Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αγανακτισμένος διαχειριστής πολυκατοικίας ζητάει από...

αεριζόμενο ένοικο πολυκατοικίας να σταματήσει να αερίζεται εντός του θαλάμου του ασανσέρ. Όπως ανέφερε ο διαχειριστής στο nafsclick, όταν ο συγκεκριμένος ένοικος χρησιμοποιεί το ασανσέρ, αυτό μετατρέπεται σε θάλαμο αερίων.

Το χειρότερο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η μυρωδιά στον θάλαμο του ασανσέρ είναι άσχημη για πολλές ώρες μετά την χρήση του από τον συγκεκριμένο ένοικο.





http://www.tsekouratoi.gr



Άλλοι στη θέση του μπορεί να το είχαν χαρεί! 
 
 Για μαλλί μπήκε και βγήκε κουρεμένος, στην κυριολεξία, ένας επίδοξος ληστής στη Ρωσία ο οποίος αποπειράθηκε να ληστέψει ένα κομμωτήριο. Τα πράγματα όμως μάλλον δεν του ήρθαν όπως ήθελε αφού αντί για θύτης κατέληξε να γίνει θύμα και μάλιστα σκλάβος του σεξ!

Ο Viktor Jasinski, 32 ετών, εξομολογήθηκε στην αστυνομία ότι μπήκε για να ληστέψει το κομμωτήριο που είχε η 28χρονη κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε. Η νεαρή κοπέλα τον έγδυσε και τον έδεσε με καλώδια ενώ τον είχε για σκλάβο του σεξ επί τρεις μέρες και τον... τροφοδοτούσε με viagra!

Όταν η γυναίκα ικανοποιήθηκε τον άφησε ελεύθερο. Ο άντρας πήγε στην αστυνομία. Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον ληστή αλλά του έδωσε 1000 ρούβλια και πολλά καινούρια τζιν!

Και οι δύο συνελήφθησαν...

http://www.newsbomb.gr 

Το γάλα μπορεί να το έχουμε συνδυάσει με καταναγκαστικό πρωινό ή βραδινό της παιδικής μας ηλικίας, ωστόσο μάλλον είχαν δίκιο οι μαμάδες που διακήρυτταν τις δυναμωτικές του ιδιότητες.

Πράγματι με την καθημερινή κατανάλωση γάλατος έχουμε ορισμένα μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό μας που ούτε καν τα φανταζόμασταν.

1. Τέλεια Επιδερμίδα
Κάτι ήξερε η Βασίλισσα Κλεοπάτρα που έκανε λουτρά στο γάλα. Το γάλα διατηρεί το δέρμα σας απαλό και λαμπερό . Αυτό οφείλεται στις πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Δεν χρειάζεται βέβαια να γεμίσετε μια μπανιέρα με γάλα και να χαλαρώσετε , αλλά η κατανάλωση τουλάχιστον δύο ποτηριών την ημέρα θα σας προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

2. Γερά Δόντια
Το γάλα είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου, δηλαδή ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα δόντια σας. Επιπλέον το γάλα σας γλυτώνει από σφραγίσματα, αφού βοηθά στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών. Το ασβέστιο μπορεί να απορροφηθεί από το σώμα σας, μόνο όταν υπάρχει βιταμίνη D, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι το γάλα που πίνετε είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D.

3. Υγιή Οστά
Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά πρέπει να πίνουν γάλα για να ενισχύσουν την υγεία των οστών και να αναπτυχθούν σωστά. Είναι επίσης αλήθεια, ωστόσο , ότι οι ενήλικες μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση γάλατος διατηρώντας τα κόκαλα τους γερά, γεγονός που θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.

4. Μυϊκή Ανάπτυξη
Το γάλα είναι επίσης σημαντικό για την ανάπτυξη των μυών. Αυτό οφείλεται στην πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα. Πολλοί αθλητές πίνουν γάλα μετά από μια προπόνηση, αφού παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανακάμψει το σώμα. Επιπλέον , το γάλα βοηθά στην πρόληψη του μυϊκού πόνου και αναπληρώνει τα υγρά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

5. Απώλεια βάρους
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που πίνουν γάλα καθημερινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος από τις γυναίκες που δεν πίνουν γάλα. Εάν αναζητάτε ένα υγιεινό σνακ πιείτε ένα ποτήρι γάλα. Συνιστάται επίσης να πίνετε ένα ποτήρι κατά τη διάρκεια του δείπνου ή όταν τρώτε φρούτα.

6. Μειώνει το στρες
Χάρη στις πολλές βιταμίνες και μέταλλα που έχει το γάλα, μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό. Μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, καθίστε και πιείτε ένα ζεστό ποτήρι γάλα. Αυτό βοηθά να ανακουφίσει την ένταση των μυών και να καταπραΰνει τα νεύρα σας .

7. Ανακουφίζει τα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού συνδρόμου
Πολλές γυναίκες υποφέρουν από τα συμπτώματα του PMS. Το γάλα έχει αποδειχθεί ότι χαλαρώνει το σώμα και μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις που βιώνετε καθ 'ολη τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου σας .

8. Πηγή Ενέργειας
Οταν δυσκολεύεστε να βγάλετε την ημέρα και χρειάζεστε ένα boost ενέργειας, αρκεί ένα παγωμένο ποτήρι γάλα. Θα αισθανθείτε αναζωογονημένοι σε χρόνο μηδέν.

9. Εξολοθρεύει την Καούρα
Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που περιέχουν οξέα και δημιουργούν καούρα στο στομάχι. Ενας από τα πιο απλούς τρόπους για να ανακουφίσετε τον πόνο είναι πίνοντας ένα ποτήρι γάλα. Η αίσθηση δροσιάς και η παχιά συνοχή του γάλακτος βοηθά στην επικάλυψη του οισοφάγου και του στομάχου για την πρόληψη της καούρας.

10. Προλαμβάνει Ασθένειες
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών , οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το γάλα βοηθά στην πρόληψη πολλών διαφορετικών ασθενειών. Αυτό περιλαμβάνει την ικανότητά του να βοηθάει στην μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος και να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιπλέον , το γάλα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την παραγωγή της χοληστερόλης από το συκώτι σας, και βοηθά στη βελτίωση της όρασης . Υπάρχουν μερικοί ερευνητές που πιστεύουν ότι το γάλα μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Τώρα που ξέρετε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα οφέλη από την κατανάλωση γάλατος από ότι νομίζατε, ίσως να αναρωτιέστε εάν έχει σημασία τι είδους γάλα πίνετε. Η σύντομη απάντηση είναι όχι . Μπορείτε να επιλέξετε το αποβουτυρωμένο γάλα, το γάλα με χαμηλά λιπαρά, το 2 % ή το πλήρες γάλα. Ολα θα προσφέρουν τα ίδια οφέλη, με διαφορετικά επίπεδα λίπους και θερμίδων.

http://www.iefimerida.gr

Αίσθηση συνεχίζουν να προκαλούν ορισμένες δαπάνες της Βουλής καθώς το υψηλό τους κόστος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επαρκώς. Το νέο χτύπημα έρχεται ...

μέσω απόφασης που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια σύμφωνα με την οποία οι οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής καλούνται να πληρώσουν 16.753,88 ευρώ για καφέδες, μπουκαλάκια νερού και βουτήματα που προσφέρονται κατά τις συναντήσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων, καθώς και κατά τις συνεδριάσεις των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση η πληρωμή αφορά 13 τιμολόγια που κόπηκαν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014.

Επιπροσθέτως, η απόφαση παραπέμπει στον κωδικό ΚΑ0845 του προϋπολογισμού της Βουλής, στον οποίο υπάρχουν 440.000 ευρώ για «κάθε είδους δαπάνες δημοσίων σχέσεων».

http://www.seleo.gr

Είναι τόσα τα πράγματα που θα ήθελε να ρωτήσει κανείς έναν αστροναύτη. Tώρα, λοιπόν, μπορεί να πιάσει ο καθένας... κουβεντούλα με εκείνους που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του National Geographic Channel. Ο τρόπος είναι απλός. Ο καθένας μπορεί να στείλει μία ερώτηση, μέσω Instagram και κάποιες από αυτές τις απαντούν στο σχετικό ζωντανό πρόγραμμα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Ρικ Μαστράτσιο και ο Κόιτσι Γουακάτα, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί... πάνω.

Εννοείται πως το πρόγραμμα ξετρέλανε τον κόσμο, καθώς μέχρι τώρα οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή. Κάποιες κινούνται γύρω από συνηθισμένα θέματα. Για παράδειγμα: τους ρωτούν αν έχουν δει UFO, πώς φαίνεται η Γη από το διάστημα και τι τους αρέσει να κοιτάζουν περισσότερο. Η φαντασία, όμως, περισσεύει σε κάποιες άλλες ερωτήσεις, όπως εκείνου που θέλει να μάθει αν οι αστροναύτες είδαν το «Gravity», ενώ κάποιος αναρωτιόταν αν υπάρχει αλκοόλ στο διαστημικό σταθμό. «Αν είχατε ενυδρείο στο διάστημα, τι ψάρια θα βάζατε» ήταν μία ερώτηση για... βραβείο.

Η διαδικασία για την υποβολή των ερωτήσεων είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να βγάλει μία φωτογραφία του ή να τραβήξει ένα βίντεο με το οποίο θα χαιρετά τους αστροναύτες και μαζί θα διατυπώνει την ερώτησή του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το #HelloFromEarth και το δημοσιεύει στο Instagram, περιμένοντας την απάντηση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στα μυστικά του πρωτοκυκλαδικού κόσμου ετοιμάζονται να χαθούν οι αρχαιολόγοι στο Κάτω Κουφονήσι έπειτα από τις σημαντικές ανακαλύψεις που τώρα αρχίζουν να βλέπουν το φως.
Οπως αναφέρει η έφορος αρχαιοτήτων, Φωτεινή Ζαφειροπούλου ««Στο Κάτω Κουφονήσι, την εποχή του πρωτοκυκλαδικού κόσμου, δηλαδή τέλος 4ης με 3η χιλιετία π. Χ., έχουν βρεθεί περίεργα πράγματα. Το πρώτο είναι ότι στο μοναδικό μη συλημένο νεκροταφείο από τα τρία που εντοπίσαμε, οι 22 από τους 72 τάφους ήταν τελείως κενοί. Ούτε νεκροί ούτε κτερίσματα, τίποτα. Το δεύτερο περίεργο είναι ότι οι τάφοι στο νησί είναι μοναδικοί στον κυκλαδικό χώρο. Σε όλα τα κυκλαδονήσια, οι τάφοι αυτής της εποχής είναι τραπεζοειδείς, με τον νεκρό να βρίσκεται μέσα σε συνεσταλμένη στάση. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι πρωτοφανές: Οι τάφοι είναι τραπεζιόσχημοι ή ελλειψοειδείς, με χτιστές πλάκες στα πλάγια και μια όρθια πλάκα στη μία πλευρά, χωρίς μέσα να υπάρχει νεκρός, παρά μόνο προσφορές».
«Την εποχή λοιπόν που σκάβαμε στο Κάτω Κουφονήσι, δηλαδή τέλη της δεκαετίας του ’60 με αρχές του ’70, ένας από εμάς είχε τη φαεινή ιδέα να αφαιρέσουμε τις πλάγιες και όρθιες πλάκες. Και τελικά ο τάφος βρισκόταν εκεί. Δηλαδή, ο πρώτος λάκκος ήταν ένα είδος προθαλάμου και μέσα στον υπόσκαφο τάφο ήταν ο νεκρός. Τώρα γιατί γινόταν αυτό δεν γνωρίζουμε. Ήταν το έδαφος, ήταν κάποια δοξασία. ‘Αγνωστο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι παρόμοιοι τάφοι έχουν βρεθεί μόνο στην Αγία Φωτιά της Σητείας και στο νοτιοανατολικό άκρο της βόρειας ακτής της Κρήτης», επισημαίνει.
Υπάρχουν όμως κι άλλα ξεχωριστά ευρήματα στο Κουφονήσι. Οπως το βαρύτατο πήλινο αγγείο, σε σχήμα «φρουτιέρας», που στηρίζεται σε κυλινδρικό πόδι το οποίο φέρει μια στρογγυλή προεξοχή γύρω του. «Χρονολογείται την ίδια περίοδο, δηλαδή τέλος 4ης με αρχές 3ης χιλιετίας. Τέτοια ”φρουτιέρα” δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη γύρω περιοχή. Βρέθηκε μόνο στο Κάτω Κουφονήσι, στην Αγία Φωτιά και στην Πολιόχνη της Λήμνου, από όπου πρέπει και να προέρχεται, καθώς έχουν εντοπιστεί πολλά παρόμοια αγγεία», εξηγεί η κ. Ζαφειροπούλου.
«Πιστεύω ότι ήταν μια αρκετά οργανωμένη κοινωνία για να έχει ένα τέτοιο νεκροταφείο, με τάφους που προορίζονταν για μια οικογένεια ή για ένα γένος και έμειναν άδειοι όταν κάποια στιγμή οι κάτοικοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί. Πρόκειται πιθανόν για μετακινούμενο πληθυσμό, ο οποίος έφτασε μέχρι και την Κρήτη, κάτι σαν εμποροπειρατές που κυκλοφορούσαν στο Αιγαίο. Εξάλλου υπάρχει μια πολύ μεγάλη διασπορά με κυκλαδικά στοιχεία, όπως στον ‘Αγιο Κοσμά Αττικής, στο Τσέπι του Μαραθώνα, στη Μάνικα κοντά στη Χαλκίδα, στην Ήλιδα», αναφέρει η κ. Ζαφειροπούλου, που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών της στις Κυκλάδες.
«Σε ορισμένα μέρη των Κυκλάδων ήμουν η πρώτη αρχαιολόγος που πήγαινε μετά τον Λουδοβίκο Ρος, τον πρώτο έφορο αρχαιοτήτων ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα επί Όθωνα. Ήταν πολύ συγκινητικό αυτό. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις Κυκλάδες την εποχή που τις γνώρισα. Στη Δήλο, για παράδειγμα, όταν έπεφτε ο ήλιος και άκουγες από τη μία τους βατράχους και από την άλλη τους γρύλους κι έβλεπες τα αστέρια που έλαμπαν από πάνω σου, έλεγες πως αυτός είναι ο παράδεισος. Ήταν ένας τόπος ‘δαντελένιος’ οι Κυκλάδες, μαγικός. Οι νησιώτες έχουν διατηρήσει ορισμένα πράγματα, αλλά δεν είναι το ίδιο. Το πράσινο μπορεί να σκεπάσει την καταστροφή, όμως στις Κυκλάδες δεν κρύβεται. Τη Μύκονο την έχουν ρημάξει, έχει χαθεί το αρμονικό περίγραμμα των βράχων που ήταν αληθινό γλυπτό. Σου καίγεται η καρδιά», λέει με έμφαση.

http://www.4news.gr 
Αν ταλαιπωρείστε από κυτταρίτιδα, μια αλλαγή στη διατροφή σας σίγουρα θα βοηθήσει. Συστατικά που υπάρχουν μέσα στα τρόφιμα μπορεί να αποτελούν άλλα την αιτία και άλλα τα όπλα σας για να την αντιμετωπίσετε.

Ας δούμε τους πιο βασικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν μια διατροφή κατά της κυτταρίτιδας:

1. Περιορίστε το αλάτι
Μειώστε το αλάτι που βάζετε στο φαγητό και το μαγείρεμα. Αλμυρά τυριά, αλλαντικά, αλατισμένοι ξηροί καρποί, καπνιστά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, έτοιμες σως, φαγητό εκτός σπιτιού, περιέχουν επίσης αρκετό αλάτι. Το αλάτι δυσχεραίνει την καλή αιμάτωση των λιποκυττάρων και το σύστημα φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.

2. Αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά
Κόκκινο κρέας, κίτρινα τυριά, πλήρη γαλακτοκομικά, γλυκά, σοκολάτα αποτελούν τα κυριότερα τρόφιμα που τα περιέχουν και πρέπει να περιορίσετε. Μειώστε τη ζάχαρη

3. Τρώτε τουλάχιστον 2 – 3 φρούτα ημερησίως, αν είναι δυνατό και με τη φλούδα

4. Έχετε πάντα σαλάτα στο γεύμα σας

5. Τρώτε μία χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς ημερησίως

6. Επιλέγετε προϊόντα ολικής αλέσεως

7. Βάλτε περισσότερο ψάρι στη διατροφή σας ακόμη και κατεψυγμένο

8. Πίνετε αρκετό νερό και χυμούς από φρούτα και λαχανικά

9. Χάστε βάρος αν είστε υπέρβαροι

10. Γυμναστείτε

http://peiraxtiri.gr 
Ο 36χρονος Βαγγέλης Ζάχος είναι φαρμακοποιός και διατηρεί ένα από τα παλαιότερα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Το φαρμακείο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1946 και κατέληξε σε αυτόν από γενιά σε γενιά. Ο ίδιος ανήσυχος και δημιουργικός δε θέλησε να παραμείνει στα τετριμμένα. Λάτρης του ποδηλάτου, θέλησε να εισάγει στο φαρμακείο του μια καινοτόμο ιδέα. Έτσι, δύο βδομάδες τώρα το φαρμακείο του κ. Ζάχου μεταφέρει παραφάρμακα κατ'οίκον με ποδήλατο!
Το κατάστημα του Βαγγέλη Ζαχού βρίσκεται στην Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στην Νεάπολη, και είναι το μοναδικό που πραγματοποιεί τέτοιου είδους μεταφορές με ποδήλατο στην Ελλάδα.
Όπως τονίζει ο ίδιος, υπάρχει ένα σημαντικό κενό όσον αφορά στην παράδοση παραφαρμάκων. "Πολλά φαρμακεία στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κούριερ για την μεταφορά παραφαρμάκων, κανένα όμως με ποδήλατο και κανένα στο χρόνο που κάνουμε έμεις", δήλωσε ο 36χρονος φαρμακοποιός στο Τhestival.gr.
Ο Βαγγέλης Ζάχος θέλησε να χρησιμοποιήσει ποδήλατο για την μεταφορά των παραφαρμάκων, καθώς είναι ο ίδιος ποδηλάτης και οικολόγος. Η παράδοση στον χώρο του ενδιαφερόμενου γίνεται με μέγιστο χρόνο δύο ώρες και καλύπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Ο νεαρός φαρμακοποιός έχει σπουδάσει στο Λονδίνο και ψάχνει συνεχώς καινούργιες ιδέες και νέα πράγματα για να εισάγει στο φαρμακείο του. Εδώ και 2 χρόνια έχει κατασκευάσει ένα φιλικό προς τον επισκέπτη και εύκολο προς χρήση site. Μέσα από αυτό ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει τα παραφάρμακα που επιθυμεί χωρίς να χρειαστεί να πάει ο ίδιος από το φαρμακείο. Οι παραγγελίες είναι πολλές από Ελλάδα και όχι μόνο καθώς αρκετοί πελάτες του κ. Ζάχου παραγγέλνουν από το εξωτερικό.
Το κόστος για αυθημερόν παραγγελία είναι 5 ευρώ ενώ για παραγγελία την επόμενη μέρα το κόστος πέφτει στα 3 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Βαγγέλη Ζάχου (ΕΔΩ)

http://www.thestival.gr 
Σχεδόν το 1/3 των τροφίμων που παράγονται στις ΗΠΑ καταλήγουν στα... σκουπίδια, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 161 δισ. δολάρια (το κόστος των τροφίμων που αγοράζουν, αλλά δεν καταναλώνουν οι Αμερικανοί), τα οποία καταλήγουν στις χωματερές, όπως έδειξε έρευνα του 2010.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μόνο το 15% των τροφίμων που πετιούνται θα ήταν αρκετό για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες περισσότερων από 25 εκατομμυρίων Αμερικανών κάθε χρόνο, ποσοστό καθόλου αμελητέο αν σκεφθεί κανείς ότι, ένας στους έξι Αμερικανούς δεν έχει πρόσβαση σε τροφή.

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Γεωργίας, μία μέση αμερικανική τετραμελής οικογένεια ξοδεύει μεταξύ 632 και 1.252 δολαρίων κάθε μήνα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Οπως και ο προκάτοχός του, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έτσι και ο νυν δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο σχεδιάζει να απαιτήσει από τους κατοίκους της αμερικανικής μεγαλούπολης να κομποστοποιούν τα υπολείμματα των τροφών τους, κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των εξόδων τους για αγορά τροφίμων.

Πώς θα γίνει αυτό;

Ο δήμος της Νέας Υόρκης θα απαιτεί από τους δημότες να διαχωρίζουν τα τρόφιμα που πετούν, τα οποία στη συνέχεια θα συλλέγονται για κομποστοποίηση. Τα οργανικά απόβλητα στην μητρόπολη του κόσμου, τα οποία θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν για να παραχθεί λίπασμα ή φυσικό αέριο, αντιπροσωπεύουν σήμερα 1,2 εκατ. τόνους, καταλαμβάνοντας το 35% των χώρων υγειονομικής ταφής.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Εναν ιδιαίτερο τρόπο σκέφτηκε ένας χειροπρακτικός από τη Νεμπράσκα για να πείσει τους ασθενείς του να μείνουν μακρυά από το ανθυγιεινό fast food: άφησε ένα... Happy Meal στο ίδιο σημείο για δύο χρόνια.

«Θέλαμε να κάνουμε τους ασθενείς μας να σκεφτούν τι επιλογές κάνουν όταν πρόκειται για την τροφή τους, η οποία πολλές φορές δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι» ανέφερε στο Business Insider. ο Andrew Rivera, διευθυντής του Bridge Chiropractic and Wellness Center στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

Οπως φαίνεται από τη φωτογραφία που μοιράστηκε το γεύμα είναι σχεδόν άθικτο παρ' όλο που ο θόλος στον οποίο βρίσκεται δεν υπάρχει ψύξη ούτε απουσία αέρα.

Οπως αναφέρει για τα προϊόντα της η γνωστή εταιρία fast food «τα τρόφιμα είναι αφυδατωμένα, και δεν σαπίζουν στην απουσία ύδατος».






http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Κάποτε συνελήφθησαν δύο νεαροί να καπνίζουν “χόρτο” στην Ομόνοια.
Μετά από δύο ημέρες στα κρατητήρια,οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος βλέποντας ότι πρόκειται για δύο 15χρονους τους είπε:
“Κοιτάξτε, μου φαίνεστε καλά παιδιά και πραγματικά θα ήθελα να σας δώσω μια δεύτερη ευκαιρία αντί να σας χώσω στην φυλακή για κάποιο χρονικό διάστημα.
Θα ήθελα λοιπόν να πάτε μες στο σαββατοκύριακο και να πείσετε τις παρέες σας πως είναι πολύ άσχημο πράγμα να κάνουν χρήση ναρκωτικών και πως θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτήν την κακή συνήθεια. Θα σας δω τη Δευτέρα.”
Πράγματι, τη Δευτέρα παρουσιάζονται μπροστά στον εισαγγελέα ο οποίος τους ρωτά να του πουν τι ακρίβώς έκαναν.
Ο πρώτος λέει:”Εγώ έπεισα 20 άτομα να κόψουν τα ναρκωτικά για πάντα”
“20 άτομα;!”,λέει ο εισαγγελέας.”Πως τα κατάφερες;”
“Είναι πολύ απλό” λέει ο νεαρός.” Ζωγράφισα σε ένα χαρτί δύο κύκλους, πρώτα έναν μεγάλο και ύστερα έναν μικρότερο και τους είπα ότι ο μεν πρώτος συμβόλιζε τον εγκέφαλό τους χωρίς τη χρήση ναρκωτικών ενώ ο μικρότερος κύκλος τον εγκέφαλό τους μετά την χρήση ναρκωτικών”.
“Αυτό είναι καταπληκτικό”είπε ο εισαγγελέας.Και απευθυνόμενος προς τον δεύτερο νεαρό τον ρώτησε”Κι εσύ,πως τα πήγες;”
Ο νεαρός είπε:”Εγώ έπεισα 352 άτομα να κόψουν τα ναρκωτικά για πάντα!”
Ο εισαγγελέας πήγε να πάθει έμφραγμα.”Αυτό είναι άνω ποταμών!Είμαι σίγουρος πως με δουλεύεις! Μα πως είναι δυνατόν;!”,ρώτησε.
“Έκανα κι εγώ μια ανάλογη προσέγγιση του θέματος”είπε ο δεύτερος. “Ζωγράφισα κι εγώ δύο κύκλους αλλά πρώτα έφτιαξα έναν μικρό και μετά έφτιαξα έναν μεγάλο.
Και τους είπα…
“…ο μικρός κύκλος συμβολίζει τον κώλ* σας πριν τη φυλακή και ο μεγάλος τον κώλ* σας μετά από δύο μέρες μέσα στη φυλακή”!!!

http://www.alexiptoto.com 
Το χάσιμο βάρους είναι μία αργή και σταθερή διαδικασία αλλά οποιοδήποτε tip που μπορεί να σε βοηθήσει να την επιταχύνεις είναι χρήσιμο. Ακολούθησε τους 3 παρακάτω βασικούς κανόνες και θα φτάσεις πιο γρήγορα στο στόχο σου...


1. Σκέψου τις φυτικές ίνες και τις πρωτεΐνες

Όταν θέλεις να φτιάξεις το καλύτερο πιάτο για χάσιμο βάρους τότε πρέπει να βάλεις σε αυτό καθαρή πρωτεΐνη και πολλά λαχανικά και φρούτα σε κάθε σου γεύμα. Ένα τέτοιο πιάτο θα σε βοηθήσει να μείνεις χορτάτη για περισσότερη ώρα από ότι αν φας υδατάνθρακες.

2. Να κάθεσαι στο τραπέζι όταν τρως

Το να τρως στο γραφείο σου ή στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή να πηγαινοέρχεσαι στο σπίτι τσιμπολογώντας μπορεί να σημαίνει εκατοντάδες θερμίδες μέσα στη μέρα χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Φτιάξε το φαγητό σου και κάτσε στο τραπέζι για να το φας. Δώσε προσοχή σε αυτό που τρως έτσι ώστε να καταλάβεις πότε έχεις χορτάσει και να σταματήσεις την κατάλληλη στιγμή ακόμα και αν δεν έχεις αδειάσει το πιάτο σου.

3. Πιες νερό πριν το φαγητό

Πριν καθίσεις να φας πιες ένα ποτήρι νερό. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ πείνας και δίψας και θα σε γεμίσει χωρίς να σου προσθέσει θερμίδες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
“Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες.” Θαλής ο Μιλήσιος














 http://www.alexiptoto.com
Να πληρώσουν φόρους ακινήτων και για τους ημιυπαίθριους χώρους που τακτοποίησαν το 2010, θα υποχρεωθούν για πρώτη φορά από φέτος και όσοι έκαναν χρήση του Νόμου Μπιρμπίλη, παρότι γνώριζαν πως η εφορία θα απαλλάσσει.

Με βάση τις διευκρινίσεις που έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, δήλωση Ε9 θα πρέπει να καταθέσουν φέτος, όχι μόνο όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετες κατασκευές –όπως ήταν γνωστό- αλλά και ημιυπαίθριους. Στη δήλωση θα πρέπει να αναγράψουν τα πραγματικά τετραγωνικά μετά την τακτοποίηση και όχι όσα ανέγραφε το συμβόλαιο.

Ωστόσο όταν έκαναν τη ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες αυτοί γνώριζαν ότι τα επιπλέον τετραγωνικά θα δηλώνονταν μόνον στο Ε1 (για να συνυπολογιστούν σαν τεκμήριο εισοδήματος) και όχι στο Ε9 για τον ΦΑΠ. Στο Ε9 θα αναγράφονταν μόνον αν είχαν ήδη δηλωθεί πριν την τακτοποίησή τους, ή σε περίπτωση μελλοντικής μεταβίβασης του ακινήτου και εφεξής από τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Από φέτος όμως δεν ισχύει πια ο ΦΑΠ αλλά ο ΕΝΦΙΑ και εκεί δεν υπάρχει διάκριση για τους ημιυπαίθριους που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο 3843/2010 (νόμος Μπιρμπίλη). Έτσι, με τα νέα δεδομένα πλέον, θα πληρώνουν από φέτος μεγαλύτερο φόρο και για τα επιπλέον τετραγωνικά που θα πρέπει να τα δηλώσουν στο Ε9, ώστε να συμφωνούν με το σχέδιο του μηχανικού που έκανε την τακτοποίηση.

http://www.seleo.gr

Μια νέα μονάδα παραγωγής ρεύματος από το βιοαέριο της κοπριάς πρόκειται να δημιουργηθεί στη Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αξιοποιηθούν τα απόβλητα των κτηνοτροφικών μονάδων και να προκύψει οικονομικό όφελος από την παραγόμενη ενέργεια.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε σήμερα θετικά επί της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης που αναμένεται να απορροφά περίπου 30.000 τόνους κοπριάς το χρόνο. Ήδη, έχουν δοθεί περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για άλλες δύο παρόμοιες μονάδες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, καμία από τις μονάδες αυτές δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι την τελική αδειοδότηση.

Ειδικότερα, το βιοαέριο θα παράγεται μέσω αναερόβιας χώνευσης ζωικών αποβλήτων και υπολειμμάτων με τη “βοήθεια” λακτόζης από βιομηχανίες γάλακτος και μαγιάς από ζυθοποιίες. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης βιοχημικής διεργασίας, το μεγαλύτερο μέρος του οργανικού φορτίου των αποβλήτων διασπάται μέσα σε κατάλληλο χωνευτή σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας, pH και υποστρώματος με τη βοήθεια βακτηριδίων και απουσία οξυγόνου. Αποτέλεσμα αυτής της διάσπασης είναι η παραγωγή βιοαερίου που αποτελείται από μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα. Η δεύτερη φάση της διαδικασίας προβλέπει την απομάκρυνση του νερού και του θείου από το βιοαέριο και την καύση του για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,499 MWe. Η ενέργεια αυτή θα διοχετεύεται στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

“Πρόκειται για μια επένδυση που υλοποιείται στο πλαίσιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα αξιοποιήσει την κοπριά από τις πολλές κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής η οποία χαρακτηρίζεται από την εν λόγω δραστηριότητα” σχολιάζει στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Μπίκος.

Διευκρινίζει δε, ότι με τη λειτουργία της μονάδας και θα αξιοποιείται η κοπριά και τα υπολείμματα της διαδικασίας θα χρησιμοποιούνται ως λίπασμα για τις καλλιέργειες. “Τέτοια μονάδα για πρώτη φορά δημιουργείται στην περιοχή, αν και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την κίνηση υδροστρόβιλων που κινούνται με τη βοήθεια της πτώσης του νερού στο φράγμα του Αξιού ποταμού. Από το εν λόγω έργο, ο δήμος έχει έσοδα όπως θα συμβεί και με την περίπτωση της μονάδας παραγωγής ρεύματος από το βιοαέριο της κοπριάς” προσθέτει.

http://www.thestival.gr
Σαν σήμερα, το 2010, καταστροφικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ έπληξε τη Χιλή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 525 άτομα.

380 - Έδικτο της Θεσσαλονίκης: ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' και οι συναυτοκράτορες Γρατιανός και Ουαλεντινιανός Β' δηλώνουν την επιθυμία τους να ασπαστούν όλοι οι Ρωμαίοι πολίτες τον τριαδικό Χριστιανισμό.

425 - Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β' εκδίδει διάταγμα για τη λειτουργία του Πανδιδακτηρίου στην Κωνσταντινούπολη, κατόπιν προτροπής της συζύγου του, Ευδοκίας.

1594 - Ο Ερρίκος Δ' στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας.

1700 - Ανακαλύπτεται το νησί της Νέας Βρετανίας.

1812 - Ο Μανουέλ Μπελγράνο υψώνει για πρώτη φορά τη σημαία της Αργεντινής στο Ροσάριο.

1844 - Η Δομινικανή Δημοκρατία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αϊτή.

1900 - Ιδρύεται το βρετανικό Εργατικό Κόμμα με την αρχική ονομασία «Συνέδριο Εργατικής Αντιπροσώπευσης».

1933 - Εμπρησμός του Ράιχσταγκ από τον Ολλανδό κομουνιστή Μαρίνους βαν ντερ Λούμπε. Κρίθηκε αργότερα ότι ωθήθηκε σ΄ αυτό από πράκτορες του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος χωρίς όμως να υπάρξουν ποτέ επ΄ αυτού αποδεικτικά στοιχεία.

1943 - Εκπνέει ο εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς. Η κηδεία του έγινε την επομένη και με την συμμετοχή χιλιάδων Αθηναίων μετατράπηκε σε μεγαλειώδη εκδήλωση εθνικής αντίστασης, παρά την ισχυρή παρουσία των κατοχικών δυνάμεων. Ο Άγγελος Σικελιανός απαγγέλλει «Ηχήστε οι σάλπιγγες» και ο λαός ψάλλει με ενθουσιασμό τον Εθνικό Ύμνο.

2010 - Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στη νότια Χιλή, με επίκεντρο την Κονσεπσιόν. Δημιουργείται γιγαντιαίο τσουνάμι.

http://www.enikos.gr 
«Τέλος εποχής» για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείο του Facebook (στη διεύθυνση @facebook.com), καθώς το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να την κλείσει, έπειτα από τρία χρόνια λειτουργίας.
Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Facebook οι χρήστες δέχονταν emails, SMS και ηλεκτρονικά μηνύματα από φίλους τους στο κοινωνικό δίκτυο. Πλέον όμως θα δέχονται την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους στα emails που είχαν καταχωρήσει κατά την εγγραφή τους.
Εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου ανακοίνωσε ότι το Facebook αποφάσισε να σταματήσει την υπηρεσία καθώς «η πλειονότητα των χρηστών δεν την χρησιμοποιούν».
Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Facebook αναμένεται να σταματήσει τη λειτουργία της επίσημα στις αρχές Μαρτίου, ωστόσο, το εγχείρημα είχε αρχίσει τον Νοέμβριο του 2010.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής διαδικτυακών μηνυμάτων WhatsApp έναντι του αστρονομικού ποσού των 16 δισ. ευρώ.

http://www.seleo.gr

Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Όσοι έχετε ανασφάλιστο αυτοκίνητο, είτε το κινείτε είτε όχι, πρέπει να το ασφαλίσετε εδώ και τώρα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα σας έρθει επιστολή από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα σας ειδοποιεί να σπεύσετε στην εφορία για να πληρώσετε την ασφάλεια και να αποφύγετε τα χειρότερα. Υπάρχει μια κρίσιμη πληροφορία: Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Έχουμε την απάντηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών τώρα συνέταξε τη λίστα με τους 730.000 οδηγούς που εξακολουθούν να κυκλοφορούν με το όχημά τους χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια. Από τους 730.000 περίπου οι 100.000 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη κάτι που προκαλεί καθυστερήσεις και στα επόμενα βήματα που είναι η αποστολή ειδοποιητηρίων για την ασφάλιση των οχημάτων μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών. Αν παραλάβετε την επιστολή και δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει ήδη ασφαλιστεί, θα αρχίσουν οι συνέπειες καθώς, σε αυτό το στάδιο, εκτός από την ασφάλιση θα πρέπει να πληρώσετε και παράβολο 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου.

Πάντως, επειδή υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, το υπουργείο Οικονομικών λέει να εκμεταλλευτεί το όλο θέμα και πολιτικά. Πώς; Θα ταχυδρομήσει τα ειδοποιητήρια στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Δηλαδή μετά τις εκλογές του Μαίου. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε ανασφάλιστο αυτοκίνητο για το οποίο δεν έχετε καταθέσει τις πινακίδες, οφείλετε να προετοιμαστείτε. Τα πρόστιμα με τα οποία απειλήστε αλλά και οι συνέπειες είναι πολλές.

  1. Αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για δέκα ημέρες
  2. Αν το όχημα εμπλακεί  σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια αφαιρούνται επί τόπου για δύο χρόνια (ή τρία χρόνια σε περίπτωση που υπάρξει υποτροπή). Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.
  3. Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της αστυνομίας. Διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, στα πεντακόσια 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και στα 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Δηλαδή, αν δεν πληρωθεί από τη στιγμή που θα βεβαιωθεί από την αστυνομία, η οφειλή θα μεταφέρεται στην εφορία προκειμένου να «φορτωθεί» στον ΑΦΜ του οδηγού.

http://www.fpress.gr
Οι υπάλληλοι των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων μπαίνουν, πλέον, στο στόχαστρο της τρόικας αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συναντώνται είτε σήμερα είτε αύριο. Κι αυτό γιατί είναι αυτοί που λείπουν προκειμένου να συμπληρωθεί η διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου του 2013 που πήρε (άτυπη) παράταση ως το Μάρτιο. Στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους γιατί σε σχέση με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων η χώρα μας βρίσκεται ακριβώς εκεί που βρισκόταν κατά την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας. Κι αν δεν ήταν ο άσπονδος φίλος και ανταγωνιστής στη Β΄Αθήνας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη,  Άδωνις Γεωργιάδης , με τους 8.900 υπαλλήλους του ΕΟΠΠΥ, το δεύτερο κύμα των 12.500 «διαθέσιμων» του 2013 θα βρισκόταν ακόμη στο μηδέν. Η υπόθεση της διαθεσιμότητας στους δήμους φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται σε επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα «αγκάθια» της συνάντησης των εκπροσώπων της τριμερούς με την πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Όχι μόνο γιατί λόγω των παλινωδιών των υπουργείων Διοικητικης Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καθυστέρησε η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο Μάρτιο και ακόμη να μην έχουμε αριθμό «εθελοντών» για την κινητικότητα (η προθεσμία λήγει στις 6 Μαρτίου) αλλά και γιατί είναι εξαιρετικά απίθανο οι δηλώσεις να φτάσουν τις 3.600 που απαιτούνται. Στην πραγματικότητα, μετά και το μποικοτάζ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο φόβος είναι ο αριθμός τους να είναι μερικές εκατοντάδες, με αποτέλεσμα, λόγω των επικείμενων εκλογών, το πρόγραμμα της (υποχρεωτικής, πλέον) διαθεσιμότητας στους δήμους να πάει πίσω για τουλάχιστον ένα τρίμηνο.

Η διαπραγμάτευση για τις 4.000 απολύσεις του 2013

Παρά τι ευνοϊκές συνθήκες για την ελληνική πλευρά λόγω του ότι η τρόικα δεν ζορίζει τα πράγματα ενόψει εκλογών,  η υπόθεση διαθεσιμότητα στους δήμους δυσκολεύει και της διαπραγμάτευση για τις 15.000 απολύσεις του 2013 και του 2014. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι 4.000 απολύσεις του 2013 έχουν «κλείσει» στο μεγαλύτερο τους μέρος (γίνεται λόγος για 3.500), περιλαμβάνοντας σε αυτό τον αριθμό και 2.500 (από 2.000 που έλεγε τον περασμένο Δεκέμβριο) από την ΕΡΤ αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι η συμφωνία του Δεκεμβρίου με την τρόικα έλεγε ότι αυτό θα γινόταν στην περίπτωση που είχαν οριστικοποιηθεί οι προσλήψεις αορίστου χρόνου στο νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) ώστε να αφαιρεθούν από τις 2.700 απολύσεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Για το λόγο αυτό και, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr,   στη Βασιλίσσης Σοφίας έχουν ετοιμάσει εναλλακτική λίστα στην οποία περιλαμβάνονται 300 επίορκοι που τέθηκαν εκτός Δημοσίου με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών, 700 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν το 2013 για λόγους υγείας, 1500 έως 1700 σχολικοί φύλακες, 150 έως 200 Δημοτικοί Αστυνομικοί, 220 από τους 23 Οργανισμούς που καταργούνται, έως και 1.000 από τους 2.114 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Πάντως, η τρόικα ενόψει εκλογών δεν αναμένεται να πιέσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως, δηλαδή, είχε γίνει τις προηγούμενες φορές.

Ποιοι θα είναι οι 11.000 που θα απολυθούν

Παράλληλα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, και επιβεβαίωσε με «διαρροές» του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένο το «μπλόκο» της τρόικας στην προσμέτρηση των απολύσεων συμβασιούχων που παρέμεναν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές, το μεγαλύτερο τμήμα (περίπου 7.000) από τις 11.000 απολύσεις του 2014 θα προέλθει από τους «διαθέσιμους» του 2013 και του 2014. Πρόκειται για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εργαζόμενους στους δήμους, διοικητικούς των πανεπιστημίων, υπαλλήλους υπουργείων, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών κλπ  Παράλληλα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένουν και την αξιολόγηση των Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, διαδικασία η οποία αναμένεται να προσφέρει έως και 1.500 υπαλλήλους, ενώ, αν και δεν το λένε, συνυπολογίζουν και το 15% των υπαλλήλων του Δημοσίου που με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης που στηρίζεται στην έννοια της ποσόστωσης προορίζεται να αξιολογηθεί με το χαμηλότερο βαθμό 1 έως 6.

http://www.aftodioikisi.gr 
Η φύση μάς χαρίζει τα απαραίτητα «όπλα» για να προστατεύσουμε την καρδιά μας.

Εσείς γνωρίζετε όμως ποιες είναι οι τροφές που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη και καταπολεμούν τη φλεγμονή;

Δείτε το μενού που προτείνουν οι καρδιολόγοι.

Για πρωινό, μπορούμε να επιλέξουμε βρώμη. Οι διαλυτές ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL).

Για σνακ, μπορούμε να επιλέξουμε το γιαούρτι, καθώς περιέχει πρωτεΐνη που μας χορταίνει. Παράλληλα, μας παρέχει ασβέστιο και κάλιο, τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Αν θέλουμε να φάμε ένα φρούτο, το ακτινίδιο και η παπάγια είναι η ιδανική επιλογή. Αυτά τα δύο υπερ-φρούτα περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την καρδιά μας.

Για μεσημεριανό, μπορούμε να φάμε σαλάτα με γαλοπούλα. Η γαλοπούλα παρέχει καθαρές πρωτεΐνες, χωρίς να μας φορτώνει με πολλές θερμίδες και λιπαρά. Τα λαχανικά αποτελούν βεβαίως μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμινών.

Για επιδόρπιο, επιλέγουμε πάντα τη μαύρη σοκολάτα. Η ρεσβερατρόλη που περιέχει η μαύρη σοκολάτα βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.

Για βραδινό, οι καρδιολόγοι προτείνουν τον ψητό σολομό. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει καταπολεμούν τη φλεγμονή και ρίχνουν τα τριγλυκερίδια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!