Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Λονδρέζικη παμπ σε κάνει ντίρλα πριν προλάβεις να πιεις μια γουλιά
Πραγματικότητα, μια απ' τις πιο τρελές φαντασίες. Αν βαριέστε τη διαδικασία να κατεβάζετε ποτά σ' ένα μπαρ μέχρι να γίνετε... ντίρλα, η λύση είναι η λονδρέζικη παμπ «Alcoholic Architecture», στη Borough Market στο Λονδίνο . Φροντίστε να είστε πάνω από 18 και κλείστε έγκαιρα εισιτήριο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε γκρουπ είναι συγκεκριμένος και η διάρκεια της εμπειρίας 50 λεπτά.
Η εφεύρεση έχει την υπογραφή του σχεδιαστικού στούντιο Bombas and Parr, μια μοναδική εγκατάσταση, ένα νέφος εισπνεύσιμου κοκτέιλ μέσα στο οποίο εισερχόμαστε.
Το εισπνεύσιμο αλκοόλ είναι ένας συνδυασμός 1 προς 3, συγκεκριμένα οινοπνευματώδη και αναμικτήρες, σε μορφή αεροζόλ.
Τα ποτά είναι συγκεκριμένα, καθώς η παμπ κάθεται εκεί που παλιά, ήταν ένα μοναστήρι, δίπλα στην πιο παλιά γοτθικού ρυθμού εκκλησία σ' ολόκληρη τη Βρετανία: Chartreuse (σαρτρέζ), Benedictine (βενεδικτίνη), βέλγικη μοναστηριακή (μπύρα) Trappist, ακόμη και το διαβόητο Buckfast (μπάκφαστ), ένα ενισχυμένο κρασί, τόσο δυνατό που φημολογείται ότι η σκωτσέζικη Βουλή επεξεργάζεται νομοσχέδιο για να μην επιτρέψει την είσοδο στη χώρα αυτού του οινοπνευματώδους με καφεΐνη.
Πριν εισέλθετε στην «Alcoholic Architecture», θα φορέσετε προστατευτικά για να περιορίσετε την έκθεση δέρματος και βλεννογόνων στο αλκοολούχο νέφος και να είστε σίγουροι ότι θα μεθύσετε 40% πιο γρήγορα!
news.gr


O Ντάνιελ Κρεγκ αποτελεί τον Τζέιμς Μποντ που... πίνει περισσότερο σε σύγκριση με τους προκατόχους του, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού The Grocer.
Τον διάσημο μυστικό πράκτορα υποδύθηκαν άλλοι πέντε ηθοποιοί, ωστόσο κανείς από αυτούς δεν έπινε τόσο πολύ, κατά μέσο όρο δηλαδή 20 ποτά σε κάθε ταινία, διευκρινίζει το βρετανικό περιοδικό.
Σύμφωνα με τη… μελέτη του περιοδικού, ο Σον Κόνερι ήπιε 11 ποτά στην πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή το γοητευτικό στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών (Δρ. Νο, 1962).
Ο Τζορτζ Λάζενμπι έφθασε τα εννέα ποτά στη μοναδική ταινία στην οποία ενσάρκωσε τον Μποντ, «Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος», ενώ ο Ρότζερ Μουρ έπινε 11 ποτά ανά ταινία.
Ο Τίμοθι Ντάλτον ήταν ο πιο «νηφάλιος» 007, καθώς κατανάλωνε τέσσερα ή πέντε ποτά ανά ταινία, ωστόσο το αλκοόλ άρχισε να ρέει ξανά στις φλέβες του διάσημου πράκτορα με τον Πιρς Μπρόσναν, που έπινε 12 ποτά ανά ταινία.
Το περιοδικό περιγράφει και το κατά πόσο οι χορηγοί που χρηματοδοτούν τις ταινίες επηρεάζουν και τις προτιμήσεις του Τζέιμς Μποντ. Για παράδειγμα, ο νέος Τζέιμς Μποντ, στο Spectre, αναμένεται να παραγγέλνει βότκα, καθώς μια μεγάλη ποτοποιία χρηματοδοτεί την ταινία.
«Μια συνεργασία με τον 007 θα μπορούσε να αποβεί άκρως κερδοφόρα για τις μεγάλες εταιρείες» υπογραμμίζει το περιοδικό.
Όπως αναφέρει το The Grocer, η κατανάλωση τζιν εκτοξεύθηκε στα ύψη στη Μεγάλη Βρετανία από τότε που ο Τζέιμς Μποντ άρχισε να πίνει κοκτέιλ με κύριο συστατικό το συγκεκριμένο ποτό, στην αρχή της «καριέρας» του Ντάνιελ Κρεγκ ως 007, το 2006 στο Καζίνο Ρουαγιάλ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Μηδενική ανοχή έναντι της παράνομης στάθμευσης, της άσκησης παρεμπορίου και της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, ζητά εισαγγελέας με έγγραφη παραγγελία του ενόψει της επαναλειτουργίας -από την ερχόμενη Δευτέρα- της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, τον διευθυντή της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τους διοικητές του Α' Τμήματος Τροχαίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Πλατείας Δημοκρατίας και Λευκού Πύργου, ο εποπτεύων εισαγγελέας στο έργο των προανακριτικών καθηκόντων της Δημοτικής Αστυνομίας, εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λάμπρος Τσόγκας, τονίζει -μεταξύ άλλων- στο έγγραφό του ότι είναι επιβεβλημένο να τηρηθούν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.) και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) με την «χωρίς εξαίρεση και συνεχή βεβαίωση παραβάσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο εισαγγελέας παρατηρεί ότι «η εμπειρική παρατήρηση των συνθηκών κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οδηγεί στο συμπέρασμα της συνεχούς παραβίασης των κανόνων δημόσιας τάξης στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην άσκηση του εμπορίου και στην ελεύθερη χρήση των κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, πεζοδρομίων)».

«Τούτο διότι οδηγοί οχημάτων (σε πολλές περιπτώσεις και επαγγελματικών, όπως ταξί και δημόσιας χρήσης φορτηγών) καταλαμβάνουν λωρίδες δημόσιων δρόμων (π.χ. Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Μητροπόλεως, Λεωφ. Νίκης κ.ά.) και μάλιστα και τις λωρίδες κίνησης των λεωφορείων, δημιουργώντας συνθήκες ανωμαλίας και έτσι κινδύνους ατυχημάτων».

Υπό τις παραπάνω συνθήκες επισημαίνει τα εξής:

- Να τηρηθούν οι διατάξεις του Π.Κ. και του Κ.Ο.Κ. με την χωρίς εξαίρεση και συνεχή βεβαίωση παραβάσεων (…) αδιακρίτως σε οδηγούς οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και επαγγελματικών. Όπως αναφέρεται, επιπλέον, «είναι αυτονόητο ότι η αποκατάσταση της τάξης δεν νοείται με την ανάπτυξη διαλεκτικής με εκείνους που την παραβιάζουν».

- Να συνδράμουν καθημερινά τα όργανα του Α' Τμήματος Τροχαίας Θεσσαλονίκης τη Δημοτική Αστυνομία και ιδιαίτερα στο θέμα της κατάληψης δρόμων από οδηγούς ταξί και φορτηγών

- Να είναι διαθέσιμοι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ώστε όταν δημοτικοί αστυνομικοί αντιμετωπίζουν φαινόμενα απειλών και σωματικής βίας από τους παραβάτες, να συλλαμβάνονται οι «θερμόαιμοι» από την Άμεση Δράση με την αυτόφωρη διαδικασία (αντίσταση, απείθεια κ.ά.) και να ενημερώνεται ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης.

- Να υπάρξει συντονισμός δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας με τα οικεία ΑΤ για την πάταξη του παρεμπορίου και της κατάληψης πεζοδρομίων και πλατειών από τραπεζοκαθίσματα. Και εδώ να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για περιπτώσεις επιθετικής συμπεριφοράς από παραβάτες.

http://www.thestival.gr
Συμφώνησαν σήμερα Δήμος Θεσσαλονίκης και Τροχαία- Καμιά ανοχή στην παραβατικότητα- Στο στόχαστρο η παράνομη στάθμευση

Το πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αστυνομία και στη Διεύθυνση Τροχαίας συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επίσημων ανακοινώσεων  για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές η έναρξη μιας νέας περιόδου για την  αστυνόμευση της πόλης, χωρίς καμία ανοχή στην παραβατικότητα και στη βάση στενής συνεργασίας με στόχο τον αποτελεσματικό συντονισμό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έθεσε τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου, οι οποίες επικεντρώνονται στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με έμφαση στην παράνομη στάθμευση, τη διαφύλαξη των λεωφορειολωρίδων και την αστυνόμευση πολυσύχναστων δρόμων. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ακόμη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται επαφές του Δήμου με εκπροσώπους φορέων όπως τα ταξί και τα τουριστικά λεωφορεία, ώστε να αναζητηθούν τρόποι για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ στόχος είναι, μεταξύ άλλων, και η επανεξέταση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων.

Ο Διευθυντής της Τροχαίας, Ταξίαρχος, Φώτης Δομζαρίδης, διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Τροχαία Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην  αποτελεσματική αστυνόμευση και την πάταξη της παραβατικότητας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Δημόσιας Τάξης, Λευτέρης Κιοσέογλου, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Αστυνόμευσης, Μιχάλης Αλλαγιώτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς.

http://www.typosthes.gr


Μια νέα μεγάλη έρευνα που έγινε πρόσφατα, καταρρίπτει το μύθο ότι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μας καθορίζονται γενετικά και σταματά κάθε αλλαγή στην ενήλικη ζωή.
Στη νέα μελέτη έλαβαν μέρος 132.000 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια που αφορούσαν την προσωπικότητά τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αξιοσημείωτες αλλαγές στην προσωπικότητα, παρατηρούνται με την αύξηση της ηλικίας. Για παράδειγμα η ευσυνειδησία αυξάνεται συνεχώς παράλληλα με την αύξηση της ηλικίας. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται από τις ηλικίες 20 - 30 ετών όπου εκεί η ευσυνειδησία χαρακτηρίζεται από την οργάνωση, το σχεδιασμό και την πειθαρχία
Όμως η επιθυμία των ανθρώπων να γίνονται πιο ευχάριστοι με τους άλλους αυξάνεται στις ηλικίες 30 - 40 ετών. Το κοινωνικό αυτό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να είναι πιο ζεστοί με τους άλλους, να θέλουν να είναι πιο βοηθητικοί και πιο γενναιόδωροι.
Αντίθετα, τα νευρωτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μειώνονται στις γυναίκες όταν μεγαλώνουν ενώ στους άνδρες δεν συμβαίνει το ίδιο. Τα νευρωτικά χαρακτηριστικά συσχετίζονται με την αγωνία, το άγχος, τη συναισθηματική αστάθεια και τον ψυχαναγκασμό
Η εξωστρέφεια μειώνεται στις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν ενώ, στους άνδρες δεν παρατηρείται καμιά διαφορά. Η ειλικρίνεια από την άλλη μειώνεται λίγο καθώς μεγαλώνουμε -και στα δύο φύλα.
Οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν και ωριμάζουν γίνονται καλύτεροι, περισσότερο γενναιόδωροι και πιο ευχάριστοι. Συνεπώς η αλλαγή της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας μπορεί να γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας καθώς -όπως λένε οι επιστήμονες- όλα βασίζονται στις εμπειρίες που αποκομίζουμε και στις επιδράσεις που δεχόμαστε.
gmail

To Gmail δίνει τη δυνατότητα στους web και mobile χρήστες του να φιλτράρουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων που λαμβάνουν σε καθημερινή βάση. 
Το Gmail δίνει τις δυνατότητες του μπλοκαρίσματος (Block) και διαγραφής από λίστες (Unsubscribe) απευθείας από το κεντρικό μενού της εφαρμογής του. Οι νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμες αρχικά στους web χρήστες της υπηρεσίας και αργότερα, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και οι χρήστες της εφαρμογής σε ένα Android smartphone ή tablet.
Με τη λειτουργία του μπλοκαρίσματος, όλα τα email που έρχονται από μια συγκεκριμένη διεύθυνση οδηγούνται αυτόματα στο spam folder, από όπου μπορούν να βγουν όποτε το επιθυμεί ο κάτοχος του λογαριασμού Gmail με ένα unblock. Το unsubscribe έρχεται στο Android μετά από την προσφορά της εν λόγω δυνατότητας στην web εκδοχή του Gmail. Με ένα πάτημα στην κατάλληλη επιλογή μπορεί κανείς να σταματήσει να είναι συνδρομητής σε μία υπηρεσία αποστολής newsletters.
Οι νέες αυτές δυνατότητες, σύμφωνα με το Venture Beat, δεν αναμένεται να φτάσουν σύντομα σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS. Όπως φέρεται να δήλωσε στέλεχος της Google, αρχικά θα είναι διαθέσιμες μόνο στην web εκδοχή της υπηρεσίας του Gmail και σε κινητά και tablets με λειτουργικό σύστημα Android.
pestaola.gr

Εκτός από το πέρασμα των χρόνων, υπαίτιοι για τις λευκές τρίχες είναι και γενετικοί παράγοντες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που άλλοι άνθρωποι ασπρίζουν πάρα πολύ νέοι.

Υπάρχει όμως τρόπος να προλάβει κανείς τις άσπρες τρίχες;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια σειρά τροφών μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από το κομμωτήριο και την ταλαιπωρία των συνεχόμενων βαφών.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Περιέχουν όμως και βιταμίνες Β που είναι απαραίτητες για την υγεία του τριχωτού. Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την παραγωγή της ορμόνης που βοηθά τα μαλλιά σου να μη χάνουν το χρώμα τους. Γενικότερα όμως η σωστή θρέψη του δέρματος του κεφαλιού σου είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για υγιή, δυνατά και νεανικά μαλλιά.

Σολομός

Πέρα από τα πολύ ωφέλιμα ω3 λιπαρά, ο σολομός περιέχει και σελήνιο. Αυτό είναι το μέταλλο που συμβάλει στην υγιή ισορροπία των ορμονών στο σώμα σου και για να έχεις για περισσότερα χρόνια υγιή μαλλιά χωρίς λευκές τρίχες.

Σοκολάτα
Η περιεκτικότητά της σε χαλκό συμβάλει στην παραγωγή της μελανίνης, της χρωστικής που δίνει στο δέρμα και τα μαλλιά σου το χρώμα τους.

Αμύγδαλα

Περιέχουν χαλκό όπως και η σοκολάτα. Τα αμύγδαλα όμως περιέχουν και άφθονη βιταμίνη Ε, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την υγεία της επιδερμίδας, των νυχιών και των μαλλιών σου.

Πηγή: boro.gr
Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες πόλεις για να ζει κανείς
Το Λονδίνο είναι η πέμπτη ακριβότερη πόλη για να ζήσει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο ωστόσο οι μισθοί δε συμβαδίζουν με τις απολαβές που λαμβάνουν οι πολίτες σε άλλες μητροπόλεις, κατέδειξε έκθεση που συνέταξε η ελβετική τράπεζα UBS.
Η βρετανική πρωτεύουσα κατατάσσεται πίσω από την Ζυρίχη, τη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη και το Όσλο αναφορικά με το κόστος ζωής, περιλαμβανομένων των τιμών των ενοικίων, αλλά βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης σε σχέση με τους μισθούς.
Μολονότι το κόστος διαβίωσης είναι χαμηλότερο στο Σίδνεϊ, στην Κοπεγχάγη και στο Σικάγο, οι πολίτες των χωρών αυτών κερδίζουν περισσότερα σε σύγκριση με τους Λονδρέζους. Ένας κάτοικος του Λονδίνου πρέπει να εργαστεί 41,2 ώρες προκειμένου να καταφέρει να αγοράσει ένα iPhone, το διπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με έναν πολίτη της Ζυρίχης που χρειάζεται μόλις 20,6 ώρες, προστίθεται.
Εντούτοις η βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί μία από τις φθηνότερες πόλεις για να αγοράσει κανείς ένα κιλό ψωμί, όπου οι Λονδρέζοι πρέπει να εργαστούν για μόλις 6 λεπτά για να αγοράσουν το βασικό στη διατροφή τρόφιμο, το μισό χρόνο που θα χρειαστεί ένας Νεοϋορκέζος.
«Η Ζυρίχη και η Γενεύη έχουν ανέλθει στην κορυφή της κατάταξης, οι πόλεις της Ευρωζώνης έχουν κατακρημνιστεί» επισημαίνεται στην έκθεση και προστίθεται ότι η κρίση στην Ουκρανία έχει οδηγήσει το Κίεβο στις τελευταίες θέσεις των κατατάξεων που καταγράφουν τις τιμές και τους μισθούς.
Μεταξύ των φθηνότερων πόλεων για να ζει κανείς στον κόσμο είναι η Σόφια στη Βουλγαρία, το Βουκουρέστι στη Ρουμανία και το Νέο Δελχί και η Βομβάη στην Ινδία, όπου οι μισθοί είναι επίσης μεταξύ των χαμηλότερων στις 71 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα.
news.gr

Η Angelina Jolie είναι η σταρ που έχει καταφέρει να συγκινήσει όλες τις γυναίκες σε παγκόσμιο βαθμό. Έχει δείξει πως το παν για εκείνη είναι το καλό των συνανθρώπων της και φροντίζει με κάθε ευκαιρία να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που την έχουν ανάγκη. Αν και είναι διάσημη και ο τραπεζικός της λογαριασμός μετρά πολλά εκατομμύρια, εκείνη παραμένει απλή και φιλάνθρωπος.

Μπορεί, λοιπόν, να έχουν περάσει 7 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης της μαμάς, η Angie όμως δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Αυτός είναι και ο λόγος που μετακομίζει διαρκώς σε νέα σπίτια. Το πρόβλημά της δεν είναι οι παπαράτσι, απλώς αισθάνεται να εγκλωβίζεται και να καταπιέζεται. Η απώλεια αυτή τριγυρνάει ακόμη στο μυαλό της και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ξεφύγει.

Σύμφωνα μάλιστα με το radaronline, ο μικρός Pax παραπονιέται για τις τόσο συχνές μετακινήσεις τους και στην ίδια ομάδα εντάσσεται και ο Brad Pitt. Και αυτός θα ήθελε πολύ να αποκτήσουν μία μόνιμη κατοικία, αλλά εκείνη μέχρι στιγμής αρνείται πεισματικά.

Πηγή: queen.gr

Ακολουθείς καθημερινά συγκεκριμένη διαδρομή για να πας στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ ή σε κάποια φιλικά σπίτια; Και την έχεις μάθει τόσο καλά, ώστε μπορείς να την κάνεις ακόμα και με… κλειστά μάτια; Αν θέλεις να κινητοποιήσεις το μυαλό σου, άλλαξέ την! Βρες άλλους δρόμους, τελείως διαφορετικούς, για να φτάσεις στον εκάστοτε προορισμό σου. Έρευνες πανεπιστημίων του εξωτερικού αναδεικνύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις νέα ερεθίσματα στον εγκέφαλό σου και θα τον αναγκάσεις να δραστηριοποιηθεί για να δημιουργήσει καινούργια δεδομένα. Είναι μια εξαιρετική πνευματική άσκηση, που θα σε ικανοποιήσει και ψυχικά, αφού θα σε βγάλει από την καθημερινή ρουτίνα. Εκτός βέβαια αν σε περιμένουν στο γραφείο με το ρολόι στο χέρι…
Εξορία: Απίστευτες ποσότητες φαγητού και ποτού για τον Ναπολέοντα
Ενας κατάλογος απογραφής των τροφίμων και των ποτών που παραδίδονταν καθημερινά στην οικία του Ναπολέοντα όπου διέμενε κατά τη διάρκεια της εξορίας του στην βρετανική νήσο της Αγίας Ελένης δημοπρατήθηκε την Τετάρτη στη Βρετανία.

«Αυτό το συναρπαστικό ντοκουμέντο προσφέρει λεπτομερή εικόνα για την ποιότητα και την ποσότητα του οίνου, των δυνατών αλκοολούχων ποτών και του φαγητού που απολάμβαναν ο Ναπολέων και η συνοδεία του στην εξορία του στην Αγία Ελένη» εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών Woolley & Wallis.

«Η ημερήσια παράδοση προέβλεπε περισσότερα από 50 μπουκάλια κρασιού, μηλίτη, δυνατής μπίρας, σαμπάνιας και άλλων ποτών», ενώ παραδίδονταν επίσης «22 κιλά βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος, 30 κιλά ψωμί, 22 κιλά πρόβειου και χοιρινού κρέατος, ένας χοίρος ψητός, δύο γαλοπούλες, 2 χήνες, 4 καναρίνια, 9 φραγκόκοτες, 12 περιστέρια, 42 αυγά, 15 μπουκάλια γάλα και πολλά άλλα πράγματα» επισημαίνεται.

Το έγγραφο αυτό έχει ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 1820 και το υπογράφει ο Ντένζιλ Ιμπετσον, ένας βρετανός αξιωματικός που υπηρέτησε στην Αγία Ελένη κατά τη διάρκεια της εξορίας του Ναπολέοντα.

Το έγγραφο πωλήθηκε 926 λίρες (1.350 ευρώ).

Στο ντοκουμέντο καταγράφονται επίσης οι πενήντα περίπου ένοικοι του Λόνγκγουντ, της οικίας όπου διέμενε ο Ναπολέων, ανάμεσά τους επτά μέλη της οικογένειας του πιστού στρατηγού του Μπερτράν.

Ο Ναπολέων έφθασε την 15η Οκτωβρίου του 1815 στην νήσο της Αγίας Ελένης, έπειτα από ένα ταξίδι 69 ημερών από τη Βρετανία.
tanea.gr
To Instagram έχει πλέον πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες
Το Instagram ξεπέρασε τους 400 εκατομμύρια χρήστες, όπως ανακοίνωσε, περίπου τετραπλάσιους σε σχέση με το ανταγωνιστικό Twitter.
Το δίκτυο ανταλλαγής φωτογραφιών έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη την τελευταία τριετία, ταχύτερη από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, όπως το Twitter και το Snapchat, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Πάνω από τα τρία τεταρτα (75%) των χρηστών του Instagram βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.
Το Facebook εξαγόρασε το Instagram το 2012 αντί ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και έκτοτε προσπαθεί να βγάλει χρήματα από διαφημίσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς eMarketer, τα διαφημιστικά έσοδά του Instagram μπορεί να φθάσουν τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια to 2017
ΗΠΑ: Αγανάκτηση και διάλογο προκαλεί η αύξηση της τιμής φαρμάκου κατά 5.000%
Η απογείωση της τιμής ενός φαρμάκου το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση θανατηφόρων μολυσματικών ασθενειών προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου διάφορα σκευάσματα διατίθενται συχνά στην αγορά σε τιμές διπλάσιες ή πολλαπλάσιες σε σύγκριση με την Ευρώπη ή τον Καναδά.

Η απόφαση της εταιρείας Turing Pharmaceutical να αυξήσει κατά 5.000% την τιμή πώλησης του φαρμάκου Daraprim, το οποίο χρησιμοποιείται ως ανθελονοσιακό αλλά και για την αντιμετώπιση συλλοιμώξεων ασθενών το ανοσοποιητικό σύστημα των οποίων έχει εξασθενήσει λόγω του AIDS, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η τιμή του φαρμάκου αυτού αυξήθηκε από τα 13,50 δολάρια στα 750 δολάρια το χάπι μέσα σε μία ημέρα.

Η Χίλαρι Κλίντον, διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, χαρακτήρισε «σοκαριστική» την αύξηση της τιμής του συγκεκριμένου σκευάσματος σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Προχθές Τρίτη υποσχέθηκε σε προεκλογική εκδήλωσή ότι θα πιέσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να μειώσουν τις τιμές των σκευασμάτων τους. Στις δηλώσεις της Κλίντον αποδόθηκε η πτώση των τιμών των μετοχών φαρμακευτικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ κατά 4% και πλέον.

Αφού αρχικά υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια αυτήν την απόφαση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Turing, ο Μάρτιν Σκρέλι, 32 ετών, πρώην αφεντικό ενός κερδοσκοπικού επενδυτικού ταμείου, αναγκάστηκε τελικά να αναδιπλωθεί μετά την ομοβροντία επικρίσεων και τις κατηγορίες περί απληστίας που διατυπώθηκαν σε βάρος του. Αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποια θα είναι η νέα τιμή του σκευάσματος.

Ο Σκρέλι είχε εξηγήσει προηγουμένως ότι η τιμή του Daraprim, το οποίο διατίθεται εμπορικά επί 62 χρόνια, δεν έφερνε επαρκές κέρδος. Η εταιρεία του απέκτησε πρόσφατα τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Ο επιχειρηματίας επίσης υποσχέθηκε ότι τα κέρδη που θα συγκεντρώνονταν θα επενδύονταν στην έρευνα για τη βελτίωση του φαρμάκου.

Από τα 480 στα 10.800 δολάρια

Μερικές ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος άλλης μιας σχετικά μικρής φαρμακευτικής εταιρείας, της Rodelis Therapeutics, είχε επίσης αποφασίσει να ακυρώσει την αύξηση της τιμής της κυκλοσερίνης από τα 480 δολάρια στα 10.800 δολάρια ανά συσκευασία των 30 χαπιών, μετά τις έντονες πιέσεις που του ασκήθηκαν από ιατρικούς ομίλους. Η δραστική ουσία κυκλοσερίνη περιέχεται σε φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση σπάνιων και συχνά θανατηφόρων κρουσμάτων πολυανθεκτικής φυματίωσης.

Η εταιρεία αποφάσισε να παραχωρήσει τα δικαιώματα της εμπορικής διάθεσης της κυκλοσερίνης σε ένα ίδρυμα, το Chao Center.

Αλλά πέραν των σχετικά μεμονωμένων περιπτώσεων της τεράστιας αύξησης της τιμής φαρμάκων που προορίζονται για την αντιμετώπιση σπανίων νόσων και δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα για τη φαρμακοβιομηχανία, οι μεγάλες διεθνείς φαρμακευτικές εκμεταλλεύονται γενικά την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου στις ΗΠΑ για να πωλούν φάρμακα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση μορφών καρκίνου ή καρδιαγγειακών ασθενειών σε υπέρμετρες τιμές.

Σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο στη Βιέννη στα τέλη της εβδομάδας, οι φαρμακευτικές εταιρείες στις ΗΠΑ χρεώνουν έως και 600 φορές το κόστος παραγωγής των σκευασμάτων τους, όπως σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντριου Χιλ, καθηγητής φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, ένας από τους συγγραφείς της.

Οι Αμερικανοί πληρώνουν διπλάσιες τιμές από αυτές που ισχύουν στην Ευρώπη για νέα αντικαρκινικά σκευάσματα όπως τα Tarceva και Glivec, που πωλούν οι ελβετικοί όμιλοι Roche και Novartis αντιστοίχως, που κατέχουν τις πατέντες τους. Δεν υπάρχουν αντίστοιχα γενόσημα φάρμακα.

Οι αστρονομικές τιμές οφείλονται στην... έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, το πραγματικό κόστος του Tarceva, συν ένα υποθετικό κέρδος 50%, θα ανερχόταν σε 236 δολάρια για έναν ασθενή τον χρόνο. Το σκεύασμα όμως στοιχίζει στην πραγματικότητα στις ΗΠΑ 79.000 δολάρια και στην Ευρώπη περίπου 40.000 δολάρια τον χρόνο.

Ενώ το Glivec, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, με κόστος παραγωγής 159 δολάρια τον χρόνο ανά ασθενή, έχει κόστος 106.000 στις ΗΠΑ και από 29.000 ως 35.000 δολάρια στην Ευρώπη.

Πολλά από τα νέα αντικαρκινικά θα είναι διαθέσιμα μέσα σε πέντε χρόνια ως γενόσημα αφού λήξουν οι πατέντες τους.

Η φαρμακευτική βιομηχανία δικαιολογεί τις τιμές αυτές προβάλλοντας την ανάγκη να χρηματοδοτεί την έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Αλλά, αντιτείνει ο καθηγητής Χιλ, οι φαρμακευτικές εταιρείες δαπανούν περισσότερα για την προώθηση και το μάρκετινγκ από ό,τι για την έρευνα.

Από τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια στα οποία ανέρχονται τα ετήσια κέρδη των μεγαλύτερων εκ των φαρμακευτικών εταιρειών, μόλις 8 δισεκατομμύρια δολάρια πάνε στην έρευνα και 17,5 δισεκατομμύρια διατίθενται για την προώθηση των προϊόντων τους.

Η κατανάλωση καφέ εκτός από την αναζωογονητική του δράση έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη για τον οργανισμό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προλάβει τη νόσο του Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ, καθώς και το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η δράση του καφέ οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του. Σε λογικές ποσότητες, ο καφές βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες και προκαλεί εγρήγορση, γι’ αυτό συνήθως καταναλώνεται τις πρωινές ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Η καφεΐνη αυξάνει επίσης και τα επίπεδα της ντοπαμίνης κατά τον ίδιο τρόπο με τις αμφεταμίνες.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως μπορεί να παρατηρηθεί εθισμός στον καφέ, όχι όμως λόγω της καφεΐνης, αλλά εξαιτίας ενός άλλου συστατικού του, της μεθυλοξανθίνης.
Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, άγχος και αϋπνία.
Τα συνηθέστερα συμπτώματα από την έλλειψη καφέ είναι:
-Πονοκέφαλος
-Κούραση
-Δυσκολία συγκέντρωσης
-Ναυτία
-Μείωση αποδοτικότητας
-Έρευνες σε άτομα που φαίνεται να έχουν εθιστεί στον καφέ έδειξαν ότι όταν δεν πίνουν καφέ το πρωί, σε ποσοστό 50% παρουσιάζουν πονοκέφαλους, ενώ 13% είναι τόσο άσχημα που τους κάνει να χάνουν χρόνο από την εργασία τους.
Στα περισσότερα άτομα, οριακή ποσότητα αντιστοιχεί η κατανάλωση 600 mg καφεΐνης την ημέρα. Εντούτοις η συνεχής κατανάλωση καφέ προκαλεί συνήθεια στις επιδράσεις της καφεΐνης.
Ο οργανισμός χρειάζεται όλο και πιο ψηλές δόσεις, για να φτάσει στα ίδια επίπεδα ευχαρίστησης, ενέργειας και αποδοτικότητας.
onmed
Ιάπωνας 105 χρονών έτρεξε τα 100 μ. σε 42 δευτερόλεπτα και προκαλεί τον Μπολτ!
Ένας ζωηρότατος υπεραιωνόβιος παππούς μπήκε την Τετάρτη στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όχι λόγω της μεγάλης ηλικίας του αλλά επειδή έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα και "προκάλεσε" τον Γιουσέιν Μπολτ τον οποίο θα ήθελε να βρει αντίπαλο σε μια από τις επόμενες κούρσες του.

Ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, ο αποκαλούμενος και "Χρυσός Μπολτ" —από το όνομα του ταχύτερου ανθρώπου στον πλανήτη— έτρεξε την απόσταση σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου και έγινε έτσι ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο μου" δήλωσε ο ξερακιανός, μικρόσωμος Ιάπωνας, όταν μπόρεσε να ξαναβρεί την ανάσα του μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε. "Πήγαινα τόσο αργά που μου ήρθε να βάλω τα κλάματα", πρόσθεσε.

Ντυμένος με μπλουζάκι και σορτσάκι στο αγαπημένο του χρώμα, το κόκκινο, ο Μιγιαζάκι εκκίνησε τον αγώνα του κάπως διστακτικά αλλά στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού καταχειροκροτούμενος από τα δισέγγονά του που τον περίμεναν για να του προσφέρουν μπουκέτα με λουλούδια. Ο ίδιος ο Μιγιαζάκι γιόρτασε τον θρίαμβό του αντιγράφοντας την πόζα του "κεραυνού" που παίρνει ο Γιουσέιν Μπολτ μετά τους αγώνες του. Κατόπιν έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό για το ρεκόρ που κατέρριψε στη νέα αυτή ηλικιακή κατηγορία.

Ο υπεραιωνόβιος έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον: "Είμαι ακόμη αρχάριος, ξέρετε. Θα πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά. Έχω ως στόχο μου τα 35 δευτερόλεπτα. Μπορώ να πάω πιο γρήγορα" είπε στους θαυμαστές του.

"Θα σας πω ένα πράγμα: είμαι υπερήφανος για την υγεία μου. Οι γιατροί με εξέτασαν πριν από μερικές ημέρες και είμαι μια χαρά. Δεν είχα ποτέ προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορώ να τρέχω για δυο-τρία χρόνια ακόμη", πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις εξωπραγματικές επιδόσεις του Μπολτ και τις πρόσφατες νίκες του (στα 100, 200 και τα 4x100 τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου) ο Μιγιαζάκι απάντησε με μια πρόκληση προς τον Τζαμαϊκανό: "Ακόμη δεν έχει τρέξει με αντίπαλο εμένα!"

Ο Ιάπωνας, που κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 100 ετών, με χρόνο 29 δευτερόλεπτα και 83 δέκατα, χάνει πάντως αρκετό χρόνο στην εκκίνηση γιατί δεν ακούει την πιστολιά του αφέτη. "Μάλλον γερνάω λίγο", παραδέχτηκε, γελώντας με την ψυχή του.

Ο Μιγιαζάκι γεννήθηκε το 1910, όταν ο Τιτανικός ήταν ακόμη υπό ναυπήγηση, και επιδόθηκε στον στίβο μετά τα 90 του. Το μυστικό του: μια μικρή σιέστα πριν από κάθε αγώνα. Έχει ύψος μόλις 1,53 και ζυγίζει 42 κιλά και προπονείται καθημερινά στο πάρκο της γειτονιάς του, στο Κιότο. "Είναι ζήτημα θέλησης. Πρέπει να συνεχίζεις, να συνεχίζεις..." είπε χαρακτηριστικά.
tanea.gr
Επιστρέφει η δημοτική αστυνομία σε ρόλο τροχαίας, στη Θεσσαλονίκη
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης επιστρέφει και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα η δημοτική αστυνομία, ύστερα από απουσία δύο χρόνων, σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
Προτεραιότητα στους ελέγχους, όπως ανέφερε η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου, θα έχουν τα διπλοπαρκαρισμένα, η κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ, τα τραπεζοκαθίσματα και η ηχορύπανση.
Η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε, σε μια συμβολική κίνηση, να παραθέσει σήμερα συνέντευξη Τύπου για να αναφερθεί στην επαναλειτουργία της, προσθέτοντας πως η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης από την κατάργηση του Σώματος είναι μεγάλη, καθώς τα έσοδα ανέρχονταν γύρω στα 5 εκατ. ευρώ.
Η δημοτική αστυνομία θα λειτουργήσει με 68 άτομα από τα περίπου 180 που τη στελέχωναν πριν από την κατάργησή της. 
Στους δρόμους της πόλης, σε δύο βάρδιες, θα βγαίνουν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ από 20 - 25 άτομα για να κόβουν κλήσεις. "Περίοδος χάριτος για τους παραβάτες δεν υπάρχει. Καμία ανοχή. Αν είσαι διπλοπαρκαρισμένος δεν γλιτώνεις" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας: "Το βάρος θα πέσει σε δρόμους που ασφυκτιούν. Να μην διανοούνται οι οδηγοί να σταθμεύουν στην Τσιμισκή".
Όπως τονίστηκε, μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν συναντήσεις της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον ταξίαρχο της Τροχαίας για το θέμα των ελέγχων και τη χρησιμοποίηση των γερανών, με τον Εμπορικό Σύλλογο για το θέμα των φορτοεκφορτώσεων, αλλά και με τους ιδιοκτήτες ταξί για τις πιάτσες.
news.gr
Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων
Στον νόμο της Τούμπας «συμμόρφωσε» την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» αξιοποίησε τη μεγάλη ανωτερότητά του έναντι της «Ένωσης» κι έκανε δικό του (2-1) το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας.

Τα γκολ των Ροντρίγκες (64’) και Αθανασιάδη (πεν. 84’) τούμπαραν το προβάδισμα που είχε δώσει κόντρα στη ροή του αγώνα ο Αραβίδης (47’) και υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Τούντορ.

Ανεξήγητα φοβισμένοι οι «κιτρινόμαυροι», έπαιξαν σαν ΑΕΚ μονάχα στις καθυστερήσεις (όταν έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν), αλλά δικαιούνται να φωνάζουν για πέναλτι του Κάτσε στον Σιμόες με το σκορ στο 1-1.
Το ματς 

Ο χλοοτάπητας που έγινε το ντέρμπι ήταν καινούργιος. Η εικόνα όμως του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησε υποψίες: Ότι ο ΠΑΟΚ τον είχε «πειράξει» ώστε να… κατηφορίζει υπέρ του! Εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες αρρυθμίες της ΑΕΚ στην άμυνα (αποτέλεσμα και της αλλαγής συστήματος) και της αδυναμίας να κάνει κάτι περισσότερο απ’ το να κυκλοφορεί ανούσια την μπάλα, οι γηπεδούχοι δεν πήραν απλώς το κουμάντο. Αλλά σταδιακά στρίμωξαν άσχημα την αντίπαλό τους.

Μετά τη βροχή αντικειμένων, λοιπόν, που δέχθηκε ο Μπουονανότε (και την προειδοποίηση του Σιδηρόπουλου ότι δεύτερη διακοπή θα ‘ναι οριστική) άρχισε να… βρέχει στην περιοχή της ΑΕΚ: Με μπούκες των Ροντρίγκες-Μακ από τα βραχυκυκλωμένα άκρα των «κιτρινόμαυρων». Με κάθετες του θανάσιμου Πέλκα. Με σουτ έξω από την περιοχή. Και τις καθοριστικές επεμβάσεις του Μπαρόχα (ειδικά σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Μακ) να κάνουν την «Ένωση» τυχερή που πήγε «στεγνή» στ’ αποδυτήρια.

Όταν επέστρεψε όμως απ’ αυτά, μόνο σοκαρισμένη δεν ήταν. Αντίθετα, σόκαρε εκείνη την Τούμπα. Αξιοποιώντας λοιπόν μια στημένη φάση (με φαρμακερή εκτέλεση φάουλ του Βάργκας και κεφαλιά του Αραβίδη που πρόλαβε την έξοδο-γιούρια του Όλσεν) πήρε ανέλπιστα το προβάδισμα. Δυστυχώς όμως για ‘κείνη, δεν κατάφερε να το διαχειριστεί σωστά. Γιατί ο ΠΑΟΚ την έβαλε άμεσα και πάλι στην περιοχή της. Απείλησε με μεγάλες ευκαιρίες των Αθανασιάδη και Τζαβέλλα. Κι έστω κι από… σπόντα δικαιώθηκε!

Όταν λοιπόν ο Ροντρίγκες βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί την (ευνοϊκή) κόντρα, η ανατροπή είχε δρομολογηθεί. Ακόμα κι αν ο Δέλλας κατάλαβε ότι το σύστημα δεν τραβάει και βάζοντας τον Μάνταλο, το γύρισε σε 4-2-3-1. Ακόμα κι αν χρειάστηκε η αβλεψία του Σιδηρόπουλου σε πέναλτι που (όντως έκανε) ο Κάτσε στον Σιμόες. Γιατί λίγο μετά είδε αυτό που επίσης έκανε -εντελώς ανόητα- ο Σοϊλέδης στον Τζιόλη. Κι αφότου ο Αθανασιάδης το εξαργύρωσε, μίλησε ο Όλσεν: Διορθώνοντας την γκάφα στη φάση του γκολ με μεγάλες αποκρούσεις (σε προσπάθειες του Μάνταλου) και προστατεύοντας την πρώτη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ.
Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (46’ Κάτσε), Κωνσταντινίδης (59’ λ.τ. Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Ανάκογλου (76’ Πλατέλλας), Μπουονανότε (67’ Μάνταλος), Βάργκας (56’ Μπαρμπόσα), Αραβίδης
Πηγή: sport-fm.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!