Τετάρτη 18 Μαΐου 2016


Σε συνομιλίες με εταιρείες διεθνούς εμβελείας είναι η Nintendo Co Ltd, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον χώρο του video content- περιλαμβανομένων των γυρισμάτων ταινιών, δήλωσε ο Τατσούμι Κιμισίμα, πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει στόχο την ενίσχυση του «character business» της Nintendo και την προσέγγιση ακόμα μεγαλύτερου μέρους του διεθνούς gaming κοινού, είπε σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi. «Μιλάμε με διάφορους συνεργάτες.

Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε κάτι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον» δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε πρόκειται να ανακοινωθούν projects- αν και σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε ετών. Δεν αποκάλυψε ποιοι από τους δημοφιλείς χαρακτήρες της Nintendo θα αξιοποιηθούν (πχ Mario, οι ήρωες του Zelda κλπ).

Η Nintendo πραγματοποιεί ανοίγματα για να αντιμετωπίσει μια τάση μείωσης του μεριδίου της στις κονσόλες, μπαίνοντας στον χώρο του mobile gaming και κλείνοντας συμφωνία με την NBCUniversal για την ανάπτυξη θεματικών πάρκων.

Η εταιρεία ήδη έχει δώσει σε κινηματογραφικές εταιρείες την άδεια χρήσης χαρακτήρων της, όπως πχ στην περίπτωση των Pokemon, ενώ το 1993 είχε γυριστεί μια ταινία γύρω από τον «Super Mario», η οποία όμως δεν πήγε καλά στο box office και στους κριτικούς. Ωστόσο, αυτή τη φορά, όπως είπε ο Κιμισίμα, η εταιρεία επιθυμεί να κάνει πράγματα η ίδια αντί να δώσει άδειες σε άλλους- αν και σημείωσε ότι μάλλον δεν θα πρόκειται για live action δουλειές (με πραγματικούς ηθοποιούς).

Πηγή: naftemporiki.gr

Το Gestor είναι ένα gadget που νομίζεις πως έχει βγεί απο παραμύθι.Είναι σαν μαγικό ραβδί και μπορεί να κάνει πράγματα που έχουμε συνηθίσει με άλλες συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα στο gadgetocosmos.com

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αν και είναι ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης, βραβευμένος με Όσκαρ, ωστόσο δεν έχει κάνει ποτέ μία αγγλόφωνη ταινία.

Όλες του οι ταινίες είναι στη μητρική του γλώσσα, τα ισπανικά, και εμπνευσμένες από τη χώρα του, μέσα από τις οποίες επιχειρεί την εξερεύνηση των γυναικών. Του εσωτερικού τους κόσμου και των ζωών τους με έναν τρόπο, όμως, που τουλάχιστον μέχρι τώρα, φαίνεται να μην ενδιαφέρει το Χόλιγουντ.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, ο σκηνοθέτης, θα ήθελε να κάνει το ντεμπούτο του και στην Αμερική και για το λόγο αυτό ο αρχικός σχεδιασμός της νέας του ταινίας «Χουλιέτα» (Julieta), που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ήταν να γυριστεί στη Νέα Υόρκη και στα αγγλικά, ενώ είχε εξασφαλίσει να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν η Μέριλ Στριπ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Αλμοδόβαρ σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, συνάντησε τη Μέριλ Στριπ για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια και έκτοτε συναντήθηκαν πολλές φορές, έτσι όταν ήρθε η ώρα να κάνει την «Χουλιέτα» το πρώτο πρόσωπο που σκέφτηκε ήταν αυτό της 66χρονης ηθοποιού, την οποία και συνάντησε στη Νέα Υόρκη και της πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.

Η αρχική ιδέα ήταν μάλιστα η ηθοποιός να ενσαρκώσει τη Χουλιέτα σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, στα 20, τα 40 και τα 60.

«Αφού θα είχα τη Μέριλ Στριπ, θα έπρεπε να επωφεληθώ από αυτό το γεγονός. Θα μπορούσε να παίξει και τους τρεις χαρακτήρες.

Μαζί της ήθελα να κάνω κάτι όπως το είχε κάνει ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, με τις δυνατότητες που έχει η Μέριλ. Ξέρω ότι μπορεί να κάνει την κάθε προφορά, και νομίζω ότι μπορεί να παίξει και κάθε ηλικία επίσης», είπε ο Αλμοδόβαρ.

Τελικά όμως τα σχέδια ναυάγησαν και τον ρόλο πήραν δύο ηθοποιοί Αντριάνα Ουγκάρτε που παίζει την Χουλιέτα σε νεαρή ηλικία και η Έμμα Σουάρεζ στα ώριμα χρόνια της ηρωίδας.

Σύμφωνα με την υπόθεση, η ηρωίδα της ιστορίας είναι μια γυναίκα την οποία το 2015 βρίσκει στο χείλος της τρέλας. Τριάντα χρόνια νωρίτερα, βλέπουμε μια πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της.
Η οδηγός του έδειξε το στήθος της, είχαν σεξουαλικές επαφές και τη γλίτωσε

Την κατηγορία της δωροδοκίας αντιμετωπίζει αστυνομικός από τη Δυτική Βιρτζίνια, ο οποίος είχε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα που ήθελε να… αποφύγει κλήση για τροχαία παράβαση!

Ο 27χρονος Marcus David Slauer από το Fairmont συνελήφθη ύστερα από το περιστατικό της 22ας Απριλίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο άνδρας, που είναι αρραβωνιασμένος και ετοιμάζεται να παντρευτεί, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο για υπερβολική ταχύτητα.

Λόγω προηγούμενης καταδίκης της σε άλλη πολιτεία, η γυναίκα που το οδηγούσε κινδύνευε με ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια για παραβίαση της αναστολής της ποινής της. Όταν ο Slauer της είπε πως δεν μπορεί παρά να της κόψει κλήση εκείνη προσφέρθηκε να τον δωροδοκήσει και να του δείξει το στήθος της- κάτι που έκανε.

Στη συνέχεια, όπως γράφει η Daily Mail, μετέβησαν μαζί στο αστυνομικό τμήμα του Farmington όπου προχώρησαν σε σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου στην Πολιτειακή Αστυνομία, η γυναίκα του έδειξε το στήθος της κι εκείνος της έδωσε πίσω τα χαρτιά της χωρίς να κόψει κλήση.

Ο Slauer παραιτήθηκε από τη δουλειά του και η εγγύησή του έχει οριστεί στα 5000 δολάρια.

https://www.thesout.gr

Στην πρόσληψη 425 δικαστικών υπαλλήλων θα προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον 780, όπως επίσης και η πλήρωση 1.710 θέσεων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση 2.135 θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από τις 2.135 θέσεις που προκηρύσσονται, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατανέμονται συνολικά 425 και συγκεκριμένα: α) 300 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΠΕ γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ γραμματέων και 4 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΤΕ διοικητικού -λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ διοικητικού -λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ διοικητικών γραμματέων από τις 1.043 θέσεις ΔΕ.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας» και προσθέτει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη καλούνται όσοι υποψήφιοι έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν αίτηση -υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω προκήρυξης.

Στην ίδια προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα γενικά προσόντα διορισμού, η υποβολή αιτήσεων, η προθεσμία, τα κριτήρια κατάταξης, οι πίνακες κατάταξης και οι διοριστέοι, τα σχετικά με το διορισμό.

Λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο υποβολής της αίτησης στο Α.Σ.Ε.Π., τη διεύθυνση αποστολής και κάθε άλλη πληροφορία που θα διευκολύνει τους δικαιούχους μπορεί να αναζητηθεί:

1) Στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.:
http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2016/May_2016/13052016_1.csp

2) Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: http://www.minadmin.gov.gr/?p=16203

http://www.fpress.gr


Λίγες ώρες μετά το γάμο τους αποφάσισε να πάρει διαζύγιο ένας γαμπρός από το Μπαχρέιν.
Μετά την γαμήλια τελετή το ζευγάρι πήγε στο ξενοδοχείο του αλλά γαμπρός και νύφη δεν τα βρήκαν καθώς άλλα ήθελε εκείνος και άλλα εκείνη. Ο γαμπρός περίμενε ότι η νύφη θα ανταποκριθεί στα συζυγικά της καθήκοντα και θα περνούσαν μαζί μια νύχτα πάθους αλλά τα πράγματα πήραν άλλη τροπή καθώς εκείνη προτιμούσε να ασχολείται με το κινητό της τηλέφωνο και να απαντάει στις ευχές των φίλων της που της έστελναν συγχαρητήρια για το γάμο.
Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες ο γαμπρός τής ζήτησε να σταματήσει να στέλνει γραπτά μηνύματα αλλά εκείνη όχι μόνο αρνήθηκε να το κάνει αλλά επιπλέον θύμωσε γι’ αυτή την απαγόρευση.
«Όταν τη ρώτησε αν οι φίλοι της ήταν πιο σημαντικοί από εκείνον η νύφη απάντησε ότι πράγματι ήταν» αναφέρει ένας συγγενής και αυτή η απάντηση μάλλον τον εξόργισε ακόμη περισσότερο. Το επεισόδιο μεταξύ τους έγινε ακόμη πιο θερμό και ο εκνευρισμένος γαμπρός είπε στη νύφη ότι θέλει διαζύγιο και έφυγε από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η υπόθεση κατατέθηκε στο δικαστήριο και ξεκίνησε μια διαδικασία συμφιλίωσης του ζευγαριού. Παρ’ όλα αυτά ο γαμπρός είναι ανένδοτος, δε θέλει να τα ξαναβρεί με την, για λίγες ώρες, γυναίκα του και επιμένει στο διαζύγιο.

Μεγάλη αίσθηση προκαλούν τα ευρήματα μεγάλης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 2.000 ζευγάρια, η οποία αφορά τους λόγους που οδήγησαν 8 στις 10 Ελληνίδες σε ξένες αγκαλιές.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, αντίθετα από την κοινή πεποίθηση ότι οι άνδρες ξενοκοιτάνε περισσότερο, οι γυναίκες είναι εξίσου «άτακτες» σε ποσοστό που αγγίζει το 78%, έναντι του 84% των ανδρών που απιστεί επίσης…
Στην έρευνα, που διήρκεσε δυο χρόνια, συμμετείχαν 2.000 ζευγάρια, αποτυπώνοντας τη σεξουαλική ισότητα των δύο φύλων και αναδεικνύοντας τα 10 σημεία-κλειδιά για τη γυναικεία απιστία:
1. Παρά την επικρατούσα άποψη ότι ο άνδρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα, συνήθως γίνεται το αντίθετο. Η γυναίκα επιλέγει ποιον θα βάλει στο κρεβάτι της, γιατί ελέγχει τόσο τη δική της επιθυμία, όσο και την επιθυμία του άνδρα, με απίστευτη ευκολία.
2. Προσέξτε τη γυναίκα σας στην ωορρηξία. Είναι βιολογικά έτοιμη για απιστία, γιατί σε κείνη τη φάση το σεξ και η αναπαραγωγή συνδυάζονται -θέλει, δηλαδή, να είναι και ερωμένη και μητέρα. Αν δεν είστε εσείς ο σύντροφος που ψάχνει, τότε είναι σίγουρο ότι θα ξενοκοιτάξει με την «ευλογία» της φυσικής της ορμής.
3. Η γυναίκα δεν απιστεί, απλώς φεύγει και δεν ξαναγυρνά, γιατί το προετοιμάζει καιρό. Ενώ ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος να γυρίσει στην ασφάλεια της μαμάς-ερωμένης -συντρόφου, ειδικά στις μέρες μας που οι γυναίκες αποδεικνύονται περισσότερο χρήσιμες και παίρνουν σωστές αποφάσεις.
4. Η γυναικεία απιστία δεν είναι ποτέ επιπόλαιη, ακόμη κι όταν γίνεται για λάθος λόγους. Είναι μια σοφή απιστία, γιατί είναι μελετημένη στρατηγικά. Η γυναίκα σκέφτεται μόνο με το κεφάλι της, γι’ αυτό οι άνδρες καταρρακώνονται, μόλις μάθουν ότι η γυναίκα τους έκανε σεξ με κάποιον άλλον και θέλουν να τη σκοτώσουν, σαν Οθέλοι, όταν οι γυναίκες, στην αντίστοιχη περίπτωση, απλά γυρίζουν την πλάτη κι εγκαταλείπουν.
5. Οι άνδρες ευνουχίζονται με την απιστία της γυναίκας, γιατί τη θεωρούν σοβαρή υπόθεση, όχι σαν τη δική τους απιστία, που θεωρείται αθώα και μηχανιστική. Ξέρουν πως η γυναίκα που έφυγε δεν πήγε με το καλύτερο αρσενικό, αλλά έφυγε γιατί είδε στους ίδιους μια αναπηρία της ανδρικής τους ιδιότητας.
6. Η απιστία στη γυναίκα είναι μια τιμωρία στον επιπόλαιο εραστή, που αμφισβήτησε τη θεϊκή της φύση. Η Μήδεια δεν ήταν απλά μια «κερατωμένη» γυναίκα, αλλά μια θεϊκή μορφή, που τιμωρεί τον άπληστο Θησέα, που την άφησε, όταν του χάρισε το χρυσόμαλλο δέρας, την εξουσία, τα παιδιά και όλα τα καλά…
7. Η απιστία της γυναίκας είναι μια πράξη με διπλό μήνυμα. Σε τιμωρώ γιατί ήσουν κακό παιδί, αλλά γύρνα πίσω γιατί είσαι χρήσιμος σε άλλα, πιο απλά πράγματα.
8. Η απιστία στη γυναίκα έχει «μητέρα» τη σεξουαλική της ευφυΐα και «πατέρα» τον ερωτισμό, ενώ στον άνδρα είναι μια «ορφανή» απιστία με πολλούς δήθεν «γονείς», που είναι οι αντίζηλοι του αρσενικού στις επιδόσεις που αρέσκονται να συζητάνε στις ανδρικές παρέες. Όπως οι ψαράδες και οι κυνηγοί…
9. Η γυναικεία απιστία είναι συνήθως παθιασμένη και αδιαμεσολάβητη, ενώ στον άνδρα είναι ένα φτωχό αντίγραφο της ματαιόδοξης φύσης του ανδρισμού του – μια διαμεσολαβημένη από τη σεξουαλική ζήλεια για τα άλλα αρσενικά.
10. Αν η απιστία των φύλων είχε βαθμολογία επιδόσεων, η γυναίκα θα έπαιρνε άριστα, ενώ ο άνδρας θα έμενε μετεξεταστέος. Γιατί ο άνδρας, όσες φορές και να την κάνει την απιστία, πάντα θα συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω, ενώ η γυναίκα μόνο αν το πει η ίδια επειδή απλά το θέλει ή για να τον τιμωρήσει, με την προσφιλή φράση «υπάρχουν και καλύτεροι από σένα».
«Η άπιστη γυναίκα είναι μια Μαντάμ Μποβαρύ στη ρομαντική αλήθεια της, όταν η βιολογική αλήθεια της είναι πως γεννιέται άπιστη, για να φέρει στον κόσμο υγιείς απογόνους», εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και εξηγεί ότι η γυναίκα, γεννιέται άπιστη, ενώ ο άνδρας γίνεται, για να υπερασπίσει τον εύθραυστο ανδρισμό του. «Άρα η γυναίκα έχει πολύ περισσότερο το “χάρισμα” της απιστίας, σαν φυσική κληρονομιά τρόπον τινά, ενώ ο άνδρας το αποκτά για κοινωνικούς κυρίως λόγους, για να… φανεί άνδρας, αλλά και να το αποδεικνύει συνεχώς έχοντας “χαρέμι”», επισημαίνει.
Ο Τζόνι Ντεπ, πριν λίγο καιρό, εμφανίστηκε ως Ντόναλντ Τραμπ σε ένα βίντεο για το...
Funny or Die, σατιρίζοντας με τον τρόπο αυτό την υποψηφιότητα του Αμερικανού μεγιστάνα για το αξίωμα του Προέδρου. O ηθοποιός δεν ήθελε απλά να κάνει τον κόσμο που θα δει την ταινία να γελάσει, αλλά να δείξει τι μπορεί να σημάνει για την Αμερική η εκλογή του Τραμπ.

«Αν ο Τραμπ εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από μία ιστορική πλευρά, μπορεί να είναι και συναρπαστικό. Επειδή θα δούμε τον πραγματικό τελευταίο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Απλά γιατί δεν θα υπάρχει μετά από αυτό», δήλωσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Channel 5, στο Λονδίνο.

Στην ερώτηση αν ο ίδιος στενοχωρηθεί στην περίπτωση που τις εκλογές τις κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ ο 52χρονος ηθοποιός δήλωσε ότι «δεν πιστεύω σε αυτό το πράγμα».Τον Φεβρουάριο ο Ντεπ πρωταγωνίστησε στην ταινία για τον Ντόναλντ Τραμπ, «The Art of the Deal», μιμούμενος τον υποψήφιο για την προεδρία και πρώην οικοδεσπότη της εν λόγω ριάλιτι εκπομπής.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τους Σταύρο Σιόλα και Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαιρέτου».


Μια μουσική συνάντηση με δύο νέους, πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που με άξονα τον Μανώλη Μητσιά θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες μελωδίες στον ήχο του σήμερα.

Για μία μοναδική παράσταση: Παρασκευή 27 Μαΐου

Μανώλης Μητσιάς. Μεγάλος, σημαντικός, σπουδαίος, καταξιωμένος …αναρίθμητα επίθετα που και πάλι δεν αρκούν, για να προσδιορίσεις έναν καλλιτέχνη με το σπουδαιότερο ρεπερτόριο, έναν ερμηνευτή που έχει σφραγίσει με την δωρική και συνάμα λυρική φωνή του το ελληνικό τραγούδι και με το προσωπικό του ήθος και ύφος τον τραγουδιστικό πολιτισμό μας. Τον άνθρωπο που μας συστήθηκε «Στην Ελευσίνα» μια φορά και μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας, στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες των πιο σπουδαίων συνθετών της χώρας μας.

Σταύρος Σιόλας. Ξεκίνησε ως ηθοποιός και με αφορμή τη μουσική που έγραψε για ένα θεατρικό έργο κατάφερε να βγάλει από μέσα του τις δικές του μουσικές διαδρομές. Μας συστήθηκε από το Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 2006, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο, και από τότε υπογράφει και συνθέτει τη μια μελωδία μετά την άλλη. Ένας ερμηνευτής και μουσικός που σιωπηλά γράφει τις νότες του και πολύ ηχηρά καταφέρνει να δίνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα.

Γεωργία Νταγάκη. Μια μουσικός και ερμηνεύτρια η οποία καταφέρνει να εντυπωσιάζει και να κερδίζει το κοινό τόσο με την δυναμική, γεμάτη πάθος φωνή της, όσο και με την εκρηκτική της παρουσία, έχοντας πάντα μαζί της την κρητική λύρα. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της που σηματοδότησε αυτή την προσωπική αναζήτηση ενός άλλου ήχου, ήταν η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής Eric Burdon και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη το 2009.

Επί σκηνής τους συντροφεύουν οι μουσικοί:
Αχιλλέας Wastor (ενορχήστρωση, πιάνο), Ηρακλής Ζάκας (μπουζούκι), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Γιάννης Σαρίκος (τύμπανα),
Νατάσα Παυλάτου (κρουστά), Λουκάς Γιαννακίτσας (μπάσο)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

«ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ»

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων
15 ευρώ*, 20 ευρώ, 25 ευρώ, 35 ευρώ
* Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας, ΑμεΑ

Πληροφορίες – Προπώληση
2310 895 938 – 9,
Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής, Πλατεία Αριστοτέλους
και www.tch.gr

https://www.thesout.gr


Οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2016 ξεκίνησαν την Δευτέρα 16 Μαΐου. Χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι που «μάχονται» για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια - ΤΕΙ) και η αγωνία τους έχει φτάσει στην κορυφή. 
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα βγουν τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2016 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Για το 2016 οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα είναι διπλές και οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος θα εξεταστούν σε κοινά εξεταστικά κέντρα, με κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις βάσεις εισαγωγής - Οι πρώτες εκτιμήσεις
 Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου. Παρόλο που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για τη διακύμανση των βάσεων, μια πρώτη εκτίμηση, με την υπόθεση ότι τα θέματα θα έχουν ανάλογη δυσκολία με τα περσινά, είναι πως θα παρουσιάσουν πτωτική πορεία λόγω του νέου συστήματος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την κυρίαρχη εκτίμηση, οι βάσεις εισαγωγής θα υποχωρήσουν, καθώς δεν υπάρχουν πλέον εύκολα μαθήματα που να ανεβάζουν τη μέση απόδοση υποψηφίων και δεν υπολογίζεται στη βαθμολογία ο προφορικός βαθμός, που έδινε πριμ 600 μορίων. Παράλληλα, με το νέο τρόπο υπολογισμού έχει αποδυναμωθεί η βαρύτητα των δύο Μαθημάτων Αυξημένης Βαρύτητας. Όσον αφορά τις σχολές αιχμής, αναμένεται να παραμείνουν προσιτές σε ελάχιστους, είτε με άνοδο είτε με πτώση.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πώς θα κινηθούν οι βάσεις στηρίζεται κυρίως σε τρεις παράγοντες:

  • Στον «βαθμό δυσκολίας - ευκολίας» των θεμάτων και τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση με την τελευταία χρονιά
  • Στον αριθμό των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων
  • Στη σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων


http://www.fpress.gr

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στο
Τον πρώτο της τίτλο από το 2011 κατέκτησε η ΑΕΚ, που στον εξ αναβολής τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού, στερώντας του το νταμπλ.

Η “Ένωση” μπήκε στο παιχνίδι με αμυντικές διαθέσεις, με τους Πειραιώτες να δυσκολεύονται να απειλήσουν την εστία του Ανέστη και να αναλώνονται σε μία φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε περισσότερο και στο 39' ο Βάργκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάνταλος βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Στο δεύτερο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” έψαξαν το γκολ, και έφτασαν κοντά στο 49' και στο 51', με τον Ανέστη και στις δύο περιπτώσεις να αντιδρά σωστά στις προσπάθειες του Φορτούνη και του Κασάμι, όμως η ΑΕΚ χτύπησε ξανά στην αντεπίθεση με τον Βάργκας, ο οποίος έβγαλε τον Τζεμπούρ τετ α τετ με τον Ρομπέρτο, και ο Αλγερινός δεν αστόχησε, σκοράροντας σε βάρος της παλιάς του ομάδας.

Εμφανώς επηρεασμένοι και από την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών τον τελευταίο μήνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν αδύναμοι να αντιδράσουν μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις κυρίως με γεμίσματα προς τη μεγάλη περιοχή που δεν έβρισκαν όμως ποτέ στόχο.

Το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον στο 85', όταν ο Τσόρι (που είχε μπει ως αλλαγή στο 65' αντί του Φουστέρ) με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 1-2. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ πανηγύρισε, έστω και στο “παγωμένο” λόγω της γνωστής παρωδίας με τη διεξαγωγή του τελικού ΟΑΚΑ, το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Πέτρος Μάνταλος: "Για μένα αυτό το τρόπαιο είναι η απόδειξη αυτών που λέγαμε τα τρία χρόνια που πέρασε δύσκολα η ομάδα, ότι ερχόμαστε. Η ομάδα επέστρεψε και κατάφερε δίκαια να το πάρει. Το αξίζαμε από την αρχή της χρονιάς".
Ρόναλντ Βάργκας: "Αποζημιώνεται η προσπάθεια όλης της χρονιάς. Ένας από τους στόχους μας ήταν το πρωτάθλημα, αλλά η πολύ καλή πορεία του Ολυμπιακού δεν μας επέτρεψε να το διεκδικήσουμε. Είναι πολύ σημαντική η κατάκτηση του Κυπέλλου και χαιρόμαστε πολύ που τα καταφέραμε".
Αντρέ Σιμόες: "Από όταν ήρθα, γνώριζα ότι η ΑΕΚ είναι σύλλογος που κατακτά τίτλους και αυτό έκανε. Μας δίνει κίνητρο και υπερηφάνεια να ξεκινήσουμε με μεγαλύτερους στόχους και φιλοδοξίες την επόμενη σεζόν".
Μάρκο Σίλβα: "Το γεγονός ότι περιμέναμε ένα μήνα από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα και μέχρι να παίξουμε τον τελικό είναι απόδειξη ότι χρειάζεται βελτίωση το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό είναι ντροπή και δεν είναι καθόλου σωστό και είναι άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο".
news.gr
Ο μεσημεριανός ύπνος θεωρείται σε γενικές γραμμές αποκαταστατικός και ευεργετικός για την υγεία, ωστόσο αρκετές είναι οι επιστημονικές μελέτες που αμφισβητούν τα οφέλη του αναφορικά με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται το μεσημέρι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης, ενώ άλλες ότι ο μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με το ρόλο του μεσημεριανού ύπνου στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, ερευνητές από τη Mayo Clinic των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) που περιελάμβανε δεδομένα από 9 παλαιότερες μελέτες σε συνολικό δείγμα 112.267 ατόμων.

Έπειτα από διεξοδική ανάλυση των δεδομένων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με 13-19% αυξημένες πιθανότητες υπέρτασης.

Ωστόσο, η συσχέτιση εξασθένησε όταν οι ερευνητές αξιολόγησαν το σύντομο βραδινό ύπνο σε άτομα που εργάζονται σε βραδινές βάρδιες. Μία εκ των μελετών που αναλύθηκαν αφορούσε εργαζόμενους σε βραδινή βάρδια που συνήθιζαν να κοιμούνται για λίγο το βράδυ και για τα άτομα αυτά ο κίνδυνος υπέρτασης φάνηκε να είναι μειωμένος κατά 21%.

Σύμφωνα με τον Wisit Cheungpasitporn, νεφρολόγο της Mayo Clinic που ηγήθηκε της μελέτης, θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου ή άλλοι παράγοντες (διατροφή, γυμναστική, υποκείμενες παθήσεις) επηρεάζουν τον κίνδυνο υπέρτασης.


http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!