Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Το «ανάποδο» ξενοδοχείο που κλέβει τις εντυπώσεις
Ένα ξενοδοχείο αποτελεί σημείο κατατεθέν στην Τύνιδα. Ο λόγος είναι προφανής καθώς είναι κατασκευασμένο... ανάποδα! Το ξενοδοχείο du Lac αποτελεί ορόσημο της πρωτεύουσας της Τυνησίας, χάρη στην αναστρεφόμενη αρχιτεκτονική του.
Το ξενοδοχείο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Raffaele Contigiani, άνοιξε το 1973 και διέθετε πάνω από 400 δωμάτια.
Ωστόσο σήμερα, παραμένει εγκαταλελειμμένο και κινδυνεύει ακόμα και να κατεδαφιστεί αφού το κόστος αποκατάστασής του είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ ότι αυτό της κατεδάφισης.
Αποτέλεσμα εικόνας για hôtel du lac tunis
Αθάνατη Ελληνίδα μάνα - Κρατά την ομπρέλα για τον τερματοφύλακα γιο της!
Viral έχει γίνει αυτή η φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε κατά την διάρκεια αγώνα στην Λαμία... με πρωταγωνίστρια όχι τους παίκτες αλλά μία Eλληνίδα μάνα.
Συγκεκριμένα, η ομάδα της Β' Φθιώτιδας, αντιμετώπιζε για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν την ομάδα του Παρνασσόυ Αμφίκλειας. Ωστόσο, ο καιρός τους τα χάλασε, καθώς την ώρα του αγώνα άρχισε να βρέχει.
Έτσι, μια μητέρα «πήρε» την κατάσταση στα χέρια της για να προστατεύσει τον τερματοφύλακα γιο της από την βροχή, κρατώντας μια ομπρέλα, σύμφωνα με το lamiaole.gr.
Η φωτογραφία ανέβηκε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αμέσως viral!
Πόσο κοστίζει στη βρετανική οικονομία η γέννηση ενός βασιλικού μωρού
Οι Βρετανοί λατρεύουν τη βασίλισσά τους και όλη της την οικογένεια και δεν χάνουν ευκαιρία να το δείχνουν.
Ειδικότερα, η άφιξη του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας, του μωρού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους Βρετανούς πολίτες.
Η γέννηση όμως ενός «βασιλικού μωρού» δεν είναι μια απλή υπόθεση και σίγουρα όχι φτηνή. Πόσο υπολογίζεται λοιπόν το κόστος του χαρμόσυνου γεγονότος;
Όπως γράφει το Business Insider η ανατροφή καθενός εκ των τριών παιδιών του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ, θα κοστίσει περίπου 700.000 λίρες.
Συνολικά δηλαδή 2,1 εκατ. δολάρια. Αυτό τη στιγμή που το κόστος μέσης ανατροφής ενός παιδιού στη Βρετανία υπολογίζεται στο 1/3.
Την ίδια στιγμή όμως οι γάμοι και οι γεννήσεις στους κόλπους της βασιλικής οικογένειες αποφέρουν και ζεσταίνουν και την πραγματική οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για παράδειγμα η γέννηση του μικρού Τζορτζ, του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ ενίσχυσε την πραγματική οικονομία της Βρετανίας με 240 εκατ λίρες, όπως φαίνεται και στο infographic του Statista.
Τι φοράτε το βράδυ στον ύπνο - Πώς θα αλλάξει η υγεία σας με ένα μόνο μυστικό
Είναι γνωστό ότι τα οφέλη του να κοιμάται κάποιος γυμνός είναι πολλά, εκτός φυσικά από την αίσθηση άνεσης και ελευθερίας.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά.
1. Θα κοιμάστε ήσυχοι
Το ξέρατε ότι για να πέσουμε σε βαθύ ύπνο, πρέπει να πέσει η θερμοκρασία του σώματός μας μισό βαθμό;
Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει, αν φοράμε όλο το βράδυ πιτζάμες.
Αντ' αυτού, αφήστε το σώμα σας ελεύθερο και χωρίς παρεμβολές.
2. Κάνει καλό στην ευαίσθητη περιοχή
Το να φοράτε εσώρουχα ή κάποιο άλλο σφιχτό ρούχο στην ευαίσθητη περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για βακτηρίδια και να προκληθεί ακόμα και μυκητίαση.
Δείτε τον βραδινό ύπνο ως μια απελευθερωτική πράξη και κοιμηθείτε γυμνοί.
3. Θα ξυπνήσετε νωρίτερα και ευκολότερα
Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο εύκολα θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας.
Επίσης, χωρίς τις πιτζάμες σας θα αισθάνεστε πιο καθαροί, αφού δε θα έχετε ιδρώσει καθόλου το βράδυ.
Θα ξεκινήσετε πιο εύκολα την πρωινή σας ρουτίνα, αφού δε θα χρειαστεί να ασχοληθείτε καθόλου με το βγάλετε τις πιτζάμες σας και να φορέσετε τα ρούχα σας.
4. Βοηθάει στην απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους είναι επώδυνη και ενοχλητική για πολλούς ανθρώπους.
Η ιδέα του να χάνουμε βάρος ενώ κοιμόμαστε, μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να το κάνει πραγματικότητα.
Στον ύπνο μας καίμε λιγότερες θερμίδες, αλλά ο ύπνος σε ένα δροσερό περιβάλλον είναι πιο ξεκούραστος και αυξάνει τον μεταβολισμό μας, ενισχύοντας την απώλεια βάρους και το πρωί και το βράδυ.
5. Είναι πιο βολικό και άνετο
Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει αναστατωμένοι στη μέση της νύχτας, επειδή σας ενοχλούσε η ετικέτα από τις πιτζάμες;
Είναι δύσκολο να αισθανθούμε άνετα με όλα τα σεντόνια και τις κουβέρτες που έχουμε από πάνω μας, πόσο μάλλον όταν έχουμε να ασχοληθούμε και με τις πιτζάμες.
6. Ανακουφίζει από το άγχος
Ξεκινήστε να κοιμάστε γυμνοί και θα νιώσετε γενικά πιο ανακουφισμένοι.
Για ακόμη μια φορά, είναι ένας συνδυασμός βελτίωσης του ύπνου και της σωματικής ευεξίας.
Χρειάζεται αρκετό θάρρος να απαρνηθούμε τις πιτζάμες μας αν δεν το έχουμε συνηθίσει, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας ανταμείψει και θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή μας.

Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ενδεχομένως να «ανέβασε ακούσια» επαφές email 1,5 εκατομμυρίων νέων χρηστών του από τον Μάιο του 2016, σε μια ακόμα υπόθεση που έχει να κάνει με θέματα ιδιωτικότητας/ προσωπικών δεδομένων για το κοινωνικό δίκτυο.
Όπως σημειώνει το BBC, το κοινωνικό δίκτυο ζητούσε από τους νέους χρήστες να δώσουν τον κωδικό για το email τους, στο πλαίσιο ενός συστήματος επιβεβαίωσης της ταυτότητάς τους, και αντέγραφε τις επαφές τους. Αυτό έχει σταματήσει από τον Μάρτιο του έτους, ανέφερε η εταιρεία- σημειώνοντας όμως πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι επαφές email χρηστών ανέβηκαν στο Facebook όταν δημιούργησαν τους λογαριασμούς τους.
Το Business Insider, που ανέδειξε πρώτο το θέμα, είχε προηγουμένως αναφέρει πως η εταιρεία μάζευε επαφές email χρηστών χωρίς τη συναίνεσή τους όταν άνοιγαν τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, όταν εισαγόταν ένας κωδικός email, εμφανιζόταν μήνυμα όπου αναφερόταν ότι γινόταν εισαγωγή επαφών χωρίς πρώτα να ζητείται η άδεια. Όπως αναφέρει το Business Insider, επαφές άρχισαν να αποκτώνται με αυτόν τον τρόπο τον Μάιο του 2016. Πριν από αυτό, στους νέους χρήστες γινόταν η ερώτηση εάν ήθελαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους μέσω του λογαριασμού email τους, και επίσης εάν ήθελαν να ανεβάσουν εθελοντικά τη λίστα επαφών τους. Η επιλογή και το κείμενο που υποδείκνυαν τι επαφές συλέγονταν άλλαξαν τον Μάιο του 2016, αλλά ο κώδικας που συνέλεγε τις επαφές έμεινε ακέραιος, σύμφωνα με το Facebook.
«Υπολογίζουμε ότι ενδεχομένως να συλλέγησαν οι επαφές email μέχρι και 1,5 εκατομμυρίων χρηστών. Αυτές οι επαφές δεν κοινοποιήθηκαν σε άλλους, και τις διαγράφουμε» τόνισε το Facebook στο Reuters, προσθέτοντας ότι οι χρήστες οι επαφές των οποίων αποκτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν, και ότι το τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στο φαινόμενο έχει διορθωθεί.
Η εικόνα του Facebook έχει πληγεί σοβαρά εξαιτίας μιας σειράς ζητημάτων που έχουν να κάνουμε με την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, περιλαμβανομένου ενός προβλήματος που εξέθεσε τους κωδικούς εκατομμυρίων χρηστών, οι οποίοι ήταν αποθηκευμένοι σε αναγνώσιμη μορφή στα εσωτερικά του συστήματα, σε εργαζομένους του. Επίσης, «σεισμό» είχε προκαλέσει πέρυσι η υπόθεση της Cambridge Analytica.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!