Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο μέσος χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο έχει πρόσβαση σε έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών.
Ωστόσο, χωρίς να μπορεί να το δει, υπάρχει κι ένας άλλος, αόρατος κόσμος που πάει "πακέτο" με κάθε πρόγραμμα περιήγησης στον παγκόσμιο ιστό.
Αυτή η πλευρά του διαδικτύου είναι γνωστή ως το "κρυμμένο Web" (Deep Web).
Με μερικά… κλικ παραπάνω, μπορεί κανείς να καταφέρει να εισέλθει σε αυτόν τον κόσμο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να εγγραφούν για να σερφάρουν στο διαδίκτυο ανώνυμα.
Η δημοσιογράφος του Wired, Kim Zetter, συνομίλησε με τον Arun Rath από το npr.org και ανέφερε ότι υπάρχει μια λεπτή διαφοροποίηση ανάμεσα σε αυτό που αποκαλείται "κρυμμένο Web" και αυτών που είναι ευρύτερα γνωστά ως "Darknet sites".
"Το Deep Web είναι οτιδήποτε δεν είναι προσβάσιμο μέσω των παραδοσιακών μηχανών αναζήτησης" εξήγησε η ίδια.
Το Darknet, είναι ένα συγκεκριμένο τμήμα αυτού του κρυμμένου Web, όπου μπορεί κανείς να λειτουργήσει υπό απόλυτη ανωνυμία. Χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν, οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες που πωλούν ναρκωτικά και όπλα, ενώ μπορούν μέχρι και να… "νοικιάσουν" πληρωμένους δολοφόνους.
Μια τέτοια ιστοσελίδα μαύρης-αγοράς είναι το Silk Road, το οποίο έγινε γνωστό μετά από μια επιχείρηση του FBI πριν από ένα χρόνο περίπου, αναφέρει το δημοσίευμα του NPR.
Η Zeeter υποστηρίζει ότι το Darknet εξυπηρετεί ακόμη ένα σκοπό, που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστός: βοηθά πολιτικούς αντιφρονούντες που θέλουν να αποφύγουν τη λογοκρισία κυβερνήσεων.
Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Deep Web αναφέρεται στο περιεχόμενο του World Wide Web που δεν ανήκει στο επιφανειακό Web (Surface Web), το οποίο δεικτοδοτείται από μία συνηθισμένη μηχανή αναζήτησης.
"Ο Mike Bergman, ιδρυτής του BrightPlanet, που επινόησε τη φράση, είχε πει πως το να ψάχνει κανείς στο Internet σήμερα είναι σαν να σέρνει ένα δίχτυ στην επιφάνεια του ωκεανού: πολλά μπορεί να πιαστούν στο δίχτυ, αλλά υπάρχει ένας πλούτος πληροφοριών που βρίσκονται βαθιά και επομένως δεν μπορούν να πιαστούν. Οι περισσότερες πληροφορίες του Web είναι θαμμένες μέσα σε ιστότοπους με δυναμικά παραγόμενες ιστοσελίδες, και οι συνηθισμένες μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να τις εντοπίσουν. Οι παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να ανακτήσουν το περιεχόμενο του deep Web. Αυτές οι σελίδες δεν υπάρχουν μέχρι να δημιουργηθούν δυναμικά ως το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης αναζήτησης. Το deep Web είναι αρκετές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο από το επιφανειακό Web" προσθέτει η ίδια πηγή.

Πρόσβαση στο κρυφό διαδίκτυο

Το Tor είναι το κύριο πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο χρησιμοποιούν οι χρήστες για να έχουν πρόσβαση στο τμήμα του παγκόσμιου ιστού, όπου βασιλεύει η ανωνυμία.
Το "Tor" είναι μια συντομογραφία του όρου "The Onion Router": η λέξη "κρεμμύδι" (στα αγγλικά onion) αναφέρεται στα στρώματα μέσα από τα οποία περνά κανείς για να αποκρύψει την ταυτότητά του.
Είναι δωρεάν και μπορεί να το κατεβάσει ο καθένας. Είναι ένα απλό σάιτ, που μοιάζει με πρόγραμμα περιήγησης του διαδικτύου, όμως αν ακολουθήσει κανείς τα σωστά βήματα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Όταν ο χρήστης συνδέεται σε μια ιστοσελίδα μέσω Tor, ο υπολογιστής του περνά από μια σειρά άλλων υπολογιστών, αναπηδώντας από τον έναν στον άλλον ανώνυμα μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό.
"Κανείς δε θα μπορεί να δει ότι είστε εσείς που επισκέπτεστε εκείνες τις ιστοσελίδες, ενώ ούτε κι αυτές θα μπορούν να σας δουν" εξηγεί η Runa Sandvik, ειδική σε θέματα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. "Το μόνο που θα μπορούν να δουν είναι ότι χρησιμοποιείτε το Tor για να κάνετε κάτι".
Συνήθως, όταν επισκέπτεται κανείς μια ιστοσελίδα, ο πάροχος μπορεί να δει ότι την επισκέπτεστε. "Αν χρησιμοποιείτε Tor, τότε η κίνηση του υπολογιστή σας μεταφέρεται μέσω Γερμανίας, Σουηδίας, Ρωσίας κ.τ.λ. και η ιστοσελίδα που επισκέπτεστε θα δει ότι έχει κάποιον επισκέπτη από τη Ρωσία, και όχι από τις ΗΠΑ για παράδειγμα" πρόσθεσε η ίδια.
Το Tor δημιουργήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να προστατεύονται οι επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. "Όμως αν η κίνηση από αυτό το σύστημα ανωνυμίας γνωρίζουμε ότι προέρχεται από το αμερικανικό ναυτικό για παράδειγμα, τελικά το σύστημα δεν είναι και τόσο ανώνυμο. Έτσι, ανοίγοντάς το σε όλους, ανάμεσα στους χρήστες του μπορούν να “κρύβονται” διαφορετικές ομάδες ανθρώπων" είπε ακόμη η Sandvik.
Σύμφωνα με την ίδια, εξαιτίας ακριβώς του λόγου για τον οποίο δημιουργήθηκε το σύστημα αυτό, δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι χρήστες του το χρησιμοποιούν για παράνομες δραστηριότητες ή όχι.

Δεν είναι όμως τα πάντα… "σκοτεινά"

"Χρησιμοποιείται από οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δημοσιογράφους, ακτιβιστές, στρατιωτικούς, απλούς ανθρώπους κ.τ.λ. Εξαρτάται από το τι θέλει να πετύχει ο καθένας" ανέφερε ακόμη.
Το Tor είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των κινέζων αντιφρονούντων, οι οποίοι δε μπορούν, για παράδειγμα, να έχουν πρόσβαση στο Twitter.
Κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης γνώρισε, επίσης, μεγάλη άνθιση.
Η χρήση του Tor στο Ιράν ανέβηκε από 7.000 το 2010 σε 40.000 δύο χρόνια μετά. Στη Συρία από 600 χρήστες, άρχισαν να το χρησιμοποιούν 15.000 μέσα σε μόλις δύο χρόνια.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Tor συνεργάζεται με θύματα ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία θέλουν να επικοινωνούν χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν από αυτούς που τους έχουν κάνει κακό.
Οι χρήστες του αυξήθηκαν ακόμη πιο πολύ μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν για το πρόγραμμα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Η Sandvik εκτιμά ότι το χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες σε όλον τον κόσμο.
news.gr
Τα αναβολικά στα γυμναστήρια ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο, με το θάνατο 5 αθλητών σε μόλις ενάμιση χρόνο. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, οι απαγορευμένες ουσίες, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και οι συνέπειες τους για τον οργανισμό είναι ολέθριες.
Το Εθνος της Κυριακής επικοινώνησε με χρήστες αναβολικών, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων αλλά και ειδικούς ιατροδικαστές και τοξικολόγους, παρουσιάζοντας μία ολοκληρωμένη άποψη για το πώς διακινούνται αυτές οι ουσίες και τι επιδράσεις έχουν στο σώμα.
Οπως εξηγεί ο 34χρονος Γιώργος, χρήστης αναβολικών τα τελευταία 10 χρόνια, μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής «Τα αναβολικά γίνονται σε κύκλους για να μη διαλύσεις τα πάντα μέσα σου. Ο κάθε κύκλος διαρκεί ανάλογα με τα αποτελέσματα που θες να πετύχεις και τις αντοχές του σώματος σου. Εγώ κάνω από 8 – 10 βδομάδες. Κάποιοι κάνουν παραπάνω. Σταματώ 1-2 μήνες για να ξεκουραστεί το σώμα, να επανέλθει η ορμονική ισορροπία και ξαναξεκινώ»
Η εύκολη και γρήγορη μυική δύναμη όμως έχει και συνέπειες, αφού, όπως εξηγεί ο Γιώργος «Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου, έχω στυτική δυσλειτουργία, κάνω ανήσυχο ύπνο, ατροφούν οι όρχεις μου. Μετά το τέλος του κύκλου πέφτω σε κατάθλιψη και χρειάζομαι φάρμακα για αποθεραπεία.»
Οσο για το που μπορεί να βρει κανείς τα αναβολικά, η κατάσταση φαίνεται πώς είναι ανεξέλεκγτη. Ο Γιώργος, μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, εξηγεί ότι γνώρισε τα αναβολικά από ένα φίλο που έκανε εντατική χρήση. Αρχικά τους τα παρείχε ένας φαρμακοποιός, παράγωγα τεστοστερόνης χωρίς έγκριση από τον ΕΟΦ. Πλέον αγοράζει από ένα κατάστημα με όργανα γυμναστηρίου και συμπληρώματα διατροφής και κοστίζουν από 150 μέχρι 200 ευρώ ο κάθε κύκλος.
Μία από τις κυριότερες οδούς που τα αναβολικά και οι παράνομες ουσίες φτάνουν στην Ελλάδα είναι μέσω του διαδικτύου και του ταχυδρομείου. Αμέτρητες ιστοσελίδες παρέχουν στεροειδή σε χάπια και ενέσεις καθώς και φάρμακα για την αποθεραπεία μετά από κάθε κύκλο. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, τα αναβολικά παράγονται συχνά σε παράνομα εργαστήρια σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδία και η Μαλαισία.
Οι πλέον διαδεδομένες αναβολικές ουσίες, είναι τα στεροειδή και οι ορμόνες, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης ινσουλίνες και διουρητικά, σύμφωνα με τον αθλίατρο του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών όμηρο Εμμανουηλίδη.
Οι νέοι στον κόσμο του bodybuilding δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς στη χρήση αναβολικών. Οπως εξηγεί ο 33χρονος bodybuilder Γιάννης Γιαντζόγλου που διατηρεί γυμναστήριο στις Σέρρες μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, «τα παιδιά που παίρνουν αναβολικά πωρώνονται και χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα. Ξεκινούν ακόμη κι από τα 17. Κάποιοι παίρνουν ακόμη και αναβολικά που απευθύνονται σε ζώα, βόδια, ταύρους, άλογα ιπποδρόμου, επειδή είναι πιο φτηνά. Ομως είναι και πιο τοξικά». Ωστόσο θεωρούνται κατά μία έννοια σχεδόν ”απαραίτητα” , αφού όπως διευκρινίζει «στις μεγάλες κατηγορίες κιλών δεν μπορείς να επιβιώσεις χωρίς αναβολικά»
Η χρόνια χρήση αναβολικών οδηγεί σε αρκετές περιπτώσεις στο θάνατο, όπως αναφέρει στο Εθνος της Κυριακής η Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια ιατροδικαστικής και τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ: «Πολλά συστήματα του οργανισμού πλήττονται, κυρίως το συκώτι , αλλά και η καρδιά και το πεπτικό. Τα αναβολικά ενοχοποιούνται επίσης και για μυοκαρδιοπάθεια, αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο καρδιακής απολογίας»
Στην Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουν χάσει τη ζωή τους 5 άτομα από τον κόσμο του bodybuilding. Το Γενάρη του 2013, ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες bodybuilders βρέθηκε νεκρός στο γυμναστήριο του στο Αγρίνιο σε ηλικία 60 ετών. Τρεις μήνες αργότερα ένας 29χρονος πέθανε στη Σύρο, ενώ τον περασμένο Απρίλιο έπεσε νεκρός ένας bodybuilder σε παραλία της Εύβοιας. Τα επόμενα δύο θύματα ήταν ένας 45χρονος αθλητής από τη Χαλκίδα και ένας 54χρονος που είχε σταματήσει το άθλημα για μία δεκαετία.
Τα στατιστικά είναι τουλάχιστον ανησυχητικά, αφού, ακόμα κι αν ο χρήστης τα διακόψει, οι παρενέργειες τους στο σώμα είναι ισόβιες. «Μπορεί κάποιος να κάνει χρήση στα 20 και να του προκύψουν προβλήματα στα 50» εξηγούν οι ειδικοί.

http://www.4news.gr 
Μετά το επίσημο ντεμπούτο του στο 84ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το «πιο Abarth από όλα τα Abarth» βγαίνει για πρώτη φορά στο δρόμο. Εφοδιασμένο με ένα κινητήρα 1.4 T-Jet 190 ίππων, που προσφέρει τον καλύτερο λόγο βάρους/ισχύος στην κατηγορία του (5,2) και μία επιτάχυνση από 0 - 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,9”, το Abarth 695 biposto θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο της 16ης διοργάνωσης του ράλι "Gumball 3000", το μη ανταγωνιστικό ράλι για 120 υπεραυτοκίνητα που καλύπτει πάνω από 3.000 μίλια σε λιγότερο από 10 μέρες σε Βόρεια Αμερική & Ευρώπη.

Μετά το 15ο ράλι, που πραγματοποιήθηκε από την Κοπεγχάγη μέχρι το Μονακό, στη διοργάνωση του 2014 το "Gumball 3000" θα διασχίσει δύο ηπείρους, σε μία διαδρομή που ξεκινάει από το South Beach του Μαϊάμι και τερματίζει στην Ιμπίθα. Είναι μια μοναδική περιπέτεια για τους συμμετέχοντες, που ανάμεσα στις 4 και τις 11 Ιουνίου θα ταξιδέψουν από την Αμερική στην Ευρώπη. Μετά από διαδρομές στο Μαϊάμι, την Ατλάντα και τη Νέα Υόρκη, τα 120 αυτοκίνητα θα διασχίσουν αεροπορικώς τον Ατλαντικό, για να φτάσουν στη Σκωτία. Εκεί, στο Εδιμβούργο, το "Gumball 3000" θα «συναντήσει» το Abarth 695 biposto, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο δρόμο. Το διθέσιο αυτοκίνητο θα προσπαθήσει με τους 190 ίππους του, για να γίνει η ατραξιόν της εκδήλωσης, έχοντας στις πόρτες του τον αριθμό συμμετοχής 1.

Ο Maximillion Cooper, επικεφαλής και ιδρυτής της διοργάνωσης, θα είναι ο πρώτος επίσημος οδηγός του Abarth 695 biposto.

Το "Gumball 3000" ξεκίνησε το 1999 από τον Maximillion Cooper, ένα Βρετανό πρώην οδηγό αγώνων σχεδιαστή και επιχειρηματία, που περιλαμβάνεται από το Complex στη λίστα των 50 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς το ράλι του συμπεριλαμβάνει στην ίδια εκδήλωση αυτοκίνητα, μουσική, μόδα, τέχνη και ψυχαγωγία. Ο Cooper δανείστηκε τον όρο Gumball από τον Andy Warhol, που τον χρησιμοποιούσε για να περιγράψει πώς το κοινό «μασάει και φτύνει» τη λαϊκή κουλτούρα σαν μία τσίχλα. Ο αριθμός 3000 είναι μία υπόμνηση στη μαγεία που ασκεί στον Cooper το μέλλον, ειδικά σε μια εποχή που βρισκόταν στο κατώφλι του 21ου αιώνα.

Οι δρόμοι ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Σκωτίας και την Ιμπίθα, που θα περάσει από το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη, θα είναι ο πρώτος στον οποίο θα δοκιμαστούν οι εντυπωσιακές επιδόσεις του 695 biposto (μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ./ώρα!). Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας που κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο προσφέρεται με κιβώτιο με "dog rings" και μπλοκέ διαφορικό που προέρχονται από τον κόσμο των αγώνων, κάνοντας τις αλλαγές ταχυτήτων τόσο αστραπιαίες, που οι έμπειροι οδηγοί δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν το συμπλέκτη.

Σε κάθε πόλη που θα επισκέπτεται το "Gumball", η Abarth – μοναδικός επίσημος αυτοκινητικός συνεργάτης – θα παίζει ένα σημαντικό ρόλο: η Regent Street στο Λονδίνο, οι Jardin des Tuileries στο Παρίσι, η Βαρκελώνη και το λιμάνι της παλιάς πόλης στην Ιμπίθα θα καλωσορίσουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο και η Abarth είναι έτοιμη να κάνει την κάθε άφιξη ένα αξιομνημόνευτο γεγονός με τα φανταστικά αυτοκίνητά της.
news.gr
Στις 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα πριν τη συνηθισμένη ημερομηνία, θα χτυπήσει το κουδούνι φέτος στα... δημοτικά, τα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, σύμφωνα με την οριστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. 
 
Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, χάνονται οριστικά δύο ημέρες από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, η πρώτη και η τελευταία, δηλαδή η προπαραμονή και του Αγίου Ιωάννη, καθώς και η αργία των Τριών Ιεραρχών για Γυμνάσια-Λύκεια, αλλά και δύο μέρες από τις διακοπές του Ιουνίου.
Ωστόσο, η καθιέρωση της "χειμερινής εβδομάδας" δεν προχωρά ακόμη και η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να ανακοινώσει σχετική ρύθμιση αργότερα.
Πιο αναλυτικά:
Για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.
Για το σχολικό έτος 2013-14 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα Νηπιαγωγεία και η διδασκαλία των μαθημάτων στα Δημοτικά λήγουν στις 13 Ιουνίου 2014, ενώ για το σχολικό έτος 2014-15 θα λήξουν στις 15 Ιουνίου 2015.
Οι διακοπές των Χριστουγέννων για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015.
Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30ή Ιανουαρίου 2015 δεν αποτελεί ημέρα αργίας για Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
Το σχολικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου, ενώ το διδακτικό από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Ιουνίου. «Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια».
Αυτό είναι το Κιριμπάτι, ένα όμορφο νησί, από αυτά που συνήθως εμείς λέμε εξωτικά, στην καρδιά του Νότιου Ωκεανού.
Σε 60 χρόνια όμως εκεί δεν θα υπάρχει τίποτα!
Η άνοδος της στάθμης των νερών, άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής, θα καταπιεί το νησί μην αφήνοντας παρά ελάχιστα βράχια πάνω από την επιφάνεια.
Η αδικία και η ειρωνεία; Το 2005, η μέση κατά κεφαλήν εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου από τους κατοίκους του Κιριμπάτι ήταν 7%, δηλαδή μόλις το 2% του αντίστοιχου ποσοστού ενός πολίτη των ΗΠΑ. Ωστόσο, το Κιριμπάτι είναι που θα εξαφανιστεί.

Ήδη οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν εκτοπίσει πολλούς κατοίκους από τα παράλια προς την ενδοχώρα και τα προβλήματα του υπερπληθυσμού είναι τεράστια. Ακόμη, το νησί αν και περιτριγυρίζεται από νερό, δεν έχει πόσιμο νερό καθώς τα θαλάσσια ύδατα έχουν εισβάλλει σε κάθε κοίτη πόσιμου νερού. Oι κάτοικοι φτιάχνουν αναχώματα για να προστατευτούν από το νερό, ωστόσο αυτά είναι μόνον προσωρινά.





news.gr
Είναι ένας νταλικέρης και πάει έξω από έναν οίκο ανοχής…

Βλέπει μια ξανθιά από πάνω μέχρι κάτω γυμνή!

- Με 50 ευρώ τι κάνεις;
- Τα πάντα μωρό μου
- Ωραία ντύσου και έλα να ξεφορτώσεις το φορτηγό!!!








Υπάρχει η αίσθηση ότι στην κλεψύδρα η άμμος φαίνεται να τρέχει πιο γρήγορα στο τέλος, από όσο κυλούσε στην αρχή. Παρόμοια αντίληψη φαίνεται να έχουν και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι, πού νομίζουν ότι η ζωή τους κυλάει με πιο μεγάλη ταχύτητα από εκείνη που νιώθανε στις νεαρές τους ηλικίες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αίσθηση του χρόνου που διαθέτουμε είναι εσωτερική και υποκειμενική, με αποτέλεσμα σε ένα δεκάχρονο παιδί ο χρόνος να φαντάζει σαν ένα πολύ μακρύ διάστημα, ενώ ο ίδιος χρόνος για κάποιους μετά τα πενήντα να μοιάζει πιο σύντομος και πιο μικρός.
Στο παρελθόν ο Γάλλος φιλόσοφος Jean-Marie Guyau και ο Αμερικανός William James είχαν την άποψη ότι η μονοτονία στην καθημερινότητα είναι η αιτία που οδηγεί τους μεγάλους ανθρώπους να θεωρούν ότι ο χρόνος γίνεται πιο μικρός.
Τα νεανικά χρόνια είναι συναρπαστικά, με το ανήσυχο πνεύμα να είναι πάντα σε επιφυλακή από τις πλούσιες και καινούργιες εμπειρίες.
Αντίθετα, όταν με το πέρασμα του χρόνου οι μέρες αδειάζουν από περιεχόμενο που προκαλεί η έλλειψη καινούργιων εντυπώσεων, ο χρόνος φαίνεται να συρρικνώνεται.
Πολύ πιθανό η αναπόληση των νεανικών αναμνήσεων να προκαλεί την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος ήταν μεγαλύτερη από άλλες μεταγενέστερες, όπου και είχαν πολύ λιγότερες αναμνήσεις.
Αντίστοιχη προσέγγιση συνδέει την αίσθηση της ταχύτητας του χρόνου με τον φυσιολογικό ρυθμό του ανθρώπινου σώματος. Για παράδειγμα οι μώλωπες και οι πληγές, επουλώνονται δύο φορές πιο γρήγορα σε έναν εικοσάχρονο από ότι σε έναν σαραντάχρονο. Μεγαλώνοντας ο μεταβολισμός μοιάζει να κινείται με πιο αργό ρυθμό σε αντίθεση με την ταχύτητα του εξωτερικού κόσμου που μοιάζει να επιταχύνεται.
Κοινό γνώρισμα για πολλούς από εμάς είναι η αίσθηση ότι ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα όταν λείπουμε σε διακοπές, ενώ όταν επιστρέφουμε σπίτι νιώθουμε ότι λείπαμε για πολύ καιρό.
Στο βιβλίο ο «Ξένος» του Γάλλου λογοτέχνη Albert Camus, η αίσθηση του χρόνου εναλλάσσεται. «Δεν είχα καταλάβει σε ποιο βαθμό οι μέρες μπορούσαν να είναι σύντομες και μακριές. Μακριές αναμφίβολα για να τις ζεις, αλλά τόσο διατεταγμένες, που κατέληγαν να χύνονται η μια μέσα στην άλλη. Όταν μια μέρα, ο φύλακας μου είπε ότι ήμουν εκεί πέντε μήνες, το πίστεψα αλλά δεν το κατάλαβα. Για μένα, ήταν συνέχεια η ίδια μέρα που ξεχυνότανε μέσα στο κελί μου».
Και όπως είπε και ο αμερικανός ποιητής Henry Van Dyke: «Ο χρόνος είναι πολύ αργός γι’ αυτούς που περιμένουν, πολύ γρήγορος γι’ αυτούς που φοβούνται, πολύ μακρύς γι’ αυτούς που πονούν, πολύ σύντομος γι’ αυτούς που διασκεδάζουν, αλλά για τους ερωτευμένους, ο χρόνος είναι αιώνιος».
echoes.gr
Στη φυλακή πρόκειται να περάσει τα επόμενα 33 χρόνια της ζωής του ο γιος του ποδοσφαιρικού θρύλου της Βραζιλίας, Πελέ, καθώς το δικαστήριο...
τον έκρινε ένοχο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που συγκέντρωσε από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Εντίνιο είναι ένας συνταξιούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος, τη δεκαετία του 1990, έπαιζε ως τερματοφύλακας στην παλιά του ομάδα του Πελέ, Σάντος, και τώρα εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στην ίδια ομάδα.

Ο 43χρονος συνελήφθη για πρώτη φορά το 2005 και έχει ήδη εκτίσει ποινή για αδικήματα που αφορούν στη διακίνηση ναρκωτικών και διασυνδέσεις με διαβόητη έμπορο ναρκωτικών στην πόλη του Σάντος.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι εθισμένος στα ναρκωτικά, ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του για διακίνηση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η δύναμη της σκέψης είναι τόσο ισχυρή που καθορίζει τελικά την πραγματικότητά μας.
Όπως υποστηρίζει ο κλάδος της «Θετικής Ψυχολογίας», τα θετικά συναισθήματα και οι θετικές σκέψεις, μας «ελευθερώνουν», μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να ισορροπήσουμε, να σκεφτούμε μια μεγάλη πληθώρα από εναλλακτικές λύσεις και ιδέες, να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε.
Αντιθέτως, όταν το μυαλό μας κατακλύζεται από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, γινόμαστε επιφυλακτικοί, παθητικοί, νιώθουμε συνεχώς στρεσαρισμένοι και κουρασμένοι και τελικά, εμποδίζουμε τον εαυτό μας να πετύχει σε διάφορους τομείς.
Υπάρχουν όμως τρόποι να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις και να αρχίσουμε να βλέπουμε το ποτήρι… μισογεμάτο. Με λίγη προσπάθεια και πολύ πίστη, θα δούμε τη ζωή μας να αλλάζει προς το καλύτερο ακλουθώντας ορισμένες συμβουλές που σίγουρα θα μα βοηθήσουν.
- Συνειδητοποίηση:  Αν καταφέρουμε να επισημάνουμε ποιες σκέψεις είναι αυτές που μας χαλούν την διάθεση και μας γεμίζουν άσχημα συναισθήματα, θα μπορέσουμε να τις μπλοκάρουμε πριν γίνουν συναίσθημα και ριζώσουν στο μυαλό μας. Αργά αλλά σταθερά σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τις αρνητικές σκέψεις και να μην τις επιτρέπουμε να μας επηρεάζουν.
- Χρόνος για τον εαυτό μας: Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από «πρέπει» που μας αγχώνουν και που κρατούν απασχολημένη τη σκέψη μας συνεχώς. Διαθέτοντας λίγη ώρα για τον εαυτό μας την στιγμή που ασχολούμαστε με κάτι που μας αρέσει, χωρίς να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο, η αποδοτικότητά μας θα βελτιωθεί σε πολλούς τομείς.
- Διαχείριση χρόνου:  Η σωστή διαχείριση του 24ωρου μας είναι σημαντική ώστε να νιώθουμε πως έχουμε καταφέρει κάτι. Όταν δεν καταφέρνουμε να ολοκληρώνουμε τις αποστολές μας στην ώρα τους, οι αρνητικές σκέψεις που δημιουργούνται επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή μας.
- Χαρούμενες παρέες: «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι». Επιλέγουμε χαρούμενους ανθρώπους για παρέα που είναι ικανοί να μας επηρεάσουν θετικά και προσπαθούμε να περνούμε μαζί τους όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.
- Αγαπημένες δραστηριότητες: Πράγματα που αγαπάμε και που μας κάνουν να διώχνουμε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό μας, είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά μας. Αφιερώνουμε χρόνο στο διάβασμα ενός βιβλίου, σε μία καλή ταινία, στην μουσική που αγαπάμε, σε μία βόλτα ή στο χόμπι μας.
- Εστιάζουμε στις αισθήσεις μας: Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Σταματάμε, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε οτιδήποτε ωραίο δίνοντας προσοχή στις αισθήσεις μας. Μυρίζουμε, νιώθουμε, γευόμαστε, για να γίνουμε πιο «ζωντανοί» και θετικοί.
- Όχι στη γενίκευση και την υπερβολή: Το να σκεφτόμαστε ξανά και ξανά κάθε τι αρνητικό έχει ως αποτέλεσμα να «εγκατασταθεί» στο μυαλό μας και να μας κρατά λυπημένους. Το να ξεχνάμε αλλά και το να συγχωρούμε είναι σημαντικό ώστε να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αρνητικά συναισθήματα.
- Τέλος στα βιαστικά συμπεράσματα: Η υπομονή είναι μεγάλο προσόν. Δεν χρειάζεται λοιπόν να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα τα οποία μπορεί να μας οδηγήσουν σε δυσάρεστα επιχειρήματα και να μας γεμίσουν αρνητικές σκέψεις.
Τα πάντα είναι στο μυαλό μας και η επιλογή δική μας. Επιλέγουμε να σκεφτόμαστε θετικά ώστε να δρούμε θετικά και να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Επιλέγουμε θετική στάση απέναντι στη ζωή για να είμαστε χαρούμενοι αλλά και υγιείς.
echoes.gr
Ένα έξυπνο τρικ που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το σιδέρωμα…

Θέλεις να βάλεις το αγαπημένο σου t-shirt αλλά δεν έχεις ήδη αργήσει στη δουλειά; Δεν χρειάζεται να ψάξεις άλλο outfit!

Την ώρα που κάνεις το ντους σου, κρέμασε μέσα στο μπάνιο την μπλούζα σου και κλείσε την πόρτα. Οι υδρατμοί θα εξαφανίσουν τις ζάρες και το ρούχο σου θα δείχνει τέλειο!


http://www.enikos.gr 
Ο αστρονόμος του αστεροσκοπείου της Μπορντό Σον Ρέιμοντ σχεδίασε ένα ηλιακό σύστημα ιδανικό για την εμφάνιση ζωής το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενεί ακόμη και 60 κατοικήσιμους πλανήτες.
Αν και ένα τέτοιο σύστημα είναι αρκετά απίθανο να βρεθεί στην πράξη, οι υπολογισμοί του μπορούν να φανούν χρήσιμοι στην έρευνα για εξωπλανήτες.
Οι αρχές στις οποίες στηρίχτηκε ο Ρέιμοντ ήταν δύο: να είναι επιστημονικά αποδεκτή η διάταξη των πλανητών και το σύστημα να είναι ευσταθές για δισεκατομμύρια χρόνια.
Για το λόγο αυτό ως άστρο επιλέχτηκε ένας κόκκινος νάνος, ένα αστέρι με μικρότερη μάζα από τον Ήλιο αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μία σταθερή κατοικήσιμη ζώνη γύρω του, μια περιοχή δηλαδή όπου το νερό υπάρχει σε υγρή μορφή.

PLANETPLANET.NET
Οι υπολογισμοί δείχνουν πως είναι δυνατό για ένα κόκκινο νάνο να φιλοξενήσει 24 κατοικήσιμους πλανήτες στο μέγεθος της Γης.
Ο ερευνητής ξεκίνησε τη διάταξη με βραχώδεις πλανήτες όμοιους σε μέγεθος με τη Γη, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν και από έναν δορυφόρο (ή μικρότερο πλανήτη) αντίστοιχου μεγέθους.

Στην ίδια τροχιά επίσης, είναι δυνατόν να υπάρχει κι  άλλο ένα ζεύγος πλανήτη-δορυφόρου αρκεί να έπεται 60ο, κάτι που προκύπτει από τη λύση των βαρυτικών εξισώσεων.
Στο Ηλιακό μας σύστημα, τα σημεία αυτά καταλαμβάνουν αστεροειδείς αντί για πλανήτες, οι οποίοι μάλιστα έχουν το δικό τους όνομα και ονομάζονται Τρώες: ο Δίας έχει χιλιάδες, και ακόμη και η Γη έχει έναν.
Συνολικά υπάρχουν έξι τέτοιες πιθανές τροχιές εντός της κατοικήσιμης ζώνης ενός κόκκινου νάνου, δίνοντας συνολικά 24 ουράνια σώματα που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή.
Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη μέρος στο οποίο μπορούν να κρύβονται τέτοια σώματα: στους αντίστοιχους με το Δία πλανήτες-γίγαντες.
Αν και οι πλανήτες που αποτελούνται κατά βάση από αέρια δε θεωρείται πιθανό να είναι κατοικήσιμοι, έχουν συνήθως ένα μεγάλο αριθμό από δορυφόρους, ομοίως με την Ευρώπη και τον Εγκέλαδο, που στο Ηλιακό Σύστημα είναι πρώτης τάξεως υποψήφια σώματα για φιλοξενία ζωής.
Οι υπολογισμοί δείχνουν πως είναι δυνατό για ένα κόκκινο νάνο να συνοδεύεται από τέσσερις πλανήτες στο μέγεθος του Δία, ο καθένας με 5 φεγγάρια που να μοιάζουν με τη Γη.

PLANETPLANET.NET
Αν και οι πλανήτες που αποτελούνται κατά βάση από αέρια δε θεωρείται πιθανό να είναι κατοικήσιμοι, έχουν συνήθως ένα μεγάλο αριθμό από δορυφόρους.
Συμπεριλαμβάνοντας και τους αντίστοιχους Τρώες, ο αριθμός των πιθανών κατοικήσιμων κόσμων προσαυξάνεται κατά 36, αγγίζοντας τους 60 πλανήτες. Εάν δε στο κόκκινο νάνο προστεθεί και ένα δίδυμο άστρο, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Αν και ο ερευνητής παραδέχεται πως θα ήταν πολύ περίεργο η φύση να παράξει κάτι τόσο θεαματικό, κάθε επιμέρους τμήμα αυτού του «απόλυτου ηλιακού συστήματος» είναι απολύτως δυνατό και προβλέπεται από τις προσομοιώσεις, ενώ τμήματα της έρευνάς του είναι χρήσιμα για την έρευνα άλλων ηλιακών συστημάτων.     
naftemporiki.gr
Η Κατερίνα Στανίση μιλάει στο Πρώτο Θέμα και την Σοφία Χουντάση...

Σου έχει γίνει ανήθικη πρόταση στη δουλειά;
Εννοείται. Όταν ένα κοριτσάκι 18 ετών βγαίνει στους λύκους δεν θα κοιτάξουν τα το φάνε; Πίστευα όμως πολύ στον εαυτό μου, με ενδιέφερε πολύ η δουλειά μου και κυρίως είχα και έχω μια αρχή: αν δεν αισθάνομαι έλξη για έναν άντρα δεν μπορώ να είμαι μαζί του. Αυτό λοιπόν τήρησα κι ας έχασα δουλειές και χρήμα. Μάλιστα έχω κάνει σχέση με επιχειρηματία, γιατί είναι φυσιολογικό να μπλέκεις με ανθρώπους της δουλειάς, όμως ήμουν ερωτευμένη. Χωρίς συναίσθημα δεν λειτουργώ.
Έχεις κάνει υποχωρήσεις στη δουλειά σου;
Κάποια πράγματα θα μπορούσα να τα είχα αποφύγει, αλλά όταν ήμουν σε μικρή ηλικία χρειαζόμουν το μεροκάματο για να ζήσουμε εγώ και η οικογένειά μου. Ναι, έκανα υποχωρήσεις. Εκείνα τα χρόνια οι τραγουδίστριες αν δεν έκαναν κονσομασιόν, δεν πάει να είχαν φωνάρα και να ήταν κούκλες, δεν τις κρατούσαν στο μαγαζί. Κονσομασιόν έκαναν όλες οι τραγουδίστριες, που σημαίνει παρέα στα τραπέζια. Σήμερα το λένε «δημόσιες σχέσεις» και δεν χτυπάει και τόσο πολύ. Τότε δεν υπήρχε η ίδια ελαστικότητα. Έπρεπε να το κάνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά προσωπικά μου έκανε καλό γιατί γνώρισα τους ανθρώπους. Αυτή η δουλειά με έκανε ψυχολόγο κι ας μου λείπει το πτυχίο.

http://www.thestival.gr

Περισσότερα από 1000 άτομα χόρεψαν σάλσα στην πλατεία Αριστοτέλους και έσπασαν το ρεκόρ Guinness! Τα έσοδα από τις συμμετοχές δίνονται στο Σύλλογο «Ελπίδα για το παιδί».
Μια συγχρονισμένη salsa rueda χόρεψαν συνολικά 1102 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα για 7:16 λεπτά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε γίνει στην Ιταλία όπου 706 άτομα χόρεψαν για 5 λεπτά.
Σχολές χορού, χορογράφοι και χορευτές συνεργάστηκαν στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας που είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές - ήταν πέντε ευρώ για τον κάθε χορευτή - θα δοθούν στο Σύλλογο «Ελπίδα για το παιδί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
«Τα ζευγάρια χόρεψαν σάλσα σε ομόκεντρους κύκλους για πάνω από 7 λεπτά και το ρεκόρ καταγράφηκε από συμβολαιογράφο για να πάει στα Γκίνες»,  δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Δομάτζης από τη σχολή χορού Danza Fuerte που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ετσι και αλλιώς η μόδα τους έχει περάσει, καθώς οι περισσότεροι λάτρεις του σινεμά έχουν τη δυνατότητα να δουν ταινίες on-line. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι που πρέπει τα dvd που έχουμε όλοι στα σπίτια μας να καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων. Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές ο κόσμος μας θα ήταν πιο πράσινος αν εγκαταλείπαμε οριστικά τα DVD για χάρη της ψυχαγωγίας online.
Να σημειωθεί ότι το 2011, οι κάτοικοι των ΗΠΑ παρακολούθησαν 20,4 δισεκατομμύρια ώρες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών είτε online είτε σε DVD.
Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας ήταν περίπου 19,5 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών που αντιστοιχούν στην παραγωγή των DVD, τη διανομή τους σε καταστήματα και τις διαδρομές που έκαναν οι καταναλωτές για να τα αγοράσουν ή να τα νοικιάσουν.
Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι η πλήρης κατάργηση των DVD και η στροφή των καταναλωτών αποκλειστικά στο online video θα περιόριζε τις εκπομπές αυτές κάτω από το μισό, στους 8,6 εκατομμύρια τόνους.
Η παρακολούθηση μιας ώρας βίντεο στο Διαδίκτυο υπολογίζεται ότι εκπέμπει μόλις 400 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που αντιστοιχεί κυρίως στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τους διαδικτυακούς διακομιστές και τα δίκτυα.
Το όφελος από την κατάργηση του DVD στις ΗΠΑ, επισημαίνουν οι ερευνητές, θα ισοδυναμούσε με διακοπή ηλεκτροδότησης 200.000 νοικοκυριών.

http://www.thestival.gr

Γιγάντιες πολυτελείς κατασκευές «γεμάτες» διασκέδαση Μεγαλειώδη κτίρια, πολυτελή resort και απέραντες εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν από γιγαντιαίες πισίνες, μέχρι ολόκληρα θεματικά πάρκα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη μοναδική λίστα με τα δέκα ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ολόκληρες πόλεις!

Δείτε ένα προς ένα τα εντυπωσιακά στοιχεία. Τα νούμερα και οι εικόνες μιλούν από μόνα τους!

10. Hotel Moon Palace, Μεξικό


Δωμάτια: 2.133
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το σύνολο του πληθυσμού του νησιού South Padre και ο καθένας θα έχει και το συνοδό του.
Υποδεχθείτε το Moon Palace στο Κανκούν του Μεξικό. Πρόκειται για μια ολόκληρη «χώρα» διακοπών, όπου μπορείτε να παίξετε γκολφ, να κολυμπήσετε και να παίξετε λίγο ακόμα γκολφ, ενώ θα φοράτε τα βελούδινα λευκά σας μπουρνούζια όπου θέλετε, αφού δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα τριγύρω σε απόσταση πολλών μιλίων, εκτός φυσικά από περισσότερο Moon Palace. Ω ναι, εδώ θα δείτε και μια εντυπωσιακή πισίνα με δελφίνια, όπου οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τα φιλικά αυτά ζώα, όπως ακριβώς στην Ανατολική Ευρώπη. Ώρα για διακοπές λοιπόν!

9. Dacheng Shanshui International, Κίνα


Δωμάτια: 2.353
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το σύνολο του πληθυσμού του νησιού Lanai της Χαβάης
Παρότι στον τίτλο του ισχυρίζεται ότι είναι διεθνές, το κολοσσιαίο αυτό ξενοδοχείο δεν δίνει στη σελίδα του πολλές κατανοητές πληροφορίες για το σύνολο των ανέσεων που προσφέρει. Η ετυμηγορία; Προφανώς κανείς από το προσωπικό δεν μιλά αγγλικά και το πρωινό του είναι αρκετά λιτό.

8. Marina Bay Sands, Σιγκαπούρη


Δωμάτια: 2.561
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το σύνολο του πληθυσμού της Montserrat
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτού του ξενοδοχείου είναι η γιγαντιαία πισίνα που καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της οροφής του κτιρίου, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο. Η πισίνα είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ότι μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και εκτός των άλλων προσφέρει μια μαγευτική θέα στην πόλη της Σιγκαπούρης. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, τότε κάντε μια βόλτα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

7. Atlantis Paradise Island, Μπαχάμες


Δωμάτια: 3.200
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το σύνολο του πληθυσμού του Taos στο Νέο Μεξικό
Ίσως το καλύτερο μέρος αυτού του υπέρλαμπρου θέρετρου είναι το τεράστιο ενυδρείο του. Διαθέτει ακόμα μια τεχνητή λιμνοθάλασσα γεμάτη καρχαρίες, σαλάχια και πολλά ακόμα είδη ψαριών.

6. Shinagawa Prince Hotel, Ιαπωνία


Δωμάτια: 3.680
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το σύνολο του πληθυσμού της χώρας Ναουρού
Βρίσκεται στην βιομηχανική πόλη Minato, όπου οι εταιρείες Honda, Mitsubishi, Toshiba και Pokemon έχουν τις εγκαταστάσεις τους. Το resort χρησιμοποιείται κυρίως για ολιγοήμερες διαμονές στελεχών, που έρχονται στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και από εναλλακτικούς ταξιδιώτες που αναζητούν ένα μέρος κοντά στο Τόκιο. Αν έχετε βαρεθεί να δοκιμάζετε νέες κουζίνες, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική κουλτούρα από τη δική σας, επισκεφθείτε το γειτονικό Steakhouse και απολαύστε παραδοσιακές αμερικάνικες γεύσεις.

5. Sheraton Macau Hotel, Μακάου


Δωμάτια: 3.896
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Κάθε αυτοπροσδιοριζόμενο ως καλλιτέχνη, που κατοικεί στο Williamsburg του Μπρούκλιν
Το Μακάου νοικιάστηκε στην Πορτογαλία από τους Κινέζους για να χρησιμοποιηθεί ως εμπορικό λιμάνι το 1557. Μετά από μια μακρά μάχη νομοσχεδίων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι οι Πορτογάλοι ζητούσαν αυτονομία και οι Κινέζοι να αυξάνουν το ενοίκιο κάθε χρόνο, αποφασίστηκε να το κυβερνούν οι Πορτογάλοι, εφόσον οι Κινέζοι το διατηρήσουν ως δικό τους έδαφος. Σήμερα το Sheraton είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Μακάο και μάλιστα είναι φημισμένο για τα δωρεάν σνακ που προσφέρονται στους πελάτες καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά και για τα δωρεάν ποτά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

4. Ambassador City, Ταϊλάνδη


Δωμάτια: 4.219
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το σύνολο του πληθυσμού της Greenville στο Κεντάκι
Χτισμένο σε μια έκταση 40 στρεμμάτων κοντά στην περιοχή Pattaya, το Ambassador City αποτελείται από πέντε κτίρια, οκτώ εστιατόρια, μυριάδες μπαρ και νυχτερινά κέντρα, ένα συνεδριακό κέντρο και ένα γυμναστήριο, που διαθέτει τη μεγαλύτερη εσωτερική πισίνα της Ασίας.

3. First World Hotel, Μαλαισία


Δωμάτια: 6.118
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το σύνολο του πληθυσμού των Χάμπτονς της Νέας Υόρκης
Αυτό το συγκρότημα είναι το τρίτο μεγαλύτερο ξενοδοχείο στη λίστα μας και το τέταρτο μεγαλύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαθέτει δύο πύργους, 3.307 deluxe δωμάτια, 1.669 standard δωμάτια, 493 superior deluxe δωμάτια, 136 θεματικά δωμάτια και 69 deluxe τρίκλινα δωμάτια. Οι εντυπωσιακού εξωτερικοί του χώροι περιλαμβάνουν ένα θεματικό πάρκο, ένα στοιχειωμένο σπίτι, κινηματογράφο και μπόουλινγκ.

2 . MGM Grand, Αμερική


Δωμάτια: 6.852
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Το ήμισυ του πληθυσμού του Μονακό
Το MGM Grand στο Λας Βέγκας ήταν κάποτε το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, αλλά τώρα συμβιβάζεται με τον τίτλο του μεγαλύτερου στις ΗΠΑ. Ξεχωριστά σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν τα 6,6 στρέμματα που περιλαμβάνουν καταρράκτες, λίμνες, ποτάμια. Επίσης φιλοξενεί την παράσταση Ka του διάσημου Cirque du Soleil παραγωγή του Ka.

1. Izmailovo Hotel, Ρωσία


Δωμάτια: 7.500
Θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει: Όλους τους οδηγούς ταξί της Νέας Υόρκης
Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν έχει ποτέ ακούσει για το Izmailovo, είναι το πρώτο στη λίστα. Τώρα το γιατί η περιοχή Izmaylovo της Ρωσίας θα χρειαστεί ποτέ να φιλοξενήσει 7.500 άτομα, αυτό δεν μπορούμε να το απαντήσουμε.
news.gr
Η ιστορία του Μανώλη του Ζωγραφάκη είναι από εκείνες που αποδεικνύουν πως οι καλύτερες ιδέες γεννιούνται μέσα από τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής.

Ο νεαρός Έλληνας αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο, ξεχύθηκε με ορμή αλλά και άγνοια κινδύνου στην αγορά εργασίας της πόλης. Κάπου εκεί όμως ξεκίνησαν τα δύσκολα, καθώς όντας άνεργος και χωρίς μόνιμη στέγη, έψαχνε να βρει κάποια δουλειά προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην. Οι μεγάλες δυσκολίες και ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση τον βοήθησαν να καταλάβει ότι δεν υπήρχαν πουθενά συγκεντρωμένες πληροφορίες που να απαντούσαν στα προβλήματα γι' ανθρώπους σαν αυτόν. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει το «brokeinlondon.com» (άφραγκος στο Λονδίνο), την πρώτη ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεται ένας μετανάστης, από την εύρεση εργασίας, σπιτιού ως και την αναζήτηση οικονομικού τρόπου διασκέδασης.
Πρόκειται για έναν χρήσιμο οδηγό επιβίωσης που λειτουργεί ως μια βάση δεδομένων από websites που προσφέρουν λύσεις στους τομείς της εργασίας, της διαμονής, της διασκέδασης, της μετακίνησης και των αγορών με απευθείας link.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
«Το site προέκυψε μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα εγώ ο ίδιος όταν ήρθα αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα. Το να είσαι φοιτητής στο Λονδίνο και μετά εργαζόμενος και ενεργό μέλος της πόλης είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα», εξηγεί στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο Μανώλης. Το brokeinlondon.com δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Δουλεύοντας σε δύο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην, έκανε παράλληλα έρευνα για τα καταλληλότερα websites και εμπλούτιζε το δικό του με χρήσιμες πληροφορίες για τους νεοαφιχθέντες και όχι μόνο. Σήμερα, δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του site, ο κόπος του έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς. « Οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο και σε καθημερινή βάση λαμβάνω πολλά e -mails από ανθρώπους που έρχονται εδώ για μια καλύτερη ζωή», μας λέει.

ΑΠΗΧΗΣΗ.
Μάλιστα, η φήμη του brokeinlondon έφτασε μέχρι το Time Out, το κορυφαίο περιοδικό πόλης στο Λονδίνο. «Όταν ξεκινούσα, επειδή ένιωσα στο πετσί μου πως είναι να είσαι άνεργος και χωρίς σπίτι, ήξερα πως θα έχει ανταπόκριση αυτό που ετοίμαζα μιας και οι μετανάστες εδώ είναι πάρα πολλοί», υπογραμμίζει. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον ίδιο, είναι όταν λαμβάνει ευχαριστήρια μηνύματα από ανθρώπους που βρήκαν δουλειά μέσα από την ιστοσελίδα του. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, θυμάται ακόμη το πρώτο μέιλ που έλαβε από μια κοπέλα, η οποία με τη βοήθεια του brokeinlondon βρήκε δουλειά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. «Επειδή την ιστοσελίδα δεν την έφτιαξα με σκοπό να βγάλω εκατομμύρια, αλλά για να βοηθήσω όσο κόσμο μπορώ, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος όταν διαβάζω αυτά τα μηνύματα και διαπιστώνω πως υλοποιήθηκε ο σκοπός μου, που δεν ήταν άλλος από το να βοηθώ μετανάστες. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος βρίσκει χρήσιμο το σαιτ και βελτιώνει την καθημερινότητά του από οικονομικής πλευράς, μέσα από αυτό», δηλώνει με ενθουσιασμό.
Στα άμεσα σχέδιά του είναι η δημιουργία αντίστοιχων οδηγών επιβίωσης και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων είναι και η Αθήνα. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγών προκειμένου να προχωρήσει στην επέκταση του εγχειρήματός του.
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των Ελλήνων που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αναζητά εκεί μια καλύτερη ζωή. Όπως αναφέρει, ο μεγαλύτερος όγκος μηνυμάτων που λαμβάνει, προέρχεται από Έλληνες. «Νιώθουν πιο οικεία επειδή έχουμε κοινή καταγωγή», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, μπορώ να σας πω πως μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των Ελλήνων που με προσεγγίζει προκειμένου να μάθει πως θα μπορέσει να κάνει ευκολότερη τη ζωή του εδώ».

Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί κατά τον Μανώλη, είναι πως φεύγουν από την Ελλάδα με την πεποίθηση πως θα βρουν μια καλή δουλειά στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια σκέψη εντελώς λανθασμένη, όπως μας λέει, καθώς οι συνθήκες ζωής είναι ιδιαίτερα δύσκολες. «Δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται τα πράγματα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως με το που θα έρθουν εδώ, θα περάσουν αρκετές δυσκολίες ώσπου να ορθοποδήσουν. Είναι μια πόλη πολύ ακριβή και ο ανταγωνισμός όσον αφορά στις θέσεις εργασίας είναι τεράστιος», διευκρινίζει.
Έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει κάτι δικό του και να ορθοποδήσει σε μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο και μάλιστα μακριά από τη χώρα του, ο Μανώλης δίνει το δικό του μήνυμα στους νέους της ηλικίας του που δοκιμάζονται με την ανεργία. Όπως υποστηρίζει, η οικονομική κρίση και γενικότερα κάθε είδους δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, αποτελεί παράλληλα μια ευκαιρία για τη σύλληψη δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών. «Τα εμπόδια σε βοηθούν να στροφάρεις περισσότερο και να αναζητήσεις διεξόδους που μέχρι πρότινος δεν είχες σκεφθεί καν επειδή οι συνθήκες ζωής ήταν καλύτερες», καταλήγει.

http://www.fpress.gr
Οι άνθρωποι οι οποίοι είτε συνηθίζουν να κοιμούνται με αναμμένο φως στην κρεβατοκάμαρά τους, είτε μπαίνει πολύ φως στο δωμάτιο τους από το δρόμο, παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες αύξησης του σωματικού τους βάρους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που συσχετίζει τον «φωτεινό» ύπνο με την παχυσαρκία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Έμιλι ΜακΦάντεν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τον καθηγητή Αντονι Σουέρντλοου του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο του Λονδίνου, μελέτησαν στοιχεία για 113.000 γυναίκες σχετικά με τις νυχτερινές συνήθειές τους.
Οι γυναίκες ταξινομήθηκαν σε ομάδες ανάλογα με το πόσο φωτεινό ήταν το δωμάτιό τους την ώρα του ύπνου τους (αρκετά για να διαβάσει κανείς, αρκετά για να διακρίνει κανείς μόνο το χέρι του, τελείως σκοτεινά κλπ).
Στη συνέχεια συσχετίστηκαν οι απαντήσεις τους με διάφορους δείκτες παχυσαρκίας, όπως ο δείκτης σωματικής μάζας (αναλογία βάρους προς ύψος), η περιφέρεια της μέσης και η αναλογία μέσης-γοφών.
Η συσχέτιση έδειξε ότι όσο πιο φωτεινό ήταν το δωμάτιο στο οποίο κοιμόταν μια γυναίκα, τόσο πιο υπέρβαρη ή παχύσαρκη ήταν.
Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους αναδεικνύει μεν μια συσχέτιση ανάμεσα στην έκθεση στο φως τα βράδια και στην τάση για πάχος, χωρίς όμως να μπορεί να αποδείξει ότι ο πρώτος παράγων όντως αποτελεί την αιτία για τον δεύτερο.
 Όπως ανέφερε ο Σουέρντλου, «προς το παρόν υπάρχουν ανεπαρκή στοιχεία ότι αν κανείς σκοτεινιάσει το δωμάτιό του, αυτό θα έχει ως συνέπεια να αδυνατίσει». Τόνισε όμως ότι τα ευρήματα είναι ενδιαφέροντα και χρειάζονται περαιτέρω μελέτη.
Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το νυχτερινό φως αποδιοργανώνει το βιολογικό «ρολόι» του ανθρώπου, που έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε κανείς να είναι ενεργός τη μέρα και αδρανής τις νύχτες.
Το τεχνητό φως (με το οποίο π.χ. εργάζονται οι άνθρωποι σε νυχτερινές βάρδιες) έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί ορμονικές, μεταβολικές και άλλες αλλαγές στον οργανισμό.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν βλάπτει να προσπαθήσει κανείς να κάνει πιο σκοτεινή την κρεβατοκάμαρά του μήπως έτσι χάσει μερικά κιλά.
Ας έχει υπόψη του ότι μερικά ξυπνητήρια βγάζουν αρκετό φως, όπως και ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά έχει πλέον και το προβάδισμα, μετά τη μεγάλη νίκη του απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 67-65 επί του Ολυμπιακού, με την οποία ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και πλέον το πρωτάθλημα θα κριθεί στον πέμπτο τελικό, που θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι “ερυθρόλευκοι”, που με νίκη σήμερα θα κατακτούσαν τον τίτλο, ήταν εξαιρετικά άστοχοι στα τρίποντα (4/22), ενώ η καλή άμυνα των παικτών του Φραγκίσκου Αλβέρτη εμπόδισε τα αστέρια του Ολυμπιακού να βρουν το δρόμο προς το καλάθι.

Αντίθετα, οι “πράσινοι”, με καλές επιθετικές επιλογές, πήραν από νωρίς προβάδισμα και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος του αγώνα, αν και στο τέλος οι γηπεδούχοι με ένα δυναμικό ντεμαράζ επιχείρησαν να "κλέψουν" το παιχνίδι, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά, αφού στο τελευταίο σουτ ο Σπανούλης δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Ο πέμπτος και τελευταίος τελικός των πλέι-οφ της Basket League, ο οποίος θα κρίνει τον τίτλο, θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Τετάρτη 4 Ιουνίου.
news.gr
Μεταξύ μας, και ποιος δεν θα ήθελε να του κόβεται η όρεξη αυτομάτως, χωρίς φυσικά να χρειαστεί να φάει το οτιδήποτε, μιας και δυστυχώς το γουργουρητό της κοιλιάς και αυτή η, συχνή θα λέγαμε επιθυμία μας για λιχουδιές, είναι που μας παχαίνουν και μας κάνουν να ξεφεύγουμε από το στόχο μας!

Την επόμενη φορά όμως που θα θέλετε οπωσδήποτε κάτι να φάτε, σας προτείνουμε ένα κόλπο για να διώξετε την πείνα σας αμέσως. Δοκιμάστε να βουρτίσετε τα δόντια σας και δεν θα χάσετε! Οι περισσότεροι αποφεύγουν να φάνε αφού έχουν πλύνει τα δόντια τους διότι τα φαγητά δεν έχουν καλή γεύση! Εναλλακτικά κάντε μπουκώματα με στοματικό διάλειμμα!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!