρηθούν σε κατάχωση, όπως προτάθηκε και από την αρμόδια Εφορεία.

Το ΚΑΣ, που είπε «ναι» στην κατάχωση, άναψε επίσης το «πράσινο φως» στη νέα είσοδο και διαδρομή, που θα έχει μια μικρή στάση στην ανασκαφή, καθώς και στην προμελέτη διατήρησης των πρανών του εντυπωσιακού μνημείου.

«Το μνημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλάζει την εικόνα του χώρου και το μέγεθός του επιτρέπει στον επισκέπτη να αντιληφθεί πολύ καλύτερα το τι συνέβαινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρα όμως από τη συμβολική του σημασία, έχουμε ένα εντυπωσιακά μεγάλο μνημείο, το οποίο είναι άδικο να βρίσκεται καταχωμένο» δήλωσε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας για το μνημείο που αναδύεται, καθώς τμήμα του βρίσκεται ακόμα κάτω από το έδαφος, αλλά και από τον δρόμο που οδηγούσε ως πρόσφατα τους επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον λόγο αυτό, τμήμα του αλλάζει πορεία, ενώ η είσοδος χωροθετείται λίγο διαφορετικά, ώστε να είναι εφικτή η πλήρης αποκάλυψη του Γυμνασίου, που οικοδομήθηκε τα ελληνιστικά χρόνια για την προπόνηση των αθλητών στα αγωνίσματα δρόμου και στο πένταθλο.

Όπως αναφέρθηκε και από την κ. Μενδώνη, «προβλέπεται σε επόμενη φάση να αποκαλυφθεί όλο το μνημείο», ενώ σε δύο τομές που έγιναν πίσω από τους μικρούς σύγχρονους οικίσκους, οι οποίοι λειτουργούν ως εκδοτήρια και πωλητήριο εντοπίστηκε το πέρας του μνημείου, που έχει μήκος περίπου 186 μέτρα, δηλαδή όσο ένα στάδιο.

Σημειώνεται ότι από το μνημείο δεν σώζεται η δυτική Στοά, η οποία έχει παρασυρθεί από τον ποταμό Κλαδέο, ενώ από τις πρόσφατες ανασκαφές δεν βρέθηκε ίχνος της πομπικής οδού, που οδηγούσε στον χώρο ιερείς, Ελλανοδίκες, αθλητές και επισήμους, καθώς, όπως ειπώθηκε, πολύ πιθανόν να καταστράφηκε από μεταγενέστερη χρήση.

Τέλος, ως προς τα κινητά ευρήματα, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, τμήματα κεραμικής και εργαλείων, 350 χάλκινα νομίσματα κι ένα χάλκινο ειδώλιο ανδρικής μορφής, που σχετίζεται με ρωμαϊκή θεότητα.
tanea.gr
Ίσως να μην έχετε ακούσει ότι η οικοσκευή του θρυλικού μόδιστρου Υβ Σεν Λοράν βγήκε σε δημοπρασία...


Λόγω της ποικιλίας και του πλήθους των αντικειμένων του, η διαδικασία κράτησε τρεις μέρες.

Τη δεύτερη μέρα λοιπόν, πουλήθηκε η πολυθρόνα που βλέπεται η οποία λέγεται "Dragons".

Είναι σχεδιασμένη σε μορφή πετάλων, ταπετσαρισμένη σε καφέ δέρμα, με πλαίσιο από ξύλο σε καφέ - πορτοκαλί και ασημί χρώμα και σχεδιασμένη σε ελικοειδές σχήμα, φέρει δύο δράκους με τα μάτια τους από μαύρη λάκα σε λευκό φόντο.

Και η τιμή της έγραψε ιστορία : 21.905.000 €. Αυτό που διαβάσατε. ΄Οσο αξίζουν 10 υπερπολυτελή σπίτια. Σχεδιασμένη από την Αιλίν Γκρέις και κατασκευασμένη στα τέλη της δεκαετίας του 1910, δεν είναι πλέον μόνο το ακριβότερο έπιπλο που πουλήθηκε ποτέ, αλλά και το ακριβότερο έργο design οποιουδήποτε είδους. Και το ...κορυφαίο . Ο αγοραστής είναι ο ίδιος άνθρωπος που την πούλησε στον διάσημο σχεδιαστή το 1970!!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Εγκρίθηκε η υλοποίηση δύο προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους νέους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.  Συγκεκριμένα, τα δύο προγράμματα αφορούν στην επαγγελματική κατάρτιση 7.000 αποφοίτων ΙΕΚ, καθώς 1.200 άνεργων επαγγελματιών στον τομέα της Υγείας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής:
«Μετά από συνεννόηση με τη πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας  και Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίθηκε η υλοποίηση δύο προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους νέους.
 Ειδικότερα, το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει συνολικό προϋπολογισμό € 40 εκατ. και αφορά στην κατάρτιση 7.000 αποφοίτων ΙΕΚ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.  
 Αντιστοίχως το πρόγραμμα το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας έχει συνολικό προϋπολογισμό € 14,4 εκατ. και αφορά στην κατάρτιση 1.200 νέων άνεργων επαγγελματιών υγείας τον τομέα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 200 ώρες θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση διάρκειας 8 μηνών σε μονάδες και υπηρεσίες του ΠΕΔΥ πανελλαδικά.» 
aftodioikisi.gr
3 μεθυσμένοι μπαίνουν σε ένα ταξί..
Ο οδηγός καταλαβαίνει ότι είναι μεθυσμένοι
Ανάβει την μηχανή και την ξανασβηνει!
Τους λέει "φτάσαμε"
Ο πρώτος του έδωσε λεφτά ο δεύτερος του είπε και ευχαριστω
Ο τρίτος του τραβάει μια σφαλιάρα!!
Ο ταξιτζής σοκαρίστηκε και σκέφτηκε ότι τον κατάλαβε..
Τότε τον ρώτησε γιατι τον χτύπησε?
Και ο μεθυσμένος του είπε "για να μάθεις βλ@κα να μην τρέχεις, παραλίγο να μας σκοτώσεις.....





Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε για ένα νιόπαντρο ζευγάρι στη Σαουδική Αραβία. Πριν καλά καλά ολοκληρώσουν το μυστήριο, ο γαμπρός αποφάσισε να χωρίσει τη γυναίκα του. Ο λόγος ήταν πως βρήκε ένα usb φλασάκι, στο οποίο υπήρχαν… πονηρές φωτογραφίες.
Το usb το βρήκε κρυμμένο στο μπουκέτο λουλουδιών, που θα έδινε στη νύφη. Με ένα ανώνυμο μήνυμα πληροφορήθηκε πως θα έπρεπε να κοιτάξει τι περιέχει το φλασάκι πριν παντρευτεί. Ο άτυχος άντρας βρέθηκε προ εκπλήξεως, βλέποντας τη γυναίκα του σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές.
Όπως αποδείχτηκε, την όλη φασαρία την έκανε ο πρώην της νύφης, ο οποίος, την είχε εκβιάσει, πως θα αποκάλυπτε όλα αυτά εάν δεν έμενε μαζί του. Η νύφη τον “έστειλε” λέγοντάς του πως ετοιμαζόταν για μία νέα αρχή και νέα οικογένεια.
aftodioikisi.gr
Σε ομάδα της Ευρώπης θα παραχωρήσουν για έναν χρόνο τον Θανάση Αντετοκούνμπο οι Νικς.

Η Νέα Υόρκη επέλεξε τον 22χρόνο περιφερειακό στο δεύτερο γύρο του φετινού ντραφτ, αλλά σύμφωνα με την New York Post ανεξάρτητα με τις επιδόσεις του στο Σάμερ Λιγκ, θα δοθεί για ένα χρόνο σε ευρωπαϊκή ομάδα, με σκοπό να επιστρέψει το 2015 στους Νικς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Νέα Υόρκη έχει ήδη έρθει σε επαφή με ευρωπαϊκή ομάδα, χωρίς, όμως, να δίνονται άλλες πληροφορίες.

http://www.4news.gr 
Σε κανέναν δε χαρίζεται το προνόμιο της φιλίας και όλοι πρέπει να κοπιάσουμε γι’ αυτό και να αποδείξουμε, ότι αξίζουμε τον πολυπόθητο τίτλο. Η φιλία είναι πολύτιμη και η πραγματική φιλία είναι σπάνια. Συμπεριφορές, όπως το κουτσομπολιό, τα κακόβουλα σχόλια και η υπονόμευση, δεν είναι αποδεκτές συμπεριφορές.
Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε και μπορεί να το κάνετε κι εσείς εν αγνοία σας, αλλά δεν θα είναι λίγες οι φορές στη ζωή σας που θα συναντήσετε κάποιον που θα νομίζετε ότι είναι φίλος, αλλά τελικά δεν θα είναι.
Αν παρατηρείτε τα παρακάτω σημάδια στη συμπεριφορά ενός φίλου, πριν τον διαγράψετε από την ατζέντα σας, συζητήστε μαζί του αν έχει επίγνωση και αν δεν έχει επίγνωση, αλλά έχει έστω τη διάθεση να αλλάξει, τότε αξίζει την προσπάθεια. Αλλιώς πατήστε delete χωρίς δεύτερες σκέψεις…
1. Υπονομεύει τρίτους σε εσάς
Ένα από τα σημάδια, ότι ένας φίλος μιλάει πίσω από την πλάτη σας για εσάς, είναι ότι το κάνει και για άλλους, σε εσάς. Όταν δε διστάζει να μιλάει άσχημα και υποτιμητικά για κάποιον άλλο φίλο τους σε εσάς, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εξασκεί την ίδια τακτική, όσον αφορά και τη δική σας σχέση.
2. Μαθαίνετε από τους τρίτους
Όσοι κουτσομπολεύουν τους ίδιους τους φίλους τους, ξεχνούν το πολύ πιθανό ενδεχόμενο, να φτάσουν τα σχόλιά τους στον ενδιαφερόμενο. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και ο κόσμος μιλάει πολύ. Αργά ή γρήγορα τα σχόλια θα φτάσουν στον ενδιαφερόμενο και τότε ο ενδιαφερόμενος, εσείς εν προκειμένω, θα πρέπει να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα φίλων και εχθρών.

3. Είναι ευγενής, αλλά με αρνητική πρόθεση
Οι κακοί φίλοι, μοιάζουν ευγενείς, αλλά δεν είναι. Χαμογελούν όταν σχολιάζουν κάτι επάνω σας για παράδειγμα, αλλά όταν προσπεράσετε το χαμόγελο και αντιληφθείτε αυτό που πραγματικά ειπώθηκε, τότε θα διαπιστώσετε πως το χαμόγελο ήταν απλά μια βιτρίνα και το σχόλιο ήταν μάλλον πικρόχολο. Οι πραγματικοί φίλοι λένε την ειλικρινή γνώμη τους και δεν είναι κακεντρεχείς, ακόμα και αν έχουν λόγο να είναι.
4. Σας μειώνει με τη συμπεριφορά του
Κάποιοι το κάνουν συνειδητά και κάποιοι ασυνείδητα, αλλά όσοι το κάνουν δεν είναι φίλοι. Ο φίλος είναι εκεί για να σας φτιάχνει τη διάθεση, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και όχι για να σας τη ρίχνει περισσότερο. Δεν είναι πάντα διακριτή η διάθεση κάποιου να σας υποτιμήσει, αλλά αργά ή γρήγορα θα το καταλάβετε και πρώτα απ’ όλα θα το νιώσετε. Τέτοιες συμπεριφορές πηγάζουν από ανασφαλή άτομα και άτομα που τελικά καταλήγουν μόνα τους και χωρίς φίλους.
5. Εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες σας
Ο φίλος, που, τελικά, δεν αξίζει να είναι φίλος, γνωρίζει τις αδυναμίες σας και τις χρησιμοποιεί συχνά εις βάρος σας για να σας υποτιμήσει, ρίξει την αυτοπεποίθηση σας και να αποδείξει –εν τέλει- πόσο κακός φίλος είναι. Μην ξεγελιέστε λοιπόν, από φτηνές δικαιολογίες και δηλώσεις μεταμέλειας, γιατί οι αληθινοί φίλοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ εις βάρος σας τα τρωτά σας σημεία.

6. Υποσκάπτει την ερωτική σας σχέση
Μια άλλη συνήθεια τέτοιου είδους φίλων, είναι η τάση να υπονομεύουν τον σύντροφό σας, να σας πιέζουν να δείτε ότι δεν είναι ο ιδανικός για εσάς και εν τέλει να χωρίσετε. Επιθυμεί να είναι εκείνος το μοναδικό ενδιαφέρον σας και την ίδια τακτική εφαρμόζει και όσον αφορά και τους υπόλοιπους φίλους σας. Στοχεύουν στην απομόνωσή σας, ώστε να είναι εκείνοι οι μοναδικοί σας ... «φίλοι».
7. Σας σαμποτάρει
Ένας φίλος που σας υπονομεύει και θα πρέπει άμεσα να πάψει να είναι φίλος σας, θα προσπαθήσει να σας σαμποτάρει και σε άλλους τομείς της ζωής σας και θα φροντίσει να μην καταφέρετε κάτι που δεν έχει πετύχει εκείνος πρώτα. Δεν επιθυμούν το καλύτερο για εσάς και θα υποσκάψουν κάθε φιλοδοξία και κίνητρο που έχετε.
clickatlife.gr
Μια καλή ιδέα είναι να βάλουμε τα λευκά μας ρούχα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μερικές φέτες λεμόνι και να τα αφήσουμε να μουλιάσουν. Στη συνέχεια, τα πλένουμε κανονικά στο πλυντήριο.

Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού και να συνεχίσουμε με το πρόγραμμα που συνηθίζουμε.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μπορεί η πλειοψηφία των ανθρώπων να διακατέχεται από κάποια μορφή αραχνοφοβίας ή απλά να θεωρεί τις αράχνες πολύ αποκρουστικές, ωστόσο οι αράχνες είναι τα πιο κυρίαρχα ασπόνδυλα ζώα στα περισσότερα οικοσυστήματα, και χωρίς αυτές ο αριθμός των εντόμων θα εκτινασσόταν στα ύψη.

Σύμφωνα με τον Norman Platnick, επιμελητή του Τμήματος Ασπόνδυλης Ζωολογίας στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αν δεν υπήρχαν οι αράχνες κατά πάσα πιθανότητα ο ανθρώπινος πληθυσμός θα ήταν πολύ μικρότερος –ή δε θα υπήρχε καθόλου- καθώς τα έντομα θα κατέστρεφαν τις καλλιέργειες.

«Όντως πολλοί φοβούνται τις αράχνες και μπορώ να το καταλάβω σε κάποιο βαθμό. Εγώ προσωπικά φοβάμαι τα φίδια, όμως πιστεύω ότι είναι ένας λογικός φόβος, καθώς περίπου τα μισά είδη φιδιών που υπάρχουν στον πλανήτη μπορούν να κάνουν κακό στον άνθρωπο. Η αραχνοφοβία δεν είναι λογική με αυτήν την έννοια. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δείξουμε στους ανθρώπους πόσο συναρπαστικά και ωφέλιμα πλάσματα είναι οι αράχνες για τους ανθρώπους» είπε ο ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα MentalFloss.

Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αράχνες και… ίσως αλλάξετε κι εσείς γνώμη γι’ αυτές:

1. Το δηλητήριο της αράχνης brown recluse μπορεί να καταστρέψει τον ανθρώπινο ιστό, όμως έχει μικρή επίδραση στους αρουραίους και στα ποντίκια. Από την άλλη, τα κουνέλια είναι υπερευαίσθητα ακόμη και σε μόλις 15 μικρογραμμάρια δηλητηρίου.

2. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν απολιθώματα αράχνης, γιατί ο εξωσκελετός τους είναι σχετικά μαλακός. Για κάθε 1.000 απολιθώματα εντόμων που βρίσκουν οι επιστήμονες, μόνο ένα είναι αράχνης.

3. Μπορεί να πιστεύουμε ότι οι αράχνες είναι μοναχικά πλάσματα, όμως περίπου 20 είδη αραχνών συνεργάζονται με άλλες για να επιβιώσουν.

4. Αν περπατάτε τη νύχτα και θέλετε να δείτε αν υπάρχει αράχνη λύκος εκεί κοντά, χρησιμοποιήστε ένα φακό: τα μάτια της θα «φωτίσουν» από μακριά, όπως συμβαίνει με τις γάτες.

5. Οι ταραντούλες πήραν το όνομά τους από μια ασθένεια που είχε πλήξει την περιοχή Taranto στη μεσαιωνική Ιταλία. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι η αρρώστια προκαλούνταν από το δάγκωμα μιας μεγάλης –αλλά ακίνδυνης- αράχνης. Για να θεραπευτούν οι άρρωστοι χόρευαν ένα χορό που ονομαζόταν «tarantella» μέχρι να εξαντληθούν. Όταν άρχισαν οι μεταναστεύσεις στο Νέο Κόσμο, οι άνθρωποι συνήθιζαν να αποκαλούν «ταραντούλα» οποιαδήποτε μεγαλόσωμη αράχνη έβλεπαν.

6. Πολλές ταραντούλες στη Βόρεια και Νότια Αμερική αμύνονται χρησιμοποιώντας τα πίσω τους πόδια για να εκτινάξουν τρίχες από την κοιλιά τους. Οι τρίχες είναι σκληρές και κολλάνε στο δέρμα, τα μάτια και την αναπνευστική οδό των εισβολέων, παρέχοντας χρόνο στις αράχνες για να φύγουν.

7. Παρά το όνομά της, η αράχνη Goliath birdeater –μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου- πολύ σπάνια τρώει πουλιά. Αντί για πουλιά, προτιμά φίδια, ποντίκια και βατράχια.

Πηγή: newsbeast,gr
Δεν είναι τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα χάος, να ψάχνεις τρέχοντας να βρεις τι θα φορέσεις και τελικά να φεύγεις χωρίς να είσαι ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα.

Δες 4 tips που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάζεσαι γρηγορότερα τα πρωινά.

Τσέκαρε τον καιρό για όλη την εβδομάδα

Όλοι γνωρίζουν ότι το να κοιτάς τον καιρό το βράδυ πριν κοιμηθείς είναι απαραίτητο για να ξέρεις στο περίπου τι θα φορέσεις την επόμενη μέρα. Καλό είναι, όμως, κάθε Κυριακή να ελέγχεις τον καιρό όλης την εβδομάδας.

Έτσι, ακόμα και αν δεν πρόκειται να διαλέξεις από πριν τι θα φορέσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας θα έχεις μία γενική ιδέα σχετικά με το τι θα “παίξει”.

Διάλεξε τα ρούχα και τα παπούτσια που θα φορέσεις από το προηγούμενο βράδυ

Μπορεί να μην είσαι ένα οχτάχρονο παιδάκι αλλά το να διαλέξεις από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα φορέσεις θα σε γλιτώσει από πολύ ψάξιμο και επομένως χάσιμο χρόνου.

Σιγουρέψου ότι είναι όλα σιδερωμένα και έτοιμα για φόρεμα και βάλ’τα σε μία κρεμάστρα έξω από την ντουλάπα σου. Επίσης είναι σημαντικό να έχεις καταλήξει και στο τι παπούτσια θα φορέσεις έτσι ώστε το πρωί να μην ασχοληθείς καθόλου με το ντύσιμό σου.

Κράτα ένα ημερολόγιο ντυσίματος

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ενοχλητικό αλλά πίστεψέ μας, πιάνει! Οι πιθανότητες να φοράς τα ίδια ρούχα (επειδή σε βολεύουν πολύ) και να μην το καταλαβαίνεις είναι πολύ μεγάλες.

Επίσης υπάρχουν φορές που δημιουργείς outfits που καταλήγουν να σου αρέσουν πολύ και μετά από καιρό δε θυμάσαι πως να τα ξανακάνεις.

Σημείωνε σε ένα ημερολόγιο τι φοράς κάθε μέρα καθώς και τα σύνολα που σου έχουν αρέσει πολύ για να μπορέσεις να τα ξαναδοκιμάσεις μετά από λίγο καιρό.

Διαχώρισε τα αξεσουάρ σου

Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να θέλεις να φορέσεις ένα συγκεκριμένο κολιέ και να ανακαλύπτεις ότι είναι τόσο μπερδεμένο σε μία μάζα αλυσίδων με αποτέλεσμα να μην μπαίνεις καν στον κόπο να το ξεμπερδέψεις;

Η λύση είναι να έχεις ξεμπερδεμένα και τοποθετημένα όπως πρέπει (το ένα σε απόσταση από το άλλο) τα αξεσουάρ σου για να είναι πιο εύκολη η χρήση τους.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr
Ηλεκτρονικά θα γίνεται σε λίγες εβδομάδες η ανανέωση των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας, με τροπολογία του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Το μέτρο αφορά πάνω από 800.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνους» στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται πως με την αξιοποίηση του Διαδικτύου «δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία».

Ρόλο - κλειδί στην εφαρμογή του μέτρου διαδραματίζει το σύστημα «Εργάνη», το οποίο ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για κάθε νέα θέση εργασίας που δημιουργείται.

http://www.seleo.gr 
Είναι γνωστή η τρέλα των Ιαπώνων για την τεχνολογία και τα gadgets αλλά αυτό παραπάει! Σε μια κρίση γούστου, κάποιος σχεδίασε μια τουλάχιστον ανατριχιαστική θήκη για να προστατεύει το αγαπημένο- και πανάκριβο- iPhone 5S, η οποία παραπέμπει στο γνωστό allien!

Για την ακρίβεια, πρόκειται για να γιγαντιαίο ισόποδο, με ακαρεοπόδαρα (sic) και κέλυφος από πλαστικό! Μάλιστα, κυκλοφορεί σε ασημί, αλλά και σε χρυσό χρώμα που είναι πολύ της μόδας στα gadgets και πωλείται έναντι 89 ευρώ!

H... υπέρκομψη αυτή θήκη έχει ένα μοναδικό ελάττωμα: δεν διαθέτει τρύπα για την κάμερα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει βγάλετε τη συσκευή και να τραβήξετε φωτογραφία. 
 Αν, παρόλα αυτά θέλετε να την αποκτήσετε, μάλλον θα απογοητευτείτε... Κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία μόλις σε 500 συλλεκτικά κομμάτια και πιθανότατα θα έχει πλέον εξαντληθεί.
news.gr
Στο τέλος Ιουλίου θα λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα» οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν μεν με βάση τα εισοδήματα του
2012 (φορολογικές δηλώσεις 2013), αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τα περυσινά εισοδήματα (φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος). Ενώ, για τις υπόλοιπες αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου εφέτος.

Αυτό ορίζει η τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το «κοινωνικό μέρισμα», με την οποία αυξήθηκε και το βασικό όριο εισοδήματος (συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό) στις 7.050 ευρώ από τις 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα, επίσης, με την ΚΥΑ, μετά τη 14η Ιουλίου (λήξη της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων), οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμων φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Παράλληλα, για τις αιτήσεις αυτές που έχουν απορριφθεί ή εκκρεμούν προς εξέταση, ως βασικό όριο εισοδήματος θα ληφθεί το νέο όριο εισοδήματος των 7.050 ευρώ. Έτσι, θα δοθούν και τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ που απομένουν προς διάθεση από το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ (πλην ένστολων).

http://www.fpress.gr
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν έξι νέα προγράμματα μέσω των οποίων θα βρουν δουλειά 113.000 άνεργοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, στους κλάδους της γεωργίας, της ναυτιλίας, της πληροφορικής, του τουρισμού, της Υγείας, των κατασκευών, της ενέργειας.
Αναλυτικά αναμένονται να «τρέξουν» 50.000 θέσεις εργασίας με voucher κατάρτισης και απασχόλησης νέων έως 29 ετών, 16.000 θέσεις για ανέργους χαμηλών επαγγελματικών προσόντων, 12.000 θέσεις για επιδότηση ανέργων 25-66 ετών, 12.000 θέσεις με επιταγή εισόδου για νέους έως 25 ετών, 8.000 θέσεις για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και 15.000 θέσεις για κατάρτιση νέων έως 24 ετών.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Το μεγαλύτερο πουλί που έχει ποτέ πετάξει στη Γη, με άνοιγμα φτερών επτά μέτρων, ζούσε πριν από 25 έως 28 εκατομμύρια χρόνια και ονομάζεται «Pelagornis sandersi».
Το απολίθωμά του, που ανακαλύφθηκε το 1983 στη διάρκεια ανασκαφών για τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου στη Ν.Καρολίνα των ΗΠΑ, μελέτησαν Αμερικανοί ερευνητές και, όπως είπαν, σπάει το ρεκόρ του προηγούμενου κατόχου, του πουλιού Argentavis magnificens, που έμοιαζε με κόνδορα, είχε φτερούγες εξήμισι μέτρων και ζούσε στην Αργεντινή πριν από 6 εκατ. χρόνια.
Ο εντυπωσιακός νέος κάτοχος του ρεκόρ, που ζούσε πριν από 25 έως 28 εκατομμύρια χρόνια και ζύγιζε 22 έως 40 κιλά, ήταν διπλάσιος από το «βασιλικό άλμπατρος», το μεγαλύτερο πουλί που πετάει σήμερα στους ουρανούς του πλανήτη μας και έχει άνοιγμα φτερών τρισήμισι μέτρα.
Εκτιμάται ότι, χάρη στις τεράστιες φτερούγες του, μήκους έως 7,4 μέτρων, το «Pelagornis sandersi» (φωτ) μπορούσε να ταξιδεύει μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να τις κουνάει καθόλου, με ταχύτητα έως 60 χιλιομέτρων την ώρα.
Ωστόσο, οι επιστήμονες που μελετούν το καλοδιατηρημένο απολίθωμα απορούν πώς είναι δυνατό να σηκωνόταν στον αέρα και να πετούσε με τόσο μεγάλο μέγεθος.
Μερικά μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι το εν λόγω πουλί είχε ξεπεράσει το μέγιστο δυνατό μέγεθος για να πετάει ένας οργανισμός. Δεν αποκλείεται ότι, με τα κοντά και άχαρα πόδια του, έπαιρνε φόρα κατεβαίνοντας κάποια πλαγιά, ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη ώθηση για να υψωθεί στον αέρα, ενώ μπορεί να περίμενε και τα κατάλληλα ρεύματα αέρα για να βοηθήσουν την πτήση του.
Από τη στιγμή όμως που κατάφερνε να βρεθεί στον αέρα, οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή δείχνουν ότι ήταν ‘άσος” στο πέταγμα, συνήθως πάνω από τους ωκεανούς, κατά καιρούς βουτώντας ως την επιφάνεια του νερού για να αρπάξει την τροφή του.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Ντάνιελ Ξέπκα του Εθνικού Κέντρου Εξελικτικής Σύνθεσης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και το «New Scientist», ανέφεραν ότι το τεράστιο πουλί, που ονομάστηκε «Pelagornis sandersi», ανήκει στην κατηγορία των πελαγορνιθιδών, μιας προ καιρού εξαφανισμένης ομάδας γιγάντιων θαλασσοπουλιών.
Από τα μακριά σαγόνια του, προεξείχαν μακριές οστέινες προβολές σαν ψευδο-δόντια, με τα οποία διαπερνούσε ψάρια, καλαμάρια και ό,τι άλλο έβρισκε.
«Αυτό το πουλί θα σκοτείνιαζε τον Ήλιο, καθώς περνούσε από πάνω. Από κοντά, μπορεί να έφερνε στο νου κάποιον δράκο», δήλωσε ο Ξέπκα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο οποίος δεν απέκλεισε να βρεθούν τα απολιθώματα ακόμη μεγαλύτερων πουλιών.
Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο πουλί που έχει πετάξει στη Γη

aftodioikisi.gr
Μία λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του υπουργείου Πολιτισμού για τον επαναπατρισμό τουλάχιστον 10.600 αρχαιοτήτων από τη Γερμανία.

Τα αρχαία αντικείμενα είχαν εξαχθεί παράνομα από την Ελλάδα στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, ο διευθυντής του γερμανικού μουσείου Pfahbaumuseum, έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, καθώς και η «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης, Αγγέλικα Ντούζουγλη, επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, από τη διατριβή της οποίας ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια η όλη η περιπέτεια της επιστροφής.

«Θα την έλεγα 'επιστροφή των Μυρίων', άλλων μυρίων, των 10.000 κομματιών, οστράκων και εργαλείων καθόλου ασήμαντων, γιατί σηματοδοτούν την εύφρονα παρουσία του ανθρώπου στη Θεσσαλία τη νεολιθική περίοδο, μια περίοδο που σημειώνεται πραγματική επανάσταση στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, αλλά και τον συνάνθρωπό του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τα 10.600 αρχαία αντικείμενα
Πρόκειται για 10.600 σπαράγματα αγγείων, λίθινα τέχνεργα, λεπίδες οψιανού και πυριτόλιθου, καθώς και οστεολογικό υλικό που προέρχονται από παράνομες ανασκαφικές δραστηριότητες, οι οποίες έγιναν μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου του 1941 από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Επίκεντρο της προσπάθειας των Γερμανών αρχαιολόγων ήταν να αποδείξουν μια άκρως αντιεπιστημονική θεωρία, δηλαδή ότι βόρειοι λαοί είχαν εμφανιστεί στην περιοχή ήδη από την προϊστορική εποχή, οι οποίοι ήταν πρόγονοι των Ελλήνων.

Τα αντικείμενα προέρχονται από 38 προϊστορικές θέσεις της Θεσσαλίας, κυρίως από τη Μαγούλα Βισβίκη, ηλικίας 5.000-8.000 ετών. Περιλαμβάνονταν σε κιβώτια, 28 συνολικά, πέντε από τα οποία επέστρεψαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του '50, ενώ τα 23 κατέφτασαν στις 3 Ιουλίου 2014 στον πλέον κατάλληλο χώρο:

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου βρίσκονται και τα άλλα αρχαία κομμάτια, τα οποία, μαζί με τις φωτογραφίες και τις τεκμηριώσεις του αρχαίου υλικού, θα συνθέσουν το προϊστορικό παζλ της περιοχής. Και όχι μόνον αυτόν.

Φωτογραφίες από τη δεκαετία του '40 αποτελούν μοναδικούς μάρτυρες των γεωργικών και κτηνοτροφικών κοινωνιών της περιοχής, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για την Ελλάδα του χτες, ακόμα και για τη Γερμανία.

«Ειδικά οι εικόνες, που 'αιχμαλώτισαν' οικισμούς κοντά στη λίμνη Κάρλα, η οποία μοιάζει με τη Λίμνη Κωνσταντία στη Γερμανία (σ.σ. όπου βρίσκεται το μουσείο Pfahbaumuseum), και τα οικονομικά τους συστήματα έχουν συμβάλλει στην κατανόηση και των γερμανικών αγροτικών διεργασιών. Δυστυχώς, τα πιο σημαντικά ευρήματα - οκτώ κιβώτια - που παρέμειναν στον Βόλο το 1941, σήμερα αγνοούνται», δήλωσε ο διευθυντής του γερμανικού μουσείου, Γκούντερ Σέμπελ, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων.

Στις συστηματικές έρευνες της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σχετικά με τις αρχαιότητες που εκλάπησαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής και οι οποίες είτε είχαν ευτυχή κατάληξη (όπως αυτές των προϊστορικών οικισμών της Θεσσαλίας) είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρθηκε η Σουζάνα Χούλια - Καπελώνη, προϊσταμένη της διεύθυνσης.

Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 26 υποθέσεις επαναπατρισμού της περιόδου που περιελάμβαναν 1.158 αντικείμενα, 41 κιβώτια με εβραϊκά χειρόγραφα, 28 κιβώτια με τα ευρήματα της ανασκαφής στη Μαγούλα Βισβίκη και άλλες νεολιθικές θέσεις της Θεσσαλίας, καθώς και ευρήματα παλαιολιθικής περιόδου από το σπήλαιο Σεϊντί κοντά στην Κωπαΐδα.

Σε 12 περιπτώσεις τα αρχαία επέστρεψαν από τη Γερμανία, σε 3 από την Αυστρία, 3 από την Ελβετία, δύο από την Ιταλία, δύο από τις ΗΠΑ, δύο από τη Βρετανία, μία περίπτωση από την Αυστραλία κι άλλη μία από τη Βουλγαρία.

Μεταξύ αυτών που δεν έχουν ακόμα επιστρέψει, αλλά η ελληνική πλευρά προτίθεται να εντοπίσει και να ανακτήσει είναι δύο πήλινα ειδώλια από ανασκαφές στη Σίφνο, δύο μικρές κεφαλές Αθηνάς και Νίκης που αφαιρέθηκαν από τον θώρακα του ανδριάντα του Αδριανού στην Αθήνα και επιτύμβιες στήλες από τα Χανιά.
tanea.gr

Πρόσωπα έκπληκτα, απογοητευμένα, δείχνει ότι δεν πιστεύουν αυτό που ζουν. Οι οπαδοί της Βραζιλίας είδαν το χειρότερο τους εφιάλτη να γίνεται πραγματικότητα: Χωρίς Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα,  η ομάδα τους έχασε 1 - 7 από την Εθνική Γερμανίας. 
Τα Πάντσερ ήδη στο 28ο λεπτό του αγώνα είχαν φιλοδωρήσει με 5 γκολ τα δίχτυα των Βραζιλιάνων. Η κάκιστη απόδοση του Φερναντίνιο, σε συνδυασμό με την επιπολαιότητα του Μαρσέλο που κάλυπτε χωρίς λόγο επιτιθέμενους που έτσι δεν έβγαιναν οφσάιτ αλλά και ο παρορμητισμός του Νταβίντ Λουίς εξέθεσαν ξανά και ξανά τη Σελεσάο στις μοιραίες γερμανικές αντεπιθέσεις.
Το σκορ άνοιξε ο Μύλερ , 1 γκολ έβαλε ο Κλόζε, 2 ο Κρόος, 1 ο Κεντίρα και 2 ο Σούρλε. Για τη Βραζιλία μείωσε (;) ο Όσκαρ.
Η περιγραφή του αγώνα από τον sport-fm.gr
Σοκ: Κλινικό σύνδρομο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή αιμάτωση και οξυγόνωση κυττάρων, ιστών, και οργάνων. Έτσι λέει το λεξικό. Ποδοσφαιρικά ωστόσο, όλα αυτά τα συμπτώματα είναι λίγα για να περιγράψουν τι ακριβώς έπαθε η Βραζιλία από τη Γερμανία. Διότι τα «πάντσερ» μπήκαν στο γήπεδο για να πάρουν την πρόκριση. Όταν διαπίστωσαν όμως ότι αυτό παραήταν εύκολο, αποφάσισαν να πάρουν και τα σκαλπ των αντιπάλων τους.

Αρκούσε λοιπόν να δώσει ο Μίλερ την πρώτη απόδειξη του πόσο τεράστια απουσία ήταν ο Τιάγκο Σίλβα, σκοράροντας ανενόχλητος. Κι όταν ο Κλόζε έγραψε ιστορία -λίγο αργότερα- η «σελεσάο» παραδόθηκε. Τόσο πολύ, ώστε να παρακολουθήσει άπραγη την εισβολή που ακολούθησε. Να κοιτάζει απλώς τον Κρος -όταν κι εκείνος πλήγωνε δυο φορές το κορμί της. Και να νιώθει πραγματικά τυχερή που ο εφιάλτης του ημιχρόνου τελείωσε μ’ ένα μόνο γκολ παραπάνω απ’ τον Κεντίρα.

Κάπως έτσι, οι εξέδρες άρχισαν ν’ αδειάζουν. Όσοι έμεναν και δεν έκλαιγαν, αποδοκίμαζαν τον Φρεντ. Και στο γήπεδο το μαρτύριο συνεχιζόταν για τους Βραζιλιάνους. Γιατί έβλεπαν τον αντίπαλο προπονητή να κάνει… συντήρηση δυνάμεων (βγάζοντας Χούμελς-Κλόζε). Έβλεπαν τον Νόιερ ν’ αρνείται πεισματικά ακόμα και το γκολ της τιμής. Και παρατηρούσαν απλώς -όπως έκαναν και στις άλλες περιπτώσεις- τον Σίρλε να μπαίνει κι εκείνος στο πάρτι.

Γιατί ο επιθετικός της Τσέλσι μπήκε αλλαγή. Δεν είχε… χορτάσει όπως οι υπόλοιποι. Ούτε έδειξε διατεθειμένος ν’ ακολουθήσει την κατεβασμένη τους ταχύτητα. Όταν του δόθηκαν λοιπόν οι ευκαιρίες, δεν έδειξε έλεος. Κι εκτελώντας δις τον Σέζαρ ξεχείλωσε ακόμα περισσότερο το σκορ. Σε τέτοιο σημείο που να μοιάζει απίστευτο σε όποιον είδε το ματς. Και τόσο οδυνηρό για τους Βραζιλιάνους, που το γκολ του Όσκαρ στο τέλος να γίνει αντικείμενο (νέας) χλεύης από την εξέδρα.
news.gr
Η ταινία «Xenia» του Πάνου Κούτρα, είναι ανάμεσα στις 10 πρώτες υποψήφιες ταινίες για το ευρωπαϊκό βραβείο Lux 2014, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του 49ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Τσεχία.

Από το αρχικό σύνολο των 10 ταινιών, θα επιλεγούν τρεις, οι οποίες θα προβληθούν στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποτιτλισμένες στις 24 επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Η ανακοίνωση της τελικής τριάδας, θα γίνει στη Ρώμη στα τέλη του μήνα Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ το βραβείο της νικητήριας ταινίας, θα απονεμηθεί στις 17 Δεκέμβρη στο Σρασβούργο. Η νικήτρια ταινία θα προσαρμοστεί και για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Η πρώτη απονομή του Βραβείου Lux, έγινε το 2007 σαν απόδειξη της δέσμευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία. Οι 10 ταινίες που επιλέχθηκαν φέτος, "είναι ένας συνδυασμός ποιότητας ειδών, ιστοριών, καλλιτεχνικών προσεγγίσεων, μηνυμάτων και συναισθημάτων και μας ταξιδεύουν σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στο παρελθόν οι ελληνικές ταινίες «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου ήταν υποψήφιες για το ίδιο βραβείο.

Η φετινή ελληνική υποψηφιότητα, η ταινία «Xenia» του Πάνου Κούτρα, που έκανε πρεμιέρα με επιτυχία στο 67ο Φεστιβάλ Καννών, αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, αντίστοιχα οι οποίοι μετά το θάνατο της αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά.

«Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει» αναφέρει το δελτιο τύπου της ταινίας.
Πρόκειται για παραγωγή της 100% Synthetic Films ΕΠΕ και της Wrong Men, σε συμπαραγωγή των MPM Films, Entre Chien et Loup, Arte France Cinema,Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΝΕΡΙΤ ΑΕ, NOVA, με τη συμμετοχή των Arte France, Aide Au Cinemas du Monde, CNC Institut Francais και με την υποστήριξη των Eurimages, Media Programme, Κέντρο Κινηματογράφου της Federation Wallonie Bruxelles, Formovies.

Τη διεθνή διανομή και τις πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η Pyramide Distribution, ενώ η ελληνική διανομή ανήκει στη Feelgood Entertainment. Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στο 67ο Φεστιβάλ Καννών, έχει ήδη βγει στις γαλλικές αίθουσες αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!