Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018


Η Γερμανίδα τραγουδίστρια Ελένε Φίσερ μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή ανά τον κόσμο ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους μουσικούς του πλανήτη.
Έτσι με βάση τα εισοδήματά της βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης του περιοδικού πίσω από τη Ριάνα και μπροστά από τη Σελίν Ντιον και τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς.
Αυτό, σύμφωνα με το Forbes, οφείλεται κυρίως στις επιτυχημένες περιοδείες της κατά τις οποίες η Φίσερ συγκέντρωσε επταψήφια ποσά ανά εμφάνιση. Συνολικά, μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2017 και της 1ης Ιουνίου 2018 ο κύκλο εργασιών προ φόρων της τραγουδίστριας ανήλθε στα 32 εκατομμυρίων δολάρια (περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), γράφει το Forbes.
Η Ελένε Φίσερ είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες τραγουδίστριες της Γερμανίας. Έχει πουλήσει περισσότερα από 13 εκατ. δίσκους. Τα πρώτα τη χρήματα τα κέρδισε στα 14 της χρόνια.
Η Forbes δημοσιεύει τακτικά κατάλογους οικονομικά επιτυχημένων ανδρών και γυναικών. Οι αριθμοί τους βασίζονται σε εκτιμήσεις και διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα. Επομένως, δεν μπορούν να είναι ούτε πλήρεις ούτε απολύτως ακριβείς, αλλά παρουσιάζουν τάσεις.
Τα στοιχεία του Forbes θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα, ωστόσο υπάρχουν οικονομικά ισχυροί άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να μην συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του περιοδικού γιατί δεν υπάρχει δημόσια ενημέρωση των εσόδων του.
Για παράδειγμα, αναφέρει η Suddeutsche Zeitung, θα μπορούσε να υπάρχει ένας τραγουδιστής στο Bollywood, τη Νότια Αμερική ή τη Νοτιοανατολική Ασία που αξίζει πολύ περισσότερο από την Ελένε Φίσερ, τη Ριάνα ή την Σελίν Ντιον, χωρίς όμως αυτό να το γνωρίζει το περιοδικό.
Φυσικά, σημειώνει η εφημερίδα, υπάρχουν κι εκείνοι, που αν και είναι γνωστή η περιουσία τους, δεν επιθυμούν να εμφανιστεί το όνομά τους στις λίστες του Forbes.

Η γεννημένη στη Ρωσία Όλγα Μπέλκα (Olga Belka) είναι δασκάλα καταδύσεων. Και επαγγελματίας υποβρύχια ζωγράφος.
Φιλοτεχνεί νεκρές φύσεις και πορτρέτα, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βουτά στον βυθό, στήνει το «μαγαζάκι» της για έως και έξι ώρες τη φορά, μελετά προσεκτικά το υποβρύχιο τοπίο και συλλαμβάνει με τον χρωστήρα της τις σκηνές κάτω από τη θάλασσα. Καμιά φορά προσθέτει και κάτι από τη φαντασία της.
«Θέλω να συλλάβω την υποβρύχια ομορφιά και να μοιραστώ με άλλους τις εντυπώσεις μου» εξηγεί. «Το να είσαι καλλιτέχνης δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή. Θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο την εικόνα που έχω από το υποβρύχιο βασίλειο. Για μένα, η θάλασσα είναι μια χωρίς όρια πηγή έμπνευσης και ενέργειας» προσθέτει.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο χώρισε από τη σύζυγό του Γκρέις Χάιταουερ για δεύτερη φορά, μετά το 1999 που το ζευγάρι είχε ξαναχωρίσει χωρίς όμως να βάλει μπροστά διαδικασίες διαζυγίου.
Σε μια προσπάθεια ανανέωσης της σχέσης τους είχαν ανανεώσει τους όρκους γάμου τους το 2004. Τα πράγματα όμως - όπως σχολίασε πηγή από τον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο του ζευγαριού - δεν εξελίσσονται πάντα όπως ελπίζεις ή επιθυμείς.
Tα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο 75χρονος ηθοποιός το Χόλιγουντ και η 63χρονη πρώην αεροσυνοδός, ζούσαν χωριστά εδώ και κάποιο διάστημα.
Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 1977 και είχε δύο παιδιά, ενώ για τον Ντε Νίρο ήταν ο δεύτερος γάμος. Ο ίδιος έχει κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν και στον Indipendent το 2014 είχε δηλώσει: «Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω αν παντρευτεί κάποιος είναι ότι είναι ευκολότερο να μην κάνει παιδιά αν πρόκειται να χωρίσεις, κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός αποκάλυψε τον θαυμασμό του για τον σκηνοθέτη σε εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, προς τιμήν του Μάρτιν Σκορσέζε τόσο για τη συμβολή του στον κινηματογράφο όσο και για την αποκατάσταση και συντήρηση ταινιών, σύμφωνα με το Page Six.
"Μπορεί να μην καταλαβαίνετε πόσο συχνά, μόνον η εικόνα σας, εμπνέει νέους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν σκηνοθέτες, κάθε μέρα", δήλωσε ο Χιλ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Σκορσέζε στην ταινία "Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ". Τον περασμένο μήνα ο Τζόνα Χιλ έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το "Mid90s".
"Όσον αφορά εμένα θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο ωραίο πράγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε ευχαριστώ που υπάρχεις, είμαι εδώ πάνω, μόνον επειδή κάνεις αυτό που κάνεις", είπε.
Μεταξύ των ομιλητών στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση για τον κινηματογράφο στο MoMA με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ένταξη σπουδαίων έργων στη συλλογή του Μουσείου, ήταν οι ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τον Σκορσέζε.

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Κλαούντιο Μπελτράμε (Claudio Beltrame) από το Ούντινε ξεκίνησε να εργάζεται για το πρότζεκτ «Pigna» - δηλαδή κουκουνάρι - λόγω της επιθυμίας του να κατασκευάσει μια συμπαγή δομή που δεν θα είναι απλά και μόνον καταφύγιο για τον άνθρωπο αλλά και ένα φυσικό στοιχείο στο περιβάλλον της, μια μίμηση του τοπίου που την περιβάλλει.
Το «Pigna», ένα δεντρόσπιτο σε σχήμα κουκουναριού, ήταν ένα σχέδιο που υποβλήθηκε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 2014, δύο χρόνια αργότερα κατέληξε να είναι συγκεκριμένο πρότζεκτ στις ιταλικές Άλπεις, κοντά στο Ταρβίζιο. Σήμερα, στις χιονισμένες λοφοπλαγιές το έχουν αγκαλιάσει τα έλατα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!