Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα συναντηθούν για μία μοναδική και ξεχωριστή παράσταση στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια απρόοπτη συνάντηση με διαδραστικό χαρακτήρα, όπου οι δυο τους τραγουδούν, αλλά όχι μόνο, αφού η Έλλη παίζει πιάνο και κρουστά και ο Vassilikos κιθάρα, μπάσο, αλλά και τύμπανα.

Η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos, εκτός από φίλοι και σημαντικοί ερμηνευτές, ανακάλυψαν ότι μοιράζονται και κοινές μουσικές προτιμήσεις. Την αφοπλιστική ειλικρίνεια της Joni Mitchell, την ονειρική μαγεία του Henri Mancini, τη σκοτεινή, υπόγεια μουσική του Τom Waits, τις μοναδικές μελωδίες των The Beatles και φυσικά τη βαθύτατη λαϊκή ευγένεια του Βασίλη Τσιτσάνη και την αξεπέραστη γοητεία του κόσμου του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Πασπαλά υπήρξε άλλωστε από τα αγαπημένα παιδιά του Μάνου Χατζιδάκι, αφού η δισκογραφική τους συνάντηση ξεκίνησε παλιότερα και από την εποχή του Σείριου και συνεχίστηκε και αργότερα με τη συμμετοχή της στην ηχογράφηση σπουδαίων έργων του. Ο Vassilikos μπορεί να μην πρόλαβε μια τέτοια συνεργασία, τον «συνάντησε» όμως αργότερα, όταν διασκεύασε εξαιρετικά τα Reflections, μαζί με τους Raining Pleasure.

Η νέα τους συνάντηση τους βρίσκει πιο ώριμους και γεμάτους έμπνευση για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από απρόβλεπτες μουσικές στάσεις, σε τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Οι ζωές τους άλλωστε μοιράζονται στο «εδώ» και στο «εκεί».

Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, αλλά επέλεξε να ζει στην Ελλάδα, ενώ ο Vassilikos γεννήθηκε εδώ, αλλά επέλεξε να ζει και να δημιουργεί στην Ευρώπη, με τελευταίο σημερινό σταθμό το Λονδίνο.

Αυτές οι προσωπικές διαδρομές καταγράφονται και μέσα από μουσικές επιλογές, «ντόπιες» και «αλλοδαπές», που σχηματίζουν ένα απρόβλεπτο και σαγηνευτικό μουσικό πρόγραμμα.

Στο πλάι τους, δύο σημαντικοί Έλληνες μουσικοί: Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης David Lynch και ο πιανίστας και συνθέτης Τάκης Φαραζής. Παλιοί συνεργάτες της Πασπαλά και οι δύο, οι οποίοι έχουν στιγματίσει τη μουσική της πορεία και εξέλιξη.

Παραγωγή Art –Tc Live
Υπεύθυνη προβολής & επικοινωνίας - Δέσποινα Κραουνάκη

Ώρα έναρξης 21.00
Τιμές εισιτηρίων 10,15,20,25

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :
1.Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 895938

2.Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Πλατεία Αριστοτέλους 3
και ηλεκτρονικά στο www.tch.gr

http://www.thestival.gr


Μόνο ο χρόνος μπορεί να θεραπεύσει το κοινό κρυολόγημα, αλλά ένα απλό ποτήρι αλατόνερο μπορεί να το κάνει να περάσει λίγο πιο εύκολα.

Ο λαιμός που μας πονάει και μας «γαργαλάει» δυσκολεύοντας την κατάποση και μερικές φορές την αναπνοή, αποτελεί ένα από το πιο συνηθισμένο συμπτώματα του κρυολογήματος. Οι γαργάρες με αλατόνερο φαίνεται πως μπορούν να τον καταπραΰνουν και μάλιστα με αρκετούς διαφορετικούς μηχανισμούς, όπως έχουν δείξει οι έως τώρα μελέτες.

«Ενα διάλυμα με αλάτι μπορεί να απομακρύνει τα περιττά υγρά από τους φλεγμένοντες ιστούς στον λαιμό, με αποτέλεσμα να ελαττώνεται ο πόνος που νιώθει ο ασθενής», λέει στην εφημερίδα «Νιου Γιορ Τάιμς» ο δρ Φίλιπ Χέιγκεν, εκδότης του «Οδηγού με τα Σπιτικά Γιατροσόφια» (Mayo Clinic Book of Home Remedies) που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα η Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ - Μινεσότα.

Το αλατόνερο μαλακώνει επίσης την παχιά βλέννα που επιστρώνει τον λαιμό, διευκολύνοντας έτσι την αποβολή της και μαζί την απομάκρυνση κάθε τυχόν ερεθιστικής ουσίας (όπως τα αλλεργιογόνα, τα βακτήρια και οι μύκητες) που παγιδεύεται σε αυτήν.

Η δράση αυτή δεν φαίνεται να έχει μόνο θεραπευτικές ιδιότητες, είναι πιθανό να έχει και προληπτικές. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Προληπτικής Ιατρικής», επιστήμονες επιστράτευσαν περίπου 400 υγιείς εθελοντές και τους παρακολούθησαν επί 60 ημέρες κατά τη διάρκεια της εποχής του κρυολογήματος και της γρίπης.

Οι ερευνητές είχαν συστήσει στους μισούς εθελοντές να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο τρεις φορές την ημέρα. Στο τέλος των 60 ημερών, αυτοί οι εθελοντές είχαν προσβληθεί από 40% λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Ακόμα όμως και όταν αρρώσταιναν, «οι γαργάρες καταπράυναν τα βρογχικά συμπτώματά τους», έγραψαν οι ερευνητές.

Αλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι γαργάρες καταπολεμούν τον πονόλαιμο και το οίδημα που μας κάνει να πονάμε όταν καταπίνουμε.

Ποια είναι όμως η συνταγή για το θεραπευτικό αλατόνερο; Σύμφωνα με τον «Οδηγό» της Κλινικής Μάγιο, για καλύτερα αποτελέσματα διαλύστε μισό κουταλάκι του καφέ αλάτι σε ένα γεμάτο ποτήρι ζεστό νερό. Να κάνετε γαργάρες με το διάλυμα για λίγα δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να φτάνει έως το πίσω μέρος του λαιμού, και μετά να το απορρίψετε.

Πηγή: tanea.gr
Εθελοντική αιμοδοσία για την "Τράπεζα αίματος Γ.Καλλιαντζάς" την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Λύκειο Ν.Τρίγλιας.

Από τις 9.00 έως τις 13.00

Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γιώργου με ένα σκοπό:
Δίνω αίμα, δίνω ελπίδα για ζωή Ας είμαστε όλοι εκεί για αυτή τη γιορτή ζωής








http://simantra.blogspot.gr 
Ισλανδική εφημερίδα ανάποδα, γιατί έτσι αρέσει στους αναγνώστες
Η ισλανδική εφημερίδα Morgunblandid αποφάσισε να τιμήσει τη συνήθεια των αναγνωστών να ξεκινούν από την τελευταία σελίδα. Έτσι κυκλοφόρησε πρόσφατα... ανάποδα. Η τελευταία σελίδα έγινε πρώτη, ώστε να μην στεναχωρήσει τους παραδοσιακούς της φίλους.

Όπως αναφέρει το BBC, η εφημερίδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1913 και συνήθιζε να προβάλει στα πρωτοσέλιδα τις διεθνείς ειδήσεις.

Έτσι οι αναγνώστες που ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει στη χώρα, έπρεπε να φτάσουν στην τελευταία σελίδα. Ή να ξεκινήσουν ανάποδα.

Πάντως, όπως εξήγησε η διεύθυνση της εφημερίδας στον δικτυακό της τόπο, αυτό συνέβη μια φορά, για ιστορικούς λόγους.
in.gr
Αν θέλετε να ζήσετε μια βραδιά ως... Batman!

Αν ο αγαπημένος σας ήρωας είναι ο μασκοφόρος σταυροφόρος με το όνομα Μπρους Γουέιν και θα θέλατε να ζήσετε έστω και για λίγες ώρες σαν άλλοι… Μπάτμαν, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο Eden Motel στην Ταϊβάν.


Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αποφάσισαν να μετατρέψουν μία από τις σουίτες του στο απόλυτο δωμάτιο του Μπάτμαν, το οποίο αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο κρεβάτι Μπάτμαν, τοίχους που θυμίζουν σπηλιά, μια Bat-μπανιέρα, bat-TV και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν το σκηνικό εμπνευσμένο από το φανταστικό ήρωα.
Το ξενοδοχείο διαθέτει κι άλλα δωμάτια, εμπνευσμένα από άλλες δημοφιλείς κινηματογραφικές παραγωγές, όπως για παράδειγμα: ένα δωμάτιο αφιερωμένο στην ταινία "Η Μούμια", στη φυλακή του Αλκατράζ και στον περίφημο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς.
news.gr
Φωτογραφίες: Έτσι είναι τα νέα Galaxy της Samsung
Η Samsung προχώρησε στην αποκάλυψη των νέων της ναυαρχίδων στην κατηγορία των smartphones, τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge με κυρτή οθόνη. Η παρουσίαση των δύο νέων συσκευών έγινε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Mobile World Congress, στην Ισπανία.

Με τα δύο νέα Galaxy, η Samsung τελικά εγκαταλείπει τον πλαστικό σκελετό και τις αφαιρούμενες μπαταρίες, που μέχρι τώρα συναντούσαμε στις προηγούμενες ναυρχίδες του κορεάτη κατασκευαστή, και μπαίνει στο χορό των συσκευών με μεταλλικές γραμμές και γυαλί.

Οι δύο συσκευές είναι σχεδόν παρόμοιες, καθώς και οι δύο τρέχουν Android 5.0 Lollipop και διαθέτουν οθόνες 5,1 ιντσών, υψηλής ανάλυσης. Ωστόσο, το Galaxy S6 Edge συγκεντρώνει πάνω του την προσοχή χάρη στις δύο κυρτές πλάγιες οθόνες που βρίσκονται στα πλάγια της συσκευής.

Η οθόνη 5,1 ιντσών Quad HD Super AMOLED διαθέτει ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα σε pixels (577ppi), ενώ είναι και εξαιρετικά φωτεινή για απρόσκοπτη θέαση σε οποιαδήποτε χώρο.



Στην καρδιά των δύο συσκευών «χτυπάει» ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής Octacore της ίδιας της Samsung 64-bit SoC, συνοδευόμενος από 3GB μνήμης RAM.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που ενσωματώνουν οι δύο συσκευές, περιλαμβάνονται εκτός της αναβαθμισμένης κατασκευής, ο βελτιωμένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και η λειτουργία Samsung Pay για mobile πληρωμές.


Από την άλλη, από τα S6 και S6 Edge απουσιάζει η αποσπώμενη μπαταρία και η θύρα microSD. Ωστόσο, και οι δύο συσκευές διαθέτουν λειτουργία ασύρματης φόρτισης και συμβατότητα με το κράνος εικονικής πραγματικότητας Gear VR. Επίσης, η ταχύτητα της ενσύρματης φόρτισής τους είναι 1,5 φορά πιο γρήγορη από το Galaxy S5, προσφέροντας περίπου 4 ώρες αυτονομίας, μετά από μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Και οι δύο συσκευές εξοπλίζονται με κάμερες και στις δύο όψεις τους. Οι φακοί με διάφραγμα F1.9 και οι αισθητήρες υψηλής ανάλυσης στη μπροστινή (5ΜΡ) και στην οπίσθια κάμερα (16ΜΡ) εξασφαλίζουν ποιοτικές λήψεις ακόμα και στο σκοτάδι. Επιπροσθέτως, οι λειτουργίες Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) και IR Detect White Balance προσφέρουν αναβαθμισμένη ευαισθησία στο φως και υψηλή ευκρίνεια.



Τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2015, σε εκδόσεις των 32/64/128 GB, σε χρώματα λευκό, μαύρο, χρυσό, μπλε (μόνο για το Galaxy S6) και πράσινο (μόνο για το Galaxy S6 Edge). Ωστόσο, η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές των συσκευών.



Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο συσκευών...

Galaxy S6Galaxy S6 edge
ΔίκτυοLTE Cat.6 (300/50Mbps)
Οθόνη5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppi, Super AMOLED5.1’’ Quad HD(2560x1440) 577ppi, Super AMOLED, Dual edge
ΕπεξεργαστήςQuad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, επεξεργαστής Octacore application
Λειτουργικό ΣύστημαAndroid 5.0 (Lollipop)
Κάμερα16MP OIS(οπίσθια), 5MP (μπροστινή)
ΒίντεοMP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM, VP9
ΉχοςAudio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC, OPUS
Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Λειτουργίες κάμεραςQuick Launch, Tracking AF, Auto Real-time HDR (μπροστά &  πίσω), F1.9, Low Light Video (μπροστά &  πίσω), High Clear Zoom, IR Detect White Balance, Virtual Shot, Slow Motion, Fast Motion, Pro Mode, Selective Focus
Επιπρόσθετα χαρακτηριστικάUltra Power Saving Mode
Download Booster
S Health 4.0
Samsung Pay
Smart Manager
Microsoft Apps(OneDrive 115GB for 2 years, OneNote)
Sound Alive+
Themes
Quick Connect
Private Mode
S Finder, S Voice
Υπηρεσίες Google MobileChrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
ΣυνδεσιμότηταWiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2x2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot
Bluetooth®: v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+
USB: USB 2.0
NFC
IR Remote
ΑισθητήραςΕπιταχυνσιόμετρο, Αισθητήρας φωτός, Γυροσκόπιο, Αισθητήρας εγγύτητας, Πυξίδα, Βαρόμετρο, Αισθητήρας Δακτυλικού Αποτυπώματος, Hall, HRM
ΜνήμηRAM: 3GB, LPDDR4
Εσωτερική μνήμη: 32/64/128GB, UFS 2.0
Ασύρματη φόρτισηWPC1.1(4.6W Output) & PMA 1.0(4.2W) συμβατή
Διαστάσεις143.4 x 70.5 x 6.8mm, 138g142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g
Μπαταρία2,550mAh2,600mAh
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο των δύο συσκευών...
























Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού απέναντι στις απειλές που δέχεται.

Όταν υπερλειτουργεί ή τεμπελιάζει, η λειτουργία του δηλαδή δεν είναι φυσιολογική αλλά διαταραγμένη, αυτό εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα που αποκαλούνται ανοσολογικές διαταραχές.

Οι ανοσολογικές διαταραχές ενοχοποιούνται για τις αποβολές στις γυναίκες.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι:

Σπασμοί ή σύνδρομο Guillain-Barré
Όταν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στις νευρικές απολήξεις των μεγάλων μυϊκών ομάδων του σώματος, όπως είναι των ποδιών, οδηγώντας σε μυϊκή αδυναμία. Οι σπασμοί διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά και πρόκειται για τη διαταραχή γνωστή και ως σύνδρομο Guillain-Barré.

Πόνος στις αρθρώσεις
Εάν έχετε έντονο πόνο στις αρθρώσεις είναι πιθανό να έχετε ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα. Πρόκειται για τη νόσο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, κατά την οποία το ανοσοποιητικό παράγει αντισώματα που δημιουργούν προβλήματα και πόνο στις αρθρώσεις, κατάσταση που αν μείνει χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες και ακινησία.

Διαβήτης
Το ανοσοποιητικό επιτίθεται και καταστρέφει τα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη. Δεδομένης λοιπόν της βλάβης που προκαλείται στο πάγκρεας ο οργανισμός εμφανίζει διαβήτη τύπου 1.

Φλεγμονή
Τα αντισώματα που περισσεύουν καταλήγουν σε διάφορα σημεία του σώματος όπως είναι τα νεφρά, τα νεύρα και οι πνεύμονες και η μακρά παραμονή τους σε αυτές τι περιοχές οδηγεί στην εμφάνιση φλεγμονών σε αυτά.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
Τα αντισώματα ενός υπερλειτουργικού ανοσοποιητικού επιτίθενται στα έντερα προκαλώντας σοβαρές περιπτώσεις διάρροιας, που εκφράζονται με αιμορραγία, πυρετό, πόνο στην κοιλιά και μη φυσιολογική απώλεια βάρους.

Θυρεοειδής
Η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ρυθμίζεται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά συνέπεια, αυτό τον κάνει ένα από τα πρώτα όργανα που επηρεάζονται από μια ανοσολογική διαταραχή. Οι αυξομειώσεις του βάρους, οι αυξημένοι παλμοί, η νευρικότητα, η αδυναμία, το αίσθημα της κόπωσης, η δυσκοιλιότητα και η ξηροδερμία είναι μερικά από τα συμπτώματα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!