Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017


Νέα προστατευτικά κολωνάκια τοποθέτησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα πεζοδρόμια της καθόδου της οδού Αγίας Σοφίας.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με στόχο τη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και οχημάτων, αλλά και την παρεμπόδιση της παράνομης στάσης και στάθμευσης, που δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή.

Ορισμένοι αστέρες του Χόλιγουντ επιθυμούν περισσότερα από μία επιτυχημένη καριέρα, φήμη και περιουσία, επιδιώκουν να σπουδάσουν και να κατακτήσουν τη γνώση.

Κάποιοι έχουν ήδη φοιτήσει στο πανεπιστήμιο προτού γίνουν διάσημοι και άλλοι συνεχίζουν τις σπουδές παράλληλα με την καλλιτεχνική τους πορεία.

Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου που ξεχωρίζουν και για το επίπεδο της μόρφωσής τους προβάλλει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, Fox News.

Η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς, η οποία απέκτησε φήμη ως παιδί θαύμα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον λατινογενείς γλώσσες με έμφαση στη Γαλλική Γλώσσα.

Η ηθοποιός, Νάταλι Πόρτμαν φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου σπούδασε Ψυχολογία και μιλά εβραϊκά, γαλλικά, αραβικά, γερμανικά και ιαπωνικά.

Απόφοιτος του Χάρβαρντ είναι και η Ρασίντα Τζόουνς, κόρη του μουσικοσυνθέτη και παραγωγού Κουίνσι Τζόουνς, η οποία σπούδασε υποκριτική.

Η Μαγίμ Μπιαλίκ από τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία «Bing Bang Theory», η οποία τη δεκαετία του 90 ξεκίνησε ως παιδί-σταρ από την τηλεοπτική σειρά «Blossom» είναι κάτοχος πτυχίου Εβραϊκών Σπουδών και Νευροεπιστημών.

Στη συνέχεια το 2008 απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών στις Νευροεπιστήμες.

Η Αγγλίδα ηθοποιός, γνωστή από τη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ, Έμα Γουάτσον, το 2014 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ροντ Άιλαντ με πτυχίο Αγγλικής Λογοτεχνίας.

Ο Νόλαν Γκουλντ είναι ο ηθοποιός με το υψηλότερο IQ στον κόσμο, είναι μέλος της MENSA, του διεθνούς οργανισμού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εστιάζει στην αναγνώριση και την ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας.

Ο 18χρονος σήμερα ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Μοντέρνα Οικογένεια» αποφοίτησε από το λύκειο σε ηλικία 13 ετών και το 2012 αποκάλυψε ότι το IQ του είναι 150.

Η Κόνι Μπρίτον από την τηλεοπτική σειρά «Nashville» έχει πτυχίο Ασιατικών Σπουδών και Κινεζικής Γλώσσας από το Κολλέγιο Ντάρτμουθ.

Ο Τζον Λέτζεντ τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας της R&B δέχθηκε προτάσεις για υποτροφία από πολλά πανεπιστήμια αλλά σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το οποίο το 2014 τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα Μουσικής Επιστήμης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Μπομπ Ντίλαν, τελικά θα βρεθεί αυτό το σαββατοκύριακο στη σουηδική πρωτεύουσα, όπου έχει προγραμματισμένες συναυλίες, για να αποδεχτεί επίσημα το Νόμπελ Λογοτεχνίας, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, μάλιστα, τους είπε: «Μακάρι να μπορούσα τη βραδιά της απονομής να παραλάβω το βραβείο αυτοπροσώπως, αλλά άλλες υποχρεώσεις μου, καθιστούν κάτι τέτοιο αδύνατο».

Ωστόσο, οι ιθύνοντες θα συναντήσουν τον Ντίλαν ιδιωτικά στη Στοκχόλμη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ίδιος δεν θα εκφωνήσει την ομιλία αποδοχής, αλλά θα στείλει μία μαγνητοφωνημένη εκδοχή της.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θα σταλεί στην Ακαδημία μαγνητοσκοπημένη διάλεξη. Το ίδιο έχουν πράξει και άλλοι νικητές στο παρελθόν.

Εάν δεν καταφέρει να δώσει τη διάλεξη μέχρι τον Ιούνιο, τότε δεν θα παραλάβει το ποσό των 910.000 δολαρίων που συνοδεύει το Νόμπελ.
real.gr

Μετά από τρεις ολόκληρους μήνες αφότου έξαφνα έφυγε από τη ζωή, τα περασμένα Χριστούγεννα σκορπίζοντας θλίψη στους θαυμαστές του ανά τον κόσμο και όχι μόνο, τελέστηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, σε κλειστό κύκλο συγγενών και φίλων η κηδεία του Βρετανού και με Κυπριακές ρίζες ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ.
Ο Τζορτζ Μάικλ που ξεκίνησε την ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα του μέσα από τους Wham, έφυγε από τη ζωή στα 53 του χρόνια.
«Οικογένεια και φίλοι συγκεντρώθηκαν για τη μικρή, ιδιωτική τελετή για να αποχαιρετίσουν τον αγαπημένο τους γιο, αδελφό και φίλο», ανέφερε σε δήλωση του ο ατζέντη του καλλιτέχνη.
Ο θάνατος του 53χρονου ποπ σταρ αγαπημένων τραγουδιών όπως η μπαλάντα «Careless Whisper» και το «Last Christmas» αποδόθηκε τελικά σε φυσικά αίτια μετά από την ολοκλήρωση των αναγκαίων τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του.
Το τελικό πόρισμα προσδιόρισε ως αιτία θανάτου τη «διατακτική καρδιομυοπάθεια με μυοκαρδίτιδα και λιπώδη διήθηση του ήπατος».
Η νεκροψία-νεκροτομή είχε αποδειχθεί ατελέσφορη, με συνέπεια να ξεκινήσουν οι χρονοβόρες τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του Τζορτζ Μάικλ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός του τραγουδιστή οφειλόταν σε χρήση ναρκωτικών ή άλλων χημικών ουσιών, όπως είχε ειπωθεί.
Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ στην ανάρτηση του, στις αρχές Μαρτίου η Βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του δημοφιλούς καλλιτέχνη, που απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών την 25η Δεκεμβρίου 2016, οφείλεται σε «φυσικά αίτια».
Η οικογένεια του Τζορτζ Μάικλ σε ανακοίνωση της, ευχαριστεί εκ νέου τους θαυμαστές του τραγουδιστή σε ολόκληρο τον κόσμο για τα πολυάριθμα μηνύματα αγάπης και στήριξης.
Τέλος να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Sun, o George Michael αναπαύεται πλέον στο ιστορικό νεκροταφείο Highgate, και στην κηδεία και ταφή παρέστησαν το supermodel Kate Moss, ο πρώην σταρ – μέλος των Spandau Ballet, Martin Kemp, ο φίλος του Τζορτζ Μάικλ, ο 43χρονος Fadi Fawaz, που είχε βρει τον τραγουδιστή νεκρό, κ.α.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!