Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020


Εγκεφαλικό υπέστη ένα 15χρονο αγόρι καθώς ήταν εθισμένος στα παιχνίδια του κινητού του, με αποτέλεσμα να παραλύσει η μία του πλευρά.
Το 15χρονο αγόρι από την κοιμόταν μόνο δύο ώρες κάθε βράδυ για έναν ολόκληρο μήνα πριν από την ασθένειά του.
Η μητέρα του του είχε αγοράσει το smartphone για να μπορέσει να παρακολουθεί τα διαδικτυακά του μαθήματα.
Ενώ άρχισε να παρακολουθεί τα μαθήματα όταν ξεκίνησε το lockdown τον Φεβρουάριο, γρήγορα ξεκίνησε να παίζει διαδικτυακά παιχνίδια για 22 ώρες κάθε μέρα.
Ο Xiao Bin έχει υποβληθεί μέχρι τώρα σε περισσότερους από τέσσερις μήνες εντατικής φυσιοθεραπείας και οξυγόνου στο Νοσοκομείο Guangxi Jiangbin στο Nanning, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο τον Μάρτιο.
Η μητέρα του, η κ. Meng, μίλησε στην τηλεόραση Nanning στις 7 Ιουλίου και είπε: «Ο σύζυγός μου και εγώ φεύγαμε για δουλειά νωρίς κάθε πρωί και επιστρέφαμε στο σπίτι μετά τις 6 μ.μ. Ο Σιάο Μπιν έμενε μόνος του στο σπίτι. Συνέχιζε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του τη νύχτα, λέγοντας ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τα μαθήματα της ημέρας».
«Κλειδωνόταν στο δωμάτιό του και νομίζαμε πως όντως κάνει τα μαθήματά του», τόνισε.
Μάλιστα δεν έτρωγε το φαγητό του αλλά σιτιζόταν με σνακ και ανθρακούχα ποτά, σύμφωνα με την μητέρα του.
«Στη συνέχεια, στις 1η Μαρτίου, ο σύζυγός μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο γιος μας λιποθύμησε. Καλέσαμε ασθενοφόρο. Έκαναν αξονική τομογραφία στο τοπικό νοσοκομείο και είπαν ότι είχε εγκεφαλικό».
Πιστεύεται ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο του προκλήθηκε από ανεπάρκεια βιταμινών και υποσιτισμό.

Oι θερινές εκπτώσεις χωρίζονται σε δύο περιόδους. Η πρώτη είναι συνήθως ένα δεκαήμερο μέσα στον Μάιο κι ακολουθεί η βασική περίοδος από τις 13 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.
Μέσα στον Ιούλιο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, 19 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα σούπερ μάρκετ δεν συμμετέχουν στις ανοιχτές Κυριακές και παραχωρούν αργία στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές 2020:
Την πρώτη Κυριακή:
  • των χειμερινών εκπτώσεων (στις 19 Ιανουαρίου)
  • των καλοκαιρινών εκπτώσεων (δηλαδή 19 Ιουλίου)
  • του εκπτωτικού δεκαημέρου Νοεμβρίου
Οι υπόλοιπες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ως το τέλος του 2020 είναι οι:
  • 19η Ιουλίου 2020
  • 1η Νοεμβρίου 2020
  • 13η Δεκεμβρίου 2020
  • 20ή Δεκεμβρίου 2020
  • 27η Δεκεμβρίου 2020

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στον Προμαχώνα τις τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο επιτήδειων, που πωλούν πιστοποιητικά σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα.Πρόκειται για πιστοποιητικά που δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και είναι αρνητικό.   Κάποιος, μάλιστα, μπορεί να πληρώσει μέχρι και 30-40 ευρώ για να πάρει ένα τέτοιο πιστοποιητικό.
Οι επιτήδειοι που έχουν στα χέρια τους τέτοια έγγραφα, τα οποία δεν είναι από πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου, τα προωθούν σε άλλους και αλλάζουν το όνομα του ασθενούς που υποτίθεται ότι έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.   Όταν οι Αρχές εντόπισαν τέτοια πλαστά έγγραφα, αποφασίστηκε ότι από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!