Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

 

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο γιατρός-δημοσιογράφος Νέλσον Κάστρο, στο βιβλίο του με τίτλο «Η υγεία του Ντιέγκο».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Αργεντινός θρύλος έχει θαφτεί χωρίς την καρδιά του, την οποία, μάλιστα, ήθελαν να κλέψουν οπαδοί!

Ο Κάστρο, έχοντας πραγματοποιήσει μια λεπτομερή έρευνα για τον θάνατο του Μαραντόνα, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του Ντιέγκο Μαραντόνα, θα είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα, λόγω των καταχρήσεων!

«Ήταν εθισμένος σε οτιδήποτε μπορούσε να είναι καταστρεπτικό. Ήταν εθισμένος στα πάντα. Το πρόβλημά του ήταν ότι ουδέποτε έδειξε διάθεση να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε», ανέφερε.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα απόσπασμα στο βιβλίο του, το οποίο πραγματικά συγκλονίζει.

Αναφέρεται, λοιπόν, στη θεωρία συνωμοσίας, που ήθελε τον Μαραντόνα να έχει ταφεί χωρίς την καρδιά του, επειδή κάποιοι οπαδοί προσπάθησαν να του την αφαιρέσουν.

«Υπήρχε μια ομάδα των σκληροπυρηνικών οπαδών της Χιμνάσια, οι οποίοι σχεδίαζαν να αφαιρέσουν την καρδιά από το πτώμα. Αυτό, τελικά, δεν συνέβη. Θα ήταν μια εξαιρετικά απεχθής πράξη. Οι αρχές εντόπισαν αυτά τα σχέδια και τα απέτρεψαν. Η καρδιά του, όμως, αφαιρέθηκε για να ερευνηθούν καλύτερα τα αίτια του θανάτου του»!

Σε άλλο σημείο, δε, σημειώνει πως η καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό βάρος, που είναι τα 500 γραμμάρια και αυτό ήταν ένα δείγμα της επιβαρυμένης υγείας του.

 Επιδόματα, συντάξεις: Οκτώ πληρωμές από ΟΑΕΔ, e-ΕΦΚΑ, υπουργείο Εργασίας (λίστα)

Πριν από το τέλος του έτους θα καταβληθούν οι έξτρα παροχές, προς τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ΑμΕΑ, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 338,5 εκατ. που το σύνολό του προέρχεται από την μεγαλύτερη του αναμενομένου μεγέθυνση της οικονομίας. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διττός, από την μία να επιβραβεύσει τους υγειονομικούς για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από την άλλη να στηρίξει χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος της καθημερινότητας, εξαιτίας των υψηλών τιμών στην ενέργεια και σε βασικά είδη.

Να σημειωθεί ότι οι παροχές που εξήγγειλε από του βήματος της Βουλής ο Κυρ. Μητσοτάκης, τα 250 ευρώ βοήθημα στους συνταξιούχους κάτω των 600 ευρώ και στους ΑμΕΑ δικαιούχους ΟΠΕΚΑ, καθώς και ο έξτρα κατά το ήμισυ μισθός σε 100.000 υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, έχουν συνολικό δημοσιονομικό κόστος ύψους 338,5 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι εκείνοι που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι οποίοι στις 15 Δεκεμβρίου θα δουν διπλάσιο ποσό στους λογαριασμούς τους.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι της νέας αυτής έκτακτης παροχής:

  1. Οι υγειονομικοί: Περίπου 100.000 υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα λάβουν επίδομα, ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η πληρωμή θα γίνει με την μισθοδοσία στα τέλη Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 90 εκατ. ευρώ.
  2. Χαμηλοσυνταξιούχοι: Περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, με απολαβές κάτω των 600 ευρώ, θα λάβουν από 250 ευρώ έκαστος, καθώς και επιπλέον 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Θα λάβουν συνολικά 205 εκατομμύρια ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη.
  3. ΑμΕΑ: Επίσης από 250 ευρώ, επιπλέον βοήθημα θα λάβουν 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη. Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Το κόστος ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

Τα κριτήρια για τους συνταξιούχους είναι:

– Να έχουν δηλώσει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ, δηλαδή εισοδήματα από συντάξεις μέχρι και 600 ευρώ

– ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

– συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού μέχρι 200.000 ευρώ αθροιστικά για όλο το νοικοκυριό.

ΑΠΕ

 

Ο Anthony Loffredo, ή Black Alien Project όπως είναι γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει σαν στόχο ζωής να μεταμορφωθεί σε Άλιεν. Έχει καλύψει πλήρως το σώμα του και το κεφάλι του με τατουάζ, έχει αμέτρητα piercing, όμως επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος προχώρησε και σε κάποιες επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα σε αφαίρεση μύτης και χειλιών.

Και πάλι όμως δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Έτσι αποφάσισε να κάνει μία ακόμα επέμβαση. Ταξίδεψε στο Μεξικό για να αφαιρέσει δύο δάχτυλα από το αριστερό του χέρι. Στη συνέχεια ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram, με τη νέα του εμφάνιση που δείχνει να την απολαμβάνει, αφού πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα άνθρωπο.

Εκτός από την αφαίρεση των δακτύλων και της μύτης του, έχει κόψει τα δύο του αυτιά, έχει κάνει μαύρα τατουάζ στα μάτια του, έχει τοποθετήσει δερματικά εμφυτεύματα στο πρόσωπό του και έχει κόψει τη γλώσσα του στα δύο.

Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις πάντως, έχουν το τίμημά τους, αφού σε ένα βίντεο είχε εξηγήσει ότι δυσκολευόταν να μιλήσει μετά την αφαίρεση του άνω χείλους του. Κάτι τέτοιο όμως δεν φάνηκε να τον πτοεί μπροστά στην ολοκλήρωση του στόχου του.

«Από πολύ μικρός ήμουν παθιασμένος με τις μεταλλάξεις και τις μεταμορφώσεις του ανθρώπινου σώματος. Μου ήρθε μια αναλαμπή όταν δούλευα ως σεκιούριτι. Κατάλαβα ότι δεν ζούσα τη ζωή μου όπως ήθελα. Στα 24 σταμάτησα τα πάντα και έφυγα για την Αυστραλία. Μου αρέσει ο ρόλος ενός τρομακτικού χαρακτήρα», δήλωσε σε συνέντευξή του.

 Το Twitter κάνει το ντεμπούτο του στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου

Τη Δευτέρα, το Twitter αποκάλυψε μέσω ανάρτησης στο επίσημο ιστολόγιό του το Live Shopping, μια νέα υπηρεσία στο πλαίσιο της οποίας θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αγορές εντός εφαρμογής μέσω των ιστοτόπων λιανικού εμπορίου. Με την κίνηση αυτή, το Twitter καθίσταται ο τελευταίος κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης που κάνει το ντεμπούτο του στο αναδυόμενο σύμπαν των ηλεκτρονικών αγορών μέσω ζωντανής ροής περιεχομένου.

Το πρώτο event θα λάβει χώρα την Κυριακή στον λογαριασμό της Walmart στο Twitter και θα αφορά "ένα 30λεπτο σόου αγορών ηλεκτρονικών προϊόντων, οικιακών ειδών, ρούχων, εποχιακών ειδών, με καλεσμένους έκπληξη και πολλά ακόμη”, και με παρουσιαστή τον τραγουδιστή Jason Derulo.

Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους μέσω μιας "καρτέλας αγορών" κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής περιεχομένου, ενώ ένα "banner προς αγορά" προϊόντων θα παίζει το άνω μέρος της οθόνης όπου θα διαφημίζονται τα προς πώληση αγαθά.

Το Twitter ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά του να εισέλθει στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου τον περασμένο Μάρτιο και άρχισε να τρέχει πιλοτικά προφίλ αγορών στην πλατφόρμα του τον Ιούλιο.

Με την κίνηση αυτή, το Twitter ακολουθεί την Meta, το TikTok και το YouTube στην προσπάθειά τους να επαναλάβουν στις ΗΠΑ την επιτυχία που είχαν οι ζωντανές εμπειρίες ηλεκτρονικών αγορών στην Κίνα. Σχεδόν τα 2/3 των Κινέζων καταναλωτών προέβησαν σε ηλεκτρονικές αγορές μέσω ζωντανής ροής πέρυσι, πραγματοποιώντας αγορές συνολικής αξίας 7,5 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια ενός και μόνο 30λεπτου σόου αγορών της πλατφόρμας ηλεκτρονικών αγορών Taobao Live.

Η αγορά "ζωντανών ηλεκτρονικών αγορών” στην Κίνα πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 171 δισ. δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία McKinsey.

Η McKinsey εκτιμά μάλιστα ότι το 10% έως και 20% των συνολικών ηλεκτρονικών πωλήσεων θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα μέσω ζωντανής ροής έως το 2026.

 

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES.

Το λεωφορείο μετέφερε 52 ανθρώπους, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Επτά εγκαυματίες, που «μπόρεσαν να σωθούν» από το δυστύχημα, διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σαράντα πέντε ή σαράντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα.

Ο κ. Νικόλοφ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε τμήμα του οδικού δικτύου περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας.

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε διπλωμάτης στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!