Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

 

Μια… ανατριχιαστική ιστορία -και συνωνυμία- φέρνει στο «φως» η γερμανική Bild!

Διαβάζοντας τον τίτλο νομίζεις πως ξαφνικά «κέρδισαν» όσοι πιστεύουν τις… ιστορίες για αγρίους, ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ζει κάπου στη Λατινική Αμερική. Προφανώς και αυτό δεν ισχύει.

Απλά, υπάρχει πολιτικός στη Ναμίμπια, που λέγεται Αδόλφος Χίτλερ και εκλέχθηκε περιφερειακός διαχειριστής για το Σύνταγμα της χώρας! Ο άνθρωπος, δηλαδή, κάνει πολιτική καριέρα με το πιο φρικιαστικό όνομα της παγκόσμιας ιστορίας!

Ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ορκίστηκε την Τετάρτη (2/12), σημειώνει η Bild, έχοντας, μάλιστα, συγκεντρώσει το 84,88% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές της περιοχής Ομπούντια στον βορρά της αφρικανικής χώρας.

Φυσικά, αυτός ο Αδόλφος δεν είναι Ναζί. Κάθε άλλο. Μπήκε στην πολιτική με τους μαχητές κατά του Απαρτχάιντ και έφτασε τώρα σε αυτό το πολύ υψηλό αξίωμα.

Η Bild τον ρώτησε πώς αισθάνεται που ονομάζεται έτσι…

«Το γεγονός ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να… υποτάξω την Οσάνα τώρα», απάντησε γελώντας. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αποσκοπώ στην παγκόσμια κυριαρχία», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, λέει σοβαρά: «Ο πατέρας μου μού έδωσε το όνομα αυτού του ανθρώπου. Πιθανότατα δεν κατάλαβε τι αντιπροσώπευε ο Αδόλφος Χίτλερ. Αλλά και για εμένα, αυτό ήταν ένα κανονικό όνομα ως παιδί. Μόνο ως έφηβος συνειδητοποίησα ότι ο Χίτλερ ήθελε να υποτάξει ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα».

Ο πολιτικός, πάντως, χρησιμοποιεί κυρίως το Αδόλφος Ουνόνα, παραλείποντας το επώνυμο.

«Δεν μπορούσα να αλλάξω το όνομα. Είναι σε όλα τα επίσημα έγγραφα. Είναι πολύ αργά για αυτό», επισημαίνει.

Το όνομα Αδόλφος, πάντως, δεν είναι ασυνήθιστο στην πρώην γερμανική αποικία της Νοτιοδυτικής Αφρικής. Υπάρχει, επίσης, μια εφημερίδα γερμανικής γλώσσας, γερμανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ονόματα οδών, γερμανικά τοπωνύμια, ακόμα και μια μικρή γερμανόφωνη μειονότητα.

Η Bild αναφέρει, ωστόσο, ότι στην Οσάνα, πατρίδα του Ουνόνα, εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια ένα αυτοκίνητο με το «Adolf Hitler» γραμμένο στο πίσω παράθυρό του, πάνω από μια σβάστικα.

Το αυτοκίνητο, όμως, λέει ο Ουνόνα, δεν ανήκε σε αυτόν.

πηγή: gazetta.gr

 

Να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Άγκυρα. Κληθείς να σχολιάσει από την ιστοσελίδα Hellas Journal τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάικ Πομπέο να προέβη σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει.

«Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!