Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

 

Με ανάρτηση του στο Twitter  ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος Άικουντ Ερντογντού αναφέρει πως στο WhatsApp διακινούνται μηνύματα στα οποία υπάρχει ο ισχυρισμός  πως ο Ταγίπ Ερντογάν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ανάρτηση αυτή στο διαδίκτυο προκάλεσε αναταραχή στους κυβερνητικούς κύκλους στην Κωνσταντινούπολη , με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές διαψεύσεις εκ μέρους κυβερνητικών «συμβούλων».

Ο Φαχρεττίν Αλτούν , σύμβουλος του Ερντογάν, ανάρτησε αμέσως στο Twitter βίντεο που δείχνει τον πρόεδρο της Τουρκίας να περπατά. Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Γιγκίτ Μπουλούτ ανάρτησε άλλο βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει τον Ερντογάν να κατέρχεται αεροσκάφους και να περπατά στην πίστα του αεροδρομίου.

 

Σε μία αποτρόπαια πράξη που τους οδήγησε στην σύλληψη προχώρησαν δύο αστυνομικοί της αστυνομίας του Λονδίνου.

Οι ίδιοι τράβηξαν σέλφι με δύο δολοφονημένες αδελφές και έπειτα κοινοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα.  Ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον της φύλαξης του σημείου όπου βρέθηκαν θανάσιμα τραυματισμένες οι δύο αδελφές. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε πάρκο της περιοχής του Γουέμπλεϊ τον περασμένο Ιούνιο.

Ο 47χρονος και ο 33χρονος αστυνομικός ομολόγησαν την ενοχή τους για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου από στιγμή σε στιγμή. Μετά την τέλεση της αποτρόπαιας πράξης τους συνελήφθησαν και τέθηκαν σε αναστολή από το Σώμα.

Η μητέρα των δύο αδελφών -της 46χρονης Μπίμπα Χένρι και της 27χρονης Νικόλ Σμόλμαν- Μίνς Σμόλμαν χαρακτήρισε την ενέργεια των αστυνομικών απεχθή και πρόσθεσε ότι « η υπόθεση έχει δημιουργήσει σοβαρό τραύμα στην οικογένειά της». Την περασμένη βδομάδα καταδικάστηκε σε ισόβια με ελάχιστη ποινή τα 35 χρόνια ο 19χρονος που δολοφόνησε τις δύο αδερφές.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!