Τρίτη 11 Μαΐου 2021

 

Oι φοιτητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο City University της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά τoυ κορονοϊού για να παρακολουθήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Η απαραίτητη προϋπόθεση, που αφορά περισσότερους από 435.000 σπουδαστές πλήρους φοίτησης, τίθεται καθώς δίνονται πολλά κίνητρα από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και από άλλους αξιωματούχους με στόχο την παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού, καθώς καταγράφεται μείωση της ζήτησης εμβολιασμών.

«Λοιπόν, τέρμα οι δικαιολογίες», είπε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. «Τα συμβούλια των πανεπιστημίων State University of New York και City University of New York θα απαιτούν από όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στις σπουδές τους το φθινόπωρο να έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

 

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Λάζλο Μπόλονι, ολοκληρώνοντας τη συνεργασία του με τους «πράσινους» έπειτα από 202 ημέρες, πληρώνοντας εν πολλοίς το «μάρμαρο» για τον μαθηματικό αποκλεισμό της ομάδας απ’ τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε επικοινωνία με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (10/05), όπου συμφωνήθηκε να αποχωρήσει από τώρα απ’ τον Παναθηναϊκό κι όχι μετά την ολοκλήρωση της σεζόν.

Μαζί του θα αποχωρήσει άμεσα απ’ το «τριφύλλι» κι ο πρώτος βοηθός του Σεργκέι Κουζνιέτσοφ. Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης (11/05) για τη Θεσσαλονίκη, με υπηρεσιακό τεχνικό τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο των «πράσινων» ως «υπηρεσιακός» στον αγώνα της Τετάρτης (12/05), με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 9η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Εντός της Δευτέρας (10/05) είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κι επίσημη ανακοίνωση απ’ την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

 

Το δεύτερο μισό του Μαΐου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η πλατφόρμα Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Αυγούστου σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Για φέτος, όλοι οι πληττόμενοι από την πανδημία και οι φορολογούμενοι άνω των 60 ετών εξαιρούνται από την

υποχρέωση να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματος τους μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίσης, για όλους τους φορολογούμενους οι οποίοι θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 20%

από το 30% του εισοδήματος τους με e-αποδείξεις, το πέναλτι μειώνεται στο μισό.

Παράλληλα, για φέτος καταργούνται και τα τεκμήρια διαβίωσης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία εφόσον

σε ένα από τα δύο προηγούμενα έτη δεν υπήρξε εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης

φορολογίας.

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επενδύουν σε μετοχές με σκοπό την αύξηση του κέρδους τους. Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι μετοχές με μετοχές διαφέρουν μεταξύ τους.

Και μπορεί να έχεις το 80% των μετοχών μιας εταιρείας για παράδειγμα αλλά να μην συγκρίνεται με το 10% μιας άλλης σε μέγεθος. Όλα είναι σχετικά στο περιβάλλον του Χρηματιστηρίου. Αλήθεια, μπορείς να σκεφτείς κατά πόσα ευρώ πλουσιότερος θα γινόσουν αν είχες μόλις το 1% του Facebook.

Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία της Facebook είναι περίπου 904 δισεκατομμύρια δολάρια άρα περίπου 743 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν είχες το 1% αυτών θα είχες ούτε λίγο ούτε πολύ 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετοχές…

Πηγή: news.gr

 

Στις 14 Μαΐου, αίρεται η απαγόρευση της μετακίνησης εκτός νομού, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.  «Γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία», όπως τόνισε η κυρία Πελώνη

Αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες έλεγαν ότι η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα γινόταν στις 15 Μαΐου κάτι τέτοιο φαίνεται να μεταφέρεται μία μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα από την 6η πρωινή της 14ης Μαΐου.

Όπως αναφέρει μάλιστα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ενδέχεται να είναι διαφορετικές οι προϋποθέσεις τόσο για τα ταξίδια στην ενδοχώρα όσο και για τα ταξίδια στα νησιά.

Πιο συγκκεριμένα για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα θα ισχύει ισχυρή σύσταση, -αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για μετακίνηση στα νησιά ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Τι θα γίνει με τα SMS στο 13033 και το 13032 και παράταση κυκλοφορίας

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης σταματά το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα. Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Ανακοινώσεις για τον τουρισμό από τον Χάρη Θεοχάρη

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης. Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!