Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020


Εκατομμυριούχος εν μια νυκτί έγινε ένας ανθρακωρύχος στην Τανζανία, μετά την πώληση δύο πολύτιμων λίθων τανζανίτη, των μεγαλύτερων που έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα.
Ο Σανινίου Λάιζερ πήρε 3,4 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο εξόρυξης της χώρας για τους πολύτιμους λίθους, οι οποίοι έχουν συνολικό βάρος 15 κιλών. «Θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι αύριο», δήλωσε ο Λάιζερ, ο οποίος είναι πατέρας πάνω από 30 παιδιών, στο BBC.
Ο τανζανίτης βρίσκεται μόνο στη Βόρεια Τανζανία και χρησιμοποιείται για την κατασκευή στολιδιών. Είναι ένας από τους σπανιότερους πολύτιμους λίθους στη Γη και ένας τοπικός γεωλόγος εκτιμά ότι μπορεί να εξαντληθεί εντελώς εντός των επόμενων 20 χρόνων. Η ελκυστικότητα του πολύτιμου αυτού λίθου έγκειται στην ποικιλία των αποχρώσεων, όπως το πράσινο, το κόκκινο, το μοβ και το μπλε. Η τιμή του καθορίζεται από τη σπανιότητά του – όσο καλύτερο το χρώμα και όσο πιο καθαρός είναι, τόσο υψηλότερη είναι και η τιμή.
Ο Λάιζερ εξόρυξε τους λίθους, βάρους 9,2 κιλών και 5,8 κιλών αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα, αλλά τους πούλησε χθες, κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής εκδήλωσης στη βόρεια περιοχή του Πολάρα στην Τανζανία. Μέχρι τώρα, ο μεγαλύτερος πολύτιμος λίθος τανζανίτη που είχε εξορυχθεί ζύγιζε 3,3 κιλά.
Ο πρόεδρος Τζον Μαγκουφούι τηλεφώνησε για να συγχαρεί τον Λάιζερ για το εύρημά του. «Αυτό είναι το όφελος των μικρών ανθρακωρύχων και αυτό αποδεικνύει πως η Τανζανία είναι πλούσια», δήλωσε.



Οι παλιές ήξεραν καλύτερα. Γι' αυτό και συχνά-πυκνά ανατρέχουμε στις δικές τους τακτικές στην κουζίνα, που παραμένουν αλάνθαστες και αναλλοίωτες στο χρόνο.

Είναι φρέσκο το αυγό;
Αν δεν είστε βέβαιοι για το πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που έχετε στο ψυγείο σας, γεμίστε ένα ποτήρι νερό και βυθίστε τα. Τα φρέσκα βουλιάζουν, ενώ τα παλιά επιπλέουν.
Αξιοποιήστε σωστά τα λεμόνια
Αν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού για το φαγητό σας, αποφύγετε να κόβετε το λεμόνι σας στη μέση, καθώς έτσι στεγνώνει γρήγορα. Προτιμήστε να το τρυπήσετε με ένα μεταλικό σουβλάκι και να πάρετε την ποσότητα που επιθυμείτε.
Κρατήστε τα σκουλίκια μακριά από τις τροφές
Με ένα φύλλο δάφνης στο δοχείο με το αλεύρι, τα ζυμαρικά ή το ρύζι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από αυτό τον μπελά.
Μην κλαίτε πάνω από το... καμένο γάλα
Αν ζεσταίνοντας το γάλα σας στο μάτι, «αρπάξει» λίγο, προσθέστε του λίγο αλάτι, το οποίο θα πάρει την περίεργη μυρωδιά και γεύση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοινώθηκε ότι «Τα Φιλαράκια» θα επανενωθούν σε ένα ειδικό αφιέρωμα, μία είδηση που σκόρπισε τον ενθουσιασμό στα εκατομμύρια των φανς της δημοφιλούς σειράς που άφησε εποχή με τις δέκα σεζόν -ξεκίνησε να προβάλλεται το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2004- και τις αμέτρητες επαναλήψεις της, σε όλο τον κόσμο.
Η μαγνητοσκόπηση της επανένωσης θα γίνονταν στα αρχικά πλατό της σειράς, στην έδρα της Warner Bros, ως φόρο τιμής στο σήριαλ. Τελικά, η προβολή του ειδικού αυτού αφιερώματος, όπως είχε ανακοινωθεί, θα γίνει μέσα από την πλατφόρμα streaming HBO Max, όταν το επιστρέψουν οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω κορωνοϊού.
Οι  Τζένιφερ Άνιστον και Λίζα Κούντροου απάντησαν στους θαυμαστές της τηλεοπτικής σειράς που αγωνιούν για την επανένωση της παρέας, τι να περιμένουν στο reunion, αλλά και μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους από την σειρά.
«Νομίζω ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό, αν βγούμε ποτέ από την καραντίνα και κάνουμε την επανένωση», δήλωσε η Άνιστον - «Ρέιτσελ».
Με τη σειρά της, η Κούντροου - «Φοίβη» δήλωσε: «Ναι, αυτό θα είναι πραγματικά υπέροχο. Δεν μπορώ να περιμένω να το κάνω. Πραγματικά, δεν μπορώ να περιμένω για να το κάνω! Ναι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν γνωρίζουμε τα πάντα σχετικά. Νομίζω, ότι θα εκπλαγείτε με ορισμένα πράγματα».
Όσο για το τι μπορούν να περιμένουν οι θαυμαστές από την ειδική αυτή επανένωση της παρέας, Άνιστον και Κούντροου είπαν ότι αυτές και οι συμπρωταγωνιστές τους δεν πρόκειται να επαναλάβουν τους ίδιους ρόλους.
«Ξέρουμε ότι δεν είναι ένα σενάριο, αυτό το ξέρουμε», είπε η Άνιστον  με την Κούντροου να προσθέτει: «Ναι. Όχι, δεν θα είμαι η Φοίβη».
ην παρέμβαση του Εμμανουέλ Μακρόν προκειμένου να προχωρήσει στην απόλυση των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της σύλληψης του ντελιβερά Σέντρικ Σουβιάτ τον περασμένο Ιανουάριο που οδήγησε στον θάνατό του ζήτησε η οικογένεια του 42χρονου μετά το βίντεο που τον δείχνει να υφίσταται τη λαβή που χρησιμοποιήθηκε και στην υπόθεση της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την οικογένεια του Σουβιάτ ο 42χρονος είπε επτά φορές στους αστυνομικούς μέσα σε 22 δευτερόλεπτα «δεν μπορώ να ανασάνω» ενώ αυτοί τον είχαν καθηλώσει στο έδαφος.
Η οικογένεια του 42χρονου ζήτησε επίσης να απαγορευτεί μόνιμα η συγκεκριμένη λαβή.
«Η Γαλλία δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά γίνονται σαν τις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.
«Αυτή η λαβή σκότωσε τον Σέντρικ. Σήμερα όλοι ξέρουν ότι οι λαβές αυτές σκοτώνουν» πρόσθεσε δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας του 42χρονου.
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι όταν σταμάτησαν για έλεγχο τον 42χρονο επειδή κοιτούσε το κινητό του τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στη μηχανή του, αυτός ήταν επιθετικός και αντιστάθηκε της σύλληψης.
Η επιτροπή National Gendarmerie Institute for Criminal Research ωστόσο έκρινε ότι δεν υπήρχε κάτι λάθος στον διάλογο που είχε ο Σουβιάτ με τους αστυνομικούς.
Μετά την επεισοδιακή σύλληψή του ο Σουβιάτ υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή δύο ημέρες αργότερα.
Η έκθεση του ιατροδικαστή έδειξε θάνατο από ασφυξία καθώς είχε υποστεί κάταγμα στον λάρυγγα.

Μια γυναίκα μεταφέρθηκε κατεπειγόντως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αφότου ο σύντροφός της διαπίστωσε ότι είχε μείνει ακίνητη και “δεν ανταποκρινόταν” για αρκετά λεπτά την ώρα που το ζευγάρι έκανε σεξ.
Μέχρι τη στιγμή που η 44χρονη έφτασε στο νοσοκομείο, είχε επανακτήσει πλήρως την επαφή της με το περιβάλλον και τα ζωτικά της σημεία είχαν επιστρέψει στο φυσιολογικό.
Έπασχε απλά από μέτριο πονοκέφαλο (επιπέδου 6 στα 10 στην κλίμακα του πόνου). Αρχικά, οι γιατροί της πίστευαν ότι είχε υποστεί μια κρίση, δεδομένων των συμπτωμάτων της και του γεγονότος ότι η γνωστική της λειτουργία είχε επιστρέψει στο φυσιολογικό. Εκτός από την περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ, ήπιο άσθμα και το ότι ήταν καπνίστρια, η γυναίκα ήταν κατά τ’ άλλα υγιής και δεν είχε σημαντικά ιατρικά προβλήματα πριν από τη νοσηλεία της αυτή.
Μετά από περαιτέρω επιθεώρηση, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε υποστεί ένας είδος “συγκοπής”, πέφτοντας αναίσθητη λόγω αιφνίδιας έλλειψης εφοδιασμού αίματος στον εγκέφαλο, που σχετιζόταν με τη σεξουαλική της δραστηριότητα εκείνη την στιγμή.
Λίγο αργότερα, η 44χρονη αποκάλυψε στους γιατρούς ότι την στιγμή που έχασε τις αισθήσεις της ήταν έτοιμη να φτάσει σε οργασμό από το στοματικό σεξ που της έκανε ο σύντροφός της, όπως αναγράφεται στην σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Case Reports. Ο σύντροφός της ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου το σώμα της έγινε άκαμπτο και εκείνη έχασε τις αισθήσεις της για 2-3 λεπτά.
 Ανεύρυσμα εγκεφάλου
Οι γιατροί υπέθεσαν ότι μπορεί να έχει υποστεί ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, δεδομένης του πονοκεφάλου που εξακολουθούσε να έχει και αποφάσισαν να της κάνουν αξονική τομογραφία, ακολουθούμενη από αγγειογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η 44χρονη είχε ανεύρυσμα αρτηρίας 7 χιλιοστών στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού. Αυτό το εγκεφαλικό ανεύρυσμα είχε οδηγήσει σε υποαραχνοειδή αιμορραγία, που είναι ένα είδος εγκεφαλικού επεισοδίου!
Οι γιατροί προσθέτουν, ότι οι αλλαγές στην αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην έναρξη ενός εγκεφαλικού επεισοδίου: «Μελέτες ενδοαρτηριακής παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της συνουσίας αποδεικνύουν, ότι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας η αρτηριακή πίεση, καθώς και ο καρδιακός ρυθμός, είναι πολύ ασταθείς, με ιδιαίτερες αυξήσεις κατά τον οργασμό”.
Ωστόσο, λένε ότι η περίπτωση της 44χρονης είναι ελαφρώς διαφορετική, καθώς αφορά οργασμό από στοματικό σεξ και όχι από διείσδυση πέους στον κόλπο.
Η 44χρονη επανήλθε αφότου της έγινε επέμβαση ενδοαγγειακής περιτύλιξης του ανευρύσματος και δεν υπήρξε περαιτέρω αιμορραγία. Αφότου πήρε εξιτήριο δεν παρουσίασε άλλα νευρολογικά προβλήματα.
Πηγή: https://www.iflscience.com, iatropedia.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!