Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η βασική οδηγία είναι να μην οδηγεί κανείς μεθυσμένος ή κουρασμένος: και τα δύο μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή του οδηγού, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων. Για το αλκοόλ δεν υπάρχει άλλη γιατρειά από την μείωσή του στο ελάχιστο δυνατό, για τον ύπνο των οδηγών, πάντως, δουλεύει η General Motors.
Σύμφωνα με τους Financial Times η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να κατασκευάσει τα πρώτα αυτοκίνητα που θα έχουν αυτόματο σύστημα εντοπισμού της νύστας του οδηγού.
Αυτή τη στιγμή το project είναι σε φάση ανάπτυξης και αναμένεται μέσα στη διετία 2017-19 να προωθηθεί στην αγορά με στόχο να σπάσει τα ταμεία. Η πατέντα που θα προσαρμοστεί στα συγκεκριμένα αυητοκίνητα ακούγεται απλή, ωστόσο δεν είναι και τόσο: το σύστημα θα μπορεί να ανιχνεύσει τις κινήσεις των ματιών και την κλίση του κεφαλιού του οδηγού, έτσι ώστε να βγάλει συμπερασμα αν από λεπτό σε λεπτό ετοιμάζεται να κοιμηθεί πάνω στο τιμόνι.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η πατέντα ανήκει στον αυστραλιανό όμιλο "Seeing Machines", που εδρεύει στο Λονδίνο. Πρόσφατα ο όμιλος υπέγραψε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής προϊόντων ασφαλείας "Takata", η οποία και θα προμηθεύσει με τα έξυπνα τεχνολογικά συστήματα την General Motors.
Η General Motors σημειώνει πως με προοπτική πέντε ετών, θα καταστευάσει περίπου 500.000 αυτοκίνητα που θα φέρουν το συγκεκριμένο σύστημα. Ήδη, πάντως, έχουν αναπτυχθεί στις ΗΠΑ αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη τεχνολογική εφεύρεση, καθώς οι επικριτές κάνουν λόγο για προστασία της ιδιωτικότητας. Δηλαδή αντιδρούν στο πώς θα διαχειρίζονται τα δεδομένα του μηχανήματος οι λογής ασφαλιστές και οι κατασκευαστές.
Οι τελευταίοι απαντούν πως σε αυτή τη φάση το εν λόγω μηχάνημα δεν έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων σε κάποιον σκληρό δίσκο. Για το μέλλον ποιος ξέρει.
Οι αξιωματικοί δε θεωρούν ότι πρόκειται για θύμα εγκλήματος 
 
 Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες όταν ένα ανθρώπινο κρανίο βρέθηκε μεταξύ των δωρεών σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα .

Οι ιατροδικαστές θεωρούν ότι το κρανίο ανήκει σε κάποιον ενήλικα ο οποίος πέθανε τα τελευταία δύο χρόνια.

Η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη και οι γιατροί δεν γνωρίζουν αν το κρανίο προέρχεται από άνδρα ή γυναίκα.

Το προσωπικό του καταστήματος ανακάλυψε το κρανίο, καθώς έκαναν την τελική διαλογή μεταξύ δωρεών σε φιλανθρωπικό κατάστημα στο Ώστιν του Τέξας.

«Θα μπορούσε να είναι κάτι που κρατήθηκε από κάποιον που ήταν φοιτητής της ιατρικής, οδοντιατρικής ή να έχει κάποια σχέση με οποιαδήποτε από αυτά τα πράγματα.» δήλωσε ένας ντετέκτιβ.

http://www.newsbomb.gr
Χιλιάδες προσλήψεις θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα σε μεγάλες ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις του Δημοσίου... Οι προσλήψεις θα γίνουν τόσο μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνο όσο όμως και μέσω συμβάσεων αορίστου χρόνου

Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο και θα αφορούν σε 645 άτομα που θα προσληφθούν ως διανομείς και οδηγοί στα ΕΛΤΑ και 155 καταμετρητές, οδηγούς και εργάτες στην ΕΥΔΑΠ που θα προσληφθούν μέσω 8μηνων και τετράμηνων συμβάσεων.

Παράλληλα προχωράει με γρήγορους ρυθμούς ώστε να ολοκληρωθεί ως το τέλος του Σεπτέμβρη και η πρόσληψη 1.660 ατόμων όλων των ειδικοτήτων στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ,αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις Οδικές Συγκοινωνίες.

Θα γίνουν 540 προσλήψεις μέσω σύμβασης αορίστους χρόνου στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλες 600 επίσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, 70 στην ΥΠΑ και 450 στις ΟΣΥ και αυτές με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Μεξικανή Λεάνδρα Μπεσέρα Λουμπρέρας έχει γεννηθεί στις 31 Αυγούστου 1887 -τη χρονιά που η βασίλισσα Βικτώρια γιόρτασε το Χρυσό Ιωβηλαίο της- και είναι η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, με ηλικία 127 ετών.

Η Λεάνδρα ήταν 27 ετών όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, 66 ετών όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ η Δεύτερη ανέβηκε στο Βρετανικό Θρόνο και 82 ετών όταν ο πρώτος άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη. Η ίδια πολέμησε στη Μεξικανική Επανάσταση του 1910-1917 ως αρχηγός των Αντελίτας -γυναικών που πολέμησαν δίπλα στους άντρες τους. Μέχρι τώρα, έχει θάψει και τα πέντε της παιδιά, τα περισσότερα από τα 20 εγγόνια της, ενώ έχει 73 δισέγγονα και 55 τρισέγγονα. Δεν πάσχει ούτε από διαβήτη ούτε από υπέρταση και τρώει όσα αλμυρά και γλυκά θέλει.

Όταν τη ρώτησαν ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, η Λεάνδρα αποκρίθηκε: «Να τρως καλά, να κοιμάσαι καλά και να μην παντρευτείς ποτέ».
Οι γιατροί που έφεραν στη ζωή τον άνθρωπο που γεννήθηκε με το κεφάλι ανάποδα, στοιχημάτιζαν ότι δεν θα καταφέρει να ζήσει. Για αυτό το λόγο και ζήτησαν από τη μητέρα του τότε νεογνού να το αφήσει να πεθάνει από την πείνα.

Η απίστευτη ιστορία του βραζιλιάνου Claudio Vieira de Oliveira, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail συγκλονίζει.

Ενάντια σε όλα τα προγνωστικά ο 37χρονος σήμερα Βραζιλιάνος από το Μόντε Σάντο, όχι μόνο έχει καταφέρει να επιβιώσει αλλά αποτελεί και πηγή έμπνευσης μέσα από ειδικά σεμινάρια στα οποία μετέχει για χιλιάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν χάσει το κουράγιο και την πίστη τους.

http://www.4news.gr 
Το να έχεις πολλούς φίλους στο Facebook μπορεί να αποτελεί για κάποιους ένα κοινωνικό status. Το Facebook τείνει να αποπροσανατολιστεί από το λόγο για τον οποία δημιουργήθηκε και καταλήγει να γίνει ένα μέσο προσωπικής προβολής και marketing.
Σύμφωνα με έρευνα των φοιτητών του πανεπιστημίου Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας, οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αποφασίζουν να διακόψουν τη σχέση τους μ’ έναν «ηλεκτρονικό» τους φίλο (unsubscribe, ban κτλ.) είναι:
1. Όταν στο προφίλ μας διαφημίζουν συστηματικά εμπορικά προϊόντα. Άλλο είναι η αναφορά σε κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί και άλλο σε κάθε post να εκθειάζεις την κουζίνα και την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου μαγαζιού.
2. Όταν χρησιμοποιούν στο προφίλ μας προσβλητική γλώσσα, έστω και για τρίτους, ακόμα κι αν έχουν δίκιο.
3. Όταν χρησιμοποιούν το Facebook μόνο για να γκρινιάζουν. Σίγουρα δεν είναι όλα τέλεια αλλά δεν μπορείς να ανοίγεις τον υπολογιστή σου και να βλέπεις-διαβάζεις παντού γκρίνια.
4. Όταν υπερβάλουν στον αριθμό των post και καταγράφουν τα πάντα. Έχει καταγραφεί ότι ο μέσος χρήστης του Facebook κάνει τρία post καθημερινά. Όσοι κάνουν πάνω από δέκα post χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γίνονται κουραστικοί.
5. Όταν υπερηφανεύονται πολύ για τον εαυτό τους και τα επιτεύγματά τους. Ακόμα κι αν έχουν δίκιο, είναι καλύτερο να αφήσουν τους άλλους να μιλούν γι” αυτούς παρά να περιμένουν από τους άλλους να τους πουν μπράβο και να αρχίσουν τα ανούσια «like» με το παραμικρό και μάλιστα οι ίδιοι για τους εαυτούς τους
aftodioikisi.gr
Μια από τις άγνωστες πτυχές του κοινού καθρέφτη είναι ότι αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία της υγείας. Η θεραπεία του καθρέφτη έχει αναγνωριστεί από χρόνια ως μια συμπληρωματική, πρωτοποριακή, μη επεμβατική μέθοδος που δίνει λύσεις σε ανίατους χρόνιους πόνους και ψευδο-πόνους νευρολογικής φύσεως, αποκαθιστώντας επίσης κινητικές βλάβες και παραλύσεις.
Σύμφωνα με το imommy.gr, απώτερος στόχος της είναι να ξεγελάσει τον εγκέφαλο, δίνοντάς του ψεύτικες πληροφορίες για το σώμα μέσω του καθρεφτισμένου ειδώλου του. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καθρέφτης τοποθετημένος σε ειδική θέση και, παραδόξως, το κόλπο συνήθως πιάνει!
Αν πάλι χρησιμοποιηθεί για την αντανάκλαση της πραγματικότητας, ο καθρέφτης μπορεί να επιταχύνει τη λογοθεραπεία μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή να βοηθήσει σημαντικά σε διάφορες ψυχώσεις.
Ψεύτικη αντανάκλαση
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η οπτική ψευδαίσθηση αποδίδει πολύ καλά στο 80-95% των περιπτώσεων. Μέσω του καθρέφτη ο εγκέφαλος λαμβάνει μια ψεύτικη οπτική πληροφόρηση, που τον βοηθά να διαμορφώσει έναν νέο χάρτη του σώματος. Σε τι τον ωφελεί :
Αντιμετώπιση ψευδο-πόνων
Από το 1996, χάρη στον νευροεπιστήμονα Vilayanur Ramachandran, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (επονομαζόμενο και Marco Polo της Νευροεπιστήμης), ο καθρέφτης έχει βοηθήσει στην εξάλειψη των ψευδο-πόνων σε ακρωτηριασμένα μέλη ασθενών : Όταν συμβεί επώδυνη απώλεια ενός άκρου (χέρι, πόδι), οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος καταγράφει και θυμάται αυτό τον πόνο.
Έτσι, συνεχίζει να στέλνει νευρικά μηνύματα περιμένοντας να πάρει κάποια απάντηση. Αν ενημερωθεί μέσω της ψευδαίσθησης του καθρέπτη ότι και τα δύο άκρα είναι υγιή, σταματά να στέλνει σήματα πόνου.
Η τεχνική είναι να τοποθετηθεί ο καθρέφτης ανάμεσα στα δυο άκρα, με το υγιές άκρο να καθρεφτίζεται, ενώ το ακρωτηριασμένο βρίσκεται κρυμμένο πίσω από τον καθρέφτη. Τότε η αντανάκλαση του υγιούς π.χ. ποδιού στον καθρέφτη δίνει στον ασθενή την οπτική εντύπωση ότι έχει δύο υγιή πόδια.
Οπτική βιο-ανάδραση
Ο καθρέφτης έχει αποδειχτεί αποτελεσματικός στη θεραπεία παθήσεων του νευρικού συστήματος, προσφέροντας οπτική βιο-ανάδραση.
Οι νευρολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι βοηθά σε χρόνια σύνδρομα πόνου και αισθητικές διαταραχές, όπως το Σύμπλοκο Περιοχικό Σύνδρομο Πόνου (Complex Regional Pain Syndrome – CRPS) και η Αντανακλαστική Συμπαθητική Δυστροφία (Reflex Sympathetic Dystrophy – RSD) :
Πρόκειται για παθήσεις του νευρικού συστήματος, οι οποίες εκδηλώνονται με τοπικά συμπτώματα σε μια περιοχή του σώματος (συνήθως στα άκρα), όπως ανεξήγητος, διάχυτος πόνος ακόμα και σε απαλό άγγιγμα, μεταβολές της χροιάς του δέρματος, υπερθερμία ή υποθερμία, υπεριδρωσία, καυσαλγία, οίδημα, περιορισμός της κινητικότητας.
Ελπίδες για την ημιπληγία
Το 1999 ο καθρεφτισμός χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς για τη θεραπεία της ημιπληγίας, βάζοντας τον ασθενή να παρακολουθεί μέσα στον καθρέφτη την υγιή του πλευρά να κάνει διάφορες κινήσεις, τις οποίες μιμείται η πάσχουσα πλευρά του σώματός του, κρυμμένη πίσω από τον καθρέφτη.
Όπως έχουν δείξει οι μελέτες, η πλειονότητα των ασθενών ανακτά πολύ γρήγορα σημαντικές αισθήσεις στο παράλυτο άκρο. Για την εξάσκηση απαιτείται μια απλή κατασκευή, γνωστή σαν κουτί του καθρέφτη (mirror box). Η ίδια θεραπεία χρησιμοποιείται από τους εργοθεραπευτές για την αποκατάσταση χεριών και ποδιών μετά από ορθοπεδικές εγχειρήσεις.
Αποκατάσταση από εγκεφαλικό επεισόδιο και λογοθεραπεία
Για την αποκατάσταση κινητικών προβλημάτων που προέρχονται από εγκεφαλικό επεισόδιο ακολουθείται από τους γιατρούς το ίδιο σύστημα με την ημιπληγία. Αν έχουν προκληθεί και διαταραχές του λόγου (δυσαρθρία), οι λογοθεραπευτές συνιστούν στους ασθενείς να κάνουν τις ασκήσεις του προσώπου μπροστά σε ένα καθρέφτη, γιατί έχουν διαπιστώσει ότι έτσι προοδεύουν γρηγορότερα: Ο εγκέφαλος βλέπει τις κινήσεις που κάνει το στόμα και επαναπρογραμματίζεται.
Γνωριμία με το σώμα
Στην ψυχιατρική και την ψυχολογία, ο καθρέφτης εφαρμόζεται ως εργαλείο αυτογνωσίας σε διαταραχές όπως νευρική ανορεξία, σεξουαλικά προβλήματα και ψυχώσεις, προκειμένου να βοηθήσει τον πάσχοντα να γνωρίσει το ίδιο του το σώμα.
Αν ανήκετε στα άτομα που δηλώνουν λάτρεις του μπάρμπεκιου, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να κάνετε τουλάχιστον ένα πολύ σοβαρό λάθος υγιεινής, που εγκυμονεί τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.
Αυτό προέκυψε από μία δημοσκόπηση της Υπηρεσίας Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας, στην οποία συμμετείχαν 2.030 ενήλικες, με το 21% να παραδέχεται ότι έχει αρρωστήσει έπειτα από την κατανάλωση τροφίμων που έψησαν στα κάρβουνα.
Την ίδια ώρα, το 30% δήλωσε ότι καταναλώνει το κρέας μόλις δει ότι ψήθηκε εξωτερικά χωρίς να ελέγχει το εσωτερικό του, το 20% δήλωσε ότι δεν βάζει τα ψημένα κρέατα σε διαφορετικό πιάτο απ” ό,τι τα ωμά, ενώ το 50% παραδέχτηκε ότι με το ίδιο πιρούνι που γυρίζει το ωμό κρέας, τρώει και το ψημένο.
Όπως επισημαίνεται από την FSA, οι τακτικές αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς όπως το καμπυλοβακτήριο, ενώ, ακόμα κι αν το κρέας είναι εξωτερικά κάρβουνο, δεν σημαίνει πως στο εσωτερικό του είναι ψημένο.
Συνεπώς η FSA συστήνει να προμαγειρεύονται τα κρέατα πριν ψηθούν στα κάρβουνα και παράλληλα υπενθυμίζει:
- Για να είναι ψημένο το εσωτερικό του, θα πρέπει να είναι λευκό εσωτερικά και δεν πρέπει να έχει χυμούς.
- Το ωμό κρέας και το ψημένο θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστά πιάτα και να μην έρχονται σε επαφή με τα ίδια μαχαιροπίρουνα.
- Το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να πλένεται διότι διασπείρει μικρόβια.
«Η τροφική δηλητηρίαση αποτελεί αληθινό κίνδυνο με το μπάρμπεκιου και γι” αυτό υπενθυμίζουμε στον κόσμο πως πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για να προστατεύει τον εαυτό του και τους ανθρώπους του», δήλωσε η διευθύντρια της FSA δρ Κάθριν Μπράουν.
Σύμφωνα με την FSA, η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.

Πηγή: onmed.gr

Κάθε γυναίκα, ακόμα και η πιο λαμπερή σταρ ή το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο, έχει ανασφάλειες με την εξωτερική της εμφάνιση, το πώς φαίνεται στους γύρω της…
Οι ανασφάλειες βέβαια δεν βάζουν φρένο και στο κρεβάτι. 9 στις 10 γυναίκες βρίσκουν κάτι επάνω τους που τις ενοχλεί αφάνταστα και αυτό εκδηλώνεται συχνότερα στη σεξουαλική τους ζωή.
Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες σεξουαλικές ανασφάλειες των γυναικών…
Το στήθος:
Με τα media να έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με τα ψεύτικα, τέλεια, απόλυτα συμμετρικά στήθη οι γυναίκες φτάνουν σε σημείο να αισθάνονται άσχημα με το νορμάλ size τους και να το σκέφτονται ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ!
Οι επιδόσεις:
Οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν ότι δεν έχουν αρκετή εμπειρία στο σεξ και ότι αυτό θα οδηγήσει το σύντροφό τους στην απογοήτευση. Στο σεξ δεν παίζει ρόλο η εμπειρία αλλά κυρίως η χημεία και η επικοινωνία!
Ο σωματότυπος:
Αν είσαι γυναίκα και διαβάζεις αυτό το άρθρο και είσαι από εκείνες που θέλουν κλειστό φως για να… λειτουργήσουν, τότε δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση το συγκεκριμένο ζήτημα. Ξέχνα τις εμμονές σου με την τελειότητα και νιώσε τέλεια με το σώμα σου για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή! Όπως σημειώνει το faysbook.gr, πάνω από όλα σημασία έχει να έχεις ένα υγιές σώμα που θα σου χαρίσει αυτοπεποίθηση.
Είναι συνηθισμένες, αλλά ταυτόχρονα καταστροφικές για την ανθρώπινη υγεία. Οσο κι αν οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφεύγουν κινήσεις με τις οποίες καταπονείται το σώμα τους ή ο οργανισμός τους, τόσο ασυναίσθητα επιλέγουν εκείνες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες, χωρίς καν να το καταλάβουν.
Πολλές φορές ένας ξαφνικός πονοκέφαλος στο γραφείο ή μια ζαλάδα είναι πιθανό να προέλθει από αυτές τις κινήσεις.
Ιδού οι 10 πιο συνηθισμένες:
1. Η καθημερινή χρήση υπολογιστή μπορεί να αποβεί καταστροφική για την υγεία. Η φωτεινότητα της οθόνης, προκαλεί πολλές φορές πονοκεφάλους, αλλά και καταπόνηση των ματιών. Μάλιστα, κάποιοι υπολογιστές -κυρίως παλαιότερης τεχνολογίας- είναι τόσο τοξικοί που είναι πιθανό να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό και βλάβη νευρολογικής φύσης.

2. Εξ αιτίας της υπερβολικής ζέστης που εκπέμπει το πιστολάκι με τα οποία στεγνώνουν συνήθως οι γυναίκες τα μαλλιά τους, δημιουργείται ένα είδος χημικής ένωσης με υδρογόνο υπαίτιο της πτώσης των τριχών της κεφαλής.

3. Κατά τη διάρκεια της μελέτης ή της εργασίας πολλοί άνθρωποι είτε από αμηχανία είτε από άγχος δαγκώνουν ένα μολύβι ή στυλό. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουν ότι όχι απλώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στην οδοντοστοιχία τους, αλλά και να δηλητηριαστούν από την κατάποση των χημικών συστατικών των εν λόγω αντικειμένων.

4. Το να αμελεί κανείς να φορά αντηλιακό και στην καθημερινή ζωή και όχι μόνο στην παραλία είναι κατά τους δερματολόγους ανόητο. Ο ήλιος είναι επικίνδυνος παντού και όχι μόνο στη θάλασσα. Επίσης το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα όχι μόνο από τον κίνδυνο της δημιουργίας μελανώματος αλλά και από τη φωτογήρανση.

5. Το καθημερινό ντους με καυτό νερό σε συνδυασμό με δυνατό τρίψιμο που αγγίζει τα όρια της απολέπισης απομακρύνει τα απαραίτητα για το δέρμα λιπίδια, τα οποία συγκρατούν την υγρασία που χρειάζεται το σώμα.

6. Το εξαντλητικό τζόκινγκ όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι έχει μόνο θετικές συνέπειες, κάνουν λάθος. Τελικά, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αρθριτικά και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα γόνατα εξ αιτίας των κραδασμών.

7. Η κατανάλωση λεμονιών δεν επιδρά μόνο θετικά στον οργανισμό μέσω των βιταμινών και αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών, το οποίο είναι απαραίτητο για ένα υγιές στόμα.

8. Ποπ κορν και τηλεόραση είναι ένας κακός συνδυασμός από κάθε άποψη. Εκτός από τις πολλές θερμίδες, ιδίως αν είναι αλατισμένα, συνήθως κολλούν ανάμεσα στα δόντια και προκαλούν λοιμώξεις.

9. Οι άνθρωποι που έχουν μια καθιστική εργασία που μεταφράζεται σε περισσότερες από έξι ώρες πάνω σε μια καρέκλα, είναι κατά 64% πιο επιρρεπείς σε καρδιακή προσβολή.

10. Η συνήθεια -ιδίως τις κρύες μέρες του χειμώνα- να φοράτε κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Ο λόγος δεν είναι άλλος πως οι κάλτσες εμποδίζουν τα κύτταρα να αναπνέουν και κατά συνέπεια είναι βλαβερές και για τα δερματικά κύτταρα, αλλά και τα εγκεφαλικά.

Οπως πολλές έρευνες έχουν δείξει, η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τροφές που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ότι συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου.

  • Ποπκόρν μικροκυμάτων
Σε κάποια από τα σακουλάκια με το ποπ κορν τα οποία μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων (μαζί με τη σακούλα) έχει βρεθεί να περιέχεται στη συσκευασία η επικίνδυνη ουσία υπερφθορό-οκτανοϊκό οξύ, η οποία έχει συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου και στειρότητας στα ζώα.
  • Πατατάκια
Πέρα από πολύ αλάτι, ορισμένα πατατάκια περιέχουν πολλά συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες και αρώματα που είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, όταν τηγανίζονται παράγεται μια ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο.
  • Κονσέρβες
Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Τρόφιμα με υψηλή οξύτητα όπως οι τομάτες, απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.
  • Εξεργασμένο λευκό αλεύρι
Οι όγκοι «τρέφονται», μεγαλώνουν, κυρίως με σάκχαρα τα οποία περιέχονται σε λευκά αλεύρια που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία.
  • Εξεγευνισμένα σάκχαρα
Οπως προαναφέρθηκε τα σάκχαρα «τρέφουν» τους όγκους, με πιο επικίνδυνο να θεωρείται το υψηλό σε ποσοστά φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού που μεταβολίζεται εύκολα.
  • Φρούτα
Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.
  • Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Θεωρούνται επικίνδυνα καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους στην υγεία.
  • Σολωμός ιχθυοτροφείου
Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία σολομών αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του θρεπτικού, κατά τα άλλα, αυτού ψαριού.
  • Αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά περιέχουν πλήθος χημικών και τεχνητών χρωστικών, ενώ είναι γεμάτα ζάχαρη με αποτέλεσμα να έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για την πρόκληση ή επιδείνωση πολλών προβλημάτων υγείας.
  • Υδρογονωμένα έλαια
Τα υδρογονωμένα έλαια αλλοιώνονται προκειμένου να φαίνονται πιο ελκυστικά. Προέρχονται από φυτικά έλαια ύστερα από χημική επεξεργασία.
Πηγή: 4allmindsandbodies.com
Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τη γλουτένη. Αρκετά άτομα παρουσιάζουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τα προϊόντα που την περιέχουν, δηλαδή τρόφιμα με βάση το σιτάρι, το κριθάρι ή τη σίκαλη.

Η ίδια η γλουτένη ούτε βλάπτει ούτε ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία μας. Όσοι όμως παρουσιάζουν ευαισθησία σε αυτήν ή αντιμετωπίζουν δυσανεξία (κοιλιοκάκη) εκδηλώνουν δυσάρεστα συμπτώματα μετά την κατανάλωση προϊόντων που την περιέχουν.

Επειδή η ευαισθησία και η δυσανεξία στη γλουτένη μοιράζονται όμοια συμπτώματα με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και την αλλεργία στο σιτάρι, τρεις είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να σας παρακινήσουν να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις:

1. Οικογενειακό ιστορικό: Ακόμη κι αν δεν εκδηλώνετε ανησυχητικά συμπτώματα, καλό θα είναι να κάνετε εξετάσεις ένα κάποιος συγγενής πρώτου βαθμού έχει λάβει διάγνωση για κοιλιοκάκη

2. Χρόνιες γαστρεντερικές διαταραχές: Όπως διάρροια, σημαντική απώλεια βάρους και φούσκωμα

3. Έλλειψη σιδήρου, φυλλικού οξέος ή βιταμίνης Β12: Η κοιλιοκάκη συνοδεύεται από βλάβες στο τμήμα του εντέρου όπου απορροφώνται αυτά τα θρεπτικά συστατικά

http://www.onmed.gr
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη χθες στην τελετή για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ενός αγωγού μέσω του οποίου η Ρωσία θα μεταφέρει για πρώτη φορά φυσικό αέριο στην Κίνα και πρόκειται να αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας με την Ασία, την ώρα που οι σχέσεις της με τη Δύση είναι στο χειρότερο σημείο τους εδώ και καιρό.

«Ξεκινάμε το μεγαλύτερο σχέδιο κατασκευής στον κόσμο. Δεν θα υπάρξει κάποιο πιο σημαντικό στο άμεσο μέλλον», υπογράμμισε ο Πούτιν στη διάρκεια μιας τελετής στην Γιακουτία, στην ανατολική Σιβηρία.

«Όμως το πιο σημαντικό δεν είναι τα ρεκόρ, αλλά το ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως και για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο αγωγός φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας», συνολικού μήκους 4.000 χιλιομέτρων που θα μπορεί να μεταφέρει 61 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, θα συνδέσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της ανατολικής Σιβηρίας με το ήδη υπάρχον δίκτυο και θα το επεκτείνει προς την Άπω Ανατολή έως το Χαμπαρόφσκ και το Βλαδιβοστόκ.

Το κόστος της κατασκευής του, όπως και των άλλων υποδομών που συνδέονται με τον αγωγό, εκτιμάται στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια (41,8 δισεκ. ευρώ).

Ο αγωγός αυτός θα επιτρέψει κυρίως στη Μόσχα να τηρήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Μάιο με το Πεκίνο, έπειτα από δέκα χρόνια δύσκολων διαπραγματεύσεων, βάσει του οποίου η Ρωσία θα παραδώσει για πρώτη φορά φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω αγωγού.

Το συμβόλαιο αυτό εκτιμάται ότι θα αποφέρει στη Ρωσία 400 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 300 δισεκ. ευρώ) τα επόμενα 30 χρόνια και προβλέπει την παροχή 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το 2018.

Η κατασκευή του κινεζικού τμήματος του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2015, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί στη διάρκεια της σημερινής τελετής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.enikos.gr 
Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις παραπλανητικές διαφημίσεις, η κυβέρνηση της Κίνας επεξεργάζεται νόμο, σύμφωνα με τον οποίο...
οι διασημότητες που διαφημίζουν προϊόντα, οφείλουν πρώτα να τα δοκιμάσουν για να δουν αν όντως ισχύουν όσα στη συνέχεια καλούνται να διαφημίσουν.
Όπως γράφει η South China Morning Star, εφόσον μια τέτοια νομοθεσία περάσει, ο διάσημος ηθοποιός Τζίρο Ουάνγκ ενδεχομένως να μην συνεχίσει ως το «πρόσωπο» της διαφημιστικής εκστρατείας της Freemore, η οποία πωλεί σερβιέτες...

Το ίδιο ίσως συμβεί, όπως σχολιάζουν αρκετοί στα κοινωνικά δίκτυα, και με έναν άλλο αστέρα, ο οποίος προωθεί μπουλντόζες...

«Έχει ο ίδιος δίπλωμα για να τις προωθεί;» αναρωτιέται κάποιος.

Αλλοι βέβαια αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να «παρακολουθεί» στενά τις δραστηριότητες των σταρ, ώστε να επιβάλει και πρόστιμα.

«Το εύρος του πόσα και ποια προϊόντα πρέπει να 'δοκιμάσουν' πριν τα διαφημίσουν είναι ασαφές» έγραψε ένας blogger.

«Αν διαφημίζουν τρόφιμα, πόσο πρέπει να φάνε;» αναρωτιέται.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Χιλιάδες προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις του Δημοσίου, με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου βρίσκονται στα σκαριά. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο.
  • ΕΛΤΑ: 645 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων
Τα ΕΛΤΑ αναμένεται να προχωρήσουν σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού το αμέσως επόμενο διάστημα. Συνολικά θα ενισχυθούν τα νέα καταστήματα με 645 νέους υπαλλήλους με τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Οι θέσεις απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα προσληφθούν με πλήρη ή μερική απασχόληση. Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι οι ακόλουθες: ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών, ΥΕ Διαμετακομιοτών.
Απαραίτητα προσόντα
Όσοι ενδιαφέρονται να καλύψουν τις θέσεις των διανομέων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της διανομής και να μην έχουν κώλυμα, κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα 9, καταδίκης, υποδικίας, δικαστικής συμπαράστασης.
Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν είναι το πτυχίο ή δίπλωμα σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως κυβικών (πλην μοτοποδηλάτου).
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις εσωτερικής εκμετάλλευσης οφείλουν να διαθέτουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β” κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (TEE), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή πτυχίο Α” κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (TEE) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου π Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων Διοικητικών Υπηρεσιών – Γραμματέων ή Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, καθώς και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (ί) επεξεργασίας κειμένων, (ϋ) υπολογιστικών φύλλων και (Mi) υπηρεσιών Διαδικτύου.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις οδηγών οφείλουν να διαθέτουν α) δίπλωμα ΙΕΚ ειδικοτήτων τεχνικού ,οδηγών αυτοκινήτων π πτυχίο Α” ή Β” κύκλου σπουδών TEE ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου ή απολυτήριο τίτλο ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου τμήματος μηχανικών αυτοκινήτων ή τεχνικής επαγγελματικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτου ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή απολυτήριο τίτλο άλλης συναφούς ειδικότητας π άλλον ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής σε αντίστοιχη ειδικότητα και β) επαγγελματική άδεια οδήγησης
  • ΕΥΔΑΠ: 155 προσλήψεις μέσω οκτάμηνων και τετράμηνων συμβάσεων
Ειδικότερα στην ΕΥΔΑΠ θα γίνουν άμεσα 155 προσλήψεις συμβασιούχων  με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας. Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 50 ΔΕ Καταμετρητές, 80 ΥΕ Εργάτες και 25 ΔΕ Οδηγοί.
Απαραίτητα προσόντα
Οι υποψήφιοι για τις προσλήψεις των καταμετρητών στην ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να διαθέτουν: οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας ή μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τπς ημεδαπής ή άλλον ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας, γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: ί) επεξεργασίας κειμένων, Π) υπολογιστικών φύλλων και ΜΙ) υπηρεσιών Διαδικτύου. Για τις θέσεις των εργατών οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι θέσεις εργατών αφορούν στην εκτέλεση εργασιών χειρωνακτικής φύσης, όπως ενδεικτικά είναι η διάνοιξη χανδάκων σε μόνιμα υγρό περιβάλλον σε μεγάλο βάθος με χειρωνακτικά μέσα (λ.χ. φτυάρι, κασμά), π χρήση κομπρεσέρ, οι επισκευαστικές εργασίες μετά τη διάνοιξη ρεόντων λυμάτων, οι φορτοεκφορτώσεις βαρέων υλικών, η (ατομική) κάθοδος σε χώρους λυμάτων με αναθυμιάσεις. Το όριο για τους υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυμαίνεται μεταξύ 21 ου και 35ου έτους, ενώ για την υποχρεωτική εκπαίδευση το όριο ξεκινά από τα 19 και φτάνει μέχρι τα 50 έτη.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
  • Προσλήψεις 1.660 ατόμων όλων των ειδικοτήτων στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις Οδικές Συγκοινωνίες
Συγκεκριμένα, πρόκειται για  540 προσλήψεις μέσω σύμβασης αορίστους χρόνου στον ΔΕΔΔΗΕ, άλλες 600 επίσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, 70 στην ΥΠΑ και 450 στις ΟΣΥ και αυτές με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ σε  προσλήψεις θα προχωρήσουν και οι εφορείες αρχαιοτήτων για εξειδικευμένες ειδικότητες. Τέλος, 210 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει και το Βρεφοκομείο Αθηνών.




Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Φέις κοντρόλ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε κάποιους χώρους του προαναγγέλλει μιλώντας στα Νέα ο νεοεκλεγείς πρύτανης, καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης, που ανέλαβε χθες τα καθήκοντα του.
Ο Θ. Φορτσάκης αναμένεται να επιδείξει πιο αυστηρή στάση στο θέμα προστασίας του πανεπιστημίου. «Δεν θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», τονίζει και εξηγεί ότι προετοιμάζει σύστημα ελέγχου εισόδου σε όσες σχολές και κτίρια του ιδρύματος υπάρχει συχνό πρόβλημα, με τσεκάρισμα ταυτοτήτων.
«Αυτό θα οργανωθεί και θα γίνει προσεχτικά σε βάθος χρόνου, ιδίως εκεί όπου συχνά δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Στόχος δεν είναι οι φοιτητές, ακόμη και οι πιο ακραίοι, αλλά τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη», διευκρινίζει.
Και προσθέτει: «Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο».
Σημειώνεται ότι το άσυλο έχει καταργηθεί με τον νέο νόμο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ και μέσα στα ιδρύματα ισχύουν πλέον όσα και εκτός.
Πηγή: Τα Νέα
Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά και γιορτάζει τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου και καλεί το κοινό να συμμετάσχει ενεργά σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα. Μια λίστα με συνολικά 200 ταινίες που έχουν ως αφετηρία τους χρονολογικά την Γκόλφω του Κώστα Μπαχατόρη (1914), θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.filmfestival.gr την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τις ταινίες που αγάπησαν και επιθυμούν να ξαναδούν στη μεγάλη οθόνη. Τα φιλμ που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους του κοινού θα προβληθούν στο επετειακό αφιέρωμα του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα βήματα του βωβού σινεμά, οι πρώτες ομιλούσες ταινίες, σημαντικοί σκηνοθέτες, αγαπημένοι πρωταγωνιστές, διακρίσεις, τάσεις και ρεύματα. Οι 200 ταινίες της λίστας δίνουν σε όλους την αφορμή να διατρέξουμε την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα σε έναν αιώνα και να ανακαλύψουμε ταινίες που σηματοδότησαν την εποχή τους, αλλά και την εξέλιξη του ελληνικού σινεμά.

Μια αφορμή για να θυμηθούμε ότι:

Η Γκόλφω του Κώστα Μπαχατόρη (1914) είναι η πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους. Στοίχισε 100.000 χρυσές δραχμές, όμως δεν ευτύχησε στα ταμεία και οδήγησε τον Μπαχατόρη στη διάλυση της εταιρείας του. Όταν ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος παρακολούθησε την πρεμιέρα της ταινίας Αστέρω του Γαζιάδη το 1929 ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που μείωσε την φορολογία των ελληνικών ταινιών από 30 σε 10%.

Το 1939 ο Φιλοποίμην Φίνος γυρίζει την μοναδική του ταινία, Το τραγούδι του χωρισμού, που αποτελεί και την πρώτη ομιλούσα ελληνική ταινία που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου σε ελληνικά στούντιο. Το φιλμ Μαρίνος Κοντάρας, ο κουρσάρος του Αιγαίου του Γιώργου Τζαβέλλα (1948) είναι η πρώτη ελληνική ταινία που ταξιδεύει σε διεθνές φεστιβάλ (Νοκ λε Ζουτ, Βέλγιο), ενώ ο Γκρεγκ Τάλλας (ψευδώνυμο του Γρηγόρη Θαλασσινού) ήταν ο πρώτος έλληνας σκηνοθέτης που απέσπασε διεθνές βραβείο. Η ταινία του Ξυπόλητο τάγμα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου 1954.

Όταν προβλήθηκε η Ηλέκτρα του Μιχάλη Κακογιάννη (1962) στις Κάννες, το στούντιο Metro Goldwyn Mayer, εντυπωσιασμένο από την τεχνική αρτιότητα της ταινίας, ζήτησε από τον Φ. Φίνο να αναλάβει τεχνικός διευθυντής της εταιρείας στο Χόλιγουντ. Εκείνος αρνήθηκε. Το 1975 προβάλλεται Ο Θίασος του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Φεστιβάλ Καννών. Μετά την προβολή οι θεατές καταχειροκροτούν συγκινημένοι τον δημιουργό. Ένας από τους θεατές είναι και ο Βέρνερ Χέρτζογκ ο οποίος πλησιάζει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, γονατίζει μπροστά του και του φιλά τα πόδια.

Το ελληνικό σινεμά αλλάζει, εξελίσσεται, αποτυπώνει τις αλλαγές της ίδιας της χώρας και των ανθρώπων της. Διαχρονικά κεντρίζει το διεθνές ενδιαφέρον, γεγονός που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια με ένα νέο ρεύμα που ταξιδεύει στα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού και επιβραβεύεται, δίνοντας εκ νέου παγκόσμια ώθηση στην εγχώρια κινηματογραφία.

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ελληνικού σινεμά, ο κύκλος όχι μόνο δεν κλείνει αλλά ανανεώνεται προς νέες κατευθύνσεις.

Πριν το αφιέρωμα λοιπόν που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, το φεστιβάλ δίνει τώρα τη σκυτάλη στους θεατές να ψηφίσουν ταινίες που τους σημάδεψαν ή που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποτέ μέχρι σήμερα. Η λίστα με τις 200 ταινίες δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το αλφαβητάρι του ελληνικού σινεμά. Δεν περιλαμβάνει πλήρεις φιλμογραφίες, ούτε το σύνολο των ελλήνων σκηνοθετών οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στη διαδρομή του ελληνικού κινηματογράφου. Απ' τους αναγνωρισμένους διεθνώς και αγαπημένους δημιουργούς του κοινού που απουσιάζουν απ' τη λίστα είναι και ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δεν επιθυμεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΦΚΘ να προβάλλεται το έργο του στη διοργάνωση. Από τη λίστα απουσιάζουν επίσης πολυβραβευμένες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών, αλλά και αγαπημένες ταινίες του κοινού που πραγματοποίησαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς ακόμη και σήμερα οι ταινίες αυτές προβάλλονται συχνά στη μικρή οθόνη. Η λίστα αποτελεί μια υποκειμενική καταγραφή με ταινίες που άφησαν το στίγμα τους, είτε στην εποχή τους όταν προβλήθηκαν, είτε στα μετέπειτα χρόνια. Δίνει επίσης το έναυσμα για να γιορτάσουμε 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου. Θα ήταν άλλωστε αδύνατο να συμπυκνώσει κανείς σε μια λίστα όλους τους σταθμούς, τα ρεύματα, τη διαφορετική ματιά, τα χιλιάδες μέτρα σελιλόιντ που έχτισαν το ελληνικό σινεμά.

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ*

1. Γκόλφω Κώστας Μπαχατόρης 1914
2. Οι περιπέτειες του Βιλλάρ Ζόζεφ Χεπ 1924
3. Αστέρω Δημήτρης Γαζιάδης 1929
4. Ο μάγος της Αθήνας Αχιλλέας Μαδράς 1931
5. Δάφνις και Χλόη Ορέστης Λάσκος 1931
6. Κοινωνική σαπίλα Στέλιος Τατασόπουλος 1932
7. Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας Δημήτρης Τσακίρης, Ηλίας Παρασκευάς 1932
8. Το τραγούδι του χωρισμού Φιλοποίμην Φίνος 1940
9. Η φωνή της καρδιάς Δημήτρης Ιωαννόπουλος 1943
10. Χειροκροτήματα... Γιώργος Τζαβέλλας 1944
11. Οι Γερμανοί ξανάρχονται... Αλέκος Σακελλάριος 1948
12. Μαρίνος Κοντάρας Γιώργος Τζαβέλλας 1948
13. Ο μεθύστακας Γιώργος Τζαβέλλας 1950
14. Τ' αρραβωνιάσματα Μαρία Πλυτά 1950
15. Πικρό ψωμί Γρηγόρης Γρηγορίου 1951
16. Το ξυπόλητο τάγμα Γκρεγκ Τάλλας 1954
17. Κυριακάτικο ξύπνημα Μιχάλης Κακογιάννης 1954
18. Η ωραία των Αθηνών Νίκος Τσιφόρος 1954
19. Μαγική πόλις Νίκος Κούνδουρος 1954
20. Κάλπικη λίρα Γιώργος Τζαβέλλας 1955
21. Στέλλα Μιχάλης Κακογιάννης 1955
22. Τζο ο τρομερός Ντίνος Δημόπουλος 1955
23. Ο δράκος Νίκος Κούνδουρος 1956
24. Το κορίτσι με τα μαύρα Μιχάλης Κακογιάννης 1956
25. Η λίμνη των πόθων Γιώργος Ζερβός 1958
26. Ποτέ την Κυριακή Ζυλ Ντασέν 1960
27. Το ποτάμι Νίκος Κούνδουρος 1960
28. Έγκλημα στα παρασκήνια Ντίνος Κατσουρίδης 1960
29. Συνοικία το όνειρο Αλέκος Αλεξανδράκης 1961
30. Αλλοίμονο στους νέους Αλέκος Σακελλάριος 1961
31. Κατήφορος Γιάννης Δαλιανίδης 1961
32. Εφιάλτης Ερρίκος Ανδρέου 1961
33. Ηλέκτρα Μιχάλης Κακογιάννης 1962
34. Τα κόκκινα φανάρια Βασίλης Γεωργιάδης 1963
35. Μικρές Αφροδίτες Νίκος Κούνδουρος 1963
36. Διωγμός Γρηγόρης Γρηγορίου 1964
37. Λόλα Ντίνος Δημόπουλος 1964
38. Αλέξης Ζορμπάς Μιχάλης Κακογιάννης 1964
39. Το χώμα βάφτηκε κόκκινο Βασίλης Γεωργιάδης 1965
40. ...Μέχρι το πλοίο Αλέξης Δαμιανός 1966
41. Εκδρομή Τάκης Κανελλόπουλος 1966
42. Στεφανία Γιάννης Δαλιανίδης 1966
43. Ο θάνατος του Αλέξανδρου Δημήτρης Κολλάτος 1966
44. Ο φόβος Κώστας Μανουσάκης 1966
45. Με τη λάμψη στα μάτια Πάνος Γλυκοφρύδης 1966
46. Πρόσωπο με πρόσωπο Ροβήρος Μανθούλης 1966
47. Ο ζεστός μήνας Αύγουστος Σωκράτης Καψάσκης 1966
48. Ντάμα σπαθί Γιώργος Σκαλενάκης 1966
49. Σιλουέττες Κωστής Ζώης 1967
50. Παρένθεση Τάκης Κανελλόπουλος 1968
51. Ανοιχτή επιστολή Γιώργος Σταμπουλόπουλος 1968
52. Το κανόνι και τ' αηδόνι Ιάκωβος Καμπανέλλης, Γιώργος Καμπανέλλης 1968
53. Το κορίτσι του 17 Πέτρος Λύκας 1969
54. Ληστεία στην Αθήνα Βαγγέλης Σερντάρης 1969
55. Ορέστης Βασίλης Φωτόπουλος 1969
56. Ο μικρός δραπέτης Σταύρος Τσιώλης 1969
57. Αναπαράσταση Θόδωρος Αγγελόπουλος 1970
58. Ορατότης μηδέν Νίκος Φώσκολος 1970
59. Βαβυλωνία Βασίλης Διζικιρίκης 1970
60. Ευδοκία Αλέξης Δαμιανός 1971
61. Τι έκανες στο πόλεμο Θανάση Ντίνος Κατσουρίδης 1971
62. Το προξενιό της Άννας Παντελής Βούλγαρης 1972
63. Γωνία Αρμπάτ και Μπουμπουλίνας Μάνος Ζαχαρίας 1972
64. Μέρες του '36 Θόδωρος Αγγελόπουλος 1972
65. Μαύρο - Άσπρο Θανάσης Ρεντζής, Νίκος Ζερβός 1973
66. Κρανίου τόπος Κώστας Αριστόπουλος 1973
67. Ιωάννης ο βίαιος Τώνια Μαρκετάκη 1973
68. Κιέριον Δήμος Θέου 1974
69. Τα χρώματα της ίριδος Νίκος Παναγιωτόπουλος 1974
70. Μοντέλο Κώστας Σφήκας 1974
71. Δι΄ασήμαντον αφορμή Τάσος Ψαρράς 1974
72. Βιο-γραφία Θανάσης Ρεντζής 1975
73. Ο θιάσος Θόδωρος Αγγελόπουλος 1975
74. Χάππυ Νταίη Παντελής Βούλγαρης 1976
75. Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι (και ο πληγωμένος καλλιτέχνης αναστενάζει) Νίκος Αλευράς 1977
76. Το βαρύ... πεπόνι Παύλος Τάσιος 1977
77. Η καγκελόπορτα Δημήτρης Μακρής 1978
78. 1922 Νίκος Κούνδουρος 1978
79. Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος 1978
80. Η χρυσομαλλούσα Τώνης Λυκουρέσης 1978
81. Ο ασυμβίβαστος Ανδρέας Θωμόπουλος 1979
82. Ταξείδι του μέλιτος Γιώργος Πανουσόπουλος 1979
83. Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα... Νίκος Νικολαΐδης 1979
84. Ανατολική Περιφέρεια Βασίλης Βαφέας 1979
85. Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο Νίκος Τζίμας 1980
86. Παραγγελιά! Παύλος Τάσιος 1980
87. Οι απέναντι Γιώργος Πανουσόπουλος 1981
88. Τον καιρό των Ελλήνων Λάκης Παπαστάθης 1981
89. Μάθε παιδί μου γράμματα Θόδωρος Μαραγκός 1981
90. Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί Φρίντα Λιάππα 1981
91. Ρεπό Βασίλης Βαφέας 1982
92. Άγγελος Γιώργος Κατακουζηνός 1982
93. Μπαλαμός Σταύρος Τορνές 1982
94. Ξαφνικός έρωτας Γιώργος Τσεμπερόπουλος 1983
95. Η παρεξήγηση Δημήτρης Σταύρακας 1983
96. Ρεμπέτικο Κώστας Φέρρης 1983
97. Ρεβάνς Νίκος Βεργίτσης 1983
98. Ο δράκουλας των Εξαρχείων Νίκος Ζερβός 1983
99. Γλυκιά συμμορία Νίκος Νικολαΐδης 1983
100. Η τιμή της αγάπης Τώνια Μαρκετάκη 1983
101. Υπόγεια διαδρομή Απόστολος Δοξιάδης 1983
102. Λούφα και παραλλαγή Νίκος Περάκης 1984
103. Καρκαλού Σταύρος Τορνές 1984
104. Κάθοδος των εννιά Χρήστος Σιοπαχάς 1984
105. Τόπος Αντουαννέτα Αγγελίδη 1985
106. Πέτρινα χρόνια Παντελής Βούλγαρης 1985
107. Η σκιάχτρα Μανούσος Μανουσάκης 1985
108. Η νύχτα με τη Σιλένα Δημήτρης Παναγιωτάτος 1986
109. Το δέντρο που πληγώναμε Δήμος Αβδελιώδης 1986
110. Καλή πατρίδα σύντροφε-Beloiannisz Λευτέρης Ξανθόπουλος 1986
111. Η φωτογραφία Νίκος Παπατάκης 1986
112. Καραβάν Σαράι Τάσος Ψαρράς 1986
113. Τα παιδιά της Χελιδόνας Κώστας Βρεττάκος 1987
114. Bios + Πολιτεία Νίκος Περάκης 1987
115. Γενέθλια πόλη Τάκης Παπαγιαννίδης 1987
116. Δοξόμπους Φώτος Λάμπρινος 1987
117. Πρωινή περίπολος Νίκος Νικολαΐδης 1987
118. Στη σκιά του φόβου Γιώργος Καρυπίδης 1988
119. Η ζωή με τον Άλκη Δημήτρης Κολλάτος 1988
120. Τοπίο στην ομίχλη Θόδωρος Αγγελόπουλος 1988
121. Όλγα Ρόμπαρτς Χρήστος Βακαλόπουλος 1989
122. Άντε γεια... Γιώργος Τσεμπερόπουλος 1990
123. Ήσυχες μέρες του Αυγούστου Παντελής Βούλγαρης 1991
124. Το πεθαμένο λικέρ Γιώργος Καρυπίδης 1992
125. Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε ... Σταύρος Τσιώλης 1992
126. Τα δελφινάκια του Αμβρακικού Ντίνος Δημόπουλος 1993
127. Λευτέρης Δημακόπουλος Περικλής Χούρσογλου 1993
128. Απ' το χιόνι Σωτήρης Γκορίτσας 1993
129. Μεταίχμιο Πάνος Καρκανεβάτος 1994
130. Το χάραμα Αλέξης Μπίστικας 1994
131. Τέλος εποχής Αντώνης Κόκκινος 1994
132. Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις Λουκία Ρικάκη 1994
133. Ο τσαλαπετεινός του Wyoming Δημήτρης Ινδαρές 1995
134. Το βλέμμα του Οδυσσέα Θόδωρος Αγγελόπουλος 1995
135. Ράδιο Μόσχα Νίκος Τριανταφυλλίδης 1995
136. Η σφαγή του κόκορα Ανδρέας Πάντζης 1996
137. Μη μου άπτου Δημήτρης Γιατζουτζάκης 1996
138. Ο οργασμός της αγελάδας Όλγα Μαλέα 1996
139. Απόντες Νίκος Γραμματικός 1996
140. Άδης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος 1996
141. Βαλκανιzater Σωτήρης Γκορίτσας 1996
142. Προς την ελευθερία Χάρης Παπαδόπουλος 1996
143. Βασιλική Βαγγέλης Σερντάρης 1997
144. No Budget Story Ρένος Χαραλαμπίδης 1997
145. Mirupafshim Χρήστος Βούπουρας, Γιώργος Κόρρας 1997
146. Ο κύριος με τα γκρί Περικλής Χούρσογλου 1997
147. Χαμένες νύχτες Αγγελική Αντωνίου 1997
148. Μια αιωνιότητα και μια μέρα Θόδωρος Αγγελόπουλος 1998
149. Από την άκρη της πόλης Κωνσταντίνος Γιάνναρης 1998
150. Black out Μενέλαος Καραμαγγιώλης 1998
151. Όλα είναι δρόμος Παντελής Βούλγαρης 1998
152. Peppermint Κώστας Καππάκας 1999
153. Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων Δήμος Αβδελιώδης 1999
154. Το φως που σβήνει Βασίλης Ντούρος 2000
155. Εφήμερη πόλη Γιώργος Ζαφείρης 2000
156. Ένας και ένας Νίκος Ζαπατίνας 2000
157. Αυτή η νύχτα μένει Νίκος Παναγιωτόπουλος 2000
158. Αιώνιος φοιτητής Βαγγέλης Σεϊτανίδης 2001
159. Πες στη μορφίνη, ακόμα την ψάχνω Γιάννης Φάγκρας 2001
160. Κι αύριο μέρα είναι Δώρα Μασκλαβάνου 2001
161. Το μόνον της ζωής του ταξείδιον Λάκης Παπαστάθης 2001
162. Σώσε με Στράτος Τζίτζης 2001
163. Ακροβάτες του κήπου Χρήστος Δήμας 2001
164. Δεκαπενταύγουστος Κωνσταντίνος Γιάνναρης 2001
165. Θα το μετανιώσεις Κατερίνα Ευαγγελάκου 2002
166. Ο βασιλιάς Νίκος Γραμματικός 2002
167. Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου Πέννυ Παναγιωτοπούλου 2002
168. Lilly's Story Ροβήρος Μανθούλης 2002
169. Ο κόσμος ξανά Νίκος Κορνήλιος 2002
170. Σπιρτόκουτο Γιάννης Οικονομίδης 2003
171. Ένα τραγούδι δεν φτάνει Ελισάβετ Χρονοπούλου 2003
172. Οξυγόνο Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας 2003
173. Οι γενναίοι της Σαμοθράκης Σταμάτης Τσαρουχάς 2003
174. Πολίτικη κουζίνα Τάσος Μπουλμέτης 2003
175. Αλεμάγια Ηλίας Γιαννακάκης 2004
176. Delivery Νικος Παναγιωτόπουλος 2004
177. Hardcore Ντένης Ηλιάδης 2004
178. Rakushka Φωτεινή Σισκοπούλου 2004
179. Το όνειρο του σκύλου Άγγελος Φραντζής 2005
180. Κινέττα Γιώργος Λάνθιμος 2005
181. Η νοσταλγός Ελένη Αλεξανδράκη 2005
182. Λιούμπη Λάγια Γιούργου 2005
183. Η χορωδία του Χαρίτωνα Γρηγόρης Καραντινάκης 2005
184. Eduart Αγγελική Αντωνίου 2006
185. Ροζ Αλέξανδρος Βούλγαρης 2006
186. διόρθωση Θάνος Αναστόπουλος 2007
187. Valse Sentimentale Κωνσταντίνα Βούλγαρη 2007
188. Ιστορία 52 Αλέξης Αλεξίου 2008
189. Κυνόδοντας Γιώργος Λάνθιμος 2009
190. Στρέλλα Πάνος Κούτρας 2009
191. Τρεις μέρες ευτυχίας Δημήτρης Αθανίτης 2009
192. Guilt Βασίλης Μαζωμένος 2009
193. Attenberg Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη 2010
194. Wasted Youth Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Jan Vogel 2011
195. Άδικος κόσμος Φίλιππος Τσίτος 2011
196. L Μπάμπης Μακρίδης 2011
197. To αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού Έκτορας Λυγίζος 2012
198. Miss Violence Αλέξανδρος Αβρανάς 2013
199. Μικρά Αγγλία Παντελής Βούλγαρης 2013
200. Το μικρό ψάρι Γιάννης Οικονομίδης 2014

* Στο αφιέρωμα θα προβληθούν οι ταινίες που θα ψηφίσει το κοινό, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαθέσιμη κόπια καλής ποιότητας και φυσικά ότι θα εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη ή των ανθρώπων στους οποίους ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών.

http://www.thestival.gr
Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ιδιωτικού θεραπευτηρίου.


Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε το 1948 στο Μοσχάτο. Σε ηλικία 6 ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάνου,τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό», όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.

Στα τέλη του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα «VICKINGS». Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Συνεργάστηκε με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Νίκο Ρωμάνο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου, Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή.

http://www.seleo.gr
Πώς προστατεύει και ενισχύει τον οργανισμό

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, η κατανάλωση ψαριού, ψημένου στο φούρνο ή στη σχάρα, μία φορά την εβδομάδα, σχετίζεται με βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου, ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα του ψαριού σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Για τους σκοπούς της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 260 εθελοντές με φυσιολογική νοητική λειτουργία, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και πραγματοποίησαν μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τα άτομα που κατανάλωναν ψάρι ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είχαν μεγαλύτερο όγκο φαιάς ουσίας σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη νοητική ικανότητα. Επιπλέον, βρέθηκε πως τα άτομα αυτά ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακή μόρφωση, συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν ψάρι τόσο συχνά.

Από την άλλη, δε βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ των εν λόγω δεικτών και των επιπέδων ω-3 λιπαρών οξέων στο αίμα.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης φαίνεται ότι οι παράγοντες του τρόπου ζωής, στην προκειμένη περίπτωση η κατανάλωση ψαριού, και όχι τόσο οι βιολογικοί παράγοντες συμβάλλουν στην εμφάνιση δομικών αλλαγών στον εγκέφαλο.

Τέλος, καταλήγουν ότι πιθανότατα υπάρχει ένα σύνολο παραγόντων του τρόπου ζωής που ευθύνεται για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και το σύνολο αυτό ενδεχομένως να προλαμβάνει ή να καθυστερεί νοητικά προβλήματα που εμφανίζονται στη μετέπειτα ζωή.

http://peiraxtiri.gr



Τους 25.000 «διαθέσιμους» βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γεμίσει τη «δεξαμενή» των 6.500 υπαλλήλων που με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, πρέπει να απολυθούν έως το τέλος του 2014. Ελλείψει άλλων εναλλακτικών αλλά και λόγω «ευκολίας» (σ.σ. βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο της απόλυσης, καθώς οδηγούνται αυτομάτως εκτός Δημοσίου μόλις λήξει στο οκτάμηνο της διαθεσιμότητας) αναμένεται να απολυθούν πάνω από 3.500 «διαθέσιμοι». Μάλιστα, αυτός ο αριθμός ίσως να ξεπεράσει και τους 5.000 σε περίπτωση που οι υπόλοιπες «δεξαμενές», λόγω και της αντίδρασης υπουργών του ΠΑΣΟΚ (αλλά και της ΝΔ), «στερέψουν».
Δεν είναι τυχαίο ότι στη Βασιλίσσης Σοφίας επιχειρούν να βάλουν, χωρίς μεγάλες ελπίδες για μία ακόμη φορά, στην ατζέντα με την τρόικα τους περίπου 1.800 συμβασιούχους που παρέμεναν με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων στο Δημόσιο αλλά πλέον αποχώρησαν.
Κι αυτό γιατί:
-          Μέχρι σήμερα έχει ελεγχθεί για πλαστά πιστοποιητικά και άλλες παρατυπίες μόνον το 7% των συμβασιούχων Παυλόπουλου και Β. Παπανδρέου, και η διαδικασία αναμένεται να απαιτήσει μήνες
-          Οι επίορκοι δεν είναι παραπάνω από 500 με 600
-          Οι υπάλληλοι των ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να απομακρυνθούν κυρίως από τους φορείς των υπουργείων Υποδομών , Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις μερικές εκατοντάδες, καθώς υπάρχει έντονη αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τους 850 του δικού του υπουργείου που αποτελεί και τη μεγάλη δεξαμενή.  Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς αναμένεται να απομακρυνθούν περί τους 150 υπαλλήλους από τα ΝΠΙΔ του Αγροτικής Ανάπτυξης, 140 από το «λουκέτο» στο ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) και περί τους 100 από τους φορείς του Πολιτισμού.
-          Αν και στο ΥΔΜΗΔ κάνουν λόγο για περίπου 1.000 υπαλλήλους που θα κριθούν ανίκανοι από τις υγειονομικές επιτροπές, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υπερτιμημένος.
aftodioikisi.gr
Ο Ρανταμέλ Φαλκάο είναι το όνομα που έγινε μεταγραφικό σίριαλ την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.
Η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ και η Γιουβέντους φέρονται να κονταροχτυπήθηκαν για τον παίκτη, ο οποίος όμως καταλήγει τελικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι Κόκκινοι Διάβολοι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, φέρονται να αποκτούν ως δανεικό τον επιθετικό της Μονακό, για ένα έτος, έναντι 15.000.000 ευρώ, με μισθό 13.000.000 ευρώ (200.000 λίρες την εβδομάδα).
Νωρίτερα, οι ισπανικές εφημερίδες As και Marca, όπως και η βρετανική Telegraph, έκαναν λόγο για απόκτηση του ποδοσφαιριστή των Μονεγάσκων με κανονική μεταγραφή, έναντι 67.000.000 λιρών προς τη γαλλική ομάδα, με συμβόλαιο τεσσάρων ετών, με αδιευκρίνιστες ετήσιες αποδοχές.
Η μεταγραφή του Φαλκάο, όπως και αυτή του Ντάλεϊ Μπλιντ, στη Γιουνάιτεντ πιθανότατα τροποποιεί το σύστημα του Φαν Γκάαλ στους Κόκκινους Διαβόλους, με Φαν Πέρσι δίπλα στον Κολομβιανό στην επίθεση, Ντι Μαρία και Σο στα άκρα, με τον Ρούνεϊ επιτελικό χαφ, αμυντικό χαφ τον Μάτα, στα άκρα της άμυνας τους Μπλιντ και Ρόχο και σέντερ μπακ τους Τζόουνς και Έβανς.
news.gr
Τρία στα τρία παιχνίδια του ομίλου της πέτυχε απόψε η Εθνική Μπάσκετ  στη Σεβίλλη, νικώντας – μετά τις Φιλιππίνες και  τη Σενεγάλη- και το Πουέρτο Ρίκο, με 90-79.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Φωτη Κατσικάρη κρατήσε το αήττητο στον Β' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, στη Μαδρίτη.
Επόμενο εμπόδιο της Εθνικής, που αύριο έχει ρεπό, η Κροατία την Τετάρτη (21:00).

Κορυφαίοι του αγώνα αναδείχθηκαν οι Ζήσης και Αντετοκούνμπο με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα, με τον Καλάθη να σταματά τους 14 και τον Καϊμακόγλου να βοηθά πολύ, με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-41, 52-68, 79-90
news.gr
Οι Γάλλοι λατρεύουν τη σαμπάνια, όχι μόνο γιατί είναι ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα τους, αλλά γιατί κάνει καλό στην υγεία, όσο σχεδόν και το κόκκινο κρασί.

Έχουν και ένα γιατροσόφι, για μία από τις πιο συχνές παθολογικές καταστάσεις.

Πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια πριν από κάθε γεύμα με άδειο στομάχι, τπαρέχετε στον οργανισμό σας άφθονα θετικά ιόντα σιδήρου, που φτάνουν για να καλύψουν την καθημερινή απώλεια αυτού τού μετάλλου. Κάλιστα, ο σίδηρος αυτός απορροφάται και εύκολα από τον οργανισμό.

Eπιπλέον, η σαμπάνια παρέχει στον οργανισμό βιταμίνες, σάκχαρα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και τανίνες, που τονώνουν την υγεία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!