Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Όσοι χάνουν τον δοσομετρητή (συνήθως κουτάλι ή καπάκι) για το σιρόπι τους, συνήθως χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση ένα κοινό κουτάλι. Δυστυχώς, η τακτική αυτή έχει ως συνέπεια να παίρνουν λάθος δόσεις φαρμάκων, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι πραγματοποίησαν μελέτη με 195 φοιτητές.

Κατά τη μελέτη οι φοιτητές είχαν στη διάθεσή τους διαφόρων μεγεθών κουτάλια και εκλήθησαν να πάρουν ένα σιρόπι για το κρυολόγημα. Όταν χρησιμοποιούσαν μετρίου μεγέθους κουτάλι έπαιρναν μικρότερη δόση από το φάρμακο και όταν χρησιμοποιούσαν μεγάλο έπαιρναν μεγαλύτερη.

Αν και η διαφορά ανά κουτάλι ήταν μικρή (από 8% λιγότερο φάρμακο έως 11,6% περισσότερο), όταν πρέπει κανείς να πάρει για καιρό ένα φάρμακο, η διαφορά μπορεί να δράσει αθροιστικά, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine».

«Εάν ένα κουτάλι ισοδυναμεί με μια δόση για ενήλικα έξι φορές την ημέρα και επί τρεις ή τέσσερις ημέρες στη σειρά, η έλλειψη ή η περίσσεια του φαρμάκου δρα σωρευτικά», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μπράιαν Γουάνσινκ.

«Όταν ο ασθενής είναι παιδί, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή, διότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις λανθασμένες δόσεις των φαρμάκων _ όσο πιο μικρά είναι τόσο μεγαλύτερη η ευαισθησία τους». Ποια είναι η λύση; Να μην αυτοσχεδιάζετε και να συμβουλεύεστε τον γιατρό όταν χάνετε τους δοσομετρητές των φαρμάκων σας.

Πηγή: tanea.gr
Η νέα αρχή του έτους είναι μια ευκαιρία να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη, κάποια άλλα να φύγουν τελείως από τη ζωή μας και να ξεκινήσουμε το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τον εαυτό μας και τη ζωή που θέλουμε τελικά να κάνουμε.
Η περίοδος των γιορτών και του λίγου ελεύθερου χρόνου για να σκεφθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να παίρνουμε τις αποφάσεις μας.
Ποιές είναι οι συνηθέστερες αποφάσεις για το νέο έτος και γιατί κάθε χρόνο κάνουμε τις ίδιες; Για το 2015, μην φτιάξετε νέα λίστα. Μελετήστε εκείνη του 2014, δείτε ποιες αποφάσεις υλοποιήθηκαν και ασχοληθείτε φέτος να πραγματοποιήσετε και τις υπόλοιπες.
Οι αλλαγές είναι πάντα επώδυνες και όσο πιο ομαλά γίνουν, στις περισσότερες περιπτώσεις έστω, τόσο το καλύτερο. Μη προσπαθείτε να τα αλλάξετε όλα μεμιάς, γιατί το μόνο που θα εισπράξετε είναι αποτυχία και απογοήτευση. Και κανείς δε θέλει να ξεκινήσει με τέτοια συναισθήματα το νέο έτος...
1. «Θα περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου»
Η ευχή να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι από τις δημοφιλέστερες και –δυστυχώς- λιγότερο υλοποιήσιμες ευχές κάθε πρωτοχρονιάς. Αυτή τη χρονιά προσπαθήστε λίγο περισσότερο και θα καταφέρετε να βάλετε στο πρόγραμμα σας, μια βραδιά, κάθε 15 μέρες, για να μάθετε τα νέα της οικογένειας και των αγαπημένων σας φίλων. Σίγουρα αξίζουν παραπάνω από μια βραδιά, αλλά ας εστιάσουμε στο εφικτό του στόχου και όχι στο ιδεατό.

2. «Θα κάνω περισσότερη γυμναστική»
Κάποιοι βάζουν στο πρόγραμμα για το νέο χρόνο «περισσότερη γυμναστική» και κάποιοι βάζουν, πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα για το νέο έτος «να κατεβαίνω τουλάχιστον τις σκάλες και να μην παίρνω το ασανσέρ». Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, προσπαθήστε να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας, έστω και αν περιορίζεται... στις σκάλες. Η γυμναστική και η καλή φυσική κατάσταση συμβάλουν στην απώλεια των περιττών κιλών, στην καλή διάθεση, τη χαμηλή πίεση και πλήθος άλλως θετικών επιδράσεων στη συνολική υγεία του ατόμου.
Αν μη τι άλλο, αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία είναι πιθανότερο να υλοποιήσετε το στόχο σας, από το να εύχεστε το σώμα αρχαιοελληνικού κούρου, ενώ στην παρούσα φάση δε θυμίζετε τίποτα από αυτό.

3. «Θα χάσω κιλά»
Το υπόσχεστε στον εαυτό σας κάθε χρόνο και κάθε χρόνο από τον πρώτο κιόλας μήνα αθετείτε αυτή την υπόσχεση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι θέτουν ανέφικτους στόχους και νιώθουν ήδη πιεσμένοι σε τόσα άλλα επίπεδα στη ζωή τους, ώστε να πιεστούν και στο θέμα της διατροφής. Αυτό που πρέπει φέτος να κάνει τη διαφορά είναι οι εφικτοί στόχοι και το πρώτο βήμα να είναι η συνειδητοποίηση του καλού που θα κάνετε στην υγεία σας αν χάσετε τα περιττά κιλά, γιατί είναι πρώτα θέμα υγείας και μετά θέμα εμφάνισης.


4. «Θα κόψω το κάπνισμα»

Εάν είστε χρόνια καπνιστής, είναι πολύ πιθανό να έχετε δοκιμάσει και στο παρελθόν να κόψετε το κάπνισμα. Δεδομένου ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να πάψετε μια τόσο εθιστική συνήθεια, μην απογοητεύεστε από τις αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος και έχετε υπόψη σας πως ο μέσος καπνιστής, δοκιμάζει τουλάχιστον 4 φορές μέχρι να καταφέρει εν τέλει να κόψει το τσιγάρο. Δοκιμάστε πολλές από τις εναλλακτικές λύσεις, που προσφέρει το φαρμακείο και ίσως αυτή η φορά να είναι και η πετυχημένη σας προσπάθεια. 5. «Θα απολαμβάνω τη ζωή κάθε μέρα»
Το λέμε όλοι κάθε χρόνο, σε κάθε αντίστροφη μέτρηση, αλλά τα ποσοστά αυτών που εν τέλει το καταφέρνουν είναι απογοητευτικά μικρά. Οι τρελοί ρυθμοί με τους οποίους ζούμε τις ζωές μας, θέτουν σε δεύτερη μοίρα το να τις ζήσουμε πραγματικά και με τον τρόπο που μας αξίζει.
Ειδικά, ο στόχος, του να απολαμβάνετε τη ζωή περισσότερο θα πρέπει να είναι στις πρώτες τρεις θέσεις της λίστας σας και είτε με το να βρείτε ένα καινούριο χόμπι, είτε με το να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας, είτε κάνοντας κάτι που σας χαλαρώνει σε συχνότερη βάση, φροντίστε άμεσα να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας με τον τρόπο που αρέσει σε εσάς πρώτα και μετά στους άλλους.

6. «Θα ελαττώσω το ποτό»
Για πολλούς το ποτό είναι ένας αποτελεσματικός και νόμιμος τρόπος χαλάρωσης από το καθημερινό στρες και την πίεση της δουλειάς, γι’ αυτό και πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις τέτοιου τύπου, ποτέ δεν εφαρμόζονται, όταν περάσουν ειδικά οι γιορτές και επανέλθει η ρουτίνα.
Αν πραγματικά θέλετε να κόψετε το ποτό, δοκιμάστε αρχικά να το μετριάσετε και σιγά-σιγά και σταδιακά να το βγάλετε από τη ζωή σας, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και αποσυμφόρησης.
7. «Θα ξεχρεώσω»
Μπορεί το θέμα του «χρέους» να είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυσκολότερο να λυθεί, από το απλά να ειπωθεί, αλλά τουλάχιστον μια πιο σωστή και μετρημένη διαχείριση των οικονομικών σίγουρα θα βοηθήσει και τη διάθεση σας απέναντι στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και την καλύτερη διευθέτησή τους.

8. «Θα μάθω κάτι καινούριο»
Είτε επιθυμείτε μια στροφή στην καριέρα σας, είτε την επέκταση των γνώσεών σας σε αυτό που ήδη επαγγέλλεστε, είτε να μάθετε μια τέχνη για να περνάτε δημιουργικά τα απογεύματά σας φέτος προσπαθήστε ειλικρινά να το κάνετε και θα το πετύχετε.
Βάλτε την εκπαίδευση και την εξέλιξη της παιδείας σας, στις πρώτες θέσεις της λίστας σας και θα ανανεωθείτε συνολικά, πιο ολοκληρωμένα, καθώς θα επεκτείνετε τις γνώσεις και την αυτοπεποίθησή σας.
9. «Θα βοηθάω τους άλλους»
Πολλοί είναι εκείνοι που εξελίσσονται σαν προσωπικότητες και άτομα μέσα από τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή βοήθεια προς τους συνανθρώπους τους. Πολλές φορές μάλιστα δε χρειάζεται να πάτε μακριά, ούτε να γραφτείτε σε κάποια εθελοντική οργάνωση.
Βοηθήστε με τα ψώνια τη γειτόνισσα, κρατήστε το παιδί της φίλης σας όποτε εκείνη χρειάζεται λίγο ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό της και δηλώστε στους γονείς σας την πρόθεσή σας να τους βοηθάτε τακτικότερα σε ό, τι έχουν ανάγκη. Ακόμα και η πρόθεση και δήλωση να το κάνετε θα είναι ένα μεγάλο βήμα.

10. «Θα οργανωθώ καλύτερα»
Η οργάνωση και ο καλύτερος προγραμματισμός είναι στόχος και ευχή των περισσοτέρων για το νέο έτος, είτε αφορά την προσωπική, είτε την επαγγελματική τους ζωή. Αν όμως κάθε φορά που βάζετε αυτό το στόχο καταλήγετε να μπλέκεστε για μια ακόμα φορά στον κυκεώνα των υποχρεώσεων, συμβουλευτείτε καλύτερα κάποιον ειδικό της οργάνωσης ή ζητήστε από κάποιο φίλο, που τα καταφέρνει καλύτερα, να σας οργανώσει.
Προσπαθήστε τουλάχιστον οι ίδιοι, να μην είναι μονίμως ακατάστατο το σπίτι σας και να είναι πάντα καθαρό από την αρνητική ενέργεια της αταξίας.
clickatlife.gr
Την προσοχή των χρηστών του ίντερνετ εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με παραπλανητικά email που προτρέπουν τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (αριθμό πιστωτικής κάρτας, ταυτότητα, διαβατήριο, Α.Φ.Μ. κτλ), κλέβοντάς τα.

Στο email αναγράφεται ψευδώς ότι αποστέλλεται από οργανισμό υπηρεσιών πληρωμής. Εφόσον οι παραλήπτες ανταποκριθούν, οι κωδικοί και τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Οι χρήστες του Διαδικτύου που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλούνται να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά, αφού οι τραπεζικοί οργανισμοί και οι οργανισμοί υπηρεσιών πληρωμής δεν προβαίνουν σε επιβεβαίωση τέτοιου είδους ευαίσθητων οικονομικών στοιχείων, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.

Πηγή: newsbeast.gr
Όταν καταναλώνω λίγο παραπάνω οινοπνευματώδη ποτά το βράδυ αισθάνομαι φούσκωμα πολύ ενοχλητικό. Μερικές φορές και πόνο στο στομάχι. Όλα όμως τα συμπτώματα ξεκινούν μετά τις δέκα το πρωί της επόμενης και διαρκούν έως και 10 με 12 ώρες. Η λύση λογικά βρίσκεται στο να αποφύγω το αλκοόλ αλλά όταν συμβαίνει πώς αντιμετωπίζεται; Παλιά, πριν δέκα χρόνια δεν συνέβαινε αυτό. Είμαι 53 ετών.

Στο ερώτημα απάντησε ο Στέργιος Δελακίδης, Γαστρεντερολόγος
Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι προφανής και την αναφέρετε μόνος σας. Θα πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση αλκοόλ για να αποφύγετε τα συμπτώματα που μας περιγράφετε.

Αλκοόλ: Μύθοι και Αλήθειες

Το ποτό είναι συνδυαστικό με την διασκέδαση των περισσότερων από μας. Κάποια πράγμα όμως απ’ αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε για το αλκοόλ δεν ισχύουν. Καλύτερα λοιπόν να προσέξουμε και να ενημερωθούμε για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τόσο τη δική μας ζωή όσο και αυτή των γύρω μας.

Μύθος
Ο καφές βοηθάει στο ξεμέθυσμα.
Πραγματικότητα
Μόνο ο χρόνος μπορεί να σας ξεμεθύσει. Ο καφές ίσως βοηθήσει στο να ξυπνήσετε όμως δεν πρόκειται να κάνει κάτι για τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σας.

Μύθος
Η τσίχλα ή οι μέντες μπορούν να ξεγελάσουν το αλκοτέστ.
Πραγματικότητα
Οι συσκευές για το αλκοτέστ μετράνε τα επίπεδα αλκοόλ που περιέχονται στον αέρα των πνευμόνων σας. Οι μέντες δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα.

Μύθος
Η μπίρα έχει λιγότερο αλκοόλ από τα σφηνάκια ή από ένα ποτήρι κρασί
Πραγματικότητα
Τα μεγέθη ποτών του εμπορίου έχουν διαλεχτεί έτσι ώστε να περιέχουν περίπου τις ίδιες ποσότητες αλκοόλ.

Μύθος
Το φαγητό πριν από την κατανάλωση ποτού βοηθάει στο να μείνετε νηφάλιοι
Πραγματικότητα
Κάποιες τροφές μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό σας. Παρόλα αυτά το αλκοόλ που εισέρχεται στο σώμα, σίγουρα έχει κάποιες επιπτώσεις.

Μύθος
Το κρύο ντουζ ή το πλύσιμο του προσώπου βοηθάει στο ξεμέθυσμα.
Πραγματικότητα
Υπάρχει η πιθανότητα να σας ξυπνήσουν. Σίγουρα όμως δεν έχουν καμία επίδραση στο αλκοόλ που βρίσκεται στον οργανισμό σας.

Μύθος
Αν δεν γεύεστε το αλκοόλ στο ποτό, τότε δεν υπάρχει
Πραγματικότητα
Κάποια κοκτέιλ όπως αυτά με τους χυμούς, μπορούν να «σκεπάσουν» τη γεύση του αλκοόλ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχει.

Πηγή: boro.gr
Συνέβη στην ηθοποιό Ινγκριντ Μπέργκμαν, στην ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Μπέτι Φρίντμαν, στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ενώ από τις πιο γνωστές περιπτώσεις είναι εκείνη του Κωνσταντίνου Καβάφη, ο οποίος γεννήθηκε και πέθανε στις 29 Απριλίου. Ολοι τους πέθαναν την ημέρα των γενεθλίων τους. Σπάνιο; Οχι και τόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο μέσος όρος θανάτων την ημέρα των γενεθλίων είναι 6,7% πιο υψηλός απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, εκτιμά ο οικονομικός ερευνητής Πάμπλο Πένια από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Βάσει της προσωπικής του έρευνας μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο στους νέους ανθρώπους. Οι πιθανότητες επίσης να μετατραπεί η - για πολλούς - πιο ευτυχισμένη μέρα του χρόνου σε τραγωδία αυξάνονται τα Σαββατοκύριακα.

Για τις ανάγκες της μελέτης του, ο Πένια ανέλυσε τα αρχεία της Διοίκησης Κοινωνικής Ασφάλισης για 25 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι πέθαναν από το 1998 έως το 2011. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία θανάτων – γεννήσεων κατά τη διάρκεια του έτους, ο Πένια επικεντρώθηκε στις εποχικές τάσεις.

Από τα στοιχεία καθαυτά δεν προκύπτουν πληροφορίες για τα αίτια των θανάτων ή για τα χαρακτηριστικά των θανόντων. Προκύπτουν ωστόσο κάποιες σταθερές, όπως αναφέρει η Washington Post.

Το ποσοστό της τραγικής σύμπτωσης, για παράδειγμα, αυξάνεται ραγδαία (25,4%) στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 20-29 ετών – πιθανότατα, δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά στα πάρτι γενεθλίων. Το ίδιο συμβαίνει, για όλες τις ηλικίες, εάν τα γενέθλια πέφτουν Σαββατοκύριακο. Και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, η ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών είναι η πιο επιρρεπής, αφού το ποσοστό θανάτου στα γενέθλια σχεδόν διπλασιάζεται (48,3%).

Δεν είναι η πρώτη έρευνα που «αμαυρώνει» τη χαρά των γενεθλίων. Το 2012, μία αντίστοιχη έρευνα, η οποία είχε δημοσιευθεί στην Επιθεώρηση «Annals of Epidemiology», είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιο πιθανό (14%), οι άνω των 60 να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στα γενέθλιά τους.

Οι ερευνητές τότε, οι οποίοι είχαν μελετήσει περισσότερους από δύο εκατομμύρια θανάτους, είχαν ανακαλύψει ότι τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα είναι υψηλότερα κατά 18,6% και 21,5% αντίστοιχα στα γενέθλια. Από τα τραγικά αποτελέσματα εκείνης της έρευνας ήταν επίσης ότι ένα 34,9% αφορούσε αυτοκτονίες και ένα 44% θανάτους από πτώση.

Τι μπορεί να συνδέει όμως τον θάνατο και τα γενέθλια και τέλος πάντων εάν υπάρχει λογική ερμηνεία του φαινομένου, παραμένει ακόμη θολό. Ο Πένια δεσμεύεται ότι θα επανέλθει με περισσότερες απαντήσεις, κυρίως όσον αφορά τα πιθανά κοινωνικοοικονομικά αίτια του φαινομένου, ώστε, ει δυνατόν, να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους δυσάρεστες «συμπτώσεις».
Εντυπωσιάζει η ανακάλυψη στην Καππαδοκία. Ερευνητές βρήκαν μια τεράστια υπόγεια πόλη, 5.000 ετών η οποία σύμφωνα με τους επικεφαλής είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Η υπόγεια πόλη βρέθηκε στην ιστορική Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ. Ο δήμαρχος της πόλης, Hasan Ünver, χαρακτήρισε τις υπόλοιπες υπόγειες πόλεις που έχουν βρεθεί ως “κουζίνες” σε σχέση με το μέγεθος αυτής που ήρθε τώρα στο φως.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.
“Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα! Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε”, είπε στην Hurriyet ο Turan. Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει μέχρι τώρα για τις εργασίες που έκαναν 90 εκατ. λίρες. Ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένου της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.
Αν και το άνω τμήμα της πόλης είχε γίνει αντιληπτό από πέρυσι, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης. Μάλιστα, μέχρι τώρα έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.
Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα.
πηγή: independent.co.uk
Η Κέλλυ Βλαχάκη, κόρη του θρυλικού επιχειρηματία της αμερικανικής ομογένειας Ευτύχιου Βλαχάκη, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες, στέλνει μήνυμα από την Καλιφόρνια μέσω συνέντευξης στην Μάγδα Λιβέρη του «Εθνους της Κυριακής» στην πατρίδα την οποία ο πατέρας της δεν λησμόνησε ποτέ. Ο αυτοδημιούργητος Βαν Βλαχάκης -όπως τον αποκαλούσαν στις ΗΠΑ- από τα Χανιά, είναι ο ιδρυτής της Earth Friendly Products, μιας εταιρείας-κολοσσού, η οποία παράγει φιλικά στο περιβάλλον απορρυπαντικά για το σπίτι, με πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ (Ιλινόις, Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον, Μαϊάμι και Νιου Τζέρσεϊ) και εξαγωγές σε πολλές χώρες. Ο ίδιος, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, είχε αναγγείλει σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» την κατασκευή εργοστασίου στην Ελλάδα. Σήμερα η κληρονόμος του υπόσχεται στη μνήμη του ότι θα τηρήσει αυτή την υπόσχεση.
«Ο πατέρας μου είχε δηλώσει πέρυσι στην εφημερίδα σας πως δεν θα υπάρχει μισθός κάτω από 1.500 ευρώ. Σκοπεύω να τηρήσω τα λεγόμενά του! Υποστήριζε επίσης πως ο καλοπληρωμένος υπάλληλος αποδίδει περισσότερο και ότι πρέπει να προσέχουμε τους ανθρώπους που εργάζονται για εμάς. Στην Αμερική αυτή τη στιγμή η κατώτατη πληρωμή για τους εργάτες είναι 8 δολάρια την ώρα, εμείς πληρώνουμε 17..! Τα προϊόντα μας ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με την ονομασία Ecos, όμως το βασικό τώρα είναι να δημιουργηθεί το εργοστάσιο. Ο πατέρας μου επιθυμούσε να κάνει την Ελλάδα κομβικό σημείο των επιχειρήσεών μας για Ευρώπη, Αφρική και Μ. Ανατολή και να μεταφέρει εδώ μεγάλο τμήμα των επενδύσεών μας. Το καλοκαίρι θα έρθω στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφτώ κάποιες τοποθεσίες κοντά στην πρωτεύουσα, στο Κορωπί, στη Βοιωτία κ.λπ., ώστε να βρω την κατάλληλη για να ξεκινήσει η επένδυση».
Σας έχει τύχει ποτέ να συναντήσετε κάποιον στο δρόμο, ο οποίος όχι μόνο δε σας θυμίζει τίποτα, αλλά κοντέψατε να ενοχληθείτε από την άνεση με την οποία σας προσέγγισε… μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι… τον έχετε γνωρίσει σίγουρα κάποια στιγμή στο παρελθόν -αφού γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες για εσάς- αλλά εσείς δε θυμάστε τίποτα;
 
Για όσους δυσκολεύονται να θυμούνται ονόματα και πληροφορίες, υπάρχει λύση: μια εφαρμογή, η οποία ακούει στο "όνομα" Humin και διατίθεται για συσκευές Android.
 
Θα μπορούσατε να τη χαρακτηρίσετε και ως τον "προσωπικό σας βοηθό", ο οποίος θα συγκρατεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μη βρεθείτε ποτέ ξανά σε δύσκολη θέση.
 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
news.gr
O αντρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος αντιδρούν εντελώς διαφορετικά στο κάπνισμα, και άρα θα πρέπει να είναι διαφορετικός και ο τρόπος με τον οποίον θα προσπαθήσουν να κόψουν το τσιγάρο, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν μια ειδική τομογραφία που ονομάζεται PET και δείχνει τα διαφορετικά επίπεδα της ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας που ελέγχει το αίσθημα της ικανοποίησης. Η ντομαπίνη αυξάνεται όταν εθιστικές ουσίες όπως η νικοτίνη μπαίνουν στον οργανισμό. Από τις σαρώσεις φάνηκε ότι η ντοπαμίνη ενεργοποιεί διαφορετικά σημεία του εγκέφαλου σε άνδρες και γυναίκες. Επίσης η ντοπαμίνη εκκρίνεται στον αντρικό εγκέφαλο πιο αργά από ότι στον γυναικείο. Δηλαδή, οι γυναίκες ικανοποιούνται από το τσιγάρο πιο γρήγορα, άρα καπνίζουν και λιγότερο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Neuroscience, θα μπορούσε να ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη και δοκιμή νέων φαρμάκων και άλλες προσεγγίσεις για την διακοπή του καπνίσματος.

Τα ευρήματα προήλθαν από μια μελέτη σε 16 άντρες και γυναίκες, εθισμένους στο τσιγάρο.

Οι οκτώ άντρες κάπνιζαν κατά μέσο όρο για 19 χρόνια και οι 8 γυναίκες κάπνιζαν κατά μέσο όρο για 17 χρόνια. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να μην πάρουν κανένα συμπλήρωμα νικοτίνης κατά τη διάρκεια της έρευνας για να μην αλλοιωθούν τα συμπτώματα. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε PET σάρωσης του εγκεφάλου για να απεικονιστούν τα ταχέως μεταβαλλόμενα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή της ντοπαμίνης καθώς και οι σύντομες εκρήξεις της δραστηριότητας της ντοπαμίνης όταν κάποιος καπνίζει ένα τσιγάρο.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν συνέπεια στην θεωρία ότι οι άνδρες καπνίζουν για την ενίσχυση της επίδρασης της νικοτίνης, ενώ οι γυναίκες έχουν την τάση να καπνίζουν για να ανακουφιστούν από το άγχος και την αρνητική διάθεση.
Η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται σε όλη τη γη με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα. Αυτή τη μέρα, αναβιώνουν τα πιο περίεργα και πρωτότυπα έθιμα ενώ παράλληλα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εύχονται το νέο έτος να τους φέρει υγεία, αγάπη και ευτυχία.
Ισπανία, Πορτογαλία- «Σταφύλια»
grapes





Το σταφύλι κατέχει κυρίαρχη θέση στην πρωτοχρονιά τους. Μόλις το παραδοσιακό ρολόι-κούκος χτυπήσει 12 τα μεσάνυχτα, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι τρώνε 12 ρώγες σταφύλι για να εξασφαλιστεί η καλοτυχία του χρόνου.

Δανία- «Το σπάσιμο των πιάτων»
spasmena_piata
Περίεργο είναι το έθιμο που τηρούν στη χώρα, σπάζοντας πιάτα στην πόρτα του γείτονα. Αντί να… ταλαιπωρούν τον… διπλανό τους αντιθέτως αντλούν μεγάλη χαρά. Η οικογένεια που συγκεντρώνει στην πόρτα της τη μεγαλύτερη ποσότητα σπασμένων πιατικών θεωρείται ότι θα έχει τη μεγαλύτερη τύχη καθώς έχει τους πιο πιστούς φίλους.
Γερμανία- «Δείπνο για έναν»
deipno_gia_enan
Κάθε χρόνο από το 1972 οι Γερμανοί παρακολουθούν το τηλεοπτικό σόου «Δείπνο για έναν» γιορτάζοντας έτσι την Πρωτοχρονιά. Κανείς δε ξέρει πως ξεκίνησε η παράδοση αλλά ακόμη και η φράση «ίδια διαδικασία κάθε χρόνο» είναι η ατάκα της εποχής και οι Γερμανοί το απολαμβάνουν πραγματικά, έστω και σε επανάληψη.
Λευκορωσία- «Ο κόκορας»
kokoras
Οι ανύπαντρες συναγωνίζονται για να δουν ποια θα παντρευτεί μέσα στη νέα χρονιά. Στήνει η καθεμιά μπροστά της έναν σορό καλαμποκιού και παίρνουν έναν κόκορα. Τον αφήνουν να φθάσει μέχρι έναν από τους σορούς και σε όποια ανήκει, αυτή θα είναι που θα παντρευτεί.
Ρωσία- «Η ευχή»
sampania
Γράφουν μια ευχή σε ένα κομμάτι χαρτί, το καίνε, το ρίχνουν μέσα στο ποτήρι με τη σαμπάνια και το πίνουν πριν τις 12:01.
ΗΠΑ- «Τα φιλιά»
New York
Με φιλιά υποδέχονται οι Αμερικανοί τον νέο χρόνο καθώς θεωρούν ότι έτσι το καινούργιο έτος θα είναι πολύ όμορφο! Πιστεύουν ότι φιλώντας τον σύντροφό τους ή ακόμη κι έναν άγνωστο δίπλα τους θα διώξουν τις κακές αναμνήσεις και την κακοτυχία του παρελθόντος και θα σημαδέψουν μια νέα αρχή γεμάτη αγάπη και έντονη ζωή.
Μεξικό-Βραζιλία-Βολιβία- «Χρωματιστά εσώρουχα»
esorouxa
Εδώ υποδέχονται τον νέο χρόνο φορώντας χρωματιστά εσώρουχα, κυρίως κόκκινα αλλά και κίτρινα ή άλλα ζωηρά χρώματα προκειμένου να «πιάσουν» την καλή τύχη. Επίσης, πιστεύουν ότι έτσι θα έρθει και ο έρωτας της ζωής τους. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει έντονη ερωτική ζωή και το κίτρινο επιθυμία για πολλά χρήματα και πλούτη. Οι επιθυμίες των ντόπιων εκφράζονται μέσω του χρώματος που επιλέγουν.
Ιρλανδία-  «Φύλλα από γκι»
gki
Οι ελεύθερες γυναίκες της χώρας βάζουν φύλλα από γκι κάτω από το μαξιλάρι τους ελπίζοντας να ονειρευτούν και να βρουν τον μέλλοντα σύζυγό τους. Επίσης, πιστεύεται ότι έτσι ξεφορτώνονται την κακή τύχη.
Σκωτία- «Φεστιβάλ Hogmanay»
skotia
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ που ονομάζεται Hogmanay. Άνδρες παρελαύνουν στους δρόμους κρατώντας φλογισμένες μπάλες τις οποίες στριφογυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους. Σύμφωνα με τους ντόπιους οι μπάλες φωτιάς φέρνουν εξαγνισμό και φως και θεωρείται έθιμο από τους Βίκινγκς.
Μεξικό- «Μιλώντας με τα πνεύματα»
mexico_pnevmata
Οι Μεξικάνοι πιστεύουν πως η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη στιγμή για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές με των νεκρών και να ζητήσουν συμβουλή από τα πνεύματα. Κι αυτό βέβαια δεν γίνεται ερασιτεχνικά στο σπίτι του καθενός αλλά εξασκείται επαγγελματικά. Στο Τάος Ιν στο Νέο Μεξικό 15 λεπτά διαλογισμού κι επικοινωνίας κοστίζει 15 δολάρια.
Εκουαδόρ-«Το κάψιμο των σκιάχτρων»
skiaxtro
Καίγοντας σκιάχτρα τα μεσάνυχτα γιορτάζουν τον νέο χρόνο στο Εκουαδόρ. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν πως καταστρέφουν όλα τα άσχημα πράγματα που συνέβησαν. Επίσης, συνηθίζουν να παίρνουν φωτογραφίες που τους θυμίζουν κάτι άσχημο και να τις καίνε ώστε να ξορκίσουν τις περυσινές κακές στιγμές.
Βραζιλία- «Ντυμένοι στα λευκά»
brazil
Οι Πρωτοχρονιές τους είναι ντυμένες στα λευκά. Με την αλλαγή του χρόνου πηγαίνουν στη θάλασσα και ρίχνουν στα κύματα λευκά λουλούδια για τη θεά της καλοτυχίας,  Γιαμαντζά. Το παραδοσιακό τους φαγητό αποτελείται από όσπρια, όπως σούπα από φακές ή μαύρα φασόλια που δηλώνουν την αφθονία. Λευκά κεριά, λευκά λουλούδια και φωτάκια πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση.
Χιλή- «Πρωτοχρονιά με τους νεκρούς»
xilh
Στο νεκροταφείο υποδέχονται οι Χιλιανοί την Πρωτοχρονιά στην πόλη Τάλκα. Θεωρούν πως οι αγαπημένοι τούς τους περιμένουν στο νεκροταφείο και θα πρέπει να υποδεχθούν τον νέο χρόνο μαζί τους. Η παράδοση ξεκίνησε το 1995 όταν μία οικογένεια ντόπιων παραβίασε τον φράκτη για να υποδεχθεί την πρωτοχρονιά στον τάφο του πατέρα τους κι από τότε περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στο τοπικό νεκροταφείο.
Φιλιππίνες-«Ντυμένοι στα πουά»
Sanstitre
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν έθιμο να φορούν ρούχα πουά και να τρώνε μόνο στρογγυλά φαγητά και φρούτα. Πιαστούν έτσι ότι θα έχουν αφθονία καθώς ταυτίζουν το στρογγυλό σχήμα με το σχήμα των κερμάτων και του πλούτου.
Χονγκ-Κονγκ- «Τυχερά χρήματα»
chinese-new-year-lucky-money

Συνήθως δίνονται χρήματα μέσα σε κόκκινο φάκελο από τους συγγενείς στα παιδιά της οικογένειας και στα ανύπαντρα μέλη. Όσο για τη διακόσμηση, όλα είναι κόκκινα, αφού το χρώμα συνδέεται με τη χαρά και την ευτυχία.
Κίνα- «Δράκοι και κακά πνεύματα»
Chinese_New_Year
Ο δράκος είναι η πιο δημοφιλής φιγούρα της κινέζικης πρωτοχρονιάς, γνωστής ως Yuan Tan, που γιορτάζεται μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου. Η δυνατή μουσική και τα κλεισμένα με χαρτιά παράθυρα διώχνουν τα κακά πνεύματα, ενώ το μανταρίνι έχει την τιμητική του και δίνεται πάντα ως δώρο σε ζευγάρι.
Ινδία- «Diwalli»
india
Το Diwalli είναι η γιορτή του φωτός. Λάμπες και κεριά, παντού για τους Ινδούς, οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι τον Γάγγη για το τελετουργικό τους μπάνιο.
Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία- «Τηγάνια και κατσαρόλες»
new-year-beach
Οι αυστραλοί βγαίνουν στους δρόμους και χτυπάνε κατσαρόλες και τηγάνια.
Κολομβία- «Η άδεια βαλίτσα»
maleta
Στην Κολομβία κάνουν ένα γύρο στο τετράγωνο κρατώντας μια άδεια βαλίτσα. Ετσι θα έχουν μια χρονιά γεμάτη ταξίδια.
Τουρκία- «Το πέταγμα των ροδιών»
rodi
Πετούν φυσικά ρόδια από το μπαλκόνι στο δρόμο από κάτω για καλοτυχία.
Ουκρανία
christmastradition4
Παρακαλάνε να δουν ζωντανή αράχνη στο σπίτι την πρωτοχρονιά, αφού αυτό είναι σημάδι, ότι όλα θα πάνε καλά στην οικογένεια.
Ολλανδία- «Το κάψιμο των δέντρων»
christmas-trees-on-fire-564x298
Στη Ολλανδία έχουν εμπρηστικές “διαθέσεις”, μαζεύουν όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα καίνε, υπό τη μουσική των πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με τους Ολλανδούς, το έθιμο αυτό έχει σαν στόχο να “κάψει” το προηγούμενο έτος για να είναι “καθαρό” το επόμενο.
Νότια Αφρική – «Πετώντας τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές»
ih
Για πολλά χρόνια, οι κάτοικοι σε φτωχές συνοικίες της Νότιας Αφρικής συνήθιζαν να πετούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έξω από το σπίτι τους τις άχρηστες ή χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές. Όμως, η αστυνομία απαγόρευσε το συγκεκριμένο έθιμο, αφού πολλοί πετούσαν τις συσκευές τους απευθείας από το παράθυρο στον δρόμο, με τους πεζούς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν.
ΠΗΓΕΣ:
ideesmag.gr
madata.gr
newpost.gr
newsbomb.gr
Το Honda Jazz θριάμβευσε στα φετινά βραβεία γυναικών συντακτών του ειδικού τύπου για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ξεπερνώντας το Kia Soul και διεκδικώντας τη νίκη στην κατηγορία Budget Car (Προσιτό Αυτοκίνητο).
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εξέχουσες εκπροσώπους του γυναικείου φύλου στο ρεπορτάζ του αυτοκινήτου από 15 χώρες, εννέα από τις οποίες έχουν βάση στην Ευρώπη. Τα βραβεία απονέμονται με βάση δέκα διαφορετικά κριτήρια όπως σχεδίαση και λειτουργικότητα, στυλ και γοητεία, άνεση, αποθηκευτικοί χώροι, και οδηγική ποιότητα. Επιπλέον, ειδικά γι’ αυτά τα βραβεία, η κριτική επιτροπή λαμβάνει υπόψη της και άλλους παράγοντες, όπως: πρώτη εντύπωση, απήχηση και σχέση αξίας / τιμής (value for money), που θεωρούνται σημαντικοί για αγοραστές αυτοκινήτου γένους θηλυκού. Διανύοντας ήδη την πέμπτη χρονιά του, ο θεσμός βραβείων που διοργανώνεται από το περιοδικό Women’s World της Νέας Ζηλανδίας, αναγνωρίζει τα καλύτερα αυτοκίνητα σε έξι κατηγορίες και συγκεκριμένα το καλύτερο οικογενειακό, σπορ, πολυτελές, SUV, ‘πράσινο’ και προσιτό αυτοκίνητο (family car, sports car, luxury car, SUV, green car & budget car).
Το βραβευμένο «προσιτό αυτοκίνητο» διατίθεται αυτή τη στιγμή με δύο οικονομικούς βενζινοκινητήρες 1.2 και 1.4 i-VTEC ή με την υβριδική τεχνολογία ΙΜΑ της Honda, ενώ του χρόνου το καλοκαίρι αναμένεται η άφιξη ενός νέου μοντέλου Jazz. Μέλος της οικογένειας των μικρών αυτοκινήτων της Honda, η τρίτη γενιά του Ευρωπαϊκού Jazz θα βασίζεται στην παγκόσμια compact πλατφόρμα της εταιρίας, διατηρώντας την διάταξη του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο, γνωστή από το τρέχον μοντέλο, το Civic και το HR-V που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Σε συνδυασμό με το ευέλικτο σύστημα Magic Seats της Honda, αυτή η διάταξη αξιοποιεί άριστα το κάθε εκατοστό, προσφέροντας στον πελάτη γνήσια ευελιξία, πρακτικότητα εσωτερικού και αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον, το νέο Ευρωπαϊκό μοντέλο θα προσφέρει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και υψηλότερες επιδόσεις χάρη στη νέα γενιά κινητήρα Earth Dreams Technology.
Πώς λοιπόν, θα περάσετε εσείς, αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους;
Συνεχίστε τις γιορτές (αν αντέχετε)
Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την Πρωτοχρονιά το τέλος των εορτών, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Η περίοδος των εορτών συνεχίζεται μέχρι και των Φώτων και δεν πρέπει επουδενί να ξεστολίσετε, πριν από τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη.  Συνεχίστε τα πάρτι, ξενυχτήστε, πιείτε και διασκεδάστε, όπως κάνατε και τις προηγούμενες μέρες και μη βιάζεστε να βρείτε τη ρουτίνα σας, γιατί αργά ή γρήγορα και αναπόφευκτα θα σας βρει εκείνη.
Περάστε χρόνο μόνοι σας
Αν στις γιορτές ξεπεράσατε τα κοινωνικά σας όρια και συναναστραφήκατε πολύ κόσμο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου είναι ίσως η πρώτη σας ευκαιρία, μετά την αποκορύφωση των εορτασμών για να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας, στο σπίτι και τον καναπέ σας, κάτω από τις κουβέρτες βλέποντας  ταινίες. Χωρίς να σας κάνει μονόχνοτους ή μοναχικούς μια τέτοια απόφαση, συνειδητά επιλέγετε να ξεκουράσετε το κεφάλι σας από τη βαβούρα του πλήθους. Για κάποιους είναι ανάγκη και ίσως φέτος να είστε κι εσείς ένας από αυτούς.

Ξεκουραστείτε
Αν δεν έχετε την ανάγκη να περάσετε χρόνο μόνοι σας, σίγουρα έχετε την ανάγκη να ξεκουραστείτε από τα απανωτά ξενύχτια (αν δεν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία που θα συνεχίσει το γλέντι μέχρι τελικής πτώσης). Καλέστε τους φίλους σας σπίτι για να δείτε μαζί τις ταινίες, αλλά μην επιδιώξετε τη διοργάνωση ενός ακόμα πάρτι. Ξεκουράστε το σώμα σας και το πνεύμα σας και περάστε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο, επανακτώντας τις δυνάμεις για την εργάσιμη εβδομάδα που ακολουθεί.
Κάντε μίνι αποτοξίνωση
Σίγουρα στις γιορτές ήπιατε πολύ, φάγατε πολλά μελομακάρονα και πολλή πατατοσαλάτα, ξενυχτήσατε πολύ, ενώ την επόμενη είχατε πρωινό ξύπνημα και εν ολίγοις ταλαιπωρήσατε, χωρίς όριο και δισταγμό το σώμα και τον οργανισμό σας.
Το πρώτο λοιπόν, Σαββατοκύριακο του χρόνου, που είναι πολύ πιθανό να μην έχετε καμία πρόσκληση για γεύμα ή πάρτι, είναι η καλύτερη ευκαιρία να φροντίσετε λίγο το βασανισμένο σας σώμα και να κάνετε μια μίνι αποτοξίνωση.
Πιείτε πολύ νερό, στύψτε φυσικούς χυμούς, φάτε λαχανικά για μεσημεριανό και καθαρή πρωτεΐνη για βραδινό. Το σώμα σας θα ανακάμψει εντυπωσιακά και θα ανακτήσετε τις δυνάμεις σας για να ξεκινήσετε σωστά και δυναμικά το νέο έτος.

Οργανώστε τα πλάνα σας για το νέο έτος
Πριν μπει το νέο έτος και καθώς βρισκόταν στο τέλος του το προηγούμενο, πήρατε κάποιες αποφάσεις, βάλατε κάποιους στόχους και αποφασίσατε το 2015 να υιοθετήσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Μην καθυστερείτε λοιπόν και μην ψάχνετε αφορμές για να αναβάλλετε αυτές τις αλλαγές στον τρόπο ζωή σας, για το 2016.
Βάλτε το χαρτί με τις αποφάσεις και τους στόχους σας σε ένα περίοπτο σημείο του σπιτιού, στον καθρέφτη του μπάνιου ή στην πόρτα του ψυγείου και ξεκινήστε από το πρώτο, κιόλας, Σαββατοκύριακο, την εφαρμογή τους.
Ξεκινήστε (επιτέλους) γυμναστική
Όπως θα ξεκινήσετε με την εφαρμογή των αποφάσεων, όπως να είστε πιο ευγενικοί το νέο έτος, να αγαπήσετε λίγο περισσότερο την οικογένειά σας, όσο κι αν σας εκνευρίζουν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, με τον ίδιο ενθουσιασμό θα πρέπει να ξεκινήσετε και την εφαρμογή του πλάνου γυμναστικής σας.
Είναι απολύτως βέβαιο, ότι έχετε έναν τέτοιο πλάνο, όπως όλοι έχουμε, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι βάζετε ακριβώς τον ίδιο στόχο τα τελευταία 5 χρόνια. Φέτος, κάντε το μεγάλο βήμα και προχωρήστε στην πραγματοποίησή του και το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου, κάντε την πρώτη 20λεπτη βόλτα σας στο πλησιέστερο πάρκο. Κάντε (τουλάχιστον) το ίδιο κάθε Σάββατο του 2015 και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Προγραμματίστε μια εκδρομή για τις αλκυονίδες
Αν δεν καταφέρατε να φύγετε την περίοδο των γιορτών και να περάσετε την Πρωτοχρονιά στην ελληνική επαρχία, εκμεταλλευτείτε το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους, για να οργανώσετε μια εκδρομή την περίοδο των αλκυονίδων ημερών, που συμβαίνουν συνήθως το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, κάθε χρόνο.
Εκμεταλλευτείτε την ηλιοφάνεια που θα έρθει εκείνες τις ημέρες και φροντίστε έτσι να έχετε κάτι να περιμένετε με καρτερικότητα και να είναι πιο εύκολη η μετάβαση από τις γιορτές, στην εργασιακή σας ρουτίνα.
Αλλάξτε τα δώρα που σας έφερε ο Άγιος Βασίλης
Ο Άγιος Βασίλης, είχε μεν τη διάθεση να σας ευχαριστήσει, αλλά δεν είχε υπόψη του ότι έχετε αδυνατίσει και έχει αλλάξει το νούμερό σας στα ρούχα, ούτε ότι έχετε διαβάσει περισσότερα βιβλία απ’ όσα εκείνος νόμιζε. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε όλα αυτά τα «λάθος» δώρα, αφού η σκέψη μετράει και υπάρχει πάντα διαθέσιμη η κάρτα αλλαγής. Αφιερώστε λοιπόν, λίγο χρόνο το Σάββατο να αλλάξετε τα δώρα που πήρατε στις γιορτές, γιατί αν δεν το κάνετε τότε, το πιθανότερο είναι να μην το κάνετε ποτέ.
clickatlife.gr
Με δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες τον Δεκέμβριο απέσυραν από τις καταθέσεις τους 2,5 δισ.ευρώ και αυτό περίπου ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Μάλιστα, φαίνεται ότι η ανησυχία των Ελλήνων εντάθηκε τον Δεκέμβριο, κατά την προεδρική εκλογή, αφού η σύγκριση με τον Νοέμβριο, είναι ενδεικτική: Τον περασμένο μήνα, «έφυγαν» μόλις 200 εκατ.ευρώ από τις τράπεζες.
Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run, όπως αναφέρεται, οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι Έλληνες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα σχολιάζει το δημοσίευμα, φοβούμενοι τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης. Προσθέτει δε πως πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα.
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η γνωστή τραγουδίστρια Σερ με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο έχει μόνο τρεις μήνες ζωής.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Globe, το οποίο υποστηρίζει ότι η Σερ πάσχει από το σύνδρομο Epstein-Bar, το οποίο εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και σε τρεις περίπου μήνες θα πεθάνει αν δεν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.
Τον προηγούμενο μήνα η τραγουδίστρια ακύρωσε τις εμφανίσεις της, ενώ επίσημα δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα να επιστρέψει στη σκηνή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!